The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2009, 09:43
Bo to pewnie element gierki mającej na celu osłabić pozycję Bednarza w klubie (jak się okazało, skutecznej gierki). Nigdy nie uwierzę, że chłopak grający w U21 Czech, strzelający bramki Tottenhamowi i pewnie jeszcze kilka plusów można by wymienić, nigdy nie osiągnął odpowiedniego poziomu, żeby grać w Wiśle nawet, kiedy w środku z dobrze prezentujących się piłkarzy był tylko Sobol. Podobna sytuacja mogła mieć miejsce w przypadku Niedzielana. Jakoś w Ruchu potrafi być wiodącą postacią po zaledwie, ilu? 2 czy 3 kolejkach. W Wiśle pewnie grałby w ME mimo, że skuteczności nasi napastnicy nie mają żadnej.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.09.2009, 09:44
Bo to nie Jirsak jest slabym zawodnikiem, tylko Skorza malo elastycznym trenerem nie potrafiacym znalezc mu pozycji na boisku. Gramy w zestawieniu, gdzie srodek jest defensywny, a tak Jirsak po prostu nie gra, bo jest technicznym i ofensywnym graczem, gdzie walka o pilke w srodku pola a'la Sobol nie jest jego domena. Gdyny Skorza choc troche sie zastanowil, tez by to dostrzegl, i potrafil Tomasa sensownie ustawic. Dowodem na to jest to, ze Skorza mowi, ze na treningach prezentuje sie conajmniej poprawnie ocierajac sie o meczowy sklad, gdzie praktycznie nigdy nie trafia. Czyli gra dobrze, ale nie tak, jak to widzi Skorza. Pewnie ktos powie, ze to zawodnik powinien dostosowac sie do druzny, co po czesci jest prawda, ale trener tez musi wiedziec, kim dysponuje, i jego atuty wykorzystac. Niech nikt mi nie mowi, ze Wisla potrzebuje dwoch srodkowych DM, podczas gdy gramy jednym napastnikiem i podwieszony OM bylby mocno wskazany vide mecz w Lądku, gdzie Tomas pokazal o co chodzi)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.09.2009, 09:56
Teraz już Bednarza nie ma więc pewnie gdzieś Jirsaka wypożyczymy. Bo nie chce mi się wierzyć, zeby ktoś go kupił po 2 latach wycierania ławy. Ale np jakiś średniak z Grecji, kto wie, może nawet drużyna Cypryjska
Chętnie go wypożyczy z opcją pierwokupu. A nóż im się odbuduje i będa mieli pożytek z chłopaka,.
..
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2009, 09:58
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Bo to pewnie element gierki mającej na celu osłabić pozycję Bednarza w klubie (jak się okazało, skutecznej gierki). Nigdy nie uwierzę, że chłopak grający w U21 Czech, strzelający bramki Tottenhamowi i pewnie jeszcze kilka plusów można by wymienić, nigdy nie osiągnął odpowiedniego poziomu, żeby grać w Wiśle nawet, kiedy w środku z dobrze prezentujących się piłkarzy był tylko Sobol. Podobna sytuacja mogła mieć miejsce w przypadku Niedzielana. Jakoś w Ruchu potrafi być wiodącą postacią po zaledwie, ilu? 2 czy 3 kolejkach. W Wiśle pewnie grałby w ME mimo, że skuteczności nasi napastnicy nie mają żadnej.
Otóż to.
Zawsze miałem identyczne odczucia.

Aczkolwiek Niedzielana mi nie żal mimo wszystko - owszem, ma talent ale to szklany piłkarz. Ma już tak zryte nogi, że może lada dzień wykluczyć się złym stanięciem czy jakimś podskokiem niefortunnym na treningu na pół roku z gry. Wystarczy, że mamy już podobnych Głowe i Gargułe, a ledwo pozbylismy się Dawida.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.09.2009, 10:01
Ciekawe to Mączyński wypożyczony? Musiałem coś przeoczyć.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
PABLO88
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 08.09.2009, 11:40
Teraz jest ogólnie taka moda by grać w ustawieniu 4-5-1, Jirsak przegrywa rywalizację z Małeckim, bo Pawełek jest bardziej ruchliwy i bądź co bądź, czasem coś strzeli. Cantoro za najlepszych czasów świetnie sobie radził w środku, odbierał i podawał, coś chyba jednak myśli o wyjeździe na emeryturę piłkarską i nie za bardzo się stara ostatnio...

Poza tym nie zawsze kiedy piłkarz gra w młodzieżówce to sprawdza się w piłce seniorskiej. Choć pamiętam, że Jirsak potrafił całkiem niezłym podaniem kogoś obsłużyć i strzałem nienajgorszym się popisać. Może to i prawda, że powinien grać więcej, ale taka rywalizacja w trójkącie Łobo, Małecki, Jirsak jest na pewno z korzyścią dla zespołu. Garguła jest ciekawym pomocnikiem, moim zdaniem super uzupełni Sobola, Diaz będzie mógł powalczyć o pozycję na lewej obronie z Brożkiem... Z resztą Sobolewski najmłodszy nie jest, przydałby się jakiś następca na horyzoncie. Ale to przy skąpstwie Cupiała chyba za szybko nie nastąpi;p
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 08.09.2009, 11:50
PABLO88 napisał(a):Wyświetl post
Teraz jest ogólnie taka moda by grać w ustawieniu 4-5-1, Jirsak przegrywa rywalizację z Małeckim, bo Pawełek jest bardziej ruchliwy i bądź co bądź, czasem coś strzeli. Cantoro za najlepszych czasów świetnie sobie radził w środku, odbierał i podawał, coś chyba jednak myśli o wyjeździe na emeryturę piłkarską i nie za bardzo się stara ostatnio...

Poza tym nie zawsze kiedy piłkarz gra w młodzieżówce to sprawdza się w piłce seniorskiej. Choć pamiętam, że Jirsak potrafił całkiem niezłym podaniem kogoś obsłużyć i strzałem nienajgorszym się popisać. Może to i prawda, że powinien grać więcej, ale taka rywalizacja w trójkącie Łobo, Małecki, Jirsak jest na pewno z korzyścią dla zespołu. Garguła jest ciekawym pomocnikiem, moim zdaniem super uzupełni Sobola, Diaz będzie mógł powalczyć o pozycję na lewej obronie z Brożkiem... Z resztą Sobolewski najmłodszy nie jest, przydałby się jakiś następca na horyzoncie. Ale to przy skąpstwie Cupiała chyba za szybko nie nastąpi;p
jak Jirsak może przegrywać rywalizację z Pawełkiem Małeckim jak takiego piłkarza w kadrze nie mamy...
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.09.2009, 14:30
Zgadzam się z uzytkownik_forum

Problem Jirsaka jest taki ,że Skorża gra 2 defensywnymi pomocnikami (co można by sobie odpuścić na polską ligę).
Myślę ,że Skorża zmarnował talent Tomasa w którym był początkowo duży potencjał.
Ciekaw jestem jak będzie ustawiał Gargułę ale nie ukrywam ,że brakuję nam rozgrywającego.
Pytanie czy w taktyce Skorży jest miejsce na klasycznego ofensywnego środkowego pomocnika który by rozgrywał piłkę.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 08.09.2009 o godz. 14:37.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.09.2009, 14:37
pysio napisał(a):Wyświetl post
jak Jirsak może przegrywać rywalizację z Pawełkiem Małeckim jak takiego piłkarza w kadrze nie mamy...

Mały Pawełek.

Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.09.2009, 14:55
Może chodziło o Mariusza Pawełka? Bądź co bądź, raz na jakiś czas zdarza mu się strzelić...Do własnej bramki heh.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.09.2009, 15:08
Zabrali mu niestety tą bramkę, zaliczono ją sprinterowi Jezierskiemu.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.09.2009, 16:01
Też to przeoczyłem a zagrał juz w 3 meczach od 1 minuty. narazie zadnej bramy i asysty.

Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.09.2009, 16:55
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Myślę ,że Skorża zmarnował talent Tomasa w którym był początkowo duży potencjał.
Tez mam takie odczucia, ze Go po prostu "wysiedzial" na lawce, choc teraz widac, ze i tak Jirsak potrafi to i owo. Moze nie jestem stuprocentowo obiektywny, ale gdy Tomas jest na boisku to naprawde widac od niego dobre pilki w przod, czy tez niezle bicie stalych fragmentow. nie wiem, czemu nie mialby grac np. diamentem z Sobolem w srodku, gdzie Sobol by gral klasycznego DM, a Jirsak pilki od niego sensownie posylal w przod badz prostopadle, badz uruchamial skrzydlowych. To dla mnie zawodnik majace potencjal bycie graczem w stylu Szymkowiaka. Ciekawe, jakby potoczyla sie kariera Szymka, gdyby trenowal Wisle Skorza. Pewnie tez grzalby lawe, bo srodkiem trzeba bronic, a skrzydla napedzaja atak. Maciek jeszcze nie zauwazyle, ze na skrzydlach nie ma CR, tylko przykladowo Lobodzinskieggo, ktory z bieganiem szybko przy linii i z dryblingiem od pewnego czaasu ma problemy. Ja tam jakos nie widze, aby ta taktyka dzialala na boisku i wlasnie dzieki niej Wisla byla teraz liderem.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2009, 18:57
http://sport.onet.pl/0,1248770,2039568,wiadomosc.html
Cytat:
- Wczorajszy trening pokazał, że prawie wszyscy są zdrowi, może poza Błaszczykowskim, który nie trenował z pełnym obciążeniem. Opcją za Błaszczykowskiego jest Łobodziński. Jeśli Kuba nie będzie mógł zagrać, to o Łobodzińskiego się nie martwię, jest dobrze przygotowany – poinformował Beenhakker.
Dobre wieści, Łobo nie jest "zajebany".
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 09.09.2009, 05:46
mam pytanie, czemu Małecki nie grał wczoraj w U21 ? moze głupie pytanie sorry ;d

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.09.2009, 05:55
Pauza za kartki.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.09.2009, 08:17
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Czy to kolejny wymysl naszych wspanialych dziennikarzy? czy faktycznie uraz?
,
Odpowiedz cytując
Erich Zann
Member

Od: 08.2007

Stary 09.09.2009, 09:16
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Czy to kolejny wymysl naszych wspanialych dziennikarzy? czy faktycznie uraz?
Trzeci akapit o Boguskim - http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ot_maleckiego/
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.09.2009, 09:34
Z Jirsakiem mam mieszane uczucia:
- z jednej strony - widzę jego dobre zagrania, uważam, że mógłby coś do druzyny wnieść dobrego, przy czym nie jest to typowy defensywny pomocnik, ani typowo ofensywny (który przepraszam za ulubione określenie komentatorów, mógłby być podwieszony pod napastnika), więc tak na prawdę miejsca na boisku za bardzo dla niego nie ma
- z drugiej strony - nie wierzę, że jakikolwiek trener, mając zawodnika lepszego od tych z pierwszej 11tki, będzie go trzymał na ławie, bo go nie lubi czy coś w tym stylu (no chyba, że co mecz wygrywa ze wszystkimi 4:0), to głównie trener co mecz gra o swoją głowę, piłkarzy nie zwalnia się od tak, więc nie wierzę, że ktoś nie wpuszcza zawodnika, by się np odgryźć na dyr. sportowym...

niemniej z perspektywy czasu, wydanie w PL warunkach kilkuset k E na zawodnika, który nigdy na dłużej nie znalazł się w 11tce, jest nietrafioną decyzją...
Odpowiedz cytując
PABLO88
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 09.09.2009, 10:35
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
Może chodziło o Mariusza Pawełka? Bądź co bądź, raz na jakiś czas zdarza mu się strzelić...Do własnej bramki heh.
Taaa Pawełek jest najdynamiczniejszy z nich wszystkich Tylko cokolwiek niestabilny,ale dynamiczny na pewno

Swoją drogą "kariera" Jirsaka świadczy o tym, że Wisła jest całkiem bogatym klubem. 700k za rezerwowego to kwota którą chyba słabe zespoły z Bundesligi bałyby się zapłacić
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.09.2009, 12:32
może wypożyczyć Jirsaka do takiej Odry...
w końcu prawie czeski klub,
Tomas by się ograł w lidze, może wróciłby silnejszy, bardziej pewny siebie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.09.2009, 12:43
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No dobra,a kim go zastąpimy? fakt jest Guła jest Cantoro
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.09.2009, 13:04
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
No dobra,a kim go zastąpimy? fakt jest Guła jest Cantoro

zastąpimy Jirsaka? na ławce? ja mogę usiąść...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.09.2009, 13:04
FraMat chodziło mi jak go wypożyczymy do tej Oderki xD
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 09.09.2009, 14:47
Przeciez on i tak nie gra, wiec po co go zastępować kimkolwiek ?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.09.2009, 14:59
Pisalem to samo pare miechów temu....
..
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.09.2009, 15:16
A może dać mu ze trzy mecze zagrać od początku do końca co może dać podobny efekt.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 09.09.2009, 15:22
ale po co dawac mu szanse jak Diaz dobrze odbiera pilki.

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.09.2009, 15:23
cfa napisał(a):Wyświetl post
A może dać mu ze trzy mecze zagrać od początku do końca co może dać podobny efekt.
A może przeniesiecie swoją dyskusje do tematu o naszych piłkarzach?
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.09.2009, 15:32
Tak o żeby się poczuł doceniony.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów