The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2023, 09:24
Ale Sobolewsko jest bardzo dobry w taktyce i jak ktoś twierdzi inaczej to go obraża. A, że wyniki tego nie potwierdzają to wina wyników. Królewski wyraźnie powiedział że powinny być inne.

Zebrała się grupka pomyleńców z pretensjami do rzeczywistości.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 12.11.2023, 10:16
Jest najlepszy w taktyce. Nie odbieraj mu!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 12.11.2023, 10:21
Manhunt.

Z trenerem przez duze T, Panem Trenerem, Ci zawodnicy dadza rade w ekstraklasie.
Ale to musi byc Pan Trener, ktory najmocniejsze strony poszczegolnych zawodnikow wkomponuje w taktyke, ktora bedzie przemyslana i skrojona pod wlasnie mozliwosci zawodnikow i ich slabosci, ktore wlasnie taktyka zostana przysloniete. Tak postepuje Pan Trener.

A nie paralityk, ktory zabija najlepsze cechy kopaczy, rzucajac ich na nienaturalne pozycje i dobijajac marnym treningiem.

Stado baranow prowadzone przez lwa, pokona stado lwow prowadzone przez barana.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2023, 15:36
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jest najlepszy w taktyce. Nie odbieraj mu!
On umie bardzo dużo.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 12.11.2023, 15:46
Patrząc na grę drużyny Jopa, zaryzykuje stwierdzenie że ma on większe pojęcie o organizacji gry niż Sobol. Przynajmniej jego druzyna jest wyraźnie lepsza i pokazuje to miejsce w tabeli.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.11.2023, 20:22
Ile w tym zasługi samego Jopa a ile sztabu z tym Bialorusinem z Bate?
Pytanie bez tezy, zwyczajnie jestem ciekaw
Niektórzy na Twitterze w tym bodajże Janekx pisali na początku sezonu o kuriozalnej sytuacji , że u nas mocniejszy sztab mają rezerwy od pierwszej drużyny...
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.11.2023, 20:23
https://www.youtube.com/watch?v=sJPgo2wgPUY
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 13.11.2023, 16:42
Do końca rundy zostało nam 5 spotkań, licząc PP. 4 z nich zagramy u siebie, a na jedyny wyjazd pojedziemy do Niecieczy. Czyli drużyna praktycznienie nie będzie się ruszała z Krakowa. Jeżeli przy tak sprzyjających warunkach nie wywalczymy przynajmniej 10 punktów w lidze, to na zmianę trenera w przerwie zimowej może być za późno.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 13.11.2023, 16:49
kbr napisał(a):Wyświetl post
Do końca rundy zostało nam 5 spotkań, licząc PP. 4 z nich zagramy u siebie, a na jedyny wyjazd pojedziemy do Niecieczy. Czyli drużyna praktycznienie nie będzie się ruszała z Krakowa. Jeżeli przy tak sprzyjających warunkach nie wywalczymy przynajmniej 10 punktów w lidze, to na zmianę trenera w przerwie zimowej może być za późno.
10 pkt XDDD błagam, będzie tak:

1. Wygrana z GKS Katowice
2. W palnik od Niecieczy
3. Remis z Łeczną
4. Remis z Polonią

Co do PP pewnie awansujemy, ale ten turniej dla mnie jak i pewnie 99% użytkowników tego forum ma drugorzędne znaczenie więc to bez różnicy czy odpadniemy teraz czy w 1/4.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 13.11.2023, 20:21
Pacheta nadzwyczaj szybko dostał kopa z villareal, znów jest szansa żeby był nasz.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.11.2023, 09:22
kbr napisał(a):Wyświetl post
10 punktów to byloby wybitne osiągnięcie dla naszego trenera. Wiadomo jednak, że tak się nie stanie i to nieosiągalne dla tego zespołu.

7 pkt biorę w ciemno.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2023, 10:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post
10 punktów to byloby wybitne osiągnięcie dla naszego trenera. Wiadomo jednak, że tak się nie stanie i to nieosiągalne dla tego zespołu.

7 pkt biorę w ciemno.
Moim zdaniem nadal bardzo ambitnie. Trzeba by wygrać dwa mecze (czyli poprawić liczbę zwycięstw o 40% !) i jeden zremisować. Zbyt ambitnie. To jest Wasz problem że jesteście roszczeniowi! 10 punktów w czterech meczach, 7 punktów - to już nie czasy Cupiała!

Myślę że 4 punkty, jak dla Sobolewskiego i reszty ułomów w sztabie - ideolo. Jeszcze potem wyjdzie idiota na konferencję, zacznie opowiadać jaki to z niego jest fachowiec, a na koniec zjebie kibiców że go nie szanują. Potem nasz X-men Jaruś będzie .......ił jakie to mamy świetne statystyki w ataku, po kolejnym remisie bez goli. Taki cyrk to tylko u nas...

P.S. Puchar Polski wali mnie z góry na dół i nie mam zamiaru go wliczać do punktacji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2023 o godz. 10:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 14.11.2023, 17:02
Jeszcze znaczenie będą miały pieniądze albo ich brak na kontach kopaczy. Jeśli celebryta nie będzie płacił to zwłaszcza obcokrajowcy nie będą szybko biegać za piłką.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2023, 17:19
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze znaczenie będą miały pieniądze albo ich brak na kontach kopaczy. Jeśli celebryta nie będzie płacił to zwłaszcza obcokrajowcy nie będą szybko biegać za piłką.
Tak jak napisałem pepe - nie ma sensu zwalać na brak wypłat czy cokolwiek innego skoro padlinę gramy od samego początku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.11.2023, 17:20
Sobolewski w lidze nie wygra meczu do zimy.
Katowice, Nieciecza, Polonia remisy, z Łeczną w palnik.
Oczywiscie xG bedzie zwycieskie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.11.2023, 18:04
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski w lidze nie wygra meczu do zimy.
Katowice, Nieciecza, Polonia remisy, z Łeczną w palnik.
Oczywiscie xG bedzie zwycieskie.
Wydaje mi się że czysto statystycznie z jeden może wygra. Taka seria bez zwycięstwa jest mało realna w tak słabej i jednocześnie wyrównanej lidze.
pepe, Karherop, FraMat i s1mone wyjdą wtedy spomiędzy szpar w podłodze żeby wszystkich przekonać że wreszcie odpaliło dzięki geniuszowi trenera.

5 na 15 meczy wygrać - ja .......ę, to jest dramat. To jest niepojęte jak można być takim nieudacznikiem. Nawet ja nie zakładałem takiej degrengolady.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.11.2023 o godz. 18:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 14.11.2023, 20:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że czysto statystycznie z jeden może wygra. Taka seria bez zwycięstwa jest mało realna w tak słabej i jednocześnie wyrównanej lidze.
pepe, Karherop, FraMat i s1mone wyjdą wtedy spomiędzy szpar w podłodze żeby wszystkich przekonać że wreszcie odpaliło dzięki geniuszowi trenera.

5 na 15 meczy wygrać - ja .......ę, to jest dramat. To jest niepojęte jak można być takim nieudacznikiem. Nawet ja nie zakładałem takiej degrengolady.
A mnie się właśnie wydaje, że po ostatnim wystąpieniu Krolewskiego nakreślony przeze mnie scenariusz się zrealizuje.
Sobolewski i kopacze już wiedzą, ze przynajmniej do zimy nic sie nie zmieni. Pensje tez nie zaczną nagle.wpływac.
Najlepsze jest to, że Krolewski po zakonczeniu meczów w grudniu może oglosic, ze przecież Wisła spośrod 22 batalii przegrala tylko 4. I że tak naprawdę sukces jest o krok.
Klub jest niestety opanowany przez wariatów, żeby nie używac przekleństw.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2023, 22:16
Cytat:
Tak jak napisałem pepe - nie ma sensu zwalać na brak wypłat czy cokolwiek innego skoro padlinę gramy od samego początku.
No własnie może nasza ostatnia gra mieć związek z wypłatami. My na prawdę graliśmy lepiej te kilka kolejek wstecz, padało też dużo bramek. Ostatnio się mówi, że nie ma wypłat więc może te wyniki 0:0 z Lechią i Sosnowcem, 2:1 na Podbeskidziu mają związek z tym, że kopacze się zniecierpliwili.
Oczywiście wpadły aż 3 bramki z Polonią w PP, ale to z Polonią grającą w 10, rezerwowym składem.

Także może nie dość, że nie graliśmy wcześniej super ale atmosfera była w klubie, to teraz atmosfera siadła i będzie pokazywane jak to słabo będa grać i po 0 bramek zdobywać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.11.2023, 23:50
Chyba w Studio Reymonta było, że wypłaty są spóźnione nie więcej niż o kilkanaście dni
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.11.2023, 08:04
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No własnie może nasza ostatnia gra mieć związek z wypłatami. My na prawdę graliśmy lepiej te kilka kolejek wstecz, padało też dużo bramek. Ostatnio się mówi, że nie ma wypłat więc może te wyniki 0:0 z Lechią i Sosnowcem, 2:1 na Podbeskidziu mają związek z tym, że kopacze się zniecierpliwili.
Oczywiście wpadły aż 3 bramki z Polonią w PP, ale to z Polonią grającą w 10, rezerwowym składem.

Także może nie dość, że nie graliśmy wcześniej super ale atmosfera była w klubie, to teraz atmosfera siadła i będzie pokazywane jak to słabo będa grać i po 0 bramek zdobywać.
Nie, nie graliśmy lepiej. Mieliśmy więcej farta w meczu w krórkim okresie czasu, ale graliśmy to samo gówno co wcześniej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.11.2023, 14:02
Cytat:
Wisła Kraków poinformowała, że straciła do końca roku Angela Rodado. Napastnik Białej Gwiazdy doznał podczas treningu kontuzji uszkodzenia stawu skokowego. Kontuzja jest na tyle poważna, że w tym roku Hiszpan już nie zagra.
Info od Karcza.

No to tyle w kwestii zdobywania punktów do końca roku. Rodado jest jaki jest, ale Sobczak to może mu ewentualnie korki czyścić. Dla Sobolewskiego jest to idealna wymówka w kwestii zdobyczy punktowych do przerwy zimowej.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.11.2023, 14:42
Jest jaki jest, to najlepsze podsumowanie. Niby strzela ale ostatnie wyniki i dwa razy pod rząd 0:0 itd itd itd Także teoretycznie różnicę robi, praktycznie może się okazać, ze żadnej różnicy widać nie będzie. Ostatnio grał ciut gorzej, wystarczy, ze wejdzie Sobczak, któremu pójdzie ciut lepiej niż standardowo i też nastrzela goli...

Spojrzałem na statystyki... Co trochę śmieszne, Rodado strzela tylko w tych meczach gdzie Wisła zdobywa dużo bramek
Polonia - Wisła 2:3. Bramka Rodado
Wisła - Arka 5:1. 3 bramki Rodado
Motor - Wisła 1:4. 2 bramki Rodado
Wisła - Znicz 6:2. 2 bramki Rodado
Wisła - Resovia 4:1. 1 bramka Rodado
Wisła - Polonia. W PP. 3:0. 1 bramka Rodado

Na 15 meczow w lidze 9 goli. Bilans spoko. Tylko, że to wszystko strzelone w 5 meczach. Gościu pomaga w co 5 meczu... A to już słabiej niż "spoko"

Może wcale ta strata taka bolesna się nie okaże. Tym bardziej, że co może być dla nas bolesne jak my i tak wygrywamy od dzwona? haha
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.11.2023, 14:50
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Info od Karcza.

No to tyle w kwestii zdobywania punktów do końca roku. Rodado jest jaki jest, ale Sobczak to może mu ewentualnie korki czyścić. Dla Sobolewskiego jest to idealna wymówka w kwestii zdobyczy punktowych do przerwy zimowej.
No to już Sobolewski ma kolejne alibi: poważna kontuzja Rodado, więc Królewski od razu wszystkim za chwilę zgrabnie wyjaśni, dlaczego genialne statystyki będą gorsze i znów zabraknie punktów… Wszystko się zgadza i będzie zgadzać.

Do ataku powinien zostać przesunięty Olejarka w tej sytuacji.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 16.11.2023, 16:03
Stelio napisał(a):Wyświetl post
10 pkt XDDD błagam, będzie tak:

1. Wygrana z GKS Katowice
2. W palnik od Niecieczy
3. Remis z Łeczną
4. Remis z Polonią

Co do PP pewnie awansujemy, ale ten turniej dla mnie jak i pewnie 99% użytkowników tego forum ma drugorzędne znaczenie więc to bez różnicy czy odpadniemy teraz czy w 1/4.
Cofam, bez Rodado to będą 3 remisy i jedna porażka XD

Swoją drogą z tego co ostatnio sprawdzałem to jeśli utrzymają formę, w następnym sezonie Wieczysta już będzie tylko jedna ligę niżej od nas

Także dla tych co myślą że już gorzej być nie może, za jakieś 5 lat normalnym stanem rzeczy będzie fakt, że pod względem sportowym Wisła jest w Krakowie 3 siłą XDDD (a możliwe, że i 4 jak Hutnik w końcu przestanie prankowac swoich kibicow)
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.11.2023, 20:31
teraz ma pole do popisu nasz geniusz taktyki. jak ustawić zespół? czy grać drewnianym Sobczakiem czy zmienić ustawienie? Przy słabej postawie Goku Alfaro Junci i średniej Mikiego i Baeny raczej na cuda nie ma co liczyć do końca roku. Gdybyśmy mieli mentalnego lidera jak Szymkowiak kiedyś czy Głowacki to nawet bez Rodado bylibyśmy mocni.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2023, 21:36
Przekornie uważam że szanse na zdobycze punktowe są takie same z Rodado czy bez niego w ostatnich 4 meczach rundy (pomijam kwestie całego sezonu).. Pamiętamy choćby co było początkiem sezonu 22/23. Przyszedł upragniony przez Brzeczka i kibiców napastnik i zaczęliśmy seryjnie przegrywać. Nie ma reguły

Lechia też lepiej gra bez Fernandeza niż z nim. Póki nie ma szpitalu w zespole to absencja 1-2 podstawowych zawodników to jeszcze nie problem.

Dodatkowo trzeba pamiętać że i z Rodado wygraliśmy tylko 5 spotkań w lidze. Nie róbmy z niego mega piłkarza bo i z nim w składzie nie strzelaliśmy bramek.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.11.2023, 21:49
Rodado nie jest mega piłkarzem, natomiast problem jest taki, że jego zmiennik jest kompletnym ogórem. Jakościowo zmiana na duży minus, a to tylko świadczy jaką mamy nędzę w ataku.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.11.2023, 22:00
My już w tej lidze wygrywaliśmy mając w ataku Żyro, a przegrywaliśmy gdy był Rodado czy Fernandez. Naprawdę nie doszukujmy się logiki, tam gdzie niekoniecznie powinna się znajdować. Sobczak to ogór ale jak będzie miał farta, trafi się karny czy wolny to swoje strzeli. Tak jak swoje strzelał we wcześniejszych klubach.

Po tym jak ostatnio zjazd notuje Carbo to nie będzie niedługo żadnego zawodnika o statusie "niezastąpiony" w naszej kadrze . Jak gra się nie będzie kleić, nie będzie sposobu na rywali to w ataku moga grać najlepsi snajperzy kraju a i tak skończy się na 0-0.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 16.11.2023, 22:48
Też tak myślę. Pieniądze jakie wydajemy na płace i ogólnie nasz budżet, nie pozwalają aby sprowadzać piłkarzy, którzy zagwarantują przeskok jeśli chodzi o poziom między nimi a resztą ligi.
Różnica jest, ok ale to nie jest coś co przy słabym trenerze da gwarancje, że i tak sobie poradzą i awansują bo są samograjem.
I to samo się tyczy sytuacji na linii Rodado - Sobczak. Wiadomo, teoretycznie Rodado lepszy, może ma więcej okazji, widać go w meczu więcej, jest bardziej aktywny itd ale przy dobrych wiatrach, Sobczak w formie też pewnie przyzwoitą ilość bramek by strzelił, ba i to może by mniej okazji do tego potrzebował.

Ostatnio z Rodado i resztą Hiszpanów 2 razy po 0:0 w lidze, granie kompletnego piachu i co? Co nam dali konkretnie Hiszpanie i Rodado w tych meczach? Nic. Także i tak w większości meczów podmianka np Sobczak za Rodado, róznicy żadnej nie zrobi.
drozd:
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 17.11.2023, 11:54
Jaroo,

co Ty gadasz chlopie.
Wisla to Galactios 1 ligi. 20 proc calych dochodow ligi jest w rekach Wisly. 80 proc w rekach 17 pozostalych klubow. To jest 4 krotna przewaga (statystycznie).

Tu mecz za meczem powinno leciec 4-5:0.

Tylko do tego trzeba kogos, kto nie przeszkadza Tylko tyle, nie przeszkadza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów