grogoriogreg napisał(a):

Przedłużyć kontrakt z Pawełkiem
Kupić środkowego obrońcę dużo lepszego od Bunozy, tam aby Bośniak był rezerwowym (w kupno 2 środkowych obrońców nie wierzę, choć uważam, że Chavez, Pan X, Pan Y i Bunoza na kilka lat daliby nam spokój w tyłach - Cleber wiadomo :(, a Kowalski nie prezentuje odpowiedniego poziomu)
Kupić lewego obrońcę - tak aby Paljić poczuł rywalizację, wg mnie ma potencjał do gry na tej pozycji, nie zapominajmy, że gra tu z konieczności;
W kadrze posiadamy Branco i Cikosa, więc nie sądzę by klub szukał prawego defensora
Kupić skrzydłowego, sprzedać/rozwiązać kontrakt z Łobodzińskim; dać Jirsakowi szansę w tych kolejnych meczach, gdyby nie świetny mecz z Legią, zrobiłbym z nim to samo co z Łobo
Kupić napastnika z prawdziwego zdarzenia, który nie doś, że będzie naciskał na Brozka, to może nawet stworzy z nim "zabójczą" parę snajperów, taka, której nie mieliśmy od czasów Kuźby i Żurawia, czy Żurawia i Franka
|
To co powiedział Maaskant nie mamy pomocnikow do systemu 442. Dlatego musimy tych co mamy wykorzystac do 433. Niech już będzie ten futbol totalny

Wydaje mi się że priorytet to środkowy ofensywny pomocnik do krotkiej krakowskiej pileczki.
Jeżeli chodzi o napastnika to dla mnie nie jest to priorytet do czerwca. W razie krotkiej absencji Brożka podołają Żurawski i Rios. Dlatego z napastnikiem się nie spieszyć. Czekać na mega okazję. Podobnie jak ze skrzydłowym.
Natomiast na teraz tak jak mowiłem są potrzebni w kolejności:
1 genialny stoper
2 genialny środkowy pomocnik
3 lewy obrońca
Jakość, jakość, jakość. Uważam, że nie powinno być trudno takich znaleźć.