|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
![]() Prosze,leniu smierdzacy... http://ekstraklasa.tv/skroty/wisla-k...-bramki/qkjrwz Teraz nastepny post do mnie,w ktorym ktos sie kompromituje jako kibic Wisly a takze operuje fake-faktami (faktoidami) bedzie ignorowany... Ja naprawde nie mam czasu na glupoty...
Ostatnio edytowane przez wyar : 16.10.2017 o godz. 20:51.
![]()
You'll never know...
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Tamten mecz z Pogonią to akurat równie kiepski materiał do analizy, co nasza wcześniejsza klęska z tą samą drużyną. Tu i tu okładany przeciwnik był naprędce skleconą zbieraniną graczy w połowie złożoną z juniorów czy tam innych rezerwistów
![]() Ja na ten przykład naprawdę lubię Cywkę (choć w sumie nie wiem za co), ale potrafię zauważyć, że żaden z niego prawy obrońca, a jego wkład w ofensywę na tej pozycji jest, delikatnie rzecz ujmując, mizerny. Jakby nie biegał i się nie starał, w decydującym momencie piłkę zagra źle. W sumie to, jeśli już Kiko udało się na tej pozycji umieścić nieźle się spisującego Arsenicia, to może warto byłoby dać szansę Cywce w pomocy, czy byłby gorszy od Pereza w aktualnej formie - nie sądzę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Co do Cywki to przede wszystkim nie ma on zachowań charakterystycznych dla obrońcy jak choćby notoryczne łamanie przez Tomka linii spalonego - kilka bramek przez to straciliśmy....
Ramirez tak jak nie był dotąd tak i nadal nie jest cudotwórcą, wygrana ze Śląskiem o niczym nie przesądza, oczywiście widoczna jest zdecydowana poprawa gry zespołu, ale tutaj to nie tyle efekt samej pracy trenera ile efekt tego, że Llonch czy Carlitos są w pełni zdrowi, Ivan zagrał jak na początku rundy wiosennej (bezbłędnie) oraz coraz lepszego zgrania zespołu. O efekcie Ramireza będziemy mogli mówić dopiero, kiedy pojawi się seryjne punktowanie w kolejnych meczach. Przypomnę Maaskanta z początków jego pracy - graliśmy w kratkę: wygrana z z Polonią Bytom, porażka z Jagą, remis u siebie z Koroną, remis w Bełchatowie, remis z WKS u siebie porażka w Zabrzu, efektowne 5:2 z Lechią po czym w dupę 4:1 z kuchenkorzem. Dopiero dżihadd na świętej ziemi w wykonaniu Boukhraiego po dramatycznie słabym meczu dał impuls do walki o najwyższe cele - 4 kolejne zwycięstwa.... Oby po wygranej ze Śląskiem było podobnie tym bardziej, że podobnie jak wtedy gramy 6 meczów z 9 w tej rundzie u siebie.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem druzyna zajmuje miejsce w tabeli na miare potencjalu kadrowego jaki posiada. Ramirez ma troche niewdzieczna prace bo nagle wszyscy zaczynają od niego wymagac coraz wiecej i wiecej a przeciez stracil najlepszego pilkarza niedawno i druzyna dopiero sie podnosi po tym fakcie z kolan. Uwazam ze nie wszystkie transfery po sprzedazy Brelka byly trafione, ale to jest normalne nigdy nie ma 100% pewnosci, szczegolnie przy kwotach jakie jestesmy w staniebwydac na 1 zawodnika. Nie wydaje mi sie zeby nas bylo stac na zwyciestwa co tydzien a tylko wtedy glosy zwatpienia ucichlyby na dobre.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
W tym sezonie:
Cywka - zwody 29; udane 20; skuteczność 69% Małecki - zwody 29; udane 13; skuteczność 45% |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zabawne... To dajmy na skrzydło Cywke... ile razy mały powiózł gości i wpadł w pole karne? Ile razy Cwyka? Dla mnie DRYBLING to taka sztuka, jaką dokonał Carlitos z pejsami a nie holowanie piłki i podania do tyłu lub do boku... Nie kojarzę żadnego dryblingu Cywki, chyba że sam ze sobą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Możesz sobie kojarzyć i uważać co chcesz.
Ostatnio edytowane przez morganfield : 17.10.2017 o godz. 21:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest drybling i drybling, jeden drugiemu nie równy. Jeden zakłada siatkę, bierze na plecy przeciwnika i gna na bramkę, drugi wypuszcza sobie piłkę uj wie po co tak daleko gna za nią a jak dopadnie to czeka aż go przeciwnik dogoni.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Mi to w naszej obecnej kadrze brakuje takiego Chrapka tylko, taki gość na ŚP by robił mega robotę, ale no â nie ten budżet.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wielka szkoda,że nie postradaliśmy się o Chrapka spokojnie było by go na nas stać
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
[QUOTE=brylant17;1485187]Wielka szkoda,że nie postradaliśmy się o Chrapka spokojnie było by go na nas stać[/QUOTE
Na czym opierasz swoją. pewność ? Bo mi się wydaje, że. na niczym. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Nas na niego to ja nie wiem, ale JEGO NA NAS raczej nie, bez jaj
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Chrapek jest słaby
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Weźmy Chrapka, Burligę, Nalepę, Buksę i ubłagajmy Mączyńskiego aby wrócił...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Było wałkowane po jego transferze do Śląska i jego zarobki dlaczego nie do nas
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
![]() Nie, nie było na nas go stać. Dostaje 43 tysięcy złotych na miesiąc (a przecież jeszcze menago, prowizje, transfer). ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie no... oczywiście, tak samo możesz uważać, że Arek Głowacki ma dobry strzał :]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne że mogę, ale to by była taka sama głupota jak to:
Cywka nie ma żadnego dryblingu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
X-Ray Spokojnie by się kasa na niego znalazła może by i grał za 30 tys miesięcznie
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Błagam Cie, 13 tysięcy miesięcznie nie chodzi piechotą, w przeliczeniu rocznym ponad 150 tysięcy. Za to samochód se sprawdzić może.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|||||||
![]() Oczywiscie widze te kolejke przebierajacych nozkami hejterow,ktorzy za wszelka cene chca juz teraz dokopac kazdemu mojemu postowi ! Problem w tym,ze znowu wystarcza krociutkie posty Morganfield'a,by udowodnic Wam,szanowni hejterzy,ze jak klasyczni hejterzy nie macie nic do powiedzenia,nic nie wiecie,dyskutujecie z tezami,ktore nigdy nie zostaly napisane,insynuujecie, itd.,itp. A argumenty ? Dalej okragle zero. Mialem juz nie odpowiadac na te bzdety,ale chec posmiania sie jednak zwycieza ![]()
Jesli jednak statystyki nie przemawiaja,i Ci,ktorzy te statystyki prowadza,to zapewne Lucjusz Wielki zrewolucjonizuje futbol i otwarcie postawi na swoje odczucia. Juz oczyma wyobrazni widze te tlumy,ktore spijaja z natchnionych ust nowe definicje dryblingu.
![]()
Od jakosci graczy przeciwnika nie zalezy to,czy ktos potrafi wrzucic pilke,i czy robi to lepiej od drugiego.Moze zalezec to,czy ktos to w meczu wykona,a nie,czy to umie. Co do reszty postu - to znowu polemika z tym,czy Cywka to dobry czy zly obronca. A nie o tym pisalem. Oraz specjalny post :
Oczywiscie ktos dojrzaly napisalby : ok,sorry,pomylilem sie,masz racje.I sprawy by nie bylo. A jednak jak spora czesc innych postanawiasz brnac tym razem uzywajac tanich sztuczek psychologicznych,z cyklu :"to nie ludzie,to wilki". I mozna to odwrocic,i zadac pytanie : jak bardzo ty jestes zyczliwy dla pilkarzy badz co badz swojego klubu,ze zamiast wysuwac prawdziwe zarzuty,w trollowsko-hejterskim zaslepieniu potrafisz oskarzac ich o co badz,mimo,iz fakty mowia co innego ? To ma byc krytyka Jestem przekonany,ze wiekszosc forum oceni to inaczej. Zwracam takze uwage,ze to temat o Kiko Ramirezie,i moj post byl kierowany do tych,co oceniaja negatywnie prace trenera,a nie potrafia podac zadnego argumentu,zadnego faktu,a teorie skonstruowane sa nielogicznie. Taka krytyke mozna sobie wsadzic w d...,a co poniektorzy dalej niech sie dziwia,ze na publicznym forum glupie opinie sa traktowane jak glupie...
Co do trenera - wciaz bawia mnie krytycy,ktorzy watpia w jego warsztat i kpiaco mowia,ze nie jest cudotworca. Ale warto zadac ogolne pytanie - na przestrzeni ostatnich 20 lat w Wisle... Ktory trener byl cudotworca ![]()
You'll never know...
|
||||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
gdzie się pochowali Ci spod znaku KikoOut? czas nas ratuje i cierpliwość a nie oczekiwanie na potknięcie. zawsze za Wisłą i wierny Wiśle nieważne jak jest i nieważne jakie wyniki. Za Wisłą pójdę do piekła jak będzie trzeba
także Kiko i Wisła In oby do pucharów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jak pijany to do domu.
![]() Co ma wierność Wiśle do krytykowania trenera? Też utożsamiałeś te pojęcia za czasów Pawłowskiego czy Smudy? Ja czekam na rozwój wydarzeń. Na razie w lidze jest dobrze i wszystko jest jeszcze do naprawienia. Niestety, głupota trenera z Pucharu Polski już naprawialna nie jest.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 18.10.2017 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
poszedłeś już ? głupota trenera? może jeden Boguski w Wiśle mniej, który miał piłkę meczową wtedy. a Wierność Wiśle nie odnosi się do trenera, tylko do bycia z Wisłą na dobre i na złe a nie tylko jebaniu po całym świecie jak coś poszło nie tak (KikoOut, hiszpański szrot), jak masa ludzi tutaj robi. wymagają samych zwycięstw a kutafon jeden z drugim nawet na mecz nie przyjdzie, bo po co kasa Wiśle. to mnie boli, tyle. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mozliwe. Dodac jeszcze do tego nalezy fakt, ze wartosc kontraktu a zarobki pilkarza to sa dwie odmienne kwestie ale forumowy, wszystko wiedzacy rentgen oczywiscie o tym nie wie.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na Legii kumpel padnie jak mu powiem, że są ludzie, którzy uważają, że Cywka ma drybling W każdym razie... moja opinia jest taka, że po przyzwoitej poprzedniej rundzie w tym sezonie Cywka jest fatalny i już przed meczem z Koroną obstawiałem Arsenica na prawej mózgu...Zobacz sobie posty.. no i co? I nagle Tomasz usiadł na łąwie.. Dlaczego? A no dlatego, że w obronie kryje na radar, jest notorycznie wkręcany w zimie przy w miarę zwinnym przeciwniku i nie daje KOMPLETNIE NIC w ofensywie... Jego firmowym zagraniem jest nastrzelenie obrońcy podczas próby dośrodkowania przy niby dynamicznej akcji i wywalczenie rzutu rożnego... (w kwestii wyjaśnienia ile nam daje w ofensywie). Żeby takie oczywiste rzeczy tłumaczyć to... to trzeba być na forum TWSD Ludzie, bądzmy poważni.. proszę. PS: Panie wyar nie wiem jaki masz kompleks, że próbujesz dowartościowąć się na forum pisząc o jakiś hejterach i pijąc do mnie, ale jedynie wykpiłem twierdzenie, że Cywka posiada drybling czyli potocznie mówiąc kiwkę... Jako obrońca miał wiele okazji, gdy wychodził na obieg, albo szedł z kontry - jego próby dania drużynie czegokolwiek cennego z takich akcji kończyły się partactwem - tyle i aż tyle, jeśli twierdzisz inaczej to ok, masz do tego prawo. Podzielam fakt, że jest słabszym obrońcą od Arsenica... i o tym pisałem, dużo wcześniej niż ktokolwiek na forum wydumał, że może zmienić Cywkę na tej pozycji... Tak, więc ogłady troszkę A co do KOLEJNEGO zagalopowania to było o Imazie To, że był aktywny nie czyni go ojcem zwycięstwa czy dobrej gry. Póki co prezentuje się SŁABIUTKO, podobnie jak Videmont... (swoją drogą ciekawe co pisałeś o Hugo :])
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 18.10.2017 o godz. 21:56.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|