|
|||||||
| Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
CzytajĄc ze zrozumieniem moŻesz wiĘcej wiedzieĆ, to naprawdĘ nie jest trudne. W podstawÓwce i przedszkolu tego uczĄ... Dlatego zapytaj potomstwo ( jeŻeli takie posiadasz) o przeczytanie moich postÓw jak sam ich nie rozumiesz... Pozdrawiam ciĘ cobra.
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
Moim prawem jest to, że jeśli chce dopingowac mój klub to z niego korzystam i drę morde krzycząc "w moim sercu Wisła" Solidaryzować to ja się moge z ludźmi, którzy są mi bliscy a nie z każdym kto powie, że "lubi piłkę nożną i nie rzuca krzesełek" |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Proste pytania: czym aż tak bardzo zawinili Ci piłkarze Wisły, że chcesz ich olać w takim ważnym dniu? A może czymś zawinił Ci trener? Czym zaskarbiła sobie u Ciebie sympatię Cracovia, że chcesz jej ułatwiać zadanie? |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
jak dla mnie te osoby, które zasiadały na G i gwizdała na kibiców Wisły to zwykłe gnojki i marionetki pseudoli z warszawy i poznania, nie ma co z nimi się kłócić, ich trzeba wyrzucić ze stadionu. Nigdy w całej historii klubu nie było takiego zhańbienia barw klubowych, a wszystko przez pajaców, którzy wspierają chuliganów, tym osobom chyba się coś pomyliło bo kibic jest od kibicowania, a nie bawienia się w politykę, chyba, że ma na celu jakiś interes, a skwk jak widać popiera ten protest nic nie pisząc na ten temat, więc dla tych ludzi liczy się kasa i władza, nie dobro klubu
|
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=190 Tu mój drogi to napisałeś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
99% komentarzy za protestem ale nie w obecnej formie. O taką właśnie ciszę, kulturkę bez dopingu i opraw zabiegał Donald Tusk wraz ze swoją spółką. Trudno się więc z tymi 99% procentami nie zgodzić. Nie tędy droga.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Generalnie jako obecnie już piknik nie wypowiadam się w tematach kibicowskich, ale tutaj robię wyjątek.
Mam nadzieję że w niedzielę będzie w miarę normalny doping. A wybrana przez jakąś grupę kibiców forma protestu jest dla mnie absurdalna. Gdyby np. Tusku z jakiś powodów chciał walczyć powiedzmy z narciarzami (bo jeździ hołota po pijaku, śmieci pełno, środowisko się niszczy) to czy w ramach protestu przestalibyśmy jeździć na nartach? No jaja jakieś. Jak się komuś działania władzy nie podobają to są różne metody wpływu, a najprostsza możliwość pojawia się akurat w tym roku, bo wybory mają być. Mam dać satysfakcję Tuskowi i Michnikowi że w milczeniu obejrzę derby a wybiórcza z tvn powiedzą mi jaki ten mistrz słaby w tym roku? no bez jaj... Ale widać że ogłupianie społeczeństwa przynosi wymierne efekty... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
"Lubi piłkę nożną i nie rzuca krzesełek" i pomimo tego zamyka się mu stadion, bo 20 osób rzuciło bydgoskim krzesełkiem. Teraz powinieneś mnie zrozumieć. Nie wierzę w to co dzieje się w tym smutnym kraju. Jeśli dzisiaj pojadę Piastowską i potrącę pieszego, "mam nadzieję",że "władzia" zamknie tę ulicę, w imię tej samej metody odpowiedzialności zbiorowej. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jakie jest stanowisko SKWK i UW ?
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
narazie chyba nie ma oficjalnego stanowiska.
nawet nie wiadomo czy to oswiadczenie OZSK to rzeczywiscie ich oswiadczenie czy nie.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 13.05.2011 o godz. 14:31.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ile osób zobaczy 'protest kibiców'
Przecież nikt poza kibicami nie wie o żadnym proteście, a osoby które coś tam słyszały są przekonane o słuszności zamykania stadionów. Bo w telewizorze puścili im fragmenty z Bydgoszczy okraszone odpowiednim komentarzem. Ludzie nie mają pojęcia co się dzieje na stadionie podczas meczu, że to dla nas jest sposób spędzenia miło czasu, w towarzystwie znajomych. Nie przychodzimy na mecz napier***ać się z policją tylko dopingować. Dlatego stadion niech pozostanie stadionem i doping pozostanie nierozłączną częścią meczu piłkarskiego. Protest na trybunie to jakiś żart, który mało kto zobaczy. My, kibice, jeżeli chcemy zwrócić uwagę na to jak jesteśmy traktowani przez rząd, media i organy smerfów, musimy dotrzeć do zwykłych ludzi. Jak? Ano ruszyć dupy na ulice i zacząć protestować, kulturalnie ale głośno. Niech wiedzą, że jesteśmy też zwykłymi ludźmi i potrafimy się solidaryzować nie tylko na czas meczu, ale poza stadionem też. Pedały i inne wynalazki, organizują marsze, pikiety i potrafią zwrócić na siebie uwagę innych, niezwiązanych ze swoim środowiskiem. W ten sposób są w stanie walczyć o swoje prawa. Czy ktoś by zauważył, że mają jakieś swoje problemy (czyt. dyskryminacja itp.) gdyby protestowali tylko w swoim środowisku (czyt. kluby dla pedałów itp.). Raczej mocno w to wątpię, rozchodziło by się bez rozgłosu to co robią, czego chcą. DLATEGO JEDYNYM ROZSĄDNYM ROZWIĄZANIEM JEST NAGŁOŚNIENIE NASZEGO PROBLEMU WŚRÓD ZWYKŁYCH ZJADACZY CHLEBA, NIE MAJĄCYCH POJĘCIA O GRUPACH ULTRAS I ZWYKŁYCH PIKNIKACH. Manifestowaniem, swojego niezadowolenia możemy jedynie doprowadzić do wycofania się sponsorów i jeszcze głębszego zakopania w mule naszego sportu narodowego. btw. ile jest prawdy w słowach Basałaja o kibicach, których on sobie może zamienić... 'jak nie wy to oni.' |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam pytanie. Kto z Was idzie jutro na 16 na trening? Mam nadzieję, że pójdziecie i pokażecie swoją miłość do Wisły. Chyba że kieruje Wami tylko chęć dokopania Makabi. Więc jak Panowie? Kto jutro będzie? ![]()
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Ok Worcesterze.
Skoro mamy mówić mądrze to pogadajmy konstruktywnie i konkretnie. Po pierwsze. Tusk podjął pewne kroki względem klubów i środowiska kibiców. Wolnośc polega na tym, że każdy może inaczej tą decyzje oceniać. I bolesna prawda jest taka, że: Fakt, że różne osoby różnie tę decyzje oceniają powoduje, że NIE BĘDZIE NIGDY JEDNOŚCI. WIELE OSÓB TU PISZE O TYM, ŻE POWINNIŚMY BYĆ SOLIDARNI LUB ZJEDNOCZENI. WYBACZ ALE TO SĄ PUSTE SŁOWA. OJCIEC CO PRZYCHODZI NA MECZ Z DZIECKIEM NIGDY NIE BĘDZIE W JEDNOŚCI Z KIBICEM CO LUBI USTAWKI. JEDYNA RZECZ, KTÓRA ICH ŁĄCZY TO KLUB, KTÓRY "KOCHAJĄ" ALE INTERESY I OCENA NA PRZYKŁAD TEGO CO ZROBIŁ TUSK BĘDZIE ICH RÓŻNIĆ. NIE NARZUCAJMY WIĘC TATUSIOWI Z DZIECKIEM BY PROTESTOWAŁ PRZECIWKO TEMU PRZECIWKO CZEMU PROTESTUJE KIBIC OD USTAWEK JEŚLI JAKAŚ GRUPA MYŚLĄCA PODOBNIE CO DO TEGO CO ZROBIŁ TUSK CHCE ZAPROTESTOWAĆ TO NIE CH PROTESTUJE ALE TAK BY NIE MIESZAĆ TYCH KTÓZY PROTESTOWAĆ NIE CHCĄ SZANUJE, FAKT, ŻE NIEKTÓRZY CHCĄ PROTESTOWAĆ. SZANUJE ICH INNE NIŻ MOJE ZDANIE. ALE NIECH MOJE ZDANIE I POSTĘPOWANIE BĘDZIE SZANOWANE I NIEOGRANICZANE PRZEZ NIKOGO.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 13.05.2011 o godz. 14:33.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
protest może być, ale 10-15 min jak to miało miejsce w poprzednich latach, ale powinien przebiegać w ciszy, a po tym czasie powinien toczyć się doping non stop, ale nie to co stało się z lechem, zostały na wieki zhańbione nasze barwy przez ludzi myślących że jeśli założą koszulkę i szalik Wisełki już jej kibicują. Ten obrazek poszedł w Polskę i Świat, tego nie cofniemy i przez lata będziemy za to się wstydzić, my normalnie dopingujący kibice, a nie to łajno co gwizdało
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To Ty nie rozumiesz analogii albo zgadzasz się z tym, że na znak protestu będziesz później wyłączał silnik i pchał auto przez Piastowską i uznasz, że kogoś to obejdzie... Choć może w tym przypadku akurat ktoś to zauważy bo brak dopingu wszyscy WSZYSCY poza stadionem mają głęboko gdzieś czy on jest czy go nie ma... Bardziej chodzi w tym porównaniu o to, żeby pokazać jak idiotyczna jest ta forma prostu. A wyjeżdżanie z treningiem to odwracanie uwagi... sorry ale nie ze mną takie tanie zagrywki.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
kibice.net/forum napisał(a):
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jestem przekonany, że w niedzielę oglądamy na żywo ostatni mecz w tej rundzie.No chyba, że będzie klimat jak na siatkówce
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jedna prośba - jak już macie robić jakieś protesty i nie dopingować to zróbcie to po HYMNIE BIAŁEJ GWAZDY a nie przed nim !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Witek.
Popełniasz dalej ten sam błąd. Już tłumaczyłem Ci, że nie należy solidaryzować się z ludźmi, którzy demolują stadion, lecz z tymi normalnymi, którym zabrania się na mecze chodzić. Dałeś przykład ojca z synem. Świetnie! O takich ludzi właśnie chodzi. Dlaczego ojciec z synem, kibicując Śląskowi nie może pójść na mecz swojej ukochanej drużyny? Odpowiem Ci. Bo władza jest NIEUDOLNA i nie potrafi złapać kilku ludzi, którzy łamią prawo. Przypominam, że ta nieudolność jest finansowana z Twoich i moich podatków. Dodatkowo dostajemy ZAKAZ uczestniczenia w wydarzeniach, które kochamy. Nie życzę tego Wiśle, ale załóżmy, że zamkną nam stadion. Też będziesz chciał pokutować za złamanie paragrafu przez kilku ludzi? Punkt widzenia..i tak dalej. Dlatego teraz potrzebna jest solidarność kibicowska. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
1906 Poparcia NiKT NAM NIE ZABRONI DOPINGOWAĆ NASZA WISŁĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
1) Tylko protest poza stadionem ma szanse na jakikolwiek odzew w społeczeństwie, mediach i władzach. To co się dzieje na meczu nikogo poza kibicami nie obchodzi. 2) Protest z brakiem dopingu to NAJGORSZA z możliwych opcji - po pierwsze to działanie takie jakiego oczekują tuski tzn. "proszę, postraszyliśmy i jest spokój", a po drugie brak dopingu (dodatkowo wymuszany tak jak było na meczu z Lechem) alienuje "pikników". A udział "pikników" i jedność kibiców jest warunkiem koniecznym do powodzenia akcji protestacyjnych. 3) Kibice a kluby - nie przychodzenie na mecze, przeciwstawianie się klubom to też są pomysły od tzw. dupy strony. Przecież w tym sporze stoimy po tej samej stronie, tylko kluby czy Ekstraklasa (PZPN pomijam, bo im to bliżej do rządu - nie zależy im na piłce tylko na posadach i kasie) muszą działać politycznie i spokojnie. Oni nie mogą na dzień dobry iść na wojnę z władzą, bo wiedzą w jakim świecie żyjemy. Polska nie jest krajem demokratycznym, władzy nie zależy na sporcie w ogóle - przypomnijcie sobie bukmacherów i jak się sprawa skończyła - ich skasowano i wyrzucono z przestrzeni publicznej, wydymano polskie kluby, które straciły miliony, a automaty Rysia i Mira (od których zaczęła się afera) hulają w najlepsze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wydaje mi się ze zamkniecie wszystkich stadionow jest tylko kwestia czasu....
Popatrzcie http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html juz tu jest o tym mowa tylko rzad sie jeszcze troche boi bo nie wie na ile my jestesmy wstanie sie zjednoczyc i ile mozemy razem zdzialac. Podczas tej kolejki sprawdza jak sie zachowujemy czy faktycznie jestemy zdolni do tego zeby na kazdym stadionie protest trwal czy moze ktos sie wylamie i wtedy damy sygnal ze jednak mozna z nami postepowac jak sie chce. Tak czy siak obstawiam ze meczu z polonia na stadionie nie zobaczy nikt! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|