The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2008, 21:21
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
czemu mają potwierdzac? oni już od dawna są czarnymi koniami. dzisiaj moga przegrac z Legią a za tydzien wygrac z Wisła więc...
Ale najlepiej miano czarnego konia potwierdzic ogrywajac kogoś z czołówki np. Legię czy Lecha. Bo jak dla mnie to Śląsk jest zaskoczeniem jeśli chodzi o poziom gry (na plus) a nie wyniki.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.11.2008, 21:29
konrad1991tsw napisał(a):Wyświetl post
Ale najlepiej miano czarnego konia potwierdzic ogrywajac kogoś z czołówki np. Legię czy Lecha. Bo jak dla mnie to Śląsk jest zaskoczeniem jeśli chodzi o poziom gry (na plus) a nie wyniki.
z Lechem na wyjeździe zremisowali, z Legią sie na wyjeździe jak wida prawdopodobnie nie uda, ale np. z Ruchem u siebie wygrali. Śląsk u siebie jest bardzo groźny ale i na wyjazdach jest to nieliczna drużyna z naszej ligi która skópia sie na ataku.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.11.2008, 21:30
jeżeli rządzący Śląskiem nie zrobią dziwnych nerwowych ruchów (zmiana trenera, pozbycie się podstawowych graczy) to w przyszłym roku liczyć się będą poważnie.

Na razie się chłopaki ogrywają w lidze, pamiętajmy, że to beniaminek a do tego mieli zawirowania z Drzymała i nie było pewności, czym się to dla zespołu, trenera i poszczególnych zawodników skończy.
I tak Tarasiewicz niewiarygodną robotę wykonał.
Teraz tylko się szlifować i zgrywać w walce. Raz się im uda wrzucić granat do okopu nepla, innym razem to im kota popędzą. Jak dziś.

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.11.2008, 21:32
czy mnie uszy mylą czy ja słysze doping na Łazienkowskiej?

****a nawet Wawrzyn dzis strzela
Ostatnio edytowane przez medyk : 14.11.2008 o godz. 21:35.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 14.11.2008, 21:37
medyk napisał(a):Wyświetl post
czy mnie uszy mylą czy ja słysze doping na Łazienkowskiej?
Nie myla dopingują na pożegnanie żylety No niestety Sląsk dzis juz chyba meczu nie wygra 4-0
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 14.11.2008, 22:38
Dwa ladne mecze dzisiaj. Po Legii to wiedzac ze bedzie doping w sumie sie tego spodziewalem i Legia zmiotla Slask szczerze mowiac. Slask mial swoje sytuacje i na tle np Lechii wyglada bardzo solidnie, ale tak na serio to nie bylo mowy o zadnym wyrownanym meczu, jak to opowiadali komentatorzy. Strzaly celne 8-1 bodajze. I ten jeden celny malo niebezpieczny, wiec Legia kontrolowala sytuacje od poczatku do konca. Gancarczyk kompletnie niewidoczny, troche sie zawiodlem, bo niby pol ligi sie o niego bije, ale nie potrafil dzisiaj wskoczyc na wysoki poziom.

harthausen, wydaje mi sie, ze w tej chwili wykorzystuja potencjal niemal do maksimum i bez wzmocnien w przyszlym sezonie moze nie byc juz tak dobrze a w najlepszym przypadku co najwyzej wlasnie 5-6 miejsce, bo inni raczej beda sie wzmacniac. Mila, Dudek, Gancarczyk i Szewczuk stanowia jak sie zdaje o wartosci tej druzyny, wiec zakladajac ze przynajmniej jeden z nich odejdzie inni moga nie miec po prostu wystarczajaco umiejetnosci, zeby go zastapic.

Z kolei na rozgrzewke obejrzalem sobie Arke z Belchatowem zakladajac, ze pewnie utne sobie drzemke, a tu mecz na naprawde dobrym poziomie, kupa swietnych strzalow, piekne bramki, no no... Gdyby tylko nie ta jakosc obrazu, na Arce zawsze przekaz telewizyjny jakis zoltawy i zamglony. Czuje sie jakbym ogladal powtorke jakiegos meczu z lat osiemdziesiatych
Powód: Jeszcze jedno,
Ostatnio edytowane przez Clapham : 15.11.2008 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 15.11.2008, 16:42
Dramat - Odra prowadzi 1-0 z Piastem...

znowu się ****a utrzyma...

Znowu wyjazdy na wioskę...
Ddf
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 15.11.2008, 20:40
wychodzi na to, że jutro lepiej życzymy Lechowi niż Polonii. Szkoda, że nie ma takiej opcji, że jak grają rywale naszej Wisełki, to spotkanie kończy się obustronną przegraną

Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.11.2008, 20:48
Remis jutro będzie najlepszy dla nas
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.11.2008, 21:36
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Dramat - Odra prowadzi 1-0 z Piastem...

znowu się ****a utrzyma...

Znowu wyjazdy na wioskę...
Jesli sie utrzyma to znaczy, ze na to zasluguje. Nie mozemy patrzec na ich spadek tylko pod katem tego, ze czesto tam punkty tracimy. Odra mimo wszystko w kazdym sezonie spedzonym w ekstraklasie cos pokazuje pozytywnego. Poza tym sa wieksze wioski. Na meczu z nami w srodku tygodnia bylo z 5000 osob.

No i co najwazniejsze - jesli Odra sie utrzyma to jest wieksza szansa, ze Cracovia poleci
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 15.11.2008, 21:55
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Jesli sie utrzyma to znaczy, ze na to zasluguje. Nie mozemy patrzec na ich spadek tylko pod katem tego, ze czesto tam punkty tracimy.
Patrze na to pod kątem wyjazdu na mały wiejski stadioni...
Cytat:
Poza tym sa wieksze wioski.
Niby jakie? Bełchatów jeszcze by się łapał ale oni mają normalny stadion chociaż..
Cytat:
Na meczu z nami w srodku tygodnia bylo z 5000 osob.
Co z tego, skoro większość oglądała, a młynik liczył 100 osób...

Cytat:
No i co najwazniejsze - jesli Odra sie utrzyma to jest wieksza szansa, ze Cracovia poleci
Rozumiem, że ciebie bardziej emocjonuje mecz z Odrą, niż Cracovią... Ok, ja jednak wolałbym żeby Cracovia została w lidze.
Ddf
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.11.2008, 23:22
Nie tylko my z Odrą punkty tracimy. Legia tez tam potrafi umoczyc. A w tamtym sezonie to chyba nawet Wodzislawianie na Lazienkowskiej wygrali.
A co do wiekszych wiosek - Piast, ktory nawet swojego stadionu nie ma, na LKS czy Cracovie 5000 to tez rzadkosc, nie wiem jak jest z Polonia Bytom.
Mnie tam sie juz derby przejadly, bylo chyba 10 spotkan + 2 w PE. Kilkuletnia przerwa bedzie jak najbardziej w porzadku. Beda mecze z Legia, Lechem, zgody, Lubin pewnie wroci. Emocji nie zabraknie. Poza tym mecz Wisly w Wodzislawiu tez maja swoja historie.
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 15.11.2008, 23:31
Wisła 24 gole strzelone z czego 12 strzelil Brożek nie mam wiecej pytan
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 15.11.2008, 23:32
Rozumiem, że ciebie bardziej emocjonuje mecz z Odrą, niż Cracovią... Ok, ja jednak wolałbym żeby Cracovia została w lidze.

też tak kiedyś myślałem...ale choćby ostatni mecz ligowy pomiedzy Wisłą i Cracovią pokazuje że te mecze ciężko nazwać ligową piłką...te mecze to zwykłe kopaniny z brutalną grą...Cracovi brakuje umiejętności i dlatego tak to wygląda...a do tego jak dla mnie za dużo tych "krwawych" porachunków odkąd Craxa gra w ekstraklasie...ale to tylko moje zdanie...

pozdr
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.11.2008, 23:52
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Wisła 24 gole strzelone z czego 12 strzelil Brożek nie mam wiecej pytan
A tak konkretnie to o co chodzi?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.11.2008, 00:12

Ja bym wolal zeby im stadion zaorali i posolili
A co do jutrzejszego meczu na szczycie to remis i tylko remis
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.11.2008, 00:23
http://sport.interia.pl/news/kolton-...nsfery,1210293

chyba zyskaliśmy nowego kibica. W Cafe Futbol też nam Kołtoń strasznie słodził. Fajnie, to jest jeden z nielicznych niezłych dziennikarzy w Polsce.
inna sprawa, że te artykuły zagłaskaniem piłkarzy grożą..
Odpowiedz cytując
WINDEK
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.11.2008, 00:31
Nie bój nic - jutro będziecie mieli więcej kibiców bylebyście tylko Dyskopolo punkty urwali

Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 16.11.2008, 09:09
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A tak konkretnie to o co chodzi?
Oto ,ze praktyczne bramki strzela jeden pilkarz i cala gra jest pod niego.Gdyby nie daj Bog jakas kontuzja,badz transfer zimą ,bez konkretnych wzmocnien (a Brozka bedzie trudno zastapic),to lezemy i kwiczymy
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.11.2008, 09:22
http://sport.onet.pl/0,1248675,18626...wiadomosc.html
Cytat:
Dla Lecha, walczącego o mistrzowski tytuł, to niezwykle ważne spotkanie. Zwycięstwo nad Polonią pozwoliłoby poznańskiej drużynie zmniejszyć dystans do lidera do jednego punktu. W niedzielnym spotkaniu trener Franciszek Smuda będzie prawdopodobnie mógł skorzystać z wszystkich zawodników. Po karencji za kartki do składu wracają obrońca Ivan Djurdjevic oraz pomocnik Sławomir Peszko. Być może na boisku pojawi się również Rafał Murawski, który w dwóch ostatnich meczach nie zagrał z powodu kontuzji mięśnia dwugłowego.
1.Wisła 30
2.Polonia 28
3.Legia 27
4.Bełchatów 25
5.Lech 24
Powód: sadsad
Ostatnio edytowane przez Ricken : 16.11.2008 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.11.2008, 09:41
No dzisiaj ciekawy mecz w Poznaniu derby Wielkopolski Amica-Dyskobolia nie mogłem się powstrzymać, przepraszam
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.11.2008, 10:01
Ricken napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248675,18626...wiadomosc.html

1.Wisła 30
2.Polonia 28
3.Legia 27
4.Bełchatów 25
5.Lech 24
Generalnie dziennikarze po polsku nie piszą Chodziło pewnie o 1pkt straty do Polonii,która była liderem ;P
W sumie remis też by nam dużo dał,ale ja coś czuję,że Lech zgarni dzisiaj 3pkt. Meczu nie oglądam,bo zazwyczaj,jak jestem za jakimś naszym rywalem,który ma wygrać,to akurat przegrywa heh;-)
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.11.2008, 10:57
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Oto ,ze praktyczne bramki strzela jeden pilkarz i cala gra jest pod niego.Gdyby nie daj Bog jakas kontuzja,badz transfer zimą ,bez konkretnych wzmocnien (a Brozka bedzie trudno zastapic),to lezemy i kwiczymy
Napastnik strzelił połowe bramek, od tego jest. Gdyby miał mniej pisałbyś, że mamy nieskutecznych napastników. Drugą połowe dokładają inni i tak powinno być. Wszystko jest na miejscu.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 16.11.2008, 11:24
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Napastnik strzelił połowe bramek, od tego jest. Gdyby miał mniej pisałbyś, że mamy nieskutecznych napastników. Drugą połowe dokładają inni i tak powinno być. Wszystko jest na miejscu.
Ja bym mimo wszystko przyczepił się do nieskuteczności pomocników, strzelili tylko 2 bramki w 14 meczach (mniej od obrońców...)

Wisła ma najtrudniejszą kampanię pod koniec rundy jesiennej. Dwa trudne wyjazdy (Wrocław i Chorzów). Więc spodziewam się 5 punktów.
Polonia pewnie zgarnie komplet (Górnik i Arka u siebie, wyjazd do Gliwic). Lech może mieć problemy po drugiej stronie Błoń, Legia w Chorzowie. Więc jeżeli planowo dwa ostatnie kluby wygrają u siebie odpowiednio z Polonią i GKS-em, to na zimę możemy oczekiwać kolejności:
Kod:
1. Polonia 17 37
2. Wisła   17 35
3. Legia   17 34
4. Lech    17 34
5. GKS     17 31

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Stary 16.11.2008, 11:43
Przeceniasz możliwości Polonii. Ostatnio grają bardzo słabo nawet z gorszymi drużynami i nie będą ciągle wygrywać po błędach sędziego. Legia u siebie z GKS-em też będzie miała ciężko. Lider w Krakowie na zimę bardzo realny.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.11.2008, 12:41
ja bym chciał poswiecic lidera i zeby wygrała Polonia. Bo mysle ze Lech jest grozniejszym rywalem o majstra, gramy z nim na wyjezdzie a z Polonią u siebie, pozatym Lech straciłby do czołówki sporo i miałby doła psychicznego. ewentualnie remis ale chcialbym wygraną gości

czy mecz z Ruchem bedzie na Śląskim cos mi sie tak odsłyszało w ostatniej lidze+ ze to ostatni mecz Niebieskich w tym roku przy Cichej.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 16.11.2008, 13:09
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
czy mecz z Ruchem bedzie na Śląskim cos mi sie tak odsłyszało w ostatniej lidze+ ze to ostatni mecz Niebieskich w tym roku przy Cichej.
Tak, Ruch mecze z Legią i z Wisłą zagra na największym stadionie w Polsce.

Kluczowe 9 meczów na wiosnę 2009:

(kolejka. mecz)
18. Polonia - Legia
18. GKS - Lech
19. Wisła - Polonia
20. GKS - Wisła
22. Lech - Wisła
25. Legia - Lech
27. Polonia - GKS
27. Wisła - Legia
29. Polonia - Lech

Warto zwrócić uwagę, że poznaniacy tylko 1 z 4 meczów grają u siebie.

I ciekawostka, minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi:
Kod:
#          m pkt z-r-p bz-bs
1. Wisła   4  6  2-0-2  6-7
2. GKS     4  6  2-0-2  6-6
3. Legia   4  5  1-2-1  4-4
4. Lech    3  4  1-1-1  6-4
5. Polonia 3  4  1-1-1  4-5

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.11.2008, 13:12
prober napisał(a):Wyświetl post
Warto zwrócić uwagę, że poznaniacy tylko 1 z 4 meczów grają u siebie.
I to akurat z nami ;P Ale my im się odwdzięczymy za mecz w tej rundzie!
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 16.11.2008, 17:01
Lech tłucze Polonię jak nas. 5 minuta i 2-0

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.11.2008, 17:04
Polonia wygrala wiele potyczek tzw.psim swedem lub po spalonych czy wyimaginowanym karnym jak w meczu przeciwko Piastowi. Wyglada na to, ze dzis tyle szczescia nie beda mieli i moze w koncu polegna ze 4:0
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów