The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2018, 20:49
Rybus kontuzja. Na Włochy wychodzi Pietrzak, wali gola, daje dwie asysty i w zimie kupuje go Juventus, bo Alexa Sandro kupi ktoś z Premier League.

Ugryzłbym nasz skład trochę z innej strony. Według mnie przydałaby się większa rotacja w składzie, bo przy naszym stylu gry prędzej czy później piłkarze odczują kilometry w nogach. Oby w postaci zmęczenia, a nie kontuzji. Poza tym są kartki, już mało brakowało, a Bashy zabrakłoby na hitowy mecz z Lechią. Nie mamy przetestowanego wariantu gry bez Albańczyka, a środek Kort-Halilović nie brzmi jak zapora nie do przejścia. Na ławce mamy ciekawe nazwiska, debiutu już doczekali się Plewka i Grabowski i jestem ciekaw gry w różnych wariantach personalnych. Była interesująca okazja do tego w meczu z Górnikiem, kiedy w 50. minucie mieliśmy 3-0, ale na zmianę weszli w 70. minucie Małecki za Kostala (1 do 1, w dodatku Patryka w następnym meczu już nie było), w 77. minucie Halilović za Korta i 3 minuty dostał Grabowski za Pietrzaka. W tym meczu Basha dostał kartkę przy stanie 3-0, Pietrzak tuż przed zejściem. Można było tego uniknąć. Ktoś podobne ma przemyślenia?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.09.2018, 21:40
Nie przesadzajmy, że 1 mecz w tygodniu (a czasami z przerwać na reprezentacje co 2), zarżnie naszych zawodników.Przyjdzie mecz z Lechią w PP i zapewne od początku szansę dostanie: Buchalik, Arsenić, Halilović, Wojtkowski, może Kolar. Zgranie obecnego składu procentuje nam lepszymi wynikami.
Jak Basha wypadnie można by spróbować Arsenicia na DP. Za bardzo zresztą nie będzie wyboru. Bo Laskoś to nie ten poziom, a Kort/Halilović to jednak nie są "6". Plewka również.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.09.2018, 21:52
Poza tym jak zawodnik jest w gazie to posadzenie go na ławce może mu tylko zaszkodzić.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kk666
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 04.09.2018, 23:39
Na środku pomocy grywał też Pietrzak, tak zresztą ustawił go w pierwszym jego meczu w Wiśle Pawłowski. Szału nie było, ale tragedii też nie. Nie wiem tylko jak Rafał poradziłby sobie jako typowy DMF, jednak na pewno bardziej go widzę w tej roli niż Dawida/Tibora. No nic, mamy 16 zawodników z pola z ligowym doświadczeniem, może dojdzie jeszcze Brożek jako siedemnasty, choć myślę, że jeśli przyjdzie, to tylko jako doraźny ,,strażak''. Wielu minut raczej nie dostanie, ale w razie potrzeby uzupełni ławkę/wejdzie jako joker na kilkanaście minut/zagra jakiś pojedynczy mecz od początku w razie plagi kontuzji. Życzmy sobie zatem zarówno jak najmniejszej liczby kontuzji i pauz za kartki, jak i tego, by rozłożyły się one w miarę szczęśliwie, omijały nas przy najważniejszych spotkaniach i nie przychodziły masowo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2018, 18:58
Czy tylko mnie zdziwiły wyniki Boguskiego? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...owani_czesc_1/

Jak wytrenowany piłkarz może w miesiąc zdobyć 1 kg masy mięsniowej tracąc przy tym 2 kg tłuszczu? Boguś musiał być albo bardzo źle przygotowany, albo sprzęt do badań jest kiepskiej jakości.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 05.09.2018, 19:26
Impedancja bioelektryczna ma margines błędu bodajże max 1%, więc na sprzęt bym nie zwalał. Dopatrywałbym się raczej takich zmian w zmianie diety, dostosowaniu treningu siłowego pod konkretnego zawodnika (Boguś zawsze wyglądał, jakby mu te 2-3kg mięśni nie zaszkodziły, a pomogły) i na koniec wziąłbym pod uwagę ogólną mizerię jeśli chodzi o tego typu sprawy w naszej ekstraklasie, gdzie gwiazdami potrafią być panowie z początkiem oponki ( W ZAWODOWYM SPORCIE !!!!!! )
Powód: Polska język, trudna język
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 05.09.2018 o godz. 19:27.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.09.2018, 19:36
"Impedancja bioelektryczna" brzmi fachowo , ale w rzeczywistości jej wyniki sa bardzo umowne opierają się w duże mierze na działaniach arytmetycznych , można je traktować jedynie poglądowo.

Taka rekompozycja w ciągu miesiąca jest bardzo trudna , ale możliwa, ale nie w przypadku zawodowego, wytrenowanego sportowca.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 05.09.2018, 19:56
Wybacz, nie znam innej nazwy na to badanie

W praktyce - żeby zrobić dokładne badanie, trzeba by pewnie posłużyć się tomografem, a wątpię, żeby klub miał do wyłożenia taką ilość pieniędzy na badanie tego typu.

W kwestii nabicia masy mięśniowej - jeśli nawet jesteś profesjonalnym sportowcem, ale zaniedbujesz trening określonych partii mięśni, to jesteś w stanie - przez trening - zwiększyć masę mięśniową właśnie na tych, zaniedbanych partiach, zwłaszcza, jeśli połączysz to z dietą (sądzę, że dobry trener personalny będzie w stanie bardziej precyzyjnie określić, co się dokładnie z tym dzieje). W kwestii tkanki tłuszczowej się nie wypowiadam, aczkolwiek przy wadze ciała 70kg utrata 2kg tkanki to moim zdaniem sporo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.09.2018, 23:24
Przede wszystkim co mnie zaskakuje:
Boguski nie urodzil się wczoraj i w takim wieku, po tylu latach zawodowego sportu nie powinien miec az takich wahań struktury ciała. Tym bardziej że badanie przeprowadzono jak już ruszyła liga.
Jak on się wcześniej odzywial i co zmienił że nagle dało to takie efekty? Bo przeciez trenuje raczej podobnie od dawna. Pytania się mnożą i może nowy dietetyk bedzie odsłanialj jakies kulisy..
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.09.2018, 00:29
Litości. Boguski może kopie się po czole, ale zawsze jest przygotowany do gry. Pomimo wieku jest w czołówce naszych zawodników, jeżeli chodzi o liczbę przebiegniętych kilometrów, a nawet prędkość. Najprawdopodobniej te badania są niedokładne, przeprowadzono je o innej porze dnia, w innym mikro/cyklu treningowym etc. Być może jakieś wahnięcie na plus dzięki pracy z nowym trenerem zanotował. I tyle. Nie ma o czym rozmawiać.

Zmieniając temat:
Co z Brożkiem?
Ostatnio edytowane przez czaro : 06.09.2018 o godz. 00:33.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
S z c z e p a N
Member

Od: 11.2017

Stary 06.09.2018, 04:49
czaro napisał(a):Wyświetl post
Zmieniając temat:
Co z Brożkiem?
Fragment wczorajszego wywiadu z Arkiem Głowackim:

Jak wygląda obecnie sytuacja z Pawłem Brożkiem?

]Jestem bardzo zadowolony z jego postawy. Paweł trenuje trzy tygodnie, podszedł bardzo poważnie do tematu powrotu do Wisły. Wysłaliśmy go ostatnio na badania, podczas których został sprawdzony bardzo dokładnie. Czekamy na raport, ale już teraz widać jasno, że pod względem motorycznym jest w porządku. Na wszystko przyjdzie jednak czas.

A były już rozmowy na temat kontraktu z Brożkiem?

Powiedzieliśmy sobie, że na wszystko przyjdzie odpowiedni moment, ale mogę powiedzieć, że on zbliża się bardzo szybko.

Chce Pan powiedzieć, że teraz, w przerwie na reprezentację, może coś wydarzyć się w tej sprawie?

Może tak się stać. Myślę, że w najbliższych dniach może sprawa się wyjaśnić. Paweł być może zagra w najbliższym sparingowym meczu z Victorią Jaworzno.

☺️
Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 06.09.2018, 07:21
Ja mam tylko jedną obawę jeśli chodzi o Pawła...pożegnał się z Nami podczas meczu z Lechem w sposób wyjątkowy i epicki! Wręcz mam wrażenie że byłby to świetny scenariusz na film! Obawiam się tylko tego aby teraz jego dalszą kariera w Wiśle nie została rozmyta na drobne... Żeby został zapamiętany jako gwiazda i legenda tego klubu! Oczywiście nie wiem jak się teraz prezentuje ale wierzę że może dać Wiśle wiele dobrego i dyrektor sportowy wie co robi generalnie- Broziu czekamy!
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 06.09.2018, 14:48
Łukasz1987 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam tylko jedną obawę jeśli chodzi o Pawła...pożegnał się z Nami podczas meczu z Lechem w sposób wyjątkowy i epicki! Wręcz mam wrażenie że byłby to świetny scenariusz na film! Obawiam się tylko tego aby teraz jego dalszą kariera w Wiśle nie została rozmyta na drobne... Żeby został zapamiętany jako gwiazda i legenda tego klubu! Oczywiście nie wiem jak się teraz prezentuje ale wierzę że może dać Wiśle wiele dobrego i dyrektor sportowy wie co robi generalnie- Broziu czekamy!
Pozegnal sie bo chcieli tego Hiszpanie.

Ja mam to gdzies, ze sie pozegnal i ze bylo to pozegnanie iscie epickie - teraz jest potrzebny i dobrze ze wraca.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.09.2018, 15:38
As napisał(a):Wyświetl post
Pozegnal sie bo chcieli tego Hiszpanie.

Ja mam to gdzies, ze sie pozegnal i ze bylo to pozegnanie iscie epickie - teraz jest potrzebny i dobrze ze wraca.
Mam takie samo zdanie i nawet jeśli Brożek miałby wzmocnić tylko szeroką kadrę, to i tak byłoby super.

Tamtego meczu nikt mu nie odbierze. Tak, jak w książce masz emocjonujące zakończenie, a potem epilog, tak i teraz zacznie się być może epilog do tamtej wspaniale zakończonej historii.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.09.2018, 16:53
ale przeciez zajebiscie jest.
Wroci jak feniks z popiołów.
Jak dla mnie co mecz moze odchodzić i jebać bramki w 90 minucie.

AEJAO Pawka gol
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.09.2018, 18:49
Tylko nie wymagajcie od Pawła, bo już był jedną nogą na piłkarskiej emeryturze a przez rok strzelił 1 gola ( w 17 meczach). Niestety ale jeszcze w poprzednim sezonie wiele pomyj na niego wylano i im mniej będziemy od niego teraz wymagać tym ewentualne rozczarowanie będzie mniejsze.

Osobiście liczę na 2-3 bramki w sezonie i może drugie tyle asyst. Tylko i aż tyle.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 06.09.2018, 18:56
możliwe że z ogłoszeniem/zakontraktowaniem Pawła czekają aż się wyklaruje sytuacja ze Zdenkiem

a tak swoją drogą , jakby PB podszedł do tego ambitnie i z głową czyli przez te kilka miesiecy zapierdalał nad motoryką , to efekty mogłyby być naprawde spektukularne

to sytuacja praktycznie bez precedensu
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.09.2018, 19:12
Mały zadebiutował dzisiaj w Spartaku Trnava w III rundzie pucharu Słowacji Patryk zaliczył asystę,a jego zespół wygrał 9-0
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 06.09.2018, 19:43
@Arkadiusz.Czerepach
Nie oczekuj spektakularnych efektów. Przede wszystkim musi mieć do tego zdrowie. Od 3 lat Paweł miał kontuzję za kontuzją i pewnych ograniczeń już nie przeskoczy.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 06.09.2018, 19:58
nie oczekuje to raczej pobożne życzenia , oparte na mojej znajomość fizjologii sportowca, przygotowania kondycyjnego itp

oczywiście niewiadomą jest aktualny stan zdrowia Pawła , dlatego to tylko takie gdybanie

aczkolwiek potencjał dostrzegam w tym, że po raz pierwszy od 20 lat , Paweł miał kilkanaście tygodni wolnego / luźniejszych treningów , bez presji na granie meczów na kontuzji na jakichś "blokadach" , może udało się zaleczyć stare sprawy , a teraz na świeżości , na spokojnie może z dobrym trenerem przygotować motorykę którą odskoczy lidze bo ma nad innymi zawodnikami tę przewagę że te kilka miesięcy może poświęcić wyłącznie na to , a piłkarze "w sezonie" mają inne priorytety

ale to tylko dywagacje, takie pisanie dla pisania , uj wie co bedzie , pewnie kicha
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 06.09.2018, 20:05
Życzę Ci z całego serca, żeby Twój scenariusz się spełnił i żebyśmy cieszyli się z bramek Pawła.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 06.09.2018, 20:12
W oldbojach za dwa lata.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 06.09.2018, 20:24
Ja jestem za powrotem Brozia, chciałbym żeby strzelił 10 bramek i dało nam to puchary, wtedy miałby piękne zakończenie swojej kariery.
Niech strzeli kilka bramek i będę naprawdę zadowolony.
On to potrafi.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 06.09.2018, 22:42
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sko_27034.html

Jutro ma grać. Pawle, życzę Ci trzeciej młodości. Naprawdę.
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Stary 07.09.2018, 08:50
Łukasz1987 napisał(a):Wyświetl post

i myślę że to pożegnanie trzeba pamiętać jak i jego dotychczasową karierę. Teraz wraca tylko i wyłącznie dlatego że klub go potrzebuje, a on jako prawdziwy Wiślak zgodził mu się pomóc. Jeśli wypali to rewelacja, jeśli nie to nic się nie dzieje i nie powinno się się od niego zbyt wiele oczekiwać i nie powinno to mieć wpływu na jego postrzeganie wśród kibiców.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.09.2018, 01:30
Ja nie rozumiem jednego. Jak niby ktos, moze rozmieniac sie na drobne grajac w Wisle?
Przeciez to zaszczyt i duma reprezentowac barwy Bialej Gwiazdy... Brozio to wie a Wisle sie raczej nie odmawia.

Zawsze z wami, WISLAKAMI !
Ostatnio edytowane przez Dariook : 08.09.2018 o godz. 01:41.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.09.2018, 09:05
czaro napisał(a):Wyświetl post
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sko_27034.html

Jutro ma grać. Pawle, życzę Ci trzeciej młodości. Naprawdę.
ale nie zagrał
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2018, 09:14
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Ja nie rozumiem jednego. Jak niby ktos, moze rozmieniac sie na drobne grajac w Wisle?
Przeciez to zaszczyt i duma reprezentowac barwy Bialej Gwiazdy... Brozio to wie a Wisle sie raczej nie odmawia.

Zawsze z wami, WISLAKAMI !
I z kontuzjami.
Pomimo OGROMNEJ sympatii do Brożka, nawet nie tak obawiam się od jego forme jak o zdrowie. Przecież już od 4 lat dominuje w szatni żart że jak wycofaja Ibuprom z aptek to Brozio kończy karierę. Teraz niestety znowu cos złapał.

Niemniej jednak jak juz ma wrócić na dobre to trzymam za niego mocno kciuki. Bardzo tylko bym nie chciał, aby caly jego powrot sprowadził się do trzech spotkań po 15 minut statystujac na boisku.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.09.2018, 16:50
ta liga jest tak slaba - tak nedzna - i tak nieprzewidywalna- ze wcale bym sie nie zdziwil jakby Pawel wrocil i strzelil kilka bramek
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 09.09.2018, 09:37
Sportowo też mi się wydaje, że mogłoby być lepiej niż za Hiszpanów. Paweł uwielbia grać kombinacyjnie, wychodziło mu to bardzo dobrze i jeśli tylko miał z kim grać, to zawsze strzelał bramki. Ostatnio taka współpraca miała miejsce za Wdowczyka, kiedy grał u nas Wolski. Teraz też myślę, że odnalazłby się dobrze, choć miałbym trochę wątpliwości wynikające z tego, że Paweł zapewne wchodziłby na 20 minut, a nasza drużyna wtedy często zwalnia i gra cofnięta.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów