|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Klub właśnie poinformował o przedłużeniu kontraktu z Dudą do 30 czerwca 2027 roku. Brawo.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobra wiadomość. Przedluzenie bylo w interesie Dudy, bo na pewno ma lepsze warunki finansowe niz te ktore ma na obecnym kontakcie z przedluzeniem do czerwca 2026.
Jedynie obawialem sie ze mengerowie mu namieszaja w glowie ze sie dalej marnuje w 1 lidze (go zreszta jest prawda). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niech się nauczy podawać do przodu i strzelić celnie z 25 metrów zanim pomyśli o podbijaniu świata... 1 liga jest do nauki idealnym poligonem bo tutaj ma mniej czasu niż czasem w Ekstraklasie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Niech pracuje dalej i może coś z niego będzie. Jeżeli przyjdzie poważna oferta to nikt go tu nie będzie trzymał na siłę. Ale żeby przyszła to on tą pierwszą ligę musi wciągać nosem, o ile nie Ekstraklasę. Dobra wiadomość dla klubu i piłkarza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.11.2024 o godz. 16:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Pozytywna informacja dla obu stron. Kacper może teraz w spokoju podnosić umiejętności, bo ma na czym budować. Jeśli tylko głowa będzie dojeżdżać (a coś mi się zdaje, że będzie), to w przyszłości będzie z niego pociecha.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Do twgo Probierz powoluje gosci nawet z 1 meczem w lidze ![]() Widac to bylo w finale PP gdzie wiązał gosci z Pogoni jak stary ligowiec |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Przyjdzie ktoś z odpowiednią walizką i go nie ma, brawo dla klubu, że przedłużony
![]() Tak samo Rodado - jeżeli w tym roku nie będzie awansu, to w lecie będzie kolejna fala zmian. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Są plotki ze dogadali sie też z Gogółem i na dniach tez przedłuży kontrakt.
Mimo to iz chlopak ma fajne momenty to mam obawy ze klub L4 po odejsciu Żyro czy Junki nie bedzie narzekal na brak czlonków. A jeszcze pewnie walcza o Colleya. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Gogół niby jest teraz zdrowy, ale czy to jest materiał na piłkarza, który nas pociągnie w górę? Na ten moment mam co do tego duże wątpliwości.
Do tego martwi dotychczasowa historia kontuzji, przez co przynajmniej u mnie zapala się czerwona lampka ostrzegawcza. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przedłużenie kontraktu z Gogólem to niestety przypadek podobny jak z Łasickim.
Chłopak ma permanentne problemy z kolanami, które de facto dyskwalifikują go z zawodowego uprawiania sportu. No, ale widać że Królewski nie uczy się nie błędach i lubi palić pieniędzmi. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jak czytam o tych przedłużeniach to serio zastanawiam się czy celem Zaskrońca jest awans do ekstraklasy.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
A serio: w niedzielę była wygrana. wczoraj pozytywne info (Duda) to teraz już można i nawet trzeba palnąć jakąś głupotę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chciałbym poznać nazwisko gościa, który sprowadził tu Duarte. To jest niewiarygodne, jaki to jest paralityk. On nie potrafi dosłownie nic. Kur.a typ jeszcze nosi 10 na koszulce
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat Duarte dzisiaj dobrze zagrał. Casus Baeny - futbolowi ignoranci usrali sobie że jest do niczego i będą po każdym meczu bez gola i asysty to powtarzać.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ja pi.erdole, Duarte dobrze zagrał...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz, dla wolfego to i Bregu był.swietnym grajkiem.
Zaskakująco łatwo dzisiaj, choc skuteczność dramatyczna i to będzie w ostatecznym rozrachunku kosztować bardzo wiele. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Taka ich garbata dola... ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Całe szczęście trener Jop podejmuje na tyle logiczne ruchy kadrowe, że FRED notorycznie spada w hierarchii drużyny i mam nadzieję, że już nigdy w naszych barwach nie wystąpi. Oby udało się dojść z nim do porozumienia i rozwiązać umowę w przerwie zimowej z niewielką stratą finansową dla klubu. Po tym co pokazał do tej pory on i co pokazał dzisiaj m.in. Kuziemka czy - po raz kolejny - Mariusz Kutwa, mam nadzieję, że miejsca 17-23 w kadrze będą zajmowali nasi utalentowani juniorzy, a nie zagraniczne gwiazdeczki.
O ile Kiakos, czy Kiss wpisują się średni poziom zespołu, to Portugalczyk ewidentnie nam przeszkadza na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Drozd zobacz na mój podpis i jeszcze raz napisz o tej garbatej doli płaczków xd
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kuziemka to akurat zmarnowal dzisiaj dwie patelnie.
A samo znecanie sie nad Duarte nie ma sensu. Nie dał złej zmiany. Trafiłby w 90 minucie i byście tu spiewali ze miał wejscie smoka. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zacznijmy od tego, że Duarte gra dużo u Jopa. Dzisiaj dobrze zagrał za Zwolińskiego, to że zmarnował setkę tego nie zmienia. Sam Zwoliński zmarnował ze cztery. Więc nie jest tak że spada w hierarchii drużyny, raczej z Alfaro zostali przestawieni na inne pozycje. Po drugie - szeroka kadra jest dla piłkarzy którzy mogą wejść z ławki i odmienić losy meczu, nie jakiejś zbieraniny miernot z rezerw która średnio sobie radzi w trzeciej lidze. Po trzecie - skreślanie nowego piłkarza z innego kraju po tak krótkim czasie to kretynizm. Po Rodado też miejscowi eksperci jechali na początku. Dajcie sobie na wstrzymanie, rozumiem że zwycięstwo Wisły boli ale bez sensu się tak ujawniać... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak rzewnie płakałeś, że się zlitowałem, ale to był błąd...
Teraz z prawdziwą przyjemnością obserwuję jak wychodzenie na prostą Wisły pod rządami Królewskiego wywołuje ból dupy u płaczków ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli prawdą są głosy, że Gogół dostanie ofertę przedłużenia kontraktu, będzie to kolejny bardzo kontrowersyjny ruch i rozpieprzanie pieniędzy przez Królewskiego. Jak widać nic go nie nauczyło wywalenie kasy w błoto na kontrakt Brody, Talara czy Łasicy - dalej robi te same błędy.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gość zagrał w 11 meczach i w każdym był najgorszy na boisku. No dobra. Może czasem przed Jarochem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Duarte poza zmarnowaną setką dobrze zagrał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Bo nie dotykał w tym czasie piłki.
|
|