The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2018, 06:25
Smuda to juz chyba nawet byl. Zwolnili go z Widzewa zeby mogl wejsc do tej samej rzeki po raz czwarty, czy piaty?
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 14.06.2018, 07:02
Halo zarząd, halo Radek!

Jaki jest sens by Sobol uczył się przy kolejnym noname ?
Układ z Wdowczykiem, Carillo i Ramirezem miał jakikolwiek sens bo goście już trochę pracowali.

Poczekajmy na szczegóły, jeśli to Sobol ie chciał wziąć roboty, tak jak niektórzy piszą, to mega słabe.

W ten prosty sposób wyleczymy się z legend na długo.

Oczywiście taki Stolarczyk czy Jop może ogarnąć, czemu nie, każdy jakoś zaczynał a wbrew temu co tu piszecie nie jesteśmy Realem Madryt
Ale na tej samej zasadzie może to zrobić Sobol, który jak słyszymy, podobnie jak Carrillo nie mzoe się dogadać z połową trenerów. Może pora wziąć za coś odpowiedzialnośc?
Dla mnie taka pozacja drugiego ale nietykalnego to byłby lekko niesmaczny układ.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
MackoKurko
Member

Od: 05.2018

Stary 14.06.2018, 07:13
Czy żadna z legend Wisły (Kasperczak, Lenczyk) nie chciała przejąć Wisły? Sobol nauczyłby się więcej, a ktoś by ogarnął burdel...
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 14.06.2018, 07:29
Lenczyk nie jest żadną legenda Wisły.
Wymazał się z gabloty sław biorąc te ....e zza Błon za kochankę.

Nie dla Stolarczyka. Nie dla Paszulewicza.

Sobol z Jopem mnie zasmucili. Skoro odmawiają w takim momencie powinni odejść.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2018, 07:49
Sobol z Jopem odmówili z jednego powodu. Sobol woli być asystentem, a Jop w CLJ. Tam mają spokojną robotę i co ważne pewną. Prawda taka, że trenerowi w Wiśle ciężko przepracować nawet rok, bo zawsze coś się na niego znajdzie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 14.06.2018, 07:58
czy historia Legii nie nauczyła, ze dyrektorzy to ....a dyrektorzy a nie trenerzy?

Jeszcze Stolarczyk, no ....a, z całym szacunkiem ale Leo why ?
Ale karuzela ruszyla, nikt nie chce do niej wsiadac, jak myslicie, kto nastepny na bebnie? Marek Motyka czy Wójtowicz?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.06.2018, 08:01
Kto teraz realnie jest w ogóle w obiegu z sensownych trenerów w PL ? Bartoszek ?

Pomijam takie wynalazki jak Stolarczyk.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.06.2018, 08:03
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Kto teraz realnie jest w ogóle w obiegu z sensownych trenerów w PL ? Bartoszek ?

https://www.transfermarkt.co.uk/trai...tik=135&plus=0
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 14.06.2018, 08:07
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

Urban? Wisła zawsze jak zwalnia, to na rynku nie w kim wybierać. Szkoda, że Stokowiec w Lechii.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 14.06.2018, 08:09
Liczę jeszcze na instynkt samozachowawczy Stolarczyka, który wstrzyma go przed wzięciem roboty, o której nie ma większego pojęcia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2018, 08:13
trzeba sobie zadac pytanie, który trener jest ...na dorobku i popracuje przez pol roku za darmo (bo wtedy go wy.......ą)
Urban ma dom w Krk, czy wzialby Wisle? Na 3 miesiace zapewne.

Ktoś z kibicow by nie chciał ? Wierze bardziej w Wasza wislackosc niz w Stolara i reszty

Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2018, 08:13
Jak z powodu Sobola poleciał Carrillo (może nie tylko ?), a teraz Sobol nie chce brać roboty to sayonara ;/ Nie widzę opcji, żeby tu został u jakiegokolwiek trenera jako Nietykalny. Gdybym ja był trenerem do wzięcia Wisły to pierwsze pytanie by było czy Radek już spakował walizki.
To jest stan niemożliwy - albo Sobol bierze tą robotę albo szuka szczęścia na Wieczystej.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 14.06.2018, 08:17
Przeciez Stolar ma wieksze doswiadczenie w trenerce niz Jop i Sobol razem wzieci.

Trenowal samodzielnie juniorow, rezerwy oraz pierwsza druzyne Pogoni.
Trenowal takze i zbieral przyzwoite recenzje Polske U20.

Ja wiem, ze dupy to nie urywa, ale jak zwykle 'hejt' przesadzony.

Nie zdziwie sie, jak pomysl wyszedl w pewnym sensie od Glowy, bo tak samo jak on Stolarczyk ma kontakty/znajomosci w "Fabryce Futbolu".
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 14.06.2018, 08:21
Według mnie nie jest prawdą, że Jop i Sobolewski odmówili.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.06.2018, 08:23
Snow napisał(a):Wyświetl post

Nie zdziwie sie, jak pomysl wyszedl w pewnym sensie od Glowy, bo tak samo jak on Stolarczyk ma kontakty/znajomosci w "Fabryce Futbolu".
Dokładnie taki tweet się gdzieś pojawił (nie wiem czy nie Stano), że to pomysł nowego dyrektora sportowego - Głowackiego, dobrego kumpla Stolara.
Odpowiedz cytując
bkl1988
Banita

Od: 05.2018

Stary 14.06.2018, 08:25
SOBOL NIE MA CHARAKTERU BY ODMÓWIĆ, uwazam że zarzad w tej chwili nie ma po opcji Hiszpańskiej pomysłu na klub
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2018, 08:26
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Według mnie nie jest prawdą, że Jop i Sobolewski odmówili.
ale ze nie prawda jest to, ze Sobol odmówił pracowania w parze z Jopem?

E: Super, jesli argumentem tego zeby zatrudnic Głowe jest to ze sie zna z FF. Kerwa, ja tez sie znam tzn mam do nich numer, moge zadzwonic beda mnie kojarzyli. Czy to argument za tym bym został d.s? Pomijam afere która ma na plecach ostatnio FF z Lechem i ogólnie działaniami na rynku menadzerskim.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.06.2018 o godz. 08:28.

Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2018, 08:32
Dlaczego wiedząc od prawie miesiąca-bo wszystko na to wskazywało- że nastąpi ewakuacja Carillo z Wisły, szanowny zarząd nie przygotował sobie wcześniej spadochronu, tylko w ostatnim momencie na łapu capu, szuka nowego trenera? Co, niby są zdziwieni, że Sobolewski nie chce ryzykować i brać drużyny? To jaki oni mają kontakt z drużyną Założę się, że pójdzie niedługo taki komunikat z klubu, żę Junco ich zapewniał, że wszystko jest w porządku
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.06.2018, 08:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post

E: Super, jesli argumentem tego zeby zatrudnic Głowe jest to ze sie zna z FF. Kerwa, ja tez sie znam tzn mam do nich numer, moge zadzwonic beda mnie kojarzyli. Czy to argument za tym bym został d.s? Pomijam afere która ma na plecach ostatnio FF z Lechem i ogólnie działaniami na rynku menadzerskim.
A jaka agencja menadzerska nie zrobiła chciaż raz afery?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.06.2018, 08:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Jak najbardziej. Trzymam kciuki żebyś został dyrektorem sportowym
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 14.06.2018, 08:39
regan napisał(a):Wyświetl post
A jaka agencja menadzerska nie zrobiła chciaż raz afery?
takiej jak FF to zadna duza powazna grupa menadzerska nie zrobiła
jesli chodzi o kontakty to Piotrek S ma tez bardzo szerokie, teraz nawet wsrod celebrytow. Tyle ze nie maja hajsu, te kontakty mozna sobie o kant dupy rozbic. Po co Stupka zapierdalał po całej polsce ogladac młodych od 14 roku zycia, skoro koniec koncow go wyjebali i projekt sie wysypał.
dla mnei to jest słabe, ze taki klub majacy wczesniej taki ogromny potencjał, historie, moze zaraz sie rozmienic na drobne przez pare osób....
E: ten trener z Rakowa to Marek Papszun i zapomnij o nim
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.06.2018 o godz. 08:48.

Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 14.06.2018, 08:40
Ale czego wy się spodziewacie? Przemyślanych działań? Wizji? Nie obsadzania kluczowych stanowisk zasługami? Ludzie, nasz zarząd to kompletni amatorzy, news, że Głowacki ma zostać dyrektorem sportowym to jest jakieś apogeum idiotyzmu, jak dalej tak to będzie wyglądać to polecimy z ligi, a co do trenera, to ja bym chętnie widział tego z Rakowa, wyleciało mi nazwisko, ale spokojnie, przyjdzie ktos kto bedzie potulnie sluchał rozkazów amatorskiego zarządu.

PS. JUŻ JANEKX BYŁBY 2000X LEPSZYM DYREM SPORTOWYM
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 14.06.2018, 08:46
Cytat:
Sobol z Jopem odmówili z jednego powodu. Sobol woli być asystentem, a Jop w CLJ. Tam mają spokojną robotę i co ważne pewną. Prawda taka, że trenerowi w Wiśle ciężko przepracować nawet rok, bo zawsze coś się na niego znajdzie.

Sobol super posadkę sobie znalazł Trenerem być nie chce, odejść do innego zespołu w celu zebrania doświadczenia też nie chce. Tylko i wyłącznie asystent, wiecznie. Świetny pomysł, tak nigdy nie straci u kibiców i zawsze będzie nietykalny. Tylko kaska leci i wystarczy rozstawiać pachołki A jak trener będzie go chciał pogonić to myk do zarządu i nie ma trenera
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.06.2018, 08:57
Sobol zawsze wydawał się być gościem AMBITNYM, ale jednak widać, że skupił się na umiejętności LICZENIA. W sumie mnie to nie dziwi, skoro jest taka opcja. Nie wiem do czego zawiedzie nas Stolarczyk, ale mam nadzieję, że okręt o nazwie Wisła Kraków nie dryfuje do 1. ligi.

Ps. Mnie osobiście zastanawia jak poradziłby sobie u nas Marek Zub.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 14.06.2018, 09:05
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Lenczyk nie jest żadną legenda Wisły.
Wymazał się z gabloty sław biorąc te ....e zza Błon za kochankę.

Nie dla Stolarczyka. Nie dla Paszulewicza.

Sobol z Jopem mnie zasmucili. Skoro odmawiają w takim momencie powinni odejść.
Zgadzam się w pełni z ostatnim zdaniem. Sobol dał się poznać jako walczak, a w tym momencie wygląda, że chce sobie zapewnić miękkie lądowanie. Z drugiej strony nie dziwię mu się, bo posada pierwszego trenera w Wiśle niepewna. Tylko w co gra zarząd? Zaklepaliśmy sobie wiecznego asystenta, który jest nie do ruszenia, jak kiedyś Kapka?
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.06.2018, 09:09
Dlatego ja proponowałem Tomasza Kaczmarka, który od kilku lat szkoli się w Niemczech. Z IV ligowymi drużynami osiągał dobre wyniki oraz pracował u boku Boba Bradleya, miał staże u Nagelsmanna i Tedesco. Trener z UEFA pro, mający 33 lata, przymierzany niegdyś do Lechii.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 14.06.2018, 09:13
W takiej czarnej dupie (prawdopodobnie brak sensownych transferów w tym okienku, sytuacja podobna jak rok temu za Meresińskiego), to pasowałby najbardziej dobry rzemieślnik - strażak, a więc Ojrzyński (come on, puchary z Arką), lub z zagranicy ktoś w stylu Lettieriego np. drugi gastarbeiter z Niemiec z Pogoni (ale Runjaić a nie Stolarczyk). O trenerach z niższych lig nie piszę bo nie oglądam tychże i nie mam zdania.

A Sobol rozumiem był tylko pretekstem żeby pożegnać drogiego Carillo, bo chyba wiedzieli że odmówi podjęcia pracy jako pierwszy trener. W takim układzie naprawdę powinien chłop gdzieś wybyć na samodzielną pracę, bo rozstawianiem pachołków to i ja mogę się zająć i jak mawiał klasyk Smuda - "zrobię ci to za połowę ceny".
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 14.06.2018 o godz. 09:16.
Odpowiedz cytując
sedonh
Banita

Od: 03.2015

Stary 14.06.2018, 09:14
tsw biała gwiazda napisał(a):Wyświetl post
Dlatego ja proponowałem Tomasza Kaczmarka, który od kilku lat szkoli się w Niemczech. Z IV ligowymi drużynami osiągał dobre wyniki oraz pracował u boku Boba Bradleya, miał staże u Nagelsmanna i Tedesco. Trener z UEFA pro, mający 33 lata, przymierzany niegdyś do Lechii.
Fantazja, zbyt dobre żeby zarząd na to wpadł
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 14.06.2018, 09:14
a Marcin Kaczmarek ? wolny chyba jest, a niezłą robotę w Płocku robił...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.06.2018, 09:16
dobrze, że pojawił si problem odejścia Carillo.
Forum żyje...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów