The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2017, 20:43
W którym miejscu napisałem, że jesteśmy po 9 kolejkach?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 28.10.2017, 20:48
kbr napisał(a):Wyświetl post
W którym miejscu napisałem, że jesteśmy po 9 kolejkach?
W pierwszym zdaniu .
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.10.2017, 20:56
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
W pierwszym zdaniu .
On napisał 9 ostatnich a nie Wszystkie 9.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 28.10.2017, 20:58
Przeczytaj to jeszcze 10 razy, może zauważysz, że pisałem o 9 ostatnich meczach, a nie, że jesteśmy po 9 kolejkach. I niech moderatorzy usuną moje ostatnie posty, bo szkoda rozwalać temat na tłumaczenie z polskiego na polski komuś kto nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 28.10.2017, 21:00
Myślę, że obecny stan w którym znajduję się Wisła to nie jest do końca wina trenera. Ta drużna przeszłą bardzo duża przebudowę. Wyrwano z niej dwa istotne ogniwa w środku pola w tym zdecydowanego lidera tej drużyny Petara Brleka po czym teoretyczny zastępca Fran Valez dostał jeszcze kontuzji. Co rzuca się w oczy to to że nowi zawodnicy są pod względem fizyczny nie są do końca gotowi do gry. W przygotowaniu fizycznym widać bardzo duże rezerwy w tej drużynie dlatego mam nadieje że ten element zostanie poprawiony wiosną. Druga sprawa to oczekiwania. Wisła jest w górnej 8, drużyna jest w przebudowie, pragmatyczne myślenie podpowiada mi że nie można było oczekiwać dużo więcej od obecnej Wisły. Uważam że nalezy dać czas Kiko Ramirezowi do końca obecnego sezonu. Nie wolno dać się ponieść teraz emocjom. Wisła już miała takiego właściciela, który lubił podejmować dedycje mając gorącą głowę i wszyscy wiemy że bardziej to szkodziło niż pomagało.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2017, 21:02
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
...
Nie trafia do mnie argument słabego materiału piłkarskiego. Korona ma lepszy? Nie. Gra lepiej? Tak. Siedzi w okopach jak ....a? Nie. Gra ciekawy futbol? Tak.
...
Przyznaję, że po tych zdaniach nerwowo zacząłem przeglądać tabelę ligową, zastanawiając się czy coś mi umknęło

A jeśli sugerujesz np., że powinniśmy zacząć grać na wyjazdach tak jak Korona, to radzę zrobić to samo ...
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 28.10.2017, 21:06
Adasss napisał(a):Wyświetl post
Przyznaję, że po tych zdaniach nerwowo zacząłem przeglądać tabelę ligową, zastanawiając się czy coś mi umknęło

A jeśli sugerujesz np., że powinniśmy zacząć grać na wyjazdach tak jak Korona, to radzę zrobić to samo ...
Nie chcę abyśmy grali na wyjazdach jak Korona. Chciałbym, żebyśmy u siebie grali jak Korona.

Poza tym nie chodzi mi o same wyniki. Mamy lepszy zespół jak Korona, gramy nieporównywalnie chujowszą piłkę niż Korona. Tam też była rewolucja, tam trener pracuje krócej.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 28.10.2017, 21:13
A kiedy się ta przebudowa zespołu skończy? Ze 2 lata wystarczą, żeby się zgrali?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2017, 21:18
kbr napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj to jeszcze 10 razy, może zauważysz, że pisałem o 9 ostatnich meczach, a nie, że jesteśmy po 9 kolejkach. I niech moderatorzy usuną moje ostatnie posty, bo szkoda rozwalać temat na tłumaczenie z polskiego na polski komuś kto nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
Robisz manipulacje bo tak Ci pasuje wiec 9 kolejek pod teze i jest ok licz 14 kolejek i bądź poważny .

PS pasowało by tobie 5 albo 7 albo 4 to robiłbyś pod to historie.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 28.10.2017 o godz. 21:23.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 28.10.2017, 21:31
Lemoniadowy czy Ty skończyłeś szkołę podstawową?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2017, 21:37
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Lemoniadowy czy Ty skończyłeś szkołę podstawową?
2 razy czy Ty skończyłeś ze nie widzisz manipulacji ?.

Liga trawa 37 kolejek teraz jesteśmy w trakcie 14 manipulatory.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 28.10.2017 o godz. 21:42.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 28.10.2017, 21:41
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
2 razy czy Ty skończyłeś ze nie widzisz manipulacji ?.
Widzę normalny post, w którym doszukujesz się drugiego dna. Zupełnie niepotrzebnie.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.10.2017, 21:42
Pero napisał(a):Wyświetl post
Uważam że opcja Radek + Głowa (grający asystent) przynajmniej do końca rundy. Nawet niech to Kmiecik firmuje oficjalnie.
Moim zdaniem jest dość prawdopodobne, że Głowacki w czerwcu zdecyduje się pograć jeszcze jeden rok. Jak na swój wiek fizycznie, szybkościowo wygląda znakomicie. Zresztą w Milanie jakieś 10 lat temu kilku gości po czterdziestce grało w meczach LM w podstawowym składzie. Jeden miał chyba 43 czy 44 lata.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 28.10.2017, 21:45
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Widzę normalny post, w którym doszukujesz się drugiego dna. Zupełnie niepotrzebnie.
Normalny post nazywający naszego trenera wuefistą w momencie wielkiej przebudowy naszego zespołu dziękuje dobranoc.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2017, 21:45
Nie chcę abyśmy grali na wyjazdach jak Korona. Chciałbym, żebyśmy u siebie grali jak Korona.

Poza tym nie chodzi mi o same wyniki. Mamy lepszy zespół jak Korona, gramy nieporównywalnie chujowszą piłkę niż Korona. Tam też była rewolucja, tam trener pracuje krócej.
Cytat:
Korona Kielce 0-1 Zagłębie Lubin
Korona Kielce 4-2 Cracovia
Korona Kielce 2-3 Jagiellonia Białystok
Korona Kielce 2-1 Bruk-Bet Termalica Nieciecza
Korona Kielce 1-0 Sandecja Nowy Sącz
Korona Kielce 2-1 Wisła Kraków
Korona Kielce 2-0 Wisła Płock
No faktycznie, nic tylko brać wzór ... daj se już siana z tą Koroną ...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 28.10.2017, 21:53
po 14 kolejkach Wisła
sezon 2017-2018 miejsce 5 punktów 21
sezon 2016-2017 miejsce 12 punktów 15
sezon 2015-2016 miejsce 6 punktów 20
sezon 2014-2015 miejsce 4 punktów 24
sezon 2013-2014 miejsce 3 punktów 27
sezon 2012-2013 miejsce 12 punktów 18

Wypi..dolić Kiko to beznadziejny trener .
Powiem wam coś nie wiem jak będzie w przyszłości ale każdy kto teraz żąda zwolnienia trenera - rozbieg tak z 50 m i baranek o ścianę może wam coś w tych waszych głowach poustawia się.

I nie pi..dolcie że to dzięki szczęści że bez Carlitosa to dno .

Carlitos po to został znaleziony i zatrudniony żeby strzelał te bramki. Szczęście się ma raz może dwa. A jak ktoś ma tzw. szczęście wile razy to znaczy że umie wykorzystywać to co ma by wygrywać.

A jak ktoś nie może patrzeć na styl Wisły to wiecie jest taki trener który ma świetny styl Michał ma na imię możecie sobie jego drużynę pooglądać.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 28.10.2017 o godz. 21:58.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Stary 28.10.2017, 21:59
Oj zmieni Wam się optyka, zmieni. Zobaczycie.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Stary 28.10.2017, 22:16
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
po 14 kolejkach Wisła
sezon 2017-2018 miejsce 5 punktów 21
sezon 2016-2017 miejsce 12 punktów 15
sezon 2015-2016 miejsce 6 punktów 20
sezon 2014-2015 miejsce 4 punktów 24
sezon 2013-2014 miejsce 3 punktów 27
sezon 2012-2013 miejsce 12 punktów 18

Wypi..dolić Kiko to beznadziejny trener .
Kominek - oczekiwania były raczej takie, że będzie jak w sezonie 13/14.

Raz, że większość z tych 21 punktów była wywalczona na początku sezonu, a od końca sierpnia to już są mordęgi a nie jakaś przemyślana gra
Dwa, jeśli do 30 kolejki włącznie będziemy tak punktować jak we wrześniu i październiku, to po 30 kolejkach będziemy mieć 37-38 punktów i NIE ZAGRAMY w grupie mistrzowskiej.

Za Kiko nie przemawia też stawianie na beznadziejnie słabych Hiszpanów jak m.in. Ze Manuel. Gdzie trener ma oczy?

EDIT: Żeby po 30 kolejkach uzyskać wynik trochę lepszy niż w tamtym roku, dajmy na to 47-48 punktów to do końca rundy zasadniczej Kiko musiałby wykręcić średnią 1,7 punktu na mecz
Średnia z pierwszych 7 meczy (lipiec-sierpień): 1,8 punktu na mecz
Średnia z kolejnych 7 meczy (wrzesień-październik): 1,1 punktu na mecz

Moim zdaniem raczej wykręci średnią 1,1-1,2 punktu na mecz i z dorobkiem niecałych 40 punktów po rundzie zasadniczej zajmiemy 9-10 pozycję w tabeli po 30 kolejkach.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 28.10.2017 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 28.10.2017, 22:44
Oj zmieni Wam się optyka, zmieni. Zobaczycie.
Acha. Już widzę, że zarysowała się postawa niektórych 'kibiców', którzy będą z radości skakać jak Wisła coś przegra bo przecież 'oni od początku mówili!' To już nie ma nic wspólnego z logicznym myśleniem tylko z ego i typową pędem do tego by móc powiedzieć 'a nie mówiłem?'. Żałosne.

Problem jest taki, że ludzie, którzy już teraz żądają zwolnienia Kiko nigdy nie będą mieli racji. Nawet gdy Kiko w końcu poleci. Dlaczego?
Bo większość terazniejszych 'obrońców' Ramireza rozumie, że poprostu potrzeba więcej czasu na obiektywną ocenę jego pracy. Tylko tyle i aż tyle. Nikt nie wyklucza, tego że projekt hiszpańskiej Wisły pod wodzą Kiko Ramireza może okazać się porażką, ale kazdy logicznie myślący rozumie, że wywalenie Kiko już teraz byłoby po prostu czystej wody kretynizmem. Absurdem.

Mnie też wkurzyły niemilosiernie mecze Wisły np. w Kielcach czy wczorajsza 70 minutowa 'obrona Czestochowy', też mam momenty, że chciałbym powiedzieć naszemu hiszpańskiemu trenerowi 'papa', ale gdy emocje opadają i do głosu dochodzi rozum, podchodzę do wszystkiego na chłodno. Punktuje to co złe, takze tutaj na forum, chwałę to co dobre. Przypominam sobie, że ponad połowa ligi może zaproponować wyższe kontrakty zawodnikom niż my, że wszyscy nasi nowi piłkarze przyszli za darmo, że większość z nich nie przepracowała okresu przygotowawczego, że straciliśmy dwójkę kluczowych środkowych pomocników. Itd. Itp.

PS: Polecam eksperyment myślowy. Wyobraźcie sobie, że w meczu z Lechem zagraliśmy fatalne pierwsze 55 minut, daliśmy się kompletnie zdominować i właśnie wtedy straciliśmy gola. Pomyślcie, że obudziliśmy się na ostatnie 35 minut, zepchnelismy Lecha do obrony i w końcu udało nam się wyrównać. Według mnie optyka takiego meczu i komentarze tutaj były by diametralnie inne. A przecież efekt jest ten sam. Dlatego tak czy owak najważniejsze co się liczy to 1 punkt wywieziony z ciężkiego terenu.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 28.10.2017, 23:03
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
...

Zerknij człowieku w terminarz. Każdy kto ma pół klepki, widząc terminarz przed sezonem zdawał sobie sprawę, że od 8 do 14 kolejki to my za dużo nie zapunktujemy. Za nami najgorsza część sezonu, nawet po przerwie zimowej będzie łatwiej, bo Korona i Arka nigdy nie siedziały nam na wyjeździe, zupełnie przeciwnie do meczów u siebie.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 28.10.2017, 23:10
@Snow
Zgadzam się, że Kiko trzeba dać szansę przynajmniej do końca rundy. Bronią Go w pewnym sensie mimo wszystko wyniki. Nie zgodzę się jednak z manipulacją, którą zastosowałeś na potrzebę dyskusji. Liczą się fakty. Z drugiej strony, ja nie jestem fachowcem, ekspertem etc. Mam nadzieję, że ktoś to w klubie ogarnia i trzyma rękę na pulsie. Jeżeli to zmierza donikąd, to ktoś przerwie to w odpowiednim momencie, żeby następca mógł tę stajnię Augiasza posprzątać po poprzedniku. Ja osobiście mam głęboką nadzieję jako kibic, że do końca sezonu zobaczymy jakieś zalążki dobrej gry i schematy. Chociażby w przypadku stałych fragmentów gry (tylko nie piszcie, że za nie, nie odpowiada Kiko bo to śmieszne. Kiko odpowiada za wszystko. Taka rola I trenera). Mam nadzieję, że zobaczymy jakiś pomysł na grę. Będę trzyma kciuki za Kiko do końca rundy, a jak nie da rady, bez żalu pożegnam.
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka
Gdyby się nie przewrócił, byłaby rzecz wielka
Gdyby to najczęstsze słowo polskie
Gdyby mama miała ...., to by była ojcem"
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Stary 28.10.2017, 23:15
Warto podkreślić, że Wiśle pracuje w mojej opinii uzdolniony dyrektor sportowy i również do jego zadań należy monitowanie tego co dzieje się w drużynie, jaki jest klimat, jak trener zachowuję się na treningach, czy nie dochodzi do jakiś napięć itd. Kolejna sprawa to ewentualny grunt pod zmianę trenera, nigdy nie jest dobry rozwiązaniem wymiana trenera w trakcie rozgrywek. Chociażby ze względu na to szanujący się ludzie wolą uczestniczyć w nowych otwarciach, a nie misjach ratunkowych. Dlatego warto zaufać Manuelowi Junco i takie decyzje po prostu zostawić jemu. Wiekszosc kibiców myśli bardziej kategoriami tu i teraz, dyrektor sportowy musi myśleć w długoterminowej perspektywie nawet do 5 lat.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.10.2017, 23:41

Raz, że większość z tych 21 punktów była wywalczona na początku sezonu, a od końca sierpnia to już są mordęgi a nie jakaś przemyślana gra
Dwa, jeśli do 30 kolejki włącznie będziemy tak punktować jak we wrześniu i październiku, to po 30 kolejkach będziemy mieć 37-38 punktów i NIE ZAGRAMY w grupie mistrzowskiej.

Za Kiko nie przemawia też stawianie na beznadziejnie słabych Hiszpanów jak m.in. Ze Manuel. Gdzie trener ma oczy?

EDIT: Żeby po 30 kolejkach uzyskać wynik trochę lepszy niż w tamtym roku, dajmy na to 47-48 punktów to do końca rundy zasadniczej Kiko musiałby wykręcić średnią 1,7 punktu na mecz
Średnia z pierwszych 7 meczy (lipiec-sierpień): 1,8 punktu na mecz
Średnia z kolejnych 7 meczy (wrzesień-październik): 1,1 punktu na mecz

Moim zdaniem raczej wykręci średnią 1,1-1,2 punktu na mecz i z dorobkiem niecałych 40 punktów po rundzie zasadniczej zajmiemy 9-10 pozycję w tabeli po 30 kolejkach.

Jest to wykres średniej kroczącej dla cyklu 4 meczów, gdzie najwyższe 2 punkty to średnia 2.25, a te na dole to średnia 1 pkt. Wszystko wskazuje wobec tego na wygraną ze Sandecją i dobicie do drugiej linii (1.75). Takie pocieszenie Niestety, jako że średnia pana Kiko porusza się od dawna w pewnym kanale, to czeka nas klapa z Pogonią
PS.
5 pkt, to nie 5-7, a 5-8
Ostatnio edytowane przez rozarian : 28.10.2017 o godz. 23:45.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2017, 00:54
rozarian napisał(a):Wyświetl post

Jest to wykres średniej kroczącej dla cyklu 4 meczów, gdzie najwyższe 2 punkty to średnia 2.25, a te na dole to średnia 1 pkt. Wszystko wskazuje wobec tego na wygraną ze Sandecją i dobicie do drugiej linii (1.75). Takie pocieszenie Niestety, jako że średnia pana Kiko porusza się od dawna w pewnym kanale, to czeka nas klapa z Pogonią
PS.
5 pkt, to nie 5-7, a 5-8
Yyyyyy...myślę że ten Twój wykres wyjaśnia nam wiele...reszta forum, z uwagi na późną godzinę nie zadała Ci pewnie pytania: ale o co Ci w ogóle k...a chodzi? sorry za bezpośredniość, ale to równanie ma nieskończenie wiele rozwiązań...

P.S.
Kolega coś obliczył, a Ty wklejasz abstrakcyjne wykresy, nie zadając mu pytania w jaki sposób do tego doszedł.
Ostatnio edytowane przez Barti : 29.10.2017 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.10.2017, 01:07
Ile razy trzeba powtarzać, że Wisła w tym roku nie bije się o mistrza tylko to by nam nie cofnięto licencji za długi? Może jeden z drugim przeanalizujcie sobie sytuację Ruchu Chorzów?
Tak długo jak Wisła nie jest w górnej połówce, a pewnie i nad miejscami spadkowymi nikt Kiko zwalniać nie będzie bo jest to zbędny wydatek obciążający finanse klubu. Abstrahując od faktu, że nikt z krytyków nie przedstawił zarzutów Ramirezowi, które by uzasadniały jego zwolnienie. Tabla go nadal broni. Mamy 5 miejsce i w tej kolejce to niżej 6 raczej nie spadniemy.
A już szczytem pier*olenia jest sugestia zamiany trenera na Sobola, który z całym dla niego szacunkiem ale jeszcze nie prowadził samodzielnie drużyny.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.10.2017, 01:28
Barti napisał(a):Wyświetl post

P.S.
Kolega coś obliczył, a Ty wklejasz abstrakcyjne wykresy, nie zadając mu pytania w jaki sposób do tego doszedł.
Dlaczego abstrakcyjne? Przyjąłem średnią kroczącą z 4 meczów, ponieważ lepiej oddaje formę zespołu niż proste podzielenie dotychczasowego sezonu po 7 spotkań. Od 6 kolejki zespół punktuje ze stałą średnią. Dla aktualnej formy zespołu nie ma żadnego znaczenia to co było powiedzmy 10 kolejek wcześniej.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.10.2017, 01:39

...
Niby na podstawie czego oczekiwania były na wynik z 13/14? Kasa z Telefoniki już nie płynie.

Nasze zdobycze w pierwszej połowie (kolejki 1-7) i w drugiej (8-14).
Z-Z-P-Z-Z-P-R = 13 - 62%
P-Z-P-R-Z-P-R = 8 - 38%

Przed 11 kolejką był wielki płacz, że Wisła nie grała jeszcze z czołówką i będą 4 mecze i 4 w.......e. Mamy zwycięstwo, dwa remisy i przegraną (szkoda szans Carlitosa).

We Wrocławiu też był całkiem fajny mecz. Nawet weszLo nas chwaliło: http://weszlo.com/2017/10/14/hiszpan...lal-asystowal/

Mamy teraz 3 mecze, które trzeba wygrać, a potem Górnika. Patrząc na samą tabele to do końca tego roku można by się pokusić o jakieś 11 punktów. Następne kolejki to (w nawiasie miejsce w tabeli):
Sandecja (11) d
Pogoń (16) d
Termalica (13) w
Górnik (1) d
Wisła P (7) d
Cracovia (15) w
Zagłebie (3) d

a potem przerwa zimowa.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 29.10.2017 o godz. 01:43.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 29.10.2017, 01:53
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego abstrakcyjne? Przyjąłem średnią kroczącą z 4 meczów, ponieważ lepiej oddaje formę zespołu niż proste podzielenie dotychczasowego sezonu po 7 spotkań. Od 6 kolejki zespół punktuje ze stałą średnią. Dla aktualnej formy zespołu nie ma żadnego znaczenia to co było powiedzmy 10 kolejek wcześniej.
Nie wiem co do mnie piszesz ale mam nadzieję, że mnie nie obrażasz ) Napisz mi co jest na osi X i Y, ewentualnie jakie przyjąłeś założenia wtedy porozmawiamy
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.10.2017, 08:56
Bardzo obiecujące były te pierwsze 30 minut spotkania. Śmiem twierdzić że tak dobrze grającej Wisły i to z mocnym przeciwnikiem na wyjeździe jakim był Lech nie widziałem dawno. Założenia taktyczne i pomysł były dobre. Na pewno sztab szkoleniowy zadaje sobie pytanie dlaczego później to wszystko poszło się tak pie*dolić. Czy brak komunikacji, brak zgrania? Zabrakło lidera w drużynie?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.10.2017, 09:07
Moim zdaniem jest dość prawdopodobne, że Głowacki w czerwcu zdecyduje się pograć jeszcze jeden rok..
W przypadku Głowackiego jak co roku trzeba czekać do maja z jakimikolwiek deklaracjami. Dużo zależy od atmosfery, wyników, formy i w końcu zdrowia.
I raczej niewatpie w to że Głowa za rok będzie prezentował poziom ekstraklasy, ale czy po prostu sam będzie tego chcial?

Kilka tygodni temu zapytano Junco czy monitoruje rynek trenerski w razie chceci zamiany, odpowiedział: każdy klub ma bazę trenerów ktorych potencjalnie chciałby zatrudnić, tak samo jak piłkarzy.

Byl to optymistyczny przekaz.
Ja widzę takie scenariusze na następne miesiące:
Kiko do zimy zajmuje miejsce w czolowej 8 i zostaje do lata.
Kiko notuje fatalne wyniki i wylatuje zimą.
Kiko na koniec sezonu notuje miejsce 5 lub wyżej - zostaje na kolejny sezon.
Kiko notuje na koniec miejsca 6-8 - być moze Junco zdecyduje się na rozważna zmianę.
Kiko nie wywalczy strefy mistrzowskiej - pewna zmiana trenerska.

Co ważne wg mnie jesli zmienimy trenera to musi być to mocno poparte argumentami wynikowymi, aby zespol (w szczególności Hiszpanie) się nie zbuntowali.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów