The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2013, 12:28
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tylko po jaką cholerę sprowadzać do tego szrot trenerski?
będą jaja jak przyjdzie Smuda jako...dyrektor sportowy. W transferach moze pobić Bednarza.
A kołczem zostanie Kulawik ;]
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.04.2013, 13:08
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Niestety, nie niszowa. Akurat ten szmatławiec jest najlepiej sprzedawanym dziennikiem w Polsce.
Autor tego tekstu poskarżył się przed chwilą na twitterze, że Małecki przywitał go dziś na Wiśle wiązanką: "Miga, ty waflu, chu*u, w du*e je*any"
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.04.2013, 13:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
będą jaja jak przyjdzie Smuda jako...dyrektor sportowy. W transferach moze pobić Bednarza.
No rzeczywiście będą jaja jeszcze nam sprowadzi drugiego Uche ...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.04.2013, 14:20
kristos napisał(a):Wyświetl post
Uche, to Dyzma akurat trzymał na ławce albo w rezerwach. Dopiero za Kasperczaka Kalu zaczął grać.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 30.04.2013, 14:58
Ależ byłby duet wtedy.. Myśle, że charyzmą porwaliby wszystkich
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.04.2013, 15:05

Nie żartujcie w ten sposób

chińskie przysłowie mówi: "uważaj jak wypowiadasz życzenie bo może się spełnić"
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 30.04.2013, 15:08
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Uche, to Dyzma akurat trzymał na ławce albo w rezerwach. Dopiero za Kasperczaka Kalu zaczął grać.
Wszyscy zaczęli grać za Kasperczaka ,któremu ten wyśmiewany "Dyzma" przygotował drużynę.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.04.2013, 15:21
Sprowadzi perełkę ponieważ ma do tego predyspozycje: " Wedle jego relacji, ówczesny trener Lecha Franciszek Smuda obejrzał Lewandowskiego w akcji i uznał, że "takiego drewniaka w życiu nie widział". Ponoć źle interpretowano jego słowa.
Na szczęście w Lechu mało miał do gadania odnośnie transferów więc może dopisać sobie do CV szlifowanie talentu Roberta.

Edit:
Myślę że sprowadzi nam nowego Uche, Lewandowskiego i do tego posprząta w klubie (Jacek już może czuć się zagrożony). Obieca wszytko za pół ceny. A jak się nie uda to powie dokładnie to samo:
"Nie mam powodu wstydzić się niczego, co zrobiłem w *Wiśle, to nie przeze mnie zespół nie utrzymał się w tej klasie. Owszem, dostałem kolejną szkołę życia, ale niewiele mogę sobie zarzucić."

* w tekście oryginalnym jest 2 bundesliga.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.04.2013 o godz. 15:32.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 30.04.2013, 15:38
Wszyscy zaczęli grać za Kasperczaka ,któremu ten wyśmiewany "Dyzma" przygotował drużynę.
dobry tekst ale na pierwszy, nie ostatni, dzień miesiąca kwietnia.

Dokładnie jak ktoś pisał powyżej, trzymał Uche w rezerwach, ciskał go do przodu na końcówki (jako 9, nie skrzydłowego czy of. pomocnika), bo 'szybki, skoczny, coś tam dziubnie może'. Typowe dyzmowe taktyczenie.

Mam dalej w pamięci obraz rewolucji - tak, rewolucji - w systemie i pojmowaniu gry, którą Wisła przeszła za 'pierwszego Kasperczaka'. Poukładane akcje, krycie strefą, wymienność funkcji, precyzja i polot. W zestawieniu z chaotykiem Smudą to był kosmos.

A że trenerzy się starzeją, to z Kasperczaka został kasperczak... co zostało ze smudy?

WARA OD WISŁY dyzmotworze
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 30.04.2013, 16:07
Pamiętam jak Franio szczycił się że sukcesy drużyny Kasperczaka to w głównej mierze Jego zasługa ale czy trzeba te brednie powtarzać ? Smuda to gość który lubi sobie przypisywać czyjeś osiągnięcia a jak coś idzie nie tak to zgania winę na innych a on oczywiście jest najlepszy . Co mówił na jakiś czas przed Euro ? Że jak obejmował reprezentację to miał w niej 1,5 piłkarza a teraz ma drużynę Lewandowski zamiast atakować po Euro Smudę(oczywiście słusznie) powinien mu pewnie podziękować że potrafi kopać piłkę bo wg Frania to pewnie wyłącznie Jego zasługa . Mam nadzieję że ten Pan nie przyjdzie do Wisły bo to byłoby harakiri naszej drużyny . Można byłoby też w takim przypadku zapomnieć o dawaniu szans takim piłkarzom jak Stolarski ponieważ jak to u Smudy - ciągle bez zmian . Ten trener lubi grać jedną 11 i nawet w trakcie meczu woli nie zmienić , szanse na to że Stolarski grałby w pierwszym składzie są bardzo małe więc z ławki tych szans miałby tyle co kot napłakał a w przypadku gdyby nie grał to po ukończeniu 18 lat pewnie chciałby i jednocześnie mógłby nasz zespół opuścić za grosze . W przypadku innych młodych zawodników sytuacja byłaby analogiczna . Pamiętam też jak za Maskanta kiedy ten zdobył Mistrzostwo Smuda od razu mówił że zrobiłby to samo za pół ceny , ciekawe co by mówił gdyby mu się to nie udało . Myślicie że uderzyłby się w pierś ? Ha w życiu , wtedy Franiu zwaliłby winę na piłkarzy tak jak ostatnio w tej Niemieckiej drużynie a przecież też zapewniał wszystkich że się utrzyma . Jedyny plus zatrudnienia Smudy teraz w Wiśle jest taki że prawdopodobnie będzie to 3 i zarazem ostatnia przygoda tego trenera z naszym zespołem a jak wiadomo najgorsze lepiej mieć za sobą już na początku .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 30.04.2013 o godz. 16:21.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 30.04.2013, 17:48
Prezes=Bednarz
Dyrektor Sportowy=Smuda
Trener=Kulawik
Jeszcze gorzej
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 30.04.2013, 17:57
Każdy może mieć swoje zdanie - ja pozostanę przy swoim.
Smuda to dobry trener do prowadzenia drużyny klubowej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.04.2013, 18:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tylko po jaką cholerę sprowadzać do tego szrot trenerski?
Moim zdaniem jak Smuda przyjdzie to Cupial rzuci kasa bo sie Franek ceni a jak bedzie szukal tanszych rozwiazan to bedzie mozna sie obejsc smakiem jezeli chodzi o transfery
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 30.04.2013, 19:20
Byleby od Wisły trzymał się z daleka. Fachura po budowlance.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 30.04.2013, 23:15
Dobry trener? - powiedz dlaczego?

Potrafi ustawić drużynę? -żart , Potrafi logicznie myśle i analizować ? - żart , ma posłuch w drużynie - żart. Co On potrafi, ze to dobry trener?

Nawet zmian nie potrafi zrobić. Dla mnie Smuda to porażka. Wole Nawałke, ale On Cupiałowi postawił swoje warunki, a do tego używa słów, których Boss nie rozumie.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 01.05.2013, 19:17
Obiektywnie proszę.

W czym Nawalka jest lepszy od Smudy? Wszystkie spostrzeżenia dzięki Weszło, czy sam to wymysliłeś?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 01.05.2013, 20:49
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Obiektywnie proszę.

W czym Nawalka jest lepszy od Smudy? Wszystkie spostrzeżenia dzięki Weszło, czy sam to wymysliłeś?
Niestety fakty są takie, że nie widać jakichś kolosalnych różnic pomiędzy Smudą i Nawałką.

A jeśli Smuda namówi Cupiała na kilka transferów to wolę już Smudę.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 01.05.2013, 20:55
A to ze namówi Cupiała to napisali w Fakcie czy wyborczej.

Prędzej uwierze ze ptasie gowno na szybie namówie do zatanczenia salsy niż ze ktoś ma wpływ na Cupiała odnośnie transferów.

Smuga to zło i wbijcie sobie do głowy ze gorzej być nie moze.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 01.05.2013, 21:42
Na DS to tylko ktoś z dwójki Mielcarski-Petrescu .Na trenera Moskal w miejsce Legionisty Żurawski.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.05.2013, 22:33
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Niestety fakty są takie, że nie widać jakichś kolosalnych różnic pomiędzy Smudą i Nawałką.

A jeśli Smuda namówi Cupiała na kilka transferów to wolę już Smudę.
Nawałka ma zgrany sztab trenerski, Smudzie jest obojętne z kim będzie współpracował czyli weźmie każdego, kogo mu podsuną nawet beż żadnego doświadczenia w pracy szkoleniowej.

Nawałka pomimo tego, że ma już swoje lata cały czas się uczy, rozwija, ciągle jeździ na staże - dla Smudy czas zatrzymał się w połowie lat 90 - tych, to już trenerski emeryt.

Nazwisko "Smuda" nie jest już żadnym magnesem dla piłkarzy, wręcz przeciwnie - trudno będzie przekonać potencjalnego kandydata do gry w Wiśle osobą tego trenera. Nawałka swoim warsztatem oraz tym, że nie boi się stawiać na młodzież przyciąga ambitnych zawodników, którzy chcą u niego popracować nawet kosztem niższych zarobków (np. Milik - miał propozycję z Legii a wybrał Górnika).

Jak dla mnie pomiędzy Nawałką a Smudą są jednak kolosalne różnice.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 01.05.2013, 22:47
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Nazwisko "Smuda" nie jest już żadnym magnesem dla piłkarzy, wręcz przeciwnie - trudno będzie przekonać potencjalnego kandydata do gry w Wiśle osobą tego trenera. Nawałka swoim warsztatem oraz tym, że nie boi się stawiać na młodzież przyciąga ambitnych zawodników, którzy chcą u niego popracować nawet kosztem niższych zarobków (np. Milik - miał propozycję z Legii a wybrał Górnika).

Jak dla mnie pomiędzy Nawałką a Smudą są jednak kolosalne różnice.
Trener magnesem dla piłkarzy
K.u,rwa, bez kitu. Większej głupoty to jeszcze nie czytałem.

Ps:
A Lewandowski miał propozycję z warszawy a wybrał amice Smudy. Więc sorki, ale takie zaklinanie to za przeproszeniem zwykłe .......enie kocopołów.
Podaj fakty, a nie bazuj na jakiś fanaberiach, wyższych uczuciach czy trosce o dobro młodych piłkarzy... w świecie futbolu, gdzie liczą się tylko dwie rzeczy - sukces i kasa.

Dodam że dla mnie Smuda czy Nawałka, jeden huj.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 01.05.2013 o godz. 23:00.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.05.2013, 22:48
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Na DS to tylko ktoś z dwójki Mielcarski-Petrescu .Na trenera Moskal w miejsce Legionisty Żurawski.
Petrescu i Wisła? Hehe.

Słuchałem troche Kosowskiego w L+E i dobrze prawił, że potrzebny ktoś ze świeżym spojrzeniem, żeby tutaj trochę posprzątać bez sentymentów.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 01.05.2013, 23:41
Trener magnesem dla piłkarzy
K.u,rwa, bez kitu. Większej głupoty to jeszcze nie czytałem.

Ps:
A Lewandowski miał propozycję z warszawy a wybrał amice Smudy. Więc sorki, ale takie zaklinanie to za przeproszeniem zwykłe .......enie kocopołów.
Podaj fakty, a nie bazuj na jakiś fanaberiach, wyższych uczuciach czy trosce o dobro młodych piłkarzy... w świecie futbolu, gdzie liczą się tylko dwie rzeczy - sukces i kasa.

Dodam że dla mnie Smuda czy Nawałka, jeden huj.
Podaje fakty według prośby:
"Utalentowany duet 17-latków z Rozwoju Katowice ostatecznie nie trafi do Legii. Młodzieżowi reprezentanci Polski pojawili się bowiem dziś rano na pierwszym treningu zabrzan. Arkadiusz Milik i Wojciech Król wyjechali zimą z Młodą Legią na zgrupowanie do włoskiej Werony, gdzie pozostawili po sobie korzystne wrażenie. Trener Dariusz Banasik liczył, że latem uda się ich sprowadzić do stolicy. Obaj utalentowani piłkarze w przeszłości byli testowani przez Tottenham oraz Reading"

wis.la/c7jzc

"Arkadiusz Milik w Zabrzu zarabia pięć tysięcy złotych miesięcznie, z wszystkimi premiami nie dostaje więcej niż siedem tysięcy. Po zakończeniu rundy, zgodnie z warunkami pięcioletniego kontraktu, otrzyma podwyżkę, prawie dwukrotną. Mógł zarabiać więcej, jednak nie skorzystał ani z oferty Legii Warszawa, ani angielskiego Reading. - Był z nami na obozie przygotowawczym, dostał do podpisu naprawdę bardzo poważny kontrakt. Zachował się fair, miał obawy, czy będzie grał, a w Górniku dali mu miejsce w pierwszej drużynie. Może gdyby wówczas trenerem był Jan Urban, Milik zachowałby się inaczej, ale wtedy wiedział, że dla młodych droga do pierwszej drużyny Legii wcale nie jest łatwa - opowiada dyrektor d.s. transferów w Legii Marek Jóźwiak."

wis.la/dewml

Podobnie było także z Pawłem Olkowskim: "Swoją dobrą grą zwrócił na siebie uwagę włodarzy klubów najwyższej klasy rozgrywkowej. Żeby zobaczyć go na własne oczy do Katowic pofatygował się Stan Valckx, dyrektor sportowy Wisły Kraków. Zainteresowanie wszechstronnym zawodnikiem wyrażała też Legia Warszawa. Na finiszu potentatów wyprzedzili działacze Górnika. - Byłem od początku zdecydowany na grę w Zabrzu. Wiedziałem, że w Górniku mogę zrobić kolejny krok do przodu - wyjaśnia"

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...a-studiow-dzis

Generalnie zgadzam się z tobą, że w większości przypadków główną rolę odgrywa kasa ale jak widać nie zawsze.
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 01.05.2013 o godz. 23:48.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.05.2013, 07:49
Też się pod tym podpiszę.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.05.2013, 20:04
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Podaje fakty według prośby:
"Utalentowany duet 17-latków z Rozwoju Katowice ostatecznie nie trafi do Legii. Młodzieżowi reprezentanci Polski pojawili się bowiem dziś rano na pierwszym treningu zabrzan. Arkadiusz Milik i Wojciech Król wyjechali zimą z Młodą Legią na zgrupowanie do włoskiej Werony, gdzie pozostawili po sobie korzystne wrażenie. Trener Dariusz Banasik liczył, że latem uda się ich sprowadzić do stolicy. Obaj utalentowani piłkarze w przeszłości byli testowani przez Tottenham oraz Reading"

wis.la/c7jzc

"Arkadiusz Milik w Zabrzu zarabia pięć tysięcy złotych miesięcznie, z wszystkimi premiami nie dostaje więcej niż siedem tysięcy. Po zakończeniu rundy, zgodnie z warunkami pięcioletniego kontraktu, otrzyma podwyżkę, prawie dwukrotną. Mógł zarabiać więcej, jednak nie skorzystał ani z oferty Legii Warszawa, ani angielskiego Reading. - Był z nami na obozie przygotowawczym, dostał do podpisu naprawdę bardzo poważny kontrakt. Zachował się fair, miał obawy, czy będzie grał, a w Górniku dali mu miejsce w pierwszej drużynie. Może gdyby wówczas trenerem był Jan Urban, Milik zachowałby się inaczej, ale wtedy wiedział, że dla młodych droga do pierwszej drużyny Legii wcale nie jest łatwa - opowiada dyrektor d.s. transferów w Legii Marek Jóźwiak."

wis.la/dewml

Podobnie było także z Pawłem Olkowskim: "Swoją dobrą grą zwrócił na siebie uwagę włodarzy klubów najwyższej klasy rozgrywkowej. Żeby zobaczyć go na własne oczy do Katowic pofatygował się Stan Valckx, dyrektor sportowy Wisły Kraków. Zainteresowanie wszechstronnym zawodnikiem wyrażała też Legia Warszawa. Na finiszu potentatów wyprzedzili działacze Górnika. - Byłem od początku zdecydowany na grę w Zabrzu. Wiedziałem, że w Górniku mogę zrobić kolejny krok do przodu - wyjaśnia"

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...a-studiow-dzis

Generalnie zgadzam się z tobą, że w większości przypadków główną rolę odgrywa kasa ale jak widać nie zawsze.
Mialem na myśli fakty, na ktorych zdecydowanie mozna stwierdzic ze Nawalka jest lepszy od Smudy.

Ale OK.

To ze ktos wybiera Gornik to nie dlatego ze jest tam Nawalka, tylko dlatego, ze rywalizacja jest o niebo mniejsza niz np. w Legii czy amice. Jest klubem biednym i wystawia sie tam mlodych tylko dlatego, ze nie ma kasy na wzmocnienia.
Jesli Wisla bedzie przecietniakiem, to czy bedzie Smuda czy Nawalka jest malo wazne. Mlodzi z przymusu beda dostawac wiecej szans.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.05.2013 o godz. 20:07.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.05.2013, 22:15
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A to ze namówi Cupiała to napisali w Fakcie czy wyborczej.

Prędzej uwierze ze ptasie gowno na szybie namówie do zatanczenia salsy niż ze ktoś ma wpływ na Cupiała odnośnie transferów.

Smuga to zło i wbijcie sobie do głowy ze gorzej być nie moze.

Taaa proszę Cię... to, że Cupiał ma "słabość" do Smudy i mu ufa jeśli chodzi o piłkę nożną jest to wymysł faktu lub wybiórczej...

Na bank przyjdzie Smuda i powie: Panie Cupiał nie mamy pełnej kadry nie chcę żadnych transferów. Będzie chciał jakichś grajków a to, że Cupiał go jednak lubi daje mu przewagę w tej kwestii nad innymi trenerami.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 03.05.2013, 15:48
To ze ktos wybiera Gornik to nie dlatego ze jest tam Nawalka, tylko dlatego, ze rywalizacja jest o niebo mniejsza niz np. w Legii czy amice. Jest klubem biednym i wystawia sie tam mlodych tylko dlatego, ze nie ma kasy na wzmocnienia.
Jesli Wisla bedzie przecietniakiem, to czy bedzie Smuda czy Nawalka jest malo wazne. Mlodzi z przymusu beda dostawac wiecej szans.
Po prostu przy takim trenerze gość ma pewność, że jak będzie zasuwał na treningach to dostanie szansę grania nawet kosztem "starego" a przecież jest dużo szkoleniowców co wolą nie ryzykować. Legia wzięła drugi raz Urbana właśnie pod tym kątem - inaczej straciliby np. młodego Koseckiego. Bereszyński poszedł do nich głównie ze względu na tą szansę i jakoś nie przeraziła go wizja rywalizacji.

Jak dla mnie to czy trenerem może zostać Smuda czy Nawałka nie jest obojętne. Wybór tego pierwszego to ciąg dalszy prowizorki.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 04.05.2013, 02:57
No to ponawiam pytanie. Dlaczego z Nawałką bedzie koniec prowizorki?

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.05.2013, 09:32
Z Nawałką będzie taki sam koniec prowizorki jak z Maaskantem i Valxcem, do pierwszego rozczarowania Cupiała. Nikt tutaj nie popracuje dłużej żeby zdążył wprowadzić zmiany od podstaw. I co z tego że Stan Valcx był wielkim zwolennikiem szkolenia jak już on i jego pomysły są odległą przeszłością. Podobnie będzie z każdym trenerem czy dyrektorem sportowym łącznie z Bednarzem.

Nie ma co wdawać się w jakąkolwiek dyskusję o wyższości Nawałki nad Smudą i odwrotnie, bo może równie dobrze Kulawik zostać na następny sezon co i Kasperczak po raz kolejny wrócić
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tHooRSon
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 04.05.2013, 12:50
Jakieś żarty chyba..

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...oksLokalKrakow

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów