The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.06.2010, 21:32
cisse1906 napisał(a):Wyświetl post
gdzieś przeczytałem, że w Interze Baku, rywalowi amiki, płacą najlepszemu około 400 tys euro, większości ponad 200 tys. Jeżeli jesteśmy na podobnym poziomie z mistrzem Azerbejdżanu...
W Beitarze też sporo płacili. Pieniądze nie grają na boisku, o czym przekonaliśmy się z Levadią.
Odpowiedz cytując
Szymek1
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.06.2010, 21:34
Ehh, a na jakiej podstawie wnosisz? Czyli jesteśmy nieporównywalnie gorsi od drużyn z ZEA ponieważ tam płacą więcej? W Azerbejdżanie z tego co wiem w bardzo dobrym stanie jest przemysł paliwowy... złoża ropy. Dzięki temu stać ich na to żeby płacić dużo ogórkom
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 22.06.2010, 21:36
Nie chodzi mi o mecze pomiędzy takimi drużynami. Chodzi mi o konkurencję na rynku. Z takim Interem Baku jesteśmy do przodu, bo u nas jest więcej kibiców, jakoś bezpieczniej. Nie dlatego, że damy więcej kasy. I to boli.
Odpowiedz cytując
czera84
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 22.06.2010, 21:54
Tam w zjednoczonych emiratach arabskich to płacą porównywalnie z europą.Z resztą w Arabi saudyjskiej też bo te krają mają dużo bogatych szejków.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Stary 22.06.2010, 21:59
Arabia, Katar ma więcej ropy niż Azerbejdżan. Poza tym trzeba coś zrobić, żeby być konkurencją dla średniaków z Bundesligi, Francji.
Odpowiedz cytując
blackluk
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 22.06.2010, 21:59
cisse1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie chodzi mi o mecze pomiędzy takimi drużynami. Chodzi mi o konkurencję na rynku. Z takim Interem Baku jesteśmy do przodu, bo u nas jest więcej kibiców, jakoś bezpieczniej. Nie dlatego, że damy więcej kasy. I to boli.
Sorki ale chyba każdy normalny piłkarz chcący sie wypromować jak będzie miał do wyboru Polskę i Azerbejdżanie to wybierze Polskę (mam nadziej że zaczniemy iść do przodu, bo to za 2-3 lata może sie niestety zmienić). Jeśli ktoś jest leszczem i szuka tylko kasy to pójdzie tam, proste i logiczne. Nie rozumiem zatem o co tu sie martwic, wiele krajów stosunkowo od nas słabszych piłkarsko płaci lepiej. Co do transferów to jasne jest że one będą i nie ma co się stresować.
Ostatnio edytowane przez blackluk : 22.06.2010 o godz. 22:02.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.06.2010, 23:15
Ciekawe czy ta wręcz leśna cisza ktorą teraz mamy w sprawie transferow to cos pozytywnego czy negatywego.

Tej druznynie napatnik jest potrzebny jak rybie woda ,a tu w mediach spokój.(moze to i nawet na chwile dobrze)

najgorsze tylko ze ten czas ucieka ,bo juz jest zgrupowanie i czas sie zgrywac a nowych nie ma,prócz Jovanovica.

trzeba byc jednak dobrej mysli ,bo niewierze ze nie planuja ani z nikim nie rozmawiaja.Moze robia to specjanie po cichu ,bo ostatnio praktycznie codziennie bylo newsy z kim to nie rozmawiamy.Mniej gadania w wiecej roboty teraz.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Cfaniak
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.06.2010, 23:23
Wiecie co ja wam powiem co trzeba zrobic , Trzeba zaczac je.... naszych grajkow jak to robil Petrescu (wedlug mnie najlepszy trener jakiego miala Wisla w ostatnich 10 latach) Hard work i jeszcze raz Hard work i wtedy mozna cos myslec o lepszych wynikach. Natomiast jak czytam wpisy ze placa tu tyle a tam tyle i ze jestesmy gorsi niz sredniaki z francji czy niemiec to powiem tak , Ja bym obciol im jeszcze pensje i tak jak powiedzialem HARD WORK !!!
My jesteśmy Wisła, My nigdy nie poddamy się !

Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.06.2010, 00:54
heh, zbymak i maci0s przestali się udzielać dla dobra klubu, a na forum momentalnie grobowa atmosfera i obwieszczanie końca świata. Wychodzi na to, że lepiej dla was czytać na bieżąco o potencjalnych transferach, nawet jeśli sami(!) stwierdzacie że to nierealne niż nie móc niczego komentować i żyć w zupełnej nieświadomości, kto może przyjść już jutro rano. Ciekawe doświadczenie psychologiczne Generalnie adepci i doktoryzujący się w tej kwestii mieli by tu sporo materiału badawczego. Zresztą chyba jak na każdym innym klubowym sportowym forum.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.06.2010, 02:08
w klubie prawdopodobnie szukają źródeł przecieków - widocznie informacje podawane przez zbymaka i maciOsa były na tyle prawdziwe, że mogły szkodzić prowadzeniu rozmów. Niestety nie jesteśmy bogatym klubem i takie operacje musimy raczej przeprowadzać dyskretnie po pierwsze po to, żeby ktoś kto ma więcej kasy nas nie ubiegł, a po drugie zainteresowanie mediów jest na rękę menedżerom zawodników, bo mogą podbijać cenę. Codziennie szperam w każdym możliwym zakątku netu i szukam choćby strzępka informacji o transferach do Wisełki, ale gotów jestem zrezygnować z takich informacji jeżeli to ma pomóc finalizacji rozmów
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 23.06.2010, 07:11
Cfaniak napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co ja wam powiem co trzeba zrobic , Trzeba zaczac je.... naszych grajkow jak to robil Petrescu (wedlug mnie najlepszy trener jakiego miala Wisla w ostatnich 10 latach) Hard work i jeszcze raz Hard work i wtedy mozna cos myslec o lepszych wynikach. Natomiast jak czytam wpisy ze placa tu tyle a tam tyle i ze jestesmy gorsi niz sredniaki z francji czy niemiec to powiem tak , Ja bym obciol im jeszcze pensje i tak jak powiedzialem HARD WORK !!!
Od treningów i pensją są w tym klubie bardziej kompetentne osoby od Ciebie więc pozwól im decydować czy i kiedy treningi mają być cięższe a kiedy lżejsze i ile mają płacić piłkarzom . Petrescu uczył się na Wiśle metodą prób i błędów , przesadził z treningiem , były liczne przepukliny , nawet Błaszczu mówił że treningi były za ciężkie a on ma doświadczenia z Borusii więc wie jak to wygląda na zachodzie i jak powiedział że były za ciężkie to znaczy że były za ciężkie i wyników za Petrescu też nie było . Największe osiągnięcia mieliśmy z Kasperczakiem i Skorżą więc kto jak kto ale Henry wie jak dostosować trening żeby nasi piłkarze byli dobrze przygotowani do sezonu , w okresie przygotowawczym trening musi być cięższy i z pewnością taki jest a już podczas rundy musi być lżejszy żeby piłkarze mieli tą świeżość i byli wypoczęci na mecz. Co do pensji jeśli byśmy płacili piłkarzom mnie to mielibyśmy w kadrze takich piłkarzy jak ma ,np. Polonia Bytom i wtedy byśmy walczyli o utrzymanie a nie o Mistrza. Naszym głównym problemem wg mnie nie są lżejsze treningi czy duże pensje tylko nie tak dobrzy piłkarze jak kiedyś , nasi obecni piłkarze ustępują pod względem umiejętności takim zawodnikom jak Uche, Żuraw czy Szymek, kadra obecna jest zdecydowanie węższa , rywalizacja jest mniejsza i do tego dochodzą jeszcze liczne kontuzje.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.06.2010 o godz. 07:14.
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Stary 23.06.2010, 14:39
moim zdaniem aktywność na forum oraz przecieki serwowane przez zbymaka i maci0sa świadczą tylko o braku profesjonalizmu w klubie. Jeżeli zatrudnia się w nim nieodpowiedzialne osoby, które dzielą się niepożądanymi informacjami na OGÓLNODOSTĘPNYM forum to jak możemy wymagać profesjonalizmu w innych obszarach funkcjonowania klubu? Przecież to jest krecia robota. Nie dziwię się, że w klubie rozpoczęło się polowanie na czarownice. Z całym szacunkiem Panowie, ale gdybym to ja był prezesem i Was zdemaskował wylecieli byście z hukiem mając dodatkowo grubo nas$%ne w papierach.Chcieli byście mieć takich pracowników jakimi Wy jesteście?

PS. Pomijam fakt, że sporo osób na forum traktuje Wasze słowa niczym wyrocznię i niesprawdzenie się ich może w ekstremalnych przypadkach doprowadzić do fali zbiorowych samobójstw.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.06.2010, 15:01
Z całym szacunkiem.

Jest 23 czerwca, wszyscy sie wzmacniają tylko nie my.

Chciałbym widzieć Wisłe grająca o najwyższe trofea, a nie o "utrzymanie"
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.06.2010, 15:15
Szprotson z całym szacunkiem, ale od kiedy "wszyscy" to Legia?
Odpowiedz cytując
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 23.06.2010, 15:19
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Szprotson z całym szacunkiem, ale od kiedy "wszyscy" to Legia?

Górnik Zabrze tez 9 nowych pozyskali....
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.06.2010, 15:57
Dzisiaj pierwsze rozmowy na temat transferu Makinwy.

http://www.calciomercato.com/lazio/m...mouth-incontro
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.06.2010, 16:15
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem.

Jest 23 czerwca, wszyscy sie wzmacniają tylko nie my.

Chciałbym widzieć Wisłe grająca o najwyższe trofea, a nie o "utrzymanie"
nie okłamujmy się.
na dziś liczy sie Lech, Legia, my i moze ktos szalony jakas Polonia np.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2010, 16:54
szprotson A ty co kibic sezonowy? wzmacniamy się to kibicujemy nie wzmacniamy się to be,jest już bramkarz przed chwilą podali, że transfer Makinwy może dojść do skutku w ciągu kilku godzin.Bądź cierpliwy,masz prawo się niecierpliwić ale troszkę pokory.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wiślak88
Member

Od: 03.2006

Stary 23.06.2010, 16:56
nie okłamujmy się.
Porównaj mi tutaj skład Polonii i Wisły, i wykaż, że w tej chwili bez żadnych wzmocnień są od nas silniejsi. Jak ci się nie uda to za przeproszeniem skończ pier*****
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 23.06.2010, 16:57
nie okłamujmy się.
Ty sam ze sobą rozmawiasz
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.06.2010, 17:02
nie okłamujmy się.
skoro wg Ciebie liczy się Lech i Legia to może lepiej im kibicuj i nie marnuj tu swojego jak podejrzewam cennego czasu i nie pisz tych głupot... to że Legia nakupowała obcokrajowców to odbije się im czkawką zobaczysz... już teraz można przeczytać, że każdy z nowych ma swojego tłumacza! sic! nawet angielskiego nie znają... widzisz w tej zbieraninie drużynę? bo ja nie... a Lech pozbył się swojego największego asa, teraz ich siła ofensywna spadła o jakieś 40 % a to dużo... wątpię,że ściągną kogoś równie dobrego...a u nas transfery i tak będą bo muszą być, straciliśmy 2 ważne ogniwa w obronie i musimy ich kimś zastąpić no i ściągnąć wreszcie klasowego napastnika... wierzę, że tak będzie...
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 23.06.2010, 17:47
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
skoro wg Ciebie liczy się Lech i Legia to może lepiej im kibicuj im..
A jeżeli wg Ciebie oni sie nie licza ,to powiedz kto,bo wyczuwam tu pewne braki ....
I co to za tekst,jeżeli ktos ocenia obiektywnie(ujmując w tym Wisłe),a Ty od razu go wysyłasz do kibicowania im.Takie rozumowanie nie różni sie to niczym od postepowania moherów wzgledem Rydzyka .
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.06.2010, 17:57
Sry że nie jestem zorientowany w temacie ale dobry jest ten Makinwa? na jakiej pozycji gra, czy strzela bramki, umie dośrodkować, wysoki? Opłaca się go brać ?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.06.2010, 18:32
Wg Włochów Makinwa jest bardzo blisko Wisły.Zobaczymy co z tego wyniknie...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.06.2010, 18:34
Nie to ze nie chce do nas przyjsc tylko czesto komplikuje to negocjacje. Najczesciej cena za zawodnika podskakuje do gory.
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.06.2010, 19:17
To prawda ze kosztował 7 mln euro ?tak przynajmniej wynika z komentarzy na stronce
http://www.calciomercato.com/rassegn...mouth-incontro
derr
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.06.2010, 19:24
Tak, po sezonie 04/05 interesowała się nim cała czołówka Serie A. Makinwa był bardzo bliski przejścia do Interu Mediolan, jednak ostatecznie wylądował w Palermo. Kosztował ponad 7 milionów euro.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.06.2010, 19:27
właśnie oglądałem na n w serwisie sportowym krotki reportaż o WIŚLE
było w nim miedzy innymi ze pierwszy obóz w Zakopanem i takie tam duperele
zaciekawił mnie wywiad z trenerem Kasperczakiem który wypowiadał sie na temat testowanego almelao czy jak mu tam. mówił ze jest bardzo dobrym graczem, gra bardzo ofensywnie . po jego wypowiedzi można było wywnioskować ze chyba u nas zostanie
była także wzmianka o makinwie. podobno sprawa ma sie wyjaśnić do jutra
Ostatnio edytowane przez 19sebawro06 : 23.06.2010 o godz. 19:29.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.06.2010, 19:31
ChG napisał(a):Wyświetl post
Tak, po sezonie 04/05 interesowała się nim cała czołówka Serie A. Makinwa był bardzo bliski przejścia do Interu Mediolan, jednak ostatecznie wylądował w Palermo. Kosztował ponad 7 milionów euro.
Może ta kwota przemówi niektórym krytykującym ten transfer do wyobraźni. Makinwa ma mocną legitymację do bycia dużym wzmocnieniem Wisły.

Nie wiem też, po co toczycie spór związany z informacjami od Zbyniaka - żaden post na forum nie może storpedować transferu jeśli istotnie strony chcą go przeprowadzić, a nie szukają róznych wymówek. Problemy mogą stwarzać inne sprawy, nie posty Zbyniaka.

19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
zaciekawił mnie wywiad z trenerem Kasperczakiem który wypowiadał sie na temat testowanego almelao czy jak mu tam. mówił ze jest bardzo dobrym graczem, gra bardzo ofensywnie
To, że ktoś gra ofensywnie jeszcze nie oznacza, że jest dobrym piłkarzem.

Mam nadzieję, iż Kasperczak wie co mówi i robi, a Alemao nie będzie drugim Ouadją, o którym też wypowiadał się w superlatywach.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.06.2010 o godz. 19:35.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.06.2010, 19:50
Z calym szacunkiem dla Kaspra, ale jednak w kwestii testow sportowych nie powinien miec decydujacego glosu.
Ouadja, Temple Omeonu, Bellote to pilkarze, ktorzy przeszli u niego podobne testy. W tych kwesriach Kasperczak nieomylny nie jest.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów