The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2014, 20:27
Ja się tylko nie mogę doczekać komentarza Adama Hofmana. Ciekawe w jaki tym razem sposób spróbuje udowodnić, że to tak w rzeczywistości porażka Tuska.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 30.08.2014, 20:46
Pewnie powie, że on też mógłby zostać szefem Rady Europejskiej, bo lepiej zna angielski od Tuska
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 30.08.2014, 21:54
Przecież to jest k.urwa karygodne żeby taki złodziej zostawał jeszcze przez kogoś wybierany do pełnienia publicznych funkcji. I to jeszcze poza krajem. Gnój rozpier.olił niemal całą gospodarkę Polski i szmata dostaje ciepłą posadkę. Za co k.urwa się pytam ? On powinien do pierdla iść a nie k.urwa prezesować gdziekolwiek. Ten świat musi upaść. Ja pier.dolę w jakim my świecie dziś żyjemy. Złodziej przez złodzieja jest wybierany na prezesa.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.08.2014, 21:56
Ciągnie swój do swoich

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.08.2014, 22:34
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Przecież to jest k.urwa karygodne żeby taki złodziej zostawał jeszcze przez kogoś wybierany do pełnienia publicznych funkcji. I to jeszcze poza krajem. Gnój rozpier.olił niemal całą gospodarkę Polski i szmata dostaje ciepłą posadkę. Za co k.urwa się pytam ? On powinien do pierdla iść a nie k.urwa prezesować gdziekolwiek. Ten świat musi upaść. Ja pier.dolę w jakim my świecie dziś żyjemy. Złodziej przez złodzieja jest wybierany na prezesa.
Merkel rządzi UE to wybrała swoją kukłę do pilnowania niemieckich interesów w UE. W Polsce się sprawdził, więc będzie grzecznie nadal merdał ogonkiem. Zresztą w Polsce już mu się grunt zaczął palić pod nogami, a jeszcze po wyborach mogliby się mu Polacy dobrać do dupy za całokształ, a za Smoleńsk posadzić w pierdlu.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 31.08.2014, 00:32
Obecne społeczeństwo jest od dawna oderwane od rzeczywistości.

Kiedyś Grabski robił reformę walutową, inny budował stocznie i fabryki, dzisiaj trzeba doprowadzić do zadłużenia państwa ponad 60% PBK i żeby ratować rankingi skoczyć na OFE a potem spierdalać na fotel w unii....

Faktycznie "mąsz" stanu ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.08.2014, 09:28
Jak miałem nadzieję, że gość wyląduje za kratkami, to niestety uratowala go Merkel. Nic, może kiedyś.
Mimo wszystko dobrze, że gościa nie będzie już w polskiej polityce.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 31.08.2014, 09:58
Im DT dalej od Warszawy i spraw krajowych tym lepiej dla Polski
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
emj10
Senior Member

Stary 31.08.2014, 10:08
Odszedł jeden socjaliberał, a za rogiem stoją kolejni socjaliści z SLD i PiS-u. Zbyt różowych perspektyw dla Polski nie ma po tym brukselskim transferze.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 31.08.2014, 10:48
Tusk: Nigdzie się nie wybieram. Mam dużo roboty w kraju
http://www.wprost.pl/ar/430009/Tusk-...oboty-w-kraju/
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 31.08.2014, 11:07
Już nawet Jaruś przeszkadza. Lepiej się przygotujcie na te "komunistyczne" rządy...
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.08.2014, 12:05
Z kraju rządzonego przez po nawet premier emigruje.
Anty PO-PiS!!!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.08.2014, 13:21
Ich człowiek w Warszawie...teraz w Brukseli.

Jednym słowem Wowa cały w skowronkach. Trzęsąca wszystkim" komsomołka " z enerdówka (młodzieżówka FDJ), jego miłośniczka Mogherini i wiadomy Tusk.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 31.08.2014, 15:51
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
A mnie się wydaje że kaczorowe media wyprały mózgi co niektórym. Skoro 28 krajów go poparło, a tylko kaczorowa Wolska jest przeciw.
Jako pierwszy głośno poparł Donka Cameron, ten sam w którego frakcji są politycy PIS. Widocznie poznał się na nich.
Cytat:
Rozgłośnia Echo Moskwy komentuje, że wybór Tuska na kierowniczą funkcję w Unii Europejskiej wydawał się nierealny siedem lat temu, gdy obejmował on urząd premiera Polski. - "Wtedy relacje Warszawy z europejskimi sąsiadami były dosyć napięte" - podkreśla "Echo Moskwy".
Dodam iż wtedy rządzili w Polsce "bracia mniejsi ". Już nawet poza Unią świat miał wyrobione zdanie co do geniuszy tych braci.
Włosi o Tusku
Warszawa potrafiła dobrze zarządzać dziesiątkami miliardów euro z europejskich funduszy strukturalnych i spójności czyniąc z nich dźwignię wzrostu - dodaje ekonomiczna włoska gazeta. Zaznacza, że podstawowe wskaźniki kreślą dla Polski scenariusze dalszego postępu i rozwoju.
Tak na marginesie to ciekawe do kogo teraz Jaruś będzie piał z nienawiści.
Ostatnio edytowane przez york09 : 31.08.2014 o godz. 16:08.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 31.08.2014, 16:48
york09 napisał(a):Wyświetl post
A mnie się wydaje że kaczorowe media wyprały mózgi co niektórym. Skoro 28 krajów go poparło, a tylko kaczorowa Wolska jest przeciw.
Jako pierwszy głośno poparł Donka Cameron, ten sam w którego frakcji są politycy PIS. Widocznie poznał się na nich.

Dodam iż wtedy rządzili w Polsce "bracia mniejsi ". Już nawet poza Unią świat miał wyrobione zdanie co do geniuszy tych braci.
Włosi o Tusku
Warszawa potrafiła dobrze zarządzać dziesiątkami miliardów euro z europejskich funduszy strukturalnych i spójności czyniąc z nich dźwignię wzrostu - dodaje ekonomiczna włoska gazeta. Zaznacza, że podstawowe wskaźniki kreślą dla Polski scenariusze dalszego postępu i rozwoju.
Tak na marginesie to ciekawe do kogo teraz Jaruś będzie piał z nienawiści.
Dobrze że zaznaczasz że Ci się wydaje- od czego daleko do faktów. Średnio inteligentna osoba zauważy że przywódcy krajów UE, upssss ograniczmy się do Merkel i Hollanda (z cameronem nie żartujmy jego za czy przeciw się nie liczylo) wybiorą vel poprą tylko takiego którym będą mogli sterować. Jest to jak rzecze klasyk- oczywista oczywistość. Ryży pracował nad swoją "europejskością " latami - na tym forum jest mój wpis sprzed 1,5-2 lat (nie chce mi się szukac ale kto chce to sprawdzi) że polskie brak veta dla rurociagu północnego, likwidacje konkurencyjnych w stosunku do Niemiec i Francji polskich stoczni , brak reakcji na jawne skupywanie ziemi i odzyskiwanie majatków niemieckich, kończywszy na wystawieniu prezydenta Kaczyńskiego i nie drażnieniu Rosji w sprawie śledztwa - było grą pod stanowisko w UE. Bracia jak ich nazywasz "mniejsi" nigdy by na takie 'zaszczyty" nie zasłuzyli - bo po prostu nie kłaniali się szwabom czy żabojadom a ruskim mówili co im w duszy gra- starali sie walczyć o polskie interesy.Raz lepiej , raz gorzej ale nikt -poza cymbalem Palikotem- nie nazwałby ich czyimikolwiek agentami wplywu lub politykami dbającymi o własna kieszeń. A Donek,Miller czy Kwach już nie mówiąc o Palikocie...chyba pisać nie trzeba
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
emj10
Senior Member

Stary 31.08.2014, 17:07
Przecież taka sytuacja jest tylko na rękę Jarosławowi Kaczyńskiemu. Szpieg, agent i zdrajca wrócił do macierzy, więc prawdziwi patryjoci mogą wreszcie powrócić do łask
OnizukaTSW
Senior Member

Od: 08.2014

Stary 31.08.2014, 17:39
Mnie to szczerze mówiąc jest kompletnie obojętne, że przewodniczącym Rady Europejskiej został Tusk. Ciągnie swój do swego. Nominacja Tusk mnie wcale nie dziwi, w UE rządzą jeszcze większe oszołomy niż w Polsce. Dostał stanowisko dzięki swojemu wazeliniarstwu i wchodzeniu w d*pę Berlinowi. Tusk poszedł tam dla kasy, przecież pensja przewodniczącego jest wielokrotnie wyższa niż urząd premiera i jest funkcja głównie reprezentacyjna. Realne uprawnienia to ma Barosso, jako przewodniczący Komisji Europejskiej. Jak dla mnie niech jedzie w cholerę. Tusk był nieudolnym premierem, mam nadzieję że doczekam pięknego dnia czyli upadku UE (ZSRE).

york09 - To że ktoś nie cieszy się z nominacji Tuska, nie oznacza od razu że jest za PiS. Jak dla mnie obydwie partie (PO i PiS) praktycznie niczym się nie różnią i obie szkodzą Polsce. Mam nadzieję, że w następnych wyborach KNP osiągnie 10% i wtedy będzie się trzeba z nią liczyć.

Kocur - Dostał stanowisko także dlatego że dygnitarze UE, wcale nie są lepsi. Tusk rujnuje gospodarkę Polski, a UE rujnuje gospodarki poszczególnych państw członkowskich, swoimi podwyżkami, regulacjami, zakazami i kretyńskimi przepisami. Im więcej socjalizmu, tym gorzej.
Ostatnio edytowane przez OnizukaTSW : 31.08.2014 o godz. 17:48.
york09
Banita

Stary 31.08.2014, 18:11
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Bracia jak ich nazywasz "mniejsi" nigdy by na takie 'zaszczyty" nie zasłuzyli - bo po prostu nie kłaniali się szwabom czy żabojadom a ruskim mówili co im w duszy gra- starali sie walczyć o polskie interesy.Raz lepiej , raz gorzej
To wytłumacz jak można zarządzać krajem mając wszystkich sąsiadów w du*ie.(Unia to nie coś co jest obok, my jesteśmy częścią Unii) Trzeba potrafić dogadywać się ze wszystkimi, a nie z nimi walczyć.
W takim razie sami na siebie (czyt. Polskę)Kaczyńscy sankcje nakładali.
Prawdziwy polityk musi wiedzieć kogo w rączkę cmoknąć, komu się kłaniać, a kogo w dupę kopnąć.
Piszesz że walczyli o polskie interesy, co takiego dla kraju wywalczyli. Traktat Lizboński? którego Lechu brzydził się podpisać!
Nie dziwię się że ręka drżała podpisując to, ale takiego twora wynegocjował. A dlaczego? po prostu nie miał poparcia innych państw, został bidulek sam z bratem.
Jak sobie wyobrażasz dojenie z Unii przez Kaczyńskiego, przyjeżdża jako premier wali pięścią w stół i mówi dawajcie bo ja z Polski?
Aby z Unii coś wynegocjować/ dostać, trzeba wokół siebie zjednoczyć swoich sojuszników im więcej tym lepiej. Ciekawe kogo mógł by przyciągnąć Kaczyński.

@Arapaho- bo po prostu nie kłaniali się szwabom czy żabojadom a ruskim mówili co im w duszy gra- starali sie walczyć o polskie interesy. ?.?.? w taki razie z kim? z Chińczykami też nie chcieli bo to komuchy.
Arapaho napisałeś prawdę, ale to był ich gwóźdź do trumny, po prostu nie mieli z kim załatwiać interesów. W tej kwestii Kaczyński się nie zmienił, załatwić nie ma z kim, a szabelką machać nie będzie... i co będzie?
Jeżeli on nie ma mocy przyciągnąć biznesu to biznes zacznie z Polski uciekać i co wtedy Jarek zrobi. Nie jesteśmy samowystarczalni!
Ostatnio edytowane przez york09 : 31.08.2014 o godz. 18:54.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 31.08.2014, 19:01
http://vod.gazetapolska.pl/7959-tusk...na-cala-europe

"I will polish my english"
"Let me speak polish"

https://twitter.com/PLinIsrael/statu...88198125387776
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 31.08.2014 o godz. 23:58.
Anty PO-PiS!!!
york09
Banita

Stary 01.09.2014, 07:57
Z polskim też problem
https://www.youtube.com/watch?v=VzITp6hubD0
Kaczyński - Cameron rozmowa jeden na jeden
https://www.youtube.com/watch?v=8M7VWu32BkU
Ostatnio edytowane przez york09 : 01.09.2014 o godz. 10:16.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 01.09.2014, 08:22
Premier został prezydentem całej Unii i teraz możemy śmiało nazywać go Premierem-Prezydentem i cieszyć się respektem i podziwem na Zachodzie.

Of kors pisowscy hejterzy jątrzą, iż Premier nie mówi w językach obcych i nie będzie mógł prowadzić zakulisowych negocjacji, ale to świadczy tylko o nich, iż Premier będzie porozumiewał się językiem miłości i nie musi prowadzić żadnych zakulisowych gier, iż Premier nie musi niczego się wstydzić i działa jawnie.

Zupełnie inaczej niż Kaczafi, który w Unii jątrzyłby z ukrycia w języku nienawiści.

Interesuje mnie jedno york- Ty masz jakąś opcję polityczną, czy tylko jesteś antypisem?
Anty PO-PiS!!!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2014, 08:31
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Premier został prezydentem całej Unii i teraz możemy śmiało nazywać go Premierem-Prezydentem i cieszyć się respektem i podziwem na Zachodzie.

Of kors pisowscy hejterzy jątrzą, iż Premier nie mówi w językach obcych i nie będzie mógł prowadzić zakulisowych negocjacji, ale to świadczy tylko o nich, iż Premier będzie porozumiewał się językiem miłości i nie musi prowadzić żadnych zakulisowych gier, iż Premier nie musi niczego się wstydzić i działa jawnie.

Zupełnie inaczej niż Kaczafi, który w Unii jątrzyłby z ukrycia w języku nienawiści.

Interesuje mnie jedno york- Ty masz jakąś opcję polityczną, czy tylko jesteś antypisem?
W UE nie ma takiego stanowiska. Jest przewodniczący Rady UE. To reżimowi funkcjonariusze mediów tak go nazwali by tumanić opinię społeczną i przygotowywac grunt pod scenariusz ujawniony niedawno w tasmach u Sow&Przyjaciele, ze po powrocie bedzie startował na prezia Polski. Ludzie mają się juz zacząć przyzwyczajac ze słowem "prezydent" w odni4esieniu do Tuska.
emj10
Senior Member

Stary 01.09.2014, 08:38
Prezydentem to będzie dopiero za 5 lat jak wróci ze stanowiska szefa Rady Europejskiej. Natomiast "president" to nazwa stanowiska szefa Rady Europejskiej po francusku, ale też po angielsku i stąd to całe zamieszanie z nazewnictwem.
york09
Banita

Stary 01.09.2014, 08:39
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post

Jestem antypisem od dnie katastrofy smoleńskiej. Od dnia kiedy PIS każe mi wierzyć w paranormalne Antkowe bajki. W 2005 roku oddałem głos na PIS,(na kumpla/bliskiego znajomego który został posłem) ale szybko tego pożałowałem.

Jak Donek dogaduje się z politykami

Ciekawe jak Jaruś zakulisowo to robi
Kaczyński rozmawia z Angelą (dobre)
https://www.youtube.com/watch?v=EDDKXIWlIEY
W UE nie ma takiego stanowiska. Jest przewodniczący Rady UE. To reżimowi funkcjonariusze mediów tak go nazwali by tumanić opinię społeczną
Ta zawiść pisowców normalnie ładuje mi akumulatory, a i serce się cieszy.
Ostatnio edytowane przez york09 : 01.09.2014 o godz. 10:18.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 01.09.2014, 08:50
Cytat:
W UE nie ma takiego stanowiska. Jest przewodniczący Rady UE. To reżimowi funkcjonariusze mediów tak go nazwali by tumanić opinię społeczną i przygotowywac grunt pod scenariusz ujawniony niedawno w tasmach u Sow&Przyjaciele, ze po powrocie bedzie startował na prezia Polski. Ludzie mają się juz zacząć przyzwyczajac ze słowem "prezydent" w odni4esieniu do Tuska.
To była zwykła wklejka z "młodzi, wykształceni i z wielkich ośrodków"

A post powyżej wystarczająco określa poziom "rozmówcy".
Anty PO-PiS!!!
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.09.2014, 10:24
Ale tutaj ból dupy
york09
Banita

Stary 01.09.2014, 10:47
Adam H pokazuje jak działa PIS.
http://www.wprost.pl/ar/466016/Hofma...dla-obywateli/
W/g nich jak ktoś zajmuje wysokie stanowiska to musi od razy coś załatwić dla siebie. Jeszcze nie objął stanowiska a już ma coś na lewo załatwić.
A przecież Tuska wybrało 28 państw, a nie Polska.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.09.2014, 11:00
Nic dziwnego - w Polsce ma poparcie maks 10%
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
york09
Banita

Stary 01.09.2014, 11:12
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nic dziwnego - w Polsce ma poparcie maks 10%
A myślałem że Hofman to chyba ma 0.10% ale 10%...nie wierzę.
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 01.09.2014, 13:19
Belka zeznaje ws. afery podsłuchowej. Info z twittera wprost.
Anty PO-PiS!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów