|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tych wszystkich dziennikarzy to w....u wysłać na sybir..jak nie pieprzą o zwolnieniu Moskala przez pół roku to wiecznie ciągną tego pajaca Smudę za język. Tabloidowe bzdety z tych wywiadów z nim wychodzą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
|
Ale im właśnie o to chodzi, żeby szukać sensacji i dobijać leżącego. Taki zawód :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
- To ile pan odpuścił Wiśle?
- O szczegółach nie mogę mówić. Zapewniam, że zachowałem się fair wobec klubu. - Nie kusiło pana, żeby wzorem poprzednika na stanowisku trenera Wisły Franciszka Smudy powalczyć z klubem o wypłatę całości wynagrodzenia? - Nawet przez myśl mi to nie przeszło! Gdy poinformowano mnie o zwolnieniu, miałem świadomość, że mogę albo siedzieć w domu i czekać na kasę, albo zamknąć temat od ręki, rezygnując z części poborów. Wybrałem drugie wyjście. ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
pogratulujmy tytanom intelektu, którzy domagali się zwolnienia Moskala za serie niedopuszczalnych ich zdaniem remisów... Brawo osiągnęliście swój cel... w końcu Wisła przestała remisować...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Przecież w tym temacie cisza.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czzulem ze tak ze tak bedzie od 1 minuty jak przeczytalem ze zwolniono Moskala
Cupial nie uczy sie na niczym.Liczka za Kasperczaka to juz byl pierwszy objaw jego głupoty. Wywalono wiec...Moskala za remisy i nawet ciekawą pilkę ..no to mamy cos innego ... gdzie sa Ci ktorzy tak chcieli glowy Kazka? ok ,jest po waszemu teraz mamy porazke i za porazką i gre w grupie spadkowej No ale grunt ze Moskala nie ma, remisow tez juz nie ma. Nic nie ma.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.12.2015 o godz. 23:42.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Spokojnie. Zaraz przylecą i powiedzą, że to przecież wina Kazka bo to on ich tak przygotował do rundy ![]() Jeszcze jak Kazik był trenerem Wisły to czytałem z nim wywiad i mówił, że wzmocnienia muszą być bo nie da się grać cały czas jednym składem. Zaraz po tym poleciał bo przegrał derby. ....a mać, Cierzniak mówił w wywiadzie po Lechu, że to był trener, który ich rozumiał, z którym dobrze im się współpracowało. Sorry ale nikt mi nie wmówi, że Moskal miał tak dobry skład jak Smuda. Brak nominalnego rozgrywającego robił swoje. Jankowski się dusił na tej pozycji. Zresztą on się dusił na każdej ale, ktoś tam musiał grać. Bo na pewno nie krzywejajo. Nie będę pisał, że gdyby Jankowski wykorzystał to a Brożek to itd. Fakty są takie, że potrafiliśmy zagrać ładne akcje tylko brakowało wykończenia. Teraz jak brakuje Brożka to nie ma nawet takich sytuacji. Niech się ktoś ....a, w końcu obudzi w tym klubie i zacznie traktować nas kibiców poważnie. Codziennie czytam jakieś nowinki, że niby nowy trener, że niby piłkarze dostaną kasę. Nie mamy słabego składu, ale nie mamy ławki i to nas zabiło kilka razy. Ale tłum chciał głowy Moskala, bo przecież on był winny temu, że nie zmienników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Szkoda, że w dobrym okresie sezonu (kolejki 1-13) zostaliśmy tyle razy przekręceni i zawodziła skuteczność, bo była szansa na więcej punktów i spokój przed rundą wiosenną. Obecnie, jeśli wzmocnienia nie będą naprawdę udane, awans do pierwszej 8 raczej mało realny. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Tak na spokojnie to mi sie wydaje, ze zwolennicy zwolnienia Moskala byli bardziej za opcja zastapienia go kims lepszym niz samym zwalnianiem ot tak. Naprawde ciezko podejsc do tego tematu. Z jednej strony czysta glupota bylo zwalnianie go przed koncem rundy ale z drugiej strony .... derby. W kazdym badz razie nie pozostalo nic innego jak czekac do wiosny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie zawracajcie kijem Wisły - zwolnienie Moskala to kompromitacja i tyle. Koniec tematu.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Blood Brothers
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wisła jako firma jest położona w każdym aspekcie i nei ma najmniejszego sensu wytykac czy wyliczać tych kwesti...
był układ ze chłopaki grali na ile potrafili dla trenera ( z niezaleczonymi urazami, przemeczeniem, zaleglosciami i takie tam...) skoro Góra postanowiła w takiej sytuacji jakiej jest klub wywalić trenera, to sprawa stała sie jasna....skoro ktos postanowił jeszce bardziej dolac benzyny już do poteznego ognia no to oni gasic pożaru nie bedą... 5 x porazka...kilka "kontuzji"...każdy powiedział dosyć...i nic tu nie jest przypadkiem....tyle w temacie Kazimierza Moskala jako trenera...byłego już trenera.... ![]()
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND
"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for." --Bruce Springsteen |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Moskal Moskalem, ale 8 kontuzji podstawowych zwodnikówi w zespole mówi samo za siebie. Tu żaden trener by nie podołał.
Nie lubię tego mówić, ale już kilka miesięcy temu napominałem, że 'odpukać' przyjdzie plaga kontuzji, młodzi będą musieli debiutować w pierwszym składzie i zacznie się dramat. I dramat mamy. To było aż tak trudne do przewidzenia? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jasne jaka kompromitacja ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Ponieważ profesjonalizm wymaga chłodnego działania opartego na merytorycznych argumentach i faktach a nie emocjonalnego .......olo. Fakty takie, że klub nie miał żadnej sensownej alternatywy i wyrzucił Moskal przez porażkę z Cracovią. Wszystko to oparte na tym, że jeszcze niedawno byliśmy potęgą ale dziś już tak nie jest.
Ciekawe czy zwolennicy tej decyzji, też byliby za wywaleniem trenera w takiej sytuacji. Wisła zdobywa mistrzostwo, w kolejny sezonie dostaje się do fazy grupowej LM w lidze, pokonuje wszystkich po kolei. Z Cracovią na wyjeździe wygrywa 5:0 a potem przychodzą w końcu derby u siebie. Niestety sędzia ma zły dzień, nie uznaje nam trzech prawidłowo zdobytych bramek, dostajemy jeszcze dwie niesłuszne czerwone kartki a na koniec Craxa jedzie z kontrą, strzela gola i wygrywa mecz 1:0. Wtedy co? też wypieprzamy trenera? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Vox pupuli, vox Dei Viper.
Kazimierz niestety chcial grac zbyt zaawansowana technicznie i taktycznie pilke, co przy tym materiale (zazartujmy) pilkarskim nie mialo racji bytu. Bledem nie bylo zwolnienie Moskala, czy wczesniej Smudy. Bledem najwiekszym bylo samo ich ZATRUDNIENIE. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Myslisz się kolego właśnie zatrudnienie Moskala było dobre na nikogo lepszego Wisły nie stać ludzie zrozumcie wreszcie że Moskal to był właśnie najbardziej odpowiedni człowiek na ten czas nawet Głowacki to potwierdzał ale eksperci wiedzą lepiej przecież.... Jesteście nie lepsi niż Cupial
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że nawet jakby Moskal został to dalej mogłoby być 4-5 porażek. Po prostu teraz wszystkie plagi egipskie spadły na zespół ( masa kontuzji, trener, terminarz killer itd.)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Potwierdzeniem klasy Moskala jest oferta z Chelsea. Jeżeli obejmie zespól z Londynu, przyznam, że myliłem się w ocenie jego warsztatu trenerskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Nie, też nie zauważyłeś że czas naszej potęgi jak na razie minął. 10 lat temu, gdy mieliśmy najwyższy budżet w lidze oraz najszerszy skład. Owszem byłby to błąd. Wtedy to była po prostu rozsądna decyzja z wzięciem pod uwagę sytuacji ekonomicznej. Prawda taka, że po zwolnieniu Moskala drużyna zaliczyła mentalny zjazd w dół.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
jeśli uważasz swoją wypowiedź za dowcipną powinieneś mieć ksywę smutas Romek.
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego dowcipną? Skoro Moskal jest tak dobrym trenerem, to wkrótce ktoś poważny go zatrudni. Dobrze zejdę troszkę niżej. Jeżeli jakikolwiek klub z ekstraklasy go zatrudni, to obiecuję go przeprosić.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moskal nie dla Chelsea.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Jasne, że dla Chelsea, ale po prostu nie zgodził się przejąć drużyny w środku sezonu - zaczyna od czerwca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Możliwe że znów będzie Dyzma to będą szczęśliwi ....
Wesoły Romku jeszcze się zdziwisz z Moskalem zobaczysz ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może dajmy już Moskalowi spokój, po prostu. Jako zasłużony piłkarz Wisły nie zasłużył sobie aby robić z niego trenerskiego Boga, a tym bardziej łajzę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Nikt z "obrońców" Moskala (do których się zaliczam) nie twierdził, że jest dobrym trenerem. Twierdzimy, że nie był trenerem złym, był po prostu średniakiem. Miał do dyspozycji średnich piłkarzy i miał z nimi średnie wyniki. Z nim na ławce bylibyśmy spokojni o utrzymanie, choć też nie było by większych szans na jakieś spektakularne sukcesy. Wiemy jak wygląda sytuacja finansowo, i taki okres stagnacji dało by się przeżyć... Zresztą gdyby Cupiał zatrudnił jakiegoś trenera z nazwiskiem z zagranicy, dał mu do dyspozycji paro milionowy budżet na transfery - mógłbym zrozumieć, że nie chce zaufać Moskalowi. Ale to co zrobił nasz właściciel to był szczyt głupoty. Zatrudnienie Smudy spowrotem (w jakiejkolwiek formie) będzie oznaczać, że już całkiem zwariował... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
IMHO to plaga kontuzji nie jest przypadkiem. Nie, nie wietrzę spisków. Po prostu za Moskala piłkarze grali na przeciwbólowych, poświęcali się, ryzykowali. Teraz ryzykować im się.nie chce. Po co złapać kontuzje, jak pewnie w przerwie odejdą? Ktoś wierzy w "poważną" kontuzję Sadloka?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Radek, Viper - czyzby?
To przed Smudą i przed Moskalem nie bylo kasy na zatrudnienie takiego Broosa, a po ich zwolnieniach nagle kasa sie znajduje? Zalozenie fakt, niepewne. Ale jakies fundusze pozwalajace na zatrudnienie tego trenera sa, skoro jest w bazie zainteresowan i sa prowadzone rozmowy. Tak, wiem odnosnie klasy Moskala, chwala mu za to. Dla mnie sprawa jest prosta - nie chodzilo o brak srodkow, tylko o BRAK KONCEPCJI. Na Wisle oprocz 10 tys. masochistow i Moskala wyjebane mial kazdy inny. I niestety Cupial. Nie bede porownywal Smudy czy Moskala, bo jest to bezsens. Obaj nie powinni trenowac Wisły. I nie mowie o seriach porazek konczacych ich "prace". Wiele czynnikow bylo ich bezposrednia wina, wiele to braki organizacyjno-finansowe. Nie jestem zwolennikiem jednego, drugiego, ani zarzadu, ani dzialan Bossa. Wszyscy macie po czesci racje. Sytuacja w kazdym pionie funkcjonowania klubu jest dramatyczna, katastrofalna. A jak to przy katastrofach bywa, zawodzi nie tylko czynnik ludzki, ale tez finansowy, materialowy, jakosciowy, organizacyjny. Wszystkie zostaly wymienione tysiace razy i wg mnie nie ma co klocic sie ktora racja jest bardziej twojsza czy mojsza. To i tak bedzie racja. Moskalowi zalezalo, tylko tak jak juz wspomnialem - zbyt zaawansowana techniczno-taktycznie pilka na czynnik ludzki, material, jakosc, organizacje.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 19.12.2015 o godz. 21:20.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|