|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Tymczasem w sobotę... | |||
| Efekt nowej miotły i zwycięstwo Ruchu |
|
4 | 4,17% |
| Remis będzie sukcesem, ciężki teren. |
|
18 | 18,75% |
| Zwycięstwo Wisły! |
|
74 | 77,08% |
| Głosujących: 96. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
lepiej mieć w drużynie ( w formie) Żurawskiego Frankowskiego Kuźbę i Brożka niż mieć Brożka Boguskiego Kamińskiego i Donalda matematyki nie oszukasz , ale sport to nie matematyka grasz tak jak przeciwnik pozwala albo tak jak sam potrafisz go zdominować a że my "potrafimy" to robić w pewnym stopniu tylko w meczach u siebie to trzeba to przyjąć do wiadomości i liczyć że jakoś dotrwamy do zimy . Popatrzcie ludzie na naszą ławkę : tam nie ma nikogo! i od kogo wy wymagacie wygranych w co 2 meczu . Jak zdesperowany Smuda musi wpuszczać Nalepę i Kamińskiego by ratować remis w Chorzowie . Fakt jak ustawił naszą obronę że od 11 spotkań jesteśmy niepokonani ( z PP ) - szczerze ? to mnie napawa dumą , nawet jeśli mamy przy tym trochę szczęścia to nie jest coś co ktoś nam dał w prezencie tylko sobie sami wybiegaliśmy i wypracowaliśmy . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bawią mnie te żale nad straconymi punktami. Jeszcze miesiąc temu większość szykowała się na wyjazdy do Niecieczy po spadku a teraz już odliczanie punktów do Legii. Zejdźmy na ziemię. Mamy taki skład jaki mamy czyli słaby. Nawet nie o jakość mi tu chodzi ( bo tu specjalnych dysproporcji w czołówce nie widzę - ot mniejsze i większe kaleki wzbogacone paroma solidnymi) tylko o ilość. Mamy plus/minus 8 zawodników i 5 na "dopchanie" składu. Póki co wynik punktowy traktuję w kategoriach cudu.
Przeciwnikiem Smudy byłem jak wielu. Teraz jednak trochę zmieniłem zdanie. Owszem, dalej uważam, że jego czas w poważnej piłce skończył się jakieś 10 lat temu. Aleee my gramy w Tmobile Ekstraklasie więc czemu nie Smuda? Tu się zdobywa punkty biegając a on przynajmniej na chwilę jest w stanie zmusić grajków do biegania w co drugim meczu. Zamiast obrzucać się wzajemnie inwektywami cieszcie się z tego co macie bo mogło być wiele gorzej. Spadek nam już chyba powoli przestaje grozić a po ewentualnych wzmocnieniach można na wiosnę myśleć o czymś więcej. Cieszmy się chwilą. Sam mecz z Ruchem - ot wywołana wcześniej nasza ekstraklasa. Tamci biegali szybciej nasi mieli więcej szczęścia - wyszło na remis. PS Nie, nie cieszą mnie remisy w takich meczach- jestem tylko świadomy ograniczeń.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.09.2013 o godz. 13:14.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
zadam parę pytań.
Na którym miejscu zakończyliśmy poprzedni sezon O co mieliśmy walczyć wg ekspertów w tym sezonie Ilu tzw. pierwszoplanowych zawodników odeszło Ile punktów rok i dwa lata temu mieliśmy po tej kolejce Jaką opinie o naszym zespole i jego celach prezentuje nasz trener ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W mojej opinii to był najsłabszy mecz w tym sezonie. Chaotyczność, dużo niedokładności, brak pomysłu na grę i w zasadzie brak składnych akcji. Pozostaje mieć nadzieje, że z Legią zagramy dużo lepiej.
Sądzę podobnie.
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 29.09.2013 o godz. 13:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Moja 11 na legie: Miśkiewicz-Burliga, Głowacki, Chavez, Bunoza-Ostoja, Chrapek-Sarki, Garguła, Guerrier-Brożek w drugiej połowie Mały, Boguski i Stolar
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Trzymać Nalepę z daleka od boiska , najlepiej wypożyczyć.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem, wczoraj się okazało jak ważnym zawodnikiem dla naszego zespołu jest Ostoja Stjepnović, mimo tego, że większość z was narzeka na niego wspominając wciąż Sobolewskiego wczoraj po jego zejściu po pierwszej połowie zobaczyliśmy obraz nędzy i rozpaczy w środkowej linii.
Michał Nalepa niestety nie zagrał najlepszych zawodów do tego jeszcze załapał się na żółtą kartkę co eliminuje go z gry w następnym spotkaniu. Do tego brak Michała Chrapka. Też zrobił swoje. Narzekanie na postawę Gurerriera troszkę nie na miejscu, sam Smuda i nawet zawodnik mówił, że w poprzednim klubie o taktyce to może słyszał z gry FM. Co widać, dajmy mu czas na aklimatyzację w zespole i poznanie naszej taktyki, a nie wieszajmy na nim psy po dwóch spotkaniach. Spokojnie, na końcową ocenę przyjdzie czas po rundzie jesiennej. --- Przed sezonem, każdy by ten punkt w Chorzowie brał w ciemno, jeszcze nie tak dawno mieliśmy walczyć o utrzymanie i starać się wejść do górnej połowy tabeli, po 10 kolejach robimy wynik ponad stan a niektórzy by już chcieli pewnie mistrzostwa i pucharów. Otóż nie! Celem dla Wisły w tym sezonie jest miejsce w górnej połowie tabeli a nie mistrzostwo i im szybciej przestaniecie pompować balonik tym lepiej dla was, bo sezon się skończy mistrzostwa nie będzie, a od was usłyszeć będzie można tylko wylewanie żalu i wiadra pomyj na piłkarzy i trenera za brak mistrzostwa. Nikt nie złożył deklaracji, że celem jest mistrzostwo. Każdy wynik ponad stan jest dla nas miłą niespodzianką a nie obowiązkiem. Czy remisy na wyjazdach są takie złe? W zeszłym sezonie po 10 kolejkach mieliśmy 11 punktów i bilans spotkań wyjazdowych 1-1-3 czyli w sumie 4 punkty. A teraz mamy 18 punktów i bilans wyjazdowy 1-4-0 czyli 7 punktów. Wiem, że każdy by chciał samych zwycięstw, ale tak się nie da. Przyjmujcie każdy punkt z szacunkiem, bo w zeszłym sezonie za ten remis to dalibyście się pokroić.. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Chociaż 1 połowa dawała nadzieje na wywiezienie z Chorzowa kompletu pkt to remis przecież też zły nie jest. W myśl zasady jak nie potrafisz wygrać to chociaż nie przegraj. Obecnie gramy tak jak pozwala nam stan kadrowy. Oby to była tylko chwilowa zadyszka, bo taka długotrwała gra spowoduje, że pierwsza 8 będzie tylko odległym marzeniem.
Dla mnie celem powinno być na ten sezon miejsce w grupie mistrzowskiej. Podobnie zresztą jak na przyszły rok. O mistrzostwie to my powinniśmy myśleć najwcześniej za 2 lata, budując w tym czasie drużynę zdolną awansować do Ligi Europejskiej. Wracając jednak do dnia dzisiejszego kadra Wisły jest bardzo wąska i jeśli dalej będą ubytki, rundę możemy kończyć z kilkoma 16 czy 17 latkami w składzie. Jeżeli nie będzie żadnych wzmocnień w grudniu to możemy zapomnieć nawet o grupie mistrzowskiej. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Nalepa to paralityk pokroju Kowalskiego i Bruda,absolutnie odstawić go od pierwszej drużyny a w jego miejsce na defensywnego pomocnika Alan Uryga,chłopak jak już grał to prezentował odpowiedni poziom jak na swój wiek.Nalepa w tej rundzie zagrał jeden przyzwoity mecz na początku rundy a pozostałe mecze dramatyczne.Następnym razem jak Smudzie zabraknie defensywnego pomocnika to niech daje nawet Stolarskiego na ta pozycje byle nie zagrał Nalepa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
WIZLAZWE.
Z ust mi wyjąłeś ocenę Stiepanowica. Nie będę udawał Gmocha ani innego Engela, ale od pierwszego jego meczu widziałem, jak duży ma ten gość potencjał. Kompletnie burzy stereotyp polskiego defensywnego pomocnika, który ma biegać do utraty tchu, jeździć na dupie po boisku i kopać rywali po kostkach. A tymczasem zobaczyliśmy dobrze wyszkolonego, inteligentnego piłkarza, który nie boi się przytrzymać i rozegrać piłki ( rozegrać, a nie kopnąć do najbliższego obrońcy!!). Świetnie się ustawia, przez co przechwytuje masę piłek i nie jeździ bezsensownie na d.... . A że popełnia błędy i zdarzają mu się straty? Ruch powinien postawić coś Burlidze za to że go znokautował. Można było sobie porównać grę Stiepy i Nalepy. Pierwszy mało rzucający się w oczy, ale nie pozwalający na to, żeby Ruch zdominował środek pola. Zawsze pod akcją, czy to z przodu, czy z tyłu. I Nalepa, najczęściej wymiane naziwsko w drugiej połowie. Niby walczący, tylko co z tej walki? Wisła momentami nie mogła wyjść z połowy, a Nalepa faulował wszędzie gdzie tylko mógł. Ruch od samego początku stwarzał zagrożenie tylko ze stałych fragmentów gry, a wczoraj dostali od Wisły w II połowie tyle wolnych, że w końcu coś musiało wpaść. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Taki jest właśnie kibic. Gdy przed rundą śmiać mi się chciało że mówiliście o spadku to zostałem zwyzywany. To jest zespół na środek tabeli i tak dalej uważam. Dlaczego? Może mamy kilku fajnych zawodników ale popatrzcie na ławkę rezerwowych wczoraj. To właśnie pokazuje nasze miejsce. Póki nie ma zmian jak wczoraj z Ruchem idzie ok ale poźniej są problemy. Jeżeli rzeczywiście zimą przyjdzie chociażby 2 dobrych grajków to można myślec o walce o wyższe miejsca. Z taką ławką czy teraz czy za 2-3 mecze na pewno nie damy rady
![]()
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie żal mi remisów z Śląskiem, Pogonią czy nawet z Górnikiem i Jagiellonią u siebie. W kontekście potencjału naszej kadry to przyzwoite wyniki. Ale remisu z Ruchem już trochę tak bo to bardzo słaba drużyna, które nie powinna w tym sezonie grać w Ekstraklasie. Tym bardziej, że prawdopodobnie dowieźlibyśmy to 1:0 do końca gdyby nie masa głupich fauli blisko własnego pola karnego. Tyle ode mnie.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
z Legią 2-1 , z Lechią 1-1 , z Lechem 1-1 , ze Śląskiem 1-1 , a teraz z nami 1-1 . Przypadek ? nie sądzę |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Panowie ( i Panie ). Nie ma co roztrząsać, co by było gdyby... Fakty są takie, że:
1. Dwie setki w pierwszej połowie niewykorzystane; 2. Zawodnikowi Ruchu wyszedł strzał życia, o którym prasa będzie trąbić przez x tygodni ( w następnym meczu o gościu nie będzie wogóle słychać ); 3. Jak zwykle jedna połowa dobra, druga do d....; 4. Michał Nalepa nie nadaje się na defensywnego pomocnika w tej chwil;i Tyle... Legła przyjeżdża za tydzień, zamiast tracić czas na na wzajemne opluwanie itp, zacznijcie się modlić, żeby Stjepa i Brożek byli w 100% sprawni... Powód: coby było po polsku
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 29.09.2013 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jak człowiek chce sie w....ić, wystarczy wejsc na forum.
Jebać Nalepe łatwo ,proste. Ileż on meczy rozegrał na poziomie Ekstraklasy ? ILE ? Wczoraj grał jako defensywny w parze z napastnikiem Boguskim i dziesiątką Garguła, czyli inaczej mówiąc grał w destrukcji sam na trzech chłopa. Wy ....a od razu oczekujecie ze chłop będzie Gattuso no ale bez jaj. Miał być spadek bądź walka o utrzymanie, pare dobrych wyników wpadło i niektórym sie w dupie przewróciło totalnie, najlepiej o tym świadczy fakt że jak kliknąłem w głosowanie to na wygraną Ruchu były.....3 głosy. Teraz najłatwiej jest więc chłopaków JEBAĆ. Polska zjebana mentalność. Na taką kadrę jaką my mamy, to narazie gramy ponad miarę. Smuda chciał wczoraj grać skrzydałami ale niestety tak sie nie da, już na początku pisałem że Szarki spoko, ale na 20 minut. Guerier to samo. Do tego na stoperze Osman, który słowo spalony zna tylko z kawałów. Oglądnijcie mecz raz jeszcze spokojnie, zwróćcie uwagę jak ten nasz czołg łamie linie defensywy co akcja. Fatalnie wczoraj zagrał Garguła, który po tym jak zagrał asystę schował sie na trybunach. Za bramkę winię Miśkiewicza który ewidentnie chciał iść na wrzutkę, dlatego to wpadło. Nie był to strzał jak Ronaldo co starał sie wmówić Wojtek Jagoda który ....czasem naprawde dobrze analizuje. Wczoraj jednak większość czasu spuszczał sie nad Ruchem, ale to fajnie, bo nie traktuką nas jako średniaka tylko dalej jako wielka Wisłę. Cieszmy się, ich nienawiść umacnia naszą wiarę! Mecz był, teraz juz nie ma co .......ic, skupiamy sie na Legii i gramy dalej. Mistrza jednak w tym sezonie nie zdobędziemy płaczące ....eczki....czas przyjąc życie na klatkę i oceniac realnie to czym dysponujemy i to co możemy osiągnąć. Kamińskiego za darmo oddać. Natychmiast. A z Legią zagramy na pełnej ....ie, dzięki NASZEMU dopingowi. Będziecie prawda? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
![]() Nokaut ... Nie wiecie jak tam Ostoja po tym starciu ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.09.2013 o godz. 20:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Tylko, że ambitna gra się już skończyła (vide mecz z parchami i rezerwami Ruchu) a Smuda w tych meczach nie był w stanie namówić ich do walki (nie chodzi mi o wynik tylko styl-to co robili na boisku), co sam przyznał w wywiadach pomeczowych o minimaliźmie przy stanie 1:0. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mecz z Ruchem....
Widać było brak Chrapka w środku - ważne ogniwo w rozgrywaniu piłki po ziemi, wymiany krótkich celnych podań, a w drugiej połowie widać było brak Stjepanovicia - środka pomocy nie było w ogóle, bo Nalepa to młodziak i grając sam jako defensywny pomocnik jest zbyt słaby, Wilk w jego sytuacji byłby podejrzewam niewiele lepszy, bo zazwyczaj grał w ustawieniu z 2 defensywnymi pomocnikami..... Widać było, że bez Chrapka, Garguła na boisku jest prawie niewidoczny. Guerierr - nie wiedziałby czym jest taktyka, nawet, gdyby kopnęła go w dupę - wiadomo gdzie grał, więc to nie nowość, ale ustawienie jego i Boguskiego na boisku wprowadzało totalny chaos w naszej drugiej linii. Uważam, że mimo dyspozycji Małego, to właśnie on z Sarkim powinni hasać na skrzydłach, a w środku powinien obok Garguły i Chrapka grać jeden z nich - przy czym prędzej stawiałbym jednak na Gueriera. Boguski poza meczem z Lechią, gdzie zagrał przyzwoicie, generalnie jest słaby i gra, dlatego, że nie ma alternatywy - ale właśnie Guerier jest taką alternatywą, tak samo biega, walczy o piłkę, tak samo przyjmuje ją, tak samo potrafi czasem wyłuskać piłkę przeciwnikowi i podać celnie do przodu. Z Ruchem stawiając na Gueriera i Boguskiego, to licząc ich po 1/2 piłkarza graliśmy w "10", jak zszedł Ostoja, zaczęliśmy grać w "9", po zejściu Brożka było jeszcze słabiej.... Ten mecz o dziwo mogliśmy wygrać - niestety Brożek nie wykorzystał 2 setek, gdyby wykorzystywał wszystko nie grałby dzisiaj za frytki w Wiśle. Ponadto Miskiewicz dzisiaj od początku spotkania był zadziwiająco niepewny - słabe wybicia/piąstkowania. Bunoza jak zobaczył na boisku Osmana, to chyba przypomniał sobie dawną taktykę "dzida do przodu". Na remis zamiast zwycięstwa złożyło się wiele rzeczy, mimo bramki ze spalonego, Ruch nie może czuć się skrzywdzony, bo powinien po 1 połówce dostawać oklep 0:3 i tyle. Co zaś do twierdzenia, że Starzyńskiemu wyszedł "strzał życia" stwierdzam, że to nieprawda, obserwuję go 2 sezon i uważam, że on i Podgórski z Piasta wykonują stałe fragmenty gry o wiele lepiej niż nasz Garguła i zamiast przedłużać kontrakt Gargule, lepiej byłoby ściągnąć jednego z nich - na ligę są już dobrzy, a wyższy poziom gry jest dla nich osiągalny. Podsumowując biorąc pod uwagę, że na zwykłym poziomie z wygranych meczów zagrali jedynie Głowa, Burliga (mimo wyeliminowania Ostoji), Sarki + Ostoja+ Brożek (w pierwsze połowie), to remis należy uznać za cud. Aha i Boguski w sumie zagrał na swoim poziomie prezentowanym w poprzednich meczach (wyjątek - Lechia), ale ten poziom jest wg mnie raczej słaby..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
OT/
I(...) orzechów nie potrzebuje gryźć, jeno je na ławie ułoży i z nagła przysiędzie, to ci się wszystkie tak pokruszą, jakobyś je młyńskim kamieniem przycisnął". ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pan Sławek powiedział w L+E, ze nie było karnego dla Ruchu. Janoszka sam się obkrecil wokół własnej osi.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|