|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jak oceniasz mecz z Polonią Warszawa? | |||
| Nie ma lepszego meczu w tym seoznie na przełamanie i efektowne zwycięstwo! |
|
26 | 14,13% |
| Mecz jak mecz, znowu się pomęczymy ale wygramy! |
|
74 | 40,22% |
| Z taką grą - remis będzie dobrym rezultatem. |
|
32 | 17,39% |
| ''Czarno'' to widzę, porażka mnie nie zdziwi.. |
|
52 | 28,26% |
| Głosujących: 184. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Chude lata nadeszły, a co myśleliście, że zawsze będzie kolorowo? Trzeba wspierać drużynę i tych młodych chłopaków, żeby za kilka lat nawiązali do dawnej WISŁY. ch.uj z wynikami, Wisełko, jesteśmy z wami! ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
brylant17;1273367. napisał(a):
Trzeba zacząć się rozglądać po drugiej stronie tabeli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
qioto natychmiast do wyj...nigdy wiecej takich zawodnikow nawet w piascie gliwice, cham i burak
co do reszty to szkoda gadac, caly tydzien czekania poszedl sie j... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdzie ta Twierdza R22? Mieliśmy wygrywac u siebie a znów przegrywamy. Mam po prostu tego dosć. Bedziemy walczyć o srodek tabeli. Spalić ,zakopać wyrownac i zakończyc to wszystko.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Fatalny mecz w naszym wykonaniu. Jedynie bramka przepiękna na otarcie łez, w szczególności podanie.
Były jakieś przebłyski ale to za mało, Probierz chyba przesadził z ilością młodzieżowców wpuszczonych jednocześnie. Dramatycznie słaby mecz Chaveza. Pereiko też był elektryczny. 1 bramka Polonii po rzucie wolnym po beznadziejnym faul tego 1, 2 po klopsie Pereiki... Graliśmy słabo, dobre 20-30 minut w meczu to za mało. Na plus, Szewczyk, Chrapek, Iliev. W szczególności ten pierwszy bardzo mnie zaskoczył na plus, pokazał parę nieszablonowych zagrań i że warto dawać mu szanse. Quioto debilny faul, chłopak nawet nie przebił się jeszcze do jedenastki a już będzie musiał od niej odpocząć. Z resztą ten faul obrazuje co młodzian ma w głowie, niezły odpał z niego. Sobolewski to już nie te lata, jego można wpuścić na końcówkę kiedy trzeba powalczyć, bo niestety Sobol się skończył. Nie piłkarsko - bo jak zawsze był przeciętny w kreowaniu gry, tak nadal jest. On się skończył kondycyjnie i szybkościowo. Niestety. Mam do niego ogromny sentyment i szacunek za grę w Wiśle od początku do końca, ale czas na zmiane wachty. Decyzje Probierza o wyjściowym składzie specyficzne, z jednej strony jak ogra takiego Chrapka czy Szewczyka, czy nawet Kamińskiego to Wisła może mieć pociechę na lata, z drugiej - u nas jest tak niesamowite parcie na wynik tu i teraz, że może stracić posadę zanim kogokolwiek wykreuje.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 31.08.2012 o godz. 21:38.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy wygrywasz czy nie , zawsze ja kocham cie.
W moim SERCU WISLA, I na dobre I na zle ! WISLA !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Podstawowym kłopotem Wisły jest to ,że nie ma niestety napastników i nie ma trenera.O dyrektorze sportowym nie wspomnę bo wszyscy wiedzą. Przyczyny klęski w zeszłym sezonie są ogólnie znane. Władze klubu nie zrobiły dokładnie nic aby szereg mankamentów usunąć. Ba ... chaos jaki zafundował nam Bednarz swoją niekompetencją i deficytem elementarnej konsekwencji ,patologię pogłębił. Wisła miała i nadal ma taki zasób kadrowy i trenera ,który pozwala na w miarę regularne remisy , incydentalne zwycięstwa przy sporej dozie szczęścia oraz prawdopodobne serie porażek z drużynami teoretycznie "gorzej notowanymi" czy "nie będącymi faworytami". Niestety. Przy takim scenariuszu naprawdę sporym "sukcesem" będzie powtórzenie miejsca z poprzedniego sezonu. Po wielce szczęśliwym zwycięstwie z GKS Bełchatów napisałem na chacie ,że jestem zadowolony bo zdobyliśmy ważne trzy punkty ,które później mogą pomóc ,w razie ścisku w strefie spadkowej, w utrzymaniu. Część z was się śmiała , część mnie wyklęła od najgorszych pesymistów i wałów. Jak będzie na końcu się przekonacie sami. Co więcej wielu tutaj kibiców racjonalizuje sobie obecną sytuację analogią do beznadziejnego sezonu 2006/2007. Też miejsce ósme , słabo!!! No ale !!! W 2008 roku już Mistrz Polski wraca pod Wawel i 14 punktów przewagi na drugą Legią. To są zupełnie inne epoki. Inne epoki. - to co napisałem po meczu z PBB stale aktualne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
To co zagrał Sobolewski dziś to kryminał, co podanie to niecelne, z taką formą on nie powinien wstawać z ławki.
Poza tym Chavez - to jest piłkarz? To jakiś parodysta, błąd za błędem. Głowacki nie wiele lepiej, gdzie te jego doświadczenie? Dał się ogrywać jak dziecko... Pareiko? Gol zawalony + ewidentny karny i czerwo. A poza tym sytuacja z II golem przypomina mi gol co nam GKS Belchatow wbił. Przy pierwszym golu dzisiaj dla tych szmat też się nie popisał, myślę że mógł to obronić. No to teraz troche plusów: - Iliev, ciągnął gre, próbował ile mógł. - Szewczyk, w drugiej połowie naprawdę ładnie, no i tak genialna asysta - Burliga chyba też na plus, ładnie do przodu ciągnął. Cóź, jest jak jest, ale wielki szacunek za hymn w doliczonym czasie! CZY WYGRYWASZ CZY NIE.... ![]() 111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków "Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie." '27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Brak slow na to co pokazali dzis szalency z Hondurasu. Szczegolnie koszmarny popis nieudolnosci, braku rozumu i umiejetnosci Chaveza zapadnie mi na dlugo w pamieci. To jest totalny amator i mam nadzieje, ze nawet Probierz nie jest na tyle glupi aby go jeszcze kiedys wystawic
Co do samego meczu, to mozna jedynie powiedziec, ze jacy pilkarze takie wyniki, jaki trener taka gra. Przyjedzie ktos z nizszej polki w stylu Belchatowa, to znowu powalczymy o jakies punkty ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
jeżeli to ma to tak dalej wyglądać to może jednak p. Cupiał jednak zdecyd uje się zakończyć swoją działalność w klubie Wisła Kraków
Doceniam fakt, że łożył na klub swoje pieniądze (nie do końca łożył - bo przecież dzięki pożyczkom tych pieniędzy nie stracił bezpowrotnie jak JW), ale może jednak jego wyjście z klubu będzie jedynym sensownym posunięciem. Niech sprzeda pozostałych graczy z pierwszej jedenastki za jakiekolwiek pieniądze, spłaci resztę długów - bo mam wrażenie, że te długi rosną niczym u lichwiarza (cały czas się mówi o 80 mln zł) chociaż regularnie teoretycznie są spłacane. Wisła grając w 2 lidze utrzyma się z samych kibiców i rozpocznie walkę od nowa o odtworzenie klubu. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Coz, niespodzianki przy Reymonta nie bylo. Polonia ma lepszych pilkarzy, lepiej prezentowala
sie w poprzednich dwoch kolejkach, jak powiedzial ich trener przed meczem przyjechali tutaj po 3 punkty oraz dyktować warunki i swoj plan zrealizowali w 100% ale tak naprawde to kogo oni mieli się bać ? Nigdy nie spadnie, Wisełka nigdy nie spadnie !!! ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
I to wszystko w temacie jechania po Bednarzach i trenerach...
Gorzej byc nie moze? Owszem, może.... ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ryba psuje się od głowy. Dopóki Wisłą rządzi człowiek zachowujący się jak pojeb, lepiej nie będzie. Z taką grą jak dotychczas będzie ciężko o powtórkę miejsca z ubiegłego sezonu, nie mówiąc o mistrzostwie ligi inwalidów. Najwyżej zmieni się parę razy trenera i sprowadzi 2-3 niby-grajków za paczkę fajek. Tylko kibiców będących z drużyną na dobre i na złe szkoda. Oni jedni pokazują, że im zależy.
![]()
Kurde faja!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Pareiko (2) - nic nie wybronił, zawalił 1. bramkę, mógł jeszcze drugą, ale sędzia ślepy
Burliga (1) - kręcony tak niemiłosiernie, że jest w połowie drogi do Chin Chavez (1) - DNO Głowacki (2) - najlepszy na tle reszty, zablokował jeden celny strzał Frederiksen (1) - to on grał? Wilk (1) - może 2 odbiory piłki, z przodu totalne zero Sobolewski (2) - ocena wyższa tylko za ambicję, że nie zszedł mimo braku sił i starał się rozgrywać Iliev (3) - jest w formie, ale nie miał z kim grać Szewczyk (3) - pierwszą połowę przespał, w drugiej parę razy pokręcił obrońcami (miał więcej udanych dryblingów w tym meczu niż Kirm w całym poprzednim sezonie) Genkov (2) - walczył, ale nie miał z kim grać Kamiński (1) - niestety spalił się totalnie, oby w następnych meczach grał już na większym luzie, bo papiery na granie ma Garguła (2) - trochę w środku pola powalczył, ale raził niedokładnością Chrapek (3) - widzi na boisku dużo, ładnie współpracował z Ilievem, brał na siebie ciężar gry, ale dość często ponosiła go młodzieńcza fantazja, czego efektem były straty Quioto (0) - miał być brak oceny, ale za debilną czerwoną kartkę dostaje 0 ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No to po mojemu:
Pareiko 1/10, dałbym szansę w następnym meczu Miśkiewiczowi, gorzej by nie zagrał, a Pareiko najstarszy w drużynie Burliga 3/10, nieźle w ofensywie, słabo w defensywie Chavez 1/10, tragicznie, mijał się z piłką, źle podawał, nie trafiał, faulował, masakra. Głowacki 6/10 - on sam w obronie nie wystarczy, przydałby mu się... Baszczyński. Frederiksen 3/10 - vide Burliga, po jego podaniu w I poł. Genkow powinien strzelić zamiast podawać. Sobolewski 2/10 - najsłabsze spotkanie Sobola jakie widziałem, zastanawiało mnie czemu to nie on zszedł w przerwie, a Wilk, beznadziejne podania, mało odbiorów, wiem, ze walczył, ale to nie wystarczyło Wilk 3/10 - w defensywie moim zdaniem lepszy od Sobolewskiego, w ofensywie tez probował poklepać przed przerwa Gargula 4/10 - przecietna ta zmiana, pare dobrych dosrodkowan, kilka razy poklepal, ale pare razy tez zle podal, gdzie jego podanie miało kluczowe znaczenie Chrapek 6/10 - z tej mąki będzie chleb, był pod grą, kilka nieszablonowych, dobrych zagrań Szewczyk 6/10 - GENIALNA asysta przy bramce Ilieva, ładnie szarpał, ma przestoje, ale z tej mąki też będzie chleb Iliev 7/10 - klasyka w jego wykonaniu, oprócz bramki, bo tych mało strzela, chyba najlepszy, zwłaszcza w pierwszej części Genkow 3/10 - walczył, skakał do tych główek, aż szkoda go było, bo rzadko kiedy, ktoś te główki zbierał, miał swoją szansę w pierwszej połowie Kamiński 1/10 - jeszcze nie pora, trochę popressował, raz głupi faul i tyle go było widać. Quioto 0/10 - chamstwo niebywałe, prostak olbrzymi... już jeden Honduranin, Chavez, miał podobne wejście w ligę, że go zawieszono na kilka spotkań. W następnym meczu wyszedłbym Miśkiewicz - Burliga, Głowacki, Bunoza, Frederiksen - Szewczyk, Melikson, Uryga, Chrapek, Iliev - Genkow.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.08.2012 o godz. 21:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Probierz zupełnie nie trafił ze składem w 1. połowie: 2 def. pomocników przy 4 4 2 jest mocno kontrowersyjne. Skład z drugiej połowy zdecydowanie lepszy, ale mecz kończyliśmy praktycznie w 10 bo niezdolnego do gry na 100% Sobola nie można było zmienić.
Co mnie zdumiewa to składana na prędce Polonia grała dużo bardziej zespołowo, piłkarze się rozumieli i wspólpracowali. Wisła pod tym względem wyglądała dużo gorzej. Probierz ma teraz dwa tygodnie na wyciąganie wniosków z porazki... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@filemon: skoro w takim meczu Iliev dostaje od Ciebie 8, to na jaką ocenę zasłużył Wszołek, Teodorczyk czy i innej beczki - Falcao? Odpowiednio 14, 16, 24?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie miejcie mi tego panowie za złe, ale dzisiejsza porażka była dla mnie tak pewna, że postawiłem na zwycięstwo Polonii jak na pewniaka. A przy kursie 4,25 inny ruch byłby zbrodnią...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() To, że Iliev zagrał dobrze i strzelił bramkę to jedno. On jest głównie od ofensywy, nie od defensywy. Z zadania się wywiązał. Wszołek i Teodorczyk też. Oni dostaliby ode mnie po 9tce. Nie wiem jak zagrałby Falcao, bo go na boisku nie było, ale musi być coś z Tobą srogo nie tak, że wyskakujesz z Falcao. Co on ma do tego? Nie wiesz jak by zagrał, oprócz tego, że nie zagrałby w meczu Wisła-Polonia nigdy. Oceniam na skalę TM-E, nie na skalę światową, bo każdy by dostał wtedy 1 lub 2 i noty nie odzwierciedlałyby tego, jak kto zagrał i kto od kogo był lepszy. Natomiast nie wiem jak dobrze musiałby zagrać Głowacki, by u Ciebie dostać coś wyżej niż 2. Edit: ah, ocena "Frederiksen 1 - to on grał?" wszystko wyjaśnia, leć do optyka, potem pogadamy.
Ostatnio edytowane przez filemon : 31.08.2012 o godz. 21:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja wiem, że was Cupiał tak wyszkolił , że po porażce najlepiej zwolnić trenera bo tak najłatwiei i taniej. Ale to nie jest jakiś obowiązujący w profesjonalnej piłce trend. Także lepiej dać trenować Fasterowi w spokoju. Nic jego zwolnienie nie da, ale wiadomo, że.post utonie w morzu jęków ludzu chorych na amnezje. Nie pamiętających kilkunastu trenerow jacy sie przewineli i że dało to niewiele. Dla mnie taki ruch ze strony bc to kojarzy mi się z sytuacją kiedy chory bierze tabletke przeciwbólową. Niby na chwile pomaga, ale wraca, bo przyczyna nadal pozostała niewyleczona. I tak się sytuacja powtarza i powtarza aż się człowiek wyniszczy.. Jak wyniszcza Cupiał Wisłę. Kibice muszą to wreszcie zauważyć i się ocknąć z tego letargu i uwielbienia (bo nie wypada dobrodzieja winić)
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Rozpierd*lanie wszystkiego przez Jaśnie Panującego Cupiała i sabotażyste Łysego w końcu zaczyna przynosić efekty. Po dzisiajszym meczu w tej drużynie nie ma nikogo na kim można by pokładać nadzieje albo budować drużyne. Częśc wypalona, Sobol już niestety po godzinie ledwo chodził, druga częsc tych, których łysol nie zdążył sprzedać za karton fajek i trzecie część tzw zdolnej młodzieży z której jedynie Szewczyk i Chrapek coś grali, reszty by nie wzieła nawet Termalica. Chavez to tatalna porażka czy on miał choć jedną dobrą interwencje? A Qiuoto myślałem że będzie wzmocnieniem ale jak on po wejściu na boisko z ławki w meczu w którym kompletnie drużynie nie idzie pokazać sie i walczyć o pierwszy skład odpierdala coś takiego. Komisja ligi zawiesi go na 100% pytanie na ile meczów, a gośc sory szczyl powinien jeszcze dostac po kieszeni od klubu za takie zachowanie.
Jednym słowem jesteśmy w dupie, bez Meliksona nie jesteśmy w stanie choćby zremisować na włanym stadionie z drużyną, która jeszcze miesiąc temu praktycznie nie istniała. Nawet nie chce myśleć do czego to wszystko zaczyna zmierzać bo z roku na rok jest coraz gorzej w klubie i to nie tylko jeśli chodzi o gre czy wyniki ale przede wszystkim zero pomysłu. Cupiał ewidentnie pakuje manatki sprzedając każdego kto umie chociaż prosto kopnąc piłke, szkoda że przy okazji doprawdzi nasz ukochany klub do kompletnej ruiny ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Ja bym powrócił na taktyke 1x4x2x3x1
-------------------Pareiko---------------- Burliga - Głowacki - Bunoza - Frederiksen ----------------Uryga - Wilk-------------- -----------Szewczyk-Chrapek-Melikson ----------------------Iliev |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ciezkie czasy nadeszły no cóż ...... poradzic. Mecz w naszym wykonaniu tragiczny najgorsze to to ze nic nie zapowiada ze bedzie lepiej:( Szacunek za doping dla ludzi na stadionie
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Świetna zorganizowana gra Polonii, bardzo dobra gra w ofensywie kilku graczy czarnych koszul + kompletny chaos, zamęt u nas - nie tylko odnośnie samej gry ale także i zmian oraz brak rozgrywającego w 1 połowie i mamy rezultat. Zauważcie, że w strzałach tyle samo, posiadanie piłki 61%-49% na korzyść Wisły i to głównie brak odpowiedniej koordynacji zdecydował o wyniku.
Jak dla mnie po za Szewczykiem(który miło zaskoczył) wszyscy zagrali źle, nawet Iliev(któy też notował przestoje i głupie zagrania) natomiast w Polonii całą drużyna zagrał bardzo solidnie i to wystarczyło. Probierz też dał dzisiaj ciała. P.S. Błagam nie płaczcie już teraz, bo 2 sezony temu, jesienią na stadionie po którymś szczęsliwie wygranym meczu spiewaliśmy "Wisełko nigdy nie spadniesz". Wtedy sytuacja nie tylko w tabeli ale przede wszystkim kadrowa była dużo gorsza niż teraz. Na wiosnę świętowaliśmy mistrzostwo. Co nie zmienia sytuacji że na dzień dzisiejszy sytuacja jest zła i trzeba ją szybko skorygować. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@filemon:
gdyby w Polonii grał Falcao, po tym meczu miałby pewnego złotego buta ![]() Co tu dużo gadać - Głowacki zagrał źle: odbiorów miał może 5, miał dużo głupich fauli w środku pola, dał się wyprzedzać napastnikom, przegrywał pojedynki główkowe. Dostał 2 tylko dlatego, że zablokował kluczowy strzał, po którym mogła paść bramka i mimo wszystko jako jedyny z obrońców starał się rozgrywać. Zresztą Arek daje się po powrocie przestawiać jakby ważył 40 kg... nie mówię tu np. o Dwaszwilim, bo to bydle niesamowite, ale już ten dzieciak z Podbeskidzia potrafił go przepchać. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Myslalem, ze uda sie urwac remis, ale to tez przeroslo tych kopaczy. Trzeba miec krzte ambicji, zeby cos osiagnac. Przykra sprawa, co sie dzieje. Ale patrzac na sklad, to inny wynik, niz ten dzisiejszy bylby niespodzianka. DyskoPolo ma pilkarzy, o ktorych na chwile obecna mozemy pomarzyc(typu Wszolek czy Dwaliszwili) i za ktorych pewnie dostana spora sumke. Moze zdarzy sie jakis cud i doczlapiemy do tego 3 miejsca, tylko kim? Nie ma kto strzelac, nie ma kto podawac, a dodatkowo wszyscy sa na sprzedaz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Dno i pięć metrów mułu... To ma być ta nowa Wisła
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
jak dzieci we mgle gdybym chcial zwolnic trenera to zagrabym tak jak oni dzisiaj nie wiem moze lepiej grac jednym napastnikiem bo cale to 442 to chuja daje ani sytlacji ani goli a z tylu w.......
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Quioto - doskonale rozumiem chłopaka i wybaczam czerwoną kartkę, mnie też by nerwy puściły z tego wszystkiego . Za to Garguła, za to że popchnął Quioto jak schodził, powinien dostać z liścia - ten gość jest bezpłciowy. Cała reszta no comments...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|