The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 21:12
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
To nie SKWK "obsmarowało" Maaskanta, tylko personalnie: Robert Szymański. Ktory się pod tym podpisał.
Co najciekawsze po napisaniu brutalnej prawdy przez Kogoś. zamieszczanie komentarzy zostało zablokowane. Mianowicie chodzi o to, że pan Szymanski celowo przekręcił i oczernił Maaskanta ponieważ przygotowany jest grunt pod nowego trenera. Słowa na temat Maaskanta mają na celu załagodzenie atmosfery która będzie panować po jego zwolnieniu o czym mówiło już kilka źródeł. Przypomnijcie sobie to co było zamieszczane na stronie SKWK przed zwolnieniem Kasperczaka.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.11.2010, 21:33
No i kto zostanie zatrudniony? Może Zdzisia Kapkę posadzą na ławce trenerskiej? Przecież to wszystko byłyby jakieś kpiny bezpośrednio z kibiców, którzy mimo iż są podzieleni odnośnie gry drużyny i często krytykują trenera, to jakoś wszyscy jednoczą się wokół hasła - budowanie potęgi Wisły. Ja bym sam się podpisał pod listem, który wyszedłby niekoniecznie pod szyldem SKWK, który mówi jawnie i otwarcie na temat "ciemnych stron" naszego klubu - mówię o Zdzisiu Kapce, ale nie tylko - aby klub zaczął działać profesjonalnie, to głównym celem jest wyrzucenie za burtę Zdzisia Kapki. To jest cel numer 1.
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.11.2010, 21:43
Sepsili napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej co mnie wkurzyło to zachowanie Małeckiego, gdzie ok. (90+min) potrafił wyjechać na dużo więcej doświadczonego zawodnika i starszego ( Żurawskiego ) z takimi tekstami ( można było odczytać co mówił z ruchu ust).!!!

Malecki jak strzeli 100 goli dla Wisly bedzie mogl ewentualnie podniesc glos na Zurawia.

Co do Maaskanta. Z pustego to nawet Salomon nie naleje. A jesli Zielinski jest taki dobry to czemu nie prowadzi Ajaxu czy inego Feyenordu?

Powtarzam po raz setny. Tylko zagraniczni trenerzy na kazdym etapie szkolenia zawodnikow i trenerow przez kilka latpracy moga uratowac Polskapilke nozna i sparwic ze wkoncu Wisla zagra w LM a Repra nie przyniesie wstydu.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 06.11.2010, 22:09
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
To nie SKWK "obsmarowało" Maaskanta, tylko personalnie: Robert Szymański. Ktory się pod tym podpisał.
To niech sobie założy prywatnego bloga i tam pisze swoje opinie, a nie na oficjalnej stronie Stowarzyszenia. Obaj wiemy, że te "prywatne opinie autora" to jedna wielka ściema.

A co do Maaskanta, to chyba nikt rozsądny nie chce teraz jego zwolnienia. Ale wcale nie dlatego, że z niego taki wspaniały trener, tylko dlatego, że kolejna zmiana szkoleniowca w trakcie rundy byłaby po prostu katastrofą oraz dlatego, że jeszcze zbyt krótko pracuje. Ale to nie znaczy wcale, że nie wolno nam wytykać jego błędów czy zgłaszać wątpliwości co do jego decyzji. Bez przesady, od tego jest forum, żeby dzielić się swoimi spostrzeżeniami.

Skład mamy słaby, ale nikt mi nie wmówi, że Maaskant wyciąga z tej drużyny maksa. Wczorajszy mecz nie zmieni mojej opinii, że postępów w grze jak nie było, tak nie ma. Moje wątpliwości budzi ponad to brak pomysłu na grę, ustawienia drużyny i zmiany.

Poza tym Panie i Panowie, po to jest trener, żeby ludzi czegoś nauczyć. Nie zgodzę się z opiniami niektórych z Was, że to nie jest wina trenera, że na boisku nie ma ruchu, nie ma gry z klepy, nie ma automatyzmu. To są rzeczy, których można nauczyć w ciągu 10 tygodni. Najłatwiej jest powiedzieć, że ma się do d...y zawodników, ale na litość Boską, to nie jest sztuka wygrywać wszystko, jak się ma bajeczny skład.
Skoro mamy kopaczy na środek tabeli i w tym środku się znajdujemy, to po kiego grzyba było nam zatrudniać.trenera z zagranicy? Żeby miał kto zmiany przeprowadzać?

Niech Maaskant zostanie do końca sezonu, mam nadzieję, że dostanie zawodników w zimie, jakich sobie ze Stanem sami wybiorą i zobaczymy. Ale ja uważam - i mam do tego prawo - że z tym trenerem szału nie będzie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.11.2010, 22:47
Popłynąć po raz drugi ,tak jak z Danem Petrescu? Stanowcze NIE.Jesteśmy mądrzejsi i cierpliwsi.POCZEKAMY na wyniki.Pismakom i innym wichrzycielom wynajętym przez Polską myśl szkoleniową mówie:Spie.....ć
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.11.2010, 22:51
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Popłynąć po raz drugi ,tak jak z Danem Petrescu? Stanowcze NIE.Jesteśmy mądrzejsi i cierpliwsi.POCZEKAMY na wyniki.Pismakom i innym wichrzycielom wynajętym przez Polską myśl szkoleniową mówie:Spie.....ć
Amen

A moze to pilkarzynom nie pasuje hard work bo nie ma czasu na nakladanie zeliku na wloski i bujanie sie po galeriach i zaczyna sie jak zwykle zwalnianie trenera przez grupe trzymajaca wladze w szatni.
,
Odpowiedz cytując
Orrin
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 06.11.2010, 23:07
SKWK to niech sie wykazuje w innych dziedzinach niz wypisywaniu bzdur pod adresem trenera. Nie wiem co chodzi po glowie "prezesa" ale na pewno nie dobro naszego klubu. Albo moze inaczej czuja ze moze sie im cos wymyka z rak to poprzez psucie atmosfery i oczernianie Holendra uda im sie przywrocic status quo i klub bedzie sie z nimi liczyl.
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.11.2010, 23:24
willow napisał(a):Wyświetl post
Nie zgodzę się z opiniami niektórych z Was, że to nie jest wina trenera, że na boisku nie ma ruchu, nie ma gry z klepy, nie ma automatyzmu. To są rzeczy, których można nauczyć w ciągu 10 tygodni
Jak ma być ruch i gra z klepy jak ledwo biegają po boisku. Prosta sprawa zawalisz przygotowania do sezonu w sensie że za lekko i masz rundę z głowy. To już lepiej jest zajechać druzyne po przynajmnie zaczna grać po 5-8 kolejkach jak przyjdzie świezość. Taka sama sytuacja była w sezonie 06/07 8 miejsce i zawodnicy wypaleni. Przyszedł Maciej i nagle mordowaliśmy wszystkich pressingiem z tymi samymi słabymi grajkami do tego bez Kuby.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.11.2010, 23:53
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
No i kto zostanie zatrudniony? Może Zdzisia Kapkę posadzą na ławce trenerskiej? Przecież to wszystko byłyby jakieś kpiny bezpośrednio z kibiców, którzy mimo iż są podzieleni odnośnie gry drużyny i często krytykują trenera, to jakoś wszyscy jednoczą się wokół hasła - budowanie potęgi Wisły. Ja bym sam się podpisał pod listem, który wyszedłby niekoniecznie pod szyldem SKWK, który mówi jawnie i otwarcie na temat "ciemnych stron" naszego klubu - mówię o Zdzisiu Kapce, ale nie tylko - aby klub zaczął działać profesjonalnie, to głównym celem jest wyrzucenie za burtę Zdzisia Kapki. To jest cel numer 1.

Jak to kto. Kaczmarek, Zieliński , Michniewicz, Białas, Majewski . Tylko czekają na angaż w Wiśle, a wtedy mamy gwarantowaną 1 ligę. Ja wierze, że Cupiał zachował jeszcze resztki oleju w głowie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.11.2010, 00:23
http://www........./news/show/5817_panie_trenerze_maaskant_____kim_pan_jest__

Nie wiem kim jest ten Szymański, ale jego wypowiedź jest po prostu skandaliczna. Słowa wyrwane z kontekstu, to po pierwsze, a po drugie, to jego wypowiedzi na temat rzekomo słabej gry drużyny świadczą o kompletnym dyletanctwie jeśli chodzi o znajomość gry zespołowej pod tytułem "piłka nożna". Nie chce się czytać takich wielebnych bzdur. Jak ktoś wyżej napisał SKWK powinno się zajmować czymś zupełnie innym i stać murem za trenerem, piłkarzami etc. Bo np. taki Kebab ostatnio załatwił nam 3 punkty, więc czasem można coś palnąć za wcześnie. I tak właśnie zrobił kolega Szymański.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.11.2010, 00:34
bonawentura napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem kim jest ten Szymański
To prezes SKWK

Dla mnie ten tekst jest kompletnie nie trafiony.To tak jakbym komuś powiedział - Twoja matka świetnie gotuje, a dostał bym ripostę - czemu wyzywasz moją matkę od kurew.

Czekam na kolejny artykuł że kim pan jesteś panie Maaskant że śmiesz mówić o atmosferze przy kałuży i to pozytywnie, Weź pan sobie zafunduj podwójne lekcje polskiego.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 07.11.2010, 00:48
Osobiście nie wierzę w zmianę na stanowisku trenera teraz. Trudno też opierać się na newsach dzennikarza Faktu. Powtarzam to co już kiedys tu pisałam, należy Maskantowi dać szanse przygotowania drużyny zimą i zobaczyć co potrafi wiosną. Inna sprawa, że jest już trochę u nas, a postępów w grze nie widać. Grają jak za Kaspra, a taktyki w ich poczynaniach (poza dłuuuugą piłą) trudno się dopatrzeć.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez ooona : 07.11.2010 o godz. 00:50.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.11.2010, 01:33
Poparcie dla Maaskanta !
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kozimtsw
Member

Od: 07.2004

Stary 07.11.2010, 01:48
Powiem tyle... może Maaskant nie jest światowej klasy trenerem, ale lepszy on niż jakiś nasz polski wynalazek. Kolega wyżej wspomniał o tym, że z pustego... no właśnie, boli mnie bardzo na przykład mała ilość Polaków w Naszej ekipie; nie mam nic do obcokrajowców, ale jeśli mają tacy grac to pokroju Cantoro, Clegera, Marcelo, Uche...
TS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.11.2010, 02:28
A więc

1999–2002 RBC Roosendaal
2003–2003 Go Ahead Eagles Deventer
2003–2004 RBC Roosendaal
2004–2005 Willem II Tilburg
2006–2007 RBC Roosendaal
2007–2008 MVV Maastricht
2008–2010 NAC Breda
2010– Wisła Kraków

Z kim wy chcecie coś budować. Ten facet nigdy niczego nie zbudował.

Co roku inny klub, każdy z jakiś niżin lub 2 ligowy. Bez sukcesów.

Stawiać to by mozna było gdyby facet poprcował kilka lat w takim PSV, grał z nim w Lidze Mistrzów, prowadził jakąś reprezentację. Maaskant nigdy niczego nie wprowadził ani nie dokończył. Tułał się po jakiś słabych klubikach bez wyników i sukcesów. Nie ma gwarancji że nawet jak popracuje te 2 lata to coś poprawi. Poprostu Maaskant nigdy nie zrobił czegoś z niczego. Po Petrescu można było płakać bo facet miał swoją filozfie prowadzenia drużyny która mu w Rumunii wypaliła. Pokazał że potrafi zrobić coś z niczego. Dodatkowo Wisła to był jego pierwszy klub zagraniczny + słabi piłkarze więc w Rosji mógł się wytłumaczyć i mogli go rozumieć że coś poszło nie tak.
Ale Maaskant.
Tutaj nie ma tłumaczenia. Gramy na poziomie 2 ligi. Z Cracovia która zdobyła 4 punkty zasłużyliśmy na remis. Zawodnicy którzy zarabiają rocznie po 250, 300, 350 000 euro nie potrafią wygrać z zespołami w których zarabia się po 50-75 000 euro za rok gry.

Ja do dziś nie rozumiem, co Basałaj miał na myśli zatrudniając tego faceta. Dziś wydaje mi się wręcz że rozmawialiśmy z innymi ludzmi którzy nie chcieli tu przyjść z różnych powodów, więc żeby nie zostać z Kulawikiem, bo przecież obiecano nowego trenera to ściągnięto Holendra. Równocześnie aby kibice go zaakceptowali jako najlepszy wybór to podano że inni trenerzy to byli jakieś ogórki ze słabymi nazwiskami.

Jedynie co przemawia/ przemawiało na jego korzyść to zapewne to że jest tani i chciał ucieć z Bredy w trakcie sezonu.

Cytat:
W lutym 2008 roku odszedł z MVV i przeszedł do NAC Breda, gdzie miał być pomocnikiem trenera Erniego Brandtsa. Latem tego samego roku Brandts odszedł z klubu i Maaskant zajął jego miejsce.
Więc w Bredzie tak naprawdę nikt go nie chciał na 1 trenera, a stał się nim z przypadku. Czyli co ściągliśmy takiego Kulawika czy patrząc na renomę klubów w lidze - Ulatowskiego. Jego największy sukces, który "teoretycznia" miał pokazać że ten trener coś potrafi i z roku na rok pnie się w górę i nadaje się do takiego klubu jak Wisła, prowadzenie NEC Breda to tak naprawdę przypadek a nie rosnące umiejętności.

Szczerze to dla mnie jak tak patrze na to CV i te wyniki które ma teraz Wisła to one mnie wcale nie dziwią.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.11.2010 o godz. 02:40.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2010, 02:33
wwf napisał(a):Wyświetl post

Z kim wy chcecie coś budować. Ten facet nigdy niczego nie zbudował.
Spoko, zbudujemy z Jackiem Zielińskim - mistrz Polski,remis z Juve, wygrana z Austriakami...Lokalny Bóg trenerki, bezsensownie zwolniony z Amiki.Jacek zapraszamy!!Maaskant go home, jaraj to świństwo z daleka od nas
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 07.11.2010, 02:48
1q2

Ja chciałbym dawać ludzą szansę w życiu.

Bardzo chętnie.

Ale popatrz na te kluby co on trenował i widzisz tam jakieś osiągnięcia pucharowe nawet na miarę remisu Zielińskiego w Turynie, lub chociaż jakieś puchary krajowe, mistrzostwo.

Dla takiego Maaskanta wygrana z takim Manchesterem City to himalaje. Nie był wielki zawodnikiem, trenuje od 1999 roku i tak naprawdę nic nie ugrał.

Teraz wytłumacz mi jak takiemu Żurawskiemu taki facet ma imponować.

Chodzi mi o to że przy Maaskancie taki Zieliński to naprawdę bardzo dobry trener z sukcesami.
Ale ja na miejscu Basałaja to bym zostawił Maaskanta a po cichu szukał nowego trenera za granicą który w przeszłości miał, lub teraz ma jakieś osiągnięcia. I ajk bym się dogadał z kimś mocnym to bym Maaskanta wywalił. A jak bym się nie dogadał to bym zostawił złotoustego treneraz z Holandii na swoim stanowisku aż zajmie 10 pozycję w lidze i sami kibice będą chcieli jego dymisji.

Tylko że ja odnoszę takie wrażenie że jak nie wygramy z Legią to Maaskant może się pakować. 6 punktów straty do Legii i wyjazd do Warszawy spowoduje że o mistrza będzie niziemsko trudno. Co by nie mówić to patrząc na zaangażowanie ITI i wygrana w Krakowie sprawi że Legia będzie zdecydowanym kandydatem do mistrzostwa Polski.
Maaskant będzie mógł powiedzieć że niestety ale przegrał po 1 rundzie mistrzostwo polski.

Za to jak wygra z Legią i do końca rundy będziemy mieć tyle samo punktów co Warszawiacy lub nawet zrobimy jakąś przewagę, to Maaskant zostanie i pozwolą mu powalczyć dalej.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.11.2010 o godz. 02:54.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.11.2010, 02:53
wwf - wytlumacz mi jak to jest mozliwe ze mimo zmiany trenerow w ciagu ostatniego poltora roku gramy te sama pyte co gralismy, nawet mimo wzmocnien?

Trener niczego nie gwarantuje jesli nie bedzie mial do tego odpowiednich wykonawcow. Nasi sa niewyuczalni niestety co pokazali juz nie raz.

Inna sprawa jest taka ze my gramy w katastrofalny sposob od czasu odejscia Szymkowiaka, z przerwa na sezon 2007/2008 gdzie gra Wisly byla iscie koncertowa i porywajaca i to tylko w pierwszej czesci sezonu gdy byl tutaj Kamil Kosowski. To powinno dac do myslenia.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 07.11.2010, 03:07
koyoot

Pewnie też tak jest że nie wszystko to wina trenera.

Ale chciałbym zwrócić uwagę na pewną rzecz.

Jak sciągano do Krakowa Kasperczaka uchodził on za trenera który ze słabymi reprezentacjami w Afryce potrafi robić wyniki. Dodatkowo był człowiekiem który odnosił sukcesy we Francji. Tworzył system szkolenia w Tunezji.

Jednym zdaniem przy Maaskancie trener z innej planety.

Teraz kolejny. Beenhaker przychodził do polski w glorii trenera Realu Madryt z którym odnosił sukcesy w Hiszpanii i na arenei międzynarodowej. Trener który miał sukcesy w Holandi , trener który ze słabym Trynidadem i Tobago potrafił się świetnie zaprezentować na Mistrzostwach świata.

Jednym zdaniem przy Maaskancie trener z innej planety.

Po co przywołałem te dwa nazwiska. A no po to że jak ci trenerzy zaczynali swoją pracę w klubach czy też reprezentacji to potrafili wydobyć z zawodników maksimum umiejętności. Sami zawodnicy w wielu wypowiedziach mówili że mają całkiem inne spojrzenie na piłkę. Potrafili oni dotrzeć do zawodników. Jeden potrafił grać jak równy z równym z Lazio, a drugi orywał Portugalię.

Oczywiście dziś wiemy jak to wszystko się potoczyło i gdzie dziś są obaj ci trenerzy.

Ale mi chodzi o to że chcę wskazać pewną zależność.

Zawodnicy nie są głupi. Oni doskonale widzą z kim mają do czynienia. Czy z fachowcem, czy raczej ze słabeuszem, tak jak każdy z nas potrafi ocenić w pracy kto jest dobry a kto słaby. Zawodnicy inaczej będą wykonywać polecenia trenera do którego mają szacunek a inaczej gościa którego mają za nic. Najwidoczniej jak taki Kasperczak powiedział Żurawskiemu że to Lazio nie takie straszne a Beenhaker takiemu Gargule że tych Portugalczyków to mozna spokojnie ograć to te słowa do nich docierały.
Ja po prostu uważam że Maaskant to jest za słaby trener na Wisłę. Może np. w takiej Cracovii lub Bełchatowie by mu było łatwiej. Dlatego bo mniejsza presja, trochę inni zawodnicy którzy mieli by inne zdanie o trenerze i nie byli by aż tak krytyczni co do jego osoby. Nadal powtórzę , jak taki Żurawski ma szanować Maaskanta skoro ten nawet nie ma 1/3 jego osiągnięć. Przy Maaskancie , Żurawski to ikona Wisły nie do ruszenia w klubie.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.11.2010 o godz. 03:23.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 07.11.2010, 03:11
Cieszy coraz większa ilość kibiców rozsądnych, widzących prawdziwe przyczyny bycia średniakiem ligowym przez Wisłę oraz outsiderem pucharowym. Ostatni brak wyników wywiera na Cupiale presję, podważającą gwarancje transferowe ze strony Holendrów. Otoczenie Cupiała czyni przy tej okazji wszystko, aby znowu żyło się temu środowisku przyjemniej. Basałaj zaś pali ostatnio papierosa za papierosem, demonstrując tę presję wszem i wobec. Nie dość, że wyprzedano już wszystkie najlepsze ogniwa zespołu i kadrowo pozostał wyłącznie "wstyd" po Levadii i Karabachu, to jeszcze "wstyd" ten się rozdzielił na "własny" i "obcy". Kanibalizm w Wiśle, ponownie wchodzi w fazę decydującą na daną chwilę, gdzie przykładowo, dwóch panów Robertów, stało się z niczego wrogami, raczej z woli tego kumatego i to pod hasłem " trzymajmy się razem" ku chwale Wisły. Realizuje się schemat Petrescu i Kasperczaka jednocześnie. Polityka wkracza do dzieła w postaci słów wypowiadanych lub pisanych a ludzie biedni, nie mający swojego zdania ( bo największym luksusemn w Polsce od stuleci, jest posiadanie własnego zdania a nie mercedesy czy marcepany lub profesury ), znowu żądają głowy kozła ofiarnego i historia zatacza kolejne koło, gdzie "swoi" przetrwają na 1906 %.

Pytanie jest odwiecznie takie samo - co zrobi Cupiał

1. Wróci do gry o mistrza i LM oraz ustabilizuje klub, czy też pójdzie po kosztach na chybił trafił, jak ostatnio
2. Pozwoli wykazać się Valckxowi w transferach gotówkowych na miarę "nowej ery" Cupiała, czy też wywali Maaskanta i lawinowo potem - Basałaja ze Stanislavusem, a do gry wkroczą podręczni jak zwykle - Kulawik z Kapką i Wilczkiem i znowu ruszy trenerska oraz transferowa ruletka a także powróci dwugodzinny dzień pracy w klubie
3. Usunie wreszcie z klubu wszystkich piłkarzy "wstydu" i sprowadzi nadzieje w przyszłość i logikę działań oraz systematykę pracy u podstaw w ramach " krok po kroku" albo "stopniowa wymiana najsłabszych ogniw"
4. Znajdzie inną kasę, niż z transferów, na zbudowanie bazy i szkółki treningowej na wzór doświadczeń osób, które zatrudnił z kraju uznawanego za najlepszy w tej dziedzinie.

Ps. przyjmę każdą decyzję Cupiała, tylko marzę, aby wreszcie była ona dla Wisły na miarę europejskich celów, stawianych jej przez Cupiała a on sam zamiast wyprzedawać trenerowi piłkarzy i potem go zwalniać, wzmocni zespół sam od siebie i dopiero zacznie żądać wyników od trenera.
Ostatnio edytowane przez kot : 07.11.2010 o godz. 04:09.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2010, 03:24
1q2

Ja chciałbym dawać ludzą szansę w życiu.
.
dopisywałem ps więc wklejam tu

ps żeby to nie była tylko kpina.Zupełnie na serio.Czy Ty pomyślałeś kiedyś że tzw sukcesy nie muszą oznaczać spektakularnych rzeczy a mogą być małymi kroczkami które też są oznaką bycia dobrym w swoim fachu?Czy nie pomyślałeś też o tym że żaden trener z konkretnymi wynikami nie przyjdzie do Wisły?(chyba że jakiś emeryt, znudzony wszystkim)?
Czy nie pomyślałeś że Holandia była i jest piłkarsko totalnie innym światem niż nasz kraj?
Nie przyszło Ci do głowy że tam jest ogromna konkurencja, masa trenerów, mnóstwo świetnych grajków, warunki o których moglibyśmy sobie tylko pomarzyć,systemy szkolenia/treningu, których u nas nie będzie jeszcze przez wiele lat, od lat czysta gra a nie kupczenie całymi rundami.
My jeśli chodzi o poziom życia nie jesteśmy do nich tak zacofani, jak jeśli chodzie o piłkę nożną

Maaskant jest kolesiem który nie dobił się do najlepszych klubów holenderskich, ale sorry to nie jest kraj gdzie tuman może prowadzić reprezentacje.Maaskant jest gościem który utrzymał się na rynku, prowadząc zazwyczaj średniaki - wyniki miał adekwatne do drużyn które prowadził.Na tym rynku różnice w budżetach, szczególnie kilka lat wstecz, były takie że nie da się bez konkretnej kasy zabłysnąć a kraj jest na tyle mały że nie stać go na ligę w której większość dysponuje konkretnymi środkami.

A co najważniejsze, bo pochodzenie, wychowanie, wzorce itp - nie powodują automatycznie bycia lepszym.Dają automatycznie lepsze możliwości ale nie u każdego przekładają się na wyższy poziom.
Dla mnie ten koleś ma charyzmę, ma wiedzę , jest gościem który budzi respekt w szatni ale nie jest żadnym pojebem.Chce ciężkiej pracy i nie .......i o tym tylko ją wykonuje.Nie jest wypalonym starcem tylko ma zajebiste ambicje.
Młody, zdolny , na dorobku - nic lepszego wg mnie klub nie znajdzie i jak go wyjębią to będzie kolejny chory ruch w klubie który jest chory od dawna.
Zrozum że to my jesteśmy patologią a Maaskant jest osobą która chce tą patologie wyplenić.Nie idzie bo iść nie może, bo to za daleko zaszło, szczególnie tego lata - jest tylko nazwa(opakowanie) która ma jeszcze lokalnie jakąś wartość, natomiast to co jest w środku to produkt prosto z chin, jeden wielki bubel.

Mnie ogólnie głosy tu na forum podnoszą na duchu bo czy ktoś jest w 100% za trenerem, czy widzi błędy, to większość kuma bazę i chce by było normalnie - Maaskant na pewno nie jest Mourniho ale my nie jesteśmy Realem i to trzeba sobie wbić do łba
To jak gramy dziś nie jest jego winą tylko winą takiej polityki jaka jest i była prowadzona - polecam archwum, sporo osób to przewidziało nie mając zielonego pojęcia kto będzie trenerem i te osoby mają dziś jeden pogląd - Nie ruszać trenera tylko dać mu spokojnie przepracować zimę + absulutnie wolną rękę co do transferów i oczywiście pieniądze.Nie kosmiczne ale takie by mógł cokolwiek zmienić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Stary 07.11.2010, 03:35
Młody, zdolny , na dorobku

Trenuje od 1999 roku - 11 lat. Ma 41 lat. Ale w Polsce nadal go będą tak określać.

Panowie, ja też chcę transferów. też chcę zawodników o większych umiejętnościach. Ale równocześnie chcę trenera który wyciśnie z tych gości 110%i nie będzie pękał na wyjeżdzie przed Lechem Poznań.

Ten trener to jest właśnie podsumowanie polityki Cupiała z ostanich lat. Ściąganie odpadów z zagranicy. Bo jak inaczej nazwać gościa który miał być asystentem w Bredzie a z przypadku zrobili go 1 trenerem.

Pozatym co to jest Breda że my mamy się na nich wzorować i podkupowywać im trenera.

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...Maaskant_.html

I oto taki facet nas trenuje, im więcej czytam, tym wieksze przerażenie mnie ogarnia kogo oni sciagli.

A skąd wiadomo że w 2 lidze holenderskiej nie ma układów i robionych awansów.

Niech lepiej ktoś przypomni naszemu trenerowi że w Polsce nie mamy Barażów. Tutaj z 8 miejsca do pucharów się nie załapie. Maaskant to nie jest trener który trenował w tamtejszej 1 lidze. Facet trenował w wiekszości w 2 lidze i od święta w pierwszej.

Czy nadal kogoś dziwią nasze wyniki w tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.11.2010 o godz. 04:08.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.11.2010, 04:08
Młody, zdolny , na dorobku

Trenuje od 1999 roku - 11 lat. Ma 41 lat. Ale w Polsce nadal go będą tak określać.
To jest koleś zdecydowanie na dorobku i wszystko przed nim , a cytować w tej sprawie weszło.Lubie ich ale otwórz oczy i zobacz jak promują swoich kumpli trenerów.Sępy z PMS już krążą w około Reymonta...Wszyscy zjedzą łapy byle tylko Maaskantowi się nie udało i zajebiście intratna propozycja się pojawiła
Wróćmy do korzeni - będzie zajebiście z kolejnym magikiem nauczonym w PRLU albo już w wolnej RP,mającym w telefonie kilka żelaznych numerów.
Trenujemy? - to już za późno - dziś trza dzwonić
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.11.2010 o godz. 04:10.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.11.2010, 06:57
Cupiał pewnie jak usłyszał jakie kontrakty i jakie sumy transferowe wchodzą w rachubę w zimie to już wtedy kazał Basałajowi szukać trenera. Więc spoko napewno kogoś mamy na oku.

W sumie to miałem wrażenie, że zatrudniamy Valcksa żeby sprowadzać graczy egzotycznych dzięki jego znajomości skautingu, a nie wysokokontraktowcow z Holandii.

Jeżeli to nie prawda to czuję się oszukany i można spokojnie zwolnić holendrow bez odstępnego. Nie dotrzymali warunkow umowy
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 07.11.2010 o godz. 07:02.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.11.2010, 08:32
Dokładnie, Weszło by nam wepchnęło Michniewicza zamiast Roberta. W końcu utytułowany - zdobywca PP

Mam cichą nadzieję, że Valcx dlatego się nie pokazuje w mediach, że bardzo ciężko pracuje.
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.11.2010, 08:33
Tyle stron tematu a wiekszość to same bzdury bo Robert i tak zostanie do końca sezonu bo to ma zagwarantowane i nikt tego nie zmieni nawet Cupiał chyba że Wisła zawita do strefy spadkowej.
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 07.11.2010, 09:01
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Ale nikt z Wisły nie powiedział ze Maaskant może być zwolniony. Tak naprawde komentujemy głupie ploty pismaków z faktu... Myśle ze Cupiał nauczył się czegoś po Petrescu i nie zrobi tego błędu po raz kolejny. Poza tym wątpie żeby był skłonny płacić na pewno duże odszkodowanie jeśli skąpi na porządne transfery od paru lat
Ale też nikt z Wisły nie powiedział, że wspiera trenera, że trener - na przekór spekulacjom prasowym - cieszy się wsparciem zarządu. Trener postawiony pod presją wcale nie działa lepiej.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez ociec Ciemka : 07.11.2010 o godz. 09:02.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.11.2010, 09:27
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Ale też nikt z Wisły nie powiedział, że wspiera trenera, że trener - na przekór spekulacjom prasowym - cieszy się wsparciem zarządu. Trener postawiony pod presją wcale nie działa lepiej.
Ale po co mają pisać cokolwiek o wspieraniu trenera? Bo w kilku szmatławcach pojawił się temat ewentualnego zwolnienia? Dla naszego zarządu tematu nie ma a do ignorowania tekstów pisanych to chyba zdążyliśmy się już przyzwyczaić.

Szkoda że nie zdajecie sobie sprawy że sami w tym temacie nakręcacie ta spiralę, zupełnie niepotrzebnie.

Jeszcze słówko co do Zielińskiego. Został wywalony z Lecha nieprzypadkowo ( moim zdaniem ). Strefa spadkowa mistrza polski to nie jest przypadek. MP zdobył na mega farcie ( to my rozdawaliśmy karty i daliśmy d... ). Wyniki w pucharach to dla mnie żadna zasługa trenera. Zawodnicy czując że mogą się pokazać i uciec do wielkiej piłki grają na pełnej .... i dlatego są wyniki. W lidze im się niechciało i efekt jest zgoła inny.

Wracając do Maaskanta to szkoda że o tym iż jest słabym trenerem wypowiadają się ludzie którzy o trenerce pojęcia nie mają. To tak jak by zrobić uliczną sondę wśród ludzi z łapanki czy wejście do strefy euro będzie dobre dla nas czy nie.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2010, 09:54
GBO napisał(a):Wyświetl post
Ale po co mają pisać cokolwiek o wspieraniu trenera? Bo w kilku szmatławcach pojawił się temat ewentualnego zwolnienia? Dla naszego zarządu tematu nie ma a do ignorowania tekstów pisanych to chyba zdążyliśmy się już przyzwyczaić.

Szkoda że nie zdajecie sobie sprawy że sami w tym temacie nakręcacie ta spiralę, zupełnie niepotrzebnie.

Jeszcze słówko co do Zielińskiego. Został wywalony z Lecha nieprzypadkowo ( moim zdaniem ). Strefa spadkowa mistrza polski to nie jest przypadek. MP zdobył na mega farcie ( to my rozdawaliśmy karty i daliśmy d... ). Wyniki w pucharach to dla mnie żadna zasługa trenera. Zawodnicy czując że mogą się pokazać i uciec do wielkiej piłki grają na pełnej .... i dlatego są wyniki. W lidze im się niechciało i efekt jest zgoła inny.

Wracając do Maaskanta to szkoda że o tym iż jest słabym trenerem wypowiadają się ludzie którzy o trenerce pojęcia nie mają. To tak jak by zrobić uliczną sondę wśród ludzi z łapanki czy wejście do strefy euro będzie dobre dla nas czy nie.

Pozdrawiam
Co do Zielińskiego zgadzam się z Tobą w 100%
Natomiast co do Maaskanta: to napisz może, jakie stosować kryteria oceny trenera?
Na podstawie jakich przesłanek twierdzisz, że jest dobrym trenerem?
Konkretnie poproszę.

wwf => podpisuje się pod Twoim postem rękami i nogami.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
momo
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.11.2010, 10:14
Pozatym co to jest Breda że my mamy się na nich wzorować i podkupowywać im trenera.
Tym że Breda jest klubem z którego zawodnicy i trenerzy mogą trafić do najlepszych klubów europy, z Wisły piłkarze trafiają co najwyżej do średniaków europejskich. Wykładnią tego na jakiego trenera możemy liczyć, będzie sytuacja Zielińskiego. Zdobył Mistrzostwo Polski, z jakimś sukcesem grał w Lidze Europy. Jest jak to się u nas mówi trenerem 'utytułowanym'. Jeżeli trafi do europejskiego klubu lepszego niż wspomniana Breda, to faktycznie Maaskant nie był najlepszym rozwiązaniem. Jeżeli do Ruchu Radzionków, czy gdziekolwiek w Polsce, to znaczy że tak, mamy się wzorować na Bredzie, podkupywać im trenerów, bo faktem jest że nasza Myśl Szkoleniowa jest na poziomie trzeciej ligi Bułgarskiej. Trzecie rozwiązanie dotyczące Zielińskiego to takie że trafi on do Wisły.... trzeba będzie poszukać kto nadaję ligę Azerbejdżańską i tam sobie poszukać klubu do kibicowania.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów