The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2009, 18:10
Cytat:
Miasto Urziceni ma 21.000 mieszkańców. Stadion Sevilli liczy 45.500 miejsc, Rangersów 51.000 a arena w Stuttgarcie ma 58.000 miejsc siedzących.
Wystarczy przypomnieć sobie Groclin który strzelał gole Manchesterowi City i to za czasów korupcji w polskiej piłce. Nie ma co podziwiać rozwoju futbolu w Rumunii jeśli ściągnięto tam zawodników za wiele milionów. Wiadomo przecież że gdy się ściągnie świetnych zawodników do 2 zespołów to po paru latach inne zespoły wkońcu zacną równać do najlepszych, a to że takie coś działo się w małym mieście to zdarza się nawet w Polsce (Grodzisk Wlkp. liczący 14 tys mieszkańców)
Powód: pomyłka :P
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 16.09.2009 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.09.2009, 18:12
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy przypomnieć sobie Groclin który strzelał gole Newcastle United i to za czasów korupcji w polskiej piłce.
Manchesterowi City.

Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 16.09.2009, 20:08
LM: Polak potrafi, ale... na Cyprze! Atletico - APOEL 0:0

"Tradycyjnie już nie ma polskiej drużyny w Lidze Mistrzów, więc musimy emocjonować się występami naszych rodaków w klubach zagranicznych. We wtorek emocji było dużo dzięki Kamilowi Kosowskiemu i Marciwo Żewłakowowi. Ich APOEL Nikozja zremisował na wyjeździe z Atletico Madryt!

Hiszpańska drużyna była murowanym faworytem tego meczu, mimo że słabo wystartowała na krajowym podwórku. Ponownie jednak mogliśmy się przekonać, jak wielki postęp poczyniły cypryjskie kluby. To już klasa wyżej niż polskie ekipy!
APOEL, szczególnie w pierwszej połowie, znakomicie grał pressingiem i nie pozwalał na wiele rywalom. "Los Rojiblancos" nie mieli zbyt wiele okazji, a jeśli już, na posterunku był bramkarz Xiotis, świetnie dysponowany tego wieczoru.
Po przerwie goście niemal wyłącznie się bronili, ale zdołali zachować czyste konto po stronie strat. Xiotis co chwila był niepokojony, ale głównie strzałami z dystansu. Raz uratowała go poprzeczka, gdy zza pola karnego strzelał Forlan.
APOEL zremisował, a mógł nawet wygrać, gdyż w pierwszej odsłonie dwóch stuprocentowych sytuacji nie wykorzystał Charalambidis. Szczególnie za drugim razem miał obowiązek trafić do siatki, zaś za pierwszym mógł sprawić, że Kosowski zanotowałby asystę.
"Kosa" starał się być pod grą i atakować w miarę możliwości, ale wraz z upływem czasu coraz więcej uwagi poświęcał defensywie. Zanotował kilka ważnych przechwytów."

Muszę dodać,że w 81 minucie na boisku pojawił się nasz Jasiek Paulista , parę razy zamieszał - i jak zwykle nic z tego nie wyszło.
Kosa zasługuje na ogromne brawa i co trzeba podkreślić , ganiał po boisku 90 minut i wytrzymał mecz w doskonałej kondycji.

Ktoś coś na temat cypryjskich emerytów?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.09.2009, 20:46
To zapewne tylko szczęście i przypadek!
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 16.09.2009, 20:51
nie wiem czym się jarać.. co to za problem zremisować 0:0 z jednym z najsłabszych zespołów ligi hiszpańskiej.. sztuką jest strzelić bramkę.. a to udało się zespołowi z Cypru, a DWA razy naszej Wiśle.. z dwoma różnymi Realami to jest sztuka!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.09.2009, 21:16
Pysio wracaj do Pysiolandi dla mnie to jest sensacja przecież Atletico wygrało z Pao a przecież APOEL był na pożarcie dla mnie to jest sensacja.Jak Wisła by zremisowała z Barcą zamiast wygrać wtedy 1-0 to też byś nie wiedział czym się jarać? Mistrzu to są sensacje wczoraj też pachniało remisem w meczu Zuriych-Real było 2-3 a mogło skończyć się np.3-3 a skończyło 2-5 to jest futbol faworyt nie zawsze wygrywa
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.09.2009, 21:20
[QUOTE=brylant17;793478]Pysio wracaj do Pysiolandi dla mnie to jest sensacja przecież Atletico wygrało z Pao a przecież APOEL był na pożarcie dla mnie to jest sensacja.Jak Wisła by zremisowała z Barcą zamiast wygrać wtedy 1-0 to też byś nie wiedział czym się jarać? Mistrzu to są sensacje wczoraj też pachniało remisem w meczu Zuriych-Real było 2-3 a mogło skończyć się np.3-3 a skończyło 2-5 to jest futbol faworyt nie zawsze wygrywa [/
Chyba nie oglądałeś całego meczu,Real miał przewage przez 90 min spotkania a te dwa gole ..szczególnie ten drugi po stałym fragmencie to przypadek,wygrywali 3-0 mieli ułożony mecz..stracili dwie to im wjebali kolejne dwie..tam nie pachniało sensacją ani sekunde
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 16.09.2009, 21:48
Nie oglądałem śledziłem tekstową w necie niestety ale dałem tylko taki przykład ;]

pozdro
Odpowiedz cytując
Krystian.TS
Banita

Od: 09.2009

Stary 17.09.2009, 12:36
Zycze temu Dudu by pokazal Benitezowi, ze jest jednak the goal machine. Az zal sciska dupe ze to moglinysmy bycy zamiast Debreczyna w tej grupie Ligi Mistrzow. Troche szczescia przeciwko Levadii braklo Ale za rok znowym stadionem i 35 tys kibicow bwdzie napewno
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 17.09.2009, 15:16
http://www.youtube.com/watch?v=yWQX6dfjWjw

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 17.09.2009, 15:32
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądałem śledziłem tekstową w necie niestety ale dałem tylko taki przykład ;]

pozdro
Ja pier...e ,tekstową i co zabierasz głos na temat meczu ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 17.09.2009, 15:48
czyta uważnie DAŁEM PRZYKŁAD
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.09.2009, 18:50

Hiszpańskie media komplementują Kosowskiego
Futbol News/TN /10:03
AFP
Media w Hiszpanii po remisie faworyzowanego Atletico Madryt z debiutującym w Lidze Mistrzów kopciuszkiem z Nikozji, podkreślają wartość dla drużyny APOEL-u polskiego skrzydłowego, Kamila Kosowskiego - donosi "Futbol News".
W meczu z hiszpańskim gigantem, ekipa z Cypru nie miała kompleksu niższości i wywiozła z Vicente Calderon cenny bezbramkowy remis. Jednym z architektów sukcesu był Kamil Kosowski. Zdaniem prestiżowego dziennika "Marca" polski skrzydłowy był jednym z najlepszych zawodników na boisku.

Dziennikarze hiszpańscy podkreślali, że były piłkarz Wisły Kraków występował w przeszłości również w drugoligowym Cadiz, ale furory tam nie zrobił. Teraz to jednak "inny, nowy Kosowski". Według wielu hiszpańskich dzienników, Kosowski jest uznawany za prawdziwego lidera ekipy z Nikozji. Jeśli utrzyma formę, to być może znów zagra w Hiszpanii, lecz tym razem w Primera Division.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 17.09.2009, 19:07
nie ten wiek żeby do PD z reszta tam by nie miał 'kolegów', więc by nie grał dobrze.

Odpowiedz cytując
WolfyMaZawszeRacje
Banita

Stary 18.09.2009, 03:28
Odżyły wspomnienia oglądając tego rogala z 20 sekundy Może w następnej dekadzie doczekamy równie przebojowego skrzydłowego
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.09.2009, 15:35
Hiszpańska prasa jest zachwycona Unireą i trenerem Danem Petrescu po meczu w Sewilli

Hiszpanie porównują Unireę do zjawiska Hoffenheim w Niemczech, a Dan nazywany jest trenerm totalnym.
Podkreśla się, że jego styl pracy to nie tylko organizacja treningów, ale całościowe kierowanie piłkarzami, wychowywanie ich także poza zajęciami sportowymi, kształtowanie psychiki obok umiejętności taktyczno-technicznych
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.09.2009, 18:34
W kolorowym "Magazynie sportowym" PS jest dziś duży tekst pt: "Chłopcy z internatu". O roczniku '83, który pare lat temu ściągnięci zostali do Wisły. Młodzi, zdolni, perspektywiczni ...

Wstępniak ogólny, a potem 4 historie: Matiego Kaźmierczaka, Piotrka Brożka, Adriana Mrowca i Kamila Kuzery.

Polecam przeczytać!
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.09.2009, 18:48
Może mógłby ktoś zeskanować wspomniany przez koleżankę wyżej artykuł?
Ja PS nie czytam już od pewnego czasu, więc nawet nie zwróciłem uwagi na ten tekst, a chętnie bym przeczytał...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.09.2009, 13:38
W środę w meczu Górnika z Pogonią, trafili i Olo i Damian Gorawski.
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 19.09.2009, 19:57
Niedzielan Szaleje w Ruchu .... kolejne asysty i BRAMKI !!!!
To Tak dla Maciusia "SZTYWNY SKLAD" Skorzy !!!!!
Ps.
Bravo Andrzej !!! Odbuduj sie bo Cie Skorza prawie zniszczyl.
Jak długo na Wawelu .............

Od: 07.2009

Stary 19.09.2009, 20:14
Krolik napisał(a):Wyświetl post
Niedzielan Szaleje w Ruchu .... kolejne asysty i BRAMKI !!!!
To Tak dla Maciusia "SZTYWNY SKLAD" Skorzy !!!!!
Ps.
Bravo Andrzej !!! Odbuduj sie bo Cie Skorza prawie zniszczyl.
dla ścisłości - bramka, ale bez asysty
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.09.2009, 20:37
No,no. Bardzo udany mecz "Wtorka". Ładna bramkeczka dużo walki.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2009, 08:44
Dlatego ja apeluję, żeby wypożyczyć Jirsaka. Gościa zmarnujemy.
..
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2009, 09:50
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1869 Sto lat Artur
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.09.2009, 10:20
A propos , wie ktoś jak tam zarzuty korupcyjne Artura?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Ogin
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 20.09.2009, 11:20
a ja mam pytanie inne - moze sie juz przewijalo ale co sie z Baszczem i Zieniem dzieje ? Baszczu wyleczyl juz kontuzje ? gra ? prosze o odp
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.09.2009, 11:53
Ogin napisał(a):Wyświetl post
a ja mam pytanie inne - moze sie juz przewijalo ale co sie z Baszczem i Zieniem dzieje ? Baszczu wyleczyl juz kontuzje ? gra ? prosze o odp
Czy gra to nie wiem, ale kilka dni temu pojawiła się informacja,że wraca już do treningów.
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.09.2009, 18:05
Jonczyk gol i asysta. Oj będziemy żałować że już go u nas nie ma!!
Odpowiedz cytując
TSWislak1979
Junior Member

Stary 21.09.2009, 03:22
Drużyna Dana Petrescu przegrała drugi mecz w sezonie, tym razem z Dinamo Bukareszt 2:1 i z dorobkiem 13 punktów zajmuje 5 miejsce w tabeli.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 21.09.2009, 05:35
Zieniu 90 minut ława.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów