Wyświetl pojedynczy post
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2010, 23:38
Ja z ciekawości popytałem po znajomych co to są masoni może na 10 osób wiedziała jedna coś tam mniej więcej, zastanawia mnie po oglądnięciu tego programu to że jeden stwierdził że wolnomularstwo już nie ma sensu bo wszystkie ich postulaty mniej lub bardziej są spełnione. Reszta oczywiście zaprzecza ale jak się ich zapytał prowadzący czym się zajmują to wyszło na to że tylko akcjami charytatywnymi i zabawami w harcerstwo dla zaawansowanych. Skoro przez tyle lat byli w stanie pozostawać w cieniu tocząc swoje wojenki w polityce i kościele i teraz nagle olali wszystko i pomagają potrzebującym ? Gadanie że nie są organizacją utajnioną to chyba najśmieszniejsza teza która tam padła jeśli by tak było otwarcie by współpracowali z organami państwa, zapraszali postronne osoby do dyskusji a nie trzech gości w jednym programie mówi co innego. Z zaproszonych tam gości jeden z historyków wyglądał tak jak by miał dużo do powiedzenia ale celowo odwoływał się tylko do historycznych faktów. Więc wychodzi na to że albo nasza krajowa masoneria jest słabiutka albo super tajna
Ostatnio edytowane przez Marcinklon : 18.12.2010 o godz. 00:10.
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując