|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dla tych co uważają że Pudzian dostałby od "normalnego zawodnika MMA" przy tych jego low-kickach. Zwróćcie uwagę co się dzieje z gardą Najmana po każdym z tych ciosów. A przecież pierwsza rzecz, święta rzecz, którą się uczy bokserów to trzymanie gardy. Po prostu siła tych lowów była taka, że Najman zapomniał o bożym świecie.
http://www.youtube.com/watch?v=BauGg...ayer_embedded# Tu dobrze widać. Patrze na ręce Najmana po tych kopach. Piekielna siła. Oglądam to po raz enty, i dalej nadziwić się nie mogę. To nie Bob Saap czy Gołota, facet nie dość że ma dynamit w rękach to jest cholernie szybki. Naprawdę, duża przyszłość przed nim, po warunkiem że dalej będzie ćwiczył. Bo prawda jest taka, że w parterze z tymi lepszymi przez jakąś dźwignię czy na stójce dostawszy petardę przegrałby spokojnie. Niemniej jednak wszystko kwestia ćwiczeń i doświadczenia, którego w każdej walce będzie nabierał. Swoją drogą ciekaw jestem kto następny? Niektórzy mówią o Nastuli i jednocześnie że no nie, chyba nie ten poziom jeszcze. Osobiście uważam że nie ten poziom ale dla Pudziana. Scenariusz walki byłby taki sam jak dzisiaj, nie ujmując nic Nastuli do którego mam dużo szacunku. Jednak, jak to dzisiaj widać było, technika w porównaniu z taką siłą nie ma szans. Co z tego że Nastula jest świetny w parterze, jakby nawet nie miał czasu pierdnąć ani pomyśleć jak Pudziana sprowadzić do parteru? W ogóle, Pudzianowi teraz ciężko będzie znaleźć przeciwnika. Oczywiście to moja opinia Tylko mówie, po tym co pudzian dzisiaj pokazał, szybkość i siłę, może być polskim czarnym koniem MMA.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 12.12.2009 o godz. 01:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Dodac nalezy ,tak dla formalnosci-to NIE SEDZIA SKOŃCZYL WALKE-NAJMAN SIE PODDAŁ KLEPIĄC W MATE.
Ostatnio edytowane przez slaskWKSslask : 12.12.2009 o godz. 01:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeszcze jedno. Teraz to ja chcę Pudziana zobaczyć w F1 i na skoczni.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Rozumiem że Twoim zdaniem zadawał" poprawne" lowy? Po 1 Najman to Najman i na zawodniku MMA podobnym wagowo albo leżejszym jak Minotaur nie zrobiły aż tak wielkiego wrażenia. Wiadome że moc to moc ale by nie odskakiwali jak Najman który chyba nie wiedział co się dzieje. Po 2 był strasznie odsłonięty przy zadawaniu low kicka i żaden z nas się nie dowie czy można to było spokojnie wykorzystać. Moim zdaniem tak. Wogóle dla mnie ta cała gala to syf -goście na gali;/ Herbuś, homo Piro, Mroczek i inne gwiazdy - nuta na wejście pudziana... CO TO MIAŁO BYĆ? Ja rozumiem że brat ale prezentujmy jakiś poziom - walka jak na wiejskiej dyskotece cioty z dobrze przypakowanym gościem. Tyle z mojej strony i żeby nie było watpliwości. Pudzian pokazał jaką ma siłe a Najman jakim jest leszczem. Nic więcej w tej walce nie było. ŻADNA WALKA STULECIA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mnie natomiast śmieszą wypowiedzi że wyszedłem na siku i po walce.
To było do przewidzenia - tak jak w walce Gołoty z Adamkiem. U tych wyżej nikt nie zamierzał, a przynajmniej ta druga strona przytulać się przez 3/4 walki. I tak samo w walce Pudziana nikt o zdrowych zmysłach nie myślał że będą się macać leżąc na macie przez 2 rundy. I choć nazwa zobowiązuje wolę tą sekundę Pudziana aniżeli wszystkie te techniczne sztuczki w wyginaniu sobie nawzajem łbów czy rąk. Przed tą walką było kilka innych które żadnego wrażenia na mnie nie wywołały. A tu proszę, wjechał Pudzian i nawet matka podskoczyła z wrażenia. Poza tym to była pierwsza jego walka. Ma potencjał i wierzę że go wykorzysta i zamknie usta wszystkim tym którzy go skreślają, a co gorsza zazdrośnikom. A nuta jaka idzie na wejściu danego chłopa to raczej jego osobista sprawa i nie ma ona za cel zadowolenia forumowiczów. @ Jeszcze Kulej mnie roz.......ił. Przed walką coś właśnie bredził o jakichś technikach i że Big Brother znokautuje tego od worków z ziemniakami. A walka ta i wiele innych pokazały że serce do walki i para w łapach to często większy atrybut niż technika, mimo wszystko musi ją podszkolić, a z pewnością zajdzie daleko.
Ostatnio edytowane przez element : 12.12.2009 o godz. 02:32.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ad1 - myślę że zrobiłyby wrażenie, mniejsze lub większe, na każdym zawodniku. To tak jak w boksie - wystarczy pare uderzeń w korpus na wątrobę, i można wygrać. Takie osłabianie przeciwnika. Tutaj też, nieważne kto, ważne tylko ile i jak mocno i też by poczuli. Zgadzam się, że z lepszymi zawodnikami MMA, samymi low-ami by nie wygrał. Musiałby się trochę poboksować dodatkowo. Ad2 - zgadzam się Z tym że moim zdaniem nie, bo zwróć uwagę jeszcze na to, że odchylił się tak bo mu Najman uciekał i po prostu chciał go dosięgnąć. Przy "normalnym" zawodniku, stojącym, niekoniecznie by się odsłonił. No ale jak mówie, każdy ma swoje zdanie. I masz rację że się nie przekonamy. |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ale mogę podziękować chłopakom, że po powrocie z Sosnowca obejrzałam całą walkę na YT
Jesli chodzi o szczegóły to ... żenada :| Jak bijatyka na ustawce (nie uwłaczając ustawkom) lub pod średniej klasy dyskoteką ... lipa straszna, ale nie szło się spodziewać technicznej walki tylko właśnie "napierdalania" ... marnie. Wkurzyłabym się jakbym zapłaciła 800zł za bilet ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
hehe element, tu się z Tobą zgodzę w 100% - niektórzy to by chyba woleli macankę w parterze przez 10 minut
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Morał z tego taki ze materiał na zawodnikow mamy muismy sie jeszce uczyc jak zrobic do tego odpowiednia otoczke.
Gwizdy ,jakis pseudo raper -brat cos tam dukający,spiker chcacy pochwalic sie swoim angieskim, i "eskperci" w pierwszych rzedach ;Herbus,Pirog,Egurolla,Foremniak,Socha - alez k***wa eskperci. Rodzynkiem byl gosc w zielonej koszuli i w sweterku co nasi dziadkowie noszą-gra on w serialu "Daleko od noszy" -to ten co spi na korytarzu szpitlanym Jedyny plus to brak Krzysia Plastusia Ibisza ![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.12.2009 o godz. 02:04.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ze znajomymi się zakładaliśmy co pierwsze pudzian urwie najmanowi, rękę czy nogę, a może głowę... skończyło się za szybko żeby wyrywać. Ja tak jak większość z Was nie mogę się doczekać kolejnej walki pudziana z kimś konkretnym... może USA lub Japonia ?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Martwi mnie w tym wszystkim tylko jedno, i z chęcią bym o to pudziana zapytał. Mianowicie - on doskonale wiedział, że dosłownie przetoczy się po Najmanie. Doskonale wiedział, że pare sekund i po walce. On to na pewno wiedział. Pytanie więc, czy tych treningów nie traktował z przymrużeniem oka? Pokazał się pare razy przed kamerami, "niby" ćwiczył a w gruncie rzeczy i tak wiedział że sprzeda mu kilka takich kopów że tamten za ring wyleci. To akurat byłoby nie dobrze, bo co starczyło na Najmana, może nie starczyć na innych. Ot głupi przykład dłuższej walki, kiedy jest wymiana ciosów, i w końcu jest parter. W paterze ktoś zakłada pudzianowi dźwignie czy duszenie czy cokolwiek z technik parterowych i jest po walce.
Jakieś minimum techniki musi znać, nauczyć się tego, to naprawdę, może dojść baaaaaaaaardzo daleko, z jego sercem do walki, zapałem, siłą woli, samą siłą i dynamiką. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
ma ktoś walkę w formacie divix ;>
![]() |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Walka potoczyła się tak jak myślałem. Najman nie miał najmniejszych szans. Wiadome było, że Pudzian zaatakuje i będzie chciał skończyć nokautem.
Jak dla mnie najlepsza walka tej gali, pomimo iż ani Najman, ani Pudzian nie zabłysnęli techniką. Jak Pudzianowski potrenuje nad techniką to może z niego być drugi Wanderlei Silva. Oby tak dalej. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
jebać technikę, ta walka była zajebista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale czego wy oczekiwaliście?, że pudzian go zabije ?to był DEBIUT więc nie liczcie na dużo
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Już tak na trzeźwo z rana: styl Pudziana - ani lepszy ani gorszy, formuła taka jaka jest więc czemu styl remizowy ma być gorszy od innego? Pudzian nakokoswany ale kto tam nie był nakoksowany? Chyba nawet Mroczek się jakiegoś butaprenu nawąchał.
Bardziej zniesmaczyła mnie cała ta oprawa tego widowiska. Nie spodziewałem się że można taką wiochę odstawić i to pod każdym względem. W sumie trochę szkoda bo sporty walki są widowiskowe i generują niezła kasę ale jak Polsat tak to będzie organizował to szybko może się okazać, że wstyd się przyznać do oglądania tego czegoś. Nie wiem czy chodzi im o przyciągnięcie tylko i wyłącznie publiczności w sweterkach Kononowicza udekorowanej gejami i ćwokami w stylu Mroczka. Przecież to odstrasza tą większość która właśnie na ogól przynosi tą największą kasę. Eksponowanie tego czegoś co tam zasiadło i przez prowadzących było nazywane "celebrytami" ( nawet w bezpośredniej rozmowie -np. Borek do Herbuś (sic!)) odstrasza normalnych kibiców interesujących się sportami walki. Faktycznie brakowało tam tylko Ibisza i Hajzera. Przaśne to strasznie było...... PS. zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz: Najman przyjął to co przyjął na ryj i nie tylko - czemu qrwa po walce wyglądał jak wyglądał czyli właśnie dziwnie dobrze
Ostatnio edytowane przez rafkur : 12.12.2009 o godz. 10:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Całe szczęście że nie dostał czystego shota, mogloby to się źle skończyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Walka troche przypominala bijatyke w podstawowce,w ktorej jeden z uczestnikow nie chce sie bić i stroni od walki,a drugi podkrecony wali jakimis smiesznymi konpniakami tudziez cepamii na oslep.Jakby Pudzianowi nie siadl ktorych z tych mega kopów to pewnie wywinal by pirueta jakiegos..Poza tym malo ktory powazny zawodnik w MMA po drugim ciose na glowe(reszta szla na "garde" od razu bastuje.A jeszcze nie wiadomo jak(a moze nie) spuchl by Pudzian po 3 minutach walki!Walka powiedziala nam tyle o Pudzianie i jego przyszlosci w MMA co walka Adamka z Andrzejem i przyszlosci tego pierwszego w wadzie ciezkiej, czyli NIC.
Ci nie zmienia faktu, ze życze mu jak najlepiej, z jego nazwiskiem może dalego dojsc! Ciekawa byłaby jego konfontacja chociazby z Nastula i napewno bardziej miarodajna!
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 12.12.2009 o godz. 11:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Takie gadanie, że poważny zawodnik MMA, sranie w banie, co innego gadać, a co innego stanąć w jednym narożniku i patrzeć na tę górę mięśni przed sobą. Każdego by strach obleciał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Podsumowując:
Teraz chyba czas na walkę bokserską GOŁOTA - NAJMAN ![]() Może ona potrwa dłużej niż minutę A Pudzian jak to on. Pokazał klasę i miejsce wszeregu kolejnemu pozerowi. ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
dostałem info od Maćka Orłosia - walka (w całości) będzie pokazywana w dzisiejszym Teleexpressie
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Aż wstyd się przyznać, że Najman pochodzi z Częstochowy...
Gdyby sędzia tego nie przerwał, El Testosteron by miał darmowy wypoczynek w szpitalu. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyznam ze ogladalem tylko powtorki na youtubie, ale jakos nie widze tam wielkiego zamroczenia Najmana, takze sila tych cepow tez nie ma sie co podniecac,tak przewidywalem ze przy pierwszej lepszej okazji pan El Estrogen bedzie klepal w mate..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Wróć do początku tematu i przeczytaj co napisałem to może ci teoretyzacja minie jak poranny kac.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 12.12.2009 o godz. 11:54.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Najman był ciężko wystraszony ,już jak wchodzil. Wyglądał jak Gołota w swoich najbardziej "widowiskowych" walkach. Jeszcze jak usłyszał : "Dawaj na ring, zaraz cie zniszcze" to był posrany całkowicie. Gdyby nie to,że tak szumnie wypowiadał sie w prasie i okryłby się wieczną hańbą ,to jestem pewien ,że by uciekł. Wykorzystał poprostu pierwszą okazje do poddania sie , póki jeszcze go Mariusz czysto nie trafił, bo wtedy mógłby wylądować w szpitalu.....
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Szkoda było zdrowia, kase zgarnął, na ring wyszedł. Poniekąd respekt dla niego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Belzebub : 12.12.2009 o godz. 12:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pudzian wpadł w jakąs furię za pierwszym razem jak spojrzał na sędziego to myślałem, że jemu też sie oberwie
A co do walki to dobrać mu odpowiedniego przeciwnika żeby mógł spokojnie wchodzic w mma i wielka kariera przed nim |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|