The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pysio
Banita

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2013, 08:19
Pamiętajcie panowie i panie, że ja tak dla jaj piszę od 2002 roku, a Drozd na poważnie
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.10.2013, 10:02
emj10 napisał(a):Wyświetl post
niechybne czy niehybne?
respons czy respąs?
niezmiennie czy niezmiernie?

Mnie bawi pustostan jaki prezentujesz "niezmiennie" od lat w tym temacie, a kolejna dyskusja z pysiem będącym na równie niskim poziomie dała wyraz, że ani na jotę nie poszedłeś intelektualnie do przodu zostając na etapie kretynów, półinteligentów i ćwierćinteligentów, których niczym z rękawa wyciągasz jako oręż w swojej nieustannej donkiszoterii.
I takie właśnie respąsa niehybne w twoim wykonaniu niezmiennie, niezmiernie mnie śmieszą panie psorze

A poważnie, nie ma się co głaskać, stróżu porządku ortograficznego , jak ktoś bredzi to należy mu to uświadomić w możliwie dosadny sposób, a jeżeli dalej się upiera nie przedstawiając żadnych argumentów, może poza ortograficznymi, należy jego zachowanie nazwać, proste. Natomiast ciężko o bardziej obłędną walkę niż ta o poprawną ortografię w temacie politycznym, mój dzielny "błędny rycerzu"
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.10.2013, 11:07
Jak nie chcesz zachowywać poprawności ortograficznej na polskim forum to zmykaj na jakieś inne, gdzie język mandaryński, albo swahili są obowiązującymi. Podstawą netykiety jest to, że pisze się ze znakami diaktrycznymi i bez byków (chyba, że mówimy o upośledzonych dyslektykach).

Cytat:
A.VII. Język, pisownia i zwroty grzecznościowe

1. Język którego używasz, świadczy o Tobie.
2. Używaj czystej polszczyzny, przestrzegaj zasad pisowni i ortografii. Możesz używać słowników sprawdzających pisownię na bieżąco.
3. Zwróć uwagę na to, że każdą myśl można wyrazić na kilka sposobów i nie każde wyrażenie ma ten sam wyraz emocjonalny. Pamiętaj o tym, że musisz poradzić sobie wyłącznie za pomocą języka pisanego. Nie masz możliwości szybkiego zauważenia, czy do twojego rozmówcy dotarło dokładnie to o co Ci chodziło.
4. Używaj polskich znaków diakrytycznych. Te ogonki to jedna z najpiękniejszych rzeczy jaką wyróżnia się język polski. Używaj także prawidłowego kodowania (ISO-8859-2 lub UTF-8). Nawet będąc za granicą, możesz łatwo ustawić klawiaturę i program tak, aby móc korzystać z języka polskiego.
5.Zwracając się do konkretnej osoby używaj zaimków pisanych z wielkiej litery („Tobie”, „Ci”).
Pisanie o tym, że zwracanie uwagi na poprawną ortografię i pisanie zgodnie z zasadami języka polskiego w polskim internecie to obłędna walka "obłędnego rycerza" jest szczytem prostactwa i braku poszanowania dla innych osób, które muszę również czytać to jak kaleczy się język rodzimy. Jeśli nie chcesz żebyś był traktowany tj. teraz to są odpowiednie wtyczki w przeglądarkach, które z jednej strony podkreślą popełnione byki, a z drugiej słowa wulgarne, bądź "górnolotne" nagminnie stosowane. Jeśli warstwa językowa leży, a merytorycznej praktycznie nie uświadczysz to po co przez lata się tutaj produkować?
Drozd
Senior Member

Stary 02.10.2013, 11:50
Ojojoj błędny rycerz w pełnym rynsztuknu.

Ja drogi belferku byka robię sporadycznie, przyznam jednak, że zdarzyło mi się eksperymentalnie sprawdzić czy niektórzy nie czekają tylko na pretekst żeby porzucić meritum i zająć się pitoleniem o duperelach. W twoim przypadku łapiesz się zawsze jak młody okonek na pusty haczyk. A nadęcie z którym bronisz poprawności polszczyzny jest tyle krzepiące o złudne, bo dziwnym trafem historii czy tradycji polskiej już tak heroicznie nie propagujesz. Nowy przydomek "błędnego rycerza" pasuje więc jak ulał.

A po co się produkuję? Bo ja jestem z greenpeace i dbam żeby błędni rycerze nie stracili środowiska bytowania . Kiedy więc znów dostrzeżesz byka w moim wpisie możesz uważać, że zrobiłem go dla ciebie. Nie musisz dziękować, to mój obowiązek
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.10.2013, 12:03
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Oprócz wymienionych przez ludzi wcześniej mam na myśli niezalezna.pl, tv republika salon24 chyba też i i jeszcze pewnie inne, których nazw nie pamiętam.[/URL]
I co z tego wynika?
PS1. Najwyższy Czas przez 20 lat miał na okładce logo UPR, a obecnie Nowej Prawicy. Czy to znaczy że jest to partyjna tuba, zależna od tylko jednej tylko partii, a wszelkie treści w niej znajdujące to propagandowa papka?
PS2. Salon24?

emj10 napisał(a):
akby komuś chciało się zrobić dokładną statystykę głównych mediów w Polsce to byłbym rad, ale to z tego co się orientuję (bardziej czytam o tym niż mam możliwość oglądania) podział pod względem poparcia dla poszczególnych partii w tej chwili wygląda tak.

TVP - PO + PSL + SLD
Polsat - PO
TVN - PO
GW - PO + SLD
Rzepa - PO
Newsweek - PO

Wprost - PO
Polityka - PO + SLD
Przekrój - SLD
Przegląd - SLD

Fakt - PO + SLD
Super Expres - mówiąc szczerze nie wiem, ale z tego co słyszałem raczej nie PO

TV Republika - PiS
GPC - PiS
GP - PiS
Tygodnik Powszechny - PiS
Gość Niedzielny - PiS
Nasz Dziennik - PiS
Do Rzeczy - PiS
W Sieci - PiS

Fronda - PiS
Pogrubionym kolorem zaznaczyłem media, o których można mówić że są głównymi ze względu na ich sprzedaż i zasięg.
Całość obrazu zafałszowuje całkiem niezła sytuacja na polu tygodników, gdzie od czasu sukcesu Uważam Rze, wykluły się 2 tygodniki o dobrej sprzedawalności czyli Do Rzeczy i W Sieci, oprócz istniejącego konserwatywnego Gościa Niedzielnego. Jest to faktycznie równowaga do Newsweeka i pozostałych.
Natomiast w przypadku stacji telewizyjnych, w największym stopniu mających wpływ na to jak widzą rzeczywistość Polacy, mamy praktycznie monopol jednego światopoglądu :
TVN,TVP, POLSAT - PO lub SLD
Gazety codzienne podobnie:
GW, Rzepa,Fakt.

emj10 napisał(a):
nadspodziewanie optymistycznie wygląda to dla PiS-u, który przecież wszelkimi niedemokratycznymi metodami jest niszczony, a od ostatniej kampanii wyborczej mocno zyskał od strony medialnej.
Zbyt optymistycznie to nie wygląda, mając na uwadze monopol PO w telewizji.

Cytat:
Chciałbym, aby któryś z socjologów postanowił kiedyś zrobić taki eksperyment. Zamknąć dwie osoby o niesprecyzowanych poglądach politycznych, najlepiej młode i niedoświadczone w oddzielnych mieszkaniach na rok czasu i każdej z nich zapewnić rozrywkę.

Pierwsza przez rok ma oglądać wyłącznie kanały grupy ITI z naciskiem na TVN24 (Szkło Kontaktowe lekturą obowiązkową) oraz wieczorne Fakty w TVN.
I właśnie o to chodzi, że 90% ludzi w Polsce ma zapewnioną taką rozrywkę. Ewentualnie mają "alternatywę" w postaci TVP i Polsatu....
Co ciekawe, nadal nikt nie odpowiedział mi to pytanie, widocznie jest bardzo trudne.....

Jestem zwykłym mieszkańcem naszego kraju, bez kablówki i satki i włączam sobie wieczorkiem telewizor. Mam już dość PO-wskiej propagandy w TVN, TVP, Polsacie. Jaką telewizję mam włączyć, bo chciałbym dla równowagi pooglądać tą wstrętną PiS-owską propagandę.

gigant napisał(a):
Nie życzę sobie byś nazywał mnie kretynem z tego powodu ze używam tableta czy smartfona. Fejsa nie mam wiec siła rzeczy nie używam. Ww sprzętów używam bo jest to wygodne. Wyhamuj trochę z inwektywami, bo robisz się żałosny. Żądam przeprosin.

PS. Nikt tu nie zwyzywał nikogo od kretynów bo używa smartfona. Za to ktoś tu zwyzywał kogoś od o ludzi o niezdrowych umysłach i zacofańców ponoć nie umiejących go obsługiwać, bo mają inne poglądy od niego.
Pysio napisał(a):
Drozd i jego podobni zatrzymali się w średniowieczu i nie potrafią się przyzwyczaić do nowych czasów. W ogóle to dziwię się, że komputer potrafią obsługiwać i korzystać z internetu. O umiejętność obsługi tabletów czy tam smartfonów ich już jednak nie podejrzewam...
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 02.10.2013 o godz. 12:09.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
emj10
Senior Member

Stary 02.10.2013, 12:44
"Politykę", która od lat ma te 100 tys. sprzedanych egzemplarzy tygodniowo oraz "Nasz Dziennik", którego nie uwzględnia się w statystykach, ale ma wierne grono fanów i sprzedaż rzędu kilkudziesięciu tysięcy przy nakładzie 150 tys. egzemplarzy (część jest rozdawana w kościołach duchownym, świeckim i w różnym organizacjom parafialnym) należy doliczyć do tych głównych mediów, bo mają zasięg ogólnokrajowy i są żelaznymi mediami lewej laickiej strony oraz prawej pobożnej, ale nieortodoksyjnej i niesmoleńskiej. Media Sakiewicza/Kaczyńskiego liczone jako całość również generują średnią sprzedaż grubo powyżej 200 tys. tygodniowo (GPC + GP + NP), a zatem tkwi w nich siła, która oddziałuje stale na procent społeczeństwa oraz ich rodziny.

Zgodzę się natomiast z tym, że przewaga mediów laickich, lewicowych i centrolewicowych (centrowych z tego co mi się zdaje nie ma w tym kraju, choć przez moment Rzepa próbowała taka być, a teraz sprzedają 10 tys. egzemplarzy papierowych dziennie) ciągle ma miejsce i mieć będzie przez następne lata, gdyby nawet PiS doszedł do władzy. Nurt jest ogólnoświatowy i nie zmienią nawet tego rządy w stylu Orbana, który ręcznie próbował media zamykać, albo prostować co spotkało się odejściem od niego mediów, które do tej pory go popierały.

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
I właśnie o to chodzi, że 90% ludzi w Polsce ma zapewnioną taką rozrywkę. Ewentualnie mają "alternatywę" w postaci TVP i Polsatu....
Co ciekawe, nadal nikt nie odpowiedział mi to pytanie, widocznie jest bardzo trudne.....

Jestem zwykłym mieszkańcem naszego kraju, bez kablówki i satki i włączam sobie wieczorkiem telewizor. Mam już dość PO-wskiej propagandy w TVN, TVP, Polsacie. Jaką telewizję mam włączyć, bo chciałbym dla równowagi pooglądać tą wstrętną PiS-owską propagandę.
Zdaje mi się, że jednak tego typu kanały jak TVN, TVP, czy Polsat są w mocnym odwrocie o czymś świadczą lecące z roku na roku słupki oglądalności. Liczba 11 milionów abonentów telewizji cyfrowych i kablowych pokazuje, że w kanałach płatnych i tematycznych jest siła.

Cytat:
Według danych firmy AC Nielsen (Establishment Survey 2012), wyłączając gospodarstwa domowe korzystające z więcej niż jednej usługi płatnej telewizji, nasycenie płatną telewizją pod koniec 2012 roku wynosiło około 66% gospodarstw domowych w Polsce.
Rzadko zdarza mi się oglądać polską telewizję, ale jak już to w 90% są to kanały typu TVP Kultura, gdzie od czasu do czasu można zobaczyć ciekawy dokument, albo film, którego nie można nigdzie indziej dostać (szczególnie mowa tutaj o tytułach jugosłowiańskich, włoskich, czy hiszpańskojęzycznych z lat 50 i 60-tych).
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.10.2013 o godz. 12:50.
Drozd
Senior Member

Stary 02.10.2013, 13:56
Jaka może być telewizja skoro "elyty" są jawnie antydemokratyczne. Cóż za desperacja ...

List otwarty ws. referendum w Warszawie

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,...wiadomosc.html

Ciekawe czy ogólnopolskie radio o nim wspomni, skoro innych przedreferendalnych spotów emitować nie chciało...
Hej Nasz TS !!
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.10.2013, 17:44
Przecież "żądanie przeprosin" jest teraz modne, co chwilę ktoś czuje się urażony i żąda przeprosin
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.10.2013, 18:31
gigant napisał(a):Wyświetl post
Przecież "żądanie przeprosin" jest teraz modne, co chwilę ktoś czuje się urażony i żąda przeprosin
Aaaa....jak tak, to ja żądam przeprosin za kaca giganta z zeszłej soboty Poczuje się urażony, jeżeli moje żądanie nie zostanie spełnione.

emj10 napisał(a):
Zdaje mi się, że jednak tego typu kanały jak TVN, TVP, czy Polsat są w mocnym odwrocie o czymś świadczą lecące z roku na roku słupki oglądalności. Liczba 11 milionów abonentów telewizji cyfrowych i kablowych pokazuje, że w kanałach płatnych i tematycznych jest siła
Owszem, ale nadal nie ma dla nich alternatywy na darmowym multipleksie.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 02.10.2013, 18:33
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Aaaa....jak tak, to ja żądam przeprosin za kaca giganta z zeszłej soboty Poczuje się urażony, jeżeli moje żądanie nie zostanie spełnione.
To ja profilaktycznie przepraszam
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 02.10.2013, 18:40
pysio napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajcie panowie i panie, że ja tak dla jaj piszę od 2002 roku, a Drozd na poważnie

ale radochy z prowokowania masz chyba sporo
alejasienieznam
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 02.10.2013, 20:46
Rozumiem, że akcja Hajdarowicza działa na wyobraźnię, ale przypomnij sobie jak za kadencji PiS zmieniły się inne media w Polsce.
i tu zaprezentowałeś największą pomyłkę porównawczą.

Jeśli reguły gry są takie, że zwyciężca zbiera pulę - to może mi się to nawet nie podobać ale reguły gry są jakie są. Natomiast jeśli "załatwia się" jakiś podmiot i to regułami mało demokratycznymi i kapitalistycznymi to, to już jest sprawa rozpatrywana w kategoriach kryminału a nie polityki.

Tak PO zrobiła z Rzepą.

Cytat:
Przewodniczący rady pożycza

Hajdarowicz ma jeden problem. Musi szybko znaleźć finansowanie dla transakcji. Jak? Szuka go w Jupiter NFI.

Fundusz 30 czerwca 2011 r. udziela Hajdarowiczowi jako osobie prowadzącej działalność gospodarczą ogromnej pożyczki – 20,2 mln zł. Zabezpieczenie? Akcje spółki Gremi Media oraz weksel in blanco.

Na jakiej podstawie Jupiter zgodził się udzielić wielkiej pożyczki Hajdarowiczowi? Na podstawie uchwały rady nadzorczej.

Hajdarowicz jest wówczas przewodniczącym rady nadzorczej Jupitera, jego żona – jej wiceszefową.

Termin spłaty upływał 30 września 2011 r. Jednak Hajdarowicz długu nie spłacił. Termin przesunięto na grudzień 2011 r., potem na czerwiec 2013 r.

Kiedy spytaliśmy Hajdarowicza o pożyczkę, powiedział, że nie pamięta szczegółów. Odesłał do informacji na stronie Jupitera.
sorry batory - ale to jest opis transakcji w Liberii a nie w kraju należącym do UE.

Podobne metody były już stosowane u zarania III RP . Dla dociekliwych proponuję się zainteresować w jaki sposób upadł krakowski Czas. To jest bardzo ciekawa historia, dużo mówiąca o obecnym podziale medialnym.

PIS nie zrobiło nic, czego by wcześniej nie zrobiło SLD wespół z PSL.

A co do Twojej listy - przypisywanie Gościowi Niedzielnemu PISa świadczy o nieznajomości tegoż tygodnika. O Tygodniku Powszechnym nie wspomnę.

W gruncie rzeczy pisowskim mediami bez wątpienia nazwać Sieci jak i GP i GPC, natomiast cała reszta - jak ND - to nie jest raczej PIS tylko Ojciec Dyrektor i będę to powtarzał, że to jednak nie to samo.

Tak samo jak trudno mi sobie zakwalifikować GW jako PO+ SLD - GW to jest Nadredaktor a Nadredaktor ma swoją wizję nowego kraju rad, a że teraz mu się nawinął Tusk - to tym gorzej dla Tuska, bo wystarczy jedno skinienie palcem i gościa nie ma.

Tak samo jak zginął Miller po "lubczasopismach" taka jest siła rażenia tego palca

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Drogi Przywódca znad Wisły:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/63738...wazeliniarstwa

P.S. Kim Dzong Il może się czuć zagrozonym, Tusk zaczyna go wyprzedzać w kolekcjonowaniu odznaczeń i tytułów .
To już nie Liberia - to już Korea Północna w naszym polskim Centralizmie Demokratycznym. To jest największy HIT tego miesiąca, aż dam go chyba do podpisu
Ostatnio edytowane przez sambo : 02.10.2013 o godz. 20:54.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 02.10.2013, 21:33
Rozumiem, że reguły niedemokratyczne tyczą się Hajdarowicza (słupa) i jego zaplecza (pachnie wsią), ale należy pamiętać, że "Rzeczpospolita" przez dwie dekady zmieniała właścicieli jak rękawiczki na zagranicznych właśnie w takich właśnie szwindlach (Hersant, Orkla i Mecom). Koncerny zagraniczne sprzedawały między sobą grupę mediową, której udziałowcem wciąż był Skarb Państwa (49%). Wielokrotne próby całościowej prywatyzacji spółki kończyły się fiaskiem, gdyż każdy z rządów od 1991 roku chciał mieć wpływ na gazetę. W końcu udało się się dokonać zakupu 100% udziałów Hajdarowiczowi, który nie dość, że pierwszą transzę akcji od Mecomu kupił za pożyczone pieniądze to później jeszcze za udział SP miał zapłacić pieniędzmi pożyczonymi z NFI Jupiter. Kto wie w jakich celach powstawały NFI i kto zasiadał w zarządach tych spółek (przypominam, że NFI powstawały na bazie PRL-owskich przedsiębiorstw i central handlu, a schronienie znaleźli w nich zarówno ludzie z KC, jak również prominentni pracownicy odpowiednich służb) tego nie dziwi, że opozycjonista Hajdarowicz, który w PRL-bis dorobił się fortuny (a naprawdę golas) znikąd dostaje taką pożyczkę niczym w kraju bananowym. W pewnym momencie plotki z Rzepy były jednymi z ciekawszych jakie krążyły po moim środowisku, ale tam też przyszła miotła i insiderów "nima". Hajdarowicz to funfel Grasia i Schetyny jeszcze z czasów opozycji, więc można przypuszczać, że "na miętko, na miętko" nauczył go odpowiednich manier. Czy mam tutaj pretensje o złodziejstwo do PO? Oczywiście, bo przewalili kilkadziesiąt baniek, ale należy też pamiętać, że przez ostatnie dwie dekady kilka innych ekip tak samo dokonało kilku przekrętów na tej grupie mediowej zamiast normalnej prywatyzacji tworząc jakieś chore układy, albo firmy polsko-francuskie, gdzie udziałowcem jest Skarb Państwa...

Przykład nocnej zmiany w KRRiTV jakiego dokonał PiS oczywiście ma swoich protoplastów (raz SLD, a raz ekipa Walendziaka z Pampersami), ale dopiero PiS wzniósł się na wyżyny ignoranctwa w stylu w jakim dokonano rewolucji, a później wyczyszczono TVP z ludzi innej wiary.

W rodzinie mam fanatyków niegdyś LPR-owskich, a teraz PiS-owskich, którzy ND kupują niezmiennie od kilkunastu lat i z tego co zaobserwowałem od dobrej dekady jest to gazeta propisowska. LPR umarł śmiercią naturalną, biznesmen Rydzyk, którego nie trawię swoje sympatie przełożył na PiS, a wyborcy, którzy do tej pory popierali mocno LPR przeszli na pozycję hardcorowych zwolenników PiS. Wystarczy popatrzeć na to, że dawne, bądź obecne pióra ND to teraz podrzędni politycy PiS. Nie ma w tym żadnego przypadku. PiS wchłonął LPR wraz dobytkiem, ale oczywiście Rydzyk ma cały czas jakąś tam autonomię. Gdy uzna, że biznes nie idzie, albo że PiS się wypalił to może zmienić strategię. Z Ziobrą raz już postraszył.

Tygodnik Powszechny to była oczywiście pomyłka, ale nie wynikała ona z nieznajomości tematu przeze mnie, a z tego, że nie zamieniłem członu "Powszechny" na "Solidarność" z listy, którą skopiowałem z rankingu sprzedaży tygodników. Tygodnik Powszechny to kościół łagiewnicki w pełnej krasie, czyli wszystko od lewa do PO.

Michnik, tak samo jak GW od momentu "lubczasopismach" dobrze wiedzą, że ich czas powoli przemija, więc przypisywanie im wciąż pozycji Nadredaktora to kompletna pomyłka. Dekadę temu można było to robić, ale nie teraz. Agora chwieje się w fundamentach.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.10.2013 o godz. 21:46.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.10.2013, 00:38
Tak tylko .., jak to bywało drzewiej:
http://www.liveleak.com/view?i=f54_1337075813

--------------------

Dzieciaki z Policji.
"Daniel, zadzwoń na Policję"

https://www.facebook.com/photo.php?v=433033590141862
Ostatnio edytowane przez yarow : 06.10.2013 o godz. 18:28.
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 07.10.2013, 09:44
Donald Tusk w październiku 2007 r.: "Już wkrótce Polacy będą wracać z emigracji, bo praca będzie się tu opłacać."

Rzeczpospolita w poniedziałek 7 października 2013 r. : Liczba emigrantów ciągle rośnie. A GUS opóźnia publikację danych niewygodnych dla Platformy.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.10.2013, 09:51
DonaltTSSk napisał(a):Wyświetl post
Donald Tusk w październiku 2007 r.: "Już wkrótce Polacy będą wracać z emigracji, bo praca będzie się tu opłacać."

Rzeczpospolita w poniedziałek 7 października 2013 r. : Liczba emigrantów ciągle rośnie. A GUS opóźnia publikację danych niewygodnych dla Platformy.
No a co poniektórzy się zajmują wybuchami w Smoleńsku...rzygać się chce..
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.10.2013, 10:09

nieoficjalnie podała rządowa tefałen że już ponad 4 mln wyjechało.

Już kilka lat temu Kazimierz Świtoń powiedział słowa które mogą sie sprawdzić :" Rząd światowy zdecydował (...), że Polaków ma być 15 mln, i to zdrowych parobków żydowskich"

Wałęsa proponuje aby Polske z Niemcami połączyć, ale raczej Niemcy na to sie nie zgodzą
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.10.2013 o godz. 11:08.
Drozd
Senior Member

Stary 07.10.2013, 10:52
AS82 napisał(a):Wyświetl post
No a co poniektórzy się zajmują wybuchami w Smoleńsku...rzygać się chce..
Rzygać to się chce jak się czyta takie wpisy. Nie interesuje ? To nic dziwnego parobków sprawy zasadnicze nigdy nie interesują.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 07.10.2013, 11:41
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Rzygać to się chce jak się czyta takie wpisy. Nie interesuje ? To nic dziwnego parobków sprawy zasadnicze nigdy nie interesują.
Mnie właśnie sprawy zasadnicze interesują ,a nie jakieś wydumane bzdety
Drozd
Senior Member

Stary 07.10.2013, 11:47
Nie ma ważniejszej dla państwa sprawy niż wyjaśnienie przyczyn śmierci Prezydenta i najwyższych stopniem wojskowych i urzędników. Fakt że tego nie pojmujesz świadczy o tobie wystarczająco.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 07.10.2013, 11:51
Nie ma ważniejszej dla państwa sprawy niż wyjaśnienie przyczyn śmierci Prezydenta i najwyższych stopniem wojskowych i urzędników. Fakt że tego nie pojmujesz świadczy o tobie wystarczająco.
Ty nie pojmujesz ze nie ma co wyjaśniać i jest to główny temat zastępczy od 3 lat
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 07.10.2013, 12:12
Temat zastępczy to jest faszyzm u bram !,kibole i czy Grodzka będzie marszałkiem sejmu czy nie, a nie sprawa w której jest tyle niejasności .....

PS. http://www.youtube.com/watch?v=iVfNen33ijA
Ostatnio edytowane przez DonaltTSSk : 07.10.2013 o godz. 12:15.
AS82
Banita

Stary 07.10.2013, 12:19
Temat zastępczy to jest faszyzm u bram !,kibole i czy Grodzka będzie marszałkiem sejmu czy nie, a nie sprawa w której jest tyle niejasności .....

PS. http://www.youtube.com/watch?v=iVfNen33ijA
Info o Grodzkiej jest raz na 2 miesiace , natomiast o Smoleńsku jest 4 razy dziennie od 3 lat

PS. Pisowcy maja swoich dziennikarzy , naukowców , teraz sie objawił jakiś Pisowski bard ?
Drozd
Senior Member

Stary 07.10.2013, 13:22
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ty nie pojmujesz ze nie ma co wyjaśniać i jest to główny temat zastępczy od 3 lat
Pewnie, że nie ma to już przecież historia, trzeba patrzeć w przyszłość. Co tam 96 VIPów, zdarza się ...

Brzoza urwała skrzydło, to wyjaśnienie wiarygodne tylko dla pogniewanych z rozumem.
Hej Nasz TS !!
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 07.10.2013, 13:23

Faktycznie parobków zazwyczaj interesowała dobra micha i trocha gorzałki, dzisiaj tego odpowiednik to ciepła woda w kranie.....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
emj10
Senior Member

Stary 07.10.2013, 14:38
Mamy nową partię, a tu taka cisza i znowu tylko ten wstrętny Smoleńsk?

Drozd
Senior Member

Stary 07.10.2013, 15:04
Taką nową jak nowy jest dumny syn Biłgoraja . Ale propagandzista widzę trzyma rękę na pulsie .

Głosujesz na "powiew świeżości"?

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie parobków zazwyczaj interesowała dobra micha i trocha gorzałki, dzisiaj tego odpowiednik to ciepła woda w kranie.....
I choćbyś się powoływał na boski autorytet nie wytłumaczysz że owa "ciepła woda" nie jest sprawą zasadniczą. Tak już jest.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.10.2013 o godz. 15:09.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 07.10.2013, 15:10
Palikot i lewica to raczej Twoja bajka. Nie lubię kłamczuszków politycznych tj. Palikot, Tusk czy Kaczyński

PS. Pewnie kłopoty z czytaniem ze zdjęcia też masz. Oprócz analfabetyzmu i dysleksji dochodzi daltonizm.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.10.2013 o godz. 15:16.
AS82
Banita

Stary 07.10.2013, 15:22
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Rusofobów PIsowskich zazwyczaj interesuje machanie szabelką w strone Rosji ,"zamach smoleński" sie do tego idealnie nadaje. Rozumiem ,że liczysz na to że jak wygra Kaczyński będziesz codziennie jadł kraby i popijał to delikatnym francuskim winem ?
Drozd
Senior Member

Stary 07.10.2013, 15:29
Palikot i lewica to raczej Twoja bajka. Nie lubię kłamczuszków politycznych tj. Palikot, Tusk czy Kaczyński

PS. Pewnie kłopoty z czytaniem ze zdjęcia też masz. Oprócz analfabetyzmu i dysleksji dochodzi daltonizm.
To co się martwisz, że nikt nie zwraca na te wykwity uwagi? Też cię "smoleńsk " uwiera? Dlaczego mnie to nie dziwi...
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów