The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PrzemkoSoton
Junior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2008, 21:49
Witam serdecznie wszystkich!Pomimo ze jestem tutaj nowy i nie mieszkam juz w Krakowie wciaz bardzo zywiolowo interesuja mnie wszystkie fakty i nowinki zwiazane szczegolnie z przebudowa stadionu w moim rodzinnym miescie.Mam dosc istotne pytanie dotyczáce tej radosnej informacji o budowie nowego C.
Czy ktos moze wie jak podczas budowy naroznikow zostanie rozwiazana sprawa tych dwoch masztow oswietleniowych?Rzecz jasna musza zostac rozebrane, ale aby rozgrywac mecze wieczorem nie wystarcza tylko dwa jupitery przy trybunach A i B?O tym w tym newsie juz nie napsianoRozumiem ze chwilowo mecze beda rozgrywane bez tych jupiterow?Pod narazoniki tez musza byc zrobione fundamenty wiec na 100 beda przeszkadzac.Zastanawiam sie czy beda to robic etapami czy poprostu te maszty rozbiora dopiero w przyszlym roku kiedy mecze beda przeniesione na inny obiekt.
Pozdrawiam Wszystkich z nad deszczowej zatoki
Odpowiedz cytując
Ksawery
Member

Od: 04.2007

Stary 11.07.2008, 08:18
Maszty rozbiorą jak będziemy grać na innym obiekcie.
Odpowiedz cytując
DoggTS
Member

Od: 04.2005

Stary 13.07.2008, 20:20
a w Krakowie Obtułowicz ma monopol na budowle "sportowe" -> Centrum Sportu w Nowej Hucie
Jak się czyta ten artykuł, to jakbym widział budowę naszego stadionu - te same problemy, ten sam pseudo-architekt...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.07.2008, 20:47
- Elewacja w sam raz dla Nowej Huty. Wygląd może jest surowy i bardzo prosty, ale taka była moda - dodaje dyrektorka Niedziałkowska.

....
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.07.2008, 21:18

Obtulowicz - wrzodzie na dupie architektury !!!!

Nie chce slyszec ze ten Frankenstein architektury jeszcze cos projektuje !!!

"Juz nic przez tego pana nie bedzie spier...lone."

Przyhamuj Panie Krytyk
Powód: no ten... no....
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 14.07.2008 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
PrzemkoSoton
Junior Member

Stary 14.07.2008, 07:38
Elewacje trybun mozna zawsze zrobic po zakonczeniu budowy-i mysle ze tak to jest w zamysle np z zoltych granitowych plyt.Mam pytanie do moderatora czy w Polsce dziala prawo?W Anglii Pan Piotr 0704 dortmund mial by juz przedstawiony powazny zarzut niech ktos lepiej wykasuje tego posta 15352 z tym rysuneczkiem.Nie kazdy moze lubic tego architekta ale za jego surowe i proste projekty, ale jakos ten stadion powstaje i nie widze glosow sprzeciwu przy budowie.Troche poszanowania dla innych.
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Stary 14.07.2008, 11:09
tymczasem:
Kod:
Jednocześnie Zamawiający informuje, że zmienia:
termin składnia ofert i wniesienia wadium z dnia 11.07.2008 r. do godz. 10:00, na dzień 14.07.2008 r. do
godz. 14:00.
termin otwarcia ofert z dnia 11.07.2008 r. o godz. 10:15 na dzień 14.07.2008 r. o godz. 14:15.
A więc czekamy na wynik przetargu
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 14.07.2008, 11:19
PrzemkoSoton, ale na szczęście nie żyjemy w Anglii, poza tym Piotrek z Dortmundu wyraża swoje zdanie, (zresztą, bardzo podobnego do mojego).
Prawda jest taka, że ten Pan, co dotknie, s.......i i to nie jest tylko moje zdanie- ale osób, które z panem Profesorem miały kontakt.
Wielokrotnie w tym temacie pojawiały się fakty, które ośmieszają Obtułowicza. Nie wierzysz? sam sprawdź.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 14.07.2008 o godz. 11:22.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 14.07.2008, 13:13
No oficjalnej pojawiła się galeria z montażu nowych bramek na boisku głównym.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 14.07.2008, 13:24
Zaskoczony jestem stanem murawy.Widać, że panowie od trawnika się nie obijali, no ale być może to tak dobrze wygląda tylko na zdjęciach.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.07.2008, 13:39
A wie ktoś może czy te bramki zamontowali na w miejscach gdzie stały stare bramki czy przesunęli je na środek sektorów D i E?
I
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.07.2008, 14:16
Z tego co widać z fotek raczej w tym samym miejscu będą. Zresztą jaki byłby sens teraz przesuwać je w strone sektora C

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 14.07.2008, 14:23
I co wiemy już kto wybuduje naszą wspaniałą ściankę szczelinową
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.07.2008, 18:32
Panie PrzemkoSoton z Southampton:

primo: W Anglii to p. Obultowicz moglby projektowac co najwyzej wystroj toalety w Pana kawalerce za 300 funtow (polecam zolte granitowe plyty)

secundo: Jestem gotowy na ten proces. Chociaz pewnie p."Architekt" bal by sie naglosnienia jego bledow i poszedlby na ugode

tertio: Kazdy sad na swiecie ( nawet "W ANGLII") po zapoznaniu sie z dzialalnoscia p. Obtulowicza oczyscilby mnie z zarzutow.

quarto: Proponuje Panu poczytac wpisy na tym forum i dowiedziec sie dokladnie kogo Pan broni.

quinto: Koncze bo przesadzam ale takie mam zdanie na ten temat i nie zmienie go.

sexto: Sorry za ten wrzut mozecie go skasowac ( jak juz przeczytaja go w Southampton)
Ostatnio edytowane przez piotr 0704 dortmund : 14.07.2008 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.07.2008, 22:35
Zdaje mi się, że bramki nie powinny być ustawione centralnie względem trybun, a precyzyjniej mówiąc powinny być ustawione mniej więcej na środku krótszych boków boiska... będzie to korygowane wraz z obniżaniem płyty boiska...

A co do pana Obtulowicza to zgadzam się z opinią moich przedmówców (Pable84 i piotr 0704 dortmund) jest to człowiek który niczego dobrego do budowy stadionu Wisły nie wniesie...
Ostatnio edytowane przez sharkey : 14.07.2008 o godz. 22:47.

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
PrzemkoSoton
Junior Member

Stary 15.07.2008, 07:43
Mam pytanie do ciebie?Czy jestes az tak bardzo rozżalony z powodu tego projektu ze nalezy tym czlowiekiem pomiatac?Nie wiem gdzie ty sie urodziles ale wspołczuje(dobrze ze czesc kibicow ma kulture osobista)inni jej nie posiadaja.Po pierwsze wierny kibicu jesli projekt tego stadionu ci nie odpowiada to zbierz grupe 15000 ludzi przyjdz pod stadion i protestuj!Tylko pamietaj ze to Wislak Krakow wybrala tego czlowieka do projektu wiec jesli tak bardzo jestes zly ze ten stadion jest brzydki to zglos protest do Wisly Krakow-oni wybrali Oblutowicza do projektowania Stadionu Miejskiego Wisla Krakow.
PS.Nie mieszkam w kawalerce za 300 funtow i nie bede mial lazienki z granitowych plyt ale gratuluje pomyslutraktuje twoje teksty z przymrozeniem oka i umieram ze smiechu.
Radze sie cieszyc z tego co bedzie:Stadion powstanie i mozna smialo uznac to za sukces!
Jesli masz mi cos do powiedzenia slij na priv.chetnie poczytam
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 15.07.2008, 08:11
Małe sprostowanie, gdyż tego pana wcale nie wybierała Wisła tylko skłaniałbym się ku radzie miasta karkowa, bo jak sam napisałeś projektował on Stadion Miejski Wisły Kraków! Właścicielem terenu i całego stadionu jest miasto. Zdaje mi się, że pan Cupiał swojego czasu chciał to zmienić i wykupić stadion ale nie udał się dojść do porozumienia!
Proszę aby mnie ktoś poprawił jeżeli się mylę!

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.07.2008, 08:17
PrzemkoSoton napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do ciebie?Czy jestes az tak bardzo rozżalony z powodu tego projektu ze nalezy tym czlowiekiem pomiatac?Nie wiem gdzie ty sie urodziles ale wspołczuje(dobrze ze czesc kibicow ma kulture osobista)inni jej nie posiadaja.Po pierwsze wierny kibicu jesli projekt tego stadionu ci nie odpowiada to zbierz grupe 15000 ludzi przyjdz pod stadion i protestuj!Tylko pamietaj ze to Wislak Krakow wybrala tego czlowieka do projektu wiec jesli tak bardzo jestes zly ze ten stadion jest brzydki to zglos protest do Wisly Krakow-oni wybrali Oblutowicza do projektowania Stadionu Miejskiego Wisla Krakow.
PS.Nie mieszkam w kawalerce za 300 funtow i nie bede mial lazienki z granitowych plyt ale gratuluje pomyslutraktuje twoje teksty z przymrozeniem oka i umieram ze smiechu.
Radze sie cieszyc z tego co bedzie:Stadion powstanie i mozna smialo uznac to za sukces!
Jesli masz mi cos do powiedzenia slij na priv.chetnie poczytam
Czlowieku nowy tu jestes i sie napinasz, nie jestes w temacie wiec dam ci rade wes przesledz ten temat dokladnie to bedziesz wiedzial o co nam kibicom chodzi.
Mi sie stadion ogolnie podoba ale taki klub jak Wisla zasluguje na troche lepszy stadion.
,
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Stary 15.07.2008, 11:47
Kod:
Zarząd Dróg i Transportu w Krakowie, ul. Centralna 53, 31-586 Kraków, tel.(012) 616-75-33, fax.616-74-17
 informuje o wyniku postępowania  na : Przebudowę i modernizację stadionu piłkarskiego Wisła-Kraków – wykonanie 
ścianki szczelinowej przy trybunie wschodniej.

Zamówienie zostało przeprowadzone w trybie przetargu nieograniczonego.

Oznaczenie przedmiotu zamówienia według CPV: 45.21.22.24-2.

Liczba otrzymanych ofert: 1Liczba ofert odrzuconych 0, w tym wykonawców wykluczonych 0.
Kryterium wyboru ofert :
cena oferty - 100%

Cena wybranej oferty: 5 411 309,45 zł

Wybrano ofertę nr 1.

BUDIMEX DROMEX Spółka Akcyjna 01-040 Warszawa ul. Stawki 40

Cena oferty:  5 411 309,45 zł

Słownie: pięć milionów czterysta jedenaście tysięcy trzysta dziewięć złotych 45/100.

Uzasadnienie wyboru :

W postępowaniu została złożona jedna oferta nie podlegająca odrzuceniu.  

Jednocześnie Zamawiający na podstawie art. 92 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych podaje następujące informacje - 
ofertę nie odrzuconą złożył Wykonawca :BUDIMEX DROMEX Spółka Akcyjna 01-040 Warszawa ul. Stawki 40

- liczba przyznanych pkt. w kryterium oceny ofert : 100,00.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.07.2008, 12:07
Budimex Dromex jest juz chyba nam pisany. niech budują
prawie 5,5 mln kupe kasy....
What's new?

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 15.07.2008, 13:24
Teraz już jestem przekonany że cała trybuna wschodnia wyjdzie jakieś 100 mln zł. Nie jestem ekspertem ale 5.5 mln zł za wlanie trochę betonu do szalunków w ziemi to troszkę dużo. No i troszkę zaskakujące że nie zgłosiły się inne firmy...
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.07.2008, 13:25
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Budimex Dromex jest juz chyba nam pisany. niech budują
prawie 5,5 mln kupe kasy....
Wiedzą, że są od początku jedynym wykonawcą wszystkiego, bo nikt inny się nie zgłasza to sobie mogą dyktować ceny z kosmosu. Chore to jest niestety, bo nie wierzę żeby wykonanie fundamentów tyle kosztowało.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.07.2008, 13:31
Nie ma sie co dziwić ze nie ma konkurencji, bo w Polsce układy, a z za granicy nikt nie przyjedzie bo 5 mln to za mało i brak gwarancji na dalszy ciąg budowy
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Stary 15.07.2008, 13:34
Scianki szczelinowe to nie jest po prostu wlanie betonu do szalunków. JEst to bardzo pracochlonna i trudna do wykonania robota. DO tego bardzo kosztowna. Wiem cos o tym, bo tata jest Architektem. Więc 5,5 mln to wcale nie jest cena z kosmosu, tylko tyle to kosztuje.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.07.2008, 14:14
kądzikowski napisał(a):Wyświetl post
Scianki szczelinowe to nie jest po prostu wlanie betonu do szalunków. JEst to bardzo pracochlonna i trudna do wykonania robota. DO tego bardzo kosztowna. Wiem cos o tym, bo tata jest Architektem. Więc 5,5 mln to wcale nie jest cena z kosmosu, tylko tyle to kosztuje.
Ale jak już nas wszystkich przyzwyczaiło to forum - "znawcy" wiedzą lepiej...lepiej niż architekci, eksperci, konsultanci, kosztorysanci, i wszyscy inni razem wzięci...więc nie warto tu nikogo do niczego przekonywać.

byłaby cena 1000 zł to też by się znaleźli "eksperci", którzy powiedzą, że to za dużo za "trochę betonu".
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
grzech
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.07.2008, 14:14
Robcie zdjecia, wrzucajcie na forum i sie przekonamy czy to robota czasochlonna czy nie.
Odpowiedz cytując
PrzemkoSoton
Junior Member

Stary 15.07.2008, 18:11
5.5 mln zl za scianke dzialowaKtos sobie robi jaja!Od razu widac ze wszystko odbylo sie za biurkiem a nie w przetargu.Skoro od tygodnia wszyscy wiedza ze budowa rozpocznie sie od 21 lipca a 18 ma byc wyloniona firma-to ktos zaplacil dobra kaske aby budimex mogl kontynuowac dalsze prace na stadionie.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.07.2008, 18:45
5.5 mln zl za scianke dzialowaKtos sobie robi jaja!Od razu widac ze wszystko odbylo sie za biurkiem a nie w przetargu.Skoro od tygodnia wszyscy wiedza ze budowa rozpocznie sie od 21 lipca a 18 ma byc wyloniona firma-to ktos zaplacil dobra kaske aby budimex mogl kontynuowac dalsze prace na stadionie.
Ktoś sobie jaja robi, Ty maturę chyba po znajomości dostałeś, a nie na drodze uczciwego egzaminu.

Jak mnie takie pokemony rozbrajają, nie mają pojęcia o rzeczy, ale swoje pierdoły napiszą. Na dodatek mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem, no ale bez wiedzy to jest trudne.

Po pierwsze to nie jest ścianka działowa, tylko ścianka szczelinowa.

Po drugie ścianka szczelinowa to jest takie coś --> KLIK
Przeczytajcie zanim napiszecie, że drogo.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 15.07.2008 o godz. 18:48.
Odpowiedz cytując
staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.07.2008, 19:02
Trzeba było się zgłościć do przetargu i zrobić to taniej. Konkurs był otwarty dla wszystkich.
Ps. 1: dziś jest 15 lipca
Ps. 2: Czytaj post wyżej
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 16.07.2008, 18:41
Znowu szanowny pan z Anglii wypowiada się na tematy na które nie ma zielonego pojęcia...aż strach pomyśleć co będzie jak podadzą oficjalny kosztorys całej trybuny, albo stadionu...wtedy dopiero będzie lamentował!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów