The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2015, 19:11
raindog napisał(a):Wyświetl post
W sumie jestem ciekaw, jak wyglądałaby Wisła, gdyby Moskal dostał normalną drużynę z napastnikiem.

(...)

O co mogę mieć żal do Moskala? Jak Smuda nie miał piłkarzy, to ich stworzył - Burliga i Uryga. Nawałka stworzył Mąkę... a Moskal nawet nie próbował. W meczu z Koroną bardzo fajnie pokazał się Marszalik? Dlaczego nie widzieliśmy go później? Dlaczego nie widzieliśmy ani razu Handzlika?
Jak jesteś ciekaw to sięgnij pamięcią do czasów gdy miał do dyspozycji Bitona z Genkovem. A za nim Melikson, Iliev, Sobolewski, Garguła i paru innych.

Fakt, zwolniono go wtedy przedwcześnie, ale już wtedy mieliśmy zapowiedź pewnych zachowań, które dzisiaj nam się odbijają czkawką.

Co do stawiania na młodych. Pełna zgoda. Mam nadzieję, że Broniszewski (wielki fan talentu Handzlika) uratuje go dla Wisły, w momencie gdy podobno Włosi mają na niego chrapkę.
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.11.2015, 23:22
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Ty jestes po.......ony!
to jest moja opinia i ch..j ci do tego

a po....ony to ty jesteś...
Mysciak
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 01.12.2015, 07:46
Ja to tu tylko zostawie

http://www.2x45.info/aktualnosci/392...ardziej-winny/
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.12.2015, 07:56
Najlepsze jest to, ze w Lidze+Extra nas chwalili za debry tylko, ze po prostu Craxa zagrala jeszcze lepiej.
Reasumując: zwolniliśmy trenera, który mimo ewidentnie slabszego składu (odeszli Stilic, Gargula, Dudka i Stępinski)
byl w stanie utrzymac miejsce w tabeli z poprzedniego sezonu. Mielismy najmniej porażek i najmniej straconych goli.
Gdyby nie patrzec, ze to Cracovia to po prostu przegralismy u siebie z trzecią drużyną w tabeli silniejszą od nas kadrowo gdzie na ławce siedzi odkrycie sezonu, a u nas dla odmiany jak zespół zaczął gasnąć to nie było kogo wpuścić.
Czy były więc jakieś racjonalne powody tego zwolnienia poza tym, że właściwie od początku sezonu czekano na pretekst ? Nie!!!
Puchar jest na5z!
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.12.2015, 08:11
Przegrane Derby bolą, ale Kazek był swój i nie ma co na nim psów wieszać. Napewno zależało mu bardziej niż niejednemu trenerowi jaki tu był. A przypomnijcie sobie Dyzmę, Liczkę, Probierza...
Ludzie my tyle już przerabialiśmy, że wolałem tego Kazka niż innych czarodziejów.

Skład jest słaby, sponsor jest słaby.
Prawdzie w oczy spojrzeć trzeba (Yoda).
Masa pracy przed klubem.

Zwolnienie trenera na pewno w mediach wygląda jak pokaz konsekwencji tylko w dążeniu do jakiego celu?

Pamiętajcie jaki jest skład. Jaki jest stan kasy.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.12.2015, 10:49
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Wiesz - ja tam bilet kupiłem - ale raczej po wczorajszej grze nie przyjadę. Nie chodzi mi o to, że Brożek 2 razy się poślizgnął przed bramką. Nie chodzi też o to w pierwszym rzędzie, że przegrali z k..ami, nie chodzi również o to, że Uryga na boisku to tak jakbyśmy grali o jednego mniej, czy o taktykę i system zmian wprowadzany przez Kazka....... czy o to, że grają jak ostatnie cipy popisując się nieudanymi piętkami, zgraniami etc.
rozumiem, też miałem podobne myśli gdy schodziłem z sektora... jednak to nie dla piłkarzy przychodzę na mecz, nie jesteśmy Barceloną czy innymi Manchesterami, aby chodzić na mecze podziwiać piłkarzy, my przychodzimy dla WISŁY!

a co do meczu to zagrali tak jak ich Kazek uczył, chcieli grać piękna finezyjną piłkę, tylko zapomnieli że to nie fifa... i o to mam największy żal do Moskala, wymagał od piłkarzy finezji jednak zapomniał że jako wykonawców ma Burlige i Uryge, których techniką przewyższa pewnie połowa chłopaków z naszej Akademii...

jaki był sens wiecznej gry systemem 4-5-1 skoro od kilku miesięcy jesteśmy bez skrzydłowych? po ch*j nam Bury na skrzydle, skoro on potyka się o własne nogi? jaki sens gry dwoma def. pomocnikami skoro jeśli nawet odbieramy piłkę to i tak zaraz ją tracimy bo nie ma kto jej rozgrywać?

dlaczego geniusz trenerski Moskala nigdy nie podpowiedział mu że jeśli nie mamy skrzydłowych to nie szukamy ich na siłe, tylko gramy tym czym mamy, dlaczego ani razu nie widziałem chociaż próby zmiany systemu na grę bez skrzydłowych, na takie 4-4-2

Jović - Głowa - Gumiś - Sadlok
-------------Uryga-------------
------- Mąka - Donald--------
----------Popović-------------
--------Boguś - Brożek------

ewentualnie zamiast Bogusia lub Donalda można było próbować Jankesa, skoro chcieliśmy grać klepką to dlaczego nie dopasowaliśmy systemu do umiejętności piłkarzy, aby każdy robił to co umie, a nie na siłe pchać Burego i Bogusia na skrzydło lub Jankesa na rozgrywającego, to chyba logiczne że dopasowujemy system do piłkarzy a nie piłkarzy do systemu...

wiem że zaraz posypie sie tu fala krytyki na moje wypociny, ale pomyślcie sami dlaczego nigdy nie było prób zmiany systemu, dlaczego Moskal naiwnie wierzył ze Jankes stanie się Stiliciem a Bury Kalu Uche? cały rok 2015 to wielka klapa... wystarczy spojrzeć na tabele za ten rok... i nie mówcie mi tu że mamy słabych piłkarzy, bo taki śmieszny Piast czy jeszcze śmieszniejsza cracovia wcale lepszych nie mają, po prostu trafił im się odpowiedni trener który umiał poustawiać odpowiednio zespół tyle i aż tyle!

szkielko17
Member

Od: 02.2007

Stary 01.12.2015, 10:53
do końca 2015 roku Białą Gwiazdę poprowadzi Marcin Broniszewski
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.12.2015, 11:28
Rafal-SWL Gdyby Donald grał w środku, to KAŻDY mecz grany w takiej konfiguracji kończylibyśmy w dziesiątkę. Każdy.
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.12.2015, 11:32
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Rafal-SWL Gdyby Donald grał w środku, to KAŻDY mecz grany w takiej konfiguracji kończylibyśmy w dziesiątkę. Każdy.
natomiast gdy Uryga gra w środku a Bury na skrzydle, to każdy mecz, KAŻDY gramy w dziewiątkę

serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.12.2015, 11:34
Nie wiem co Ty masz do Burego, ale chłop na skrzydle robi wiatr i stwarza mnóstwo sytuacji...
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.12.2015, 11:40
Rafal-SWL napisał(a):Wyświetl post
natomiast gdy Uryga gra w środku a Bury na skrzydle, to każdy mecz, KAŻDY gramy w dziewiątkę
Ja zawsze myślałem, że technicznie to w ósemkę, zapomniałeś o Jankesie.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.12.2015, 12:13
Dzikiego to można by spróbować w ataku, tyle co on ma farta do strzelania tych goli to głowa mała, przeciwieństwo Pawła, który od kilku spotkań kopie się po czole. Do tego silny, skoczny, szybki, a to tylko ekstraklapa.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.12.2015, 12:26
Zgadzam się, to chyba jedyna pozycja, gdzie po przestawieniu nie zrobiłby drużynie "krzywdy", a i zaskoczyć by mogło.
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.12.2015, 12:37
Przeciez Donald nie ogrania spalonego ...
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 01.12.2015, 12:41
O ile dobrze pamiętam to najlepsze mecze graliśmy w ustawieniu: jovic, głowacki, guzmicd, burliga, mączyński, popovic, boguski, jankowski, guerrier, brozek.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 01.12.2015, 12:41
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Przeciez Donald nie ogrania spalonego ...
To samo pomyślałem czytając o tym pomyśle. Chłop jest tak surowy taktycznie, że drugiego takiego w młodzikach szukać. Owszem szybki jest, potrafi jeszcze bezmyślnie skakać, nie zważając na swoich kolegów czy im przeszkadza czy nie. A szczęście... to miał. Bo jego ostatnie występy to żenada. Ostatnio jak wszedł to graliśmy w 10.
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.12.2015, 12:58
Moze i jest surowy taktycznie (ale spalonego juz tak nie trzyma jak rok temu np). Prócz szybkosci ma tez koszykarskiego jumpa. Widziałeś ze wygrał praktycznie kazda górna pilke z OS którzy ułomkami nie sa ? Nie dosc ze wygrywał to jeszcze celnie zgrywał, a co sie potem dzialo to juz inny temat.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.12.2015, 13:31
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jak jesteś ciekaw to sięgnij pamięcią do czasów gdy miał do dyspozycji Bitona z Genkovem. A za nim Melikson, Iliev, Sobolewski, Garguła i paru innych.
.
Dokładnie miał i lepszych i gorszych graczy i wiecej napastników i juz 5x chyba z nami współpracował(sam lub duecie) z efektami jakie były sami widzielismy.
Juz sama kolejka ustawiajacych sie przez ten czas klubów z Ekstraklasy mówi sama za siebie....
Ale ten mecz nie On przegrał(inne frajersko ,tak) i mozna było zostawic Go do konca roku,chociaz moze Broniszewski coś pokaże.
Ryzyko żadne
Bednarz=Landryna=......
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 01.12.2015, 14:56
Birąc pod uwagę jednowymiarowość Moskala to Broniszewski na pewno rozumie, co i jak działało. Teraz musi wyszukać w tym błędy i zaaplikować jakieś świeże pomysły, liczę na jakieś nowinki taktyczne, np. nie granie 15 meczy z rzędu jednym ustawieniem i jednym nastawieniem (klepiemy aż wyjdzie), może zmiany personalne (nie wmówicie mi, że Handzlik/Kuczak byliby mniej kreatywni od Jankowskiego)?
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2015, 17:11
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Birąc pod uwagę jednowymiarowość Moskala to Broniszewski na pewno rozumie, co i jak działało. Teraz musi wyszukać w tym błędy i zaaplikować jakieś świeże pomysły, liczę na jakieś nowinki taktyczne, np. nie granie 15 meczy z rzędu jednym ustawieniem i jednym nastawieniem (klepiemy aż wyjdzie), może zmiany personalne (nie wmówicie mi, że Handzlik/Kuczak byliby mniej kreatywni od Jankowskiego)?
Broniszewski jest wielkim fanem talentu Handzlika, więc może da mu więcej niż 2 minuty (lub wcale na pokazanie wartości) na pokazanie swojej wartości. Tym bardziej teraz gdy morale oraz forma fizyczna drużyny są na fatalnym poziomie.

Ciekaw jestem składu jaki desygnuje na Lecha Broniszewski. Bądz co bądz drużyna jest w rozsypce i fizycznej i mentalnej.
wislak1995
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.12.2015, 17:58
^^

Handzlik chyba najwięcej może zyskać na rządzeniu Broniszewskiego:

"Szkoleniowiec do Poznania nie zabrał Denisa Popovicia, który jest kontuzjowany. Reszta zawodników jest do dyspozycji sztabu trenerskiego.
- Kilku jest poobijanych, ale to normalne w piłce nożnej. Mam nadzieję, że Denis będzie gotowy na Legię, ale na razie w jego miejsce wskakuje młody i utalentowany Konrad Handzlik. Będzie mógł się przyjrzeć jak wygląda robota w profesjonalnej drużynie - mówi Broniszewski."

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...in,nId,1930802
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.12.2015, 14:23
Z wywiadu z Żurawiem:

Czy Moskal miał piłkarzy, by osiągnąć lepsze wyniki?

- No właśnie nie, dlatego powiedziałem, że okres jego pracy nie był rozczarowaniem. Kilku zawodników gra na odpowiednim poziomie, innym brakuje klasy, albo nie potrafią ustabilizować formy. Wielkiej Wisły nie odbuduje się bez wielkich wzmocnień. A te będą możliwe tylko przy odpowiednim zastrzyku finansowym.

Sam powtarzam to często, ale w porównania do Maćka jestem nikim. Dlaczego tak dużo osób na forum nie chce przyjąć najprostszych wyjaśnień naszych wyników sportowych?
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.12.2015, 15:08
Nic dodać, nic ująć:

http://weszlo.com/2015/12/02/jak-co-...-olkiewicz-43/

Kto nie chce otwierać, niech nie otwiera.
Obiektywnie rzecz ujmując, wg. wyliczeń autora powinniśmy sobie odjąć punkcik za mecz z Górnikiem Zabrze (bramka Brożka po podaniu ze spalonego) - z resztą trudno się nie zgodzić.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 02.12.2015 o godz. 15:12.
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 02.12.2015, 15:14
Co nie zmienia faktu, że Moskal to trener z najgorszymi wynikami w ostatnich latach (gorszy niż Kulawik), który w dodatku prowadząc Wisłę dopuścił do historycznego blamażu w derbach ze słabszą kadrowo od Wisły Cracovią. O jego wcześniejszych wynikach, z mocniejsza kadrowo Wisłą tez muszę wspomnieć. Zwolnienia z Wisły, Niecieczy i Katowic na skutek beznadziejnych wyników tylko mówią same za siebie. Kazek to marny trener. Takie są fakty, niestety.
Bene Nati
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 02.12.2015, 15:58
Gdyby nasze gwiazdeczki walczyły do upadłego w derbach, a nie truchtały, zapewne inaczej sądziliby kibice i samego Moskala po historycznej hańbie.
dynek.pl
Senior Member

Stary 02.12.2015, 16:05
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Co nie zmienia faktu, że Moskal to trener z najgorszymi wynikami w ostatnich latach (gorszy niż Kulawik), który w dodatku prowadząc Wisłę dopuścił do historycznego blamażu w derbach ze słabszą kadrowo od Wisły Cracovią
Aha, to popatrz sobie kto siedzal u nas na lawce, a kto w Craxie w derbach. U nich wszedl reprezentant Polski, a u nas musial wejsc jakis noname sprowadzony z arabskiej ligi.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 02.12.2015 o godz. 16:27.
Puchar jest na5z!
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.12.2015, 16:06
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nasze gwiazdeczki walczyły do upadłego w derbach, a nie truchtały, zapewne inaczej sądziliby kibice i samego Moskala po historycznej hańbie.
Nie zauważyłem truchtania, za to ty masz problem z dostrzeżeniem, że to już i nie te gwiazdy i nie ta bajka.

Muszę stwierdzić, że Wisła to fenomen socjologiczny, poziom piłkarski spada od lat, teraz jest chyba tak źle, jak za Cupiała nigdy nie było, a wymagania ciągle te same.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 02.12.2015 o godz. 16:10.
dynek.pl
Senior Member

Stary 02.12.2015, 17:13
W ogole to nie ma ani jednego tzw. eksperta w prasie czy TV, ktory zgadzalbym sie z decyzja o zwolnieniu Moskala - to o czyms swiadczy.

My raptem nie wygralismy od 2 meczy, przegralismy 3 mecz w sezonie.
Michniewicz w Pogoni ma tyle samo punktow co Wisla, nie wygral od 5 spotkan (2 remisy i 3 porazki) i jakos nikt nie mowi o jego zwolnieniu.
Pawlowski ze Slaskime nie wygral od 10 spotkan.
Probierz ile meczu z rzedu przegral
ale u nas wlasciciel juz w sierpniu sie uparl, ze zwolni Moskala wiec czekal tylko na pretekst.
Pytanie tylko po co go zatrudnial w takim razie ?
Puchar jest na5z!
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 02.12.2015, 17:40
Mam tylko nadzieje, ze wraz ze zwolnieniem Moskala przyjdą jakieś konkretne działania, jeśli faktycznie Cupial zrobił tak bo taki miał kaprys, ale nie ma zamiaru nic w klubie poprawić na lepsze, a za moskala przyjdzie rumak albo zostanie broniszewski to ja już to wszystko pi.......le i przestaje się przejmować to by tylko świadczyło ze poziom prowizorki w naszym klubie jest na poziomie wczesnych lat 90, tylko stadion ładniejszy, ale organizacja podobna...
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.12.2015, 17:46
Życzę Kazkowi wszystkiego Najlepszego i powrotu już za innego właściciela z Gaszyńskim na czele, i przynajmniej dwoma napastnikami w składzie.
Może życzyłbyś mu takich napastników jak Brożek i Stępiński? Co z tym drugim panem zrobił na wiosnę? wolał wystawić na szpicu nawet Boguskiego zamiast Mariusza.

Fakt faktem, wyniki do meczu z Cracovią go nieśmiało, ale broniły. Jednak już wcześnie napisałem, jak przegra derby to jest już skończony w Wiśle. Tego jednego jedynego meczu nie mógł przegrać. I nieważne czy miał w składzie Żurawskiego, Kowalskiego, Ronaldo czy Brożka. Dokonał sztuki która przez pokolenia (biedniejsze i bogatsze) nie udała się od 56 lat. Nie zmotywował/ustawił/nie dobrał taktyki tak aby wybić cracovii piłkę z głowy. Piłkarze wyszli przestraszeni, nie wykonywali żadnego pressingu, bez walki. Ile w tym zasługi trenera? sami sobie odpowiedźcie. A jak nie miał nic do gadania to po co nam właściwie trener? niech sobie sami piłkarze ustalają skład.

A zapomniałbym, nikt tak na świecie nie robi.

Niektórzy piłkarze zagrali tak, że powinni wylądować na tydzień dwa w rezerwach. I apropo tego..

Kurz napisał(a):Wyświetl post
Nie zauważyłem truchtania, za to ty masz problem z dostrzeżeniem, że to już i nie te gwiazdy i nie ta bajka.
Zobacz sobie Pan ponownie mecz i zwróć uwagę tylko na występ Boguskiego. Z wysokości E23 przecierałem oczy ze zdumienia jak można tak przejść obok meczu. Może w Twoim sektorze/przed TV nie było tego widać, ale u mnie pół sektoru mocny ch*** strzelał patrząc co ten piłkarz wyrabia.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów