The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2009, 20:11
Apoel prowadzi w Porto 1:0 Kamil gra.
Odpowiedz cytując
Dżołkmen
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.10.2009, 20:43
Apoel remisuje 1-1. Kamil już nie gra.
WISŁA ZŁOTY WIEK
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.10.2009, 21:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Chciałbym tylko, aby ci wszyscy leniwcy zarabiający krocie i twierdzacy, że Dan złym trenerem był, mieli odwagę spojrzeć w lustro, w oczy właścicielowi i przede wszystkim kibicom Wisły.
A właściciel, żeby miał odwagę pozbywania się leniwych płaczków i wspierania trenera.
Również. Ale po prawdzie tak zazwyczaj jest, gdy nikt w klubie nie ma pojęcia, jak się powinno nim zarządzać. Cupiał niby miał/ma dobre chęci. Ale nie bardzo wiedział co dalej. A po kilku niepowodzeniach zapał osłabł.

A wystarczyło być konsekwentnym. Ile kasy by chłop zaoszczędził. No, ale mądry Polak po szkodzie jak to mówią. U nas było już tyle szkód, że teraz Cupiał musi byc bardzo mądry
I pokazał to. Nie zwalniając Skorży. Dyskusja, czy to właściwy trener to inna sprawa. Ale stabilizacja musi być.
..
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 21.10.2009, 22:06
Apoel przegrał 2:1 i nie jest to chyba najgorszy wynik. Szkoda Kosy - grał z kontuzjowanym kolanem i widocznie nie dał rady dłużej walczyć.

Tu jest fragment przedmeczowego wywiadu z Kamilem.:

PRZEGLĄD SPORTOWY: Skoro pański APOEL Nikozja zremisował w Madrycie z Atletico to również na stadionie Dragao w Porto może postarać się o niespodziankę.
KAMIL KOSOWSKI: Będzie ciężko, bardzo ciężko. Właśnie oglądaliśmy skróty meczów Porto i potwierdziła się moja opinia - to najmocniejszy zespół w naszej grupie. Oczywiście ktoś zaraz zapyta: A nie Chelsea? Uważam, że nie. Porto gra kapitalnie. Każdy piłkarz ich drużyny potrafi zrobić różnicę czyli wygrać pojedynek jeden na jeden. Naprawdę jest to mocny zespół. Po tym oglądaniu w pamięci zapadły mi szczególnie dwa nazwiska graczy Porto, chodzi o obrońcę - Bruno Alvesa i pomocnika Hulka. Ten Hulk to chyba z filmu „Incerdible Hulk". Też jest niewiarygodny (śmiech). Równie dobry jest Alves, bardzo groźny przy stałych fragmentach gry, a i sam potrafi przyłożyć na bramkę.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.10.2009, 23:23
Sukces Petrescu z malutkim klubikiem jakim jest Unirea swiadczy tylko o tym jakich nierobów mamy za piłkarzy ,ktrorym nie chcialo sie nic.

Jakos nie slyszalem zeby Rumuni zalili sie ze Dan ich przemecza-i dzis graja sobie w LM.
To absolutny profesjonalista i to ze nie gramy dzis w LM odkad go zwolniono to wina tylko i wyłacznie naszych pseudo grajkow ktorzy nazywaja sie piłkarzami.

Z ich podejsciem to by nawet Mourinho hu** a tu za zdziałal.
Przyke to ze pozbyto sie porzadnego trenera i choc cenie Macka Skorze ,uwazam ze z Danem Wisla byla by dzis w Lidze Mistrzow.Ale nie z tymi pilkarzami.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.10.2009, 08:23
Jeśli już przywołujesz Mourinho to chyba jest on świetnym przykładem, że w każdym układzie dopasowane muszą być ze sobą dwie strony. Świetne wyniki z FC Porto przełożyło się jeszcze jako tako na Chelsea natomiast ni jak nie potwierdzają się jeśli chodzi o Inter, a nie podejrzewam że zaangażowanie i ,,hard work” w tych klubach tak bardzo się różniły od siebie.

To, że Petrescu odnosi świetne wyniki z Unireą nie znaczy, że nasi piłkarze zaprzepaścili niepowtarzalną szansę osiągnięcia pod jego kierownictwem europejskich sukcesów. Pewne układy działają a pewne nigdy działać nie będą .
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.10.2009, 08:42
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Jeśli już przywołujesz Mourinho to chyba jest on świetnym przykładem, że w każdym układzie dopasowane muszą być ze sobą dwie strony. Świetne wyniki z FC Porto przełożyło się jeszcze jako tako na Chelsea natomiast ni jak nie potwierdzają się jeśli chodzi o Inter, a nie podejrzewam że zaangażowanie i ,,hard work” w tych klubach tak bardzo się różniły od siebie.

To, że Petrescu odnosi świetne wyniki z Unireą nie znaczy, że nasi piłkarze zaprzepaścili niepowtarzalną szansę osiągnięcia pod jego kierownictwem europejskich sukcesów. Pewne układy działają a pewne nigdy działać nie będą .

Zgadza się. Tam są głodni sukcesu, ambitni piłkarze, którzy wiedzą, że żeby do czegoś dojść trzeba ciężko pracować, a mistrzostwo ich kraju, to dopiero połowa drogi do sukcesu. U nas są rozpieszczone gwiazdeczki zarabiające fortuny, które czują się królami świata jak tylko wygrają polską ligę. No i do którego środowiska lepiej by miał pasować ambitny, młody i wymagający trener?

Jeśli mentalność polskich piłkarzy się nie zmieni, to ZAWSZE będziemy kopani w dupę w Europie, a w swoim piekiełku będziemy wygrywać nic nie znaczące tytuły. Tu właśnie potrzebni są ludzie z zewnątrz, nie przesiąknięci tym całym syfem, którym trąci polska piłka. A Petrescu był takim człowiekiem.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.10.2009, 14:10
No i bardzo dobrze.
,
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.10.2009, 14:14
oj Heniu Heniu, dobrze Ci tak....
What's new?

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.10.2009, 14:37
Na futbol.pl też o tym piszą.
W pewnym sensie to ja nie rozumiem pretensji Kasperczaka. Dopóki był zatrudniony w Wiśle, miał bardzo solidną pensję. Później mu podziękowano, w pewnym sensie go "blokując" bo Wisła nadal musiała mu płacić, a Kasperczak nie mógł podjąć nowej pracy. Jednak gdy Mr. Heniu został trenerem Senegalu, a potem (gdy już stamtąd odszedł) - Górnika - niejako sam zrezygnował z zaległych $$$ do końca kontraktu w Wiśle.

Dobrze, że wyrok jest prawomocny i definitywnie odpadły roszczenia Kasperczaka, który po odejściu z naszego klubu już większych sukcesów nie odniósł. Teraz tylko nasz Nadprezes może zastanawiać się, jak dziwny jest los ex-trenera Wisły. Jeden z nich (Dan) "rozbija się" po Lidze Mistrzów, inny (Mr. Henry) notuje coraz ostrzejszy zjazd w dół (Senegal - Górnik - co dalej?)...
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.10.2009, 19:40
Może mi ktoś powiedzieć jak tam radzi sobie w Grecji Zieńczuk? Ława czy trybuny?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.10.2009, 08:35
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś powiedzieć jak tam radzi sobie w Grecji Zieńczuk? Ława czy trybuny?
Na ile śledzę info podawane w gazetach to trybuny (poza składem), w porywach ławkach.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.10.2009, 09:45
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Miał swoje 5 minut- np z Iraklisem.

Pysio, wróć do Pysiolandii
Z Iraklisem to Okuka nie był trenerem
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.10.2009, 10:42
W pierwszym meczu na Reymonta przegranym 0:1 trenerem był Petrescu, w meczu rewanżowym trenerem był już Okuka.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.10.2009, 16:45
Dudu strzelil dwie bramki w meczu pucharowym, a jego Debreczyn wygral 4:3
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.10.2009, 19:59
Maciej Żurawski strzelił gola w 55 minucie w meczu z Olympiakos Nikozja( Puchar Cypru) a Omonia wygrała 5:1
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
__Cobra__
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.10.2009, 08:07
Cytat:
Nikola Mijailović: Z sympatią dla rywala

Nikola Mijailović w latach 2004 - 2007 występował w Wiśle Kraków i był ulubieńcem kibiców "Białej Gwiazdy". W piątek, już jako zawodnik Korony Kielce, zagra przeciwko swojemu byłemu klubowi. Pojedynki serbskiego obrońcy z krakowskimi napastnikami powinny być atrakcją tego spotkania.
INTERIA.PL. W ostatniej kolejce twoi koledzy - Edson i Vuković grali przeciwko Legii, czyli klubowi w którym spędzili kilka sezonów. Teraz ciebie czeka mecz przeciwko byłej drużynie. Jak traktujesz to spotkanie?

NIKOLA MIJAILOVIĆ: Normalnie.
Na pewno? Nie widzisz żadnej różnicy pomiędzy grą z Wisłą, a na przykład Odrą Wodzisław?

- Oczywiście, że są różnice. W Wiśle grałem przez trzy i pół roku. Dalej czuję sympatię do tego klubu, ale teraz jestem w Koronie i muszę zagrać, tak jak przeciwko innym zespołom. Po prostu zrobię wszystko, abyśmy wygrali.

Czy po odejściu z Wisły interesowałeś się losami zespołu, miałeś kontakt z zawodnikami?

- Byłem na bieżąco z tym co się dzieje w klubie. Sprawdzałem wyniki, kontaktowałem się z zawodnikami.

Z kim?

- Z Tomkiem Dawidowskim, z Mauro Cantoro.

Oglądałeś już mecze Wisły w tym sezonie. Czy jest to zespół lepszy czy gorszy od tego, w którym ty grałeś?

- Trudno ocenić. Tamten zespół znałem dużo lepiej, bo byłem jego częścią. Obecnych zawodników nie znam z treningów, więc trudniej mi ich oceniać. Zaraz po moim przyjeździe do Krakowa Wisła była naprawdę mocna. Grało w niej przecież z ośmiu reprezentantów Polski.

Z Wisłą rozstałeś się już ponad dwa lata temu, ale podobno nadal masz problemy z wyegzekwowaniem należności kontraktowych?

- Z Wisłą nie mam żadnych problemów.

A więc z kim?

- Z moim byłym menedżerem - Adamem Mandziarą. Nie przekazał mi sporej sumy pieniędzy. Nie mam nawet zamiaru z nim już o tym rozmawiać. Sprawa trafiła do niemieckiego sądu. Prowadzi ją niemiecki adwokat.

Koronie ostatnio nie wiedzie się najlepiej. Dopiero jedenaste miejsce w tabeli i dwie kolejne porażki...

- Takie jest życie. Z Arką powinniśmy wygrać, mieliśmy tyle sytuacji. Z Legią też prowadziliśmy 1:0, dobrze graliśmy. Czegoś zabrakło...

Właśnie czego? Szczęścia, doświadczenia, umiejętności...

- Na pewno trochę szczęścia, zwłaszcza w meczu z Arką. Wierzę, że to się zmieni.

Liczysz, że mecz z Wisłą może być takim na przełamanie?

- Z Wisłą będzie ciężko się przełamać, ale na pewno nie odpuścimy. Zrobimy wszystko, aby wygrać, albo przynajmniej zremisować. Wisła do tej pory tylko raz przegrała, jest bardzo dobrym zespoły. Zwłaszcza jej defensywa jest bardzo mocna.

A wy zagracie w piątek mocno osłabieni...

- Tak. Nie będzie Vukovica, Gajtkowskiego i Wilka.

Kto według ciebie jest w tej chwili najgroźniejszym zawodnikiem Wisły?

- Wiadomo - Paweł Brożek i Patryk Małecki. Również Piotrek Ćwielong jest dobrym napastnikiem, ale jak już mówiłem siłą Wisły jest defensywa.

Jesteś w Koronie od dwóch miesięcy. Zdążyłeś się zaadoptować w klubie i mieście? Uważasz, że był to dobry wybór?

- Wszystko jest w porządku i idzie w dobrym kierunku.

A jak oceniasz swoją dyspozycję?

- Z moją formą nie jest jeszcze najlepiej.

Czego ci brakuje? Treningów, ogrania?

- Przede wszystkim meczów. Przez ostatnie dwa lata rzadko grałem. Trzeba dokończyć tę rundę, a jak się zimą dobrze przygotuję, to wiosną powinno być dużo lepiej.

Gdy przychodziłeś do Korony pojawiały się głosy, że możesz znowu sprawiać kłopoty pozasportowe. Sam z kolei deklarowałeś, że się zmieniłeś i jesteś innym człowiekiem. To prawda?

- Rzeczywiście zmieniłem się. W Kielcach znakomicie mnie przyjęli, płacą na czas. Nie ma żadnych problemów. Wszystkie moje sprawy sądowe w Polsce zostały uregulowane. Nie robię niczego złego. Nie wiem, o co niektórym chodzi. Muszę tylko lepiej grać.

A jaki będzie wynik piątkowego meczu?

- Oj, nie wiem, naprawdę nie wiem.
Nikola !!! Nikola !!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 29.10.2009, 09:49
Gdyby nie te wybryki Nikoli.... nic do niego nie mam ale byśmy mieli teraz obrone nie do przejścia Nikola,Marcelo,Głowacki,Alvarez może przesadzam z tym nie do przejścia, ale jakby był jeszcze Cleber
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 29.10.2009, 10:18
Cytat:

Byłem na bieżąco z tym co się dzieje w klubie. Sprawdzałem wyniki, kontaktowałem się z zawodnikami.

Z kim?

- Z Tomkiem Dawidowskim, z Mauro Cantoro.
Swój zawsze ciągnie do swojego
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Stary 31.10.2009, 11:20
Wczoraj Apoel wygrał na wyjeździe z Arisem 2:0. Kamil nie grał (cd bolącego kolana) natomiast od 65 min grał Jasiek.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 31.10.2009, 12:24
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czyżby kolejny "możny" klub spuszczony przez Henia ?
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.10.2009, 12:39
Cytat:

........

...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.11.2009, 01:08
Hmmm ... tak od paru lat sie zastanawiam co takiego kibice Wisly widzieli/widza w panu Nikoli Mijailović ze az taka darzyli/darza go sympatia ? Jak dla mnie to bardzo ograniczony, prosty chlopaczyna ktory fakt mial serce do gry ale swoim zachowaniem robil wiecej szkody Wisle niz pozytku na boisku jak i poza nim.
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.11.2009, 07:13
ale miał (ma) charyzme, on po prostu się wyróżnia, kiedys na boisku nawet pozytywnie.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.11.2009, 09:42
Przynajmniej ma jaja chłop.
Jakbyśmy mieli 11 takich Mijailoviciów (tyle ze poztywnie nakreconych) to nie bylo 'niespodziewanych porazek', a wiekszosc to by miala jeszcze bardziej mokro niz teraz, gdyby z nami grala...
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.11.2009, 11:50
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej ma jaja chłop.
faktycznie ma jaja - jego problemem jest jednak to, że te jego jaja są większe niż jego mózg
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.11.2009, 11:55
Zajebista jaja ma Mijailovic. Wyjebal z lokcia Lobodzinskiemu na poczatku meczu, bez zadnego powodu. Przez co oslabil druzyne i znacznie przyczynil sie do porazki. Gosc z Lidze+ opowiadal ciekawa sytuacje z pewnej knajpy z Mijailovicem w roli glownej... Mijailovic to kretyn, a w glowie ma tylko sodówke.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 01.11.2009, 13:40
Mijailovic jest jak drzewo, musi sie wyszumieć
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.11.2009, 00:16
dajcie spokoj.

Mjajlovic to chodząca bomba ktora caly czas tyka i co najgorsze niewidomo kiedy wybuchnie.

Ostatni raz wlasnie wybuchnela na meczu z nami,a jestm pewien ze bedzie i kolejny raz.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów