|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Chaveza trzeba obrobić, tak jak to miało miejsce z Diazem. Pamiętam jeden z pierwszych meczów Juniora w Pucharze Ekstraklasy. Ogrywano go niemiłosiernie na skrzydle i ,,piękny Matti Borek" mówił, że dużo wody w Wiśle musi upłynąć, aby Diaz wywalczył miejsce w pierwszej 11. Jak się później okazało Junior był jednym z filarów Wisły. Szczerze mówiąc, to nie widzę sensu wypożyczania piłkarzy z lig półamatorskich. Jeśli ktoś się zdecydował na Osmana, to należało go kupić, podpisać kontrakt na 4 lata i chłopaka uczyć europejskiej piłki nożnej. Na 1 rok, to można było wziąć kogoś z ligi włoskiej itp.
Co do Kirma, to dla mnie jest to człowiek zagadka. Chyba jedyny ,,international level" w naszej drużynie, a po prostu nie może tego pokazać w Wiśle i nie wiadomo dlaczego. A co do meczu z Jagą, to jeśli nikt nie zarobi czerwonej kartki na Grosickim, to powinniśmy ten mecz wygrać. Oczywiście pod warunkiem, że Sobol nie będzie grał takiego dramatu jak ostatnio, gdyż w innym przypadku zgniotą nas w środku pola. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||
a swoja droga, tak jak od poczatku wierzylem i obstawialem na dlugo przed meczem z Lechem 2:0 dla Jagi, tak jak i teraz obstawiam 2:0, to przed samym meczem zawsze jest jakis niepokoj i obawy o wynik. Tak samo teraz tez pewna obawa sie pojawia, bo niewiadoma jest jak Maaskant przez te 2 tygodnie posklejal te klocki i jaki rezultat da proponowane przez niego ustawienie. Mysle, ze to dla Was dobre posuniecie granie przez Was dwoma defensywnymi pomocnikami w Bialymstoku,bo moze dac to ciekawy i mocny pojedynek w srodku pola. A jak tak bedzie, to bedzie ciekawy mecz, czego wszystkim zycze, bo raczej o postawe Jagi jestem spokojny. Wolalbym jednak, zebysmy zagrali w srodku Hermesem i Grzybem niz Hermesem i Kascelanem. Choc niewykluczone tez, ze wszyscy trzej sie pojawia. Oj nie moge sie juz doczekac i odliczam godziny.. ![]() Cytat:
Cytat:
Szczerze, poprawilbym bocznych obroncow- tzn. kupil jeszcze lepszych niz obecni dla zdrowej konkurencji oraz dorzucil klasowych- pomocnika i napastnika, a wtedy mysle, ze na dluzej bedziemy w czolowce w kolejnych sezonach. to tyle, bo juz rozmywam chyba. ![]()
Ostatnio edytowane przez mis_fis : 10.09.2010 o godz. 12:43.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Podtrzymuje zdanie, ze Jagiellonia powinna sobie dzisiaj bez problemu z nami poradzic. Juz widze, jak Cikos i Bunoza walcza z Kupiszem czy Grosickim
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Pisałem to samo
Hm, ale serce każe wierzyć w dobry rezultat. Że Maaskant i kopacze wykonali dobrą pracę i przynajmniej będą wiedzieli jak sie poruszać po boisku, jak bronić. Jeśli zagramy na 60%-70% potencjału, to możemy ten mecz zremisować ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Na Jage już 2.2
![]() Na Wisle 3.0. Faworytem co raz bardziej jest Jagiellonia, ale myślę, że będzie bramkowy remis, obym sie mylil i były 3 pkt. Tego sobie zycze i równiez pozostalym kibicom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Wisła w ostatnich latach miała prawie zawsze zespół o klasę lub dwie lepszy od Jagielloni. Obecnie kadrowo jesteśmy tylko trochę lepsi od Jagi, więc mecz może różnie się potoczyć. Nadal jednak twierdzę, że jeśli nie będzie czerwieni dla nas i jeśli Sobol podoła, to ten mecz wygramy albo przynajmniej będziemy lepsi na boisku. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
siemka moze mi ktos powiedziec czy mamy zgode z jaga czy nie bo jakies sluchy mie doszly o jakies sprzeczki pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
? Trudno wymagac od pilkarza 22-letniego i 20-letniego by byli etatowymi reprezentantami Polski(zreszta to jest czegos wykladnik?), a przeciez cala kariera dopiero przed nimi. Parodia jest, ze zespol ktory podobno walczy o MP, ma jedynie 1 klasowego stopera, ktory w dodatku zaraz konczy kariere . O bocznych obroncach nie wspominam, bo tego juz nawet nazwac nie mozna(1 spadl z ligi slowackiej i w kazdym meczu nawet najwiekszy ogorek z ligi polskiej nim kreci, a drugi prawy nie poradzil sobie w I-szej lidze polskiej). W dodatku Bunoza, ktory ma szybkosc i zwrotnosc furmanki... |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
![]()
Zgody nie ma już pare lat. A jeszcze co do meczu, strasznie pewni są kibice Jagi, podobobnie było w przypadku kibiców Widzewa, mam nadzieje że skonczy sie tak samo ![]()
Ostatnio edytowane przez Donki : 10.09.2010 o godz. 14:28.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
, tlumaczyc mi nie musisz he.Niedługo wyrówna się, bo poleci dużo kasy na Wisle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
[QUOTE
Co do Kirma, to dla mnie jest to człowiek zagadka. Chyba jedyny ,,international level" w naszej drużynie, a po prostu nie może tego pokazać w Wiśle i nie wiadomo dlaczego. .[/QUOTE] Może czas Kirma ustawiać w obronie ...Ja bym już go dawno ustawił. Ma fajne możliwości jak na bocznego obrońce jest szybki ma dobrą kiwkę i uderzenie z dystansu. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Juz widze te pojedynki na skrzydlach: Cikos vs Kupisz i Grosicki vs Paljic. Niestety, wbrew sercu, ale stawiam 'jedynke' u buka
Nawet zastanowie sie nad handi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja czuję, że właśnie wygramy
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
nie wiem o czym tutaj w ogole gadanie, tego meczu nie przegramy, a mysle, ze uda strzelic sie ta jedna bramke wiecej... robicie z tego Franka i Grosickiego jakies nieziemskie gwiazdy, a prawda jest taka, ze dzisiaj sobie nie poradza z nasza obrona.. mysle, ze efekt nowej miotly w Wisle bedzie dzisiaj dostrzegalny!
![]()
Ostatnio edytowane przez Zienczuk8 : 10.09.2010 o godz. 15:31.
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
dla zainteresowanych, Frankowski przed meczem z Wisełką - http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...k-przed-wisla/
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Co z tym certyfikatem Boukhariego ?
![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
jak masz tak narzekac to lepiej nic nie pisz, idz na fora innych klubów i wychwalaj ich zawodników, bądź gnoj wszystkich równo |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ostatnie notowanie z giełdy Betfair:60% kasy poszło do tej pory na Jagę,18% na remis i 22% na Wisłę.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 10.09.2010 o godz. 17:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
certyfikat Boukhariego nie dotarł - wg mnie jesteśmy w dupie, nie widzę zawodnika który poprowadzi grę :(
ps. swoją drogą to jest to żenujące - dwa tygodnie temu prezentujemy zawodnika i od tego czasu nie uzyskaliśmy jego certyfikatu...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 10.09.2010 o godz. 17:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy to obawiam się tego meczu a zwłaszcza o los obrońcy,który będzie pilnował Franka.Dwa tygodnie temu Arboleda miał ogromne trudności by go powstrzymać.Skończyło się czerwoną kartką.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wisła Kraków
Pawełek Cikos Cleber Bunoza Paljić Sobolewski Wilk Boguski Żurawski Rios Paweł Brożek Rezerwowi: Kurto Chavez Jirsak Kirm Małecki Kowalski Rado |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Bogus w pierwszym? Miejmy nadzieje ze poprawil przyjecie
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
innego wyjscia nie ma, trzeba walic do przodu, w tylach i tak jest bida, i do tego Paljic ktory PO RAZ PIERWSZY zagra na tej pozycji.. tylko gdzie Malecki? ja wiem ze Bogus strzelil dwie czy trzy bramki w ostatnim meczu ale nie wydaje mi sie zeby nie mial dalej problemow z przyjeciem pilki.. Malecki szarpie do przodu, potrzebna jest moc, obym sie mylil i mogl po meczu wykreslic mega minus za posadzenie Malego na lawie..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.09.2010 o godz. 18:35.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Boguski w pierwszym,a Małecki na ławie.Hmm...Ciekawe...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
krótko i na temat: Tylko ZWYCIĘSTWO WISEŁKO tylko ZWYCIĘSTWO
sorka za capsa ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Maaskant: znam nazwiska piłkarzy Jagielloni
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Patrząc na wytypowaną jedenastkę można się spodziewać, że chłopaki będą grali otwarty futbol
Ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Brożek, Boguski, Rios i Żurawski - na papierze wygląda to nieźle...![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby to zależało tylko od Wisły. Jak widać kebaby lubią się ociągać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ciekawe czy Małecki znowu coś odpie***la czy może kontuzja jakaś?
Bo mimo wszystko grał od początku rundy, z powodzeniem dość, w przeciwieństiwe do Boguskiego. Interesujące... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
ale tępak ten prezes Jagielloni
![]()
Puchar jest na5z!
|