The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2008, 11:51
omen 69: A ty Widziałeś jak Jirsak radzi sobie na boku..?... chyba nie... Skorża go próbował chyba ze dwa razy ale wypadł marniutko.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.10.2008, 12:35
Z właścicielem, który "rozbija szklanki" po 2 remisach wymagacie od Skorży, by robił eksperymenty w składzie ?
Ja powoli zaczynam rozumieć Skorżę, wcześniej Henia Kasperczaka. Tutaj nie ma miejsca na eksperymenty. Cokolwiek trener spieprzy, choćby przytrafi się remis w lidze i już jest ugotowany na półmiękko. Bo traf chciał, że nadprezes akurat te mecze widział.
W Wiśle ważny jest następny mecz, więc nie ma szans, by inwestować coś więcej w młodzież. Nikt na tych młodych nie postawi, bo będzie się najzwyczajniej w świecie bał.

Trener podziękował za wsparcie kibicom, więc musiało być coś na rzeczy.
..
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.10.2008, 13:01
W Polsce paranoja. W ciągu roku zwalniają i zatrudniają 3 razy tego samego trener. Rozliczenia powinny być najwcześniej po rundzie. Skorży dajmy czas. W porównaniu z poprzednimi trenerami widać ćwiczone akcje w meczach konkretne schematy. Dajmy (właściciel) 2-3 lata i konkretne cele i po tym czasi można rozliczać. Jak narazie bardzo podoba mi się ostatni styl gry Wisły. Jak trener dźwignie Niedzielana, Łobodzińskiego wyłoni jakiegoś młodego to będzie kapitalnie.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.10.2008, 15:17
Przepraszam a skąd poza gazetami ( które są niepocieszone że w Wiśle niestety spokój) - macie te wiadomośći o zwalnianiu Skorży?
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.10.2008, 15:29
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam a skąd poza gazetami ( które są niepocieszone że w Wiśle niestety spokój) - macie te wiadomośći o zwalnianiu Skorży?
no nie oszukujmy się jeśli SKWK coś piszę to jednak nie są to ploty..
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 09.10.2008 o godz. 11:23.
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.10.2008, 15:42
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Ja się najbardziej boję, że jest jak z Petrescu. Jakaś klubowa szara eminecja już sobie wymyśliła jakiegoś trenera Akuku i tylko czeka na następne potknięcie drużyny.
z Cracovią w PE
czy Legią w lidze
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Pastor777
Senior Member

Stary 09.10.2008, 10:55
Temat o zwolnieniu Skorży, to tak ze względu na posuchę. Mozna zarysowac nawet prosty schemat myślenia. Pamiętacie jak ktoś z Rany Nadzorczej (sorry, ale nie chce mi się przeszukiwać archiwum dla jednego nazwiska) w wywiadzie nakreślił cele Wisły na obecy sezon? Było to mniej więcej tak: z eliminacji do Ligi Mistrzów możemy odpaść, ale powinniśmy zagrać w fazie grupowej Pucharu Uefa, a następnie zdobyć Mistrza Polski. W chwili obecnej odpadliśmy z LM, Pucharu Uefa i zajmujemy 3 miejsce w lidze. Czyli już teraz Wisła nie spełniła pokładanych (przez Zarząd) nadzieji na ten rok, a w dodatku jest dalej niż bliżej obronienia Mistrza Polski, więc plotki o zwolnieniu trenera wydaję się sensowne, dlatego dziennikarze piszą... Tylko szkoda, że Zarząd naszej spółki nie bardzo pomaga zrealizować te cele. Wisła pod wodzą Skorży gra naprawdę dobrze, tylko gracze już od dawna są wypaleni i brakuje im konkurencji. Mogą coś z siebie wykrzesać (co pokazał poprzedni sezon), ale musi ktoś na nich naciskać. Muszą miec następców. Musi być jakaś rotacja... Sam Marcelo nie wystarczy. Zresztą... Odszedł Dudka i Kokoszka - dwóch obrońców, przyszedł Marcelo i Singlar. Czyli konkurencja wcale się nie zwiększyła (a w środku pola nawet spadła)...
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 09.10.2008, 11:24
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
no nie oszukujmy się jeśli SKWK coś piszę to jednak nie są to ploty..
Przy całym szacuku do SKWK ale czasem tam też ploty puszczaja
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 23.10.2008 o godz. 07:37.
czesiu
Senior Member

Stary 10.10.2008, 20:04
Można bronić Skorży, ale jedno jest pewne Wisła Skorży nie ma stylu. Niby coś tam gramy, raz niby długie podanie na Brozia, drugi raz niby pilkę kombinacyją, trzeci raz niby gramy skrzydlami, ale to wszystko na niby. Nie to żebym się tam specjalnie rajcował, ale w Poznaniu widać, że jest Lech Franza, w Warszawie jest L Urbana, a w Krakowie to ja Wisły Skorży nie widzę. Ot takie wnioski, że po 1,5 roku Wisła dalej bez wyrazu jest. Może z czasem...
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 10.10.2008, 20:14
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Można bronić Skorży, ale jedno jest pewne Wisła Skorży nie ma stylu. Niby coś tam gramy, raz niby długie podanie na Brozia, drugi raz niby pilkę kombinacyją, trzeci raz niby gramy skrzydlami, ale to wszystko na niby. Nie to żebym się tam specjalnie rajcował, ale w Poznaniu widać, że jest Lech Franza, w Warszawie jest L Urbana, a w Krakowie to ja Wisły Skorży nie widzę. Ot takie wnioski, że po 1,5 roku Wisła dalej bez wyrazu jest. Może z czasem...
Stylu rzeczywiście brakuje ale wine to ja bym tu raczej upatrywał nie w trenerze a w braku dobrych ofensywnych piłkarzy. Nie ma kto tej gry pociągnąć. Brożek jest od wykańczania akcji, Jirsak od zagrania tej ostatniej piłki a Boguski to nie to samo co np. Błaszczykowski.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
kubawislak
Senior Member

Stary 14.10.2008, 14:16
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Stylu rzeczywiście brakuje ale wine to ja bym tu raczej upatrywał nie w trenerze a w braku dobrych ofensywnych piłkarzy. Nie ma kto tej gry pociągnąć. Brożek jest od wykańczania akcji, Jirsak od zagrania tej ostatniej piłki a Boguski to nie to samo co np. Błaszczykowski.
Dokładnie, jak się gwiazdą chciało, a jak rok temu i był kosa, Paulista to był styl!!!
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.10.2008, 07:06
Maciej Skorża: Legia to przeszkoda do celu

http://polskatimes.pl/sport/pilkanoz...celu,id,t.html
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.10.2008, 22:09
Trener Skorża to trener z innego świata: inteligentny, elokwentny, wykształcony, ma szacunek do wszystkich, gdy trzeba to poważny, ale z chęcią opowie też coś zabawnego. Dobry motywator, dobry taktyk, ma świetny kontakt z zawodnikami, potrafi do nich dotrzeć i wyciągnąć z nich to co najlepsze. Nie jest bezbłędny i nieomylny, ale wydaje mi się, że w tej chwili to najlepsza osoba na to stanowisko. Trenerze Skorża - 1906% poparcia! Dziękuję za wszystko co Pan robi dla Wisły!!
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.10.2008, 08:59
Czytam opinie po meczu z Legią i zastanawiam się: w jakim świecie żyją niektórzy?

Fakt, Zieniu z Łobo grają kichę. Baszczu jest mniej pewny od Singlara, Piotr Brożek nie zachwyca na lewej obronie - można by dać szansę Diazowi. Do tego Mauro Cantoro aż prosi się o zmianę - np. za Jirsaka.

Wszystko ok, tylko powiedzcie mi - jak długo wtedy Skorża pozostanie trenerem Wisły? Kiedy święte krowy drużyny zaczną grać przeciwko trenerowi?

Przykładów mieliśmy już niestety mnóstwo - Petrescu. Liczka, Okuka - za każdym razem, gdy piłkarze widzieli że trener nie ma już 100% poparcia w Myślenicach, a nie było im z nim po drodze - odstawiali kichę.

Skorża nie może wymienić połowy drużyny, bo szatnia na to nie pozwoli. W dodatku Diaz, Singlar, Jirsak i Małecki - razem na boisku - nie dają żadnej gwarancji, że będzie lepiej. Można wymienić 1-2 elementy*, ale 4-5 to już rewolucja.

A tak to przynajmniej w meczu z Legią drużyna zagrała ze 100% zaangażowaniem, co nie zawsze się zdarzało.

* Ja jestem za Małeckim i Diazem na skrzydłach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Samoth
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.10.2008, 09:33
[quote=donPedro23;618776]Dobry motywator, dobry taktyk, potrafi do nich dotrzeć i wyciągnąć z nich to co najlepsze.

Niestety TO jest właśnie jego największa wada.
Chyba, że mówimy o innym Macieju Skorży ?!
tofik
Senior Member

Stary 27.10.2008, 09:49
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Czytam opinie po meczu z Legią i zastanawiam się: w jakim świecie żyją niektórzy?

Fakt, Zieniu z Łobo grają kichę. Baszczu jest mniej pewny od Singlara, Piotr Brożek nie zachwyca na lewej obronie - można by dać szansę Diazowi. Do tego Mauro Cantoro aż prosi się o zmianę - np. za Jirsaka.

Wszystko ok, tylko powiedzcie mi - jak długo wtedy Skorża pozostanie trenerem Wisły? Kiedy święte krowy drużyny zaczną grać przeciwko trenerowi?

Przykładów mieliśmy już niestety mnóstwo - Petrescu. Liczka, Okuka - za każdym razem, gdy piłkarze widzieli że trener nie ma już 100% poparcia w Myślenicach, a nie było im z nim po drodze - odstawiali kichę.

Skorża nie może wymienić połowy drużyny, bo szatnia na to nie pozwoli. W dodatku Diaz, Singlar, Jirsak i Małecki - razem na boisku - nie dają żadnej gwarancji, że będzie lepiej. Można wymienić 1-2 elementy*, ale 4-5 to już rewolucja.

A tak to przynajmniej w meczu z Legią drużyna zagrała ze 100% zaangażowaniem, co nie zawsze się zdarzało.

* Ja jestem za Małeckim i Diazem na skrzydłach.
Piszesz, że Skorża nie chce się narażać na gniew szatni.
- To by oznaczało, że kurczowo trzyma się stołka i nie zależy mu na rozwoju drużyny.

Bo:
- Kogo się obawia, skoro Sobol, Brożki i Baszczu na pewno zostali by w składzie ? Cantoro, Zienia, Łobo ? A co oni mogą ? Najwyżej pozrzędzić.
Myślisz, że inni odstawiali by kichę, tylko dlatego, że szkoda im tych co siedzą na ławce ?
Sobol nie wygląda mi na gościa, który kiedykolwiek odpuszcza. Brożki maja to w dupie dopóki obydwaj grają. Zieniu odchodzi do Lechii, a Łobo irytyje swoją nieporadnością nie tylko kibiców.

Kiedy przydaży się lepszy moment do zmian, jak nie teraz ? Jebać to jak zareagują. Kto ryzykuje ten nie ma. A jak Skorża chce wegetować, bo się obawia, to prosze bardzo. Prędzej czy później i tak poleci, z uwagi na co raz gorszą grę wyżej wymienionych.
..
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.10.2008, 02:18
W nawiazaniu do posta tofika.
Mi sie wydaje ze tu nie chodzi o dominacje tylko o to ze naszemu trenerowi troche brak jaj.
-boi sie zaryzykowac(co samo w sobie nie musi byc cecha negatywna)
-brnie w rzeczy ktore ciezko pojac.

To w zadnym razie nie oznacza ze chcialbym jakiejkolwiek zmiany na tej pozycji , ale drazni to bo na pewno mamy doczynienia z bardzo dobrym fachowcem ,mlodym, glodnym sukcesu, zajebiscie szanujacym to ze przeniosl sie z wy****ziejewa do wielkiego jak na pl warunki klubu - gdzie na tym przyslowiowym wy****ziejewie, dysponowal porownywalna lub lepsza kadra niz tu w Krakowie.
Krotko mowiac, zafundowal sobie kupe stresu i wygorowane ambicje wlasciciela, czego w Grodzisku nie mial.

Bardzo szanuje trenera ale wd mnie brnie on w zlym kierunku i boje sie ze sepy go zjedza, co zakonczy sie dymisja i nowym cyrkiem pt 'nowy trener'.
Musi trener jak najszybciej zmienic kryteria gry w 1 skladzie ,inaczej poplynie jak reszta.
Łobo,Mauro i Zieniu(temu to sie akurat zdarza)musza zaliczyc lawe - to juz moze nawet mniej chodzi o jakies znaczne podniesienie poziomu gry(choc mysle ze szanse na to sa) ,ile o zwykla sprawiedliwosc - grasz ogolnie kiche - dajesz szanse zmiennikowi a tacy, mimo mizerii kadrowej sa i jest nawet kilka roznych wariantow.

I zdanie co do teorii ze to druzyna trzyma wladze a nie trener.
Niby to by sie zgadzalo ale nie pasuje mi tu 1 rzecz.Lobo jest nowy i do tego widac ze 'starszyzna' nie za bardzo go lubi - jak dla mnie prawidlowo bo chlopaki zdaja sobie sprawe ze tak na prawde to graja w 10.
A Lobo gra.....gdyby to 'szatnia' ustala sklad to Lobo bylby skazany na lawe a tak nie jest.

Wiecej odwagi =tego zycze naszemu trenerowi.
94 - Allah Akbar!!
nesta
Senior Member

Stary 28.10.2008, 20:16
Chcacy czy nie, Skorza wygadal sie dzis przed dziennikarzami, ze jego pozycja w Wisle nie jest mocna.
"(...) porazka z Legia na pewno mojej sytuacji nie poprawila" - powiedzial trener GW. Czyli mozna wysnuc wniosek, ze czarne chmury wcale nie zostaly rozwiane. Podobno duze znaczenie dla jego przyszlosci bedzie mial srodowy mecz z Gornikiem, bo Cupial ambicjonalnie podchodzi do rywalizacji z Kasperczakiem.
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.10.2008, 20:47
Nie widzę obecnie lepszego trenera na Polskim rynku od pana Maćka. Nie wyobrażam sobie nawet tego że zostanie on zwolniony. Dla mnie mógłby on trenować Wisłę tak samo długo jak Ferguson Manchester!
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.10.2008, 20:47
Jestem rozczarowany nie sądziłem że kibice tak łatwo będą się podsycać ....

----

Cytat:
dysponowal porownywalna lub lepsza kadra niz tu w Krakowie.
No tak obecnie ma kadrę może tylko nieco lepszą od Odry Wodzisław ....
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
kubawislak
Senior Member

Stary 28.10.2008, 20:57
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Nie widzę obecnie lepszego trenera na Polskim rynku od pana Maćka. Nie wyobrażam sobie nawet tego że zostanie on zwolniony. Dla mnie mógłby on trenować Wisłę tak samo długo jak Ferguson Manchester!
To raczej w Polsce nie możliwe.
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.10.2008, 20:58
zamiast narzekać powinniśmy wesprzeć naszego trenera może jakieś głośne "jesteśmy z tobą Hej Skorża jesteśmy z tobą"

Fakt Faktem że Zieniu i Cantoro grają kaszane ale ja w Wojtku widze determinacje aby powrócić do formy. Jeszcze z Niego będzie pożytek. Poczekajmy na te transfery co mają w zimie być. Teraz mamy kadrę taką jaką mamy wiec trzeba czekać z nadzieją ze klub wzmocni zapowiadanych 4 czy 5 graczy.. Narazie skupmy się aby w nastepnych meczach Wisła złapała opytmalny rytm, jak złapią bedzie dobrze. Panie Maćku wierze ze uda sie Panu ich (zawodnikow) tak zmobilizować ze w końcu wygraja po ladnej dla oka grze i z duża przewaga

Dziekuje
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.10.2008, 21:15
Cytat:
To raczej w Polsce nie możliwe.
Co nie możliwe ? Było po prostu zawsze ciche przyzwolenie,a nawet spore poparcie dla zmian i tego co się działo w klubie .Nie można się z nimi jeb..... to jest Wielki klub,gdy garstka kibiców zjawi się na stadionie na pewno będzie to miało swoją wymowę .Przy jakichś większych zmianach powinno się oczekiwać jakiejś strategii wyjścia z danej sytuacji i planów na przyszłość . Można założyć także jakąś dodatkową inicjatywę kibiców ,komitet przykładowo .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
e
Senior Member

Stary 28.10.2008, 21:23
**** z LM / UEFA / przegrana z Legia i Lechem.
Dla Cupiala najwazniejsze bedzie wygrac z Kasperczakiem, poprzedni remis jeszcze jakos zniosl.
Musimy wygrac, inaczej Cupial popelni jeden z najwiekszych bledow zwalniajac Pana Macieja!
Ostatnio edytowane przez e : 28.10.2008 o godz. 21:26.
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.10.2008, 07:28
e napisał(a):Wyświetl post
**** z LM / UEFA / przegrana z Legia i Lechem.
Dla Cupiala najwazniejsze bedzie wygrac z Kasperczakiem, poprzedni remis jeszcze jakos zniosl.
Musimy wygrac, inaczej Cupial popelni jeden z najwiekszych bledow zwalniajac Pana Macieja!
Dajcie popracować "dziennikarzom" Super Expresu - niech oni wymyślają takie "dramaty" i dmuchają w balonik. Nie zabierajcie chleba pismakom !!!
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.10.2008, 09:23
Skorza, jak dla mnie , ma kilka mankamentow:

- zdecydowanie gra nazwiskami, bo nie wierze, ze Kantorski, ZIenczuk, czy Lobo sa naprawde tymi, ktorzy na swoich pozycjach powinni grac. Jest jeszcze mozliwosc, ze na treningach sa mistrzami swiata, i trener sadzi, ze w koncu przeniesie sie to na boisko, jednakze nawet w wypadku takiej ewentualnosci ilez mozna czekac ? Blad

- zmiany. Jakis czas temu zauwazylem, ze Maciek czasem nie nadaza za tym, co sie dzieje na boisku. Znamiennym jest przyklad, gdy druzyny przegrywa badz remisuje w meczu, ktory powinna wygrac, i potrzebuje sily w napadzie, a Skorza stosunkowo czesto sciaga Boguskiego badz Jirsaka. Wiem, ze kondycja kondycja, ale czasem sa to absurdalne zmiany.

- i dlaczego, do cholery, Marcelo jest przywiazany do swojej pozycji ? Z gra, jaka prezentuje, spokojnie moze zagrac zamiast Maurycego K. na DM, by nie blokowac w srodku obrony miejsc dla Glowy i Clebera ( stary, ale jednak jeszcze jary, choc bledy popelnia) na lewej pomocy Diaz, prawej OD POCZATKU Malecki, a Lobodzinski wchodzacy na zmiane ( moze takie rozwiazanie bedzie lepsze dla tej dwojki) Jirsak jako AM i jedziemy.
tofik
Senior Member

Stary 29.10.2008, 09:49
Jirsak za Cantoro, Diaz z Małym na skrzydłach a Boguś z Brożkiem w ataku. Tak też byłoby dobrze
..
Perek
Member

Od: 09.2008

Stary 29.10.2008, 12:50
Skorża to fajny, młody i zdolny trener, ale w tym sezonie przegrywa na razie wszystko najważniejsze. Odpadł z Pucharu Uefa, gdzie Tottenham był do pokonania. W lidze przegrał dwa prestiżowe mecze z Lechem i Legią oraz zremisował derby. Jak dziś nie pokona Górnik to Cupiał może nie wytrzymać
www.TSW.com.pl - Chcesz dołączyć do redakcji. Napisz. GG: 9420852
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 29.10.2008, 13:19
Perek napisał(a):Wyświetl post
Jak dziś nie pokona Górnik to Cupiał może nie wytrzymać
To nie wytrzyma i go opier.doli.
Bo jakby mial go zwalniac to chyba by mial kogos na oku, nie? Nawałka z tego co wiem to zajęty. nikogo innego, chociażby na trenera przejściowego to nie widze w kraju.
pan Dudi
Senior Member

Stary 29.10.2008, 13:22
Stefan Majewski jest wolny...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów