|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Sądzisz tak dokładnie na tej samej podstawie, na której on sądzi, że ma prawo wypalić (chociaż ma więcej przesłanek ku temu)- tak Ci się wydaje- więc nie bądź taki najmądrzejszy. ![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Sprowadziliby bramkarza polaka, było by że gwiazdor przepłacony, sprowadziliby innych z Polski znów przepłaceni, szklane nogi, itp.
Sprowadzili gościa za zagranicy też źle, czy wam to w ogóle w jakiś sposób można dogodzić, na siłę szukacie problemów, negatywów. Tak źle i tak nie dobrze. Proponuje, złożyć swoje CV w Wiśle i zatrudnić się jako skaut i wyszukiwać piłkarzy, którzy Waszym zdaniem nadają się do gry w Wiśle, bo jak na razie kogo by nie zaprezentowali to jest źle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przychodzi bramkarz w zamian za Glowackiego(wiadomo teraz, skad znalazly sie pieniazki na transfer gotowkowy)...nie wiem, czy taka sensowna wymiana, bo zostajemy z 2 stoperami(z jednym, ktory pewnie tez niedlugo odejdzie i weteranem, ktory bedzie konczyl kariere). Kiepsko to widze.
P.S - Basalaj und Kapka niezle bzdury wypuszczaja do mediow . |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Bardzo ciekawe posunięcie z tym bramkarzem, chłopak jest młody i sporo już potrafi. W nieco lepszej lidze niż nasza został wybrany brakarzem roku, sadze ze o czymś to świadczy. Co do Głowy to uważam że jest to bardzo dobry ruch przede wszystkim z jego strony, zarobi tam za rok prawie tyle co tu przez 4 lata.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Głowacki to kapitan i ostoja naszej obrony. Jego wielce realne odejście to wielkie osłabienie. Jasne, 1,3 mln € za 31-letniego, kontuzjogennego stopera z polskiej ligi to świetne pieniądze. Ale co dostajemy w zamian? Obecnie mamy do dyspozycji: Clebera (weteran, który raczej nie jest w stanie grać przez cały sezon po 90 minut), Marcelo (świetny zawodnik, ale gorący towar, pewnie wkrótce odejdzie), Kowalski (solidny ligowiec, idealny do łatania dziur ale za słaby na pierwszą 11tkę). Konieczne jest więc pozyskanie co najmniej 1 stopera. 1 teraz, docelowo drugiego, który będzie mógł zastąpić Marcelo. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przecież nikt nie szerzy do niego nienawiści. Kilka osób wspomniało tylko że całowanie herbu w takim momencie im nie pasuje, a nie zauważyłem żadnej inwektywy w stronę samego piłkarza.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Rozmowy o tym kto, na czyje życzenie pocałował herb są co najmniej żałosne. Przecież to jest Serb,oni reagują emocjonalnie. On chciał zarobić,nasza oferta mu się spodobała i tyle. Po co do tego dorabiać ieologie. A to,że całuje herb?toż to taki folklor. Szycka mnie to. Patrzcie na świat racjonalnie a nie przez pryzmat chwilowych uniesień. Bez urazy,ale jakby przyszedł sam Ronaldinho to średno byście co niektórzy to widzieli. Przecież najlepsze momenty kariery miał w Barcelonie. Zastanówcie się co piszecie. Jak dla mnie transfer dobry. Gość coś tam bronił,znaczy ma mozliwości. Teraz i Mariusz i on będa musieli walczyć o miejsce w bramce, i coś czuje,że będzie to z korzyścią dla Mariusza także. Jestem optymistą. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Pisze dziś " Przegląd Sportowy":
Arkadiusz Głowacki, choć nikt z klubu przy Reymonta nie chce komentować doniesień z Turcji, przeszedł do Trabzonsporu. Jak się dowiedzieliśmy oba klubu doszły do porozumienia i uzgodniono już wszystkie szczegóły transferu. Także nie wiem ile w tym prawdy , jak na oficjalnej to potwierdza to wtedy uwierzę i zacznę się martwić ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
A tak nawiasem mówiąc kiedy prognozują powrót Pawełka do treningów Co do Głowackiego, być może będzie tak, że dziś an konferencji zaprezentowania bramkarza, powiadomią oficjalnie i podziękują za grę Arkowi Głowackiemu. Dlatego może nie ma oficjalnej informacji jeszcze.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 14.06.2010 o godz. 11:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ostatnio do węgierskiego Videotonu odszedł podstawowy bramkarz Partizana... da się wyciągnąć dobrych zawodników tylko trzeba zaproponować dobre pieniądze... a wierzę, że tak było w przypadku Jovanicia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Szkoda Głowackiego
Wisła dobrze robi , że pozwala mu odejść. Głowa naprawdę dużo zrobił dla Wisły i jeśli mamy zyskać finansowo , a on chce odejść to powodzenia ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...tach_w_turcji/
czyli się potwierdza...no cóż trzeba teraz intensywniej szukać następcy Powód: błędzik w linku xD
Ostatnio edytowane przez piotrekwrd : 14.06.2010 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23256
1,4 mln Euro za 31-letniego gracza z polskiej ligi - takiej oferty nie można było odrzucić. Szkoda kapitana, ale należy mu się ten transfer, tak jak należał się chociażby Cleberowi do Tereka. Jako, że w tym okienku transferowym pozyskaliśmy już bramkarza i dopływają sygnały o zainteresowaniu innymi piłkarzami jestem jednak spokojny, że i na miejsce Arka sprowadzimy kogoś, kto zagwarantuje nam solidność na środku defensywy. No i wydaje mi się również, że sprzedaż Głowackiego oznacza, że przynajmniej na rundę jesienną zostanie z nami Marcelo, co jest powodem do radości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jeżeli pieniądze za Arka przeznaczone zostaną na transfery, to uważam, że sprzedaż "Głowy" to dobra decyzja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Negocjacje z zawodnikiem i Wisłą trwały kilka tygodni. Początkowo nasz piłkarz nie chciał słyszeć o przeprowadzce do Turcji, ale zgodził się na rozmowę z przedstawicielami Trabzonsporu, którzy specjalnie przyjechali pod Wawel i... dość szybko przekonali kapitana do przeprowadzki. Przeciągały się natomiast rozmowy pomiędzy klubami w sprawie kwoty odstępnego dla klubu. Pierwotnie żądaliśmy1.3 mln euro, ale później obniżyliśmy cenę. Stanęło na milionie euro za transfer, ale brakowało ustaleń co do formy zapłaty. Turcy myśleli o ratach , Wisła nalegała na jeden przelew. Ostatecznie stanęło na tym, że Trabzonspor pieniądze wpłaci od razu.
I informuje jeszcze ''Przegląd sportowy " , iż następca Głowy ma być Ante Aracić - stoper Hajduka Split ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Guest
|
|
|
Opuszcza nas kolejny zawodnik po Baszczyńskim, Zieńczuku, Kosowskim którego można uznać za lidera drużyny. Mając na uwadze to, że trudno będzie długo utrzymać tutaj takiego zawodnika jak Marcelo nie jestem zawdowolony z tego ruchu. OK przyszedł bramkarz za 400 k euro choć mam spore wątpliwości czy jest on wart tej ceny. Teraz rodzi się pytanie co zrobią z resztą kasy ? Potrzebujemy teraz nowego stopera, a dodatkowo chyba wszyscy widźmy konieczność wzmocnienia ofensywy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Co do Głowy to: Wielkie dzięki za te wszystkie lata, powodzenia w Turcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Odejście Arka na pewno dla drużyny będzie osłabieniem. Opuszcza nas super (jak na polskie warunki obrońca) i kapitan zespołu. Jednak jeśli ktoś daje ok 1,5 mln euro za ponad 30-letniego gracza z polskiej ligi to jestem za tym transferem. Już na pewno nikt nigdy nie da nam tyle za tego gracza. A i samemu Arkowi należy się możliwość dorobienia do emerytury sportowej za granicą. Wszak jeśli miałby złe warunki finansowe w Turcji to na pewno nie zdecydowałby się na taki ruch.
Mam tylko nadzieję, że po pozyskaniu tych pieniędzy, uda się sprowadzić godnego następcę Głowackiego. Potrzebny nam dobry środkowy obrońca "na dziś", który z Marcelo tworzyłby dobrą parę stoperów. Liczę jeszcze na Clebera ale nie można zapominać o jego wieku. Jako uzupełnienie dwójki stoperów nadaje się idealnie. Chciałby jeszcze, żeby władze Wisły nie zapomniały o Arku jak skończy mu się kontrakt z Turkami. Graczy takich jak Arek ze świecą szukać i dobrze byłoby go wykorzystać w klubie po zakończeniu przez niego kariery piłkarskiej. Mógłby zajmować się młodzieżą, scoutingiem, być II trenerem czy zwyczajnie ambasadorem klubu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe rozbieżności co do kwoty sa od 900 tyś - 1,4 mil, jedni mówią ze będzie to zapłata z góry inni ze w dwóch ratach. Bądź tu mądry człowieku. Myślę ze bez względu ile to będzie to jest to bardzo dobry interes.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Mam poważne wątpliwości co do tych 1,4 miliona €.Tzn.nie do kwoty wpisanej w papierek,ale realnej możliwości otrzymania tejże kwoty od Turków.Jeśli Arek odnajdzie się w ichniej lidze,to może po wielkim chandryczeniu się Wisła kiedyś tam zobaczy druga ratę tej sumy.Jak Głowie nie pójdzie,to się go pozbędą,a drugiej raty nie zapłacą.Gwarancje bankowe?Świetny dowcip.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Nie wiem czy to takie dobre posunięcie bez względu na to, że Głowa powoli dochodził emerytury piłkarskiej. Teraz zostajemy z Jopikiem i Cleberem, który jest wielką niewiadomoą. Jedno jest pewne, Boże chroń nas przed świńskim blondynkiem GLIKIEK, łorem i toporem ligowym. Wole Sadloka 1000 razy, nawet Kowalskiego w ostateczności |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Zaległości wobec innych drużyn = zakaz występowania w europejskich pucharach, więc problemu nie widzę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...tach_w_turcji/
Czyli już jest w Turcji:( |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
jeden pozytyw odejscia Głowy-Marcelo zostaje : )
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wielka, wielka szkoda, ze Głowacki odchodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cleber chyba jeszcze ostatniego słowa nie powiedział.Myśle że to On zastąpi Głowe bo Sadlok i Glik są bardzo drodzy, pozatym solidnego obrońce można znaleźc zagranicą za darmo (Marcelo,Singlar,Marcelo)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Niewiecie czy jest gdzieś na necie konferencja prasowa z udziałem nowego bramkarza?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
A tak żeby mie było OT to powiem ze wielka szkoda ze Głowa odchodzi ;/ Ale nie bedzie on młodszy i kasy też chce cos na emeryturke zarobic, a Wisła na nim też zarobi ![]() Powodzenia |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|