|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Bo to pewnie element gierki mającej na celu osłabić pozycję Bednarza w klubie (jak się okazało, skutecznej gierki). Nigdy nie uwierzę, że chłopak grający w U21 Czech, strzelający bramki Tottenhamowi i pewnie jeszcze kilka plusów można by wymienić, nigdy nie osiągnął odpowiedniego poziomu, żeby grać w Wiśle nawet, kiedy w środku z dobrze prezentujących się piłkarzy był tylko Sobol. Podobna sytuacja mogła mieć miejsce w przypadku Niedzielana. Jakoś w Ruchu potrafi być wiodącą postacią po zaledwie, ilu? 2 czy 3 kolejkach. W Wiśle pewnie grałby w ME mimo, że skuteczności nasi napastnicy nie mają żadnej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Bo to nie Jirsak jest slabym zawodnikiem, tylko Skorza malo elastycznym trenerem nie potrafiacym znalezc mu pozycji na boisku. Gramy w zestawieniu, gdzie srodek jest defensywny, a tak Jirsak po prostu nie gra, bo jest technicznym i ofensywnym graczem, gdzie walka o pilke w srodku pola a'la Sobol nie jest jego domena. Gdyny Skorza choc troche sie zastanowil, tez by to dostrzegl, i potrafil Tomasa sensownie ustawic. Dowodem na to jest to, ze Skorza mowi, ze na treningach prezentuje sie conajmniej poprawnie ocierajac sie o meczowy sklad, gdzie praktycznie nigdy nie trafia. Czyli gra dobrze, ale nie tak, jak to widzi Skorza. Pewnie ktos powie, ze to zawodnik powinien dostosowac sie do druzny, co po czesci jest prawda, ale trener tez musi wiedziec, kim dysponuje, i jego atuty wykorzystac. Niech nikt mi nie mowi, ze Wisla potrzebuje dwoch srodkowych DM, podczas gdy gramy jednym napastnikiem i podwieszony OM bylby mocno wskazany vide mecz w Lądku, gdzie Tomas pokazal o co chodzi)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Teraz już Bednarza nie ma więc pewnie gdzieś Jirsaka wypożyczymy. Bo nie chce mi się wierzyć, zeby ktoś go kupił po 2 latach wycierania ławy. Ale np jakiś średniak z Grecji, kto wie, może nawet drużyna Cypryjska
![]() Chętnie go wypożyczy z opcją pierwokupu. A nóż im się odbuduje i będa mieli pożytek z chłopaka,. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Zawsze miałem identyczne odczucia. Aczkolwiek Niedzielana mi nie żal mimo wszystko - owszem, ma talent ale to szklany piłkarz. Ma już tak zryte nogi, że może lada dzień wykluczyć się złym stanięciem czy jakimś podskokiem niefortunnym na treningu na pół roku z gry. Wystarczy, że mamy już podobnych Głowe i Gargułe, a ledwo pozbylismy się Dawida. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ciekawe to Mączyński wypożyczony? Musiałem coś przeoczyć.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Teraz jest ogólnie taka moda by grać w ustawieniu 4-5-1, Jirsak przegrywa rywalizację z Małeckim, bo Pawełek jest bardziej ruchliwy i bądź co bądź, czasem coś strzeli. Cantoro za najlepszych czasów świetnie sobie radził w środku, odbierał i podawał, coś chyba jednak myśli o wyjeździe na emeryturę piłkarską i nie za bardzo się stara ostatnio...
Poza tym nie zawsze kiedy piłkarz gra w młodzieżówce to sprawdza się w piłce seniorskiej. Choć pamiętam, że Jirsak potrafił całkiem niezłym podaniem kogoś obsłużyć i strzałem nienajgorszym się popisać. Może to i prawda, że powinien grać więcej, ale taka rywalizacja w trójkącie Łobo, Małecki, Jirsak jest na pewno z korzyścią dla zespołu. Garguła jest ciekawym pomocnikiem, moim zdaniem super uzupełni Sobola, Diaz będzie mógł powalczyć o pozycję na lewej obronie z Brożkiem... Z resztą Sobolewski najmłodszy nie jest, przydałby się jakiś następca na horyzoncie. Ale to przy skąpstwie Cupiała chyba za szybko nie nastąpi;p |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Zgadzam się z uzytkownik_forum
Problem Jirsaka jest taki ,że Skorża gra 2 defensywnymi pomocnikami (co można by sobie odpuścić na polską ligę). Myślę ,że Skorża zmarnował talent Tomasa w którym był początkowo duży potencjał. Ciekaw jestem jak będzie ustawiał Gargułę ale nie ukrywam ,że brakuję nam rozgrywającego. Pytanie czy w taktyce Skorży jest miejsce na klasycznego ofensywnego środkowego pomocnika który by rozgrywał piłkę.
Ostatnio edytowane przez MaG* : 08.09.2009 o godz. 14:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Mały Pawełek. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Może chodziło o Mariusza Pawełka?
heh. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zabrali mu niestety tą bramkę, zaliczono ją sprinterowi Jezierskiemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Też to przeoczyłem a zagrał juz w 3 meczach od 1 minuty. narazie zadnej bramy i asysty.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Tez mam takie odczucia, ze Go po prostu "wysiedzial" na lawce, choc teraz widac, ze i tak Jirsak potrafi to i owo. Moze nie jestem stuprocentowo obiektywny, ale gdy Tomas jest na boisku to naprawde widac od niego dobre pilki w przod, czy tez niezle bicie stalych fragmentow. nie wiem, czemu nie mialby grac np. diamentem z Sobolem w srodku, gdzie Sobol by gral klasycznego DM, a Jirsak pilki od niego sensownie posylal w przod badz prostopadle, badz uruchamial skrzydlowych. To dla mnie zawodnik majace potencjal bycie graczem w stylu Szymkowiaka. Ciekawe, jakby potoczyla sie kariera Szymka, gdyby trenowal Wisle Skorza. Pewnie tez grzalby lawe, bo srodkiem trzeba bronic, a skrzydla napedzaja atak. Maciek jeszcze nie zauwazyle, ze na skrzydlach nie ma CR, tylko przykladowo Lobodzinskieggo, ktory z bieganiem szybko przy linii i z dryblingiem od pewnego czaasu ma problemy. Ja tam jakos nie widze, aby ta taktyka dzialala na boisku i wlasnie dzieki niej Wisla byla teraz liderem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248770,2039568,wiadomosc.html
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam pytanie, czemu Małecki nie grał wczoraj w U21 ? moze głupie pytanie sorry ;d
![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pauza za kartki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Czy to kolejny wymysl naszych wspanialych dziennikarzy? czy faktycznie uraz? ![]() ,
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Z Jirsakiem mam mieszane uczucia:
- z jednej strony - widzę jego dobre zagrania, uważam, że mógłby coś do druzyny wnieść dobrego, przy czym nie jest to typowy defensywny pomocnik, ani typowo ofensywny (który przepraszam za ulubione określenie komentatorów, mógłby być podwieszony pod napastnika), więc tak na prawdę miejsca na boisku za bardzo dla niego nie ma - z drugiej strony - nie wierzę, że jakikolwiek trener, mając zawodnika lepszego od tych z pierwszej 11tki, będzie go trzymał na ławie, bo go nie lubi czy coś w tym stylu (no chyba, że co mecz wygrywa ze wszystkimi 4:0), to głównie trener co mecz gra o swoją głowę, piłkarzy nie zwalnia się od tak, więc nie wierzę, że ktoś nie wpuszcza zawodnika, by się np odgryźć na dyr. sportowym... niemniej z perspektywy czasu, wydanie w PL warunkach kilkuset k E na zawodnika, który nigdy na dłużej nie znalazł się w 11tce, jest nietrafioną decyzją... |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Tylko cokolwiek niestabilny,ale dynamiczny na pewnoSwoją drogą "kariera" Jirsaka świadczy o tym, że Wisła jest całkiem bogatym klubem. 700k za rezerwowego to kwota którą chyba słabe zespoły z Bundesligi bałyby się zapłacić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
może wypożyczyć Jirsaka do takiej Odry...
w końcu prawie czeski klub, Tomas by się ograł w lidze, może wróciłby silnejszy, bardziej pewny siebie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
zastąpimy Jirsaka? na ławce? ja mogę usiąść... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
FraMat chodziło mi jak go wypożyczymy do tej Oderki xD
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeciez on i tak nie gra, wiec po co go zastępować kimkolwiek ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pisalem to samo pare miechów temu....
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale po co dawac mu szanse jak Diaz dobrze odbiera pilki.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009