|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wciąż aktualny jest również temat pozyskania Stephena Makinwy z Lazio Rzym, choć do gry włączyła się grecka Larissa. Nigeryjski napastnik w środę spodziewany jest w stolicy Włoch, gdzie przyjedzie z urlopu, który spędzał w ojczyźnie.
- Mamy spotkać się z działaczami Larissy ponownie w środę. Wtedy powinno się coś wykrystalizować. Lazio i Larissa rozmawiały już o kwestiach ekonomicznych i wygląda na to, że się porozumieli. Patrzę na te negocjacje z optymizmem i mam nadzieję, że coś z tego spotkania wyniknie. W środę będziemy mądrzejsi - powiedział Paolo Fabbi, agent Makinwy, który przed laty uważany był za jednego z najbardziej utalentowanych nigeryjskich piłkarzy. W ostatnim czasie w Lazio mu się jednak nie wiodło. http://s24.pl/w_wisle_dopinaja_kolej...ry-s75817.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Do Athleticu Bilbao to raczej nie pójdzie, chyba że jest Baskiem (innych tam nie biorą)
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Na czacie ktoś pisał(chyba ktoś kto się podszywał pod zbymaka), że Milinkovic idzie do Barcy Athletic. Oczywiście te wszystkie infa z czatu można o dupę rozbić ![]() EDIT: Wyprzedzili mnie ale cóż ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jaki Athelitic co wy piszecie? dobrze to sprostowal martin_6
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie wiadomo czy ten młody Serb przyjdzie,więc trochę głupio mi się w tym temacie wypowiadać,ale Wasza euforia jest przedwczesna.Tak samo było rok temu z Kirmem.Zajebisty miał być...No i był...w pierwszym meczu i zarazem ostatnim(na tle rozregulowanego przez Maciusia towarzystwa).Nie przesądzam czy to dobry grajek czy średni,ale ostrożnie z tymi orgazmami,bo się potem prędko nie zregenerujecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
||
|
Czy temat Makinwy w Wiśle jest jeszcze aktualny? W świetle dzisiejszych (popołudnie 28 czerwca) artykułów ze strony Lazio coraz bardziej w to wątpię. Owszem, Włosi oceniają odejście Makinwy na 99 % a na zwolnione przez niego miejsce w limicie graczy spoza UE mają już ze 3 kandydatów. Tyle, że wychodzi na to, iż Grecy z Larissy po prostu Wisłę przelicytowali, i nie jest to żaden kawał. Po prostu Włosi sprzedają temu, kto da więcej:
Cytat:
W ostatnich godzinach decyzja została przyspieszona przez Greków z Larissy, którzy następnego dnia [po Polakach] "spalili" [albo inaczej - przebili] konkurencyjną ofertę Wisły Kraków. Klub grecki już przeprowadził "wywiad" odnośnie piłkarza (który wraca w czwartek z wakacji), a pojutrze wysłucha warunków Lotito [ prezesa klubu Lazio], który ma jednak w zanadrzu inne propozycje [transferowe]. Wynika z tego, że sprowadzenie Żurawia to podwójnie dobry ruch, gdyż nie wiadomo, czy przez meczem z Litwinami uda się sprowadzić jakiegoś innego napastnika, który zdążyłby się zgrać z drużyną przez LE. Ja w każdym razie tak bardzo nie żałowałbym Makinwy - pod warunkiem wszak, że do klubu zostanie sprowadzony na czas - przynajmniej stoper oraz niezłej klasy pomocnik. W sprawie Makinwy Grecy raczej nas przelicytowali, o czym świadczyłyby słowa agenta Paolo Fabbriego: Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Heh, z takim tokiem rozumowania to nikogo nie byłoby sensu kupować bo każdy z nich może się okazać niewypałem.
Krótko - reprezentant Słowenii i ten drugi czyli przyszłość reprezentacji Serbii, i trudno do takich niusów podejść na chłodno bo gołym okiem widać że kolesie nieprzypadkowi i powinni odgrywać pierwsze skrzypce nie tylko w swojej drużynie, ale i całej lidze, a po fakcie to każdy mądry. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dał słowo Wiśle? Kolego w jakim ty świecie żyjesz. Przecież to jest licytacja. Pamiętasz Uche? Murzynki to typowi najemnicy. Jeśli rzeczywiście Larissa dała więcej to raczej możemy się pożegnac z Makinwą.
Pozostaje jeszcze pytanie czy te informacje są rzetelne czy ta informacja może miec jakies drugie dno? |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Cytat:
a to co niby oznacza? jutro nadal emocje |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
jestem bardzo zadowolony z przyjścia Macka do Wisły
po odejściu Głowackiego mamy porządnego kapitana i na pewno jest to też świetny ruch marketingowy . Co do moich oczekiwań to czekam na tego młodego Serba oraz mam nadzieje że z Makinwą wypali . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam taka nadzieje ze nasi działacze wiedza co robią i kadra będzie już skompletowana do końca tygodnia.Potrzeba trochę czasu żeby się zgrali a to jest Najważniejsze przed pucharami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Cytat:
wypada tylko pogratulować, że praktycznie żadne (z paroma wyjątkami ) informacje nie wypływają z klubu, bo chyba nikt, a tym bardziej żaden dziennikarz, aż do wczorajszego wieczora nie miał pojęcia, że Żurawski cokolwiek kręci z Wisłą.Mam nadzieję, że to kolejna nieśmiała oznaka szumnie zapowiadanego profesjonalizmu w klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
wszystkie cytowane artykuły prawdopodobnie mają źródło na tym forum, więc się nie podniecajcie. Zbymak puścił info, że wtorek ma być milinkovic a w srode makinwa i teraz wszyscy to kopiują, zmieniając nieco formę. A im więcej "niezależnych" źródeł, tym bardziej informacja się uwiarygadnia. Dał dziś przykład tego zastosowania portal malopolska.tv , który podając, że przeprowadzi relację z prezentacji żurawskiego i milinkovicia zrobił sobie taką reklamę, że aż im serwery popadały. Coraz bardziej zaczynam myśleć, że maci0s i zbymak to pracownicy klubu, którzy mają na celu rozbudzać nadzieję kibiców, robić im apetyty i tym samym ściągać uwagę ludzi do klubu przed kluczowym sezonem (stadion trzeba wypełnić). I chyba to działa - ja dla przykładu z pracy wchodzę na serwisy wiślackie co 10-15 minut
![]() Jeśli mam rację to wcale nie jest źle dla nas, kibiców - transfery w takim wypadku są przesądzone (te lub inne) - zawiedzenie tak rozbudzonych oczekiwań kibiców miałoby dokładnie odwrotny skutek. Natomiast sukcesywne okienko transferowe poprowadzone w ten sposób na pewno będzie miało odzwierciedlenie w liczbie sprzedanych karnetów. Więc chyba dobrze ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Fajnie że są transfery, ale myślę że w tym sezonie odbije nam się czkawką zatrudnienie dobrego -kiedyś trenera, który nie ma rozeznania w nowoczesnej piłce.
Trener-motywator OK ale tylko na kilka spodkań, do rywalizacji w Lidze przy takiej silnej konkurencji jak w nadchodzącym sezonie trzeba bedzie czegoś więcej niż "pozytywnej reakcji zawodników". Moim zdaneim Henrykowi powinniśmy podziękować już po sezonie - zaryzykowaliśmy - Kasperczak miał zmotywować zespół do walki o mistrzostwo, prawie sie udało ... i ... tyle. W tym momencie należało poszukać kogoś innego (choć zwolennikiem czestej wymiany szkoleniowców nie jestem). A nie stety nie ma co liczyć że zawodnicy sami wezmą grę, taktykę itd. w swoje ręce, bo skłąd mamy dosyć rozmontowany, przyjdzie kilku nowych piłkarzy i ktoś będzie MSUIAŁ to poukładać. Obawaim sie że dla Kasperczaka to za truden zadanie. Zresztą Kasperczak słynął z tego że raczej korzystał z tego co wypracował mu Smuda + potrafił zagrzać zawodników do walki (czasem) Myślę że juz pierwsze kolejki przyniąsą nam odpowiedź. Obawiam sie że jednak im szybciej przydzie ktoś bardziej nowoczesny tym lepiej. Najgorsze że na Polskim rynku teraz nie ma żadnego dobrego trenera. Na koniec dodam że nie twierdzę że z Kasperczakiem bedziemy sie bili o utrzymanie jak Górnik, ale myślę że już po 10 kolejkach odpadniemy z walki o mistrzostwo. 3-4 miejsce oczywiście powinniśmy mieć. PS. Tylko nie ważcie się pisać żebym się przerzucił na Legie czy Lecha jak mi sie nie podoba - takie nasuneły mi isę przymyślenia podczas tej całej euforii i tyle.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.06.2010 o godz. 23:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
to się nazywa optymistyczne patrzenie w przyszłość ....Gratulacje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Juz nas karmią informacjami ze beda kolejne wzmocnienia.
Co do Milinkovicia to pozyskanie go to wielkie wzmocnienie ,i jest to ktos perspektywiczny ktory dopiero wkracza w wir swojej kariery pilkarskiej. CO do Makinwy to tak czulem ze zawsze ktos sie wpi***** miedzy wódke i zakaske ,tym razem sa to Grecy i zapewne przebija nas kasa.W tej sytuacjii pozyskanie Zurawia to moze byc wybawienie -Brozek moze w koncu przestanie machać rekami. I niepokoje sie o obrone ,póki nie bedzie jakis dobrych dla nas wiesci o Marcelo.Jesli kogos sprowadzac to tylko jako partnera dla niego ,a nie za niego...no coz pozyjemy zobaczymy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Wydaje mi sie, ze Milinkovic zostanie jutro zaprezentowany. Wszystkie media o tym trabia, a pewnie maja info z roznych zrodel. Jestem ciekawy, jak ten chlopak gra.
Przybycie Zurawia oznacza, ze w koncu bedzie kto mial wykonywac stale fragmenty gry... |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Wiadomo czy jutro odbędzie się konferencja? Bo na forum coś było mowa a nie ma jakiegoś rzetelnego potwierdzenia...
Ja uważam podobnie jak Angmir Heniu nie jest jakimś super trenerem. Uważam ze trener drużyny to jest tak ważna postać że nie powinno się na takiej formacji oszczędzać. Inna myśl szkoleniowa inne granie, chyba mi nie powiecie że Heniu was czymś zaskoczy, czymś nowym, nowoczesną piłką. Już raz chcieliśmy zawojować Europe i się nie udało, więc wątpię że teraz nam się uda. Ale oczywiście w odróżnieniu od Angmir'a w naszej lidze znów będziemy nr.1 ! będziemy królem polowania same przemyślane transfery nie to co Legia, która wydała sporo pieniędzy w błoto. Ale dla nas mistrzostwo to norma i każdy z nas chce europejskich pucharów no nie oszukujmy się. Uważam że duże zainwestowanie w trenera było by bardziej skuteczne niż transfery po 1 mln E. Bo co z tego że będziemy mieli 15 dobrych zawodników... skoro trzeba z nich wycisnąć co się da. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Widzę że jakiś odsetek kibiców już chce się pozbyć Henia bo transfery. No i nie wiem co się Wam marzy, że przyjdzie w tym tygodniu półk zawodników z zagranicy każdy po niemal 1 mln euro po czym zwolnią Kasperczaka i zatrudnią Capello, akurat jest na wylocie z Anglii. Nie kochani, trzeba sobie uświadomić jedną ważną rzecz. Żurawski wrócił - bo Kasperczak. Jeśli kasa wzięła się na Milinkovica - bo Kasperczak. Jeśli weźmie się z 'jakiegoś' źródła na Makinwe czy jakiekolwiek inne transfery gotówkowe powyżej 300 tys euro - bo Kasperczak. Zrozumcie, że pan Cupiał ufa Kasperczakowi i Smudzie jak nikomu innemu. Ten drugi dostał teraz szanse tego na co czekał całą karierę treneską, dlatego Cupiał jako dobry przyjaciel nawet się nie wtrącał, ale nie martwcie się, Smuda jeszcze wróci do Wisły, najpierw reprezentacja. Kasperczak jest zaraz za nim, jak nie tuż obok. I to jest jedyny powód z jakiego są jakiekolwiek transfery gotówkowe i z jakiego wrócił do klubu Żurawski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A mnie bardzo ciekawi ten Milinković i mam nadzieję, że te informacje odnosnie jego transferu do nas nie wziely sie stad, ze nie pojechal na oboz z Koszycami...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Super, że Żuraw wraca ! Wreszcie będzie miał kto strzelać bramki, uderzyć z wolnego. Dla tych co wychowywali się na czasach Żurawskiego ekstra informacja : )
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Jak narazie niestety innych potwierdzonych przeslanek aby twierdzic, ze udal sie wlasnie do Krakowa niestety nie ma...
Ostatnio edytowane przez dzollo : 29.06.2010 o godz. 07:53.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Liga cypryjska jest dużo bardziej wymagająca od naszej, jeśli nie zauważyłeś. My się cofamy, oni idą do przodu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Pamietaj, ze na Cyprze spora kariere zrobili tacy zawodnicy jak Sosin i chocby Kosa... wiec, napewno nie jest to Premierschip...;] ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|