|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Czyli możemy ustalić, że 5 miejsce odpowiada mnie więcej obecnym możliwością zespołu i trenera No to teraz czekamy do końca rundy ![]() ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Możesz rozwinąć ten fragment o "wzmocnieniach"? My gramy jak gramy, bo mamy żenujący skład, więc nie "mimo", ale dzięki tym "wzmocnieniom" właśnie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ja na Maaskanta patrzę po prostu ostrożnie. Podpadł mi już naprawdę wieloma rzeczami, zwłaszcza poziomem sportowym zawodników, którzy już za jego obecności zostali zatrudnieni czyli Boukharim i Branco, upartym trzymaniem na ławie Małeckiego i Kirma przez parę kolejek, czyli jedynych zawodników, którzy stwarzają jakieś zagrożenie pod bramką (na szczęście zmądrzał), w piątek np. zdjęciem Brożka, który rozgrywał akurat naprawdę dobry mecz.
No ale nawet przez moment nie przychodzi mi do głowy jakieś wywalanie go w tej chwili. :/ Koniecznie trzeba pozwolić mu przepracować z drużyną okres przygotowawczy i wtedy się zobaczy, bo zwalnianie go w tej chwili, w momencie gdy objął drużynę z marszu w trakcie trwania rozgrywek to byłoby jakieś szaleństwo po prostu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Koniec tematu. Masada. Maaskant zmienil Brozka glownie dlatego ze Brozka lapaly skurcze i nie chcial ruzykowac czegos powazniejszego u niego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nawet jakby Maaskant sprawił, że klub wygrywałby wszystkie mecze po 6:0 z kimkolwiek tylko mógł, to i tak znalazłoby się paru niezadowolonych, że tylko tyle, albo, że styl nie ten. Maaskant musi mieć czas na przepracowanie z piłkarzami przerwy. Kalendarz na to pozwala, ma cały kwartał, żeby coś z tym zrobić.
Także spoko, trochę cierpliwości, wyniki przyjdą, bo muszą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Panowie poczytajcie ponownie moje posty.
Ja nie neguję tego że nam jest potrzebny trener z zagranicy. Ja nie neguję że są nam potrzebne wzmocnienia i zmiana kadry. Ja po prostu uważam że Maaskant to przykład tego jak Cupiał w tej chwili myśli o Wisle. Ściągnięcie trenera który większość czasu trenował w 2 lidze Holenderskiej nie jest świetnym ruchem. Po prostu nikt mi nie wmówi że 2 ligowy trener holederski jest kimś kto ma zbawić nasz klub. Tak samo jak nikt mi nie udowodni że zawodnicy sciagani z 2 ligi niemieckiej bęa gwiazdami w naszej. Cupiał z Basałajem powinni znalezc trenera konkretnego z sukcesami a nie jakiś odpad z 2 ligi Holenderskiej jak to było w przypadku Maaskanta. Popatrzy na to jak to było naprawdę , a nie jak byśmy my chcieli żeby było 2 ligowy MVV Maastricht zwolnił Maaskanta bo ten nie wywalczył awansu do 1 ligi, nasz trener zrobił 5 miejsce w 2 lidze Holederskiej w 2008 roku. Nec Breda ściągła Maaskanta na asystenta w styczniu 2008 roku. Nie sciąga go tam na 1 trenera, a na zwykłego asystenta. Dopiero jak 1 trener został poinformowany że kontrakt z nim nie zostanie przedłużony Maaskant dostał szansę od Lipca 2008 co wywołało burzę protestów wśród kibiców bo Ernie Brandts zrobił 3 miejsce w lidze. Trzeba pamiętać o tym 3 miejscu bo pod wodzą Maaskanta zespół zajmuje odpowiednio rok po roku 8 i 10 miejsce. Są to więc największe obecnie dokonania trenera Maaskanta. I teraz. Zastanówcie się czy jest to odpowiedni człowiek na trenera Wisły. Powtarzam od 1999 roku, kilka awansów i spadków z 1 ligi holenderskiej. Wiele lat w 2 lidze Holederskiej. Do Bredy zatrudniony na asyatenta. Zatrudnienie go jako trenera Bredy wywołuje protesty kibiców, jego największe sukcesy to 8 i 10 miejsce w 1 lidze Holenderskiej z Bredą. Ja się nadal pytam , z kim wy chcecie cokolwiek budować skoro ten facet nawet we własnym kraju nie jest postrzegany jako dobry trener. NIech się Cupiał wreszcie ogarie: 1) Zatrudni trenera z odpowiednimi kwalifikacjami i mu odpowiednio zapłaci 2) Zacznie sciagać piłkarzy na poziomie, a nie jakieś odpady z 2 bundesligi.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.11.2010 o godz. 16:43.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
![]()
Kirm nie grał również za Kasperczaka, tracił również zaufanie Skorży, który go sprowadził. Nie pokazywał nic. Dopiero teraz zaczyna sie rozkręcać oby tak dalej i gdzie tu wina trenera ? Poprosił o zmianę ![]()
.
. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Małecki i zagrożenie to jest najgorszy zawodnik ostatnich dwóch meczy, pokazał dokładnie jak nie należy grać w piłkę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Szczęście w nieszczęściu, że spora część tych strat to wykopy w trybuny, a nie inicjowanie kontr... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ale kim my jesteśmy i jaki mamy budżet, żeby zatrudniać trenera z sukcesami w Europie?
W Polsce większe budżety mają od nas i Lech i Legia. Zdaje się, że nawet Polonia. Te kluby zatrudniają trenerów takich jak Grembocki, Zieliński, Bakero, Smuda, Skorża, Urban. To nie są trenerzy o wymaganiach finansowych na poziomie utytułowanego trenera na skalę europejską. Prowadzonym przez nich zespołom można zarzucić wiele, także to, że brak infrastruktury i sprawnego systemu zarządzania. Transferów, szerokiej kadry i zakontraktowanych zawodników na poziomie. U nas jest chyba jeszcze gorzej. Na kogo my sobie możemy z tej wielkiej Europy pozwolić? Ano, na takiego Maaskanta. Ktokolwiek lepszy byłby finansowanym przez Cupiała prezentem i kwiatkiem w butonierce - a tego, jak wiadomo właściciel robić już nie chce. Zresztą, należałoby się zastanowić jaki byłby tego sens. Łobo, Jirsak, Paljić, nawet Brożki i Mały - to nie są nazwiska, którymi można podbić chociażby Bundesligę, Eredivisie, czy Serie A - a co dopiero mierzyć się z najlepszymi zespołami tych lig w europejskich pucharach. Dlatego cicho sza i niech ten Maaskant próbuje pracować. Uda się, nie uda, lepszego pomysłu na razie na Wisłę nie widać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|||
Tacy trenerzy z doświadczeniem, mający jeszcze troche w życiu do udowodnienia, byli by w sam raz dla Wisły czy też polskiej piłki. Oni wcale nie chcą zarabiać milionów euro. Byle 500 000 euro rocznie wystarczyło by na naprwde dobrego trenera.
Nie potrzebuję trenera z Holandii żeby wygrywać z Górnikiem Zabrze lub Cracovią. Zagraniczny trener ma mi dać pewność że w europejskich pucharach nie będzie olewania i za rok znów nie będzie Levadi lub Karabachu.
Prawdę powiedziawszy, jak Cupiał by kupił całą reprezenację polski w zimowym okienku to mistrza polski z takimi zawodnikami zdobyłby bez problemów Kaziu Moskal lub Kulawik. Więc jasne, będą dobre transfery ,dobrzy zawodnicy to w lidze będziemy wygrywać nawet ze słabym trenerem na ławce. Gorzej będzie w europejskich pucharach gdzie trener będzie za słaby. No ale najpierw odzyskajmy władzę w polskiej lidze a dopiero myślmy o europejskich pucharach.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.11.2010 o godz. 17:31.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
||||
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Tylko, że dobrych transferów najprawdopodobniej nie będzie, przynajmniej nic na to nie wskazuje. Więc nie pozostaje nic innego, jak zniwelować różnicę dobrym trenerem, z doświadczeniem i udokumentowanymi sukcesami. Takim, który jest w stanie wyciągnąć z tego składu nie 100%, a 150% możliwości.
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Podzielam zdanie wyrażone przez polska.myśl.szkoleniowa. Z punktu widzenia pracy trenerskiej (sportowej) jesteśmy zaściankiem, nie tylko w stosunku do zachodu, ale także do wielu klubów krajowych. Kiepsko zorganizowany klub bez bazy szkoleniowej, bez zorganizowanej opieki medycznej, bez sukcesów w europejskich pucharach od wielu lat. Z bardzo średnimi zawodnikami i właścicielem, który ze względu na swoje możliwości raczej nie rzuci wiekszej kasy na transfery. Z plusów tylko stadion, jak go skończą, to jest może za rok. Do Legii nikt nie chce, a do nas będzie się kolejka zaginać za rogiem ? Jakbym miał pracować w Białorusi, tobym żądał cztery razy większej gaży niż w Polsce. Dobry trener z zagranicy z osiągnięciami to marzenie (przynajmniej na razie). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a propos Bialorusi to mysle, ze na trenera takiego BATE to powinno nas byc stac
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem mogłoby być pewne prawdopodobieństwo, że z sytuacją jaka jest w Wiśle mógłby sobie nie poradzić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Michael, czy mógłbyś poczytać, co ja pisałem w wątku o trenerze, a nie wrzucać mnie do wora razem z "narzekaczami"?
Willow napisał: Cytat:
dynek.pl napisał: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludzie, czy wyscie oszaleli? Zmiana trenera? Czy wy wiecie kim on gra? Gra lewym pomocnikiem na lewej obronie bo byly lewy obronca (NOMINALNY POMOCNIK - Piotrek Brozek) gral po prostu fatalnie. Nie ma innej opcji w ataku niz Pawel Brozek. Maleckiego juz chyba nikt nie nauczy PODAWAC do kolegow a nie holowac pilke i strzelac w trybunu, Sobolewskiemu nikt nie odejmie 4-5 lat aby mogl brac na siebie odpowiedzialnosc przez caly mecz, nie wspominajac juz o prawej obronie gdzie gra Cikosa hmmmm nie jest zadowalajaca. Do niedawna najpewniejszym stoperem byl emeryt (szacunek CLEBER), dopiero ostatnio jakos zaczal grac Chavez bo Bunoza to jest melodia dalekiej przyszlosci.
Ci zawodnicy nie znaja podstawowego pilkarskiego abecadla a pewnych rzeczy u pewnych pilkarzy nie da sie juz nauczyc, bo myslicie ze nie mowi Maleckiemu zeby podawal kolegom a nie holowal pilke wdajac sie w dryblingi? Jedybym wyjsciem jest selekcja obecnego skladu, zostawienie najlepiej rokujacych pilkarzy (min. Kirm, Wilk, Chavez, Rios, Pa Brozek), ograniczenie przerwy zimowej i przeznaczenie jej na treningi techniczno-taktyczne) i TRANSFERY do klubu.... Trenera zostawic, na lepszego nas nie stac. A jeszcze jedno wezcie pod uwage. Zeby miec jakikolwiek progres musimy czerpac ze wzrocow zachodnich a kto wie czy juz nawet nie ze wschodnich. Trener zza granicy nie tylko przynosci ze soba tenze wzrorce (casus Marcelo ktory byl zszokowany treningami w Polsce a w PSV powiedzieli mu ze minie rok zanim wyzbedzie sie negatywnych nawykow z Polski) a poza tym ma jakies znajomosci. W mojej ocenie potrzeba sprowadzenia mysli szkoleniowej (trenerow od techniki i taktyki) sa podstawa jezeli chcemy cokolwiek osiagnac w Europie. I jeszcze jedno. W przyszlym sezonie po raz ostatni bedziemy mieli ulatwione eliminacje do Champions League.
Ostatnio edytowane przez RAF : 07.11.2010 o godz. 19:16.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Właśnie w programie Liga+ Extra zostało powiedziane, że zarząd Wisły ma powoli dość stylu prezentowanego przez Wisełke i zastanawia się nad zaproponowaniem pracy Jackowi Zielinskiemu. Podobno nawet miała paść propozycja.
Co o tym sądzicie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
RAF w pełni podpisuję się pod Twoimi słowami. Wydaje mi się, że co niektórzy na tym forum chyba nie mają nic do roboty i frustrują się przez to, że Wisła ma 7., czy też 8. miejsce w tabeli.
Frustracja na tym forum zaczyna sięgać apogeum. Od dzisiaj wszystkich psioczących do 16. kolejki proponuję nazywać Zdzisiami Kapkami... bo Zdzisiu napewno psioczy na trenera - jego talenty coś za słabo grają...hmm... to pewnie przez Maaskanta, czyż nie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Właśnie w Lidze + podali,że Wisła zastanawia się nad "zatrudnieniem Zielińskiego"......
Ile w tym prawdy ? |
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Jeśli to prawda, to zarząd Wisły to grupa żenujących ludzi nieznających się na piłce nożnej. Czy w tym Klubie chociaż RAZ nie można dać porządnie popracować trenerowi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ludzie ogarnijcie sie Zielinski w Wisle to plotka
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a wogole jest temat zmiany trenera w Wisle?
jak z zimowymi transferami? dzieki za info. Jezeli wolisz, to napisz na priv. ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Wydaję się, że temat zmiany trenera jest dosyć mocno poruszany na górze. Pierwsze info poszło od naszego forumowego proroka zbymaka którego informacje czasami się sprawdzały. Czytałem, że gdyby nie wygrana z Lechią Maaskanta by tu już nie było.
Ktoś tu też powoływał się na informacje od Wilczka. Również media wywęszyły temat i kilka źródeł podaje, że ktoś od nas kontaktował się z Zielińskim. Nie spodziewałem się jednak jednej rzeczy.... nie spodziewałem się tego, że chamsko wjeżdżać na osobę Maaskanta będzie pan Robert Szymański. Wpychanie w usta słowa których nasz trener nie wypowiedział, zmieszał go po prostu z błotem za jedno zdanie. Sprawa jest prosta szykowany jest grunt pod nowego trenera, tekst o Maaskancie ma na celu załagodzić atmosferę wśród kibiców która będzie panować po jego zwolnieniu. Podobnie oczerniany był Kasperczak przed zwolnieniem. Co ciekawe komentarze na stronie SKWK są usuwane. To również na tej stronie były zamieszczane informacje jak to Cupiał ma inwestować miliony... Boli mnie po prostu to, że po tych wszystkich cyrkach z trenerami, ktoś kto wydaję się być blisko Wisły robi takie rzeczy. Cupiałowi odechciało się budowanie Wielkiej Wisły, lepiej wsiąść tańszego Zielinskiego , który nie będzie marudził, nie będzie chciał transferów.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.11.2010 o godz. 19:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jacek Zieliński- hmm... No szczerze mówiąc to sama nie wiem. Nigdy mnie koleś nie przekonywał, ale wyniki robił dobre, na miarę swoich zespołów.
Z jednej strony, pan Robert M mnie nie przekonuje i nie widzę jakiejś niesamowitej poprawy. Jednak krótko u nas pracuje, nie miał okazji przepracować przerwy w lidze. Z drugiej jednak, nie wydaje mi się, że zrobi coś niesamowitego, w dodatku posprowadza jakichś obcokrajowców, którzy niekoniecznie sie zaadaptują w Polsce [no i też utożsamienie z klubem będzie inne]. A pana Jacka znamy. Na pewno oddaje się w pełni klubowi i jak wyżej wspomniałam daje rade. Być może właśnie on potrafiłby poskromić Małeckiego- on [tak myślę] nie będzie się patyczkował i jak Mały na niego coś krzyknie to ten mu odpowie. Taki trener w sam raz do naszej ligi. Definitywnie nie opowiadam się za żadną ze stron, ale tak luźno rzucę: żebyśmy później nie żałowali Zielińskiego. Tytułem OT: Natomiast apropo Ligi+Extra, Mielcarski zwrócił uwagę na rzecz, o której zapomniałam napisać wczoraj odnośnie derbów. Coś co mnie raziło w oczy po meczu. Mianowicie: radość po meczu. Na tą "kupkę" przed trybuną Craxy "najzagorzalszą" poszli sami zagraniczni piłkarze! Czyli z tą atmosferą w naszym klubie to chyba jednak słabo... Nie zgodzę się z panem Grześkiem w kwestii Małego i Żurawia. To, że Żurawski był u nas kiedyś niemalże prawdziwym królem i wyjechał za granice do dobrego klubu (potem tendencja spadkowa, ale coś tam grał) to nie znaczy, ze teraz każdy mu będzie do stóp padał. Małecki miał w tym meczu złe wybory, gdzie Paweł Brożek miał/mógł mieć uzasadnione pretensje, ale ta ostatnia kłótnia między Maćkiem a Patrykiem- Żuraw, idź już na emeryturę. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Radziejów, 7 listopada 2010 r. Szanowny Zarządzie Wisły Kraków! CZY WAS DO RESZTY POJ..BAŁUS? Z wyrazami szacunku, TS Girl
Ostatnio edytowane przez TS Girl : 07.11.2010 o godz. 19:42.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Skoro prezesem może zostać w naszym klubie byle dyletant Basałaj (czy to czasem nie jego nazwał tak Olo Moskalewicz i musiał pożegnać się z klubem?) - nie zdziwię się, jeśli na prawdę rozważa się na górze zmianę trenera... To może z rozpędu niech już myślą nad sprowadzeniem nowego dyrektora sportowego? Edek Socha zdaje się wolny jest - dyrektor w sam raz dla nas!
Prezio - Basałaj Dyrektor - Edzio Szef scotów - Zdzisio Doradca Bossa - Rogala Boss - Boss I gra gitara... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|