|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kochani.
Wit.Ek. to skrót od pierwszych trzech liter mojego imienia i dwóch pierwszych liter nazwiska. Witek Ekielski to ja. Na co dzień pomagam zawodowo innym prowadzić stowarzyszenia. Dziś chciałbym wspólnie z innymi myslacymi podobnie dzięki tej formule pomóc Wiśle Ta preambula jest dla mnie szalenie ważna bo jesteśmy różni ale to co nas łączy to chęć pomocy Wiśle, to chęć wspierania jej rozwoju i działalności. Stowarzyszenie zrzesza tych którzy chcą pomóc. Nie myślimy o porywaniu się na zakup akcji po prostu Chcemy pomóc i chęć pomocy nas łączy. Zgodnie z Art. 17 chyba ust. 1 ustawy o stowarzyszeniach stowarzyszenie może zacząć działać dopiero wtedy gdy sąd wpisze nas do rejestru stowarzyszeń. Nie możemy przyjmować członków dopóki nir zostaniemy wpisani. Możemy zorganizować spotkanie i pogadać o idei i statucie który teraz ogląda sąd ale dopóki sąd nie klepnie wszystkiego to nie możemy zacząć działalności. Yo wprost wynika z ustawy
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 31.08.2018 o godz. 17:57.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Super, czekamy i dzialamy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
To teraz może ktoś nakreślić jak będzie wyglądać cały schemat działania socios
Ostatnio edytowane przez sebanop : 31.08.2018 o godz. 18:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Laszi : 31.08.2018 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Wszelkie informacje będą dostępne gdy będzie już można zacząć zapisy do Socios. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
O przeznaczeniu zebranych środków decydować będą wszyscy członkowie "Socios". Odnośnie spotkania, które odbyło się 13 sierpnia - było to spotkanie założycielskie stowarzyszenia. Wcześniej odbyło się kilka spotkań ludzi związanych z forum. Poznaliśmy inne osoby, które miały podobny do naszego pomysł. Skontaktowaliśmy się dodatkowo z grupą "ReymonTTa22" (twitter) i właśnie osoby z tych trzech środowisk były obecne na spotkaniu, o które pytasz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Sąd ma 7 dni, od daty złożenia, na rozpatrzenie wniosku zarówno fundacji jak i stowarzyszenia. Nie jesteśmy w stanie precyzyjnie określić czasu, w jakim zarejestrujemy daną fundację czy stowarzyszenie. W praktyce długość rejestracji przede wszystkim zależy od poprawności złożonego wniosku. Brak błędów w formularzach, dobrze przygotowane dokumenty, podpisy właściwych osób i uiszczone opłaty – to podstawowe elementy poprawnego wniosku. Jeśli wszystko jest w porządku dostajemy decyzję o rejestracji bez zbędnego przedłużania rejestracji w czasie. Jeżeli pojawią się błędy, sąd zwróci nasz wniosek i wskaże co powinniśmy poprawić. To oczywiście wydłuży oczekiwanie. za http://poradnik.ngo.pl/rejestracja-ngo-w-KRS Jednak wiemy jak to w praktyce wygląda. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Stowarzyszenie ma swoje cele zapisane w statucie. Tylko realizację tych celów może finansować, nic więcej. Szczegółowe zasady przekazywania środków niebawem opublikujemy. Jest dla nas oczywiste, że transparentność, przejrzystość finansów, rozliczanie się z wydatków jest warunkiem zaufania bez którego taka formuła nie ma sensu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Cała akcja bardzo fajna, ja się chętnie dołączam, dobrze by było pogrupować wspierających na kilka grup w zależności od wysokości miesięcznych wpłat i np. jakoś zaznaczyć na forum. Co do zniżek na karnety czy koszulki, to troszkę kiepski pomysł, ja chcę wspierać klub kupując karnet czy inne pamiątki klubowe, a nie mieć zniżki. Albo wspieram, albo oszczędzam.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z niecierpliwością czekam na rejestrację, cieszę się, że po tych kilku miesiącach rozmów/wymiany pomysłów, poglądów (obelg
) zaczyna dziać się konkret.![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Chciałbym z góry przeprosić za brak z mojej strony odpowiedzi na wiadomość od Kominka ale w większości jestem na forum na telefonie gdyż nie mam czasu na korzystanie z laptopa i zobaczenie czegoś jest czasem uciążliwe.
Wracając do meritum wierze w tych ludzi którzy poświęcili swój własny czas żebyśmy my mogli być częścią tego co kochamy czyli klub Wisla Kraków. Teraz trzeba czekać na prawne zatwierdzenie stowarzyszenia i jazda zaczynamy budować nowa historie klubu i w pewnym sensie doganiać powoli wielkie kluby z zachodniej Europy. Z mojej strony chciałbym tylko wiedzieć czy powstanie jakaś strona internetowa na której membersi będą mogli sprawdzać rożnego rodzaje informacje m.in. Jak zostać członkiem? W jaki sposób można zrobić wpłatę? Emaile kontaktowe w razie jakichkolwiek pytań? Czy jak do tej pory będzie się to odbywać na forum? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Strona internetowa powstanie na pewno, pracujemy nad tym.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No i ta odpowiedz mnie satysfakcjonuje dzięki i czekam na więcej info i jak najszybszej rejestracji
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W sądzie jak to w sądzie. Rejestracja stowarzyszenia w Krakowie potrafi trwać miesiąc, potrafi i pół roku, zależnie od tego, na czyje biurko trafi wniosek...
Kiedyś miałem sytuację, że dwa dokładnie takie same statuty, różniące się tylko nazwą i celami, składałem praktycznie równocześnie. Jedno zostało zarejestrowane przez sędziego od strzała, w drugim referendarzowi odbiło i zaczął się domagać nie wiadomo jakich zmian, co przedłużyło rejestrację o kilka miesięcy. Ot, polska rzeczywistość. W każdym razie, po szczęśliwej rejestracji, opublikujcie jednak cały statut, nie tylko preambułę ![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dobrze by bylo stworzyc osobne forum dla Socios, na ktory beda mogli sie wypowiadac wylacznie czlonkowie.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak będzie tylko raczej w oparciu o FB
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
FB mi nie przeszkadza, ale chyba warto spróbować tutaj na forum wydzielić dział, który będzie tylko dostępny dla zweryfikowanych członków socios. Zrobić moderatorów, którzy mają prawa tylko do tego działu tez chybą nie problem
![]() |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
No to zachęcam do opowiedzenia się kto co woli i zróbmy coś jakby ankietę.
Jestem za forum Jestem za Fb |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Forum, osobny dział
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Lepiej jak koledzy wyżej mówią, forum czy osobny dział tutaj. Jeżeli ma być dedykowana strona internetowa to można odrazu zrobić banner do działu na forum, albo zrobić zamknięte forum z dostępem dla socios. Z fejsbuka nie każdy kożysta jak widać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Jestem również za osobnym działem na forum, nie ma co na wstępie utrudniać dostępu, a przy okazji może również inne działy ożyją
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Forum- zdecydowanie lepsza opcja i dostępna dla wszystkich
|
|