The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2014, 22:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Puściłes filmik, z którego wynika, że Michalkiewicz minął się z prawdą. Poroszenko jak widać, nie zamierza rozmawiać z rosyjskimi wojskami na Ukrainie. Michalkiewicz się pomylił w swoich przewidywaniach.

Człowieku, zacznij myśleć sam a nie asekuruj się wróżeniem z fusów różnych mentorów. Michalkiewicza lubię ale ostatnio sporo mu się nie sprawdza,

Co do koryta, to nie martw się , Korwin i jego otoczenie tylko przebiera nóżkami by się do tego koryta dorwać, a jak już się dorwą to zapomną o jego likwidacji.

Dzisiejsze taśmy jasno pokazują,paniczny strach razwiedki jak to nazywa Michalkiweicz przed dojsciem PiS-u do władzy (wiedzą, ze to jedyna prawdziwa opozycja, która jest w stanie ich wyrzucić z tego koryta) a nie strachem przed groteskowym Mikke, który liże d..e Putinowi i gloryfikuje jego sowieckiego pachołka Jaruzela.

To minął się z prawdą, czy nie przewidział, że zamordują miedzy czasie 50 osób i Poroszenko będzie zmuszony zmienić swoje nastawienie? Powiedział, że coś przeczytał w gazecie, ale nie o to chodzi... bo chodzi o meritum czyli o idiotów, którzy chcą podskakiwać do Ruskich... Rozumiem, że jesteś za? Jak jesteś za to proponuje ci nie zajmować stanowiska oficjalnie, tylko stawić wyzwanie Kliczce na walkę bokserską a po 4 i pół sekundy opowiesz nam jak było, bo to mniej więcej takie jest porównanie.

Co do tej opozycji... Jeśli jesteś za tym, aby do koryta dorwało się PIS JKM czy ktokolwiek inny to jesteś takim samym durniem jak większość, którzy wierzą w zbawienie którejś kolwiek partii mając w swoim władaniu korytko. W tym momencie problemem nie jest ten kto rządzi, czy się nazywa TUSK MILLER CZY KACZYŃSKI, tylko koryto inaczej zwane socjalizm, bo one jest pokusą do tych wszystkich patologii fiskalnych, prawnych, aferach, o których wiemy, które ty wyśmiałeś(Stonoga) i o sektach, tysiącach, o których nie mamy pojęcia i się już nie dowiemy.
Jak jesteś taki wróżbita pokaż chodź jedną przesłankę, która stwierdza że JKM chce dorwać się do koryta... oczywiście zbiję ci każdą bo robię to od iluś stron a ty jedynie co potrafisz to insynuować o lizaniu dupy Putinowi bez żadnego konkretnego argumentu. To jest jedynie co robisz, więc każdy to potrafi zauważyć, który śledzi nasze wpisy, że po prostu brak ci wiarygodności, wiec daruj sobie te pouczenia o myśleniu

Doskonały przykład o czym mówie...
Ostatnio edytowane przez palikot : 14.06.2014 o godz. 22:50.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 14.06.2014, 23:40
Bawią mnie wyborcy PiSu (który lubię) tutaj się wypowiadający. Dlaczego?
Doskonale zdajecie sobie sprawę jak działając media, jak potrafią przeinaczyć intencje i zmanipulować wypowiedź.
Skąd? Miliony razy media stosowały te sztuczki by ośmieszyć Kaczora. Raz za razem dostawał w czapę wyrwanymi z kontekstu zdaniami. Raz za razem TVP, TVN i Wyborcza w ten sposób atakowała PiS. Wtedy to widzieliście, oburzało was to (i słusznie).
Teraz nagle łykacie ten przekaz jak młode pelikany bo chodzi o Korwina. Nagle wam to nie przeszkadza.
Nagle sami powtarzacie te bzdury.
To pokazuje, że wy nie jesteście żadnymi bojownikami o prawdę. Nie jesteście obiektywni.
W tej kwestii niczym nie różnicie się od platformy.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.06.2014, 00:08
palikot napisał(a):Wyświetl post
To minął się z prawdą, czy nie przewidział, że zamordują miedzy czasie 50 osób i Poroszenko będzie zmuszony zmienić swoje nastawienie? Powiedział, że coś przeczytał w gazecie, ale nie o to chodzi... bo chodzi o meritum czyli o idiotów, którzy chcą podskakiwać do Ruskich... Rozumiem, że jesteś za? Jak jesteś za to proponuje ci nie zajmować stanowiska oficjalnie, tylko stawić wyzwanie Kliczce na walkę bokserską a po 4 i pół sekundy opowiesz nam jak było, bo to mniej więcej takie jest porównanie.

Co do tej opozycji... Jeśli jesteś za tym, aby do koryta dorwało się PIS JKM czy ktokolwiek inny to jesteś takim samym durniem jak większość, którzy wierzą w zbawienie którejś kolwiek partii mając w swoim władaniu korytko. W tym momencie problemem nie jest ten kto rządzi, czy się nazywa TUSK MILLER CZY KACZYŃSKI, tylko koryto inaczej zwane socjalizm, bo one jest pokusą do tych wszystkich patologii fiskalnych, prawnych, aferach, o których wiemy, które ty wyśmiałeś(Stonoga) i o sektach, tysiącach, o których nie mamy pojęcia i się już nie dowiemy.
Jak jesteś taki wróżbita pokaż chodź jedną przesłankę, która stwierdza że JKM chce dorwać się do koryta... oczywiście zbiję ci każdą bo robię to od iluś stron a ty jedynie co potrafisz to insynuować o lizaniu dupy Putinowi bez żadnego konkretnego argumentu. To jest jedynie co robisz, więc każdy to potrafi zauważyć, który śledzi nasze wpisy, że po prostu brak ci wiarygodności, wiec daruj sobie te pouczenia o myśleniu

Doskonały przykład o czym mówie...
Aha, czyli walki, które się do tej pory toczyły np. zdobycie Mariupola, to taka zabawa była, rodzaj rozmowy ?

Co do przesłanek , wystarczyło mi umieszczenie rodzinki na listach wyborczych, ale zaślepiona pryszczata brać , która w większości głosowała na Mikkego bierze różne głupawe tłumaczenia za dobrą monetę. Ale to cecha niskiego doświadczenia życiowego w wieku 18-25 lat.

Co dolizania dupy Putinowi, otóż robi to co kilka dni. Pytanie po co to robi ? Jego wazeliniarstwo aż bije w oczy. Jego wizyta w ambasadzie rosyjskiej jest też znamienna. W PRL-u odwiedzali ją komunistyczni sługusi. Może spodobał mu si e system demokratyczny w Rosji a może gospodarczy , nie wiem. Bo Putin bandyta jak widać może liczyć na to by wychwalał go pod niebiosa.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.06.2014, 09:18
najciekawsze jest to 43% w CBOS dla PiS - a tymczasem oficjalne sondaże i wyniki jakieś zupełnie "inne".
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.06.2014 o godz. 11:55.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 15.06.2014, 10:54
Oleksy to polityk lewicowy średnio-starszego pokolenia.
...And Justice For All
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 15.06.2014, 15:20
Co do przesłanek , wystarczyło mi umieszczenie rodzinki na listach wyborczych, ale zaślepiona pryszczata brać , która w większości głosowała na Mikkego bierze różne głupawe tłumaczenia za dobrą monetę. Ale to cecha niskiego doświadczenia życiowego w wieku 18-25 lat.
Wole niskie doswiadczenie zyciowe niz sprane mozgi postkomunistyczna papka wyborcow POPiSu.

Co dolizania dupy Putinowi, otóż robi to co kilka dni. Pytanie po co to robi ? Jego wazeliniarstwo aż bije w oczy. Jego wizyta w ambasadzie rosyjskiej jest też znamienna. W PRL-u odwiedzali ją komunistyczni sługusi. Może spodobał mu si e system demokratyczny w Rosji a może gospodarczy , nie wiem. Bo Putin bandyta jak widać może liczyć na to by wychwalał go pod niebiosa..
Stwierdzenie ze Putin jest dobrym prezydentem Rosji bo odbudowuje kacapska imperialna mocarstowosc jest lizaniem dupy? Nie, to jest stwierdzenie faktu. Widzisz JKM powiedzial ze kocha Rosje tym bardziej im dalej od Polski jest. W michnikowo-sakiewiczowych mediach "polskojezycznych" puscili tylko : "kocham Rosje". Wyciagnij leb z pomiedzy posladkow i przejrzyj na oczy. Smieszne wyrywanie zdan z kontekstow i lykasz wszystko jak pelikan. Nie wiem czy ci placa jakopropagandziscie czy co?
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.06.2014, 15:31
Daj mu spokój, chłopak pluje jadem niczym Niesiołowski, ten typ tak ma.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
palikot
Senior Member

Stary 15.06.2014, 16:23

sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Wole niskie doswiadczenie zyciowe niz sprane mozgi postkomunistyczna papka wyborcow POPiSu.

Stwierdzenie ze Putin jest dobrym prezydentem Rosji bo odbudowuje kacapska imperialna mocarstowosc jest lizaniem dupy? Nie, to jest stwierdzenie faktu. Widzisz JKM powiedzial ze kocha Rosje tym bardziej im dalej od Polski jest. W michnikowo-sakiewiczowych mediach "polskojezycznych" puscili tylko : "kocham Rosje". Wyciagnij leb z pomiedzy posladkow i przejrzyj na oczy. Smieszne wyrywanie zdan z kontekstow i lykasz wszystko jak pelikan. Nie wiem czy ci placa jakopropagandziscie czy co?
A tam łyka... Był pierwszym co płakał jak obecny reżim robił z Kaczyńskiego przygłupa kłamstwami, insynuacjami manipulacją, a teraz oni robią to samo... To właśnie jest cały PIS zwykli hipokryci, dlatego JKM ma rację, koryto trzeba zlikwidować razem z III RP, skóra węża musi zostać zmieniona cała klasa polityczna na emeryturkę, bo i tak powrócą w innych ugrupowaniach w przyszłości prędzej czy później, jak sobie o tym trochę zapomnimy a emocje opadną... to jest wiadome jak to, że śmierć jest nieunikniona.
Dlatego, ja jestem za JKM a nie RN, bo JKM chce to w całości rozdupcyć, a RN tylko bawić się w reformy... Reformy nic nie dadzą, Komunę zreformowano i widzimy... patologia ciągnie patologie.

Nie wiem czy ona ironizowała, czy nie pomijam już, czy dopatrywać się tu hipokryzji i s....ysyństwa czy ironii, ale jedno widać po POst komunie, są posrani jak stado bydła w stajni nie wypuszczone przez miesiąc na świeże powietrze

P.s Chyba faktycznie śmierć Jaruzela w dniu ogłoszenia, że Nowa Prawica przekroczyła próg wyborczy, to był znak

HAHAHA CZOŁÓWKA NA INTERII W TYM MOMENCIE: PILNE: Pirat z BMW zatrzymany. "Jest podejrzany o oszustwa". TO SĄ ....A JAJA CO SIĘ W TYM PAŃSTWIE DZIEJE
Ostatnio edytowane przez palikot : 15.06.2014 o godz. 16:41.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 15.06.2014, 16:36
Można, można! I wiadomo, że Marek Belka to człowiek Kaczyńskich.
I nikt nam nie powie, że fotel prezesa NBP dostał od Donalda Tuska w ramach dealu z lewicą. Na to zdjęć w archiwum TVN nie ma…
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.06.2014, 16:38
Najśmieszniejsze, że teraz zwolennicy PiSu ulegają tym samym medialnym mechanizmom, które - gdy były stosowane wobec ich partii - nazywają "przemysłem pogardy". Wyrywanie z kontekstu, wyolbrzymianie, przekręcanie - jakaś lampka alarmowa się wam w głowach nie zaświeca, gdy słyszycie o kolejnych "skandalicznych" wybrykach JKM-a?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 15.06.2014, 16:59
Nie wiem czy ona ironizowała, czy nie pomijam już, czy dopatrywać się tu hipokryzji i s....ysyństwa czy ironii, ale jedno widać po POst komunie, są posrani jak stado bydła w stajni nie wypuszczone przez miesiąc na świeże powietrze
Julcia kiedyś w UPR brylowała
Pablo84
Senior Member

Stary 15.06.2014, 19:39

Czy kibole Wisły też muszą być takimi kretynami? Ja .......e...
Tłumaczysz debilowi, wklejasz filmy, gdzie sam tłumaczy jak manipulują przekazem, jak wyciągają z kontekstu jego motywy, piszesz kolesiowi, żeby uważał co czyta a dureń po raz kolejny..
Ja nie wiem czy wy macie w tym cel, czy wam za to płacą, że do was można mówić jak do nogi od stołu a wy dalej swoje?

Najpierw mi napisz, czy to napisałeś do mnie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.06.2014, 19:55
Palikot tez wolał niskie doświadczenie życiowe pryszczatych. Dlatego znalazł się dzięki ich głupocie w Sejmie. Teraz kiedy zorientowali się, że Palikot ich nie zbawi, przerzucili się na kolejnego oryginała, który skanalizował ich niezadowolenie. czyli wykonał robotę, na którą zapewne liczy razwiedka.

Cytat:
Czyli z tego wynika, ze Stalin i Hitler tez zapewne byli dobrymi przywódcami swoich krajów ?

Nie będę pisał skąd sam powinieneś wyjąć głowę ale bynajmniej nie jest to źródło mądrości tylko szambo polskojęzycznych mediów typu Najwyższy Czas i sam przejrzyj na oczy zanim ten dziwak obedrze cie ze złudzeń. Bo to, ze tak nastapi to pewne, tylko pociagnie za soba jak przewodnik szczurów całą grupę na manowce. I tu zapewne wykona zadanie. Nigdzie na świecie nie jest realizowany program gospodarczy tego oszołoma. Tylko na ten temat cicho sza. Niech głupki zyją dalej złudzeniami i prostymi receptami. Nie wiem, czy płaca ci jako propagandziście, że lansujesz te jego brednie ?

Co do zdań wyrwanych z kontestu, W zupełności wystarczy to co mówi, jak wychwala bandytę i zbrodniarza z KGB, system w Rosji (zapewne ta sławna demokracja ) i gospodarcza oligarchizacja. Jaruzelski tez był dla niego OK, a Przemyk be. Co , wyrwane moze z kontekstu ?

Mikke jest zwykłym błaznem polskiej polityki, a jak każdy błazen ma swoje grono sympatyków, którzy mylą kabaret jaki uprawia w TV z normalnym życiem.

Pablo napisał:
Cytat:
Najpierw mi napisz, czy to napisałeś do mnie.
A liczyleś, ze ze zwolennikami kabareciarza z muszką możliwa jest merytoryczna dyskusja ? Jak nie myslisz, że Mikke jest nowym Mesjaszem to masz zlasowany, postkomunistyczny mózg itp. itd. Partia JKM to jest sekta, a więc rozmowa z nimi jest podobna.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 15.06.2014 o godz. 20:09.
Pablo84
Senior Member

Stary 15.06.2014, 20:23
Chce się dowiedzieć po prostu w jaki sposób mamy rozmawiać. Nie przepadam za prowadzeniem dyskusji za pomocą inwektyw ad personam zwłaszcza w stosunku do innych kibiców Wisły. Na huki jestem na stary. Jeśli ktoś ma do mnie jakieś "ale" jest przeciez wiadomość prywatna- tam można się umówić- np przed meczem- na dyskusję w 4 oczy.

DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.06.2014, 20:36
https://www.youtube.com/watch?v=MVetbTVo1sI
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 15.06.2014, 20:51
Palikot tez wolał niskie doświadczenie życiowe pryszczatych. Dlatego znalazł się dzięki ich głupocie w Sejmie. Teraz kiedy zorientowali się, że Palikot ich nie zbawi, przerzucili się na kolejnego oryginała, który skanalizował ich niezadowolenie. czyli wykonał robotę, na którą zapewne liczy razwiedka.
Jest roznica pomiedzy samodzielnym mysleniem a lemingowym pedem do samozaglady. Tak samo jak POPiSowa idea ograniczania wolnosci w imie "bezpieczenstwa" rozni sie od zwyklej potrzeby bycia wolnym we wlasnym kraju. Chyba widzisz roznice

Czyli z tego wynika, ze Stalin i Hitler tez zapewne byli dobrymi przywódcami swoich krajów ?
A Mussolini, Gadaffi i Hussain?

Nie będę pisał skąd sam powinieneś wyjąć głowę ale bynajmniej nie jest to źródło mądrości tylko szambo polskojęzycznych mediów typu Najwyższy Czas i sam przejrzyj na oczy zanim ten dziwak obedrze cie ze złudzeń. Bo to, ze tak nastapi to pewne, tylko pociagnie za soba jak przewodnik szczurów całą grupę na manowce. I tu zapewne wykona zadanie. Nigdzie na świecie nie jest realizowany program gospodarczy tego oszołoma. Tylko na ten temat cicho sza. Niech głupki zyją dalej złudzeniami i prostymi receptami. Nie wiem, czy płaca ci jako propagandziście, że lansujesz te jego brednie ?

Co do zdań wyrwanych z kontestu, W zupełności wystarczy to co mówi, jak wychwala bandytę i zbrodniarza z KGB, system w Rosji (zapewne ta sławna demokracja ) i gospodarcza oligarchizacja. Jaruzelski tez był dla niego OK, a Przemyk be. Co , wyrwane moze z kontekstu ?

Mikke jest zwykłym błaznem polskiej polityki, a jak każdy błazen ma swoje grono sympatyków, którzy mylą kabaret jaki uprawia w TV z normalnym życiem.
Oj, znowu bedziemy sie patrzyc na to co swiat powie. Przechlapane, trza bedzie uwazac zeby nas z zagranicy nie zbesztali. Wystarczy zebysmy anulowali wszystkie ustawy pisane na zamowienie od czasu sejmu kontraktowego i wrocili do ustawy wyjsciowej Wilczka, a co ludzie o nas powiedza powinnismy miec gleboko w d... .
Blaznem polskiej polityki, jak to ladnie ujales, jest caly układ magdalenkowy w obecnym wydaniu w ktorym waska grupa ludzi uzurpuje sobie prawo do bycia wlascicielami Polski. A wlasciwie blaznami sa wyborcy glosujacy dalej na to samo ktores tam raz z koleji przemalowane g... . Panom Kwasniewskim, Millerom, Tuskom i Kaczynskim trzeba powiedziec dosc bo inaczej nic sie nie zmieni.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 15.06.2014, 20:53
Pamiętacie po jakiej skali aferze zwołano wcześniejsze wybory w 2007 r.? I reakcję Komorowskiego u Morozowskiego po nagraniu z Beger.
palikot
Senior Member

Stary 15.06.2014, 21:15
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Chce się dowiedzieć po prostu w jaki sposób mamy rozmawiać. Nie przepadam za prowadzeniem dyskusji za pomocą inwektyw ad personam zwłaszcza w stosunku do innych kibiców Wisły. Na huki jestem na stary. Jeśli ktoś ma do mnie jakieś "ale" jest przeciez wiadomość prywatna- tam można się umówić- np przed meczem- na dyskusję w 4 oczy.
Ja też nie przepadam, ale czasem trzeba mocno komuś spuścić kubeł zimnej wody na głowę. Nie chcę tematu dalej ciągnąć ale tylko ustalmy jakieś reguły dyskusji. Albo rozmawiamy na argumenty i jak mamy coś sensownego do powiedzenia, to mówimy a jak czegoś nie wiemy lub mało wiemy to nie mówimy ok? Ciężko gadać z ludźmi którzy udają ignorantów... dementujesz jakieś insynuację parę postów wyżej czy stronę wyżej a ten jedzie to samo... to jak mamy gadać?
Albo mam nowe argumenty którymi popieram swoje wnioski, albo uznaje, że nie mam argumentów i wniosków nie wyciągam. Jasne jak but a do was można jak do ściany.
Piona i poprawcie się...

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 15.06.2014, 22:59
Cytat:
A liczyleś, ze ze zwolennikami kabareciarza z muszką możliwa jest merytoryczna dyskusja ? Jak nie myslisz, że Mikke jest nowym Mesjaszem to masz zlasowany, postkomunistyczny mózg itp. itd. Partia JKM to jest sekta, a więc rozmowa z nimi jest podobna.
No to może spróbuj ze mną.

Głosowałem na KNP (a konkretnie kol. Berkowicza). Dwa lata byłem członkiem zwyczajnym UPR. Jeździłem do "Młodzież Kontra". Poznałem pana JKM osobiście...

Jasne. Z "partii" odszedłem bo organizacja była na bardzo niskim poziomie. Pan JKM w osobistym kontakcie w....ił mnie niesamowicie bo cytował słowo w słowo swoje blogi - czyli członków swojej partii traktował jak publiczność a nie partnerów do dyskusji o czymkolwiek konstruktywnym.
Do "ludzi JKMa" też mam zastrzeżenia mniejsze lub większe. Konrad Berkowicz - fajny facet ale zamknął się w 60-sekundowej formule z "MK". Jego wypowiedzi to prowokacja i próba szczwanej riposty. Przy 20-40 minutowej debacie nie daje rady. Pan Wipler to jakas tragedia porównywalna do tego czarnowłosego grubaska z PiS (nie pamiętam jak się nazywa i nie żałuję). Przyciśnięty w TV zamienia się w buraka i zachowuje się żałośnie - jak u Moniki Olejnik.
Zatem w mediach, dla przeciętnego odbiorcy, członkowie tej partii prezentują się słabo lub beznadziejnie.

Ale dlaczego mimo wszystko głosuję na tych ludzi? Bo innych nie widzę. Poglądy ekonomiczne i społeczne mam podobne. Doświadczenie życiowe?
Ponad trzy lata żyłem w UK. W Polsce pracuję i utrzymuję się od 10 lat.
W Anglii, za każdym razem gdy nie byłem pewien jak wygląda jakieś prawo, okazywało się że przepisy są bliskie mojemu instynktowi ("zdrowy rozsądek"). Podatki, mieszkania, umowy, życie codzienne, przedsiębiorczość, bezpieczeństwo.
Nikt mnie nie szarpał, nie wlepiał mandatu za przejście przez ulicę i też nikt mi w majtki i do skarpetek nie chciał na ulicy zaglądać. O sile nabywczej pieniądza, nawet tej minimalnej pensji, pisać nie będę bo już każdy słyszał to wiele razy.

I takiego państwa chce. Mało inwazyjnego, w miarę taniego dla szarego obywatela, Więcej wolności może kosztem mniejszego bezpieczeństwa. Bo są w "normalnych" krajach getta jeżące włos na karku. Z drugiej strony jeśli człowiek się zepnie i popracuje ciężej to nie musi takich okolic widywać w ogóle.

Gadanie JKM o Hitlerze, o feministkach, gwałtach i całej reszcie to jedno. Wsadzanie wszystkich do więzienia? Irytujące.
Ale o tym, że w Krakowie nawoływał do powrotu do praworządności, prostego i łatwego "w obsłudze" prawa, do drastycznych cięć budżetowych - to już łatwo przeoczyć. UPR w programie miało wpisane zasadę vacatio legis dla każdej ustawy 7 lat. Jeśli to są wariaci i populiści to kim są ludzie nie respektujący nawet zasady niedziałania prawa wstecz, którzy rządzą Polską na przemian?
Każdy w szkole uczy się o trójpodziale władzy. Korzyści z niego płynące jak i zagrożenia dla państwa, gdy ta zasada jest łamana. Ale gdy JKM huczy ten czy któryś raz gdy te zasady są nadszarpywane czy zwyczajnie ignorowane - to robi się z niego idiotę.

Owszem, idiotę najczęściej robi on sam z siebie. Moja prywatna teoria jest taka, że gość ma autyzm czy Aspergera. Przez dziesiątki lat nie nauczył się, że logiczna poprawność zdania nie ma znaczenia w mediach a figury retoryczne - wręcz przeciwnie, że jeśli chce wygrać nie może skupiać się na tym pierwszym.
W końcu czym innym jest stwierdzenie "Hitler nie wiedział o holocauście" od "nie ma DOWODÓW na to, że wiedział". Być może faktycznie dowodów nie ma i wszystkie papiery na ten temat uległy zniszczeniu albo zwyczajnie ich nie generowano? Sęk w tym, że przeciętny Kowalski nie interesuje się zerojedynkowym rozbiorem czyjejś wypowiedzi tylko słyszy proste słowa "Hitler nie wiedział" - nosz ....a co za debil z tej muchy!

Osobiste poglądy jednak, wady i zalety - to jedno. A postulaty i program to drugie. Nie ma dziś w Polsce wiarygodnych polityków ko-liberalnych lub choćby bliskich tym poglądom. A niestety, wg mnie, minimalizacja struktur państwowych to jest jedyna droga ku normalności. Nie jesteśmy Szwecją, Niemcami czy Wielką Brytanią by poszerzać socjale, przywileje i dzwigać setki tysięcy urzędników, bezrobotnych i fałszywych rolników, inwalidów itd.

PS. Trzeba sobie powiedzieć jasno - dziś cierpimy na... zbyt powszechny internet i zanik subkultur prowieniencji muzycznej. Serio.
Młodzież zamiast szarpać się między hiphopowcami i metalami - to pieprzy farmazony o polityce nie mając pojęcia o życiu, nie płacąc podatków itd. Na tej fali wypłynął Korwin. Ale co w tym złego? Jeszcze 5 lat temu podczas dyskusji w rodzinie ciotki itd. wyzywały mnie słysząc o prywatnej służbie zdrowia. Dziś te same osoby przekonują mnie jakie to potrzebne (reset pamięci?). Już niejednego eksperta czy polityka z tzw. "betonu" widziałem jak powtarza Korwinizmy gospodarcze w uładzonej formie. Pod naciskiem tego radykalizmu jednak delikatnie zmienia się (edukuje?) opinia społeczna i społeczny dyskurs. Cel uświęca środki. Choćby i głosami młodocianych "kuców".

PS2. Zatem jeszcze raz, dlaczego głosować na JKM?
Jestem utylitarystą. Tzn, uważam, że w różnych okolicznościach trzeba stosować różne doktryny. Na przykład może na powojennych zgliszczach dobry jest... komunizm(myśmy akurat mieli stalinizm, mniejsza o to). Kapitalizm? Słabe struktury państwowe, anarchia w niektórych regionach. Budowanie "kapitału" pewnie oznaczałoby nierzadko prawo dżunglii, bandy z karabinami grasujące na niedobitkach.
Ale dziś? Dług publiczny galopuje, IMHO trzeba to zatrzymać, zresetować, odsunąć klasę próżniaczą na margines. Budowanie silnej potrzeby wolności u ludzi też uważam za arcyważne bo technologia idzie do przodu w zawrotnym tempie. Mój syn ma szanse kiedyś obudzić się w świecie, w którym rano pójdzie się odlać a jego własny kibel będzie miał mikroczip wysyłający do komendy policji i pracodawcy i kogokolwiek jeszcze wyniki badań w sekundę. "O, dwa piwka wczoraj a to był wtorek? Upomnienie" już nie mówiąc o czymkolwiek innym w moczu. A może za dużo cukru? Nasz niewolnik niezdrowo żyje przez co jego efektywność spada, toż to gwałt na interesie pracodawcy i państwa! A to tylko setna promila tego jak ciekawie może wyglądać świat niebawem. Niemożliwe? Warto posłuchać wykładów Michio Kaku o świecie za 30 lat. On mówi same piękne rzeczy ale śmiało można ekstrapolować całkiem niezły i niestety wiarygodny horror sci-fi.
Dlatego Korwinizm uważam za pozytywny bodziec dla młodych, refleksje nad wolnością jednostki i zaborczością państwa. Lepsze to niż bierna, bydlęca postawa "rząd przyjdzie i mi zrobi, pan o mnie zadba a ja pooglądam Trudne Sprawy"
Powód: literówki, PS
Ostatnio edytowane przez Baryl : 15.06.2014 o godz. 23:30.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.06.2014, 07:01

Za każdym razem jak czytam Twoje posty to nie mogę wywnioskować ile masz lat. Tyle zacietrzewienia w Tobie, że jednocześnie możesz być pojaranym ideologią 18-latkiem albo 80 letnią babą lejącą lagą każdego, który się nawinie.

Ad H i S :
byłeś kiedyś w Rosji albo jeszcze w ZSRR? Ja miałem tą wątpliwą przyjemność, ale powiedz tym ludziom, że Stalin to zbrodniarz, albo że Putin jest dyktatorem. Zostaniesz tam na zawsze. Przywództwo jako dobre dla swojego kraju może oceniać jego naród. A naród pielęgnuje Lenina w mauzoleum, obchodzi hucznie 9 maja. Dla nich komunizm jest czymś. Tak to taki dziwny naród, który ja zawsze mówię, że lubi być trzymany za mordę. Są takie.

A na kogo glosowałeś? na PO - fajnie się czyta napewno dzisiejszy wprost, może na PiS. Niech poseł Hoffman pokaże jakiego ma wielkiego h... może takiego jak Hausner
Wszystko już było - dlatego złamanego głosu nie dostają od 8 lat ode mnie ani PO ani PiS ani komuchy ani pedały od Palikota.
Salon aż trzepie portkami jak ma dyskutować z JKM, bo oni sobie zrobili z PL prywatny folwark.
Jasne - PiS mniejsze zło niż PO.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.06.2014, 08:07
Baryl napisał(a):Wyświetl post
No to może spróbuj ze mną.

Głosowałem na KNP (a konkretnie kol. Berkowicza). Dwa lata byłem członkiem zwyczajnym UPR. Jeździłem do "Młodzież Kontra". Poznałem pana JKM osobiście...
Nareszcie jakiś merytoryczny wpis zamiast kultu JKM.
Bardzo ładnie napisane, generalnie zgadzam się z Tobą. Chyba każdy chciałby żyć w państwie dostatnim, logicznie ułożonym z dużym obszarem wolności osobistej. Problemem jest tylko to, że niestety nie stanie się to szybko, o czym z czasem każdy młodzian będący na utrzymaniu rodziców (zdecydowana większość zwolennikoów KNP) się przekona na własnej skórze. W międzyczasie albo wyemigrują albo dopadnie ich szara rzeczywistość. Wtedy poglądy ze szkolnej ławy szybko ulecą. Nieprzypadkowo zafascynowanie JKM przez nastolatków, jest porównywane z trądzikiem, przez który każdy młodzian musi przejść. JKM działa już na tym rynku wiele lat. Nic sie nie zmieniło od tego czasu. Ma ciągle ten sam przedział wiekowy swoich zwolenników, łapiących się na chwytliwe hasełka.

To, ze w Polsce potrzebne są zmiany wiadomo nie od dziś. Tylko wielu ludzi nie łączy ich (na całe szczęście) z osobą JKM. Wielu uległo złudzeniu, ze dzięki wywindowaniu JKM do władzy, będą żyć porównywalnie jak w UK czy Niemczech. Otóż nie będą. Każdy kraj ma swoją specyfikę a utopijne pomysły JKM nie są w nich realizowane (nie piszę tu o chwytliwych hasełkach).

Uwarunkowanie zewnętrzne Polski zmienia się na naszych oczach. Pytanie ile mamy czasu ? Za chwilę możemy gonić po lasach z karabinami. Co ma w tym temacie do powiedzenia JKM i KNP ? Jakoś nie słyszę konkretnych (nie hasłowych) odniesień do bezpieczeństwa Polski, oprócz nazywania bandytów (Putina i Łukaszenki) tytułami "Jego Ekscelencja" i zachwycaniem się ....Rosją.
Każdy rozgarnięty dobrze wie, że żadne zmiany w Polsce nie nastąpią jeśli nie zostaną rozbite postkomunistyczne struktury państwa odziedziczone po PRL-u. Z sądownictwem przeżartym korupcją, w którym brylują ludzie wywodzący się z komunistycznych klanów, mediów w których siedzi ta sama banda, a które skrzywiają rzeczywistość od dawna. To samo dotyczy US czyli instytucji, z którymi styka się biznes na co dzień. Budowanie nowej Polski bez rozbicia i wymiecenia tego szamba skazane jest na niepowodzenie, czego dzisiaj właśnie doświadczamy przy okazji spraw np. Kwaśniewskich.
To jest podstawa, od której trzeba zacząć naprawę państwa. A co ma w tym temacie do zaoferowania JKM, oprócz wychwalania pod niebiosa Jaruzelskiego i jego kliki itp. ? Dlatego tez jest on niewiarygodny, dziwnie miękki w stosunku do postkomunistów.

Co do głupich wypowiedzi JKM, może nie zwracano by większej uwagi na to co mówi, ale trzeba być wyczulonym jednak na pewne zalatujące w nich kierunki jego myślenia. Wspomnianego Hitlera też nie analizowano, gdy porywał słuchaczy swoją gadką. Oglądałem go wczoraj w studiu TV w programie o ujawnieniu znanych już taśm. Jedyne na co go było stać do powiedzenia był jego protest przeciwko ich ....ujawnieniu, bo w cytowanych tekstach pojawiły się ....brzydkie słowa ! Kabaret jednym słowem. Tutaj łamana jest konstytucja, debatują jak przy wsparciu publicznych pieniędzy utrzymać władzę Tuska i nie dopuścić PiS do władzy a jemu nie podobały się ...brzydkie słowa !

W kwestiach wolnościowych, o których pisałeś. Jak się odniesiesz do wypowiedzi JKM np. o tym, ze do strajkujących pracowników należy ...strzelać. Słyszałem to kiedyś na własne uszy. To jest ten rodzaj wolności do której mamy dążyć ?
Dla wielu to co ma do zaproponowania JKM w kwestiach pracowniczych, ogólnie społecznych przypomina czasy XIX w. kapitalizmu, taka "Ziemia Obiecana" w pigułce. Polecam jego zwolennikom oglądnięcie tego filmu. Może coś do nich dotrze. Na całe szczęście świat poszedł naprzód w tych kwestiach, tylko Mikke został.

Podsumowując, absolutnie nie łączę potrzebnych zmian, wizji lepszego życia z osobą JKM, uważam że to ślepy zaułek. Polski i kolejnych generacji nie stać na dojście do tego po kilkunastu/ dziesięciu latach, że jest dalej w dupie. Ja też miałem epizod kilkuletniej pracy za granicą. tez mi się tam podobało ale na całe szczęście warunki, płaca i cała otoczka nie była związana z utopijną wizją JKM.

Poza tym piszemy ciągle o JKM, a kim są dla przeciętnego obywatela ci co stoją za jego plecami ? Którym w ciemno wielu chce powierzyć swój los jak w Amber Gold. Ty ich znasz jak widać jako b. działacz UPR ale czy masz do nich pewność ?
Żeby dokonać zmian w Polsce potrzebny jest ogromny wysiłek społeczny, moim zdaniem KNP nie ma szans nawet przy dobrych chęciach go dokonać bo jest za słabe i niezbyt wiarygodne.

Pozdrawiam
Pablo84
Senior Member

Stary 16.06.2014, 11:58
Ja też nie przepadam, ale czasem trzeba mocno komuś spuścić kubeł zimnej wody na głowę. Nie chcę tematu dalej ciągnąć ale tylko ustalmy jakieś reguły dyskusji. Albo rozmawiamy na argumenty i jak mamy coś sensownego do powiedzenia, to mówimy a jak czegoś nie wiemy lub mało wiemy to nie mówimy ok? Ciężko gadać z ludźmi którzy udają ignorantów... dementujesz jakieś insynuację parę postów wyżej czy stronę wyżej a ten jedzie to samo... to jak mamy gadać?
Albo mam nowe argumenty którymi popieram swoje wnioski, albo uznaje, że nie mam argumentów i wniosków nie wyciągam. Jasne jak but a do was można jak do ściany.
Piona i poprawcie się...
No ale chłopie Ty do mnie pisałeś per debil i kretyn? Bo nie wiem.
Dlaczego pisałem o Korwinie, że się liże z Ruskimi? Bo ....a normalny szanujący się polityk nie przyszedłby na imprezke do Ambasadora Rosji. W jaki sposób wytłumaczysz swojego idola?
W wielu kwestiach .......i tak, że się go ....a po prostu nie da czytać- jak np w sprawie rzekomego leczenia onkologicznego przez emerytów- przecież ....A to taka bzdura, że ręce załamać to za mało.
Owszem w części jego postulatów jest sporo prawdy, tylko niech on zacznie wkońcu merytorycznie pisać.

Nie jestem adwokatem Kaczora, ale już wcześniej pisałem, by ktoś mi ....a wkońcu napisał te wszystkie wielkie afery, kolesiostwa za JarKacza. K-O-N-K-R-E-T-N-I-E.
Za co ....a on jest tak wyśmiewany i poniżany. Dla mnie jeśli ktoś porównuje 7letnie rządy Partii Oszustów, najeżone aferami jak gówno muchami, 2 letnich rządów PiS`u to po prostu nie mam ....a pytań.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.06.2014 o godz. 12:06.

palikot
Senior Member

Stary 16.06.2014, 12:19
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
No ale chłopie Ty do mnie pisałeś per debil i kretyn? Bo nie wiem.
Dlaczego pisałem o Korwinie, że się liże z Ruskimi? Bo ....a normalny szanujący się polityk nie przyszedłby na imprezke do Ambasadora Rosji. W jaki sposób wytłumaczysz swojego idola?
W wielu kwestiach .......i tak, że się go ....a po prostu nie da czytać- jak np w sprawie rzekomego leczenia onkologicznego przez emerytów- przecież ....A to taka bzdura, że ręce załamać to za mało.
Owszem w części jego postulatów jest sporo prawdy, tylko niech on zacznie wkońcu merytorycznie pisać.

Nie jestem adwokatem Kaczora, ale już wcześniej pisałem, by ktoś mi ....a wkońcu napisał te wszystkie wielkie afery, kolesiostwa za JarKacza. K-O-N-K-R-E-T-N-I-E.
Za co ....a on jest tak wyśmiewany i poniżany. Dla mnie jeśli ktoś porównuje 7letnie rządy Partii Oszustów, najeżone aferami jak gówno muchami, 2 letnich rządów PiS`u to po prostu nie mam ....a pytań.
Wszystko powiedział w filmiku, wystarczyło parę postów wyżej obejrzeć nie musiałbyś zadawać głupich pytań.
Rusofobiczne nastawienie społeczeństwa nie powinno mieć nic na rzeczy.Trzeba patrzyć na politykę racjonalnie, a nie jak naiwne głupki. Skoro JKM twierdzi, że nie ma politycznych sympatii i antypatii tylko są interesy, widocznie mamy interes w tym, aby niedźwiedzia nie drażnić, a te rządy przyglupków POPISOWSKICH ciągle to robią. Przecież my od nich kupujemy gaz i eksportujemy wiele % PKB! Ci co rządzą to są idioci, zamiast utrzymywać dobre stosunki, jak to robią kraje zachodu jak Francja, to my się kompromitujemy na całej linii. Zachód wystawił naiwnych polaczków na pierwszą linię frontu i opowiada im, jacy są fajni co debile polaczki kupili. zachód RUSKIM sprzedaje broń, a były kanclerz obściskuje się z Putinem. Zastanówcie się trochę! Już nie mówię o porównaniu śmiesznego miliarda zapomogi USA gdzie Irak dostaje 17 mld.
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.06.2014 o godz. 12:24.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.06.2014, 12:45
Rusofobiczne nastawienie społeczeństwa nie powinno mieć nic na rzeczy.Trzeba patrzyć na politykę racjonalnie, a nie jak naiwne głupki. Skoro JKM twierdzi, że nie ma politycznych sympatii i antypatii tylko są interesy, widocznie mamy interes w tym, aby niedźwiedzia nie drażnić, a te rządy przyglupków POPISOWSKICH ciągle to robią. Przecież my od nich kupujemy gaz i eksportujemy wiele % PKB! Ci co rządzą to są idioci, zamiast utrzymywać dobre stosunki, jak to robią kraje zachodu jak Francja, to my się kompromitujemy na całej linii. Zachód wystawił naiwnych polaczków na pierwszą linię frontu i opowiada im, jacy są fajni co debile polaczki kupili. zachód RUSKIM sprzedaje broń, a były kanclerz obściskuje się z Putinem. Zastanówcie się trochę! Już nie mówię o porównaniu śmiesznego miliarda zapomogi USA gdzie Irak dostaje 17 mld.
He, he, he rządy II RP i Józef Piłsudski tez ciągle drażnił Rosję i ZSRR. Nawet uchwalenie Konstytucji 3 maja tez bardzo rozdrażniło Rosję, że wysłała do Polski wojsko, które mordowało, grabiło, wieszało.
Niedawno Rosję (Putina) tak zdenerwowała Czeczenia, ze wysadził kilka bloków z ludźmi w Rosji by miec pretekst do zamordowania narodu czeczeńskiego. Grabieży, ludobójstwa, exodusu uchodźców. Potem bardzo zdenerwowała Rosje Gruzja, która tez została najechana na rozkaz Jego Ekscelencji Putina (to określenia Mikkego nie moje) bo takie miał widzimisie, urwał jej kawałek kraju i przyłączył do Rosji. Teraz widzimy, że to Ukraina znowu rozdrażniła Putina, bo obaliła jego przydupasa Janukowycza, z którym było po linii i na bazie jak z bardzo cenionym przez Mikkego tow. Jaruzelskim. Za chwilę okaże się, ze w kolejce będzie Polska bo rozdrażniła Rosję tym, ze chce być niepodległa i niezależna.

No i o to chodzi Chłopie, zebyśmy tego gazu kupowali jak najmniej u nich po takiej cenie, jak już o interesach piszesz. Kupujemy po najdroższej cenie w Europie. Zapewne myślisz, ze tak trzeba bo jak nie to....się Rosja zdenerwuje. A ja mówię , taki wał. Budujmy alternatywne możliwości przesyłu gazu i potem renegocjujmy cenę. Tylko, ze rząd Jego Ekscelencji Tuska jak można się dowiedzieć z taśm planuje zakończenie gazoportu w Swinoujściu dopiero w 2017 (jaka radosć w Rosji, nie ?). A co do PKB % to sprawdź sobie ten eksport do Rosji bo mi się wydaje, że to oni więcej u nas stracą jakby co (gaz) niż my u nich. Chyba jest spora nadwyżka w handlu. Poza tym Rosja nie jest już dawno naszym największym partnerem handlowym. A handel oparty na strachu "bo się zdenerwują" nie jest najlepszym doradcą.
Zacznij myśleć samodzielnie bez słuchania korwinowego pier.......a.
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2014, 13:10
He, he, he rządy II RP i Józef Piłsudski tez ciągle drażnił Rosję i ZSRR. Nawet uchwalenie Konstytucji 3 maja tez bardzo rozdrażniło Rosję, że wysłała do Polski wojsko, które mordowało, grabiło, wieszało.
Niedawno Rosję (Putina) tak zdenerwowała Czeczenia, ze wysadził kilka bloków z ludźmi w Rosji by miec pretekst do zamordowania narodu czeczeńskiego. Grabieży, ludobójstwa, exodusu uchodźców. Potem bardzo zdenerwowała Rosje Gruzja, która tez została najechana na rozkaz Jego Ekscelencji Putina (to określenia Mikkego nie moje) bo takie miał widzimisie, urwał jej kawałek kraju i przyłączył do Rosji. Teraz widzimy, że to Ukraina znowu rozdrażniła Putina, bo obaliła jego przydupasa Janukowycza, z którym było po linii i na bazie jak z bardzo cenionym przez Mikkego tow. Jaruzelskim. Za chwilę okaże się, ze w kolejce będzie Polska bo rozdrażniła Rosję tym, ze chce być niepodległa i niezależna.

No i o to chodzi Chłopie, zebyśmy tego gazu kupowali jak najmniej u nich po takiej cenie, jak już o interesach piszesz. Kupujemy po najdroższej cenie w Europie. Zapewne myślisz, ze tak trzeba bo jak nie to....się Rosja zdenerwuje. A ja mówię , taki wał. Budujmy alternatywne możliwości przesyłu gazu i potem renegocjujmy cenę. Tylko, ze rząd Jego Ekscelencji Tuska jak można się dowiedzieć z taśm planuje zakończenie gazoportu w Swinoujściu dopiero w 2017 (jaka radosć w Rosji, nie ?). A co do PKB % to sprawdź sobie ten eksport do Rosji bo mi się wydaje, że to oni więcej u nas stracą jakby co (gaz) niż my u nich. Chyba jest spora nadwyżka w handlu. Poza tym Rosja nie jest już dawno naszym największym partnerem handlowym. A handel oparty na strachu "bo się zdenerwują" nie jest najlepszym doradcą.
Zacznij myśleć samodzielnie bez słuchania korwinowego pier.......a.
I niby wszystko fajnie, niby da sie to czytac ale jakbys nie pomanipulowal to bys sie pochorowal chyba. Otoz nawet ze rozmowy nie wynika ze Tusk planuje oddanie gazoportu na 2017 rok a tym bardziej nie wynikaja stad sugestie, jakoby robil to na zlecenie Putina, jak to sugerujesz a wynika jedynie, ze Wlosi maja w dupie i opozniaja budowe a z umow z nimi sporzadzonych nie wynikaja zadne kary za te opoznienia. Czemu nie zasugerujesz, ze to wloski wykonawca dziala na szkode Polski, pod dyktando Gazpromu? Bo ci tak nie wygodnie i nie pasuje do tezy
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 16.06.2014, 13:35
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
I niby wszystko fajnie, niby da sie to czytac ale jakbys nie pomanipulowal to bys sie pochorowal chyba. Otoz nawet ze rozmowy nie wynika ze Tusk planuje oddanie gazoportu na 2017 rok a tym bardziej nie wynikaja stad sugestie, jakoby robil to na zlecenie Putina, jak to sugerujesz a wynika jedynie, ze Wlosi maja w dupie i opozniaja budowe a z umow z nimi sporzadzonych nie wynikaja zadne kary za te opoznienia. Czemu nie zasugerujesz, ze to wloski wykonawca dziala na szkode Polski, pod dyktando Gazpromu? Bo ci tak nie wygodnie i nie pasuje do tezy
To źle zrozumiałeś, chodziło mi o to, ze marny, nieudolny i skorumpowany rząd podpisał tak umowy, ze cieszy się Rosja nie Polska. Która to juz z rzędu umowa, która wystawia państwo polskie na niebezpieczeństwo ? Najpierw gazoport miał byc oddany w 2014 , potem w 2015 a teraz się dowaidujemy że dopiero w 2017. A do tego czasu Polacy Nic się nie stało ale redźcie sobie sami w razie czego. Nie ?
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.06.2014, 13:35
Zdziwie się jak nie bedzie przedterminowych wyborow, bo sytuacja kiedy SLD po aferze Rywina trwalo przez wiele miesiecy w rzadzie mniejszosciowym pokazala 9 lat temu, ze to droga do niebytu politycznego.
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2014, 13:42
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Zdziwie się jak nie bedzie przedterminowych wyborow, bo sytuacja kiedy SLD po aferze Rywina trwalo przez wiele miesiecy w rzadzie mniejszosciowym pokazala 9 lat temu, ze to droga do niebytu politycznego.
Ja mam nadzieję ,że w październiku będziemy mieli samorządowe połączone z tymi do sejmu. Chociaż taniej będzie, a im szybciej ten "rząd" się zwinie tym lepiej.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2014, 14:27
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Jaja sobie robisz? Zamiotą pod dywan, z błogosławieństwem Polsatu, GW i TVN-u.
Nie udawajmy, że żyjemy w normalnym kraju.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.06.2014, 14:37
Dokładnie.

Cytat:
Kultura językowa tych wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chodzi jednak o merytoryczną ocenę dialogu między prezesem NBP a ministrem Sienkiewiczem, to nie widzę tutaj takich rzeczy, które powinny skłonić mnie do dymisji ministra - powiedział.

- Pierwsza analiza tych wypowiedzi nie wskazuje na przekroczenie prawa. Rozmawiali raczej, jak pomóc państwu polskiemu, a nie jak mu zaszkodzić - dodał Tusk.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów