The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2012, 15:52
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Fakt, że ostatnio graliśmy słabo.

Ale...

Jeśli wygramy z Piastem mamy 3 punkty straty do lidera, a do Legii, która tutaj na forum jawi się niektórym jako niedościgniony wzór cnót oraz profesjonalizmu, najlepszy zespół w lidze, kuźnię młodych talentów i w ogóle klasowy zespół - 2 punkty.
To, że od roku oglądamy plecy Legii i kilku innych zespołów oraz to, że na początku kolejnego sezonu są przed Wisłą tylko o "5-6" punktów to nie oznacza, że mamy się cieszyć. Po pierwsze nie dopisuj 3 punktów przed meczem. Po drugie strata 5-6 punktów może jest jeszcze bardziej gówniana niż strata 2-3 punktów ale nie zmieni ogólnego obrazu, który mamy teraz w klubie. Po trzecie ogólna słabość ligi, która objawia się m.in. tym, że lideruje klub z najmniejszym budżetem powinien dać wiele do myślenia. Na przykład tyle, że ilość punktów i licytowanie się, że tracenie do lidera 3 jest całkiem spoko jakoś mnie nie przekonuje, że jest spoko. Gdyby Ekstraklasa była na poziomie Bundesligi to bym uznał, że 3 czy nawet 6 punktów straty to niezły wynik lecz jeśli weźmiemy pod uwagę, że mamy ligę na poziomie tej z Azerbejdżanu to 7. miejsce mnie aż tak nie rajcuje. Punkty punktami a gra grą. Czasem jedno z drugim ma niewiele wspólnego ze sobą w tej marnej lidze. Po czwarte nie czytałem ani nie słyszałem nigdzie aby Legia była wychwalana ani za grę ani za profesjonalizm choć przy obecnej Wiśle to faktycznie może być wzór... Legia jest chwalona za posiadanie młodych i zdolnych grajków co jest faktem. To, że mają jakiś tam skauting, który potrafi wyszukać takie perełki jak Wolski chwalić należy i nie widzę w tym nic zdrożnego. Natomiast co do sportowych osiągnięć to nawet na weszlo piszą wyraźnie, że poprzedni sezon dla Legii był kompromitujący.
Ostatnio edytowane przez thechris : 01.10.2012 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.10.2012, 17:00
thechris napisał(a):Wyświetl post
To, że od roku oglądamy plecy Legii i kilku innych zespołów oraz to, że na początku kolejnego sezonu są przed Wisłą tylko o "5-6" punktów to nie oznacza, że mamy się cieszyć. Po pierwsze nie dopisuj 3 punktów przed meczem. Po drugie strata 5-6 punktów może jest jeszcze bardziej gówniana niż strata 2-3 punktów ale nie zmieni ogólnego obrazu, który mamy teraz w klubie. Po trzecie ogólna słabość ligi, która objawia się m.in. tym, że lideruje klub z najmniejszym budżetem powinien dać wiele do myślenia. Na przykład tyle, że ilość punktów i licytowanie się, że tracenie do lidera 3 jest całkiem spoko jakoś mnie nie przekonuje, że jest spoko. Gdyby Ekstraklasa była na poziomie Bundesligi to bym uznał, że 3 czy nawet 6 punktów straty to niezły wynik lecz jeśli weźmiemy pod uwagę, że mamy ligę na poziomie tej z Azerbejdżanu to 7. miejsce mnie aż tak nie rajcuje. Punkty punktami a gra grą. Czasem jedno z drugim ma niewiele wspólnego ze sobą w tej marnej lidze. Po czwarte nie czytałem ani nie słyszałem nigdzie aby Legia była wychwalana ani za grę ani za profesjonalizm choć przy obecnej Wiśle to faktycznie może być wzór... Legia jest chwalona za posiadanie młodych i zdolnych grajków co jest faktem. To, że mają jakiś tam skauting, który potrafi wyszukać takie perełki jak Wolski chwalić należy i nie widzę w tym nic zdrożnego. Natomiast co do sportowych osiągnięć to nawet na weszlo piszą wyraźnie, że poprzedni sezon dla Legii był kompromitujący.
Warto wspomnieć, że zdobyliśmy swoje punkciki po dosyć "łatwym" przynajmniej na papierze początku. Aż strach pomyśleć, na którym miejscu bylibyśmy dzisiaj, gdybyśmy mieli takich przeciwników, jak na przykład Górnik Zabrze.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.10.2012, 17:02
Propo Legii.już niedługo może Legia gra piękną piłke ale co z tego na Titaniku też wszystko pięknie świeciło pięknie wyglądało było bogato i pięknie grało jak się skończyło wiadomo. w Legii wszystko pięknie wygląda może pięknie gra i jest bogato do czasu.Powoli ten czas nadchodzi załoga jak i szczury szuka ucieczki zanim Legia skończy na dnie. Zapewne Skorża przygarnie kilka szczurów z pokładu Legii może nawet przygarnie kogoś z mostka czyli ze sztabu albo załogi.Czarna Szalupa też przygarnie kilku członków załogi i pare szczurów z Legii.Nawet kibice powoli żegnają się z Legią.Powoli zaczyna się ewakuacja kilka szczurów już się szykuje do ucieczki A na horyzoncie góra lodowa w postaci kryzysu finansowego .Zderzenie będzie bardzo mocno bolało i Legia załamie sie na 2części większość załogi i szczurów ucieknie a mniejszość zostanie z kapitanami Z i W majtkami J i M czym skończy na dnie jak Titanik.Może jedynie bosman Urban jeszcze zdąży się ewakuować.Aczkolwiek po tym jak Legia pójdzie na dno będzie tylko trzy teamy będą walczyć i liczyć się w wyścigu o majstra Lech Wronki,Śląsk Wrocław i team Probierza czyli Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
bocian23
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 01.10.2012, 19:03
Pakuj walizy Probierz, Twój czas dobiegł końca. Jak Cię nie zwolnią to sam się najlepiej podaj do dymisji.
Im Faster tym lepiej !!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.10.2012, 19:08
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Propo Legii.już niedługo może Legia gra piękną piłke ale co z tego na Titaniku też wszystko pięknie świeciło pięknie wyglądało było bogato i pięknie grało jak się skończyło wiadomo. w Legii wszystko pięknie wygląda może pięknie gra i jest bogato do czasu.Powoli ten czas nadchodzi załoga jak i szczury szuka ucieczki zanim Legia skończy na dnie. Zapewne Skorża przygarnie kilka szczurów z pokładu Legii może nawet przygarnie kogoś z mostka czyli ze sztabu albo załogi.Czarna Szalupa też przygarnie kilku członków załogi i pare szczurów z Legii.Nawet kibice powoli żegnają się z Legią.Powoli zaczyna się ewakuacja kilka szczurów już się szykuje do ucieczki A na horyzoncie góra lodowa w postaci kryzysu finansowego .Zderzenie będzie bardzo mocno bolało i Legia załamie sie na 2części większość załogi i szczurów ucieknie a mniejszość zostanie z kapitanami Z i W majtkami J i M czym skończy na dnie jak Titanik.Może jedynie bosman Urban jeszcze zdąży się ewakuować.Aczkolwiek po tym jak Legia pójdzie na dno będzie tylko trzy teamy będą walczyć i liczyć się w wyścigu o majstra Lech Wronki,Śląsk Wrocław i team Probierza czyli Wisła Kraków
Martwmy się lepiej swoim bajorkiem...
"team Probierza"... mam nadzieję, że już bardzo krótko bo to nie ma kompletnie sensu :(
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 01.10.2012, 19:10
bocian23 napisał(a):Wyświetl post
Pakuj walizy Probierz, Twój czas dobiegł końca. Jak Cię nie zwolnią to sam się najlepiej podaj do dymisji.
Im Faster tym lepiej !!
W pakiecie z Bednarzem
Odpowiedz cytując
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.10.2012, 19:13
Za to, co zrobili z tą drużyną Probierz z Bednarzem powinien być jakiś kryminał. W swoich rolach dopuścili się szalonej profanacji Wisły.

Przecież jeszcze rok temu ta drużyna zdobyła MP, a pół roku temu grała udanie w europejskich pucharach!

Każdy epitet pod adresem tych osób doskonale by tutaj pasował. Ale nie będę łamał regulaminu.

Maaskant i Valckxs - wracajcie!
Tępiciel inkwizycji
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.10.2012, 19:20
Zobaczymy co pan Probierz powie w wywiadzie... Że sędzia im pomógł, następne pieprzenie że znów zagraliśmy chu.jowo. Zamiast wydurniać się mógłby odejść i zostawić kontrakt, przynajmniej kasę by pobierał ale tego czegoś nie musielibyśmy oglądać.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2012, 19:20
Plakac sie chce jak sie na to patrzy
bilans bramek 5-9, 7 punktow w 6 meczach
Probierz z Bednarzem zakaz wstepu na obiekty klubowe w trybie natycmiastowym!
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 01.10.2012, 19:25
zal w dupe sciska jak sie na to patrzy.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.10.2012, 19:26
Miałem dużo cierpliwości i nadziei co do Probierza. Ale dosyć. Koleś rozpier***ił tą drużynę w proch. Miał tyle czasu. Nie musieliśmy mieć stylu, byle by były wyniki... Teraz nie widać niczego. Mam nadzieję, że w piątek poprowadzi ich już kto inny, bo jak nie to się skończy solidnym 5 do gały. Pozostaje się upić.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.10.2012, 19:32
won. dziesięćznaków

Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.10.2012, 19:33
100% poparcia dla Michała Probierza!

Wypieprzyć połowę drużyny, gwiazdki bez ambicji! Trener nie bał się odstawić od składu Gargułę i postawić na młodych to się obrazili na trenera i przestali grać. Jak Cupiał zwolni teraz Probierza to będzie wielki błąd, kopacze pomyślą sobie że decydują o wszystkim i mogą sami zwalniać trenerów. Jak Probierz jednak wyleci a oni zaczną grać to stracę resztę szacunku dla nich, bo granie przeciwko trenerowi to największe świństwo nie dla samego trenera ale dla KIBICÓW!

A z drugiej strony to kim on ma grać: Czekaj, Głowacki? Przecież oni są kołkami którzy tylko umieją wybijać piłki po autach. Dalej, Wilk. Co się z nim stało? Boguski i Genkov może się starają ale są po prostu za słabi. Jedynie Chrapek, Melikson, Szewczyk, Jaliens coś grają i jakoś się wyróżniają na tle tej mizerii.

Zmiana trenera tylko pogorszy sytuację.

I jeszcze słowo do większości na tym 'forum'. Gardzę kibicami sukcesu, których na tym forum jest aż za dużo.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
butazango
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2010

Stary 01.10.2012, 19:35
Probierz jest juz w Wisle ponad 7 miesiecy. Widzi ktos jakis progres? Ja widze regres, niestety...
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.10.2012, 19:36
To co Wisła gra to jakas paranoja, w kazdym meczu przeciwnik dominuje nad nami moze oprocz belchatowa. Nasza jest czytelna, albo Melikson jakas indywidualna akcja blysnie lub wrzutki w pole karne na Genkova. Probierz tak miesza obrona nawet nie wiem po co przeciez w 2 ostatnich meczach gralismy dobrze w obronie i bramki nie stracilismy, wrocil Głowacki i podawal do przeciwnika. Jesli teraz Probierz nie wyleci to nie wiem co musi sie stac.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.10.2012, 19:37
Mam taka zasadę że trenera powinno się rozliczać na końcu rundy nigdy wcześniej. Jak nie byłem za Maaskantem tak uważałem ze rundę powinien dograć do końca. To samo było z każdym trenerem. Dziś jednak łamię tą zasadę bo tu już nie ma na co czekać. Fakt faktem że personalnie jesteśmy bardzo słabi, na miejsce w dolnej połówce ligi jednak to co gramy to profanacja piłki nożnej.

Zagralismy do tej pory 8 meczów i nie było ani jednego o którym mógłbym powiedzieć że jest dobry. Musze przy tym powiedzieć że dobry to nie musi być jakieś 5-0 bo nawet jak ciułaliśmy punkty za Skorży ja często mówiłem że mecze są dobre. Jednak za Probierza to nawet ten pierwszy mecz z tymi pół amatorami był nędzny i wynik przekłamywał bo tamci tylko się wypompowali mając siły tylko na 60 minut.

Wiadomo że kadre trudniej wymienić, a należy wymienić z 80% tej kadry. Jednak trener też powinien cokolwiek wnosić do drużyny może to być filozofia sprzeczna z moją wizją piłki jak Maaskanta, jednak jakiś styl, jakaś trenerska ręka musi być widoczna. Uważam że w tej chwili to nawet taktyka jest nie odpowiednia do tego czym dysponujemy. Mianowicie brakiem środka pola i brakiem skrzydłowych. Przesunięcie Maora na bok mając tak słaby środek pola to błąd.

Trudno powiedzieć jak ustawić ten zespół, ale może na 4-3-3 gdzie w środku dodać jeszcze jednego defensywnego ale boki grały by wyżej tuż przy napastniku. Albo 3-5-2 z obrońcami skrajnymi na skrzydłach.
W każdym razie zestawienie takiego środka pomocy sprawia że nie potrafimy nawet raz w meczu zagrozić przeciwnikowi. 6 pkt z 7 to zasługa Meliksona który trafił w Genkova. Przecież to śmieszne mieć tylko jedno i to tak oczywiste rozwiązanie w ataku.
Odpowiedz cytując
rps16
Member

Od: 07.2011

Stary 01.10.2012, 19:38
....a ludzie czy wy nie rozumiecie, że ROZWÓJ piłkarza i jego PRZYGOTOWANIE do sezonu zalezy od TRENERA właśnie ? Tak samo atmosfera w zespole i to czy umie ich postawić do pionu, czy pozwoli na to, zeby sie panoszyli. Tymczasem mamy 90% składu w beznadziejnej formie, praktycznie każdy zawodnik notuje straszny regres, z miesiąca na miesiąc gramy co raz gorzej. Taki Iliev albo Melikson z czasu przyjscia do Wisły a teraz to jest przepaść, jedynie Jaliens ostatnio sie ogarnał. Pareiko tez sie w oczach starzeje, Jovanovic zero postępu, Wilk i Sobol pare poziomów w dół, zespół jako całość jest beznadziejnie przygotowany motorycznie, taktycznie tez nie istniejemy. Za to odpowiedzialny jest właśnie trener, ok skład mamy słaby, ale nie tak słaby zeby beniaminek nas lał jak ostatnie szmaty. Prawda jest taka, że naszych czołowych zawodników przyjeli by z otwartymi rekoma praktycznie w kazdym klubie Ekstraklasy. Probierz i Bednarz out
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 01.10.2012, 19:39
butazango napisał(a):Wyświetl post
Probierz jest juz w Wisle ponad 7 miesiecy. Widzi ktos jakis progres? Ja widze regres, niestety...
Proogres jest taki, że gawiedź dostała na srebrnej tacy głowy Maaskanata i reszty i upragnionych młodych Polaków do składu. Gdzie są Ci wszyscy obrońcy Polskości?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 01.10.2012, 19:39
Głowacki, Sobolewski, Iliev - pisałem w czerwcu, że opieranie składu o ambasadorów i serbskiego Łobodzińskiego się źle skończy to mnie zwyzywano.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.10.2012, 19:44
Ale wstydzior!! To juz przestaje byc zabawne... Niech ktos cos z tym zrobi, pora na jakies zdecydowane ruchy!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.10.2012, 19:46
Trzeba zachować spokój - nigdy nie jest tak żeby nie mogło być gorzej o czym przekonujemy się w każdym meczu

A tak na serio to nie wiem co o tym myśleć. Probierz jest dla mnie rozczarowaniem, nie ma chyba drugiej tak bezpłciowej drużyny w tej lidze jak my ale z drugiej strony nie wierze żeby Probierz był aż tak słabym trenerem.
Gołym okiem widać, że większość tych piłkarzy ma wyjebane na to wszystko - czekają tylko na zimę i propozycję od Bednarza w sprawie rozwiązania kontraktu.
Probierz w pomeczowym wywiadzie wyglądał, że ma już serdecznie dość - może się zdarzyć, że uprzedzi właściciela i poda się do dymisji i nie pojedzie już do Wawy - przecież i tak go to czeka po Legii.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 01.10.2012 o godz. 19:48.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.10.2012, 19:46
Jak moga być zdecydowane ruchy w klubie bez strategii dlugofalowej ?Pewnie teraz dopiero zaczynają szukać nowego trenera i to wśród trenereskiego szrotu tak samo jak szukali piłkarzy wśród szrotu piłkarskiego.
Bo przecież najważniejsze jest, żeby było tanio.
..
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.10.2012, 19:47
Probierz podał się do dymisji.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.10.2012, 19:48
No i Probierz powiedział że podał się do dymisji
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 01.10.2012, 19:48
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
No i Probierz powiedział że podał się do dymisji
Skąd to info?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 01.10.2012, 19:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zachować spokój - nigdy nie jest tak żeby nie mogło być gorzej o czym przekonujemy się w każdym meczu

A tak na serio to nie wiem co o tym myśleć. Probierz jest dla mnie rozczarowaniem, nie ma chyba drugiej tak bezpłciowej drużyny w tej lidze jak my ale z drugiej strony nie wierze żeby Probierz był aż tak słabym trenerem.
Gołym okiem widać, że większość tych piłkarzy ma wyjebane na to wszystko - czekają tylko na zimę i propozycję od Bednarza w sprawie rozwiązania kontraktu.
Probierz w pomeczowym wywiadzie wyglądał, że ma już serdecznie dość - może się zdarzyć, że uprzedzi właściciela i poda się do dymisji jeszcze przed meczem z Legią.
Probierz jest taktycznym połgłówkiem, piłkarze to widzą, nie odpowiada im twarda ręka, wolą spokojniejszego ale trenera poukładanego. Wie ktoś może ile piłkarze trenują za Probierza a ile trenowali za Maaskanta, tak mi się coś zdaję że jednak Polscy trenerzy w Wiśle to jednak powinien być koniec.
Edit:
Super.
Trener Probierz właśnie poinformował na pomeczowej konferencji, że podaje się do dymisji
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.10.2012, 19:49
http://www.90minut.pl/news/197/news1...o-dymisji.html
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009