|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
Milan tak ale w finale.Boicie sie tak tego Ajaxu Czy Udine..wolałbym zdecydowanie ich niż Totenham..Anglicy to zawsze Anglicy |
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
jedno jest pewne panowie pieniądze nie grają, obojętnie kogo Wisła wylosuje to sie przed nim nie połozy, będzie walczyć, poczekamy ,zobaczymy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jest to o tyle fajny koszyk że z każdym z tych rywali do 1 meczu będzie duża gorączka i nadzieja, a potem się zobaczy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i mówiłem, żeby się nie podniecać prognozami bo i tak zrobią po swojemu.
Ta grupa wygląda znacznie lepiej od tej z początkowych prognoz. Z każdym rywalem możemy powalczyć.Tak bym orientacyjnie widział nasze szanse z tymi drużynami: Tottenham, Udinese - 25% szans na awans Wisły Ajax - 33% Lewski, Kopenhaga - 50/50 Mam nadzieję, że Leszek trafi na Deportivo lub Schalke. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba trafiliśmy na najlepszą grupę. Reszta zależy od szczęścia około 13-14
Na tym etapie uważam że lepiej być nie mogło...Lepiej taka grupa niż ryzyko trafienia na Milan gdzie szanse byłby jak z Barceloną i znowu na mecz szło by się nie po to żeby kibcować w awansie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Koszyk nie jest zły. Najtrudniejszy przeciwnik to Tottenham, zresztą zespołów można powalczyć. Chciałbym żeby Wisełka wylosowała Bułgarów lub Kopenhage. Może tym razem los sie do nas uśmiechnie ?
![]() ![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co do Włochów to w zeszłym sezonie byli na 7 miejscu i w tym okienku stracili najlepszego swojego strzelca. W dodatku liga włoska jeszcze nie ruszyła. Levski widdziałem skróty z BATE i mieli optyczna przewage w obu meczach jednak nic z niej nie wynikało, w dodatku co jakiś czas babol przydarza im sie w obronie. O Duńczykach najwięcej z pewnościa wie nasz sztab szkoleniowy bo graliśmy sparing z nimi i zapewne widzieli ich na kasetach przygotowując sie do meczu z Beitarem gdzie dość szcxzęśliwie przeszli dalej. Ajax przegrało LM w tamtym sezonie po barażach z Twente (1-2, 0-0) właściwie z kadry tego mocniejszego Ajaxu pozostał Heitinga i Huntelaar, wiem że kupili Sno z Celticu i paru odeszło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Widze, że jednak miałem racje, żeby iść spać i dopiero na następny dzień sprawdzać faktyczne rozstawienie.
Typowanie tego co zrobi UEFA z koszykami jest jak wróżenie z fusów i jest to moje spostrzeżenie na podstawie kilku ostatnich lat, kiedy braliśmy czynny udział w losowaniu. Generalnie okazało się że to Lech ma przekichane najdelikatniej mówiąc, a kiedy czytam komentarze na głównej stronie że Tottenham jest do przejścia to aż załamać się można... Teoretycznie każdy jest do przejścia ale mimo wszystko wolałbym trafić na Bułgarów lub Duńczyków... Jeśli będzie inaczej to z każdym można powalczyć, a z jakim skutkiem to się okaże... |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W sumie dobrze by było pokazać Kopenhadze po raz drugi kto tu rządzi. Stac nas rowniez na walke z dziwakami z Amsterdamu, ale najbardziej to bym marzył o wyjezdzie do Londynu i zmiażdżeniu przez krakowski doping !!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
nie wiem po co te procenty .w dzisiejszych czasach każdy ma szanse wygrać z każdym wiec bez napinki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy nasza umowa nie zepsuje czegoś ze Sport Five, ale być może dostajemy jakiś procent z wynegocjowanej sumy ze stacjami.
Bo koszyk jest idealny: Levski Kopenhaga- duża szansa na awans Totenham- ogromne wpływy z transmisji Udinese- niezłe marketingowo jakaś tam szansa Ajax i Udinese też nie będzie źle. Sznsa na awans zawsze jakaś, a negocjacje z telewizją też chyba nie tak źle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No to teraz 2,5 odziny nerwów
![]() Podstawa - nie trafić na Tottenham bo będzie łomot. Za 2 -3 tyg już będą w formie, zresztą nawet grając na 50% niszczą nas potencjałem. Bo zawsze któryś wariat za 15 mln E wypali i zakręci Baszczem i coś wpadnie... Tak przegrywaliśmy wygrane spotkania np z Feyenoordem, Blackburn Rovers... Udinese, Ajax - awans teoretycznie mało realny, w praktyce...? Levski, Kopenhaga - szanse pół na pół, oczywiście Bułgarzy marzeniem... Zatem 40% szans na coś sensownego, 20% szans na to by powiedzieć - dobre losowanie, wszystko zależy od nas. No i 20 % by raczej skupić sie myslami na lidze ![]()
Ostatnio edytowane przez felipe : 29.08.2008 o godz. 09:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jak przeczytałem rywali jakich możemy wylosować to do tej pory mam mieszane uczucia, jeszcze brakuje abyśmy trafili na Koguty.
Ale swoją drogą lepsi oni niż Kopenhaga, bo drwal jest drwalem i poniżej pewnego poziomu nie zejdzie, a co ważniejsze nie wzniesie się. Koguty póki co to straszą tylko nazwą i miejmy nadzieje, że w meczach z nami będą mieć kryzys. Z Ajaxem nie ma co nawet dyskutować. Lepsi technicznie, wybiegani, gracze na fantazji. choć drugiej strony patrząc co odwalają zespoły z Cypru to słusznie zauważa Vip2008, nie ma sie co napinać każdy może wygrać z każdym. W sumie nie gramy z Barceloną ani Realem, tudzież Milanem. Panowie jak to jest, bo podejmujecie temat wpływów z transmisji a przecież prawa do pokazywania meczów i produkcji sygnału ma TVP. zapłacili z góry za prawa i każda różnica idzie do ich kieszeni.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 29.08.2008 o godz. 09:54.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jesli dostaniemy Tottenham to mam nadzieje, ze drugi mecz u siebie bo do konca wrzesnia jestem w delegacji.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potencjalni rywale Wisły:
BARDZO SILNY Tottenham: 11. miejsce w lidze angielskiej, zwycięzca Pucharu Ligi, w składzie m.in. Bale, Woodgate, Jenas i ofensywna supertrójka Modrić-Berbatow-Bent SILNY Ajax: 2. miejsce w lidze holenderskiej, kiepski ostatni sezon, w składzie: Huntelaar, Rommedahl, na ławce słynny Marco van Basten DOŚĆ SILNY Udinese: 7. drużyna Serie A, skład bez gwiazd PRZECIĘTNY Lewski: wicemistrz Bułgarii, ostatnio bez większych sukcesów, skład bułgarski + desant z Brazylii PRZECIĘTNY Kopenhaga: 3. miejsce w Danii, skład skandynawski + Brazylijczycy + Libor Sionko Z Tottenhamem byłaby mordęga, ale jest 40% szans na naprawdę dobrego rywala! Zauważcie, że obok Wisły nierozstawiona jest Borussia i pogromca Legii - FK Moskwa. Śmiem twierdzić, że jeśli Lewski lub Kopenhaga wylosują Niemców to nie będą faworytami.
Ostatnio edytowane przez prober : 29.08.2008 o godz. 09:50.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pozatym z kazdym (poza Tottenhamem) możemy powalczyć,a juz z Lewskim czy Kopenhaga odpasc byloby niesmacznie..
No i wszystkie wyjazdy w "bliskiej" odleglosci.. Dla mnie najlepszy pod kazdym wzgledem FC Kopenhaga!
Ostatnio edytowane przez waka : 29.08.2008 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Qrcze, nie wiem z czego się cieszycie
.Jak dla mnie losowanie ciężkie. Totenham IMO poza naszym zasięgiem. Nasze szanse się zwiększą jak Berbatov jednak odejdzie do MU. Przed tym sezonem wzmocnili się Luką Modriciem i Giovanim Dos Santosem z Barcelony. Widziałem ostatnio fragmenty ich meczu z Snderlandem przegranego 1-2. Wynik poniżej ich możliwości. Napewno nie są jeszcze zgrani i w formie ale bardzo ciężki przeciwnik. Levski niby do ogrania, ale pewnie też są wq....ieni po odpadnięciu z BATE i tanio skóry nie sprzedadzą. Ajax to wiadomo techniczna piła, dużo wychowanków. Niby Feyenoord też był do ogrania ale im nie podskoczyliśmy. Kopenhaga i Udinese do powalczenia jak najbardziej. Tak czy siak wzmocnienia konieczne!!!! ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
I po co te narzekania na to, że Lech to dostał jakichś leszczy
UEFA zaskoczyła chyba większość forumowiczów - w tym mnie, ale jestem zadowolony z takiego obrotu sprawy, teraz jeszcze Lewskiego albo Kopenhagę i będzie spoko ;-) ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Bankowo trafimy Ajax albo Tottenham
Wpisze się to w starozakonną passe ostatnich tygodni - Beitar, Cracovia no i teraz któryś z tej dwójki.![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Na szczęście nie jesteśmy w grupie 2: Sevilla, Rapid Bukareszt, PSG, Sampdori i Portsmouth - byłoby gorąco, bo każdy z tych zespołów to poziom Tottenhamu praktycznie..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Kopenhaga to bardzo silny zespół. Nie słabszy od Ajaxu.
Bułgarzy to wymarzony kandydat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Już nie moge sie doczekać pojedynku Mauro z Modricem z Tottenhamu bo znajac nasze szczęście to pewnie trafimy na Koguty.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mamy na razie fuksa: najsłabsze zestawienie z wszystkich grup. Teraz pozostaje liczyć, że tyle samo szczęścia będziemy mieli w losowaniu i trafimy na Kopenhagę lub Lewski, a nie na Angoli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie, nie piszcie tak nawet, nie prorokujcie!
Trafimy na Levski, tak będzie najlepiej. Jeśli możecie coś zrobić to nie piszcie NIC o Tottenhamie itp. Ja nie wierzę w takie rzeczy, ale spróbować nie zaszkodzi! ![]() O Barcelonie .......iliście, trafiliśmy na nich. Nie róbcie teraz tego o Anglikach i Holendrach. Najlepiej nic nie piszcie do losowania ![]()
Ostatnio edytowane przez michu-k : 29.08.2008 o godz. 10:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Levski to za dużo szczęścia raczej(chociaż moim zdaniem rewanżem z Barcą zasłużliśmy). 2 lata temu byli lepsi przeciwnicy trafiliśmy na dość silnych Greków, ale mogliśmy też gorzej.
Obstawiam kogś z dwójki Ajax FCK. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja nie chce tylko trafić na Ajax i Udinese...
myśle ze z Totenhamem powalczymy...to nie jest zespół bardzo techniczny(poza kilkoma wyjątkimi, czytaj Berbatov) najlepszy byłby Lewski...nieco gorsza Kopenhaga. ale Ajax jak dla mnie bardzo trudny bo na pewno nas nie zlekceważy a i graczy ma zdecydowanie lepszych od nas, i bardziej technicznych niż Totenham. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi jest obojętne na kogo trafimy NAJWAŻNIEJSZE : Abyśmy awansowali dalej i tego sobie i wam życzę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tej Kopenhagi to bym tak nie przeceniał. Może się łatwiejszym rywalem okazać Ajax, czy nawet Udinese niż właśnie FC Kopenhaga. Nie ma zespołu w tej grupie który byłby poza zasięgiem, więc już wiemy że to nie będzie złe losowanie. Najłatwiejszy wydaje się Levski, a jedynie Tottenham trochę mocniejszy. Kiedyś mówiłem, że chciałbym Ajax i teraz przypadkiem może być ten Ajax
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|