|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Powód: pomyłka :P
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 16.09.2009 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Manchesterowi City.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
LM: Polak potrafi, ale... na Cyprze! Atletico - APOEL 0:0
"Tradycyjnie już nie ma polskiej drużyny w Lidze Mistrzów, więc musimy emocjonować się występami naszych rodaków w klubach zagranicznych. We wtorek emocji było dużo dzięki Kamilowi Kosowskiemu i Marciwo Żewłakowowi. Ich APOEL Nikozja zremisował na wyjeździe z Atletico Madryt! Hiszpańska drużyna była murowanym faworytem tego meczu, mimo że słabo wystartowała na krajowym podwórku. Ponownie jednak mogliśmy się przekonać, jak wielki postęp poczyniły cypryjskie kluby. To już klasa wyżej niż polskie ekipy! APOEL, szczególnie w pierwszej połowie, znakomicie grał pressingiem i nie pozwalał na wiele rywalom. "Los Rojiblancos" nie mieli zbyt wiele okazji, a jeśli już, na posterunku był bramkarz Xiotis, świetnie dysponowany tego wieczoru. Po przerwie goście niemal wyłącznie się bronili, ale zdołali zachować czyste konto po stronie strat. Xiotis co chwila był niepokojony, ale głównie strzałami z dystansu. Raz uratowała go poprzeczka, gdy zza pola karnego strzelał Forlan. APOEL zremisował, a mógł nawet wygrać, gdyż w pierwszej odsłonie dwóch stuprocentowych sytuacji nie wykorzystał Charalambidis. Szczególnie za drugim razem miał obowiązek trafić do siatki, zaś za pierwszym mógł sprawić, że Kosowski zanotowałby asystę. "Kosa" starał się być pod grą i atakować w miarę możliwości, ale wraz z upływem czasu coraz więcej uwagi poświęcał defensywie. Zanotował kilka ważnych przechwytów." Muszę dodać,że w 81 minucie na boisku pojawił się nasz Jasiek Paulista , parę razy zamieszał - i jak zwykle nic z tego nie wyszło. Kosa zasługuje na ogromne brawa i co trzeba podkreślić , ganiał po boisku 90 minut i wytrzymał mecz w doskonałej kondycji. Ktoś coś na temat cypryjskich emerytów? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To zapewne tylko szczęście i przypadek!
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie wiem czym się jarać.. co to za problem zremisować 0:0 z jednym z najsłabszych zespołów ligi hiszpańskiej.. sztuką jest strzelić bramkę.. a to udało się zespołowi z Cypru, a DWA razy naszej Wiśle.. z dwoma różnymi Realami
to jest sztuka! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pysio wracaj do Pysiolandi
dla mnie to jest sensacja przecież Atletico wygrało z Pao a przecież APOEL był na pożarcie dla mnie to jest sensacja.Jak Wisła by zremisowała z Barcą zamiast wygrać wtedy 1-0 to też byś nie wiedział czym się jarać? Mistrzu to są sensacje wczoraj też pachniało remisem w meczu Zuriych-Real było 2-3 a mogło skończyć się np.3-3 a skończyło 2-5 to jest futbol faworyt nie zawsze wygrywa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
[QUOTE=brylant17;793478]Pysio wracaj do Pysiolandi
dla mnie to jest sensacja przecież Atletico wygrało z Pao a przecież APOEL był na pożarcie dla mnie to jest sensacja.Jak Wisła by zremisowała z Barcą zamiast wygrać wtedy 1-0 to też byś nie wiedział czym się jarać? Mistrzu to są sensacje wczoraj też pachniało remisem w meczu Zuriych-Real było 2-3 a mogło skończyć się np.3-3 a skończyło 2-5 to jest futbol faworyt nie zawsze wygrywa [/Chyba nie oglądałeś całego meczu,Real miał przewage przez 90 min spotkania a te dwa gole ..szczególnie ten drugi po stałym fragmencie to przypadek,wygrywali 3-0 mieli ułożony mecz..stracili dwie to im wjebali kolejne dwie..tam nie pachniało sensacją ani sekunde |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie oglądałem śledziłem tekstową w necie niestety ale dałem tylko taki przykład ;]
pozdro |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Zycze temu Dudu by pokazal Benitezowi, ze jest jednak the goal machine. Az zal sciska dupe ze to moglinysmy bycy zamiast Debreczyna w tej grupie Ligi Mistrzow. Troche szczescia przeciwko Levadii braklo Ale za rok znowym stadionem i 35 tys kibicow bwdzie napewno
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja pier...e ,tekstową i co zabierasz głos na temat meczu ?
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czyta uważnie DAŁEM PRZYKŁAD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
![]() Hiszpańskie media komplementują Kosowskiego Futbol News/TN /10:03 AFP Media w Hiszpanii po remisie faworyzowanego Atletico Madryt z debiutującym w Lidze Mistrzów kopciuszkiem z Nikozji, podkreślają wartość dla drużyny APOEL-u polskiego skrzydłowego, Kamila Kosowskiego - donosi "Futbol News". W meczu z hiszpańskim gigantem, ekipa z Cypru nie miała kompleksu niższości i wywiozła z Vicente Calderon cenny bezbramkowy remis. Jednym z architektów sukcesu był Kamil Kosowski. Zdaniem prestiżowego dziennika "Marca" polski skrzydłowy był jednym z najlepszych zawodników na boisku. Dziennikarze hiszpańscy podkreślali, że były piłkarz Wisły Kraków występował w przeszłości również w drugoligowym Cadiz, ale furory tam nie zrobił. Teraz to jednak "inny, nowy Kosowski". Według wielu hiszpańskich dzienników, Kosowski jest uznawany za prawdziwego lidera ekipy z Nikozji. Jeśli utrzyma formę, to być może znów zagra w Hiszpanii, lecz tym razem w Primera Division. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie ten wiek żeby do PD
z reszta tam by nie miał 'kolegów', więc by nie grał dobrze.![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Odżyły wspomnienia oglądając tego rogala z 20 sekundy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Hiszpańska prasa jest zachwycona Unireą i trenerem Danem Petrescu po meczu w Sewilli
![]() Hiszpanie porównują Unireę do zjawiska Hoffenheim w Niemczech, a Dan nazywany jest trenerm totalnym. Podkreśla się, że jego styl pracy to nie tylko organizacja treningów, ale całościowe kierowanie piłkarzami, wychowywanie ich także poza zajęciami sportowymi, kształtowanie psychiki obok umiejętności taktyczno-technicznych |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
W kolorowym "Magazynie sportowym" PS jest dziś duży tekst pt: "Chłopcy z internatu". O roczniku '83, który pare lat temu ściągnięci zostali do Wisły. Młodzi, zdolni, perspektywiczni ...
Wstępniak ogólny, a potem 4 historie: Matiego Kaźmierczaka, Piotrka Brożka, Adriana Mrowca i Kamila Kuzery. Polecam przeczytać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Może mógłby ktoś zeskanować wspomniany przez koleżankę wyżej artykuł?
Ja PS nie czytam już od pewnego czasu, więc nawet nie zwróciłem uwagi na ten tekst, a chętnie bym przeczytał... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W środę w meczu Górnika z Pogonią, trafili i Olo i Damian Gorawski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niedzielan Szaleje w Ruchu .... kolejne asysty i BRAMKI !!!!
To Tak dla Maciusia "SZTYWNY SKLAD" Skorzy !!!!! Ps. Bravo Andrzej !!! Odbuduj sie bo Cie Skorza prawie zniszczyl. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
No,no. Bardzo udany mecz "Wtorka". Ładna bramkeczka dużo walki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dlatego ja apeluję, żeby wypożyczyć Jirsaka. Gościa zmarnujemy.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1869 Sto lat Artur
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A propos , wie ktoś jak tam zarzuty korupcyjne Artura?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
a ja mam pytanie inne - moze sie juz przewijalo ale co sie z Baszczem i Zieniem dzieje ? Baszczu wyleczyl juz kontuzje ? gra ? prosze o odp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Czy gra to nie wiem, ale kilka dni temu pojawiła się informacja,że wraca już do treningów.
![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jonczyk gol i asysta. Oj będziemy żałować że już go u nas nie ma!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Drużyna Dana Petrescu przegrała drugi mecz w sezonie, tym razem z Dinamo Bukareszt 2:1 i z dorobkiem 13 punktów zajmuje 5 miejsce w tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zieniu 90 minut ława.
![]() |
|