|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ja też po wczorajszym wyniku Legii biorę remis w ciemno, no ale zobaczymy - mam nadzieje że jednak Skorża zmotywował chłopaków i pokażą kawał dobrego piłki. Trzeba też niestety zacząć patrzeć za nasz plecy, ponieważ mimo wszystko Ruch i Polonia B. się powoli zbliżają...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Trzeba wygrać,myślę że Małecki ma coś do udowodnienia po reprezentacji...
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a ja liczę, że będzie to mecz duetu: Jirsak - Kirm
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co tu duzo mowic, ale nie biore pod uwage straty punktow we Wronkach. Juz nie mowie o tym jakie ekipy tam wygrywaly...Amica, to zupelnie inny zespol od tego z jesienni 2008r. Hmm, 2 : 1 lub 3 : 1 dla nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Prawda jest taka , że ten mecz pasowało by wygrać i to jak najwięcej sie da. Trzeba wziąść rewanż za zeszły sezon w którym ani razu nie wygraliśmy z Amicą.
Powód: Amicą
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 18.10.2009 o godz. 11:36.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja jakoś nie jestem przekonany że wygramy.Jest to ostatnia szansa dla Amici żeby pokazać , że jeszcze mogą powalczyć o mistrza.Ciąży na piłkarzach lodówy wielka presja ze strony kibiców jak i samych władz.Liczę na remis bądź minimalną wygraną.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Też nie jestem jakiś pewny wygranej. W sumie remis biorę w ciemno.
To jakie miejsce zajmuje Amika i z kim przegrywała nie ma żadnego znaczenia (czy we Wronkach wygrał z nimi Start Otwock czy coś podobnego), ten mecz rządzić się będzie własnymi prawami i nie ma tu miejsca na wyliczanki że Wisła zajmuje 1 miejsce a Amika 5? Poza tym jest to dla nich mecz o wszystko.. Ostatnio nie grało nam się z nimi łatwo.. Amika to coś jak Odra Wodzisław która nam jakoś nie podchodzi. Dobrze że Legia zremisowała bo w razie przegranej nie przybliży się tak bardzo... szkoda że ten mecz jest na TVP2 bo znów z nerwów pikawa będzie siadać, a mimo wszystko będzie korcić przełączyć z filmu na tvp2. podsumowując mogą sobie wygrać z nami nawet 10-0 , ważne żebyśmy zdobyli MP
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.10.2009 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Trzeba ich rozjechać 7-1 bo już nie mam siły słuchać że oni cały czas z nami wygrywają i że to im się należy mistrzostwo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A porażka Legii jeszcze bardziej powinna nas zmotywować do wygranej , wtedy to Legia by raczej na pewno już legła bo nie sądzę , że dogoniliby nas mając 10 pkt do nas straty , więc zwycięstwo będzie miało podwójny smaczek , ale jak ugramy remis to mimo nie dosytu nie będzie żle
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Skorża ma rację - każdy inny wynik, niż nasze zwycięstwo będzie porażką.
Amika jest w kryzysie i powinniśmy ją dobić. Ich ew. dobry wynik może ich uskrzydlić, przywrócić dobre morale i spowodować że zaczną nas gonić. Z czystej, matematycznej perspektywy jest to szansa na odskoczenie jednemu z głównych rywali na 14 punktów, tym samym praktycznie pozbawiając go szansy na tytuł. W dodatku Amika jest osłabiona kontuzjami, a jej gwiazdy (Stilić, Lewandowski, może już nie Peszko) są w słabszej formie. Wisła jest faworytem tego spotkania, takie są fakty. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ja wam tylko przypominam, że gramy bez Sobolewskiego w środku pola, a co jak co ale w meczu z Lechem, grającym piątką pomocników to będzie miało znaczenie. Dziś wiele będzie zależeć od Jirsaka i Diaza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Fakty są też takie, że z ostatnich 5 meczów z Lechem mamy bilans:
0 zwyciestw 2 remisy 3 porażki Po przerwie na mecze kadry Wisła nie zachwyca Przypominam sobie doskonale bardzo podobną sytuacje w zeszlym sezonie tez po przerwie na Reprezentacje, jakim to nie byliśmy faworytem i jak to mielismy Lecha wykluczyc z walki o MP W zwycięstwo wierze, z racji miejsca zamieszkania mimo wysokiej ceny za bilet i katastrofalnej pogody na mecz sie wybieram ale zalecam odrobine dystansu i pokory, nie z takimi przeciwnikami zdarzały sie przykre wpadki a na forum tu widze jakieś teksty o rozjechaniu 7:1 itd Z remisu bede umiarkowanie zadowolony |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Dużo zależy od tego, czy nasi skrajni obrońcy zatrzymają Peszkę i Wilka. Obstawiam 2:1 dla nas ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
No,Wisełka jest dłużna cos Lechowi za zeszły sezon(1-4 przy Reymonta).Mam nadzieje,ze to kolejorz odczuje gorycz porazki ,bo tamta wpadka jeszcze czkawką do dzisiaj sie odbija.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ach pany ! to juz za 3 godziny ! Jazda Jazda Jazda ! Biała Gwiazda ! Z każdą chwilą coraz bardziej nie mogę sie doczekac !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Emocje coraz większe,nawet nie mam ochoty na niedzielny obiad
Czekamy i wierzymy w 3 pkt ![]() ![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Lech zamuruje bramkę. Remis 0:0 albo skromniutka wygrana czyli 1:0.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ja remisu w ciemno nie biorę, liczę mocno na zwycięstwo naszych. Ale jak będzie remis, to płakał nie będę. Generalnie jestem dobrej myśli!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
3-0 dla Białej Gwiazdy
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieje, że i my i oni się mocno na dziś zmobilizujemy i zobaczymy w tej naszej słabej lidze, wreszcie przyzwoity mecz, oczywiście mam nadzieje, że zgarniemy 3 pkt. ale po ciekawym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wygra Wisła. Trzeba sobie jasno powiedziec bez żadnej skromnosci tylko szczerze ze obecny Lech jest słaby, brakuje im Murawskiego-prawdziwego kapitana i dowódce zespołu, mają słabego trenera i zawodników którzy grają na złosc wszystkim dookoła czyt. Lewandowski Stilic i reszta tych bałkańczyków. Wisła ma wielka szansce pokazac kuchenkorzom gdzie ich miejsce i zeby po jednym zwycięstwie fuksem nad Austrią Wiedeń nie pchali sie przed szereg bo może jeszcze 50 lat i wtedy bedą sie mogli do nas porównywac ale narazie są naszym tłem tak jak cała ta Polska Liga.
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Przestańcie się ośmieszać tą żenującą napinką!!
Lech może być w kryzysie, ale wciąż jest wystarczająco silny, by zrobić dowolnemu ligowemu zespołowi duże "kuku". Jeśli Wisła wygra będziecie mogli odreagować i opowiadać jak to poznaniaki zostały upokorzone. Do tego czasu spróbujcie spojrzeć na ten mecz trzeźwo i zauważcie, że Wisła będzie grała z jednym z najsilniejszych kadrowo zespołów w tej lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czego dowodem jest tabela.
Ostatnio edytowane przez andalemono : 18.10.2009 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No ba.
A co tu ma kadra do rzeczy? Mentalność polskiego grajka sie liczy, czego przykładem jest wycieczka Legii na sushi. W tej lidze każdy może sklepac każdego bez względu na trenera, ławke, kibiców, statystyki etc. a wytłumaczenie i tak sie znajdzie, Urban wczoraj rzekł, że murawa była zbyt grząska.
Ostatnio edytowane przez andalemono : 18.10.2009 o godz. 14:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Sytuacja w tabeli zmusza Lecha do wygrania, nas nie, dlatego my mamy komfort psychiczny nie musimy za wszelką cenę atakować, wierze w dobrą szybką kontrę poprzedzoną podaniem Tomka Jirsaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Żeby nie było ak, że my tu piszemy o tym jaki wynik by nas zadowolił a tymczasem dostaniemy ze 2 lub 3:0. Myśle, że nasze grajki zdają sobie sprawę o co grają i jakie będą nastroje po meczu w szeregach kuchenek jeżeli przegrają. Jeżeli są w dołku to trzeba to wykorzystać. Jeżeli wygramy będzie cudownie, ale remis też zły nie będzie. Oby tylko nie przegrać bo wtedy się wkur...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A ja tam się właśnie obawiam tego luzu psychicznego naszych kopaczy.
I dlatego uważam że będzie w plecy. A jak zwykle życzliwe Wiśle media typu Wybiórcza, PS wymyślają najdziwniejsze porównania i statystyki wskazujące na to, że tak naprawdę Lech ma dziś minimalne szanse czyli ewentualne zwycięstwo Wisły nie będzie w sumie niczym szczególnym. Natomiast wygrana Lecha to kolejny początek końca Wisły i kolejny początek tryumfalnego marszu pyr na majstra. Są przygotowani na każdą ewentualność tak, żeby dowalić Wiśle. Wygramy - ot, normalka, tak miało być. Przegramy - sensacja, upokorzenie, koniec. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|