The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2024, 17:29
Uryga jest kwintesencją radosnej polityki za czasów prezesury Dawidka, który wykonywał tak ciężką pracę, że aż Wisła spadła.

Wtedy wskutek błogosławieństwa króla Pcimia przeprowadzono szereg transferów za sprawą duetu Gula (wymarzonego trenera z zagranicy, który miał oferty z Legii i Lecha) i dyrektora z Arsenalu Pasiecznego.

Według zapowiedzi Wisła w tamtym sezonie miałam walczyć o puchary: Skvarka, Savić, Kliment, Frydrych, Hanousek, Hugi i reszta tego zaciągu miała pensję na walkę o puchary, a wiemy jak się to skończyło.

Z prawie dwudziestoma obcokrajowcami Wisła spadła, a finalnie w ostatecznym rozrachunku nie było kim grać.

Więcej obcokrajowców!

Oni właśnie w głównej mierze doprowadzili do spadku i przez dwa lata nie umieli awansować.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 06.08.2024 o godz. 17:52.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2024, 17:55
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jako jedyny byłem przeciwny sprowadzeniu Alanika - w głowie miałem jego kompromitacje w PP z Lechem i wiele innych meczów za pierwszej kadencji...

Już dawno pisałem, że to parodysta... jedynie w meczach przeciwko nam potrafił wspiąć się na wyżyny jak typowy kompleksiarz ...

Żona Urygi pisze publicznie bzdury o Sobczaku gwiazdorze....

Każdy chyba pamięta "Anala Uryne" i sranie się do mnie....

tak mili Państwo...

Skompromitowaliście się jak Alanik, broniąc tego parodysty.

Wiślak Jaki to Wiślak Żaden Wiślak z niego, od samego początku to podkreślałem. Większym Wiślakiem jest chociażby Guzmics, czy wielu innych obcokrajowców..

Przedstawiałem liczby jakie notował Analik w Płocku, zestawiałem to z wiecznie wyzywanym Janickim....

Uryga to też taka mała kompromitacja KOALIKA, który wierzy w polskich parodystów. Lamey i Jaliens to były dwie-trzy półki wyżej niż Alan.

Mimo to nie winie parodysty za tego karnego w Pruszkowie, gdyż była to instynktowna interwencja, naturalne ułożenie, wygrał pojedynek, kelner ze Znicza przyaktorzył jakby dostał bombe od Tysona, takich karnych nie powinno się gwizdać.

Frydrych dostaje centralnie łokcia pod oko w meczu w Warszawie - tylko to był potężny strzał, a nie przypadkowe muśnięcie - nie ma faulu. Tą sytuację można zobaczyć tutaj jak nie pamiętacie 5:12:
https://youtu.be/a3fyhmITa_8?si=3lKJfjzwJBSQQFFF&t=312

Moltenis za 2,5 koła euro to był profesor w porównaniu do Alana.

Rozwalił mnie ten wczorajszy wywiad... Alanik tak jakby z pretensjami do wszystkich: POYEBALO WAS? PUCHARY? MACIE PRIORYTET....

To on łaskę robi, że gra Ja piernicze, przecież dla Rodado to jest spełnienie marzeń, gra w Europie dla każdego powinna być dodatkową motywacją, a ten gość pieprzy jakieś bzdety i traktuje jako karę

Uryga to jest takie duże, przerośnięte dziecko, BEZ CHARAKTERU, lepszym kapitanem byłby... Hugo Videmont...
ALAN ODDAJ PIENIĄDZE I WON DO WIECZYSTEJ!
ty jednak niczego nie rozumiesz
napiszę to dużymi literami

KAŻDY WIE JAK SŁABYM PIŁKARZEM JEST URYGA

natomiast przekręcanie nazwiska kogokolwiek, tak jak to robisz
jest żenujące, słabe i nadaje się do sądu

tak do sądu
i mam wrażenie, żę z palcem w nosie dostałbyś wyrok, gdyby Uryga cię podał za naruszenie dóbr osobistych

przemyśl to sobie
jeśli jesteś w stanie
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 06.08.2024, 18:00
Ale mnie to nie obchodzi czy jest słaby czy dobry... Chodzi o jego podejście, o to , że pieprzy bzdury, nie ma cech przywódczych, o to, że jest melepeta i kłócił się z Sobczakiem...

Sobczak też był słaby, a walczył jak lew nadrabiający tym brak talentu. Co robi Uryga? Żali sie w prasie, że ktoś niby mówi o Lidze Europy, że to był priorytet.

Niech idzie uryna do sądu... ale najpierw niech odda pieniądze za olewanie obowiązków w robocie.

Uryga miał szanse odkupić swoje kompleksy z Płocka - konkretnie: mecze życia przeciwko nam. Nie zrobił tego. Skompromitował się jeszcze bardziej niż za czasów defensywnego pomocnika 10 lat temu. Skompromitował się nie tylko grą, ale przede wszystkim postawą kapitana i wieloma wypowiedziami.

emjot...
ty gościu nie rozluźniaj mnie zabawą w adwokata... Przypomnę po raz kolejny, gdyż chyba zapomniałeś: wielokrotne przekręcanie nazwisk piłkarzy jakie tutaj notorycznie padały nie przeszkadza ci? Dla przykładu podam tylko Boguckiego czy "Penisa Moltenisa"... gdzie wtedy byłeś jak inni tak pisali? To tylko dwa przykłady.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 06.08.2024 o godz. 18:18.

Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 06.08.2024, 19:26
Ale mnie to nie obchodzi czy jest słaby czy dobry... Chodzi o jego podejście, o to , że pieprzy bzdury, nie ma cech przywódczych, o to, że jest melepeta i kłócił się z Sobczakiem...

Sobczak też był słaby, a walczył jak lew nadrabiający tym brak talentu. Co robi Uryga? Żali sie w prasie, że ktoś niby mówi o Lidze Europy, że to był priorytet.

Niech idzie uryna do sądu... ale najpierw niech odda pieniądze za olewanie obowiązków w robocie.

Uryga miał szanse odkupić swoje kompleksy z Płocka - konkretnie: mecze życia przeciwko nam. Nie zrobił tego. Skompromitował się jeszcze bardziej niż za czasów defensywnego pomocnika 10 lat temu. Skompromitował się nie tylko grą, ale przede wszystkim postawą kapitana i wieloma wypowiedziami.

emjot...
ty gościu nie rozluźniaj mnie zabawą w adwokata... Przypomnę po raz kolejny, gdyż chyba zapomniałeś: wielokrotne przekręcanie nazwisk piłkarzy jakie tutaj notorycznie padały nie przeszkadza ci? Dla przykładu podam tylko Boguckiego czy "Penisa Moltenisa"... gdzie wtedy byłeś jak inni tak pisali? To tylko dwa przykłady.
ty gościu
nie siedzę tu 24/24
to raz

a dwa patrz wyżej
i użyj mózgu
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.08.2024, 20:13
Jak się tak spojrzy kto odszedł z klubu latem to chyba układanka zaczyna się układać.
Ci co mieli jakieś "ale" odeszli.
Sobczak - niby slaby sportowo ale wiaodmo, że to kłamstwo
Villar i Goku, nie grali nic więc musieli mieć jakieś problemy co do Zaskronca czy innych. Obydwaj gdy byli w formie to robotę robili i na I ligę byli mocni.

Także wyłania się obraz Wisły i Zaskrońca goniącego z klubu tych co nie pasują mu do chorej wizji, tych co się w....ili na niego czy ogólnie sytuacje, tych co formy nie mieli ale zapewne przez cyrk w klubie.

W zamian za to przyszły bezproduktywne jednostki. I tak to się kręci.

Zamiast się ogarnąć i pozamiatać syf w klubie, Wisła najpierw drenuje mózgi piłkarzy, gdy mózgi są już wydrenowane to odpady i szrot albo się odrzuca albo przedłuża kontrakty (szczególnie chętnie gdy kopacz nabawił się kontuzji).
A, że 100 procent składu się nie da wymienić, a nawet gdyby się dało to i tak trzeba by zmienić politykę klubu i podejście do prowadzenia Wisły, to schemat drenowania mózgów i łapania ujemnego morale szybko się powtarza. I tak po kilku tygodniach nowego cyklu budowania klubu kopacze są wrakami moralnymi i mentalnymi więc wyniki i gra kompletnie siadaja.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2024, 20:40
Wolę Goku od Freda....

Będzie wspominać 10 goli Goku, ciekawe ile Fred nastrzela...

Jak myślicie jaka będzie frekwencja w rewanżu po słowach: "Czas przestać traktować europejskie puchary jako priorytet" ? Zapewne wiele będzie zależeć od czwartkowego wyniku, no ale... autor tych słów sporo osób zniechęcił do przychodzenia na stadion i oglądania jego popisów.

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.08.2024, 20:59
Czlowieku, on zagrał 10 minut na razie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 07.08.2024, 07:43
Wolę Goku od Freda....

Jak myślicie jaka będzie frekwencja w rewanżu po słowach: "Czas przestać traktować europejskie puchary jako priorytet" ? Zapewne wiele będzie zależeć od czwartkowego wyniku, no ale... autor tych słów sporo osób zniechęcił do przychodzenia na stadion i oglądania jego popisów.
Frekwencja jest niezależna od słów Urygi - bądźmy poważni. Mógłby powiedzieć że LKE to priorytet i co by to zmieniło? Frekwencja by skoczyła

Dla Wieczystej Duarte też był pierwszym wyborem (inna sprawa że im odnowił) więc obstawiam że jak wejdzie na swój normalny poziom to nie będziemy wspominać już Goku.

Tym bardziej że Hiszpan będzie z roku na rok gorszy. On już momentami biegał i gral jak emeryt.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.08.2024, 08:13
Uryga to też taka mała kompromitacja KOALIKA, który wierzy w polskich parodystów. Lamey i Jaliens to były dwie-trzy półki wyżej niż Alan.
Koaliczek nie notuje małych kompromitacji tylko wyłącznie gigantyczne.

Nie mówię jedynie o gloryfikowaniu komunistycznych zbrodniarzy i aparatczyków, wielbieniu Urbana i Jaruzelskiego, wmawianiu, że PiS chce wysadzić stadion przy Reymonta, czy że kibice jadą na finał PP obalać rząd Tuska.

Nie ma tu większego sfanatyzowanego szura. Już Babcia Kasia ma lepszy kontakt z rzeczywistością.

Bycie szurem Giertycha czy innego Piątka to już jest dramat, ale bycie do tego jeszcze szurem Urbana i Jaruzelskiego to chyba najwyższy stopień absurdu i umysłowej degrengolady.

Teraz Koaliczek dokłada do tego obronę Urygi i reszty krajowego piłkarskiego szrotu takiego jak Niewiadomski, Szot, Łasicki, Broda, Sapała, Starzyński, Młyński, Talar i całe to stado, które generuje lub generowało jedynie koszty, błędy i nie daje nic w zamian. Chroni tych, którzy zawsze najbardziej pogrążali Wisłę i byli jej najsłabszymi ogniwami.

Koaliczek nienawidzi obcokrajowców, bo wypierają z rynku krajowych managerów ograniczając im możliwość dojenia klubów i stanowią realną konkurencję dla polskiego piłkarskiego szrotu zabierając mu wygodne i coraz lepiej płatne miejsca pracy.

Czasy, w których Wisła mogła ściągać i stawiać na takich Polaków jak Żurawski, Szymkowiak, Głowacki, Frankowski czy Kosowski już dawno minęły i nie wrócą. Teraz maksymalnie na co możemy regularnie liczyć z tego rynku to taki Biedrzycki i Mikulec. Różnica fundamentalna zmieniająca wszystko, ale nie dla sfanatyzowanego umysłu.

Nawet ten Lamey i Jalliens potrafili znacznie więcej i byli znacznie bardziej przydatni niż taki Uryga, Łasicki czy Jaroch. Który z nich podczas grania w Wiśle bardziej zasługiwał na miano piłkarskiego rencisty, oldboya czy przekładając na koaliczkowe sutenera i alfonsa?

Drużyna, którą taki Koaliczek stworzyłby w Wiśle, to drużyna właśnie takich Uryg, Szywaczy, Biegańskich, Sapał, w której nie byłoby żadnego Rodado, Carlitosa, Meliksona, Carbo, Kalu Uche, Juniora Diaza, Marcelo, Cantoro, Yeboaha, Clebera, El-Mahdioui'ego itd, którym to zakazałby wstępu na Reymonta. A jako trenera, gdyby Moskalowi nie poszło, znów zatrudniłby jakiegoś Kustę czy Kulawika, bo Polacy i Wiślacy. Legendy.

Taka Wisła już dawno grałaby w drugiej lidze, albo byłaby nawet w czwartej, o ile jeszcze w ogóle by istniała.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.08.2024 o godz. 08:26.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.08.2024, 09:54
Wolę Goku od Freda....

Dajmy im szanse.. Kiss zachował się jak imbecyl, ale nie grał źle na tle reszty zespołu, na pewno lepiej niż Młyński i Starzyński.. a Fred jest neiprzygotowany i zagrał raptem 10 minut.. obaj są młodzi, a Goku może pomarzyć o całym sezonie w lidze greckiej jaki rozegrał Duarte
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2024, 10:34
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Dajmy im szanse.. Kiss zachował się jak imbecyl, ale nie grał źle na tle reszty zespołu, na pewno lepiej niż Młyński i Starzyński.. a Fred jest neiprzygotowany i zagrał raptem 10 minut.. obaj są młodzi, a Goku może pomarzyć o całym sezonie w lidze greckiej jaki rozegrał Duarte
Co zabawniejsze Goku i Duarte już grali w jednym zespole w lidze greckiej w sezonie 19/20

Wówczas Goku 7 spotkań, szałowe 225 minut 0g/0a (wiosnę spędził w Miedzi Legnica w 1.lidze)
Duarte 23 do 787 min 2g/1a, miał wowczas 19 lat

Najlepszy jego sezon to ten 23/24
39sp, 2152 min 4g/4a

Powinien się rozkręcić. 1 liga to nie grecka ekstraklasa
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2024, 21:23
Tak się zastanawiam po tym meczu - czy Biedrzycki ma narkolepsję?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.08.2024, 21:30
Absolutnie nieprawdopodobne jak słaby skład mamy
W miarę przyzwoity bramkarz
Jeden stoper ( kontuzjowany do końca sezonu), jeden boczny obronca(Kiakos)
Jeden defensywny pomocnik, plus jeden rokujący ( chociaż z każdym meczem coraz gorzej) plus kontuzjowany Duda
Jeden w miarę przeciętny skrzydłowy (Baena)
I super napastnik
7 piłkarzy w tym dwóch kontuzjowanych
Reszta nadaje się do pchania karuzeli/tarcia chrzanu/zbierania truskawek
Co kto lubi
Ale na pewno nie do grania o awans w lidze o występach w pucharach litościwe nie wspominajac
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.08.2024, 21:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak się zastanawiam po tym meczu - czy Biedrzycki ma narkolepsję?
Obejrzyj sobie jakikolwiek wywiad z tym facetem. On nie ma narkolepsji, tylko jest po prostu tępy. Może nie aż tak, jak np. Starzyński, ale nawet jak na piłkarza to debil.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 08.08.2024, 22:40
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jeden defensywny pomocnik, plus jeden rokujący ( chociaż z każdym meczem coraz gorzej) plus kontuzjowany Duda
I super napastnik
Co kto lubi
Ale na pewno nie do grania o awans w lidze o występach w pucharach litościwe nie wspominajac
Jest jeszcze kontuzjowany Alfaro, jak już liczyć ludzi, którzy potrafią prosto kopnąć piłkę.

No, czyli nawet jakby wszyscy byli zdrowi, to ciężko złożyć sensowną pierwszą jedenastkę. Super.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2024, 07:38
Fakt
zapomniałem o Alfaro
Może dlatego że 9 tygodni temu ukazał się komunikat na jego temat, że po 4 tygodniach wróci do treningów
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2024, 07:54
Alfaro bez okresu przygotowawczego to będzie cień zawodnika z wiosny. Zresztą podobnie paru innych gości.

Zawodników którzy normalnie przeszli okres przygotowawczy i są zdrowi jest może z 12. My się do połowy września z tym nie odkręcimy. Później moze być lepszy okres, byleby cokolwiek punktować do tego czasu.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.08.2024, 08:06
Biedrzycki to musi być transfer AI - na pewno dostał dużo punktów za bramki (przyznam, że sam się na to złapałem ale jak nie śledzę 1 ligi) i znajomość ligi.
Nie widzę innej opcji bo skoro forumowicze oglądający go w akcji pisali, że to drewno to chyba nasi skauci gdyby tylko go oglądali też by to dostrzegli.
I tęsknię za Sobczakiem po każdym kolejnym złym zagraniu Zwolińskiego.
I ciekawe ile zarabiał Villar, że musieliśmy rozwiązać z nim kontrakt po jednej słabszej rundzie (a może Moskal by go odbudował ?) ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.08.2024, 08:16
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
I ciekawe ile zarabiał Villar, że musieliśmy rozwiązać z nim kontrakt po jednej słabszej rundzie (a może Moskal by go odbudował ?) ?
Villar był nastawiony na odejście.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.08.2024, 08:18
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Villar był nastawiony na odejście.
I skończył mu się kontrakt. Nie chciał przesłużyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.08.2024, 10:17
Powiem szczerze, że nie da się oglądać jak Królewski niszczy magię Wisły i jej markę w polskim futbolu. Każdy kolejny sezon pod jego rządami jest konsekwentnie coraz gorszy sportowo, finansowo i organizacyjnie. Coraz bardziej irracjonalne stają się jego ruchy właścicielskie i organizacyjne. Obecnie zbudowana przez niego kadra "piłkarzy" to jest profanacja tego zawodu i pojęcia profesjonalny klub piłkarski.

W linii obrony niemożliwym jest wyróżnić kogokolwiek kto dojeżdża poziomem do wymagań w 1 lidze. I tak już 3ci rok z rzędu. Uryga i Biedrzycki ? Zaryzykuje stwierdzenie, że żaden inny klub na tym nawet poziomie rozgrywkowym nie ma takich parodystów występujących na środku obrony. Wolni jak żółwie. Technicznie zaawansowani jak Grzegorz Piechna ( pamięta ktoś ? ) w swoim prime time`ie. Do tego Alan jako "kapitan" wiecznie machający rękami, łamiący linię spalonego, ogrywany jak trampkarz przez większość ligi w tym piłkarzy już na emeryturze jak Robert Pich i posiadający zawsze wytłumaczenie, że jego koledzy z drużyny powinni się inaczej zachować, że sędzia takich fauli gwizdać nie powinien i jeszcze parę innych zwrotów, które na pewno budują jego autorytet wsród kolegów z drużyny. Dodatkowo nadrabiający charyzmę w postaci krzyków i zjebek wobec innych. Ale i tak kluczowo absolutnie odstający formą fizyczno-motoryczną od realiów 1 ligi. Na prawdę nie wiem dlaczego nosi on opaskę kapitańską. Jest on dla mnie uosobieniem i symbolem tej bylejakości w Wiśle. Biedrzycki ? Krótko w klubie ale nawet taki okres pozwolił już rozpoznać go jako futbolowego imbecyla. Dwa mecze w pełnym wymiarze i zarobiona czerwona kartka, abstrakcyjna ręka i odpuszczanie krycia we własnym polu karnym w stylu zmęczonego chłopaka z podwórka, który gra już 4tą godzinę na Orliku z kolegami z klasy, którego woła przez balkon mama, że za 5 minut obiad.

Boki obrony ? Mikulec ? Kiakos ? Jaroch ? Jaroch jest tu już 3-ci sezon jak dobrze liczę. Ciągle te same błędy, odpuszczanie zawodnika, brak dośrodkowania, słaba motoryka, brak lewej nogi, wrzutki na gołębie na dachu i grzejąca się kopuła. Mikulec ? Tylko wydolność i nic poza tym. Powinien zmienić dyscyplinę na biegi przełajowe.

Pomoc - jedynie Carbo, który w ostatnim czasie też obniżył loty daje coś tej drużynie wraz z Gogółem. Resztę trzeba przemilczeć.

Napad - Rodado i nic.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 09.08.2024, 10:31
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
I super napastnik
Co kto lubi
sprostuję
my gramy o spadek
nie o awans
i nasze szanse rosną z każdym kontuzjowanym i każdym tygodniem, gdy okazuje się jakie orły do nas przyszły
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.08.2024, 12:45
Wypada naiwnie mieć nadzieję, że fizycznie jesteśmy jeszcze daleko od optimum i w optymalnej formie większość zawodników będzie wyglądać znacznie lepiej. Co pozostało. No może jeszcze zgranie jest problemem, bo znowu połowa składu wymieniona.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 11.08.2024, 11:07
Niestety wciąż aktualne:

https://www.youtube.com/shorts/R77RBiBTpj4

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2024, 10:31
Rodado wczorajszą cieszynką poinformował, że zostanie ojcem.

Chyba nikt tego jeszcze na tym forum nie zauważył.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.08.2024, 15:40
Ogląda ktoś jak gra Chełmecki? on ma nadal status młodzieżowca?
dziwie się, że przy naszych problemach nie został jako 3 napastnik, przeciecież jak znalazł..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 13.08.2024, 16:02
Chelmecki ma dalej status. Nie wiem jak przez te 4 kolejki, ale w 1 meczu wyglądał lepiej niż Starzynski w jakimkolwiek momencie w dotychczasowych meczach. Był blisko ładnego, technicznego gola z 16 metrów (uderzył w słupek). Dobrze przetrzymywał piłkę i rozgrywal. Na pewno by się przydał
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 13.08.2024, 17:14
Czy wiadomo co z Dudą?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007