The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2011, 08:21
Cabral odchodzi z Legii
http://legia.net/wiadomosci,41937-al...i_z_legii.html
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.06.2011, 09:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Cabral odchodzi z Legii
http://legia.net/wiadomosci,41937-al...i_z_legii.html
To dobry piłkarz tylko grać nie umie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.06.2011, 09:08
Poprawka : Cabral,Mezenga i Ogbuke

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.06.2011, 09:09
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
To dobry piłkarz tylko grać nie umie.
<mysli> acha
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.06.2011, 09:24
Ciekawy jestem jak teraz Nawałka poradzi sobie z Górnikiem i czy powtórzy sukces szczerze mówiąc bardzo mu tego życzę. Zabrzanie po za Wisła Unia Lecha i Śląskiem mój ulubiony klub z polski
Szkoda że wyprzedają najlepszych;/
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 08.06.2011, 09:25
TVN urządza wyprzedaż? Puls Biznesu

Niemal pewna jest sprzedaż Multikina, trwają przygotowania do pozbycia się platformy cyfrowej "n", na dodatek trwa restrukturyzacja w portalu Onet - informuje "Puls Biznesu" i pyta: czy to wyprzedaż Grupy TVN?

W Grupie Onet właśnie zwolniono 40 pracowników, ma być przygotowaniem do sprzedaży tej części TVN. Jak pisze "PB", temat pozbycia się internetowego kawałka medialnego koncernu pojawił się już w zeszłym roku, ale przeciwny temu był łukasz Wejchert, syn założyciela TVN. Propozycja szefa Grupy ITI Bruno Valsangiacomo jest jednak podobno cały czas aktualna i trwają poszukiwania kupca.

To jednak nie koniec wyprzedaży. Szykowane do debiutu giełdowego Multikino zamiast na GPW ma trafić w ręce inwestora strategicznego - pisze "PB". Informacje o wstrzymaniu prac nad prospektem emisyjnym i zainteresowanie siecią kin przez fundusze inwestycyjne potwierdza gazecie Wojciech Kostrzewa, dyrektor generalny ITI. Jednocześnie stwierdza, że żadne decyzje jeszcze nie zapadły.

W kolejce czeka też platforma cyfrowa "n". Według informacji "PB" zainteresowanie kupnem wyraża Canal Plus. Jednocześnie coraz częściej powraca temat sprzedaży nie tylko poszczególnych części Grupy, ale całego TVN.

Jak twierdzi gazeta w warszawskich biurach koncernu pojawiło się już kilku inwestorów, m.in. przedstawiciele rosyjskiego giganta internetowego Yandeksu. Telewizją zainteresowany - według gazety - jest też rosyjski fundusz Renaissance oraz inni inwestorzy zza wschodniej granicy. Ale mówi się też, że o takich gigantach, jak Time Warner.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ciekawe na ile te informacje wpłyną na transfery w Legii. Czy w ogóle ITI będzie jeszcze inwestowało. W sumie nie wygląda to najlepiej bo Legia potrzebuje masę wzmocnień w kontekście LE a tutaj na nic poważnego się nie zanosi.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby Wojciechowski odkupił Legię od ITI i wiecie co dalej...........
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.06.2011 o godz. 09:29.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.06.2011, 09:32
Cytat:
Ciekawe na ile te informacje wpłyną na transfery w Legii. Czy w ogóle ITI będzie jeszcze inwestowało. W sumie nie wygląda to najlepiej bo Legia potrzebuje masę wzmocnień w kontekście LE a tutaj na nic poważnego się nie zanosi.
Paradoksalnie, może nam to wyjść na zdrowie. Zamiast wioski Masajów, którą Skorża będzie próbował wkomponować w skład przez pół roku, a wystawi w 3 meczach na krzyż po 5 minut każdego, szansę dostaną zdolne bachory, których u nas na szczęście nie brakuje. W LE polegną z kretesem, w lidze pewnie wiele nie osiągną, ale się ograją i sezon 2012/13 już będzie nasz!!!
Legionista
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 08.06.2011, 11:26
sprawa Poloni i nowego wymyslu pana Wojciechowskiego - zamorzenie gracza po 20% - a po zdobyciu Mistrza polski wyplata 40% + za pierwsze zwyciestwo 50k zl a za kolejne 25k zl
-------------------------
zakladajac ze np. Sobiech zarabia 1 milion a Smolarek 1,2 to = 420k zl oszczednosci tylko na 2 zawodnikach - co moga zyskac sami zawodnicy...

-Mistrza nie zdobeda i to nie podlega dyskusji wiec skupie sie na premiach....

zakladamy ze beda miec sezon kozakow to wygraja 14 mecze = 325k + 50k za pierwsza wygrana = 375k ....( - do podzialu na caly team

==================
Moral wg. CMSNero - Wojciechowski przeplaca jak debil - zjebal rynek i teraz szuka frajerow co sie zgodza na obnizenie pesji i o dziwo kopacze Poloni sie zgodzili bo sa tak przeplaceni ze za polowe tej pensji w Polsce nie znajda pracy...

szacunek dla Sobiecha ze sie nie zgodzil i mam nadzieje ze sie nie zgodzi - mysle ze za 300k euro moglby byc zmienniekiem Genkowa...( pol za rtem , pol serio
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 08.06.2011 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.06.2011, 12:19
Sobiech za 300k Euro? To ma byc zart rozumiem. Juz nie chodzi o to ile on ma lat, ile strzelil bramek, ile mial asyst. Chodzi o to ze u Nas 26-28 letni sredniej klasy zawodnik, ktory swoich umiejetnosci juz nie podniesie kosztuje czesto ponad 500k.
Wojciechowski na Sobiechu jeszcze zarobi, i o tym jestem w 100% przekonany.

Wojciechowski nie zjebal rynku, to sa jego pieniadze i moze ich wydawac ile chce. Reszta bedzie musiala w koncu wylozyc konkretna kase bo inaczej bedzie problem z wykupieniem chocby sredniej klasy mlodego polskiego kopacza.

Sobiech sie nie zgodzil, on jeden i to zapewne sie zmieni. Reszta poszla na uklad bo raz ze kasy wiekszej w Polsce nie dostana, a dwa ze tak naprawde od nich zalezy ile tej kasy wplynie na ich konto.

Czy jakikolwiek kontrakt "motywacyjny" jest zly? Nie sadze, a przekonuje mnie o tym coroczne olewanie spotkan ktora sa niby o nic, i lekcewarzenie tych niby "ogorkow" ktorzy potem nas leja az milo.
Pilkarz jest pracownikiem, to jest jego zawod i pracodawca ma prawo za dobre wyniki wynagrodzic, a za slabe karac. Jesli komus sie to nie podoba to niech zglasza sprawe do FIFA czy gdzie tam chce, wiele nie zdziala bo tego typu praktyki na swiecie sa codziennoscia.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 08.06.2011, 12:40
Strach pomyśleć kogo by ściągał Wojciechowski jakby miał kogoś podobnego do Staszka?
Prędzej czy później Wojciechowski i do tego dojdzie. Skapnie się, że można wydać mniej a konkretniej. Zatrudni jakiegoś dyrektora sportowego z notesem pełnym telefonów i wtedy mogą być problemy z walką o konkretnego piłkarza zza naszych granic. Dojdzie do tego prędzej czy później, ze wskazaniem na później, bo dobry zawodnik dwa razy się zastanowi - mimo kasy - czy iść do klubu dość specyficznie kierowanego. Jeśli przez rok Wojciechowski utrzyma Zielińskiego na stolcu trenerskim, ten mu zrobi wynik, to możemy mieć mocnego konkurenta w lidze i to takiego na lata.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 08.06.2011, 12:50
Nie zgadzam sie w zadnym podpunkcie z toba...

ale po kolei... 300k to w formie ironni bo wg. mnie placenie za niego 500 bylo by przeplaceniem...(

co do kontraktow - zawodnicy podpisuja kontrakty jakie wynegocjuja na czas okreslony , nikt Jozkowi pistoletu nie przyklada do glowy zeby placil milion euro za Sobiecha + szacunkowy milion zl pensji ... przykladowemu Sobiechowi skonczy sie kontrakt za 2 czy 3 lata i Jozek nie bedzie musial mu placic wiecej pensji - tak samo jak nie musial mu placic rok temu kiedy zdecydowal sie zatrudnic tego gracza ...

Inna sprawa ma sie z tymi Boninami , Jezami i innymi - jak dla mnie moga zarabiac 1000zl na miesiac + dostac premie po milionie euro jak wygraja Mistrza Polski , jak sie zgodza na takie warunki to ich sprawa , ale nie moza straszyc gracza ktory nie chce zmienic kontraktu ktory go obowiazuje...( czy inaczej - nie mozna straszyc gracza ktory w prezencie nie chce dac prezesowi 200k zl ze swojej pensji ... jakkolwiek by nie gral , kontrakt musi zostac wypelniony ...
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 08.06.2011 o godz. 12:54.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.06.2011, 12:53
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
-Mistrza nie zdobeda i to nie podlega dyskusji wiec skupie sie na premiach....
Weź chłopie lepiej niż nie pisz jak masz pisać takie kocopoły!
Sezon sie jeszcze nie zaczął a Ty pewnie wiesz już kto zdobędzie mistrza tak więc napisz jestem ciekawy
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.06.2011, 12:58
ale po kolei... 300k to w formie ironni bo wg. mnie placenie za niego 500 bylo by przeplaceniem...
W tym momencie się kompromitujesz, --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zachowajcie chociaż minimum kultury i postarajcie się nie obrażać,bo będą bany.
OK.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 08.06.2011 o godz. 13:48.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.06.2011, 13:05
Zawodnik jest tyle wart, ile za niego ktos chce zaplacic. Dodatkowo jest to mlody zawodnik, wiekszosc jego rowiesnikow raz ze kopie sie po czolach w IV lidze, dwa ze w wiekszosci nie maja podobnych umiejetnosci itp itd iti

21 latek gwarantujacy te 9-10 bramek w sezonie nie kosztuje na polskie realia 350-500k, chyba nawet nie tylko na polskie
Jesli chodzi o podobny poziom ligi co polska+wiek zawodnika to nie wiem czy da sie takiego gracza wyciagnac nawet za 600k. Moge sie oczywiscie mylic, ale jesli ktos mi takiego pokaze to bede wdzieczny

Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 08.06.2011, 13:06
rw88 napisał(a):Wyświetl post
W tym momencie się kompromitujesz, powinieneś zamilknąć w tym temacie na wieki i zmienić sobie nick z Nero na Neo...Widać, że koniec roku szkolnego coraz bliżej, znowu poziom forum spadnie do tego stopnia, że dobre posty znikną w tonach tego typu g....
zapraszam do porownania Sobiecha z Genkowem oraz do ceny transferowej , o Meliksonie nie wspomne bo sam nie wierze ze uda sie taki transfer drugi trafic za takie pieniadze...

I jaki teraz jest sens w przeplacaniu czy placeniu miliona euro za tego gracza

sergio napisał(a):Wyświetl post
Weź chłopie lepiej niż nie pisz jak masz pisać takie kocopoły!
Sezon sie jeszcze nie zaczął a Ty pewnie wiesz już kto zdobędzie mistrza tak więc napisz jestem ciekawy

caly wlasnie problem z wami gimnazialistami ze nie potraficie czytac miedzy wierszami i wyciagac wnioskow - oczywiscie ze Mistrza moze zdobyc i Gornik Zabrze czy GKS Belchatow , tym bardziej Polonia ktora ma kase i nia szasta , temat na jaki chcialem poprowadzic dyskusje to obciecie pesji o 20% , przy czym dodalem ironicznie ze 500k euro bylo by przeplaceniem za Sobiecha oraz ze Polonia Mistrza nie zdobedzie nad czym nawet nie mam zamiaru dyskutowac ....

i na koniec , odnosnie moich lat to zapewne mam ...raz wiecej jak ty.... i tak , wiem kto zostanie Mistrzem Polski 2011/2012 , wiem i w to wierze i pewnie to samo wie i w to samo wierzy 90% tego forum...(

kreseq napisał(a):Wyświetl post
Ile Genkov ma lat a ile Sobiech? Porownaj jeszcze Neymara do Ibrahimovica i wylacz komputer...

grrr... nie chce prowadzic dyskusji porownawczej zawodnikow - pisalem ze to ironia

ale wywolany do tablicy...konkretne fakty

co dal Sobiech Poloni a co Genkow Wisle

gdzie dzis jest Polonia a gdzie Wisla

i zlosliwie na zakonczenie moglbym dodac ze za ta roznice w cenie miedzy Genkowem a Sobiechem ...przyszedl Melikson ...(

glupie gadanie ale jak pisalem nie chce rozmawiac o sobiechu a o obcieciu 20% pencji zawodnika

ps) a gdzie bedzie Genkow a gdzie Sobiech za rok ... czas zweryfikuje i postaram sie ten post zacytowac...(
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 08.06.2011 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 08.06.2011, 13:07
zapraszam do porownania Sobiecha z Genkowem oraz do ceny transferowej , o Meliksonie nie wspomne bo sam nie wierze ze uda sie taki transfer drugi trafic za takie pieniadze...

I jaki teraz jest sens w przeplacaniu czy placeniu miliona euro za tego gracza
Ile Genkov ma lat a ile Sobiech? Porownaj jeszcze Neymara do Ibrahimovica i wylacz komputer...
Ostatnio edytowane przez kreseq : 08.06.2011 o godz. 13:10.

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 08.06.2011, 13:36
Zachowajcie chociaż minimum kultury i postarajcie się nie obrażać,bo będą bany.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.06.2011, 13:47
Do kolegi Neo

Nie będę wdawał sie z Tobą w dyskusje bo widze że wiesz wszystko najlepiej i znowu piszesz że wiesz kto będzie mistrzem.
Każdy zapewne kibic Wisły kocha ten klub i wierzy w mistrzostwo ale powtarzanie że wiesz kto zdobędzie mistrza jest zwykłą głupotą!

A co do gimnazjalisty zostawię bez komentarza i nie dam sie sprowokowac przez.... no właśnie
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.06.2011, 13:56
Neo najlepiej różnicę w cenie między Genkovem, a Sobiechem obrazuje to, że pierwszy zapewne dogra jeszcze rok, albo dwa w Wiśle i pójdzie do średniego europejskiego klubu za kilkaset tys. euro. A drugi jeśli zagra kolejny dobry sezon w Groclinie pójdzie do trochę lepszego klubu za 3-4 mln euro. Taka jest różnica między tymi zawodnikami.

Oczywiście kariery tych zawodników mogą się potoczyć zupełnie inaczej, ale to najbardziej prawdopodobny wariant.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.06.2011, 15:01
(...)
Wygląda na to, że nowy szef ITI Bruno Valsangiacomo robi totalną rewolucję. Ja w tym dostrzegam plan restrukturyzacji holdingu - pozbycia się kilku spółek, w tym części niedochodowych. Na pewno do niedochodowych należy platforma N, która nadal wymaga strasznych inwestycji. Dziwi mnie pomysł ze sprzedażą TVN, ale może to tylko plotka.

Natomiast nie ulega wątpliwości, że dla klasycznego rekina biznesu, nie związanego emocjonalnie z Polską Legia Warszawa jest zdecydowanie nieopłacalnym interesem. Klub piłkarski raczej nie zarabia, to studnia bez dna.

Klub piłkarski może być traktowany tylko jako kosztowne hobby, połączone ze sposobem "wejścia na salony". W przypadku przejrzystych finansów w ITI (a wygląda na to, że Valsangiacomo chce uporządkować sytuację) - Legia traci rację bytu.

Więc myślę, że to potwierdza wcześniejsze doniesienia (sprzed paru miesięcy, w tym obszerna analiza w Forbesie) prasowe. ITI jest skłonne sprzedać Legię. Myślę, że to najlepszy moment, by dokonać takiej transakcji - zainteresowanie piłką przed Euro 2012 jest spore.

Wszystko układa się w logiczną całość, gdy popatrzymy na brak zmian w klubie. Po co coś zmieniać, skoro i tak mamy sprzedać klub?

Co to jednak oznacza dla Legii i jej kibiców? Moim zdaniem zmiana właściciela może im wyjść tylko na dobre.

Ba, jestem sobie w stanie wyobrazić, że Wojciechowski rzuca Polonię, przerzuca piłkarzy na Łazienkowską i pod nowym szyldem walczy o MP
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.06.2011, 15:15
Robią przetasowania po to, aby mieć trochę wolnych funduszy nie tylko przeznaczanych w całości na łatanie dziur i spłacanie pozaciąganych kredytów, ale też w sytuacji wyjścia na prostą mogących służyć do inwestycji.

Pieniądze z Multikina, które idzie pod młotek spokojnie starczą na spłacenie kilku kredytów m.in. tego kredytu renegocjowanego w 2009 roku. Reszta pójdzie zapewne na inwestycje.
Cytat:
Grupa ITI renegocjowała 320 mln euro kredytu zabezpieczonego akcjami imiennymi TVN

Grupa ITI renegocjowała z konsorcjum banków pod przewodnictwem Pekao kredyt o wartości 320 mln euro, wymagalny w 2012 roku, którego zabezpieczeniem są akcje imienne TVN, nienotowane na GPW.

- Marża kredytu została zwiększona o 100 pkt. bazowych do 350 pkt. bazowych powyżej EURIBOR - poinformował Wojciech Kostrzewa prezes Grupy ITI.
"Pod koniec sierpnia podpisaliśmy umowę z konsorcjum 12 banków, na mocy której uzupełniliśmy umowę kredytową. Wprowadziliśmy zmianę warunków, biorąc pod uwagę istotne osłabienie złotego wobec euro i spowolnienie gospodarcze. Rozmowy trwały od 10 miesięcy i zostały zainicjowane przez Grupę ITI" - powiedział Kostrzewa.
"Zapadalność kredytu o wartości 320 mln euro nie uległa zmianie i nastąpi w 2012 roku. Zgodziliśmy się na zapłacenie wyższej marży, która wzrośnie z 250 do 350 punktów bazowych powyżej EURIBOR" - dodał.
W negocjacjach Grupie ITI doradzał bank inwestycyjny Nomura.
Zabezpieczeniem 320 mln euro kredytu są akcje imienne TVN, które stanowią 52 proc. kapitału zakładowego spółki. Oprócz nich do Grupy ITI należy 10 proc. akcji TVN na okaziciela notowanych na GPW.
Kostrzewa powiedział, że ITI nie ma żadnych problemów ze spłatą zadłużenia wobec banków.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.06.2011, 20:06
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Neo najlepiej różnicę w cenie między Genkovem, a Sobiechem obrazuje to, że pierwszy zapewne dogra jeszcze rok, albo dwa w Wiśle i pójdzie do średniego europejskiego klubu za kilkaset tys. euro. A drugi jeśli zagra kolejny dobry sezon w Groclinie pójdzie do trochę lepszego klubu za 3-4 mln euro. Taka jest różnica między tymi zawodnikami.

Oczywiście kariery tych zawodników mogą się potoczyć zupełnie inaczej, ale to najbardziej prawdopodobny wariant.
Powinienes zostać natychmiast jego menadżerem (Sobiecha). Taki optymizm (niczym nie uzasadniony, bo chyba nie jego grą ) bije z Twoich wypowiedzi. Dziwię się, że jeszcze żaden średni europejski klub nie kupił takiego grajka żeby na nim zarobic skoro już wiadomo, że pójdzie za minimum 3-4 mln. euro
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 08.06.2011, 20:26
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Powinienes zostać natychmiast jego menadżerem (Sobiecha). Taki optymizm (niczym nie uzasadniony, bo chyba nie jego grą ) bije z Twoich wypowiedzi. Dziwię się, że jeszcze żaden średni europejski klub nie kupił takiego grajka żeby na nim zarobic skoro już wiadomo, że pójdzie za minimum 3-4 mln. euro
Ech, czytanie ze zrozumieniem się kłania.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.06.2011, 20:42
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
A Ty od roku próbujesz udowodnić że Polak nawet taki jak Sobiech to nie jest wart nawet 5 groszy, bo Polak. Nie ważne jak gra, wystarczy ze Polak.

Sobiech ma bardzo dobre statystyki i gdyby nie kilka drobnych urazów wygrałby klasyfikację kanadyjską w naszej lidze a tak zajął w niej "tylko" 2 miejsce.

Ciekawe że nie bolą cię inni gwiazdorzy z naszej ligi jak Cabral, Mezenga czy Rios których cena wywoławcza była równie wysoka jak za Sobiecha a teraz wylatują z tej ligi z podkulonymi ogonami
Jakoś tym piłkarzom darujesz, a Sobiechowi który jest wart tych pieniędzy które dał za niego Wojciechowski ciagle docinasz. Zastanawiające?

BTW
Jak się nazywa nienawiść (niechęć) do własnej grupy etnicznej? Niektórzy na forum na to chorują. Nie będę pisał kto bo można dostać bana... ale nie trzeba być bardzo zmyślnym żeby wiedzieć o kogo chodzi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 08.06.2011, 20:46
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ech, czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Jak narazie to sam masz problem ze zrozumieniem.

Cytat:
Oczywiście kariery tych zawodników mogą się potoczyć zupełnie inaczej, ale to najbardziej prawdopodobny wariant
W ten sposób można też o pogodzie: "Wieczorem będzie padało ale może i nie, ale to jest najprawdopodobny wariant"
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.06.2011, 21:23
Gwiaździsty, ale jakby nie patrzeć, to Sobiech w 31 spotkaniach w Polonii zdobył 10 goli i zaliczył 9 asyst. To mało? Bardzo solidny wynik, który może sprawić, że ktoś wyłoży za niego te kilka mln euro (bo taniej to go JW nie puści).
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 08.06.2011, 22:18
poruszylem temat Poloni na przykladzie Sobiecha i ucieciu 20% kasy na ktora Sobiech nie zgodzil sie - jesli sie nie dogadaja to boss juz gada ze w Hiszpani ma jakas alternatywe ze Sobiecha - a co z Sobiechem... ano wlasnie klub Kokosa - w takich okolicznosciach ironicznie napisalem ze 300k mozna dac jako za zmiennika dla Genkowa.... a 500 to przeplacanie... za co zostalem zjechany a logicznie myslac to pewnie bylby zmiennikiem kogos co przyjdzie do nas za kilka(nascie) dni jako zmiennik Genkowa...( pomijajac Polonie oraz Wisle to nie widze klubu w Polsce co da 600-1mil euro za gracza - pomijaj Lecha bo tam spore oszczednosci sie szykuja , w takim przypadku czy bylby sens kupowac Sobiecha jako trzeciego napastnika za 500k euro a zarazem najdrozszego z tych co mamy(bedziemy miec)

dajcie mi bana na tydzien jak nie zostanie zakontraktowany napastnik klasy Genkowa w tym oknie ...(

ps)Iliew zakladam ze jest skrzydlowym i walczyc o sklad ma z Kirmem
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2011, 22:40
śmiac mi sie chce z tego Sobiecha, 9 bramek w sezonie i gwiazduje.Nawet połowy nie ma takiego talentu jaki mieli w jego wieku zawodnicy o podobnych parametrach i statystykach w lidze np Kuźba czy Jeleń.

Sprawa sie pewnie tak potoczy że Sobiech zostanie przeniesiony do MESY a potem go gdzieś sprzedadzą (pewnie Cypr albo 2 liga Turecka)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.06.2011 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 08.06.2011, 22:50
Cytat:
śmiac mi sie chce z tego Sobiecha, 9 bramek w sezonie i gwiazduje.Nawet połowy nie ma takiego talentu jaki mieli w jego wieku zawodnicy o podobnych parametrach i statystykach w lidze np Kuźba czy Jeleń.

Sprawa sie pewnie tak potoczy że Sobiech zostanie przeniesiony do MESY a potem go gdzieś sprzedadzą (pewnie Cypr albo 2 liga Turecka)
Zaraz, jak to gwiazduje? Wojciechowski nie wiedział co podpisuje jak podpisywał kontrakt z Sobiechem? Teraz Wojciechowskiemu się zamarzyło wprowadzenie środków motywacji kadry pracowniczej - i fajnie, ale kontrakt jest kontrakt. To nie Sobiech gwiazdorząc odmawia podpisania aneksu do kontraktu, tylko JW próbuje szantażem wymusić korzystniejsze dla siebie warunki: "nie podoba Ci się? To się szykuj na złamaną karierę w klubie Kokosa".
Legionista
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 08.06.2011, 23:28
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Zaraz, jak to gwiazduje? Wojciechowski nie wiedział co podpisuje jak podpisywał kontrakt z Sobiechem? Teraz Wojciechowskiemu się zamarzyło wprowadzenie środków motywacji kadry pracowniczej - i fajnie, ale kontrakt jest kontrakt. To nie Sobiech gwiazdorząc odmawia podpisania aneksu do kontraktu, tylko JW próbuje szantażem wymusić korzystniejsze dla siebie warunki: "nie podoba Ci się? To się szykuj na złamaną karierę w klubie Kokosa".
Dlatego uważam, że racja leży po stronie Sobiecha. Z Polonii on i Mierzejewski najmniej zawinili moim zdaniem. Jakby był do wyjęcia nawet za ten milion euro to warto zainwestować. Żurawski był chyba starszy jak do nas przychodził za podobne pieniądze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów