|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie. Ich miejsce zajęli Kuba i Cisse.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jeszcze gorsi niż Żyro Młyński czy Cisse? Czy jeden lub drugi nie powinien być na ławce rezerwowych zamiast Kuby?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
- Raz piszesz, że mamy trenera nieudacznika - a zaraz obok, że ci dwaj niczego nie pokazali więc ( w domyśle) dobrze, że trener z nich nie korzysta. To jednak albo nieudacznik albo umiejący ocenić umiejętności zawodników i wybrać do składu najlepszych? Wiem, że znajdziesz jakieś pokrętne wytłumaczenie, prawda? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma sprzeczności między jednym a drugim, a Sobolewskiemu potrzeba było masy czasu żeby ogarnąć że Szywacz jest do dupy. Jest beznadziejnym trenerem co nie znaczy że WSZYSTKIE decyzje jakie podejmuje są błędne. Dlatego cały Twój wywód to bełkot, bo zakłada że druga strona to debile którzy automatycznie kontestują wszystko, dla zasady. Może to dla Ciebie zbyt pokrętne że ktoś uznaje słabego trenera za zdolnego do określenia że ktoś jest za słaby na ławkę, jednocześnie nie radząc sobie z taktyką, motywacją czy zmianami ale życie to nie kreskówka dla czterolatków gdzie ktoś jest jednocześnie zły, nieudolny i brzydki. Nie ośmieszaj się już. Wystarczy że ośmiesza nas Sobolewski. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dziękuję bardzo.
Obstawiałem, że będzie pokrętnie i było. Chyba puszczę totolotka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
U nas się ciągle rozmijają oczekiwania z rzeczywistością, przy czym zbyt często to rywale z no-name'mi w składach robią wyniki, podczas gdy u nas presja/oczekiwania paraliżują lub powodują że oczekujemy od mlodego X zawodnika niewiadomo jak wielkiej gry.
Życie już nauczyło że jak ktoś się u nas do niczego nie nadaje to wcale nie znaczy że przepadnie w każdym innym klubie. Patrz Abramowicz, Janicki czy choćby Uryga po pierwszym odejściu. Duda się tylko broni z całego towarzystwa (dodalbym może jeszcze Szota, ale on już funkcjonuje w seniorach 5 lat), ale ile on zbierał batów przez poprzednie 30 spotkań w 1 lidze tylko on sam wie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żeby wydobyć maksimum z piłkarza potrzeba - uwaga - trenera. Młyński nie stanie się Mulą, ale jakby go inaczej ustawić to może coś by dawał drużynie. Ja nie oczekuję od młodych niczego - poza tym żeby nie grali jak nie są gotowi. Szywacz nie jest gotowy - nic nie daje na boisku. Mówimy o tutaj i teraz. Gdzie będzie za pięć lat? Nie jestem wróżką. Ale dla nas liczy się tu i teraz. @FraMat - udajesz idiotę? Co jest pokrętnego z stwierdzeniu że Sobolewski jako były piłkarz z grubsza widzi na co kogo stać, ale nie ogarnia całości taktycznie i mentalnie bo to marny trener? Może to nie jest pokrętne tylko Ty masz deficyty?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.05.2023 o godz. 11:02.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A to trochę wygląda tak, że mamy w kadrze +/- 30 nazwisk wśród których na oko przy 10 postawiono krzyżyk, przy czym czasami sobie o jednym czy drugim przypomnimy. I potem oglądamy takiego Cisse który gra bez ładu i składu bo nagle nie było komu zagrac. Nawet jeśli powód jest taki że z powodu wysokich kontraktów tych zawodników nie udało się z klubu przegonić to robimy sobie z kadry meczowej koło fortuny. Za 2 miesiące przyjdzie się uczyć 10 nowych nazwisk, a w styczniu 2024 zapewne kolejnych 10. Tak to widzę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Może się okazać, że nie będzie takiej potrzeby. Choć bynajmniej nie jest to dobra informacja.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak w ogóle ty jest końcówka maja a nigdzie nie widziałem informacji,że Kiko kontrakt przedłużył.Poprawcie mnie jeśli się mylę i coś mi umknęło..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Fazlagić wraca!!
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Do 1 ligi wróci?
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Fernandez nas nie zbawił i nie zbawi, tutaj trzeba najpierw wyczyścić sztab szkoleniowy a raczej wypalić do gołej ziemi, zatrudnić profesjonalistów a potem myśleć o piłkarzach.
Z naciskiem że drużynę buduje się od tyłu czyli potrzebujemy przede wszystkim bramkarza i stoperów, dobrego DM a potem można myśleć o Fernandezach. Już drugi sezon możemy podziwiać jak się kończy budowanie od dupy strony ale z "Wiślackim DNA" ja bulwa już tego nie chcę oglądać, chcę zobaczyć ludzi którzy znają się na pracy którą wykonują a my ich zatrudnimy. Powód: przecinek
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 07.06.2023 o godz. 01:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak najbardziej. Zawiódł przy walce o awans do Ekstraklasy (ostatnie mecze to był sabotaż).
I podobnie zawiódł w walce o utrzymanie w Ekstraklasie. A Królewski go hojnie wynagrodził, bo pensją na poziomie 120 000 złotych miesięcznie (!). Nawet Stanowski napisał, że gość zarabia jakby grał w AC Milan. Za taką kasę trzeba wyżywić 4 piłkarzy Puszczy. Fernandez - niezły piłkarz, ale nie za takie pieniądze. Kamil Biliński z Podbeskidzie szedł z nim łeb w łeb jeżeli chodzi o gole prawie przez cały sezon, a Biliński w Podbeskidziu mógł liczyć na pensje niego powyżej 20 000 złotych miesięcznie I to jest właśnie główny zarzut wobec piłkarzy i Królewskiego. Pensje piłkarzy Wisły na poziomie astronomicznym (najwyższe w historii tych rozgrywek ). I ani braku awansu bezpośredniego, ani braku awansu przez baraże, i prawie same przegrane z czołówką.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 07.06.2023 o godz. 08:57.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fernandez umiejętności ma, ale jemu głowa nie dojeżdża. Pójdzie gdzieś na Cypr pewnie.
Tak jak wyżej napisano, też chciałbym zobaczyć drużynę budowaną z sensem, a nie "zatrudnijmy piłkarzy 5x droższych niż normalnie, to sami zrobią awans", bo ten plan nie wypalił. "Wypalił" jedynie nasz budżet... ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawe czy w sezonie ktoś z naszych skautów pojeździł po 2 lidze po 3 lidze, po niższych klasach i szukał perełek.
Skoro Puszcza czy Ruch potrafili znaleźć takich ludzi to może i nam się uda. Nie przepłacone lub cały sezon kontuzjowane gwiazdy , tylko piłkarze głodni i chętni sukcesów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mateusz Dróżdż, były prezes Widzewa Łódź w dzisiejszym wywiadzie:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez aNouc : 14.06.2023 o godz. 10:51.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dodaj że już grając w esa ich najlepiej opłacany zawodnik zarabia 60k miesięcznie.
JK ostatnio poinformował że chce widełek dla graczy 6-12k euro i to kwota nieprzekraczalna. Swoją drogą pewnie w Lechii i Płocku będą mieć nie mniejsze problemy z budżetami płacowymi, ale też nieprzypadkowo odeszli już ich najlepsi zawodnicy (Furman, Wolski czy całą zgraja z Lechii). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wszyscy będą mieć problemy tylko, że my nawet nie mając problemów sami dążymy do upadku. Bo jak można nazwać ten brak awansu na ostatniej prostej? Nie wspominam już o wojnach między trio... Jak można było zostawić Wuja po spadku? Jak można teraz zostawić Sobola? Jak można wydać tyle kasy grając w I lidze i nie awansować? Jak można tak przepłacać piłkarzy?
Także nikt lekko nie ma ale my uparcie chcemy byc we frajerstwie ponad wszystkie kluby. I to jest nasz problem. Nie to, że ich da się ograć bo mają problemy, tylko te że my wszystko robimy tak aby nie mając problemów (sponsorzy, Kiko, wielki budżet i kasa na płace, zaciąg Hiszpanów, którzy byli ponad te ligę) nie awansowaliśmy ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
Jeśli jeszcze gdzieś pojawi się ten przedział, zacznę się martwić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w jego pozie na szalonego nerda brakuje tylko stopniowego popadania w schizofrenię jak w Pi (1998) chcąc rozwikłać zagadkę dziury budżetowej
|
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Co do piłkarzy to JK wczoraj dodał post że Junca,Mula i Villar mają szanse zostać. Fernandeza ominął a on też był wymieniony w pytaniu więc mamy potwierdzenie że jego już nie ma ( wiadomo że chyba mało kto się łudził że jednak zostanie ). Pytanie czy to mają szansę zostać to jest zostaną jak się zgodzą na mniejszy hajs czy na taki sam ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Zasadnicze pytanie-wierzysz w to co Jaro mówi?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|