|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() Kto to? Podpowiem, że uznawany był za jednego z najwybitniejszych kompozytorów okresu klasycyzmu. Jasne, nowy_piotrek pytaj dalej. Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez kalvin : 08.10.2008 o godz. 18:55.
![]()
Przeważnie zachowuję się poważnie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Haydn
123456 No to zagadka: w jakim miescie znajduje sie to opactwo? ![]() Powód: zagadka
Ostatnio edytowane przez nowy_piotrek : 08.10.2008 o godz. 19:02.
![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Ángel Caído
Od: 03.2004
Offline |
|
|
w Jarosławiu, Kościół św. Mikołaja i Stanisława biskupa.
![]()
WISŁA KRAKÓW
[J] BRACI SIĘ NIE TRACI !!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przez miejscowych nazywany popularnie Anna Kasarnia.
Twoja kolej wienek. ![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Twórcy rewelacyjnego programu Sonda (który notabene wchłaniałem jak gąbka...) Zdzisław Kamiński i Andrzej Kurek. Zgineli w wypadku w 89r.. to był szok komuna się kończyła oni mogli rozwinąć skrzydła a tu coś takiego.. jak to usłyszalem wówczas myślałem że ktos sobie jaja robi...:/
![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
tak, to była bardzo przykra i bolesna niespodzianka.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dlaczego nie zadawaliście?
Zgodnie z regulaminem, była ku temu okazja. To coś łatwego (bo w tych klimatach)... Kto to? ![]() I aby ułatwic totalnie.. (bo zanim potwierdze..:/) ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
Marek i Wacek, duet fortepianowy założony przez Wacława Kisielewskiego (syn Kisiela) i Marka Tomaszewskiego.
![]() Obraz przedstawia pewną służbę, pewnego władcy...chodzi mi o nazwę tej służby ? Powód: zagadka
Ostatnio edytowane przez wienek : 12.10.2008 o godz. 10:21.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
Służba ta była protoplastą min. takich wynalazków jak: Czeka i NKWD.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Oddział ochrony porządku i bezpieczeństwa państwowego - założony przez Aleksandra III po tym jak kropnięto jego łojca.
Służba ta miała niograniczone prawo do infiltracji obywateli a biorąc pod uwagę, że przestępstwem był nawet sam zamiar targniecie sie na życie cara - to policja ta była bezkarna. Ochrana wymysliła bardzo ciekawą metodę utzrymywania w ryzach przeciwników politycznych - otóż sama zakładała stowarzyszenia antycarskie i nielegalne drukarnie. Metodę tę przejęło szybko CZeKa i NKWD a w późniejszych czasach KGB i również nasze UB vel SB. I w ten oto sposób mamy historie Bolka i Lolka. O metodach prowokacyjnych tej formacji warto się dowiedzieć więcej - łatwej zrozumieć świat. Służba ta była również ojcem systemu walki, którą nazwano później sambo - od skrótu samozaścita biez oruża - walka bez broni. Udoskonaliła ją NKWD - najbardziej bezwzględny i skuteczny system walki wręcz i nie tylko. Jest to podstawowy system walki postradzieckich jednostek specjalnych
Ostatnio edytowane przez sambo : 13.10.2008 o godz. 18:51.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
nie chodzi mi o Ochranę!
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
To są Oprycznicy Iwana Groźnego
![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Ángel Caído
Offline |
|
|
dokładnie, o Opryczninę mi chodziło.
Twoja zagadka. ![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to może zostańmy w klimacie
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...t_Vladimir.jpgCo to za wydarzenie? Kiedy i gdzie miało miejsce? ![]()
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chrzest św. Włodzimierza
Jesli chodzi o rok i miejsce (za wikipedia): Z natury okrutny, wojowniczy i rozpustny, zmienił się całkowicie po przyjęciu chrztu w Cheresoniu i ślubie z Anną, siostrą cesarza Bizancjum w 988 r. ![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się, zadajesz.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam pomyslu, wiec zeby nie wstrzymywac cos prostego. Co to gdzie to.
![]() ![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bazylika Sacre-Coeur, Paryż
nowy_piotrek proszę Cię, zadaj za mnie bo ja uciekam i nie mam czasu kombinować. pzdr. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() dobra niech bedzie, teraz trudniejsze zobaczymy jak u Was z biezacymi sprawami. kto to? ![]() ![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Alaksandr Milinkiewicz?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to nie on. Nie jest to polityk.
Choc faktycznie na zdjeciu wyglada dosc podobnie. Dorzuce jeszcze jedno, moze to ulatwi sprawe. ![]() tegoroczny noblista Powód: podpowiedz
Ostatnio edytowane przez nowy_piotrek : 15.10.2008 o godz. 20:28.
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Paul Krugman?
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Ten dowódca w środku to kto?
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Eisenhower
![]() To kadr z pewnego znanego filmu: Co za film, co za postać i kto napisał książkę pod tym samym tytułem? Panowie błagam... -> podpowiedź: w filmie kluczową rolę gra przywódca pewnego państwa
Ostatnio edytowane przez MCDave : 16.10.2008 o godz. 21:54.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Film to "Death of a President" z Bushem w kluczowej roli
Książkę napisał Brian Haig. Postaci nie jestem pewien, bo trudno jakieś sensowne zdjęcia obsady poznajdywać, ale wydaje mi się, że to jest Robert H. Maguire. Zgadza się? ![]() ![]()
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Dzien Szakala - W roli glownej Edward Fox.
Ksiazka F. Forsytha o zamachu na de Gaullla. Jesli ok - Ar222 niech zada pytanie - nie moge teraz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Temat się był zatkał, więc pozwolę się wtrącić, jako że ani z00na ani MCDave'a nie ma. Nadmienię tylko, że odpowiedź z00na poprawna. Ja się zasugerowałem podpowiedzią, że kluczową rolę zagrał przywódca państwa, a w "Death of a President" George Bush zagrał siebie
![]() A Wy mi powiedzcie co to za flaga http://tharwacommunity.typepad.com/t...5/untitled.jpg
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 18.10.2008 o godz. 17:08.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Republika Dagestanu?
![]()
Przeważnie zachowuję się poważnie...
|