The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2009, 21:10
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Lubię i szanuje Małego za grę i wypowiedzi o Wiśle - aczkolwiek należy rozróżnić waleczność na boisku (SOBOL) od zwykłego prostactwa (Mały :( )
Lepiej bym tego nie ujął.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.08.2009, 21:16
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Co mam odpuszczać?
Że nie podoba mi się bezkrytyczny najazd na naszych piłkarzy? Napisz konkretnie o co ci chodzi?

Drogi "kibicu" Arki i Czyżniewskiego sam odpuść "szpilki" do mnie. Mam w tej kwestii całkiem odmienne zdanie od twojego i tyle.
Ogryzek wybaczam Ci,że nazwałeś mnie kibice Arki,tym bardziej,że potrafię przejechać dla Wisły grubo ponad 500 km w przeciwieństwie do niektórych lamusów z Krakowa,którzy pod R22 żebrzą o parę złotych na bilet. Mam nadzieję,że wreszcie zrozumiesz,że Małecki za dużo gwiazdorzy i za dużo gada z prasą. Szkoda,że nie rozrózniasz chamstwa od waleczności i szkoda,że patrzysz bezkrytycznie na postepowanie Małeckiego.
To,że mam odmienne zdanie od Ciebie nie znaczy,że jestem kibicem Arki. A Ty w przeciwieństwie do mnie chyba jesteś kibicem Małeckiego a nie Wisły.
PS Po "pierścieniu" widzę,że nie jesteś idiotą tym bardziej się dziwię Twojemu bezkrytycznemu podejściu do Małeckiego.
Ostatnio edytowane przez yoda79 : 25.08.2009 o godz. 21:22.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.08.2009, 21:21
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
Ogryzek wybaczam Ci,że nazwałeś mnie kibice Arki,tym bardziej,że potrafię przejechać dla Wisły grubo ponad 500 km w przeciwieństwie do niektórych lamusów z Krakowa,którzy pod R22 żebrzą o parę złotych na bilet. Mam nadzieję,że wreszcie zrozumiesz,że Małecki za dużo gwiazdorzy i za dużo gada z prasą. Szkoda,że nie rozrózniasz chamstwa od waleczności i szkoda,że patrzysz bezkrytycznie na postepowanie Małeckiego.
To,że mam odmienne zdanie od Ciebie nie znaczy,że jestem kibicem Arki. A Ty w przeciwieństwie do mnie chyba jesteś kibicem Małeckiego a nie Wisły.
Przepraszam za nazwanie cię kibicem Arki.

Powinienem napisać że jesteś tylko kibicem Czyżniewskiego (dokładnie jego zachowania wobec Małeckiego).

Swojego zdania nie zmienię, Ty swojego też nie - zakończmy tą jałową dyskusję
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.08.2009, 21:27
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam za nazwanie cię kibicem Arki.

Powinienem napisać że jesteś tylko kibicem Czyżniewskiego (dokładnie jego zachowania wobec Małeckiego).

Swojego zdania nie zmienię, Ty swojego też nie - zakończmy tą jałową dyskusję
Ale dogryźć z Czyżniewskim musiałeś Tu nie chodzi o Czyżniewskiego,ale o Małeckiego żeby parę rzeczy zmienił...
Pozdrawiam
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.08.2009, 21:30
Nie sądzicie jednak, że zawieszenie bezwzględne to zbyt duża kara za takie coś? Bardziej za wyczyny boiskowe go mogą ukarać, a tak to za co? Za to, że cieszył się przy kibicach przeciwników? To się kwalfikuje już na kartkę? Za starcie z Czyżniewskim, a o tym dziennikarz pisał to za co go ukarać?! Chyba, że chodzi o 90 minut gry.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.08.2009, 21:40
Małecki taki jest że lubi prowokować tak jak to robił na Kałuży.
Jest typem człowieka łatwo dającego ponieść się emocją. W jego życiu różnie już bywało . Sam mówił że wcześniej niewiele mu brakowało by źle skończyć.

Na wszystkich stadionach znają jego przywiązanie do Wisły i tam gdzie nas nie lubią jeżdżą po nim a On sie zwykle odpłaca co nakręca jeszcze bardziej sytuację.
Jak przylgnie do niego opinia prowokatora to przy lada okazji będzie łapał różne kary co będzie rzutowała na cała Wisłę .
Piłkarz musi mieć jaja ale musi też umieć panować nad emocjami bo jeśli nie wybaczcie porównanie kończy jak Boruc.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.08.2009, 21:46
W głowie się nie mieści, żeby ktoś tu wypisywał teksty typu"ekstraklasa niech ukarze finansowo Małeckiego". Co Wy pierdo..cie?! Ekstraklasa,pzpn to jedno wielkie guw.o! Karają już kluby za wszystko co się da a Wy im jeszcze takie propozycje rzucacie? Piłka to gra dla facetów i na boisku też czasem trzeba być chamem ale widz, że poniektórzy to ku..a już powariowali ! idzcie do teatru albo do filharmonii jak się Wam che oglądać KULTURE! MAłECKI= WISłA KRAKóW !!! MAłY JESTEśMY Z TOBą ! W sobotę wszyscy do sosnowca !!!
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 25.08.2009 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.08.2009, 21:51
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Małecki taki jest że lubi prowokować tak jak to robił na Kałuży.
Jest typem człowieka łatwo dającego ponieść się emocją. W jego życiu różnie już bywało . Sam mówił że wcześniej niewiele mu brakowało by źle skończyć.

Na wszystkich stadionach znają jego przywiązanie do Wisły i tam gdzie nas nie lubią jeżdżą po nim a On sie zwykle odpłaca co nakręca jeszcze bardziej sytuację.
Jak przylgnie do niego opinia prowokatora to przy lada okazji będzie łapał różne kary co będzie rzutowała na cała Wisłę .
Piłkarz musi mieć jaja ale musi też umieć panować nad emocjami bo jeśli nie wybaczcie porównanie kończy jak Boruc.

Otóż to - Mały narazie nie zrobił niczego co było by jakimś grubym przegięciem ale tak czasem widzę że gotuje gdzie temperatura jest niska, to aż boje się pomyśleć co będzie, gdy będą upały

Ale w sumie to o wiele bardziej drażni mnie jego bardzo nierówna gra.Tak więc niech ciśnieniuje dalej ale niech bardziej przykłada się do poszczególnych zagrań a będzie git.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.08.2009, 22:56
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
W głowie się nie mieści, żeby ktoś tu wypisywał teksty typu"ekstraklasa niech ukarze finansowo Małeckiego". Co Wy pierdo..cie?! Ekstraklasa,pzpn to jedno wielkie guw.o! Karają już kluby za wszystko co się da a Wy im jeszcze takie propozycje rzucacie? Piłka to gra dla facetów i na boisku też czasem trzeba być chamem ale widz, że poniektórzy to ku..a już powariowali ! idzcie do teatru albo do filharmonii jak się Wam che oglądać KULTURE! MAłECKI= WISłA KRAKóW !!! MAłY JESTEśMY Z TOBą ! W sobotę wszyscy do sosnowca !!!
Super ale tylko wtedy gdy ta waleczność,zadziorność jest na boisku.Rozumiem,że podczas meczu jest prowokowany przez kibiców ale on musi w tym momencie opanować emocje i nie odpyskowywać im słownie lub gestami wtedy pokaże klase dla mnie waleczność pokazuje Radek Sobolewski a Małecki w meczu z Arką sfaulował przeciwnika i jeszcze miał do niego o to pretensje..no to ludzie o czym my rozmawiamy,od pewnego momentu tak jest i dla mnie własnie to się w głowie nie miesci
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.08.2009, 23:14
A trzeba powiedzieć, że "Sobol" zawsze podaje rękę i nigdy nie ma pretensji o faule.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.08.2009, 00:09
Malego nie lubia kibice na innych stadionach bo jest jednym z niewielu ktory identyfikuje sie z klubem w ktorym gra.

To nie jest tylko jest tylko jego pracodawca ,to jest tez jakas czesc jego zycia.

Dzis ilu kibicow klubow w Polsce moze powiedziec "tak mamy swojego idola ,ktory za klub dalby sie pokroic"

My mamy i mozemy byc z tego dumni.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.08.2009, 07:38
Santos wytoczył proces cywilny obrońcy Wisły Kraków Marcelo – poinformował Przegląd Sportowy. Wiślak to były piłkarz słynnego brazylijskiego klubu.

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.08.2009, 09:41
W "sprawie Małeckiego" moje zdanie jest takie, że powinni przywalić karę wyłącznie temu Czyżniewskiemu. Jak ma ochotę na jakieś szarpaniny to niech się umówi np. z Gołotą pod jakimś barem i tam się popisuje. Piłka to nie ta dyscyplina.
Marcelo mam nadzieję, że zdoła wrócić i być zdolny do gry w sobotę. Jop to jak rosyjska ruletka... zwłaszcza przy Franku i szybkim Grosickim naprzeciwko...:(
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2009, 10:00
Nie mogą go za to zawiesić bo żadne kamery tego nie zapisały, nikt też nie zezna, że Mały uderzył Czyżniewskiego a za same słowa nie ukarzą go, bo musieliby co kolejkę pół ligi zawieszać. Nawet Rogera
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2009, 22:00
Co się dzieje z Konradem Gołosiem?
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.08.2009, 22:03
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Co się dzieje z Konradem Gołosiem?
Poważna kontuzja, pewnie nie wystąpi w tym sezonie
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2009, 22:06
A co dokładniej? Dalej borelioza? Kiedy przewidywany powrót do gry?
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 26.08.2009, 22:37
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A co dokładniej? Dalej borelioza? Kiedy przewidywany powrót do gry?
tym razem kolano
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.08.2009, 14:33
taki mały offtopic.

Z racji iż wielu z forumowiczów, pisze nazwisko naszego Teveza z błędem.
Piotr Ćwielong czyli ong a nia ąg.
znalazłem dziś skarb kibica, sezon bodajże 04
i jest pepe na zdjęciu z Ruchem...i nazywa się Ćwieląg. I pisza o nim ...Ćwieląg.
wiec jak to jest z jego nazwiskiem
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.08.2009, 14:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
taki mały offtopic.

Z racji iż wielu z forumowiczów, pisze nazwisko naszego Teveza z błędem.
Piotr Ćwielong czyli ong a nia ąg.
znalazłem dziś skarb kibica, sezon bodajże 04
i jest pepe na zdjęciu z Ruchem...i nazywa się Ćwieląg. I pisza o nim ...Ćwieląg.
wiec jak to jest z jego nazwiskiem
Fakt jest taki, że gdyby dobrze grał i strzelał bramki to każdy zapamiętałby jego nazwisko i pisał bez błędów. Jeśli nie poprawi skuteczności to do końca swojej przygody z piłką dla niektórych będzie "Ćwielągiem"
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.08.2009, 16:45
Nie miałem wcześniej okazji wypowiedzieć się w sprawie Małeckiego.

Warto więc przytoczyć kilka faktów:

1. Wg. Futbol News (wiem, to poziom Faktu) to Małecki został zaatakowany przez Czyżniewskiego
2. Sam Czyżniewski... Przed meczem w Gdyni Canal+ pokazał jego konferencję prasową. Cóż, nie lubię oceniać ludzi których dobrze nie poznałem, ale w tym przypadku sprawa jest oczywista. Ten facet jest bardzo dziwny. Bardzo. Sposób, w który chwalił nowego trenera Pasiekę... Przypomnę, że wcześniej ten Pan próbował popełnić samobójstwo. Ten człowiek jest chory i potrzebuje pomocy lekarskiej.
3. Małecki nie jest aniołem, ale to 21-letni młokos, który miał prawo być zmęczony meczem i powiedzieć parę głupot. Więcej wymaga się jednak od ponad 50-letniego mężczyzny, dyrektora sportowego jednego z klubów ekstraklasy.

Moim zdaniem sprawa rozejdzie się po kościach, ale na miejscu Arki poważnie bym się zastanowił jakiego dyrektora sportowego zatrudnili. Bo Czyżniewski zamiast im pomagać, ośmiesza klub.

A dla Małeckiego niech to będzie lekcja - czasem warto siedzieć cicho. Nie o taki rozgłos medialny chyba chodzi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 27.08.2009, 17:27
MCX napisał(a):Wyświetl post
Fakt jest taki, że gdyby dobrze grał i strzelał bramki to każdy zapamiętałby jego nazwisko i pisał bez błędów. Jeśli nie poprawi skuteczności to do końca swojej przygody z piłką dla niektórych będzie "Ćwielągiem"
Pamiętam jedno zdjęcie Przeglądu Sportowego z bodajże 2000 albo 2001 r. gdzie uśmiechnięty był Marcin Żurawski, napastnik Wisły który jeszcze nie odnalazł swojego miejsca w składzie.
Odpowiedz cytując
Zotek
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2006

Stary 27.08.2009, 22:22
MCX napisał(a):Wyświetl post
A jak dla mnie fakt jest taki ze dopoki jest naszym(Wisły) zawodnikiem to my(kibice) powinnismy znac jego nazwisko bez wzgledu na jego gre, a poza tym Boguski pomimo swoich dobrych umiejetnosci czesto jest jeszcze nazywany "Boguckim"
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 27.08.2009, 22:40
Zotek napisał(a):Wyświetl post
a poza tym Boguski pomimo swoich dobrych umiejetnosci czesto jest jeszcze nazywany "Boguckim"
Tylko przez naszego "najlepszego i jedynego Dariusza Szpakowskiego", którego ja osobiście nie mogę słuchać. Facet kompletnie nie zna się na piłce i tyle.

---

Skąd się więc biorą tak rażące gafy w pańskich komentarzach, jak na przykład przekręcanie ostatnio nazwiska Rafała Boguskiego na Boguckiego?

- Połowa z tych błędów mnie nie dotyczy, bo nie są to wcale moje błędy. Można się oczywiście cieszyć, że jest się częścią popkultury, ale zbierać cięgi nie za swoje winy do miłych nie należy. Na przykład przypisuje się mi powiedzenie, że Szewińska ma nieświeżo w kroku, a przecież ja nigdy nie komentowałem lekkiej atletyki. O Buncolu jako elektronie krążącym wokół jądra Smolarka też sobie jakoś przypomnieć nie mogę, bo tego stwierdzenia raczej nigdy nie użyłem. Ale z Alanem Shearerem faktycznie powiedziałem, iż tak bardzo kocha piłkę, że nawet maturę z języka polskiego pisał o futbolu. Ten jednak nie robi błędów, kto nic nie robi. Istotne jest, jak cię widz odbiera.

http://sport.onet.pl/74456,1248770,1...wiadomosc.html
---

Elegancka, wymijająca odpowiedź. Nawet w FIFIE 09 Boguski jest "Boguckim"
Więc naprawdę zastanawiam się czym kierują się ludzie mówiący, że Szpakowski to dobry komentator.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 28.08.2009, 10:08
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aczynaja_grac/

tylko się cieszyć. ciekawe jak tam ze zdrowiem Garguły, nic ostatnio o nim nie piszą...

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 28.08.2009, 10:37
Krzysiek Mączyński wreszcie wypożyczony, ŁKS.
Powód: nie ten temat : )
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 28.08.2009 o godz. 10:39.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.08.2009, 11:07
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aczynaja_grac/

tylko się cieszyć. ciekawe jak tam ze zdrowiem Garguły, nic ostatnio o nim nie piszą...
Dokładnie, tylko się cieszyć Mam nadzieję, że w 6-7 kolejce Rafał wróci do składu, albo choć będzie wchodził z ławki To samo tyczy się Petera, który teraz musi powalczyć o miejsce w 11 z Alvarezem. Panowie - jeszcze tylko Garguła Brak wiadomości, to dobra wiadomość, więc nie pozostaje nic innego jak tylko czekać.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.08.2009, 15:56
Nareszcie coś się dzieje
Cytat:
Dziś doszło do kolejnych rozmów w sprawie nowego kontraktu Patryka Małeckiego. Młody napastnik Wisły pojawił się dziś w klubie w towarzystwie swojego menedżera.

Podczas konferencji prasowej Maciej Skorża stwierdził: - Z naszej strony nic nie stoi na przeszkodzie, by Patryk podpisał nowy kontrakt. Podczas konferencji prasowej Maciej Skorża stwierdził: - Z naszej strony nic nie stoi na przeszkodzie, by Patryk podpisał nowy kontrakt.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.08.2009, 16:26
Super ze Rafal juz mocno trenuje.Ale jednak trzeba wprowadzac go ostrozenie ,lepiej pozniej i na 100% niz wczesniej i zeby cos mu sie odnowilo...Napewno w tej rundzie bedzie z niego duuuuzo pozytku.

Natomiast co Małego...to nie widze innej drogi jak tylko dogadanie sie z Patrykiem .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 28.08.2009, 16:41
Warunki kontraktu z Małeckim uzgodnione

Patryk Małecki bliski jest podpisania nowego kontraktu z Wisłą Kraków. Jak powiedział trener Maciej Skorża, wszystkie warunki nowej umowy zostały uzgodnione w zeszłym tygodniu.

"Z Patrykiem Małeckim klub już ponad tydzień temu ustalił wszystkie warunki, takie jakie Patryk sobie życzył” – powiedział trener Maciej Skorża.

„Teraz ruch jest po stronie Patryka. Mam nadzieję, że podejmie szybko decyzję, bo z naszej strony nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ten kontrakt podpisać” – dodał szkoleniowiec Białej Gwiazdy.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...im_uzgodnione/

Z oficjalnej to samo info, troszeczkę obszerniejsze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów