|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ale najlepiej miano czarnego konia potwierdzic ogrywajac kogoś z czołówki np. Legię czy Lecha. Bo jak dla mnie to Śląsk jest zaskoczeniem jeśli chodzi o poziom gry (na plus) a nie wyniki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
z Lechem na wyjeździe zremisowali, z Legią sie na wyjeździe jak wida prawdopodobnie nie uda, ale np. z Ruchem u siebie wygrali. Śląsk u siebie jest bardzo groźny ale i na wyjazdach jest to nieliczna drużyna z naszej ligi która skópia sie na ataku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jeżeli rządzący Śląskiem nie zrobią dziwnych nerwowych ruchów (zmiana trenera, pozbycie się podstawowych graczy) to w przyszłym roku liczyć się będą poważnie.
Na razie się chłopaki ogrywają w lidze, pamiętajmy, że to beniaminek a do tego mieli zawirowania z Drzymała i nie było pewności, czym się to dla zespołu, trenera i poszczególnych zawodników skończy. I tak Tarasiewicz niewiarygodną robotę wykonał. Teraz tylko się szlifować i zgrywać w walce. Raz się im uda wrzucić granat do okopu nepla, innym razem to im kota popędzą. Jak dziś. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
czy mnie uszy mylą czy ja słysze doping na Łazienkowskiej?
****a nawet Wawrzyn dzis strzela ![]()
Ostatnio edytowane przez medyk : 14.11.2008 o godz. 21:35.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Dwa ladne mecze dzisiaj. Po Legii to wiedzac ze bedzie doping w sumie sie tego spodziewalem i Legia zmiotla Slask szczerze mowiac. Slask mial swoje sytuacje i na tle np Lechii wyglada bardzo solidnie, ale tak na serio to nie bylo mowy o zadnym wyrownanym meczu, jak to opowiadali komentatorzy. Strzaly celne 8-1 bodajze. I ten jeden celny malo niebezpieczny, wiec Legia kontrolowala sytuacje od poczatku do konca. Gancarczyk kompletnie niewidoczny, troche sie zawiodlem, bo niby pol ligi sie o niego bije, ale nie potrafil dzisiaj wskoczyc na wysoki poziom.
harthausen, wydaje mi sie, ze w tej chwili wykorzystuja potencjal niemal do maksimum i bez wzmocnien w przyszlym sezonie moze nie byc juz tak dobrze a w najlepszym przypadku co najwyzej wlasnie 5-6 miejsce, bo inni raczej beda sie wzmacniac. Mila, Dudek, Gancarczyk i Szewczuk stanowia jak sie zdaje o wartosci tej druzyny, wiec zakladajac ze przynajmniej jeden z nich odejdzie inni moga nie miec po prostu wystarczajaco umiejetnosci, zeby go zastapic. Z kolei na rozgrzewke obejrzalem sobie Arke z Belchatowem zakladajac, ze pewnie utne sobie drzemke, a tu mecz na naprawde dobrym poziomie, kupa swietnych strzalow, piekne bramki, no no... Gdyby tylko nie ta jakosc obrazu, na Arce zawsze przekaz telewizyjny jakis zoltawy i zamglony. Czuje sie jakbym ogladal powtorke jakiegos meczu z lat osiemdziesiatych ![]() Powód: Jeszcze jedno,
Ostatnio edytowane przez Clapham : 15.11.2008 o godz. 00:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dramat - Odra prowadzi 1-0 z Piastem...
znowu się ****a utrzyma... Znowu wyjazdy na wioskę... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wychodzi na to, że jutro lepiej życzymy Lechowi niż Polonii. Szkoda, że nie ma takiej opcji, że jak grają rywale naszej Wisełki, to spotkanie kończy się obustronną przegraną
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Remis jutro będzie najlepszy dla nas
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
No i co najwazniejsze - jesli Odra sie utrzyma to jest wieksza szansa, ze Cracovia poleci |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Ddf
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Nie tylko my z Odrą punkty tracimy. Legia tez tam potrafi umoczyc. A w tamtym sezonie to chyba nawet Wodzislawianie na Lazienkowskiej wygrali.
A co do wiekszych wiosek - Piast, ktory nawet swojego stadionu nie ma, na LKS czy Cracovie 5000 to tez rzadkosc, nie wiem jak jest z Polonia Bytom. Mnie tam sie juz derby przejadly, bylo chyba 10 spotkan + 2 w PE. Kilkuletnia przerwa bedzie jak najbardziej w porzadku. Beda mecze z Legia, Lechem, zgody, Lubin pewnie wroci. Emocji nie zabraknie. Poza tym mecz Wisly w Wodzislawiu tez maja swoja historie. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wisła 24 gole strzelone z czego 12 strzelil Brożek nie mam wiecej pytan
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
też tak kiedyś myślałem...ale choćby ostatni mecz ligowy pomiedzy Wisłą i Cracovią pokazuje że te mecze ciężko nazwać ligową piłką...te mecze to zwykłe kopaniny z brutalną grą...Cracovi brakuje umiejętności i dlatego tak to wygląda...a do tego jak dla mnie za dużo tych "krwawych" porachunków odkąd Craxa gra w ekstraklasie...ale to tylko moje zdanie... pozdr |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() A co do jutrzejszego meczu na szczycie to remis i tylko remis ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/news/kolton-...nsfery,1210293
chyba zyskaliśmy nowego kibica. W Cafe Futbol też nam Kołtoń strasznie słodził. Fajnie, to jest jeden z nielicznych niezłych dziennikarzy w Polsce. inna sprawa, że te artykuły zagłaskaniem piłkarzy grożą.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie bój nic - jutro będziecie mieli więcej kibiców
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/0,1248675,18626...wiadomosc.html
Cytat:
2.Polonia 28 3.Legia 27 4.Bełchatów 25 5.Lech 24 Powód: sadsad
Ostatnio edytowane przez Ricken : 16.11.2008 o godz. 09:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
No dzisiaj ciekawy mecz w Poznaniu
derby Wielkopolski Amica-Dyskobolia |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Chodziło pewnie o 1pkt straty do Polonii,która była liderem ;PW sumie remis też by nam dużo dał,ale ja coś czuję,że Lech zgarni dzisiaj 3pkt. Meczu nie oglądam,bo zazwyczaj,jak jestem za jakimś naszym rywalem,który ma wygrać,to akurat przegrywa heh;-) ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Napastnik strzelił połowe bramek, od tego jest. Gdyby miał mniej pisałbyś, że mamy nieskutecznych napastników. Drugą połowe dokładają inni i tak powinno być. Wszystko jest na miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() Wisła ma najtrudniejszą kampanię pod koniec rundy jesiennej. Dwa trudne wyjazdy (Wrocław i Chorzów). Więc spodziewam się 5 punktów. Polonia pewnie zgarnie komplet (Górnik i Arka u siebie, wyjazd do Gliwic). Lech może mieć problemy po drugiej stronie Błoń, Legia w Chorzowie. Więc jeżeli planowo dwa ostatnie kluby wygrają u siebie odpowiednio z Polonią i GKS-em, to na zimę możemy oczekiwać kolejności: Kod:
1. Polonia 17 37 2. Wisła 17 35 3. Legia 17 34 4. Lech 17 34 5. GKS 17 31 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeceniasz możliwości Polonii. Ostatnio grają bardzo słabo nawet z gorszymi drużynami i nie będą ciągle wygrywać po błędach sędziego. Legia u siebie z GKS-em też będzie miała ciężko. Lider w Krakowie na zimę bardzo realny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ja bym chciał poswiecic lidera i zeby wygrała Polonia. Bo mysle ze Lech jest grozniejszym rywalem o majstra, gramy z nim na wyjezdzie a z Polonią u siebie, pozatym Lech straciłby do czołówki sporo i miałby doła psychicznego. ewentualnie remis ale chcialbym wygraną gości
czy mecz z Ruchem bedzie na Śląskim |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kluczowe 9 meczów na wiosnę 2009: (kolejka. mecz) 18. Polonia - Legia 18. GKS - Lech 19. Wisła - Polonia 20. GKS - Wisła 22. Lech - Wisła 25. Legia - Lech 27. Polonia - GKS 27. Wisła - Legia 29. Polonia - Lech Warto zwrócić uwagę, że poznaniacy tylko 1 z 4 meczów grają u siebie. I ciekawostka, minitabelka meczów pomiędzy zainteresowanymi: Kod:
# m pkt z-r-p bz-bs 1. Wisła 4 6 2-0-2 6-7 2. GKS 4 6 2-0-2 6-6 3. Legia 4 5 1-2-1 4-4 4. Lech 3 4 1-1-1 6-4 5. Polonia 3 4 1-1-1 4-5 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
I to akurat z nami ;P Ale my im się odwdzięczymy za mecz w tej rundzie!
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech tłucze Polonię jak nas. 5 minuta i 2-0
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Polonia wygrala wiele potyczek tzw.psim swedem lub po spalonych czy wyimaginowanym karnym jak w meczu przeciwko Piastowi. Wyglada na to, ze dzis tyle szczescia nie beda mieli i moze w koncu polegna ze 4:0
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|