|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Smuda to juz chyba nawet byl. Zwolnili go z Widzewa zeby mogl wejsc do tej samej rzeki po raz czwarty, czy piaty
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Halo zarząd, halo Radek!
Jaki jest sens by Sobol uczył się przy kolejnym noname ? Układ z Wdowczykiem, Carillo i Ramirezem miał jakikolwiek sens bo goście już trochę pracowali. Poczekajmy na szczegóły, jeśli to Sobol ie chciał wziąć roboty, tak jak niektórzy piszą, to mega słabe. W ten prosty sposób wyleczymy się z legend na długo. Oczywiście taki Stolarczyk czy Jop może ogarnąć, czemu nie, każdy jakoś zaczynał a wbrew temu co tu piszecie nie jesteśmy Realem Madryt ![]() Ale na tej samej zasadzie może to zrobić Sobol, który jak słyszymy, podobnie jak Carrillo nie mzoe się dogadać z połową trenerów. Może pora wziąć za coś odpowiedzialnośc? Dla mnie taka pozacja drugiego ale nietykalnego to byłby lekko niesmaczny układ. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2018
Offline |
|
|
Czy żadna z legend Wisły (Kasperczak, Lenczyk) nie chciała przejąć Wisły? Sobol nauczyłby się więcej, a ktoś by ogarnął burdel...
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lenczyk nie jest żadną legenda Wisły.
Wymazał się z gabloty sław biorąc te ....e zza Błon za kochankę. Nie dla Stolarczyka. Nie dla Paszulewicza. Sobol z Jopem mnie zasmucili. Skoro odmawiają w takim momencie powinni odejść. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Sobol z Jopem odmówili z jednego powodu. Sobol woli być asystentem, a Jop w CLJ. Tam mają spokojną robotę i co ważne pewną. Prawda taka, że trenerowi w Wiśle ciężko przepracować nawet rok, bo zawsze coś się na niego znajdzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
czy historia Legii nie nauczyła, ze dyrektorzy to ....a dyrektorzy a nie trenerzy
Jeszcze Stolarczyk, no ....a, z całym szacunkiem ale Leo why ? Ale karuzela ruszyla, nikt nie chce do niej wsiadac, jak myslicie, kto nastepny na bebnie? Marek Motyka czy Wójtowicz? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Kto teraz realnie jest w ogóle w obiegu z sensownych trenerów w PL ? Bartoszek ?
Pomijam takie wynalazki jak Stolarczyk. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Urban? Wisła zawsze jak zwalnia, to na rynku nie w kim wybierać. Szkoda, że Stokowiec w Lechii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Liczę jeszcze na instynkt samozachowawczy Stolarczyka, który wstrzyma go przed wzięciem roboty, o której nie ma większego pojęcia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
trzeba sobie zadac pytanie, który trener jest ...na dorobku i popracuje przez pol roku za darmo (bo wtedy go wy.......ą)
Urban ma dom w Krk, czy wzialby Wisle? Na 3 miesiace zapewne. Ktoś z kibicow by nie chciał ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak z powodu Sobola poleciał Carrillo (może nie tylko ?), a teraz Sobol nie chce brać roboty to sayonara ;/ Nie widzę opcji, żeby tu został u jakiegokolwiek trenera jako Nietykalny. Gdybym ja był trenerem do wzięcia Wisły to pierwsze pytanie by było czy Radek już spakował walizki.
To jest stan niemożliwy - albo Sobol bierze tą robotę albo szuka szczęścia na Wieczystej. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przeciez Stolar ma wieksze doswiadczenie w trenerce niz Jop i Sobol razem wzieci.
Trenowal samodzielnie juniorow, rezerwy oraz pierwsza druzyne Pogoni. Trenowal takze i zbieral przyzwoite recenzje Polske U20. Ja wiem, ze dupy to nie urywa, ale jak zwykle 'hejt' przesadzony. Nie zdziwie sie, jak pomysl wyszedl w pewnym sensie od Glowy, bo tak samo jak on Stolarczyk ma kontakty/znajomosci w "Fabryce Futbolu". |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Według mnie nie jest prawdą, że Jop i Sobolewski odmówili.
![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 05.2018
Offline |
|
|
SOBOL NIE MA CHARAKTERU BY ODMÓWIĆ, uwazam że zarzad w tej chwili nie ma po opcji Hiszpańskiej pomysłu na klub
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale ze nie prawda jest to, ze Sobol odmówił pracowania w parze z Jopem?
E: Super, jesli argumentem tego zeby zatrudnic Głowe jest to ze sie zna z FF. Kerwa, ja tez sie znam tzn mam do nich numer, moge zadzwonic beda mnie kojarzyli. Czy to argument za tym bym został d.s? Pomijam afere która ma na plecach ostatnio FF z Lechem i ogólnie działaniami na rynku menadzerskim.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.06.2018 o godz. 08:28.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dlaczego wiedząc od prawie miesiąca-bo wszystko na to wskazywało- że nastąpi ewakuacja Carillo z Wisły, szanowny zarząd nie przygotował sobie wcześniej spadochronu, tylko w ostatnim momencie na łapu capu, szuka nowego trenera? Co, niby są zdziwieni, że Sobolewski nie chce ryzykować i brać drużyny? To jaki oni mają kontakt z drużyną
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
takiej jak FF to zadna duza powazna grupa menadzerska nie zrobiła
![]() jesli chodzi o kontakty to Piotrek S ma tez bardzo szerokie, teraz nawet wsrod celebrytow. Tyle ze nie maja hajsu, te kontakty mozna sobie o kant dupy rozbic. Po co Stupka zapierdalał po całej polsce ogladac młodych od 14 roku zycia, skoro koniec koncow go wyjebali i projekt sie wysypał. dla mnei to jest słabe, ze taki klub majacy wczesniej taki ogromny potencjał, historie, moze zaraz sie rozmienic na drobne przez pare osób.... E: ten trener z Rakowa to Marek Papszun i zapomnij o nim ![]()
Ostatnio edytowane przez szprotson : 14.06.2018 o godz. 08:48.
![]()
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Ale czego wy się spodziewacie? Przemyślanych działań? Wizji? Nie obsadzania kluczowych stanowisk zasługami? Ludzie, nasz zarząd to kompletni amatorzy, news, że Głowacki ma zostać dyrektorem sportowym to jest jakieś apogeum idiotyzmu, jak dalej tak to będzie wyglądać to polecimy z ligi, a co do trenera, to ja bym chętnie widział tego z Rakowa, wyleciało mi nazwisko, ale spokojnie, przyjdzie ktos kto bedzie potulnie sluchał rozkazów amatorskiego zarządu.
PS. JUŻ JANEKX BYŁBY 2000X LEPSZYM DYREM SPORTOWYM |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Sobol super posadkę sobie znalazł |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Sobol zawsze wydawał się być gościem AMBITNYM, ale jednak widać, że skupił się na umiejętności LICZENIA. W sumie mnie to nie dziwi, skoro jest taka opcja. Nie wiem do czego zawiedzie nas Stolarczyk, ale mam nadzieję, że okręt o nazwie Wisła Kraków nie dryfuje do 1. ligi.
Ps. Mnie osobiście zastanawia jak poradziłby sobie u nas Marek Zub. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Zgadzam się w pełni z ostatnim zdaniem. Sobol dał się poznać jako walczak, a w tym momencie wygląda, że chce sobie zapewnić miękkie lądowanie. Z drugiej strony nie dziwię mu się, bo posada pierwszego trenera w Wiśle niepewna. Tylko w co gra zarząd? Zaklepaliśmy sobie wiecznego asystenta, który jest nie do ruszenia, jak kiedyś Kapka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Dlatego ja proponowałem Tomasza Kaczmarka, który od kilku lat szkoli się w Niemczech. Z IV ligowymi drużynami osiągał dobre wyniki oraz pracował u boku Boba Bradleya, miał staże u Nagelsmanna i Tedesco. Trener z UEFA pro, mający 33 lata, przymierzany niegdyś do Lechii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
W takiej czarnej dupie (prawdopodobnie brak sensownych transferów w tym okienku, sytuacja podobna jak rok temu za Meresińskiego), to pasowałby najbardziej dobry rzemieślnik - strażak, a więc Ojrzyński (come on, puchary z Arką), lub z zagranicy ktoś w stylu Lettieriego np. drugi gastarbeiter z Niemiec z Pogoni (ale Runjaić a nie Stolarczyk). O trenerach z niższych lig nie piszę bo nie oglądam tychże i nie mam zdania.
A Sobol rozumiem był tylko pretekstem żeby pożegnać drogiego Carillo, bo chyba wiedzieli że odmówi podjęcia pracy jako pierwszy trener. W takim układzie naprawdę powinien chłop gdzieś wybyć na samodzielną pracę, bo rozstawianiem pachołków to i ja mogę się zająć i jak mawiał klasyk Smuda - "zrobię ci to za połowę ceny".
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 14.06.2018 o godz. 09:16.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Fantazja, zbyt dobre żeby zarząd na to wpadł
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
a Marcin Kaczmarek ? wolny chyba jest, a niezłą robotę w Płocku robił...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
dobrze, że pojawił si problem odejścia Carillo.
Forum żyje... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|