The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2010, 11:18
Chaveza trzeba obrobić, tak jak to miało miejsce z Diazem. Pamiętam jeden z pierwszych meczów Juniora w Pucharze Ekstraklasy. Ogrywano go niemiłosiernie na skrzydle i ,,piękny Matti Borek" mówił, że dużo wody w Wiśle musi upłynąć, aby Diaz wywalczył miejsce w pierwszej 11. Jak się później okazało Junior był jednym z filarów Wisły. Szczerze mówiąc, to nie widzę sensu wypożyczania piłkarzy z lig półamatorskich. Jeśli ktoś się zdecydował na Osmana, to należało go kupić, podpisać kontrakt na 4 lata i chłopaka uczyć europejskiej piłki nożnej. Na 1 rok, to można było wziąć kogoś z ligi włoskiej itp.

Co do Kirma, to dla mnie jest to człowiek zagadka. Chyba jedyny ,,international level" w naszej drużynie, a po prostu nie może tego pokazać w Wiśle i nie wiadomo dlaczego.

A co do meczu z Jagą, to jeśli nikt nie zarobi czerwonej kartki na Grosickim, to powinniśmy ten mecz wygrać. Oczywiście pod warunkiem, że Sobol nie będzie grał takiego dramatu jak ostatnio, gdyż w innym przypadku zgniotą nas w środku pola.
Odpowiedz cytując
mis_fis
Junior Member

Od: 08.2005

Stary 10.09.2010, 11:48
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
nie jestem pewien wiec jak cos to mnie poprawcie, ale wydaje mi sie ze jezeli mowi sie ze jezeli jakis klub wygra to stosunkeim bramek x:y z czego x>y. Czyli np. w przypadku najblizszego meczu meczu, obstawiam ze Wisla wygra 3:1, obstawiam 3:1 dla Wisly itd (i nie ma to znaczenia czy gra w domu czy na wyjezdzie). natomiast jesli obstawiamy wynik , ze tak powiem "bezklubowo" czyli myslimy ze wygra Wisla ale nie mowimy tego, to wtedy "obstawiam wynik 1:3"
tak, masz z tym racje, z tymze ja akurat uwzglednilem druzyne gospodarza i goscia, bo rownie dobrze mozesz tez powiedziec 1:3 dla Wisly.

a swoja droga, tak jak od poczatku wierzylem i obstawialem na dlugo przed meczem z Lechem 2:0 dla Jagi, tak jak i teraz obstawiam 2:0, to przed samym meczem zawsze jest jakis niepokoj i obawy o wynik. Tak samo teraz tez pewna obawa sie pojawia, bo niewiadoma jest jak Maaskant przez te 2 tygodnie posklejal te klocki i jaki rezultat da proponowane przez niego ustawienie. Mysle, ze to dla Was dobre posuniecie granie przez Was dwoma defensywnymi pomocnikami w Bialymstoku,bo moze dac to ciekawy i mocny pojedynek w srodku pola. A jak tak bedzie, to bedzie ciekawy mecz, czego wszystkim zycze, bo raczej o postawe Jagi jestem spokojny. Wolalbym jednak, zebysmy zagrali w srodku Hermesem i Grzybem niz Hermesem i Kascelanem. Choc niewykluczone tez, ze wszyscy trzej sie pojawia. Oj nie moge sie juz doczekac i odliczam godziny..

Cytat:
Cionek to powinien być deportowany
za chamska i brutalna gre, za polowanie i skasowanie Niedzielana
do bridgeburner: nie zgadzam sie z Toba w pelni. To prawda, ze Cionek gra na pograniczu faulu, ale suma sumarum w miare czysto, o czym swiadcza tylko 3 zolte kartki w lidze w zeszlym sezonie oraz 2 zolte w PP. Jesli dobrze pamietam to jedna z nich byla za okazanie radosci po strzeleniu gola poprzez nalozenie na glowe koszulki, ale moze mi sie sezony pomylily. Tak czy inaczej jego styl gry nazwalbym twardym angielskim stylem, ale fair i zgodnym z przepisami. Idac Twoim tropem co moznaby powiedziec o Glowackim i jego polowaniu na Franka (pekniete zebra)..? Cionek naprawde sie swietnie rozwija, jest skromnym, ciezkopracujacym, sympatycznym chlopakiem, ma polskie korzenie, mowi po polsku, marzy o grze dla Polski. Ma wiele atutow, ktore malo ktory obecnie polski srodkowy obronca posiada. Wygryzl ze skladu Stano, ktory teraz jest podstawowym graczem na srodku obrony w Koronie. Uwazam, ze Thiago po prostu zasluguje na danie mu szansy w kadrze.

Cytat:
zgadzam, że Jaga ma jak na nasze warunki całkiem ciekawy skład z tymże troche ławke krótka
aaa i jeszcze jedno odnosnie krotkiej lawki: na lawce sa tez Lewczuk (obnizyl loty i gra nierowno), mlody Hus (wielki talent, mysle, ze wkrotce podstawowy zawodnik), Trytko (ponoc do wykorzystywania przy niektorych zalozeniach taktycznych, ale nie jestem do niego przekonany), El Mehdi (kontuzja co prawda, ale w miare rowno w zeszlym sezonie gral i byl w pierwszym skladzie), do tego kilku wyrozniajacych sie mlodych grajacych w juniorskich reprezentacjach, ktorzy rowniez pukaja do bram pierwszej druzyny i w nich nadzieja o oparcie w przyszlosci, Maycon (wypozyczony co prawda, ale moze sie w Piascie przebudzi, ogra i wroci z powrotem).
Szczerze, poprawilbym bocznych obroncow- tzn. kupil jeszcze lepszych niz obecni dla zdrowej konkurencji oraz dorzucil klasowych- pomocnika i napastnika, a wtedy mysle, ze na dluzej bedziemy w czolowce w kolejnych sezonach. to tyle, bo juz rozmywam chyba.
Ostatnio edytowane przez mis_fis : 10.09.2010 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.09.2010, 12:10
Podtrzymuje zdanie, ze Jagiellonia powinna sobie dzisiaj bez problemu z nami poradzic. Juz widze, jak Cikos i Bunoza walcza z Kupiszem czy Grosickim , o Frankowskim to nawet nie wspominam. Beda jaja, jak z Ruchem .
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.09.2010, 12:20
Pisałem to samo Hm, ale serce każe wierzyć w dobry rezultat. Że Maaskant i kopacze wykonali dobrą pracę i przynajmniej będą wiedzieli jak sie poruszać po boisku, jak bronić. Jeśli zagramy na 60%-70% potencjału, to możemy ten mecz zremisować
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.09.2010, 13:36
Na Jage już 2.2
Na Wisle 3.0. Faworytem co raz bardziej jest Jagiellonia, ale myślę, że będzie bramkowy remis, obym sie mylil i były 3 pkt. Tego sobie zycze i równiez pozostalym kibicom.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.09.2010, 13:40
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Podtrzymuje zdanie, ze Jagiellonia powinna sobie dzisiaj bez problemu z nami poradzic. Juz widze, jak Cikos i Bunoza walcza z Kupiszem czy Grosickim , o Frankowskim to nawet nie wspominam. Beda jaja, jak z Ruchem .
Sorry, ale kto to jest Kupisz i Grosicki Czy to są etatowi reprezentanci Polski? Ile meczów na dobrym poziomie rozegrali w swojej karierze W 2007, kiedy to Wisła grała niemiłosiernie słabo, idący na mistrza Bełchatów miał nas rozbić, a wiadomo jak to się skończyło.

Wisła w ostatnich latach miała prawie zawsze zespół o klasę lub dwie lepszy od Jagielloni. Obecnie kadrowo jesteśmy tylko trochę lepsi od Jagi, więc mecz może różnie się potoczyć. Nadal jednak twierdzę, że jeśli nie będzie czerwieni dla nas i jeśli Sobol podoła, to ten mecz wygramy albo przynajmniej będziemy lepsi na boisku.
Odpowiedz cytując
konrad11
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 10.09.2010, 13:43
siemka moze mi ktos powiedziec czy mamy zgode z jaga czy nie bo jakies sluchy mie doszly o jakies sprzeczki pozdrawiam
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.09.2010, 14:14
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale kto to jest Kupisz i Grosicki Czy to są etatowi reprezentanci Polski? Ile meczów na dobrym poziomie rozegrali w swojej karierze W 2007, kiedy to Wisła grała niemiłosiernie słabo, idący na mistrza Bełchatów miał nas rozbić, a wiadomo jak to się skończyło.
Mozna odwrocic twoje pytanie...kto to jest Bunoza, Cikos i Paljic ? Trudno wymagac od pilkarza 22-letniego i 20-letniego by byli etatowymi reprezentantami Polski(zreszta to jest czegos wykladnik?), a przeciez cala kariera dopiero przed nimi. Parodia jest, ze zespol ktory podobno walczy o MP, ma jedynie 1 klasowego stopera, ktory w dodatku zaraz konczy kariere . O bocznych obroncach nie wspominam, bo tego juz nawet nazwac nie mozna(1 spadl z ligi slowackiej i w kazdym meczu nawet najwiekszy ogorek z ligi polskiej nim kreci, a drugi prawy nie poradzil sobie w I-szej lidze polskiej). W dodatku Bunoza, ktory ma szybkosc i zwrotnosc furmanki...
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 10.09.2010, 14:17
skeba napisał(a):Wyświetl post
Na Jage już 2.2
Na Wisle 3.0. Faworytem co raz bardziej jest Jagiellonia, ale myślę, że będzie bramkowy remis, obym sie mylil i były 3 pkt. Tego sobie zycze i równiez pozostalym kibicom.
Poprostu dużo osób stawia na Jage i kursy lecą w dół

konrad11 napisał(a):Wyświetl post
siemka moze mi ktos powiedziec czy mamy zgode z jaga czy nie bo jakies sluchy mie doszly o jakies sprzeczki pozdrawiam
A Ty spałes przez pare lat i teraz sie dopiero obudziłes
Zgody nie ma już pare lat.

A jeszcze co do meczu, strasznie pewni są kibice Jagi, podobobnie było w przypadku kibiców Widzewa, mam nadzieje że skonczy sie tak samo
Ostatnio edytowane przez Donki : 10.09.2010 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.09.2010, 14:19
Cytat:
Poprostu dużo osób stawia na Jage i kursy lecą w dół
W bukmachera gralem 5 lat. Znam zasady , tlumaczyc mi nie musisz he.
Niedługo wyrówna się, bo poleci dużo kasy na Wisle.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 10.09.2010, 14:55
[QUOTE

Co do Kirma, to dla mnie jest to człowiek zagadka. Chyba jedyny ,,international level" w naszej drużynie, a po prostu nie może tego pokazać w Wiśle i nie wiadomo dlaczego. .[/QUOTE]
Może czas Kirma ustawiać w obronie ...Ja bym już go dawno ustawił. Ma fajne możliwości jak na bocznego obrońce jest szybki ma dobrą kiwkę i uderzenie z dystansu.

Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Stary 10.09.2010, 15:13
Juz widze te pojedynki na skrzydlach: Cikos vs Kupisz i Grosicki vs Paljic. Niestety, wbrew sercu, ale stawiam 'jedynke' u buka Nawet zastanowie sie nad handi.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.09.2010, 15:24
A ja czuję, że właśnie wygramy

Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.09.2010, 15:26
nie wiem o czym tutaj w ogole gadanie, tego meczu nie przegramy, a mysle, ze uda strzelic sie ta jedna bramke wiecej... robicie z tego Franka i Grosickiego jakies nieziemskie gwiazdy, a prawda jest taka, ze dzisiaj sobie nie poradza z nasza obrona.. mysle, ze efekt nowej miotly w Wisle bedzie dzisiaj dostrzegalny!
Ostatnio edytowane przez Zienczuk8 : 10.09.2010 o godz. 15:31.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.09.2010, 15:57
dla zainteresowanych, Frankowski przed meczem z Wisełką - http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...k-przed-wisla/
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 10.09.2010, 16:30
Co z tym certyfikatem Boukhariego ?
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
badyll1906
Member

Od: 08.2010

Stary 10.09.2010, 16:56
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Mozna odwrocic twoje pytanie...kto to jest Bunoza, Cikos i Paljic ? Trudno wymagac od pilkarza 22-letniego i 20-letniego by byli etatowymi reprezentantami Polski(zreszta to jest czegos wykladnik?), a przeciez cala kariera dopiero przed nimi. Parodia jest, ze zespol ktory podobno walczy o MP, ma jedynie 1 klasowego stopera, ktory w dodatku zaraz konczy kariere . O bocznych obroncach nie wspominam, bo tego juz nawet nazwac nie mozna(1 spadl z ligi slowackiej i w kazdym meczu nawet najwiekszy ogorek z ligi polskiej nim kreci, a drugi prawy nie poradzil sobie w I-szej lidze polskiej). W dodatku Bunoza, ktory ma szybkosc i zwrotnosc furmanki...

jak masz tak narzekac to lepiej nic nie pisz, idz na fora innych klubów i wychwalaj ich zawodników, bądź gnoj wszystkich równo
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.09.2010, 17:16
Ostatnie notowanie z giełdy Betfair:60% kasy poszło do tej pory na Jagę,18% na remis i 22% na Wisłę.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 10.09.2010 o godz. 17:19.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 10.09.2010, 17:50
certyfikat Boukhariego nie dotarł - wg mnie jesteśmy w dupie, nie widzę zawodnika który poprowadzi grę :(

ps. swoją drogą to jest to żenujące - dwa tygodnie temu prezentujemy zawodnika i od tego czasu nie uzyskaliśmy jego certyfikatu...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 10.09.2010 o godz. 17:56.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.09.2010, 17:53
Szczerze powiedziawszy to obawiam się tego meczu a zwłaszcza o los obrońcy,który będzie pilnował Franka.Dwa tygodnie temu Arboleda miał ogromne trudności by go powstrzymać.Skończyło się czerwoną kartką.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 10.09.2010, 18:29
Wisła Kraków

Pawełek
Cikos
Cleber
Bunoza
Paljić
Sobolewski
Wilk
Boguski
Żurawski
Rios
Paweł Brożek

Rezerwowi:
Kurto
Chavez
Jirsak
Kirm
Małecki
Kowalski
Rado
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.09.2010, 18:30
Bogus w pierwszym? Miejmy nadzieje ze poprawil przyjecie
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.09.2010, 18:31
innego wyjscia nie ma, trzeba walic do przodu, w tylach i tak jest bida, i do tego Paljic ktory PO RAZ PIERWSZY zagra na tej pozycji.. tylko gdzie Malecki? ja wiem ze Bogus strzelil dwie czy trzy bramki w ostatnim meczu ale nie wydaje mi sie zeby nie mial dalej problemow z przyjeciem pilki.. Malecki szarpie do przodu, potrzebna jest moc, obym sie mylil i mogl po meczu wykreslic mega minus za posadzenie Malego na lawie..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.09.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 10.09.2010, 18:32
Boguski w pierwszym,a Małecki na ławie.Hmm...Ciekawe...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.09.2010, 18:33
krótko i na temat: Tylko ZWYCIĘSTWO WISEŁKO tylko ZWYCIĘSTWO

sorka za capsa
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
aviatorGK
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 10.09.2010, 18:40
Maaskant: znam nazwiska piłkarzy Jagielloni
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.09.2010, 18:45
Patrząc na wytypowaną jedenastkę można się spodziewać, że chłopaki będą grali otwarty futbol Ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Brożek, Boguski, Rios i Żurawski - na papierze wygląda to nieźle...
What's new?

Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 10.09.2010, 18:52
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
certyfikat Boukhariego nie dotarł - wg mnie jesteśmy w dupie, nie widzę zawodnika który poprowadzi grę :(

ps. swoją drogą to jest to żenujące - dwa tygodnie temu prezentujemy zawodnika i od tego czasu nie uzyskaliśmy jego certyfikatu...
Gdyby to zależało tylko od Wisły. Jak widać kebaby lubią się ociągać...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.09.2010, 19:01
Ciekawe czy Małecki znowu coś odpie***la czy może kontuzja jakaś?
Bo mimo wszystko grał od początku rundy, z powodzeniem dość, w przeciwieństiwe do Boguskiego. Interesujące...
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.09.2010, 19:02
ale tępak ten prezes Jagielloni
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów