The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2017, 22:26
no i jak fachowcy taktyk i znawcy futbolu to teraz Kiko jest ok ? czy dalej bee ?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 04.11.2017, 22:30
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
no i jak fachowcy taktyk i znawcy futbolu to teraz Kiko jest ok ? czy dalej bee ?
Jeden mecz nic nie zmienia, tym bardziej z tak fatalnie wyglądającą Sandecją.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.11.2017, 22:34
Dla ciebie nie dla nas liczę się punkty
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.11.2017, 22:44
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Ale ja broń Boże nie umniejszam Perezowi za dzisiejszy mecz. Mnie tylko posty i logika wyara bawi
Bawiac- uczy,uczac - bawi... Od razu wiedzialem,zes troll,z ktorego moga byc ludzie.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 04.11.2017, 22:55
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Dla ciebie nie dla nas liczę się punkty
Ty chyba dla zasady lubisz się przypierdalać nie mając nic ciekawego do powiedzenia. Tak jak na shout boxie zaczepiałeś mnie nieudolnie, mimo iż kilkukrotnie wyraziłem entuzjazm z powodu naszej gry.

Klasyczny bot forumowy. Wylogujżesz się albo odczep ode mnie, bo kąsasz nieudolnie.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 04.11.2017 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.11.2017, 00:01
wyar napisał(a):Wyświetl post
Bawiac- uczy,uczac - bawi... Od razu wiedzialem,zes troll,z ktorego moga byc ludzie.
Szczerze mówiąc, to nie wiem, czemu ma służyć ta arogancja. Jeżeli ktoś jest wyraźnie głupszy, to najpewniej mu nie przetłumaczysz. Jeżeli kumaty i jest sens z nim rozmawiać, to w ten sposób go nie przekonasz.

Myślę, że łatwiej by się czytało forum, gdybyśmy rozmawiali i dyskutowali.

____

Odnośnie do meczu: jeżeli poziom ligi jest tak bardzo wyrównany, a Sandecja jak na razie sobie w niej radzi, a Wisła nie gra równo, to teza o tym, że Wiśle mecz wyszedł, a Sandecji nie, nie jest absurdalna. Tutaj chyba nie ma odpowiedzi zerojedynkowych: Wisła wygrała/Sandecja przegrała. Nie, wydarzyło się jedno i drugie. Sandecji mecz nie wyszedł, bo nie poradziła sobie z nami taktycznie (co w poprzednich meczach, jak widzieliśmy, jakimś szczególnym wyzwaniem nie jest - gorzej poszło chyba tylko Śląskowi). Trudno mi powiedzieć, czy Sandecja zagrała poniżej swojego poziomu, bo jej meczów nie oglądam, ale w tej lidze co tydzień ktoś gra poniżej, a ktoś powyżej swojego poziomu.

Z perspektywy widza - bardziej podobała mi się pierwsza połowa, w drugiej za bardzo się cofnęliśmy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Stary 05.11.2017, 02:15
czaro napisał(a):Wyświetl post
Szczerze mówiąc, to nie wiem, czemu ma służyć ta arogancja. Jeżeli ktoś jest wyraźnie głupszy, to najpewniej mu nie przetłumaczysz. Jeżeli kumaty i jest sens z nim rozmawiać, to w ten sposób go nie przekonasz.

Myślę, że łatwiej by się czytało forum, gdybyśmy rozmawiali i dyskutowali.

____

Odnośnie do meczu: jeżeli poziom ligi jest tak bardzo wyrównany, a Sandecja jak na razie sobie w niej radzi, a Wisła nie gra równo, to teza o tym, że Wiśle mecz wyszedł, a Sandecji nie, nie jest absurdalna. Tutaj chyba nie ma odpowiedzi zerojedynkowych: Wisła wygrała/Sandecja przegrała. Nie, wydarzyło się jedno i drugie. Sandecji mecz nie wyszedł, bo nie poradziła sobie z nami taktycznie (co w poprzednich meczach, jak widzieliśmy, jakimś szczególnym wyzwaniem nie jest - gorzej poszło chyba tylko Śląskowi). Trudno mi powiedzieć, czy Sandecja zagrała poniżej swojego poziomu, bo jej meczów nie oglądam, ale w tej lidze co tydzień ktoś gra poniżej, a ktoś powyżej swojego poziomu.

Z perspektywy widza - bardziej podobała mi się pierwsza połowa, w drugiej za bardzo się cofnęliśmy.
Nie wiem,o jakiej arogancji i kogo piszesz. O mojej ? hmmmm...

Dziwne jest tez to,ze piszesz o byciu glupszym. Czy ja pisalem,ze uwazam tu kogos za glupszego ? Czy raczej,ze stawia glupie tezy,albo pisze glupoty ? To przeciez nie jest jednoznaczne z tym,ze jest glupi.
Wydaje mi sie to oczywiste.Ba,jestem pewny,ze nawet juz o tym kiedys wspominalem,i to koledze ashkeczup (moge sie mylic). Kto nie czytal - ten trąba...
Chyba,ze uwazasz za arogancje to,co napisalem o Perezie i Haliloviciu oraz dlaczego Ramirez stawial na hiszpanskiego pomocnika,oraz komentarz ashkeczupa o tym,ze bawi go moja logika w tym wzgledzie...

Masz racje,troche to z jego strony aroganckie,ale kolega Kurz mu to wyjasnil,niestety,ashkeczup na zlosc mi odmraza sobie uszy w tej dyskusji. To dlatego napisalem o kompromitacji i jednoczesnie komedii w jednym,a pozniej raczej dobrotliwie i optymistycznie,niz arogancko odpisalem mu na jego dysertacje o mnie. Ze beda z niego i tak ludzie.
To forma pozytywnej zachety i umiarkowanego entuzjazmu anizeli arogancji.Nie ukrywam,ze podadl mi wczesniej kilka razy z racji swojego niewyslowionego lenistwa,ale patrzac na jego mlody wiek forumowy i spora dawke entuzjazmu poparta przyzwoita polszczyzna ufam Bogu,ze wiedzial co czyni i tym razem,kiedy darowal go mej nieujarzmionej checi prostowania drog mlodych fanow Wisly. Amen.

Co do meczu - moje przemyslenia w tamtym temacie,to temat o trenerze. Wiec juz go nie bede rozmywal.
You'll never know...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.11.2017, 09:15
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Ty chyba dla zasady lubisz się przypierdalać nie mając nic ciekawego do powiedzenia. Tak jak na shout boxie zaczepiałeś mnie nieudolnie, mimo iż kilkukrotnie wyraziłem entuzjazm z powodu naszej gry.

Klasyczny bot forumowy. Wylogujżesz się albo odczep ode mnie, bo kąsasz nieudolnie.
Widzę,że nie wiesz co to jest szydera najpierw jedziesz po Kiko a tu nagle wygrana i zonk z twojej strony,a niech zdobędzie nawet mistrza by ci zagrać na nosie.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.11.2017, 10:24
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Widzę,że nie wiesz co to jest szydera najpierw jedziesz po Kiko a tu nagle wygrana i zonk z twojej strony,a niech zdobędzie nawet mistrza by ci zagrać na nosie.
i pisze to chłop który szydery by nie rozpoznał nawet jakby miała to napisane na takiej tabliczce jak
ten -> emotek

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.11.2017, 12:12
Co do Ramireza to wbrew temu co piszą osoby wysyłające go do Hiszpanii nie jest to żaden wuefista, ale z drugiej strony nie jest to też żaden wirtuoz i Kiko-Galactico. Ot, przeciętny trener w przeciętnej lidze. Za te pieniądze, które zarabia pewnie można znaleźć nieco lepszego, ale jest duże prawdopodobieństwo, że trafi się na sporo gorszego. Ramirez ma swoje wady (przywiązanie do nazwisk, często zbyt asekuracyjny styl gry), ale ma też zalety (chociażby bycie akceptowanym przez szatnie). Jeśli nie będzie katastrofy po 30 meczach (a rozumiałbym przez to brak awansu do górnej ósemki) temat zmiany trenera powinien być traktowany w kategoriach żartu.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.11.2017, 12:26
Za sprowadzeniem niektórych Hiszpanów - w tym Carlitosa stoi właśnie Kiko a nie Junco jak się powszechnie uważa. Myślę że to można spokojnie dodać do plusów

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 05.11.2017, 12:31
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Co do Ramireza to wbrew temu co piszą osoby wysyłające go do Hiszpanii nie jest to żaden wuefista, ale z drugiej strony nie jest to też żaden wirtuoz i Kiko-Galactico. Ot, przeciętny trener w przeciętnej lidze. Za te pieniądze, które zarabia pewnie można znaleźć nieco lepszego, ale jest duże prawdopodobieństwo, że trafi się na sporo gorszego. Ramirez ma swoje wady (przywiązanie do nazwisk, często zbyt asekuracyjny styl gry), ale ma też zalety (chociażby bycie akceptowanym przez szatnie). Jeśli nie będzie katastrofy po 30 meczach (a rozumiałbym przez to brak awansu do górnej ósemki) temat zmiany trenera powinien być traktowany w kategoriach żartu.
mądry i wyważony post

znaczy: nie nadaje sie na to forum !

tu trzeba jasno sie określić czy stoisz z nami , czy tam gdzie stało zomo !

tutaj podział jest prosty :

1 postawa:
wygrywamy - zasługa szarpniecia carlitosa, slaby rywal itp
przegrywamy - wina kiko , #kikoout

2 postawa:
wygrywamy - Kiko = Simeone
przegrywamy - braki kadrowe, meresiński, stechet , bernatzky , itp

zdecyduj sie kolego (ŻART)

ps zgadzam sie w 95% - tzn mysle ze w tych pieniadzach może być problem z lepszym
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 05.11.2017 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.11.2017, 13:08
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Polemizowałbym z tą katastrofą. Bo jeśli Carlitos odejdzie w zimie to szanse na 8 są takie sobie.

Po tym co pokazaliśmy wczoraj to do 3 grudnia emocje w tym temacie powinny opaść
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.11.2017, 14:08
Naprawdę potwierdza się, że w tym momencie Ramirez jest odpowiednim trenerem dla Wisły. Punktujacym, rozwijającym zawodników (przykład Arsenic, Tibor, Carlitos itd, nawet Wojtkowski gra coraz lepiej), stanowiącym fundamentalny element "hiszpańskiej" strategii kadrowej klubu. To strategia ciekawa i w naszych warunkach na razie skuteczna. Drużyna się rozwija. Ma dobre i wartościowe perspektywy.

Szatnia też go akceptuje.

To wszystko bardzo ważne sprawy, nie do przecenienia. Klub działa i zmierza w dobrą stronę. Dlatego uderzanie w to z powodu takich, mimo wszystko, "pierdół" jak styl gry czy trudniejsze okresy ciągle zgrywajacego się zespołu uważam za skrajną nieodpowiedzialność i wręcz sabotaż.

Dlatego z ubolewaniem przyjmuję zwykły hejt na trenera, w którym jak widzę niektórzy celują, na czele z Tirem_do_Słubic. Zastanówcie się, czy pomagacie nim Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.11.2017 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 05.11.2017, 14:33
Wypowiedź Martinusa jest bardzo ok. Zgadzam się z nim.

Markus napisał(a):Wyświetl post
rozwijającym zawodników (przykład Arsenic, Tibor, Carlitos itd, nawet Wojtkowski gra coraz lepiej),
Tak, jak napisałem wyżej - daleki jestem od jednoznacznej krytyki, a co dopiero zwalniania, Ramireza. Ale bez przesady. Arsenic wskoczył do składu z musu, rozegrał się i gra. W 3 tygodnie zrobił progres dzięki trenerowi? Halilovic nie zaliczył jeszcze żadnego progresu, bo dopiero dostał pierwszą poważną szansę. Za tydzień pewnie usiądzie na ławce. Wojtkowski dostał szansę tydzień temu, wykorzystał ją, usiadł wczoraj na ławce. Carlitos gra dobrze od początku ligi, trudno tu mówić o rozwoju dzięki trenerowi.

Z młodych zawodników, którzy dłuższy czas pracują z Ramirezem do głowy przychodzi mi przede wszystkim Bartosz. Trener zapowiadał nawet kilka miesięcy temu, że zrobi z niego gwiazdę. Jak na razie nie zrobił i nawet nie daje mu za dużo pograć.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 05.11.2017, 14:40
Markus napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę potwierdza się, że w tym momencie Ramirez jest odpowiednim trenerem dla Wisły. Punktujacym, rozwijającym zawodników (przykład Arsenic, Tibor, Carlitos itd, nawet Wojtkowski gra coraz lepiej), stanowiącym fundamentalny element "hiszpańskiej" strategii kadrowej klubu. To strategia ciekawa i w naszych warunkach na razie skuteczna. Drużyna się rozwija. Ma dobre i wartościowe perspektywy.

Szatnia też go akceptuje.

To wszystko bardzo ważne sprawy, nie do przecenienia. Klub działa i zmierza w dobrą stronę. Dlatego uderzanie w to z powodu takich, mimo wszystko, "pierdół" jak styl gry czy trudniejsze okresy ciągle zgrywajacego się zespołu uważam za skrajną nieodpowiedzialność i wręcz sabotaż.

Dlatego z ubolewaniem przyjmuję zwykły hejt na trenera, w którym jak widzę niektórzy celują, na czele z Tirem_do_Słubic. Zastanówcie się, czy pomagacie nim Wiśle.
Mnie bardzo niepokoi minimalizm części z nas.
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie bylibyśmy na tym miejscu na którym jesteśmy
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie wygralibyśmy derbów
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie wygralibyśmy z Piastem
- gdyby nie Carlitos, nie mielibyśmy tylu bramek ile mamy

Ktoś zaraz powie- gdyby nie Kiko to nie mielibyśmy Carlitosa. Ja się zgodzę. Tylko, że to było 50/50 wypali/nie wypali. Dzięki Bogu wypalił, bo inaczej grupa zwolenników Ramireza byłaby wąska jak Dita von Teese w talii a ja nie musiałbym odpowiadać na Twojego posta.

Kiko zweryfikuje wiosna
- być może bez Carlitosa,
- z pełnym składem,
- po okresie przygotowawczym,

Zobaczymy dopiero wtedy czy to trener dobry czy nie. Na dzisiaj jesteśmy na tak dobrym miejscu tylko i wyłącznie dwóm czynnikom: formie Carlitosa i niebywałym farcie. Miejsce w tabeli przysłania części z nas, zwolennikom trenera, racjonalną ocenę rzeczywistości. To akurat jest bezdyskusyjne.

Cieszy mnie wczorajsza wygrana. Chciałbym uwierzyć że pójdziemy do przodu, a nie że był to jednorazowy wyskok spowodowany katastrofalną dyspozycją Sandecji.
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 05.11.2017 o godz. 14:44.
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.11.2017, 16:45
Snow napisał(a):Wyświetl post
Skończ już człowieku. Każdy na tym forum wie, że z cieknącą ślinką czekasz na to żeby Wiśle powinęła się noga. Żebyś mógł w końcu zakrzyknąć "a nie mówiłem?". Widac to w każdym zdaniu twoich postów. Dyskutujesz z Markusem, który jest tu od lat i zawsze świetnie odczytywał i analizował grę Wisly, a ty pojawiłeś się tutaj chwilę temu i widząc twój avtar i debilne, szydercze memy, które wklejasz, śmiem twierdzić, że lepiej dla wszystkich by było jakbyś tego w ogóle nie robił. Ignor z mojej strony.
Daremne żale, próżny trud.

Jest tu grupa wzajemnej adoracji z pod znaku Kiko out. Taki sobie wybrali sposób na zaistnienie na tym forum Trzeba to uszanować i pozwolić się lizać wzajemnie po fiutkach.

Dopóki będziemy się wdawać z nimi w polemikę dopóty będą wypisywać swoje fanaberie. Taki typ. Wystarczy ich zignorować i z czasem znikną.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.11.2017, 17:33
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Mnie bardzo niepokoi minimalizm części z nas.
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie bylibyśmy na tym miejscu na którym jesteśmy
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie wygralibyśmy derbów
- gdyby nie forma Carlitosa, to nie wygralibyśmy z Piastem
- gdyby nie Carlitos, nie mielibyśmy tylu bramek ile mamy

Ktoś zaraz powie- gdyby nie Kiko to nie mielibyśmy Carlitosa. Ja się zgodzę. Tylko, że to było 50/50 wypali/nie wypali. Dzięki Bogu wypalił, bo inaczej grupa zwolenników Ramireza byłaby wąska jak Dita von Teese w talii a ja nie musiałbym odpowiadać na Twojego posta.

Kiko zweryfikuje wiosna
- być może bez Carlitosa
Carlitos i Angulo w Legii od stycznia! Wisła i Górnik pewniaki do spadku
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 05.11.2017, 19:49
polecam tak jak Snow dać mu ignora.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 06.11.2017 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.11.2017, 09:53
Cytat:
Tak, jak napisałem wyżej - daleki jestem od jednoznacznej krytyki, a co dopiero zwalniania, Ramireza. Ale bez przesady. Arsenic wskoczył do składu z musu, rozegrał się i gra. W 3 tygodnie zrobił progres dzięki trenerowi? Halilovic nie zaliczył jeszcze żadnego progresu, bo dopiero dostał pierwszą poważną szansę. Za tydzień pewnie usiądzie na ławce. Wojtkowski dostał szansę tydzień temu, wykorzystał ją, usiadł wczoraj na ławce. Carlitos gra dobrze od początku ligi, trudno tu mówić o rozwoju dzięki trenerowi.
Czaro odnośnie Tibora- zagrał 2 pełne mecze w pucharze Polsi - o ile meczu Płockiem nie oglądałem w całości jedynie końcówkę (ostatnie 15 minut i zwycięskiego karnego Ivana) to 120 minut meczu z Koroną obejrzałem z bólem zębów i niestety tam swojej szansy Tibor w żaden sposób nie wykorzystał. W meczu z Amiką jego wejście nie miało żadnych pozytywów a zagranie w trakcie kontry wszerz boiska to był jeden kryminał, drugi to ustawienie Tibora w obronie w końcowych minutach chociażby przy straconej bramce....
Mecz z Sandecją pokazał, że ma spore możliwości, ale trzeba wziąć pod uwagę, że Tibor miał sporo miejsca w środku pola, co pozwoliło mu pokazać swoje umiejętności. Jednak Perez, który również niczego do tej pory nie pokazywał w meczu z Sandecją po prostu rządził środkiem pola, co też w dużym stopniu wynikało ze słabości w środku Sandecji, dlatego poczekałbym z pochwałami dla obydwu jakieś 2-3 mecze.
Widać jedno dzięki działalności Junco mamy spore pole manewru w składzie i pewnie z częścią zawodników pożegnamy się po sezonie, ale piłkarze zaczynają sie coraz lepiej ze sobą rozumieć i to było widać na boisku.

Maciek SADLOK powinien dostać ofertę na dożywotni kontrakt. Dla mnie to jest następca Głowy jako kapitan. O powołaniach do reprezentacji odnośnie Maćka nie mówię, bo jeżeli za zasługi sprzed roku powoływany jest nic nie grający a ostatnio kontuzjowany Jędrzejczyk, a alternatywą na lewą obronę jest Rybus to znaczy, że nawałka ma chyba jakiś uraz do Sadloka, który jest w tej chwili najlepszym polskim lewonożnym obrońcą w lidze !!!
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2017, 10:19
Ocenianie czegokolwiek lub kogokolwiek na podstawie jednego meczu nie ma większego sensu, tu liczą się tendencje. Jeśli w przyszłym i kolejnym spotkaniu Perez i Tibor zagrają na podobnym lub nawet trochę gorszym poziomie niż ostatnio, będziemy mogli mówić o trendzie wschodzącym. Do tego momentu ich sobotni dobry występ należy traktować jako odstępstwo od normy.

PS. Też dziwi mnie b brak Maćka w kadrze. Pamiętam jednak, jak sam Sadlok mówił, że Nawałka dał mu wyraźne instrukcje, nad czym ma pracować. Może po prostu nadal nie nadrobił tych braków, a na poziomie międzynarodowym byłyby juz problematyczne. Zakładam, że Adaś jednak widzi od nas nieco więcej
Ostatnio edytowane przez piotek : 06.11.2017 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2017, 10:37
Ja po prostu jestem zdumiony, że biorąc pod uwagę 3 czynniki
1) "trawającą nadal selekcję" ;
2) formę Sadloka - najlepszego lewnonożnego polskiego obrońcę w lidze i chyba w ogóle;
3) brak klasycznego lewego obrońcy wśród osób powołanych przez Nawałkę
to Sadloka powinien przynajmniej sprawdzić w najbliższych meczach. Sorry ale Jędrzejczyk czy Bereszyński na lewej obronie to tylko "zastępstwa" podobnie jak i Rybus....
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.11.2017, 21:31
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Maciek SADLOK powinien dostać ofertę na dożywotni kontrakt. Dla mnie to jest następca Głowy jako kapitan. O powołaniach do reprezentacji odnośnie Maćka nie mówię, bo jeżeli za zasługi sprzed roku powoływany jest nic nie grający a ostatnio kontuzjowany Jędrzejczyk, a alternatywą na lewą obronę jest Rybus to znaczy, że nawałka ma chyba jakiś uraz do Sadloka, który jest w tej chwili najlepszym polskim lewonożnym obrońcą w lidze !!!
Bardzo go polubiłem - jakoś tak za Wdowczyka. Kiedyś mnie irytował, dziś budzi szczerą sympatię. Jeżeli tylko jest skoncentrowany, to jest tak, jak piszesz - topowy lewonożny zawodnik w lidze.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.11.2017, 11:37
Carlitos na pytanie o Kiko jaki typ futbolu preferuje? napisał(a):Wyświetl post

To chyba widać. Lubi futbol wertykalny, widowiskowy, ofensywny, szybki, czyli dokładnie taki, jaki odpowiada mnie i, jak sądzę, podoba się kibicom. Ma mnóstwo ciekawych oraz dobrych pomysłów i umie wcielić je w życie. To świetny trener.

kurde , wychodzi na to że następny grajek mniej ogarnia od forumowiczów a taki sie wydawał Carlos ogarniety
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2017, 12:36
Lubic a stosować to dwie różne rzeczy. Wykonawców Kiko ma do każdej taktyki, pytanie czy podolaja i czy ta taktyka jest dobra na konkretne spotkanie.

Llonch nawet przy takich samych założeniach nie zagra tego samego co Halilovic i odwrotnie. Wiec jesli Kiko stawia np w srodku na Lloncha i Veleza to mowienie o ofensywnej taktyce to gadanie od rzeczy...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.11.2017, 00:00
Widać, że drużyna się trochę zgrała, rzadziej odpierdzielamy taką kaszanę jak z Lechem czy Koroną.

Ja tam wolę na boisku takiego Halilovica niż Pereza (który akurat zagrał dobre zawody).

Generalnie nadal uważam, że Perez gra chadzanego jak Stilić swojego czasu - brakuje mu dynamiki i często nie podejmuje na tyle szybko decyzji jak trzeba w naszej lidze. Ewidentnie jest przyzwyczajony do innego tempa. Z resztą podobnie jak Imaz (który do tego marnuje dużo sytuacji).

Z drugiej strony Halilović często za szybko podejmuje często nieprzemyślane decyzje. Może obydwaj będą to w stanie jakoś wyważyć, z Sandecją było dobrze. Kwestia czy przeciwnik tak słabo zagrał, czy my tak dobrze - bo to zawsze ciężko ocenić.

Kiko zostanie minimum do zimy (chyba, że nagle przestanie punktować), a i pewnie na dłużej. Jak byśmy grali w takim stylu jak z Sandecją - nie miałbym nic przeciwko, bo fajnie patrzeć na ofensywnie grającą Wisłę. Jeśli będziemy w stanie swobodnie wychodzić spod pressingu to podejrzewam, że możemy być bardzo mocni. To jest nasz słaby punkt.

Niezależnie od ewidentnych wad Pereza (szybkość podejmowania decyzji, dynamika) - wolę oglądać jego z Halilovicem niż Bashę z Llonchem w środku. Chociaż obydwóch bardzo cenię to dwóch tak defensywnie nastawionych piłkarzy w środku pola to nie jest dobry pomysł. Jeśli mam wybierać bardziej defensywne ustawienie to mimo wszystko wolę Bashę od Lloncha i Halilovica od Pereza. Może obecnie Hiszpan wydaje się pewniejszy, za to Tibor ma o wiele większe możliwości - zarówno fizyczne jak i techniczne. No i można na nim zarobić. A skoro mistrza nie robimy to czemu go nie ogrywać?

Bardzo bym też chciał zobaczyć w przyszłym sezonie w Wiśle Sadloka i Carlitosa. To są moim zdaniem zdecydowanie najlepsi piłkarze na swoich pozycjach w ekstraklasie. Tylko, że to pewnie marzenie ściętej głowy.
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 10.11.2017, 09:31
^
Jak to mistrza nie robimy? To o co gramy ?
Odpowiedz cytując
Markfire20
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 10.11.2017, 14:28
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Bardzo bym też chciał zobaczyć w przyszłym sezonie w Wiśle Sadloka i Carlitosa. To są moim zdaniem zdecydowanie najlepsi piłkarze na swoich pozycjach w ekstraklasie. Tylko, że to pewnie marzenie ściętej głowy.
Maciek już jest podpisany do 2021, może i Carlitos zostanie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2017, 18:10
Markfire20 napisał(a):Wyświetl post
Maciek już jest podpisany do 2021, może i Carlitos zostanie
Póki co, to negocjują z Maleckim, ale coś czuję że mogą chcieć dac Carlitosowis sporą podwyżkę i o rok dluzszy kontrakt czyli gdzies do 2020 roku
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 10.11.2017, 19:32
Dokładnie Karherop
Widać ze Junco to facet z mózgiem i jajami. Zkilkoma zawodnikami sie pożegnamy, bo przecież kadra jest szeroka. Będzie kasa i na podwyżkę dla Carlitosa i przedłużenie kontraktu o kolejne 2 lata
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów