|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem to jedną z przyczyn tego iż zawodnicy nieraz nie przykładają się porządnie do gry czy też czasem brakuje im zaangażowania jest brak rywalizacji. Kiedy Skorża przychodził w klubie pojawiło się kilku nowych zawodników, do klubu wrócił Kosa i Boguski sprowadzeni zostali Ćwielong, Jirsak i Niedzielan. I taki Brożek, Zieńczuk czy Cantoro bez żadenej rozmowy z trenerem dostali sygnał że jeśli się nie przyłożą do treningów to mogą stracić miejsce w składzie bo pojawiła się konkurencja. Efekt tego był znkomity.
Teraz taki Brożek jaką ma mobilizacje jak on dobrze wie że jest jedynnym sensownym napastnikiem w zespole. Ćwielong marnuje kolejne setki ale gra dalej więc co go to obchodzi. Pawełek to już jest przekonany że dopuki on jest w Wiśle to nikt inny w bramce nie stanie. I tu jest pewien błąd Skorży bo teoetycznie nic nie zmienia, tylko problem w tym że nie ma nikogo sensownego w obwodzie. A że celem jest mistrzostwo to na młodych boi się stawiać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Czyli jest tak, zawaliłeś totalnie swoją robotę, wyłącznie przez swój błąd, nieumiejętne wykonywanie obowiązków a jednocześnie jest oczywiste, że dodatkową pracą możesz uchronić się od tego w przyszłości. Dodatkowo, przez ten błąd pracodawca stracił masę forsy. I co, zwykła ambicja nie każe Ci w takiej sytuacji popracować dodatkowo? Wystarczy że sklecisz "przepraszam, chciałem bardzo ale nie wyszło" i wyślesz mailem do szefa? Tym bardziej że ta dodatkowa robota sprawi, że będziesz miał większe umiejętności a co za tym idzie większą kasę w przyszłości? No to gratuluję podejścia. W ten sposób to zawsze będziemy sto lat za murzynami. Ps. Był kiedyś w Wiśle taki bramkarz, Angelo Hugues. Nie był to żaden wybitny gracz, miał już grubo po 30tce ale zawsze prosił o dodatkowy trening i taplał się w błocie w czasie, gdy inni już nażelowani wsiadali do swoich bryk. Inna mentalność po prostu. Wiem, że nie jestem wielkim graczem więc muszę więcej potrenować.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 27.07.2009 o godz. 07:35.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
FredzIo,
rozumiem, że twierdzisz iż taki Christiano Ronaldo ma dobre dośrodkowania bo się z tym urodził. Z kolei Kaka ma świetny strzał z dystansu, bo to dar od Boga. A David Villa strzela gole, bo ma "instynkt strzelecki". Otóż nie, najwyraźniej muszę cię oświecić. Zawodnicy ci są tak dobrzy dlatego, że wszystkie swoje zagrania trenują. I często poświęcają na to dodatkowy czas, po normalnym treningu. Na tym polega profesjonalizm, bycie zawodowym piłkarzem. Jeśli Brożek ma problemy z przyjęciem piłki na 5 metrze i strzeleniem bramki - to w jego własnym interesie powinien się wziąć do roboty. I nie interesuje mnie to, czy ma trenować w ramach morderczych, codziennych 2 treningów po 90 minut każdy. Czy też łaskawie poświęci na to dodatkową godzinę dziennie, a może i dwie. Podobnie powinien postąpić Małecki i Łobodziński, jeśli chodzi o dośrodkowania, Ćwielong jeśli chodzi o wykorzystywanie sytuacji etc. Oczywiście: jeśli nie muszą tego robić, to jest to wina trenera nie zawodników. A raczej: zawodnicy w ten sposób szkodzą sami sobie. Bo bez tych umiejętności transfer zagraniczny jest mało prawdopodobny, a jeśli nawet dojdzie do skutku - to zakończy się ławką rezerwowych. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|||
Ostatnio edytowane przez FredzIo : 27.07.2009 o godz. 07:52.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Jeśli chodzi o mnie to....jestem w takim miejscu, że nie narzekam. Tyle że nie jest to żadna wymówka od dalszej pracy nad rozwijaniem swoich umiejętności. Bo ktoś, komu się wydaje że jest świetny i w związku z tym nie musi już nic dodatkowo robić, za kilka miesięcy będzie co najwyżej dobry. I potem już dalej po równi pochyłej. Troszkę wyżej Flamengista napisał ważną rzecz. Czytałem kiedyś wywiad z Beckhamem, który opowiadał że nawet w czasach świetnej gry w MU przez co najmniej godzinę dziennie trenował rzuty wolne i dośrodkowania. Bo z tego żył i żyje. Kto by pamiętał takiego piłkarza jak Beckham gdyby nie jego bramki z wolnych i precyzyjne co do centymetra dośrodkowania? ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Jeżeli hydraulik naprawia Ci zlew, to biegasz mu po piwo i podajesz narzędzia? Ja siedzę przed kompem (no, może bez palca w dupie- bo niewygodnie) i wytykam mu błędy- jeżeli takowe są. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Kolego, nie masz pojęcia o mojej pracy więc jej nie oceniaj.
Zapewniam cię, że w porównaniu z piłkarzami Wisły jestem tytanem pracy Co do zawodników Wisły - ciężko powiedzieć to samo. Cupiał na pewno nie jest z nich zadowolony. Więcej, jest na nich wściekły. Podobnie jak spora część kibiców - klientów, którzy płacą za pracę tych zawodników. Gdybym na forum uczelnianym widział całą litanię narzekań studentów na moją pracę, tobym się jednak zastanowił, czy wykonuję ją porządnie. Gdyby moich artykułów nie przyjmowały nawet zeszyty Wyższej Szkoły Gotowania na Gazie i Robienia Tipsów w Oradei - to też bym się zastanawiał, czy aby na pewno powinienem dalej pracować w zawodzie. 4 kompromitacje - Valerenga, Dinamo, Vitoria i teraz ta najgorsza - Levadia. W przypadku niektórych naszych grajków - każdy z tych meczy był ich udziałem. To chyba powinno skłaniać nas i ich do refleksji, nie sądzisz? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mam pytanie do forumowych znawców, czy tych którzy mieszkając w Krakowie lepiej się orientują w temacie.
Tyle dyskutujemy ws. losu trenera Skorży, dyrektora Bednarza, itp. Padają głosy, że nawet obaj powinni dać głowę za tę plamę z Levadią. A ja się zastanawiam - czy piłkarze poniosą JAKIEKOLWIEK konsekwencje swojej katastrofalnie wykonanej "pracy"? Przecież gdyby zwykli pracownicy np. w fabryce, doprowadzili do tak wielkich strat finansowych + kompromitacja czyli strata dobrego imienia firmy, to chyba by ich właściciel rozszarpał na strzępy! Ja wiem, że nasi piłkarze mają tzw. kontrakty motywacyjne (OK, nie wszyscy). Ale chyba w kontrakcie powinny być wpisanie nie tylko obowiązki klubu wobec piłkarza (pensja), ale w drugą stronę również. Tymczasem po kolejnym już blamażu (Valerenga, Dinamo, Guimaraes, Levadia - dużo tego!) pikarze albo głupio się uśmiechają, albo "przepraszają" - i to ma być wszystko? A straty finansowe, jakie przysporzyli klubowi? Dlaczego "wujek Cupiał" ma znowu z własnej kieszeni wyrównywać to, co zawalili kopacze? Czego się boję - że jeśli kary dosięgną tylko trenera / dyrektora / prezesa - to wszystko zostanie po staremu i za rok nawet Jose Mourinho mógłby mieć kłopoty, gdyby prowadził naszych grajków. Czy nie czas, aby za źle wykonaną pracę uderzyć po kieszeni piłkarzy, aby więcej nie odstawiali fuszerki? Kilka lat temu, gdy Real grał beznadziejnie, kibice wywiesili im napis na treningu: dla was kasa i *****i, a dla nas tylko wstyd. A u nas głaskanie po główce piłkarzy i ścinanie głów trenerom (bo za ciężkie treningi Petrescu, bo dobry wujek- niemotywator Skorża). Może pora odwrócić sytuację - niech piłkarze poznają na własnej skórze, co znaczy kompromitacja. Bo inaczej może w nieskończoność będą tylko lecieć łzy kibiców i głowy trenerów... Ufam, że BC podejmie dobrą decyzję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Najlepiej zapis w kontrakcie, że za kompromitujące porażki(z ogórkami jak Levadia, Valerenga) piłkarze płacą wysokie kary, albo tracą część kontraktu. Z motywacja nie byłoby problemu
![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
el Nuero
To może wywieśmy taki napis? lord damien Tak jak wyżej, nikt niechciałby u nas grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Czyli niektórzy piłkarze jednak poczuwają się do winy
Ostatnio edytowane przez Kamson : 27.07.2009 o godz. 11:50.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Lukass_7 - chyba się nie zrozumieliśmy. Ja poważnie boję się kolejnych "powtórek z Dinamo" kiedy to silniejsza Wisła wyraźnie olała rywala. Co do napisu - w Madrycie mieli swój, a u nas jest: Wisła grać, k** m.a.ć* !! Skoro to hasło powstało, to znaczy że coś niebezpiecznego na rzeczy (brak zaangażowania) istniało od dawna.
Kamson - dzięki ta ten tekst. Jeżeli rzeczywiście piłkarze Wisły "zadeklarowali że są w stanie zrezygnować z pewnych przywilejów (...) gdyby kondycja organizacyjna klubu nagle tego wymagać nakazała" - to gest ten poprawia ich notowania u nas kibiców. Ja osobiście postawiłbym sprawę tak: chłopaki, zawaliliście strasznie, jeśli chcecie pomóc klubowi, zrezygnujcie z premii za mistrzostwo (której chyba jeszcze nie wypłacono). Wtedy okazałoby się, na ile rzeczywiście nasi piłkarze mają honor, a na ile są wyłącznie przepłaconymi najemnikami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]() To nie te czasy gdy piłkarze mieli honor. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jeszcze jak mi powiesz, w jaki sposob zapisac to w kontrakcie, to smigam rowerem do Myslenic i zgalszam wiadomo komu owa propozycje. Tylko pytanie brzmi - z kim porazki na dzis sa dla Nas kompromitujace ? Czy mistrz Litwy to juz kompromitacja ? Moze Lotysze jeszcze nie ? Gruzini ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Ćwielong powinien iść do psychologa chyba. Niech coś z sobą zrobi albo niech przestanie grać w piłkę. On jest taki chimeryczny i niepewny że szkoda pisać.
edit http://galeria.wislakrakow.com/20090725/nikol/90.JPG a ten z czego się cieszy?:o
Ostatnio edytowane przez 4fan_player : 27.07.2009 o godz. 15:53.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://......./3b08ff Paweł odchodzi. Pewnie Fulham ..
To juz nam NIKT nie zostanie z napstników. Piotrek Ćwielong sam klasa - mamy potencjał na obronę tytułu Mistrzowskiego !!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowane przez wielka.wisla : 27.07.2009 o godz. 17:21.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
Amnezja Team.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Kompromitacja to szerokie pojęcie
Jeśli nie finansowo to jakoś karać trzeba. Moja drużyna po bardzo zlych meczach poprostu biega wokół boiska i z motywacją nie mamy problemu. Boimy się biegania, boimy się dać dupy i się staramy. Za wysokie zwycięstwa jesteśmy nagradzani(kasa, darmowy obiad itp.). PS. Gram w 4. Lidze jakby coś ![]()
Wisła górą,
Wisła pany, jestem w sobie zakochany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Wisła |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
wiadomo że nikt nie zrezygnuje z żadnej kasy jak nie bedzie zmuszony |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Panowie czy ktos ma jakies info odnosnie Boguskiego
Nawet nie zaczął treningów z drużyną.Jeszcze Garguła wróci wczesniej.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Niech juz ten czlowiek zrobi dobry uczynek i odejdzie ....poczujemy chyba wszyscy ulge. A swoja droga ,niby czemu ma sie smucic?/Ma prace,od czasu do czasu cos tam potrenuje Pawelka ,i krzyknie ze jest zajebisty.Co miesiac przelew od wujka Cupiala ,a wyniki Wisly....mysle ze srednio go interesuja. I dlatego dzien kiedy jak z Dawidowskim z tym panem sie pozegnamy bedzie wesolym dniem. A co do pilkarzy no ok,niby przeprosza ,zapowiedzą walke itd. Tylko ze po Tbilisi,Valerendze,Guimares tez przepraszali i deklarowali walke. Ja sie na to juz nie nabieram. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Niech pije i imprezuje po nocach ale niech się weźmie za robotę z bramkarzami, to nikogo to nie będzie interesowało.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
skoro premia za zdobycie mistrza to jeżeli mistrza sie zdobywa to premia sie nalezy bo cel został osiągnięty a jeżeli chodzi i odpadnięcie z gry w pucharach europejskich a co sie z tym bezpośrenio wiąże kwestie finansowe tu mozna już dyskutować, tylko czy wporządku jest karać wszystkich skoro jedni dają z siebie wszystko a inni daja d..? trudny temat do rozwiązania a wszystko opiera się na kasie a wisełka nie ma już takich dotacji od sponsorów jak dawniej, a jeszcze brak wpływów z biletów jak bedą puchary w przyszłym roku to będzie cud!!!!!!!![]()
Alea iacta est - Gaius Iulius Caesar
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Bzdura, kolejna bajeczka i nic nie znaczące deklaracje. Ja bym rozumiał, gdyby rada drużyny podpisała w swoim imieniu dokument, że:
1. w ciągu obecnego sezonu 30% ich bazowego wynagrodzenia netto wpłacana jest na specjalne konto 2. w razie zdobycia miejsca na pudle w tym sezonie i wywalczeniu awansu do Ligi Europejskiej w przyszłym - pieniądze wracają do piłkarzy 3. w przypadku kolejnej porażki - pieniądze trafiają do Wisły w formie darowizny Oczywiście ja dzieckiem nie jestem i doskonale zdaję sobie sprawę, że nigdy takiej decyzji zawodnicy nie podejmą. Co więcej, będąc na ich miejscu też bym tak nie zrobił. Mają fajny zawód, są świetnie za swoją pracę opłacani i nic dziwnego, że nie chcą z tego zrezygnować. Kto by chciał? Mając w perspektywie ustawienie się na całe życie (i do tego, życie w dostatku) ludzie zapominają o zwykłej przyzwoitości i tak abstrakcyjnych wartościach jak honor, czy miłość do wiślackich barw. Ludzie są tylko ludźmi. Ich deklaracje i kontrolowane "przecieki" do mediów są podyktowane niewielką, ale jednak niepewnością co do posunięć Bossa. Bo istnieje małe, ale jednak prawdopodobieństwo - że Bogusław Cupiał postanowi zlikwidować biznes przynoszący straty. Piłkarzy pośle do Młodej Ekstraklasy, by im zniszczyć kariery, zażąda natychmiastowej spłaty długu co będzie oznaczać bankructwo spółki. W takim wypadku żaden z grajków już nie zobaczy swoich kosmicznych pieniędzy, zapisanych w kontraktach. Szanse na taki rozwój wypadków wynoszą jakieś 0,00001% - ale tak na wszelki wypadek piłkarze postanowili udać potulnych baranków i nie zadrażniać Nadprezesa. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No to napiszę teraz tak szczerze i od serca:
poziom wk....wienia jaki wywołuje we mnie pilkarz Ćwielong jest zupełnie niewyobrażalny! Ja rozumiem że chłop się stara ale talentu to starcza mu w porywach na drużynę z dolnych poziomów stanów średnich (np: Odra Wodzisław). Jak do tej pory strzelił w lidze dwie bramki (dobijając piłkę do pustej bramki z ickami i strzelając farta w meczu z Łks). Brama z Levadią była w zasadzie też z rodzaju tych "do pustej bramki". A jak pomyślę ile setek zmarnował (Lech, Arka, Jaga, Piast, Levadia to przychodzi mi do głowy na szybko) to wychodzi że chłop przeczy prawom statystyki. Ma wyjątkowy antytalent do strzelania bramek. I nie wierzę że mogą to zmienić jacyś psychologowie czy wróżki. Gość po prostu nie potrafi strzelać bramek i basta. Może i mógłby być skrzydłowym ale jak słusznie zauważył Uran jest na to za słaby w odbiorze. Teoretycznie pasowałby jako "półnapastnik" do diamentu ale po pierwsze nie gramy tym systemem a po drugie ktoś taki musi strzelać bramki! A on tego nie potrafi. Lepiej dla Wisly i dla niego samego będzie gdyby znalazł sobie jakiś mniej ambitny klub w stylu wspomnianej Odry i tam torturował lokalnych kibiców swoją indolencją. Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie wyzdrowieje Boguski i piłkarza Ćwielonga zobaczę co najwyżej na ławie (i oby mu odciski na d...e nie schodziły przez cały sezon) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|