Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 03:24
wwf napisał(a):Wyświetl post
1q2

Ja chciałbym dawać ludzą szansę w życiu.
.
dopisywałem ps więc wklejam tu

ps żeby to nie była tylko kpina.Zupełnie na serio.Czy Ty pomyślałeś kiedyś że tzw sukcesy nie muszą oznaczać spektakularnych rzeczy a mogą być małymi kroczkami które też są oznaką bycia dobrym w swoim fachu?Czy nie pomyślałeś też o tym że żaden trener z konkretnymi wynikami nie przyjdzie do Wisły?(chyba że jakiś emeryt, znudzony wszystkim)?
Czy nie pomyślałeś że Holandia była i jest piłkarsko totalnie innym światem niż nasz kraj?
Nie przyszło Ci do głowy że tam jest ogromna konkurencja, masa trenerów, mnóstwo świetnych grajków, warunki o których moglibyśmy sobie tylko pomarzyć,systemy szkolenia/treningu, których u nas nie będzie jeszcze przez wiele lat, od lat czysta gra a nie kupczenie całymi rundami.
My jeśli chodzi o poziom życia nie jesteśmy do nich tak zacofani, jak jeśli chodzie o piłkę nożną

Maaskant jest kolesiem który nie dobił się do najlepszych klubów holenderskich, ale sorry to nie jest kraj gdzie tuman może prowadzić reprezentacje.Maaskant jest gościem który utrzymał się na rynku, prowadząc zazwyczaj średniaki - wyniki miał adekwatne do drużyn które prowadził.Na tym rynku różnice w budżetach, szczególnie kilka lat wstecz, były takie że nie da się bez konkretnej kasy zabłysnąć a kraj jest na tyle mały że nie stać go na ligę w której większość dysponuje konkretnymi środkami.

A co najważniejsze, bo pochodzenie, wychowanie, wzorce itp - nie powodują automatycznie bycia lepszym.Dają automatycznie lepsze możliwości ale nie u każdego przekładają się na wyższy poziom.
Dla mnie ten koleś ma charyzmę, ma wiedzę , jest gościem który budzi respekt w szatni ale nie jest żadnym pojebem.Chce ciężkiej pracy i nie .......i o tym tylko ją wykonuje.Nie jest wypalonym starcem tylko ma zajebiste ambicje.
Młody, zdolny , na dorobku - nic lepszego wg mnie klub nie znajdzie i jak go wyjębią to będzie kolejny chory ruch w klubie który jest chory od dawna.
Zrozum że to my jesteśmy patologią a Maaskant jest osobą która chce tą patologie wyplenić.Nie idzie bo iść nie może, bo to za daleko zaszło, szczególnie tego lata - jest tylko nazwa(opakowanie) która ma jeszcze lokalnie jakąś wartość, natomiast to co jest w środku to produkt prosto z chin, jeden wielki bubel.

Mnie ogólnie głosy tu na forum podnoszą na duchu bo czy ktoś jest w 100% za trenerem, czy widzi błędy, to większość kuma bazę i chce by było normalnie - Maaskant na pewno nie jest Mourniho ale my nie jesteśmy Realem i to trzeba sobie wbić do łba
To jak gramy dziś nie jest jego winą tylko winą takiej polityki jaka jest i była prowadzona - polecam archwum, sporo osób to przewidziało nie mając zielonego pojęcia kto będzie trenerem i te osoby mają dziś jeden pogląd - Nie ruszać trenera tylko dać mu spokojnie przepracować zimę + absulutnie wolną rękę co do transferów i oczywiście pieniądze.Nie kosmiczne ale takie by mógł cokolwiek zmienić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując