Wyświetl pojedynczy post
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2010, 09:02
Ela napisał(a):Wyświetl post
To była taka figura retoryczna
I przytyk - gdyż, patrząc na Twoje wypowiedzi w tym temacie zazwyczaj bronisz każdej inwestycji i nowopowstałego obiektu.
Zresztą teraz też - ocena 4/6 jest dość wysoka.
Bronię, bo mi się podobają Chyba mogę Mówię o najnowszych inwestycjach - zwłaszcza o Centrum Obsługi Ruchu Turystycznego, Stadionie Cracovii, Kładce, Muzeum Sztuki Współczesnej i Muzeum Lotnictwa. Choć wiadomo, w kwestii np. CORT można było zrobić więcej - mam na myśli zagospodarowanie placu przed budynkiem.

Lepsze otoczenie - remont Lipowej - mógłby zyskać też MOCAK

Jedyna inwestycją, która nie kompletnie nie "wyszła" to niestety nasz stadion. Ale przynajmniej w środku robi wrażenie. Wybacz, ale nie jestem typowym Polakiem i staram się dostrzegać także dobre cechy

To na zasadzie że światło we wszystkich kolorach tęczy daje biały ?
Pokazujesz fotki z testów oświetlenia. Obecnie fontanna jest podświetlona na biało.

Po pierwsze dlaczego ten konkurs nie był międzynarodowy i odpowiednio rozreklamowany ?
Konkurs był międzynarodowy. Przynajmniej tak we wszystkich gazetach pisali Ale pewności nie mam.

Budżet to inna sprawa. Pamiętajmy jednak, że większy nie gwarantuje lepszego projektu Zauważ, że jury konkursu mogło nie wybrać żadnego projektu. Wtedy mielibyśmy kolejny konkurs, zapewne z większą nagrodą

Ale zgadzam się, osobiście dałbym więcej pieniędzy już na pierwszy konkurs. Być może wygrałaby wtedy jakaś prawdziwa "perełka" zaprojektowana przez Liebeskinda

a może takie cacko?

pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 10.12.2010 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując