The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?
Nazwa użytkownika
Hasło

Jak? Gdzie? Kiedy? Pokój z informacjami na temat cen biletów, sposobu dojazdu do stadionu i tym podobnym. Jeśli szukasz informacji na taki temat - sprawdź najpierw tu. Pokój moderowany.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 14:04
CzytajĄc ze zrozumieniem moŻesz wiĘcej wiedzieĆ, to naprawdĘ nie jest trudne. W podstawÓwce i przedszkolu tego uczĄ... Dlatego zapytaj potomstwo ( jeŻeli takie posiadasz) o przeczytanie moich postÓw jak sam ich nie rozumiesz... Pozdrawiam ciĘ cobra.
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Stary 13.05.2011, 14:04
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Masz odpowiedź kilka postów wyżej, gdy tłumaczę to whistarowi.
Z przyjemnością Ci pomogę. Solidaryzujemy się z każdym kibicem, każdego klubu, który nie rzucił bydgoskim krzesełkiem.
Sorry ale jak dla mnie to troche za mało bym się z kimś solidaryzował...

Moim prawem jest to, że
jeśli chce dopingowac mój klub to z niego korzystam
i drę morde krzycząc "w moim sercu Wisła"

Solidaryzować to ja się moge z ludźmi, którzy są mi bliscy a nie z każdym kto powie, że "lubi piłkę nożną i nie rzuca krzesełek"
cobra1906
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 13.05.2011, 14:05
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
witek a gdzie napisałem że solidaryzujemy się z nimi?! Podaj jeden przykład!!! Solidaryzuje się ze wszystkimi dla których piłka nożna jest najważniejsza a którzy cierpią przez decyzje rządu... Ty do nich nie należysz bo całkowicie nie rozumiesz problemu... Po to żałożyłem ten temat żeby przedyskutować co i jak a nie usłyszeć że jestem idiota od jednego z was... Bo nie jestem nim na pewno... Nie obrażam was pod żadnym względem... A to co się działo na lechu mi się bardzo nie podobało... Chcę temu zapobiec na przyszłość właśnie taką wymianą zdań jak teraz prowadzimy...

Pozdrawiam!!!
PSYCHOL, napisałes do mnie cymbałku i szyderczo WY, więc zastanów sie nad tym kto kogo zaczął obrażać i zrozum, że 99% osób na tym forum (łacznie ze mną) rozumie twoje argumenty i się z nimi zgadza. Nie zgadzamy się jedynie z formą protestu, zrozum to do qwy nędzy wreszcie!!!!!!!!
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.05.2011, 14:05
dobrze, to zaproponuj formę protestu która będzie skuteczna. nie oglądanie telewizji?
Już Ci napisałem. Pójście na wybory. To jest czas na zajmowanie się polityką. Stadion służy do kibicowania a nie do politykowania. Cała Warszawa będzie się cieszyła, że udało im się popsuć nam świętowanie MP.

Proste pytania: czym aż tak bardzo zawinili Ci piłkarze Wisły, że chcesz ich olać w takim ważnym dniu? A może czymś zawinił Ci trener? Czym zaskarbiła sobie u Ciebie sympatię Cracovia, że chcesz jej ułatwiać zadanie?
Malikon
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 13.05.2011, 14:12
jak dla mnie te osoby, które zasiadały na G i gwizdała na kibiców Wisły to zwykłe gnojki i marionetki pseudoli z warszawy i poznania, nie ma co z nimi się kłócić, ich trzeba wyrzucić ze stadionu. Nigdy w całej historii klubu nie było takiego zhańbienia barw klubowych, a wszystko przez pajaców, którzy wspierają chuliganów, tym osobom chyba się coś pomyliło bo kibic jest od kibicowania, a nie bawienia się w politykę, chyba, że ma na celu jakiś interes, a skwk jak widać popiera ten protest nic nie pisząc na ten temat, więc dla tych ludzi liczy się kasa i władza, nie dobro klubu
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 13.05.2011, 14:12
witek a gdzie napisałem że solidaryzujemy się z nimi?! Podaj jeden przykład!!! ...

Pozdrawiam!!!
Mówisz ? Masz !
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=190

Tu mój drogi to napisałeś.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 14:13
99% komentarzy za protestem ale nie w obecnej formie. O taką właśnie ciszę, kulturkę bez dopingu i opraw zabiegał Donald Tusk wraz ze swoją spółką. Trudno się więc z tymi 99% procentami nie zgodzić. Nie tędy droga.
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2011, 14:16
Generalnie jako obecnie już piknik nie wypowiadam się w tematach kibicowskich, ale tutaj robię wyjątek.
Mam nadzieję że w niedzielę będzie w miarę normalny doping.

A wybrana przez jakąś grupę kibiców forma protestu jest dla mnie absurdalna. Gdyby np. Tusku z jakiś powodów chciał walczyć powiedzmy z narciarzami (bo jeździ hołota po pijaku, śmieci pełno, środowisko się niszczy) to czy w ramach protestu przestalibyśmy jeździć na nartach? No jaja jakieś.
Jak się komuś działania władzy nie podobają to są różne metody wpływu, a najprostsza możliwość pojawia się akurat w tym roku, bo wybory mają być.
Mam dać satysfakcję Tuskowi i Michnikowi że w milczeniu obejrzę derby a wybiórcza z tvn powiedzą mi jaki ten mistrz słaby w tym roku? no bez jaj...
Ale widać że ogłupianie społeczeństwa przynosi wymierne efekty...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.05.2011, 14:17
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale jak dla mnie to troche za mało bym się z kimś solidaryzował...

Moim prawem jest to, że
jeśli chce dopingowac mój klub to z niego korzystam
i drę morde krzycząc "w moim sercu Wisła"

Solidaryzować to ja się moge z ludźmi, którzy są mi bliscy a nie z każdym kto powie, że "lubi piłkę nożną i nie rzuca krzesełek"
Nie myślałem, że Tobie trzeba "łopatologicznie" tłumaczyć, bo mądry z Ciebie gość, co dało już się zauważyć. Ale spróbuję.
"Lubi piłkę nożną i nie rzuca krzesełek" i pomimo tego zamyka się mu stadion, bo 20 osób rzuciło bydgoskim krzesełkiem. Teraz powinieneś mnie zrozumieć.
Nie wierzę w to co dzieje się w tym smutnym kraju. Jeśli dzisiaj pojadę Piastowską i potrącę pieszego, "mam nadzieję",że "władzia" zamknie tę ulicę, w imię tej samej metody odpowiedzialności zbiorowej.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
DeadOrAlive
Senior Member

Stary 13.05.2011, 14:21
A jakie jest stanowisko SKWK i UW ?
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
thechris
Senior Member

Stary 13.05.2011, 14:23
Nie myślałem, że Tobie trzeba "łopatologicznie" tłumaczyć, bo mądry z Ciebie gość, co dało już się zauważyć. Ale spróbuję.
"Lubi piłkę nożną i nie rzuca krzesełek" i pomimo tego zamyka się mu stadion, bo 20 osób rzuciło bydgoskim krzesełkiem. Teraz powinieneś mnie zrozumieć.
Nie wierzę w to co dzieje się w tym smutnym kraju. Jeśli dzisiaj pojadę Piastowską i potrącę pieszego, "mam nadzieję",że "władzia" zamknie tę ulicę, w imię tej samej metody odpowiedzialności zbiorowej.
Nie masz racji. Nawet jak zamknie na chwile żeby zrobić pokazówkę to co? Wiadomo, że to pokazówka i zaraz będzie otworzona. W toku Twojego rozumowania na znak protestu będziesz później wyłączał silnik i pchał auto przez Piastowską... Tak wygląda ten protest z brakiem dopingu.
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.05.2011, 14:25
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Generalnie jako obecnie już piknik nie wypowiadam się w tematach kibicowskich, ale tutaj robię wyjątek.

A wybrana przez jakąś grupę kibiców forma protestu jest dla mnie absurdalna. Gdyby np. Tusku z jakiś powodów chciał walczyć powiedzmy z narciarzami (bo jeździ hołota po pijaku, śmieci pełno, środowisko się niszczy) to czy w ramach protestu przestalibyśmy jeździć na nartach? No jaja jakieś.
Jak się komuś działania władzy nie podobają to są różne metody wpływu, a najprostsza możliwość pojawia się akurat w tym roku, bo wybory mają być.
Mam dać satysfakcję Tuskowi i Michnikowi że w milczeniu obejrzę derby a wybiórcza z tvn powiedzą mi jaki ten mistrz słaby w tym roku? no bez jaj...
Hitler ze stalinem zrobili co swoje i wyszło jak jest. Władza poprawiła i mamy jakieś poł społeczeństwa rodem z Kałmucji( czyt. Kałmuków;-)) a naród to lubi. Widocznie taka nasza naiwna natura, że musimy robić to co guru-władza każe.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 14:26
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
A jakie jest stanowisko SKWK i UW ?
narazie chyba nie ma oficjalnego stanowiska.
nawet nie wiadomo czy to oswiadczenie OZSK to rzeczywiscie ich oswiadczenie czy nie.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 13.05.2011 o godz. 14:31.
Wisła Kraków
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.05.2011, 14:27
Ile osób zobaczy 'protest kibiców' Tyle ile będzie na stadionie? Tyle ile ogląda mecze w TV? Z całym szacunkiem, ale taka forma protestu nie wyjdzie dalej niż poza stadion. Co z tego ze Tusku się dowie, że kibice nie dopingowali w 'x' kolejce.

Przecież nikt poza kibicami nie wie o żadnym proteście, a osoby które coś tam słyszały są przekonane o słuszności zamykania stadionów. Bo w telewizorze puścili im fragmenty z Bydgoszczy okraszone odpowiednim komentarzem. Ludzie nie mają pojęcia co się dzieje na stadionie podczas meczu, że to dla nas jest sposób spędzenia miło czasu, w towarzystwie znajomych. Nie przychodzimy na mecz napier***ać się z policją tylko dopingować.

Dlatego stadion niech pozostanie stadionem i doping pozostanie nierozłączną częścią meczu piłkarskiego. Protest na trybunie to jakiś żart, który mało kto zobaczy.

My, kibice, jeżeli chcemy zwrócić uwagę na to jak jesteśmy traktowani przez rząd, media i organy smerfów, musimy dotrzeć do zwykłych ludzi. Jak? Ano ruszyć dupy na ulice i zacząć protestować, kulturalnie ale głośno. Niech wiedzą, że jesteśmy też zwykłymi ludźmi i potrafimy się solidaryzować nie tylko na czas meczu, ale poza stadionem też.

Pedały i inne wynalazki, organizują marsze, pikiety i potrafią zwrócić na siebie uwagę innych, niezwiązanych ze swoim środowiskiem. W ten sposób są w stanie walczyć o swoje prawa. Czy ktoś by zauważył, że mają jakieś swoje problemy (czyt. dyskryminacja itp.) gdyby protestowali tylko w swoim środowisku (czyt. kluby dla pedałów itp.).
Raczej mocno w to wątpię, rozchodziło by się bez rozgłosu to co robią, czego chcą.

DLATEGO JEDYNYM ROZSĄDNYM ROZWIĄZANIEM JEST NAGŁOŚNIENIE NASZEGO PROBLEMU WŚRÓD ZWYKŁYCH ZJADACZY CHLEBA, NIE MAJĄCYCH POJĘCIA O GRUPACH ULTRAS I ZWYKŁYCH PIKNIKACH.

Manifestowaniem, swojego niezadowolenia możemy jedynie doprowadzić do wycofania się sponsorów i jeszcze głębszego zakopania w mule naszego sportu narodowego.

btw. ile jest prawdy w słowach Basałaja o kibicach, których on sobie może zamienić... 'jak nie wy to oni.'
Worcester
Senior Member

Stary 13.05.2011, 14:28
thechris napisał(a):Wyświetl post
Nie masz racji. Nawet jak zamknie na chwile żeby zrobić pokazówkę to co? Wiadomo, że to pokazówka i zaraz będzie otworzona. W toku Twojego rozumowania na znak protestu będziesz później wyłączał silnik i pchał auto przez Piastowską... Tak wygląda ten protest z brakiem dopingu.
Wybacz, ale jeśli nie dostrzegasz analogii, wystawiasz się na śmieszność.
Mam pytanie. Kto z Was idzie jutro na 16 na trening? Mam nadzieję, że pójdziecie i pokażecie swoją miłość do Wisły. Chyba że kieruje Wami tylko chęć dokopania Makabi. Więc jak Panowie? Kto jutro będzie?
Janusz Szpotański
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Stary 13.05.2011, 14:30
Ok Worcesterze.
Skoro mamy mówić mądrze to pogadajmy konstruktywnie i konkretnie.

Po pierwsze.

Tusk podjął pewne kroki względem klubów i środowiska kibiców.
Wolnośc polega na tym, że każdy może inaczej tą decyzje oceniać.
I bolesna prawda jest taka, że:
Fakt, że różne osoby różnie tę decyzje oceniają powoduje, że NIE BĘDZIE NIGDY JEDNOŚCI.
WIELE OSÓB TU PISZE O TYM, ŻE POWINNIŚMY BYĆ SOLIDARNI LUB ZJEDNOCZENI.
WYBACZ ALE TO SĄ PUSTE SŁOWA.
OJCIEC CO PRZYCHODZI NA MECZ Z DZIECKIEM NIGDY NIE BĘDZIE W JEDNOŚCI Z KIBICEM CO LUBI USTAWKI.
JEDYNA RZECZ, KTÓRA ICH ŁĄCZY TO KLUB, KTÓRY "KOCHAJĄ"

ALE INTERESY I OCENA NA PRZYKŁAD TEGO CO ZROBIŁ TUSK BĘDZIE ICH RÓŻNIĆ.

NIE NARZUCAJMY WIĘC TATUSIOWI Z DZIECKIEM BY PROTESTOWAŁ PRZECIWKO TEMU PRZECIWKO CZEMU PROTESTUJE KIBIC OD USTAWEK

JEŚLI JAKAŚ GRUPA MYŚLĄCA PODOBNIE CO DO TEGO CO ZROBIŁ TUSK CHCE ZAPROTESTOWAĆ TO NIE CH PROTESTUJE
ALE TAK BY NIE MIESZAĆ TYCH KTÓZY PROTESTOWAĆ NIE CHCĄ

SZANUJE, FAKT, ŻE NIEKTÓRZY CHCĄ PROTESTOWAĆ. SZANUJE ICH INNE NIŻ MOJE ZDANIE.
ALE NIECH MOJE ZDANIE I POSTĘPOWANIE BĘDZIE SZANOWANE I NIEOGRANICZANE PRZEZ NIKOGO.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 13.05.2011 o godz. 14:33.
Malikon
Junior Member

Stary 13.05.2011, 14:33
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
99% komentarzy za protestem ale nie w obecnej formie. O taką właśnie ciszę, kulturkę bez dopingu i opraw zabiegał Donald Tusk wraz ze swoją spółką. Trudno się więc z tymi 99% procentami nie zgodzić. Nie tędy droga.
protest może być, ale 10-15 min jak to miało miejsce w poprzednich latach, ale powinien przebiegać w ciszy, a po tym czasie powinien toczyć się doping non stop, ale nie to co stało się z lechem, zostały na wieki zhańbione nasze barwy przez ludzi myślących że jeśli założą koszulkę i szalik Wisełki już jej kibicują. Ten obrazek poszedł w Polskę i Świat, tego nie cofniemy i przez lata będziemy za to się wstydzić, my normalnie dopingujący kibice, a nie to łajno co gwizdało
thechris
Senior Member

Stary 13.05.2011, 14:34
Wybacz, ale jeśli nie dostrzegasz analogii, wystawiasz się na śmieszność.
Mam pytanie. Kto z Was idzie jutro na 16 na trening? Mam nadzieję, że pójdziecie i pokażecie swoją miłość do Wisły. Chyba że kieruje Wami tylko chęć dokopania Makabi. Więc jak Panowie? Kto jutro będzie?
To Ty nie rozumiesz analogii albo zgadzasz się z tym, że na znak protestu będziesz później wyłączał silnik i pchał auto przez Piastowską i uznasz, że kogoś to obejdzie... Choć może w tym przypadku akurat ktoś to zauważy bo brak dopingu wszyscy WSZYSCY poza stadionem mają głęboko gdzieś czy on jest czy go nie ma... Bardziej chodzi w tym porównaniu o to, żeby pokazać jak idiotyczna jest ta forma prostu. A wyjeżdżanie z treningiem to odwracanie uwagi... sorry ale nie ze mną takie tanie zagrywki.
Malikon
Junior Member

Stary 13.05.2011, 14:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

taka prawda, ja tylko dodam, że tutaj najgłośniej gwizdali i protestowali ci którzy w poprzednich wyborach głosowali na tuskowatego i jego giermków
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2011, 14:35
kibice.net/forum napisał(a):
Z Forum Cracovii
"W Internecie pojawiło się oświadczenie mówiące o zawieszeniu, w ramach protestu, dopingu na wszystkich stadionach w Polsce. Mówi ono również o zrezygnowaniu z wieszania flag i nie pokazywaniu opraw. Wszystko to podpisano jako stanowisko OZSK w sprawie represji uderzających w środowisko kibicowskie. Problem polega na tym że w OZSK nikt o oświadczeniu nie wiedział...
.......................
Wisła Kraków
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2011, 14:36
Malikon napisał(a):Wyświetl post
taka prawda, ja tylko dodam, że tutaj najgłośniej gwizdali i protestowali ci którzy w poprzednich wyborach głosowali na tuskowatego i jego giermków
To też sztuka, uczyć się na błędach, umieć się do nich przyznać i wyciągać wnioski.
Raf 66
Member

Od: 04.2006

Stary 13.05.2011, 14:37
Jestem przekonany, że w niedzielę oglądamy na żywo ostatni mecz w tej rundzie.No chyba, że będzie klimat jak na siatkówce .
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 13.05.2011, 14:38
Raf 66 napisał(a):Wyświetl post
Jestem przekonany, że w niedzielę oglądamy na żywo ostatni mecz w tej rundzie.No chyba, że będzie klimat jak na siatkówce .
prędzej będzie klimat bez dopingu jak na meczach tenisa ziemniego, albo snookera, gdzie trzeba być cicho...
Ja_Kibic
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.05.2011, 14:39
Jedna prośba - jak już macie robić jakieś protesty i nie dopingować to zróbcie to po HYMNIE BIAŁEJ GWAZDY a nie przed nim !!
Worcester
Senior Member

Stary 13.05.2011, 14:39
Witek.
Popełniasz dalej ten sam błąd. Już tłumaczyłem Ci, że nie należy solidaryzować się z ludźmi, którzy demolują stadion, lecz z tymi normalnymi, którym zabrania się na mecze chodzić.
Dałeś przykład ojca z synem. Świetnie! O takich ludzi właśnie chodzi. Dlaczego ojciec z synem, kibicując Śląskowi nie może pójść na mecz swojej ukochanej drużyny? Odpowiem Ci. Bo władza jest NIEUDOLNA i nie potrafi złapać kilku ludzi, którzy łamią prawo. Przypominam, że ta nieudolność jest finansowana z Twoich i moich podatków. Dodatkowo dostajemy ZAKAZ uczestniczenia w wydarzeniach, które kochamy.
Nie życzę tego Wiśle, ale załóżmy, że zamkną nam stadion. Też będziesz chciał pokutować za złamanie paragrafu przez kilku ludzi? Punkt widzenia..i tak dalej. Dlatego teraz potrzebna jest solidarność kibicowska.
Janusz Szpotański
Ave 1906
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 13.05.2011, 14:40
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Ok Worcesterze.
Skoro mamy mówić mądrze to pogadajmy konstruktywnie i konkretnie.

Po pierwsze.

Tusk podjął pewne kroki względem klubów i środowiska kibiców.
Wolnośc polega na tym, że każdy może inaczej tą decyzje oceniać.
I bolesna prawda jest taka, że:
Fakt, że różne osoby różnie tę decyzje oceniają powoduje, że NIE BĘDZIE NIGDY JEDNOŚCI.
WIELE OSÓB TU PISZE O TYM, ŻE POWINNIŚMY BYĆ SOLIDARNI LUB ZJEDNOCZENI.
WYBACZ ALE TO SĄ PUSTE SŁOWA.
OJCIEC CO PRZYCHODZI NA MECZ Z DZIECKIEM NIGDY NIE BĘDZIE W JEDNOŚCI Z KIBICEM CO LUBI USTAWKI.
JEDYNA RZECZ, KTÓRA ICH ŁĄCZY TO KLUB, KTÓRY "KOCHAJĄ"

ALE INTERESY I OCENA NA PRZYKŁAD TEGO CO ZROBIŁ TUSK BĘDZIE ICH RÓŻNIĆ.

NIE NARZUCAJMY WIĘC TATUSIOWI Z DZIECKIEM BY PROTESTOWAŁ PRZECIWKO TEMU PRZECIWKO CZEMU PROTESTUJE KIBIC OD USTAWEK

JEŚLI JAKAŚ GRUPA MYŚLĄCA PODOBNIE CO DO TEGO CO ZROBIŁ TUSK CHCE ZAPROTESTOWAĆ TO NIE CH PROTESTUJE
ALE TAK BY NIE MIESZAĆ TYCH KTÓZY PROTESTOWAĆ NIE CHCĄ

SZANUJE, FAKT, ŻE NIEKTÓRZY CHCĄ PROTESTOWAĆ. SZANUJE ICH INNE NIŻ MOJE ZDANIE.
ALE NIECH MOJE ZDANIE I POSTĘPOWANIE BĘDZIE SZANOWANE I NIEOGRANICZANE PRZEZ NIKOGO.

1906 Poparcia NiKT NAM NIE ZABRONI DOPINGOWAĆ NASZA WISŁĘ
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 13.05.2011, 14:40
Malikon napisał(a):Wyświetl post
jak dla mnie te osoby, które zasiadały na G i gwizdała na kibiców Wisły to zwykłe gnojki i marionetki pseudoli z warszawy i poznania, nie ma co z nimi się kłócić, ich trzeba wyrzucić ze stadionu. Nigdy w całej historii klubu nie było takiego zhańbienia barw klubowych, a wszystko przez pajaców, którzy wspierają chuliganów, tym osobom chyba się coś pomyliło bo kibic jest od kibicowania, a nie bawienia się w politykę, chyba, że ma na celu jakiś interes, a skwk jak widać popiera ten protest nic nie pisząc na ten temat, więc dla tych ludzi liczy się kasa i władza, nie dobro klubu
takich jak Ty powinno się kastrować... robisz to samo co rząd, wszystkich do jednego wora. Idź, kup kiełbaskę i ochłoń człowieku a nie ubliżaj jak nie do końca znasz temat...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.05.2011, 14:42
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Ile osób zobaczy 'protest kibiców' Tyle ile będzie na stadionie? Tyle ile ogląda mecze w TV? Z całym szacunkiem, ale taka forma protestu nie wyjdzie dalej niż poza stadion. Co z tego ze Tusku się dowie, że kibice nie dopingowali w 'x' kolejce.

Przecież nikt poza kibicami nie wie o żadnym proteście, a osoby które coś tam słyszały są przekonane o słuszności zamykania stadionów. Bo w telewizorze puścili im fragmenty z Bydgoszczy okraszone odpowiednim komentarzem. Ludzie nie mają pojęcia co się dzieje na stadionie podczas meczu, że to dla nas jest sposób spędzenia miło czasu, w towarzystwie znajomych. Nie przychodzimy na mecz napier***ać się z policją tylko dopingować.

Dlatego stadion niech pozostanie stadionem i doping pozostanie nierozłączną częścią meczu piłkarskiego. Protest na trybunie to jakiś żart, który mało kto zobaczy.

My, kibice, jeżeli chcemy zwrócić uwagę na to jak jesteśmy traktowani przez rząd, media i organy smerfów, musimy dotrzeć do zwykłych ludzi. Jak? Ano ruszyć dupy na ulice i zacząć protestować, kulturalnie ale głośno. Niech wiedzą, że jesteśmy też zwykłymi ludźmi i potrafimy się solidaryzować nie tylko na czas meczu, ale poza stadionem też.
Dokładnie.

1) Tylko protest poza stadionem ma szanse na jakikolwiek odzew w społeczeństwie, mediach i władzach. To co się dzieje na meczu nikogo poza kibicami nie obchodzi.

2) Protest z brakiem dopingu to NAJGORSZA z możliwych opcji - po pierwsze to działanie takie jakiego oczekują tuski tzn. "proszę, postraszyliśmy i jest spokój", a po drugie brak dopingu (dodatkowo wymuszany tak jak było na meczu z Lechem) alienuje "pikników". A udział "pikników" i jedność kibiców jest warunkiem koniecznym do powodzenia akcji protestacyjnych.

3) Kibice a kluby - nie przychodzenie na mecze, przeciwstawianie się klubom to też są pomysły od tzw. dupy strony. Przecież w tym sporze stoimy po tej samej stronie, tylko kluby czy Ekstraklasa (PZPN pomijam, bo im to bliżej do rządu - nie zależy im na piłce tylko na posadach i kasie) muszą działać politycznie i spokojnie. Oni nie mogą na dzień dobry iść na wojnę z władzą, bo wiedzą w jakim świecie żyjemy. Polska nie jest krajem demokratycznym, władzy nie zależy na sporcie w ogóle - przypomnijcie sobie bukmacherów i jak się sprawa skończyła - ich skasowano i wyrzucono z przestrzeni publicznej, wydymano polskie kluby, które straciły miliony, a automaty Rysia i Mira (od których zaczęła się afera) hulają w najlepsze.
klusek89
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 13.05.2011, 14:42
Wydaje mi się ze zamkniecie wszystkich stadionow jest tylko kwestia czasu....

Popatrzcie http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html juz tu jest o tym mowa tylko rzad sie jeszcze troche boi bo nie wie na ile my jestesmy wstanie sie zjednoczyc i ile mozemy razem zdzialac. Podczas tej kolejki sprawdza jak sie zachowujemy czy faktycznie jestemy zdolni do tego zeby na kazdym stadionie protest trwal czy moze ktos sie wylamie i wtedy damy sygnal ze jednak mozna z nami postepowac jak sie chce. Tak czy siak obstawiam ze meczu z polonia na stadionie nie zobaczy nikt!
Malikon
Junior Member

Stary 13.05.2011, 14:43
ale worcester widać, że reprezentujesz umysłowo słabszych kibiców Wisły, bo powiedź mi jaki masz teraz pomysł, żeby na 1 rok przed Euro zrobić z gównem porządek jeśli tego gówna w każdym mieście jest za dużo, aż sie w szambie nie mieści? To co teraz robi rząd to zwykła propaganda(ta kadencja to tylko propaganda dla głupich ludzi), ale i "MUS" jaki trzeba zrobić. Kluby nie chcą współpracować z PZPN i Ekstraklasą ws. ustawy która już dawno jest wprowadzona, więc najlepszym wyjściem do zmuszenia klubów jest zamykanie stadionów. Chociaż nigdy tuskowatego nie lubiłem i nie popierałem to teraz w tej jedynej sprawie z nim się zgadzam, bo nie ma innego wyjścia, żeby to ogarnąć do czasu wyborów, bo o to tutaj chodzi, juz słupki poparcia im podskoczyły jak tylko wzięli się za to. Ja uważam, że stadiony powinny być zamykane dotąd, aż kluby nie zrobią wszystkiego co w ich mocy, ale kluby muszą dostać poparcie kibiców, żeby to zrobić, bo inaczej będzie to co na łazienkowskiej przez parę lat

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Jak? Gdzie? Kiedy?

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów