The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2023, 22:43
Nie. Ich miejsce zajęli Kuba i Cisse.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.05.2023, 22:46
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Od kilku kolejek nie ma w meczowej 20 Talara i Szywacza. coś się z nimi stało?
Nic. Są beznadziejni. Nigdy nie powinni się byli znaleźć w kadrze na tym poziomie rozgrywkowym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 28.05.2023, 23:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nic. Są beznadziejni. Nigdy nie powinni się byli znaleźć w kadrze na tym poziomie rozgrywkowym.
jeszcze gorsi niż Żyro Młyński czy Cisse? Czy jeden lub drugi nie powinien być na ławce rezerwowych zamiast Kuby?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.05.2023, 23:09
Szneka napisał(a):Wyświetl post
jeszcze gorsi niż Żyro Młyński czy Cisse? Czy jeden lub drugi nie powinien być na ławce rezerwowych zamiast Kuby?
A niby na jakiej podstawie twierdzisz że te melepety są lepsze? Masz czuja? Dostali masę minut i takiego chu... pokazali.
Po co mają siedzieć na ławce skoro się nie nadają? Co nam to da?

Dość tych akcji afirmatywnych. Wystarczy że mamy na ławce trenerskiej nieudacznika, jako właściciela kolesia który daje pełne poparcie tej miernocie - na pewno zbawi nas dwóch pseudopiłkarzy bez umiejętności, jaj czy chociażby farta.

Oni są pierwsi do pogonienia obok Niewiadomskiego. Szot ich wciąga jednym nozdrzem.

Koniec sezonu, te ciołki nic dotąd nie pokazały - faktycznie, genialny moment na rozważania czy może jednak są zajebiści. Niestety, na 99% są tak żałośni jak wynika to z ich statystyk.
Szywacz w każdym meczu jaki rozegrał jest co najwyżej tłem, równie dobrze można wpuścić Krzoskę albo masażystę. Talar to w ogóle jest tak zajebisty że zagrał w rundzie rewanżowej 0 minut.

Odwróc raczej pytanie - jakimi oni są zerami że przegrywają rywalizację z Cisse, Młyńskim i Żyro? To jest właściwa kolejność.

Zresztą, problemamj są psychika, taktyka, zmiany a nie to kto z kadry C siedzi na ławce. Przy takim chaosie jaki zaserwował Sobolewski raczej nikt się nie odnajdzie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.05.2023 o godz. 23:31.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2023, 09:26
A niby na jakiej podstawie twierdzisz że te melepety są lepsze? Masz czuja? Dostali masę minut i takiego chu... pokazali.
Po co mają siedzieć na ławce skoro się nie nadają? Co nam to da?

Dość tych akcji afirmatywnych. Wystarczy że mamy na ławce trenerskiej nieudacznika, jako właściciela kolesia który daje pełne poparcie tej miernocie - na pewno zbawi nas dwóch pseudopiłkarzy bez umiejętności, jaj czy chociażby farta.

Oni są pierwsi do pogonienia obok Niewiadomskiego. Szot ich wciąga jednym nozdrzem.

Koniec sezonu, te ciołki nic dotąd nie pokazały - faktycznie, genialny moment na rozważania czy może jednak są zajebiści. Niestety, na 99% są tak żałośni jak wynika to z ich statystyk.
Szywacz w każdym meczu jaki rozegrał jest co najwyżej tłem, równie dobrze można wpuścić Krzoskę albo masażystę. Talar to w ogóle jest tak zajebisty że zagrał w rundzie rewanżowej 0 minut.

Odwróc raczej pytanie - jakimi oni są zerami że przegrywają rywalizację z Cisse, Młyńskim i Żyro? To jest właściwa kolejność.

Zresztą, problemamj są psychika, taktyka, zmiany a nie to kto z kadry C siedzi na ławce. Przy takim chaosie jaki zaserwował Sobolewski raczej nikt się nie odnajdzie.
Widzę niekonsekwencję:
- Raz piszesz, że mamy trenera nieudacznika
- a zaraz obok, że ci dwaj niczego nie pokazali więc ( w domyśle) dobrze, że trener z nich nie korzysta.

To jednak albo nieudacznik albo umiejący ocenić umiejętności zawodników i wybrać do składu najlepszych?

Wiem, że znajdziesz jakieś pokrętne wytłumaczenie, prawda?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.05.2023, 09:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Widzę niekonsekwencję:
- Raz piszesz, że mamy trenera nieudacznika
- a zaraz obok, że ci dwaj niczego nie pokazali więc ( w domyśle) dobrze, że trener z nich nie korzysta.

To jednak albo nieudacznik albo umiejący ocenić umiejętności zawodników i wybrać do składu najlepszych?

Wiem, że znajdziesz jakieś pokrętne wytłumaczenie, prawda?
Ty nic nie widzisz, niczego nie rozumiesz.
Nie ma sprzeczności między jednym a drugim, a Sobolewskiemu potrzeba było masy czasu żeby ogarnąć że Szywacz jest do dupy. Jest beznadziejnym trenerem co nie znaczy że WSZYSTKIE decyzje jakie podejmuje są błędne. Dlatego cały Twój wywód to bełkot, bo zakłada że druga strona to debile którzy automatycznie kontestują wszystko, dla zasady.

Może to dla Ciebie zbyt pokrętne że ktoś uznaje słabego trenera za zdolnego do określenia że ktoś jest za słaby na ławkę, jednocześnie nie radząc sobie z taktyką, motywacją czy zmianami ale życie to nie kreskówka dla czterolatków gdzie ktoś jest jednocześnie zły, nieudolny i brzydki.

Nie ośmieszaj się już. Wystarczy że ośmiesza nas Sobolewski.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.05.2023, 10:19
Dziękuję bardzo.
Obstawiałem, że będzie pokrętnie i było.

Chyba puszczę totolotka.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.05.2023, 10:27
U nas się ciągle rozmijają oczekiwania z rzeczywistością, przy czym zbyt często to rywale z no-name'mi w składach robią wyniki, podczas gdy u nas presja/oczekiwania paraliżują lub powodują że oczekujemy od mlodego X zawodnika niewiadomo jak wielkiej gry.

Życie już nauczyło że jak ktoś się u nas do niczego nie nadaje to wcale nie znaczy że przepadnie w każdym innym klubie. Patrz Abramowicz, Janicki czy choćby Uryga po pierwszym odejściu.

Duda się tylko broni z całego towarzystwa (dodalbym może jeszcze Szota, ale on już funkcjonuje w seniorach 5 lat), ale ile on zbierał batów przez poprzednie 30 spotkań w 1 lidze tylko on sam wie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.05.2023, 10:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post
U nas się ciągle rozmijają oczekiwania z rzeczywistością, przy czym zbyt często to rywale z no-name'mi w składach robią wyniki, podczas gdy u nas presja/oczekiwania paraliżują lub powodują że oczekujemy od mlodego X zawodnika niewiadomo jak wielkiej gry.

Życie już nauczyło że jak ktoś się u nas do niczego nie nadaje to wcale nie znaczy że przepadnie w każdym innym klubie. Patrz Abramowicz, Janicki czy choćby Uryga po pierwszym odejściu.

Duda się tylko broni z całego towarzystwa (dodalbym może jeszcze Szota, ale on już funkcjonuje w seniorach 5 lat), ale ile on zbierał batów przez poprzednie 30 spotkań w 1 lidze tylko on sam wie.
Duda zrobił autentyczny progres widoczny w kilku ostatnich meczach. W tym był być może najlepszy na placu. Podobnie Szot, który nie zagrał a powinien, bo był najlepszy w poprzednim meczu i bardzo dużo dołożył do zwycięstwa. Junca dostał skład za darmo i nie dał rady. Ogólnie Hiszpan jest lepszym piłkarzem, ale jest też po kontuzji. To że Szot - najlepszy mecz wcześniej - nie wchodzi a wchodzą znane przegrywy Młyński i Żyro to skandal - ale to jest właśnie Sobolewski w pigułce. Można było dać Szota na LO a Juncę na skrzydło, a tak Młyński plątał się Hiszpanowi pod nogami. Dupa - nie trener.

Żeby wydobyć maksimum z piłkarza potrzeba - uwaga - trenera. Młyński nie stanie się Mulą, ale jakby go inaczej ustawić to może coś by dawał drużynie.

Ja nie oczekuję od młodych niczego - poza tym żeby nie grali jak nie są gotowi. Szywacz nie jest gotowy - nic nie daje na boisku. Mówimy o tutaj i teraz. Gdzie będzie za pięć lat? Nie jestem wróżką. Ale dla nas liczy się tu i teraz.

@FraMat - udajesz idiotę? Co jest pokrętnego z stwierdzeniu że Sobolewski jako były piłkarz z grubsza widzi na co kogo stać, ale nie ogarnia całości taktycznie i mentalnie bo to marny trener? Może to nie jest pokrętne tylko Ty masz deficyty?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.05.2023 o godz. 11:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 29.05.2023, 11:29
Ja nie oczekuję od młodych niczego - poza tym żeby nie grali jak nie są gotowi. Szywacz nie jest gotowy - nic nie daje na boisku. Mówimy o tutaj i teraz. Gdzie będzie za pięć lat? Nie jestem wróżką. Ale dla nas liczy się tu i teraz.
Nie wiem czy chcemy być klubem który kupuje tylko gotowe wyroby, ale obawiam się że nawet jesli tak, to nas na to nie stać. Taki Szywacz czy Talar jeśli już zostawiono ich w kadrze na ten sezon to powinni być budowani, bo innego wyjścia nie ma. Z biedy w tej kadrze zostali i teraz powinni już być gotowi aby wchodzić i coś dawać drużynie. Tu zarówno Sobol jak i Brzęczek się skompromitowali. Taki Szywacz to idealny przykład jak zmarnować chłopaka. Najpierw w sparingach Brzeczka grał wszystko i był jednym z najlepszych na placu, a potem dostał przez całą jesień 60 minut w 15 meczach. W PP coś pokazał? No to do zamrażarki. Całą rundę siedział na trybunach? No to pach z Ruchem wpuszczam go w 30 minucie.

A to trochę wygląda tak, że mamy w kadrze +/- 30 nazwisk wśród których na oko przy 10 postawiono krzyżyk, przy czym czasami sobie o jednym czy drugim przypomnimy. I potem oglądamy takiego Cisse który gra bez ładu i składu bo nagle nie było komu zagrac.

Nawet jeśli powód jest taki że z powodu wysokich kontraktów tych zawodników nie udało się z klubu przegonić to robimy sobie z kadry meczowej koło fortuny.

Za 2 miesiące przyjdzie się uczyć 10 nowych nazwisk, a w styczniu 2024 zapewne kolejnych 10. Tak to widzę.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.05.2023, 11:34

Za 2 miesiące przyjdzie się uczyć 10 nowych nazwisk, a w styczniu 2024 zapewne kolejnych 10. Tak to widzę.
Może się okazać, że nie będzie takiej potrzeby. Choć bynajmniej nie jest to dobra informacja.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.05.2023, 11:43
Tak w ogóle ty jest końcówka maja a nigdzie nie widziałem informacji,że Kiko kontrakt przedłużył.Poprawcie mnie jeśli się mylę i coś mi umknęło..
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.05.2023, 16:49. Szywacz
Z tego co pamiętam to on zagrał jeden mecz na swojej pozycji i to jego asyscie zawdzięczalismy remis w pucharze z Puszczą .Wiec nie skreślałbym go tak szybko
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.06.2023, 10:58
Fazlagić wraca!!
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.06.2023, 11:10
Do 1 ligi wróci?
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.06.2023, 11:45
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Do 1 ligi wróci?
Mam nadzieje ze do Ekstraklasy
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.06.2023, 11:57
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze do Ekstraklasy
A ja że w ogóle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.06.2023, 00:02
Cytat:
Musiałby się wydarzyć cud, żeby mecz z Puszczą, nie był ostatnim meczem Luisa Fernandeza w barwach Wisły.
- Bartosz Karcz | www.instagram.com/wislakrakowsa
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.06.2023, 00:45
Fernandez nas nie zbawił i nie zbawi, tutaj trzeba najpierw wyczyścić sztab szkoleniowy a raczej wypalić do gołej ziemi, zatrudnić profesjonalistów a potem myśleć o piłkarzach.
Z naciskiem że drużynę buduje się od tyłu czyli potrzebujemy przede wszystkim bramkarza i stoperów, dobrego DM a potem można myśleć o Fernandezach.
Już drugi sezon możemy podziwiać jak się kończy budowanie od dupy strony ale z "Wiślackim DNA" ja bulwa już tego nie chcę oglądać, chcę zobaczyć ludzi którzy znają się na pracy którą wykonują a my ich zatrudnimy.
Powód: przecinek
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 07.06.2023 o godz. 01:28.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 07.06.2023, 05:32
aNouc napisał(a):Wyświetl post
- Bartosz Karcz | www.instagram.com/wislakrakowsa
Żadne odkrycie, ostatni mecz zagrał z ŁKS, od kiedy pojawiło się info o Legii skończyło się granie i strzelanie goli.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 07.06.2023, 07:49
Jak najbardziej. Zawiódł przy walce o awans do Ekstraklasy (ostatnie mecze to był sabotaż).
I podobnie zawiódł w walce o utrzymanie w Ekstraklasie.

A Królewski go hojnie wynagrodził, bo pensją na poziomie 120 000 złotych miesięcznie (!). Nawet Stanowski napisał, że gość zarabia jakby grał w AC Milan. Za taką kasę trzeba wyżywić 4 piłkarzy Puszczy.

Fernandez - niezły piłkarz, ale nie za takie pieniądze.
Kamil Biliński z Podbeskidzie szedł z nim łeb w łeb jeżeli chodzi o gole prawie przez cały sezon, a Biliński w Podbeskidziu mógł liczyć na pensje niego powyżej 20 000 złotych miesięcznie

I to jest właśnie główny zarzut wobec piłkarzy i Królewskiego. Pensje piłkarzy Wisły na poziomie astronomicznym (najwyższe w historii tych rozgrywek ). I ani braku awansu bezpośredniego, ani braku awansu przez baraże, i prawie same przegrane z czołówką.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.06.2023 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 07.06.2023, 08:55
Fernandez umiejętności ma, ale jemu głowa nie dojeżdża. Pójdzie gdzieś na Cypr pewnie.

Tak jak wyżej napisano, też chciałbym zobaczyć drużynę budowaną z sensem, a nie "zatrudnijmy piłkarzy 5x droższych niż normalnie, to sami zrobią awans", bo ten plan nie wypalił. "Wypalił" jedynie nasz budżet...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 07.06.2023, 09:02
Ciekawe czy w sezonie ktoś z naszych skautów pojeździł po 2 lidze po 3 lidze, po niższych klasach i szukał perełek.
Skoro Puszcza czy Ruch potrafili znaleźć takich ludzi to może i nam się uda. Nie przepłacone lub cały sezon kontuzjowane gwiazdy , tylko piłkarze głodni i chętni sukcesów
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 14.06.2023, 10:46
Mateusz Dróżdż, były prezes Widzewa Łódź w dzisiejszym wywiadzie:

Cytat:
Byliśmy zainteresowani Luisem Fernandezem. Ale jak zobaczyłem, ile zarabia w 1. lidze w barwach Wisły Kraków, pomyślałem: to jest niemożliwe. Niemożliwe. 120 tysięcy złotych miesięcznie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 14.06.2023 o godz. 10:51.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2023, 11:03
Dodaj że już grając w esa ich najlepiej opłacany zawodnik zarabia 60k miesięcznie.

JK ostatnio poinformował że chce widełek dla graczy 6-12k euro i to kwota nieprzekraczalna.

Swoją drogą pewnie w Lechii i Płocku będą mieć nie mniejsze problemy z budżetami płacowymi, ale też nieprzypadkowo odeszli już ich najlepsi zawodnicy (Furman, Wolski czy całą zgraja z Lechii).
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2023, 11:22
Wszyscy będą mieć problemy tylko, że my nawet nie mając problemów sami dążymy do upadku. Bo jak można nazwać ten brak awansu na ostatniej prostej? Nie wspominam już o wojnach między trio... Jak można było zostawić Wuja po spadku? Jak można teraz zostawić Sobola? Jak można wydać tyle kasy grając w I lidze i nie awansować? Jak można tak przepłacać piłkarzy?

Także nikt lekko nie ma ale my uparcie chcemy byc we frajerstwie ponad wszystkie kluby. I to jest nasz problem. Nie to, że ich da się ograć bo mają problemy, tylko te że my wszystko robimy tak aby nie mając problemów (sponsorzy, Kiko, wielki budżet i kasa na płace, zaciąg Hiszpanów, którzy byli ponad te ligę) nie awansowaliśmy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 14.06.2023, 13:34

JK ostatnio poinformował że chce widełek dla graczy 6-12k euro i to kwota nieprzekraczalna.
Nie żeby coś, ale zaczynam podejrzewać, że Jaro ma jakieś zafiksowanie na tych liczbach. 6-12 tu, 6-12 przy dziurze budżetowej.

Jeśli jeszcze gdzieś pojawi się ten przedział, zacznę się martwić.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 14.06.2023, 13:41
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Nie żeby coś, ale zaczynam podejrzewać, że Jaro ma jakieś zafiksowanie na tych liczbach. 6-12 tu, 6-12 przy dziurze budżetowej.

Jeśli jeszcze gdzieś pojawi się ten przedział, zacznę się martwić.
w jego pozie na szalonego nerda brakuje tylko stopniowego popadania w schizofrenię jak w Pi (1998) chcąc rozwikłać zagadkę dziury budżetowej
Odpowiedz cytując
Marek96
Member

Od: 09.2019

Stary 14.06.2023, 15:57
Co do piłkarzy to JK wczoraj dodał post że Junca,Mula i Villar mają szanse zostać. Fernandeza ominął a on też był wymieniony w pytaniu więc mamy potwierdzenie że jego już nie ma ( wiadomo że chyba mało kto się łudził że jednak zostanie ). Pytanie czy to mają szansę zostać to jest zostaną jak się zgodzą na mniejszy hajs czy na taki sam ?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.06.2023, 19:16
Zasadnicze pytanie-wierzysz w to co Jaro mówi?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów