The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2010, 12:10
Jirsak naprawdę sobie dobrze radzi, poza tym obecnie chyba jedyny zawodnik który posiada umiejętności strzelania z dystansu jakbyśmy mieli zawodnika jak gatusso który by mu dawał swobodę gry to myślę że Garguła by go długo nie przegonił, mam nadzieje że w tym sezonie wreszcie zaskoczy i uratuje nam tyłek bo póki co nie zanosi się na żadne fajewerki transferowe. Inna sprawa że ciężko grac playmakerom jak nie mają komu na skrzydła dogrywać...
Tyle że pierwsza połowa pokazała że jakiś pomysł na granie jest a nie dziiiiiiiiiiiiiiiidaaaaa na Pawła
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 27.06.2010, 12:13
pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
To się zaczyna już robić żenujące...
owszem żenujące ale i tak nie tak bardzo jak Jego gra...

i nie porównujmy Łobo do Mączyńskiego bo od razu trzeba przyjąć inną skale wymagań
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.06.2010, 12:21
Proud napisał(a):Wyświetl post
Nie widziałem meczu, ale w tym skrócie Łobodziński był chyba najaktywniejszym Wiślakiem. Zaliczył wkońcu asystę. Więc nie wiem jak to jest? Może znów jest tendencja na forum aby krytykować wszystko co związane z Wojtkiem niezależnie jak gra.
No właśnei nie widziałeś meczu, to raz.
A dwa, aktywność aktywność, ale jest jeszcze coś takiego, jak efektywność.
Aktywność jest rzeczą normalną, chyba każdy piłkarz powinien być aktywny. To żadne "chalo".
A Łobodzińskiemu nie wychodziło 90% zagrań.
Więc zaufaj tym, co widzieli oba mecze a nie koncentruj się na skrócie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.06.2010, 12:27
morgenes napisał(a):Wyświetl post
A Łobodzińskiemu nie wychodziło 90% zagrań.
Ale wyszło 10% z których padła bramka, a chyba o to tutaj chodzi? Co nie zmienia faktu, że jako prawego pomocnika widziałbym Małeckiego, a Łobo to taki solidny zmiennik - inna sprawa, że jak na zmiennika "ciut" za dużo sobie liczy...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.06.2010, 12:30
Dotąd myślałem że asystę można zaliczyć do efektywnych zagrań. Widać myliłem się.

Skrzydłowy to nie jest zawodnik, który musi mieć duży procent udanych zagrań. On musi próbować, dużo improwizować, oraz robić tak zwany "wiatr"(Łobo nie jest akurat tego typu zawodnikiem). Ważne żeby miał kilka udanych zagrań na mecz, i to wystarczy. To nie środkowy pomocnik.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.06.2010, 12:32
Mam nadzieję, że nie zaśmiecam ale Co z Nikol wyszła już ze szpitala?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.06.2010, 12:38
Problemy są te same od dawna.Skrzydła i atak. Nie zmieni tego jedna, czy dwie wygrane w sparingach. W ataku potrzeba gracza silnego, dobrze grającego w powietrzu i w ataku pozycyjnym. Natomiast na skrzydle więcej kreatywności, dynamiki, dobrego dryblingu. Nie może pozostać taki stan jak teraz. Musi być albo dokupiony napastnik, albo skrzydłowy. Lepiej napastnik, wtedy można Małeckiego próbować na skrzydłach, gdzie potrafi się przedrzeć i asystować.
Cieszy oczywiście ogólna poprawa gry, piłkarze starają się budować akcje, a nie wykopywać bez pomysłu. Ale zobaczymy jak to będzie wyglądało w poważnym spotkaniu o stawkę.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 27.06.2010, 12:38
Helton to wczoraj lepiej zagrał niż Łobo :/
skończcie najeżdżać na Łobo. wyjdźcie i grajcie sami.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.06.2010, 12:41
Nom. Ogólnie skończcie jeździć zawodnikom, bo to im nie poprawi skilla a na lepszych kasy brak.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.06.2010, 12:41
[QUOTE=Gucio25;921562]skończcie najeżdżać na Łobo. wyjdźcie i grajcie sami.[/QUOTE
Łobo zaliczył asyste i trzeba przyznać, że piękną
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 27.06.2010, 12:50
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ale wyszło 10% z których padła bramka, a chyba o to tutaj chodzi? Co nie zmienia faktu, że jako prawego pomocnika widziałbym Małeckiego, a Łobo to taki solidny zmiennik - inna sprawa, że jak na zmiennika "ciut" za dużo sobie liczy...
heh i tego oczekujesz od najlepiej opłacanego piłkarza w klubie? Jednego udanego zagrania w meczu z 8 drużyną słowackiej ligi?
Daleko zajdziemy z takimi ambicjami...
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.06.2010, 12:51
farciarz napisał(a):Wyświetl post
To nie Cleber tam był tylko Marcelo zresztą krzyczał "zostaw" a Kurto ją chciał wybić no trafił w niego a później to już formalność.
Tłumaczę: Cleber zgrał źle piłkę głową, de facto przegrywając pojedynek w powietrzu. Marcelo próbował to naprawić, Kurto wyszedł z bramki, nie zrozumieli się, Kurto źle wybił, Słowak przejął piłkę, minął Marcelo i strzelił gola. Użyłem skrótu myślowego, jakbyś nie zauważył

Morgenes,

po prostu różnimy się w ocenie Łobodzińskiego. Ty oceniasz go w kategoriach nieudolnego następcy Kosowskiego, stąd (słuszne) pretensje o schematyczne kiwki, nieumiejętność przyjęcia piłki etc.

Ja nad tym przeszedłem już dawno do porządku dziennego i wiem że pewnego poziomu ten piłkarz nie przeskoczy. Jednak we wczorajszym sparingu drużyna miała z niego wymierną korzyść - zdobył sporo rzutów rożnych i wolnych po faulach na nim, wykreował co najmniej 3 groźne akcje ofensywne. Generalnie biegał i walczył, więc jak na jego poziom grał nieźle. Wiem tyle, że graliśmy tylko tą stroną, po której biegał Łobodziński - strona, po której miał biegać Piotrek Brożek z Diazem nie istniała. Pietia jako lewoskrzydłowy się nie sprawdza, robił zagrożenie tylko wtedy jak wchodził do środka (stąd i bramka).

Porównywanie Łobodzińskiego z tłuściochem Pinto to jednak zagranie poniżej pasa. El Gordo człapał po boisku, w momencie gdy byliśmy przy piłce symulował trucht, udając że wychodzi na boisko. Nie atakowany, ze stojącej piłki nie potrafił zagrać crossa na 15 metrów do nieobstawionego Piotra Brożka. Nie potrafił wygrać ani jednego pojedynku 1 na 1. Miał góra 3-4 udane podania, z czego zaledwie jedno do przodu. Zanotował może z 2 odbiory piłki, co najmniej 3 razy tyle strat. Ten zawodnik w naszych barwach to obraza ponad 100-letniej tradycji.

Jagul,

pełna zgoda co do Kurto ale czeka go jeszcze sporo nauki. Potencjał ma, co pokazał przy kilku efektownych paradach. Dobrze gra na linii.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 27.06.2010, 13:06
heh i tego oczekujesz od najlepiej opłacanego piłkarza w klubie? Jednego udanego zagrania w meczu z 8 drużyną słowackiej ligi?
Daleko zajdziemy z takimi ambicjami...
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie od Łobo realnie można wymagać czegoś na wzór sezonu 08/09 czyli, 2 gole/6 asyst. To że zarabia, ile zarabia to nie jest tak do końca jego "wina", ale wina tych, którzy tyle zaoferowali zawodnikowi co najwyżej przyzwoitemu. On właśnie taki jest, czyli piach przerywany asystą, czy góra dwoma, trzema dobrymi podaniami per mecz i się na pewno w tym względzie nie zmieni. Więc pozostaje albo się z tym pogodzić i sobie odpuścić, albo wylewać na nim frustrację dopóki z Wisłą się nie pożegna - każdy sam wybiera jedną tych z opcji wedle uznania.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.06.2010, 13:59
nie pamiętacie meczu z Lechią 2 sezony w tył?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.06.2010, 14:00
Junior_Battle napisał(a):Wyświetl post
nie pamiętacie meczu z Lechią 2 sezony w tył?
Rozumiem, że to ironia z Twojej strony?
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.06.2010, 14:12
no, napisałem to z lekkim przekąsem%-))

no ale trzeba przyznać, to był chyba jego mecz życia%)
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.06.2010, 14:27
Ja się powstrzymam z ocenianiem do końca zgrupowania w Niemczech. Tu była trenowana siła i kondycja więc trudno zweryfikować czyjąś formę.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 28.06.2010, 11:43
Cytat:
Etamane jedzie do Niemiec, Brazylijczycy nie

Wisła Kraków nadal będzie przyglądała się kameruńskiemu napastnikowi, Paolo Etame Etamane. Piłkarz ten pojedzie z zespołem na zgrupowanie do niemieckiego Barsinghausen, gdzie w dalszym ciągu będzie obserwowany przez trenerów.

Testy w Wiśle natomiast zakończyli dwaj brazylijscy piłkarze – Alemao i Helton Pereira Pinto. Obaj nie przekonali do siebie sztabu szkoleniowego Białej Gwiazdy.

Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
chyba nikt nie ma wątpliwości, że decyzja dobra.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.06.2010, 12:00
Etamene jest szansa,że jak będzie miał więcej szans to czymś przekona do siebie. Natomiast tamci dwaj to jakieś jaja. Wybór właściwy ale też z góry było to wiadome,że tak będzie. Po cichu liczę na to,że Etamane okaże się na tyle solidnym graczem,że go podpisza. Naprawdę potrzeba nam konkurencji w ataku.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.06.2010, 12:00
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
chyba nikt nie ma wątpliwości, że decyzja dobra.
Jak najbardziej dobra decyzja , oby coś z niego było. Dobrych napastników nigdy za dużo w naszym zespole nawet jeśli mieliby przyjść Żuraw i Makinwa. Trzeba dodać że Ci dwaj to raczej rozwiązania krótkoterminowe bo nie sądzę żeby udało się później wykupić Makinwę i spełnić jego oczekiwania. Wygląda więc na to że za rok znów zwolnią nam się minimum dwa miejsca dla napastników więc tym bardziej byłoby wskazane zatrudnienie jakiegoś młodego utalentowanego napastnika z którym podpisalibyśmy długoletni kontrakt i takim może być ten Etamane pod warunkiem że coś potrafi a później można byłoby go nawet wypożyczyć a za rok wskoczyłby w miejsce Makinwy lub Żurawia. Też trzeba wziąć pod uwagę że w przypadku dobrej formy Brożka przyjdzie jakaś oferta zagraniczna a Brozio będzie chciał spróbować swoich sił w mocniejszej lidze i Wisła raczej nie będzie blokowała tego transferu więc w najgorszym wypadku zostalibyśmy z jednym Boguskim za rok więc jeśli byłaby możliwość pozyskania jakiegoś młodego utalentowanego napastnika już teraz to należy z tego skorzystać nawet jeśli miałby być teraz dopiero 5 napastnikiem po warunkiem że coś potrafi i mam nadzieję że takim będzie Etamane.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.06.2010, 13:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Etamene jest szansa,że jak będzie miał więcej szans to czymś przekona do siebie.
Na razie to niech przekona, że nie ma sfałszowanego paszportu. Ja dla oszustów miejsca w Wiśle nie widzę.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.06.2010, 14:49
Pojechali bez Pawełka, ale z Boguskim i Żurawskim

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...m_i_zurawskim/
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.06.2010, 19:54
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Na razie to niech przekona, że nie ma sfałszowanego paszportu. Ja dla oszustów miejsca w Wiśle nie widzę.
Myślę że to musi wyjść z jego inicjatywy . Nie możemy tego wymagać by nam to udowodnił bo jednak od innych piłkarzy tego nie wymagamy a jak sam zechce udowodnić że nie zaniżył sobie wieku to to zrobi. Nie można go posądzać że coś namieszał w swoich papierach bo nie mamy na to tak naprawdę dowodów . Jeśli będą niepodważalne dowodu to wtedy inaczej będziemy rozmawiali a teraz wierzę mu tak samo jak innym naszym piłkarzom i dla mnie ma 20 lat . Choć najważniejsze jest by był po prostu dobrym piłkarzem i wzmocnieniem naszej drużyny.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 28.06.2010 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 28.06.2010, 21:40
Zawodnicy Wisły Kraków zameldowali się już w Barsinghausen. Wiślacy na miejsce dotarli niedługo po godzinie 21. (+ foto)

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_w_niemczech/

Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.06.2010, 22:28
Pytania dwa:
1. Czy będą jakieś relacje video z treningów Wisły,czy nie posiadamy źródła w Niemczech, które mogłoby coś takiego wykonac?
2. Czy bedzie transmisja/skrót meczu z Dreznem w środe?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.06.2010, 22:32
Bramki/skróty ze sparingów powinny jakieś być na oficjalnej. Chociaż głowy sobie uciąć nie dam. Sparing jest jutro.

EDIT: mój błąd, kalndarz mi się pokręcił dodatkowo było tak napisane na str. 30, wt. Sorry.
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 28.06.2010 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.06.2010, 22:33
A nie w środę ?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 29.06.2010, 12:39
Cytat:
Punktualnie o 9:30 wszyscy piłkarze Białej Gwiazdy zebrali się w szatni, aby omówić z trenerem Kasperczakiem elementy treningu. Chwilę później pojawili się na boisku treningowym tuż u podnóża hotelu.

Wśród ćwiczących był oczywiście Maciej Żurawski, niestety zabrakło trzech innych zawodników. Na siłownie udali się: Rafał Boguski, Łukasz Garguła oraz Marcelo. Pierwszych dwóch na pewno zobaczymy na popołudniowym treningu, gorzej wygląda sytuacja Brazylijczyka, który narzeka na drobny uraz i trudno wyrokować, kiedy będzie gotowy wziąć udział w pełnym treningu.
wiecej http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...przed_skwarem/
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 29.06.2010, 15:29
hey Panowie mam pytanko:

Jutro chlopaki graja z Dynamo, z tego co wiem nastepny sparing mialby w sobote za Hapoelem. Chcialbym na ten sparing pojechac i narobic troche fotek ale na naszej stronce jakos tego meczyku nie ma, jednak sie nie odbedzie?

Odpowiedz cytując
Faitmen
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.06.2010, 16:00
Mecz powinien sie odbyć, ale nie potwierdzono jeszcze, z kim zagramy...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów