|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
cóż, widocznie nie był wtajemniczony w naszą polemikę o wstydliwej fuszerce w owym miejscu.![]() Gorzej że ponoć Borek miał jakieś "ale" i szydził na wizji z naszego Highbury :( W temacie meczowym...coś mi jednak mówi że może być łatwiejszy mecz niż ze Skonto. Ale też i w Bułgarii twierdzą że jesteśmy do przejścia.
Ostatnio edytowane przez snikki_(konto-usuniete) : 20.07.2011 o godz. 20:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
- nie byłoby drugiego gola , gdyż to Wilk zagrywał do Ilieva przy 2:0. - byłoby sporo sytuacji pod naszą bramką, bo dobrze zapowiadających się akcji które przeciął Wilk było multum. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tymczasem trwa ostatnie pięć meczów ustalonych na dzień dzisiejszy w ramach II rundy eliminacyjnej. Ostre strzelanie w meczu Videoton - Sturm. Po 45 minutach gospodarze prowadzą 3:2, strzelając bramkę do szatni. W dwumeczu jak na razie 3:4 prowadzi Sturm
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.07.2011 o godz. 20:50.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli ktoś obawia się Litexu,to dobrze.Oznacza to, że nie jest idiotą.
To będzie bardzo trudny mecz a wynik jest kwestią otwartą.Byle byśmy strzelili jakąś bramę na wyjeździe i nie przegrali. Uważam, że gdy zagramy z bułgarami tak jak w pierwszym meczu raczej nie mamy czego szukać, jeśli tak jak w II połówce meczu w Krakowie, szanse będą większe. Z drugiej strony nie ma co robić kwadratury koła z tego meczu, bo wiadomo było, że Skonto musi się odkryć po utracie bramki, więc było więcej miejsca. Jedno jest pewne.Potencjał w ataku mamy zdecydowanie lepszy niż w obronie.Parę interwencji w meczu z Rygą budziły pewne obawy.Pocieszające jest to, że Lamey sprawia wrażenie całkiem ciekawego zawodnika. Ciekawi mnie też, jak zagra Maaskant w meczu z Litexem, zwłaszcza że chodzą słuchy, że Garguła prezentuje się coraz lepiej.Czy dwójka denensywnych pomocników to będzie nasza wyjściowa strategia, czy tylko plan na mecz z Skonto.Może ofensywny pomocnik pojawi się dopiero wtedy, gdy będzie niekorzystny dla nas wynik? Ciekawe, zwłąszcza że Wilk we wczorajszym meczu zagrał bardzo ciekawe zawody.Zaskoczył mnie napewno swoimi prostopadłymi wrzutkami. Edit: Pełne poprarcie dla Wolfiego. Smiać mi się chciało co ten dziennikorz .......ił w studio przedmeczowym.Mielismy za dużo do stracenia.Na ryzyko przyjdzie jeszcze czas ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wystarczyło, żeby strzeliło jedną, i już zrobiłoby się nerwowo jak cholera - oni by przycisnęli i kto wie, jak zachowałaby się nasza obrona. Pamiętasz taki mecz w...marcu? Klub z I ligi...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dla mnie możemy grać padake do IV rundy. Ważne, abyśmy z tą padaką awansowali dalej
W fazie grupowej LM już powinniśmy grać dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
W pierwszym meczu z Litexem -
Oczywiście każde nasze zwycięstwo biorę w ciemno. Bramkowy remis (1:1, 2:2, w wyższy nie wierze) też ustawia nas w kontekście rewanżu w niezłej pozycji. Jeśli już porażka (TFU !), to uważam, że jak przegramy wyżej niż 2:1 to będziemy lekko w d*upie, przy 1:0 podobnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Żeby nie było całkowicie offtopu, obawiam się tego Liteksu. Jednak już wczoraj było widać poprawę gry w porównaniu z tym, co bylo na Łotwie. Ale... Będzie dobrze, musi być ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Co do naszej gry, to generalnie w I połowie nie widziałem żadnej różnicy między tym co działo się w Rydze. Bicie głową w mur i nieskładne akcje przy akompaniamencie głęboko cofniętych Łotyszy. W drugiej połowie było kiepsko, ale już sporo lepiej niż w pierwszej. Jak mniej więcej tak jak w II połowie zagramy w Łoweczu to o rewanż na R22 będę spokojniejszy, bo uważam, że kwestią czasu jest kiedy będziemy grali jeszcze lepiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Iii runda:
kopenhaga-shamrock genk-partizan rangers-malmo maccabi-maribor hjk-dinamo apoel-slovan ekranas-bate litex-Wisła rosenborg-plzen zestafoni-sturm podkreŚliŁem moich kandydatÓw do awansu.myŚle Że w buŁgari bĘdzie 1-1 a na reymonta Wisła wygra 3-1. W iv rundzie przewiduje Że trafimy na bate i w pierwszym meczu na reymonta wygramy 3-1 a na biaŁorusi zremisujemy 0-0. W fazie grupowej zagrajĄ:wisŁa,rangers,kopehaga,rosenborg,maccabi faza grupowa: Manchester united valencia Wisła Kraków napoli taki optymizm ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Opinia fana Litexu :
Hmm....what can I say...quite an easy qualification for Litex. I expected a tougher challenge from Morgen....guess I was wrong. Anyway...now the bulgarian champions will face the polish ones of Wisla. Here I expect Litex's journey to the CL to end. I just don't believe they have what it takes to beat this Wisla team(from what I've heard this is their strongest team in years). Litex sold their best player Doka, and bought a few new ones....who are yet to prove themselves...but they will need to adapt..and that was seen against Morgen. I hope to be proven wrong....but I just don't see Litex progressing here. IMO chances are 70%-30% in Wisla's favor.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze parę lat temu sraliśmy w gacię, żeby nie trafić na drużyny z tego prawdziwego "topu" jak Real czy Barcelona, reszta była jak najbardziej do przejścia. Dzisiaj sramy w gacie przed Litexem Łowecz, a co najgorsze te sranie jest jak najbardziej uzasadnione, aż strach pomyśleć co będzie za kolejnych parę lat.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Będziemy mówić - No nie...znów Valencia? Kurde, szkoda nam ich, przecież nie będziemy im ładować cały czas po 4...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wynik 2-1 czy 3-2 dla Litexu w pierwszym meczu jak najbardziej pozytywny.
Oczywiście najlepszym wynikiem było by 2-0 w Bułgarii i tiki taka w Krakowie - Liteks to silny rywal ale powinniśmy przy maximum zaangarzowania być w stanie to osiagnąć. W meczach pucharowych najważniejsze sa mecze wyjazdowe dlatego mam nadzieje że Maskant juz w Bułgarii postara się o zwycięstwo. Bo ja nie wierze w magiczne właściwości własnego stadionu - wszystko to tylko psychika - wyjść w Łoweczu z zamiarem wygrania i to zrobić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Heh myślałem że się tak rozpędzi że przewidzi układ tabeli na koniec sezonu i pełny skłąd Ligi Mistrzów na sezon 2012/2013
Rozumiem puszczenie wodzu fantacji ale podawć wyniki meczów 4 rundy eliminacji z hipotetycznym przeciwnikiem |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
No właśnie, to mi nie pasowało. Sam wchodziłem na Ich forum, czytałem, raz, że język był inny, poza tym na około 20 wpisów, trafił się jeden-dwa który oceniał maksymalnie szanse 50 / 50. Reszta była pewna, że Liteks odprawi Wisłę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ogólnie Litex jest jakiś zbyt pewny siebie przed meczem z nami ale to chyba + dla nas (nie mówie tu o wpisach kibiców)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nostradamus nie powstydził by się takiej przepowiedni. Kolega ma pewnie szklaną kule w domu a, że za dużo wczoraj sobie wypił, to do teraz go nie puściło i bawi się w wróżkę. Tak to jest sprzedawać dzieciom alkohol
![]() Reszcie huraoptymistów polecam odrobinę melisy bo za ponad 5 dni serduszko z nerwów może nie wytrzymać. Bramki padły po akcjach indywidualnych, drużyna ma brak koncepcji na grę, tragiczną obronę, widoczne braki w szybkości ( może ulec lekkiej poprawie do następnego meczu ) , do tego Genkow ewidentnie jest bez wsparcia środkowych pomocników co sprawia, że nawet przy ładnych akcjach Maora czy Iliewa ich dośrodkowania są bezcelowe gdyż przy całym szacunku do niemałych umiejętności Bułgara w pojedynku z 4 obrońcami nie ma zbyt wielkich szans na wygraną. Podsumowując: Defensywa - Tragedia Ofensywa - Bez szału Gdyby we wczorajszym meczu zamiast Skonto mielibyśmy za rywala Karabach, moim zdaniem byłby to nasz ostatni mecz w tej edycji LM. ![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
dzollo napisał(a):
....... |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no ale słabszych zespołów od Litexu w fazie grupowej LM już nie ma.Jak sie ich nie ogra to nie ma co sobie zawracac głowy LM na kilka lat.
Obawiam sie najbardziej postawy Palijcia i Jaliensa.Nie wiadomo czego sie można spodziewac po ich interwencjach.Maaskant raczej nic nie będzie zmieniał ale ja bym postawił na Diaza na boku i na Jovanovicia w środku
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.07.2011 o godz. 23:45.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zdajesz sobie sprawę w jakim my miejscu byliśmy rok temu ? Byliśmy w miejscu, w którym Ruch Chorzów lał nas jak chciał , Mateusz Kowalski bronił dostępu do naszej bramki, a zbawcą miał być Żurawski . Naprawdę nie widać różnicy? ![]() Cały post do tego momentu, mimo malkontenckiego charakteru miał sens , ale ostatnim zdaniem roz.......iłeś system. ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Na wyjazdach za dobrze Wiśle nie idzie. W Łoweczu remis bramkowy biorę w ciemno.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ty chcesz wprowadzac na najwazniejszy mecz Wisly w tym roku chlopa, ktory w poprzednich 2 sparingach spowodował utratę dwóch goli.Oprocz tego jest kompletnie niezgrany z drużyną. Całkiem odważny ruch. Co do Palicia to bym się zgodził i zaryzykował bym wprowadzenie Diaza. Oprócz tego, za Małeckiego wprowadził bym Kirma ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Do sparingów ja wielkiej wagi nie przywiązuje bo równie dobrze można obawiniac Chaveza za bramke z Dynamem Bukareszt a przecież to najlepszy obrońca w drużynie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.07.2011 o godz. 00:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|