|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
a czym on się różni od Mięciela który przychodził do Legii 2 lata temu poza tym że grał na Mś ? Mięciel w bundeslidze strzelił wcześniej tyle bramek ile ten serb w swoim ostatnim sezonie . Poza tym Ljubola miał dziwną dwu letnią dziure w karierze. Wiek ten sam . Jestem sceptyczny co do ściągania ponad 33 letnich napastników . Żuraw u nas sie totalnie spalił . Frankowski to wyjątek potwierdzający regułę . Kupono Ljuboli oznacza chyba że nie wykupią Hubnika , co będzie naprawde dużym osłabieniem Legionistów . Nie przeczę że może iLjubola wypali, ale Czech był obecnie graczem lepszej klasy . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
Poza tym polska liga potrzebuje obu rodzajów transferów - młodych wilczków i doświadczonych wyjadaczy, oczywiście przy zachowaniu wszelkich proporcji. Neymara czy Gutiego nie kupimy, ale Meleksa czy Ljubolę najwyraźniej już tak. W zeszłym roku Legia nakupowała "młodych zdolnych" i się spaliła - teraz czas na emerytów. Za rok pewnie znowu będziemy kupowali odkrycia ligi Macedońskiej i kij wie kogo tam jeszcze.U nas pozostał jeszcze do kupienia bramkar, rozgrywający i prawy pomocnik - i pewnie to będzie na tyle jeżeli chodzi o wzmocnienia w tym roku. Nie wiem ile Ljuboja kontraktu zgarnie, ale pewnie przejmuje kontrakty Cabrala+Mezengi, więc tu wyjdą z grubsza na zero. Żewłak też za darmo (choć na dosyć wysokim kontrakcie), nadal zostaje około 1 mln na transfery + to co się wyciągnie na Borysiuku, o ile zdecydują się tyle kasy przeznaczyć (twierdzą że tak, ale wiadomo jak jest). Wychodzi więc ok. 2.5 mln euro na trzech piłkarzy / zwrot długu Legii wobec ITI.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 15.06.2011 o godz. 16:06.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
zwrocilbym uwage na cos innego
NIGDZIE nie przewinela sie plotka o Ljuboli odnosnie Legii/jakiegokolwiek innego polskiego klubu, a tu nagle wielka niespodzianka i wchodzisz na pierwszy lepszy portal i czytasz ze Serb z naprawde duzym nazwiskiem jak na europejski futbol. Brawo Legia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Zawodnik, którego nazwisko przeczytałem i nie musiałem się zastawiać kto to. Cieszy taki transfer do polskiej, chyba t-mobile ekstraklasy. A co do samego zawodnika to boisko zweryfikuje czy to dobre czy złe posunięcie Legii. W naszej marnej lidze może dzielić i rządzić i bić się z Legią o vice-mistrzostwo. ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jak przyszedł Iliev to sie smiali, ze za stary a jak przyszedł Ljuboja to jest wszystko OK - to bylo do przewidzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ogólnie to nasza kopana jest dziwna. Niby słaba, ale np taki Jaliens nie może się w niej odnaleźć. Zobaczymy jak to będzie z tym Serbem.
Zobaczymy co weszlo wysmaruje na temat transferu Ljuboji do Legii ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
U nas raczej są duże wątpliwości i obawa, że to przystopuje rozwój Kucharczyka. P.S. Tez sie nie moge doczekać opinii weszlo ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Przede wszystkim witam, kilka dni temu się zarejestrowałem ale czytam to forum (z ciekawości co się dzieje u konkurencji
) już grubo ponad rok. Postaram się nie nadużywać gościnności, z doświadczenia wiem że zarówno w realnym świecie jak i w necie można podyskutować bez wzajemnego obrażania .A propos transferu Daniela Ljuboji; dla mnie jest to transfer ważny dla całej ligi, na równi z transferem Jaliensa do Wisły; obaj są zawodnikami rozpoznawanymi w Europie i niezależnie od ich aktualnego poziomu sportowego podnoszą "renomę" polskiej ligi. Myślę że dzięki takim zakupom w następnych okienkach łatwiej będzie przekonać coraz lepszych zawodników do grania dla Legii, Wisły czy tez innego klubu z Polski. Także kibice z innych krajów usłyszą wreszcie o nas w jakimś pozytywnym kontekście - pracuję w dużej mierze z Francuzami, wielu z nich interesuje się piłką - w ciągu ostatniej godziny dostałem kilka emaili z których, po za gratulacjami, przebijało zdziwienie że tak rozpoznawalny (przynajmniej we Francji) zawodnik zdecydował się grać w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo dobry transfer Legii. Gratulację
Aczkolwiek mam cichą nadzieję, że nasz Ilviev okaże się równie dobry jak nie lepszy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak ktoś jest dobry to się sprawdzi wszędzie ;p Chociaż na początku może mieć problemy z zapieprzającymi jak kurczaki bez łbów kolegami czy piłką fruwającą 2 m obok czy 2m nad głową.
PS. faktycznie komediowo wyszli Milkas i Jóźwiak na tym zdjęciu. Jeden dumny jak paw + szczękościsk, a drugi bardzo zaskoczony, nie może wyjść z podziwu, ze Ljuboja się zgodził
Ostatnio edytowane przez tofik : 15.06.2011 o godz. 16:27.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/7068
jest i opinia weszlo myślę, że dobrze to ujeli- może się zrodzić z tego transferu sporo bramek, a może się zrodzić jedno wielkie nic. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jozwiak na tym zdjeciu wyglada jakby jeszcze nie wierzyl ze mu sie takiego grajka udało zaklepac
![]() Ljuboja to juz nie tam sam zawodnik co 5 lat temu,jakby to byla tamta forma to uznał bym to za hit transferowy. teraz to tak jak u nas z Jaliensem czyli gosc wiekowy z dobrym CV zapewniajacy gre na jakims tam poziomie,choc Nicea oddala go bez zalu ,a innych ofert pewnie nia mial Ale ruch Legii dobry,wogole to nazwisko sie nie przewijalo,nawet weszlo nic nie pisalo o tym.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.06.2011 o godz. 16:43.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Lepszy taki gosc niz jakis mlokos czy totalny anonim, ktory strzelil pierdylion goli w pierwszej lidze eskimoskiej.
Mlodzi niby wymiatajacy juz u nas byli, albo i sa, tyle ze nie graja. Jesli zaladuje te 10 bramek, nawet 8 to zle nie bedzie. Dobrze ze powiedzial : "Od samego początku świetnie mi się grało z Mamadou Niangiem. Futbol ma w sobie coś z magii. Albo współpraca dobrze funkcjonuje od początku, albo w ogóle. Jeśli słyszę, że ktoś potrzebuje czasu... Nie, tak nie jest ." Nie wysmiewam zadnego transferu "emeryta" ani nie popadam w ekstaze, bo pamietam Frankowskiego ale też pamietam Żurawskiego. Pozyjemy zobaczymy. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Solidnie brzmiący transfer.
Ciekawe kiedy Miklas zauważy,że na Europę nie mają bramkarza. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cóż chyba największe nazwisko jakie ostatnio przewinęło się przez naszą ligę.Gratuluję mimo wszystko Legii transferu - jak mawiał klasyk "Liga będzie ciekawsza"
![]() ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
To chyba nie kwestia zdjęcia
![]() Co do transferu, to na papierze świetny. Natomiast czy serbowi będzie się chciało i czy podoła fizycznie to jeszcze jest temat otwarty. Bardzo ciekawie wygląda teraz atak Legii: Doświadczony Ljuboja, dobrze prezentujący się Hubnik i obiecujący Kucharczyk, a jest jeszcze przecież nieobliczalny Chinyama. Gdyby nie osoba trenera, to bym się zaczął martwić. Bezjajeczny Skorża nawet z takim atakiem będzie miał problemy. Chyba, że Żewłakow potrząśnie szatnią. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Co do Ljuboji to mam mieszane uczucia. Ani żadne wielkie nazwisko - ot solidny średniak, który miał charakterystyczną fryzurę. Do tego prawie 33 lata na karku.
Z drugiej jednak strony w ciągu ostatnich 2 sezonów grał regularnie w Ligue 1, strzelając dla słabych Grenoble i Nice odpowiednio 10 i 5 goli. Jednak jest to jakiś dorobek. Myślę, że może się Legii przydać i być sensownym uzupełnieniem składu. Ale raczej nie gwiazdą ligi. No i Skorża ma wymarzonego, wysokiego napastnika. Wreszcie będzie na kogo grać "dzidę do przodu" ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Poza tym on miał dobry jeden sezon w Bundeslidze i jeden w Grecji ja już w tej chwili abstrahuje od poziomiu sportowego Ale pamietam go ze Strasbourga i P.S.G, to były czasy kiedy nie było internetu rozwinietego Eurogole w Eusrosporcie były ogladane w całej Europie i ten Ljuboja to był wtedy naprawde kawał zawodnika, każdy mający chociaz średnie pojecie o piłce faceta znał i to z jak najlepszej strony Porównać go można tylko z Jaliensem ale, że to jest ofensywny zawodnik, to przez to był bardziej rozpoznawalny, znany ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Myślę że opcją rezerwową może być Stachowiak ? Dobry bramkarz, z tym że czy na poziomie LE podoła to już dyskusyjna sprawa. No ale w LE nie takie drużyny jak Legia ze słabymi Bramkarzami grały z powodzeniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Marx i Bialas o Ljuboji
http://www.weszlo.com/news/7070 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Tak czytam wpisy "kibiców" po różnych forach i serwisach typu wp.pl i niestety potwierdza się że wiedza statystycznego Polskiego kibica o footballu jest tragiczna, 3/4 ludzi nie kojarzy takiego zawodnika, wyśmiewa się z jednego z najlepszych piłkarzy reprezentacji Serbii ostatnich 10 lat itd.
Naprawdę poziom naszych piłkarzy i tak jest o niebo lepszy niż poziom naszych kibiców (nie mówie tu o dopingu - tutaj jesteśmy czołówką europy - choć prawdziwych kibiców jest raptem garstka) Ludzi e nie mają wogóle pojęcia o tym jak gigantyczny jest football, z jednej strony piszą że jesteśmy za Estonią i Azerbejdzanem, z drugiej oczekują sprowadzania gwiazd typu Podolski chyba. Swoją drogą pewnie jakby sprowadzili piłkarza jak Raul Albiol to by mówili że drewniak i nie chciany w Realu, Puyol byłby na stary, a Van der Vaart przereklamowany (a i tak 50 % nie wiedziała by co on takiego osiągnął ani gdzie gra (grał). |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Labukas w Brann Bergen
http://www.90minut.pl/news/159/news1...-SK-Brann.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
2 transfery Legii jak na razie robią wrażenie. Na pewno podnoszą poziom zespołu. Jak w ślad za tym pójdą jeszcze ze 2,3 podobne transfery to może w końcu nie będzie kompromitacji w pucharach z jednej strony, z drugiej znowu wrócą na zasłużone piłkarskie drugie miejsce w Polsce. A my tym samym będziemy mieli znowu godną konkurencję w buraczanej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Serio, bójcie się kompromitacji gdzie indziej, my z kompletnymi anonimami z miast, których nazw wcześniej nikt nie słyszał nie odpadamy. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Fajny transfer Legii, ale wszystko oczywiscie wyjdzie w praniu. Jezeli piszecie o Ljuboji - staruszek...to przypominam, ze Iliev w tym roku skonczy 32-lata
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jak się nie gra w pucharach to się nie kompromituje. Z Karabachem Agdam nie wyszlibyście z własnej połówki chojraku.
Widzę,że zaczyna się napinka jak w tamtym roku, ale zapamiętaj sobie kolego,że teraz nazwa Legia Warszawa nie robi na nikim wrażenia i nikt się nie będzie was bał. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|