The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2009, 14:10
Radwi napisał(a):Wyświetl post
witam, nie orientujecie się ile może wyjść wyklepanie wgniecenia wielkości pięści na nadkolu, ewentualne zaszpachlowanie i pomalowanie w vw polo 2000r? moze jakis dobry serwis w Krk możecie polecić żeby nie było zbyt drogo, pzdr
Robiłem cos podobnego w błotniku,tyle że uwaliłem go w miejscu w którym szpachla już była i się niestety posypała..po znajomości wziął 300 zł. normalnie wziałby z 500..
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 08.02.2009, 18:20
Korzysta ktos z Was z myjni bezdotykowych i moze polecic ? Kupiłem autko i planuje podjechac,wczesniej do czynienia z tym nie mialem stad takie pytanie do Was
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.02.2009, 20:08
To chyba wszedzie tak samo dziala. Wrzucasz kilka zl oblewasz piana, plukasz, woskujesz I tyle. jak jestes szybki to za max 10zl sobie fure pieknie odstawisz korzystam z tego tylko w zimie, gdy trzeba tylko splukac sol, bo tak to wole umyc autko dokladniej i na spokojnie przed domem
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.02.2009, 22:10
Jak teraz jeździ się po A4 do Katowic? Są po drodze jakieś większe utrudnienia? Konkretnie od Opatkowic.

I btw. Ile kosztuje przejazd do Katowic?
Ostatnio edytowane przez Tom'ash : 09.02.2009 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 10.02.2009, 11:57
wyjeżdżając z Krakowa na pierwszych bramkach płacisz 6,50zł, a w Katowicach drugi raz 6,50zł. Pewnie gdzieś znów zwężenia będą, ale jak się postarasz to osd bramek do bramek w dwadziescia minut spokojnie przejedziesz
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.02.2009, 19:31
Dzisiaj przypadkiem zauważyłem małe uwypuklenie na oponce przedniej (zimówka) - na zdjęciu zaznaczone strzałką.

Pytanie - czy można z tym jeździć czy mi nagle oponka strzeli bo jakaś wada fabryczna wyszła?

Guma wystaje na około 3 mm placek długości prawie 2 cm

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Soul_reaper
Junior Member

Od: 02.2004

Stary 12.02.2009, 10:54
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj przypadkiem zauważyłem małe uwypuklenie na oponce przedniej (zimówka) - na zdjęciu zaznaczone strzałką.

Pytanie - czy można z tym jeździć czy mi nagle oponka strzeli bo jakaś wada fabryczna wyszła?

Guma wystaje na około 3 mm placek długości prawie 2 cm

Ja bym nie jezdzil tylko wymienil (nie jest to bezpieczne, jest naruszona konstrukcja opony). Ale oczywiscie zalezy jak uzywasz samochodu, na miejskim dupowozie nie bedzie to tak niebezpieczne jak na aucie uzywanym do upalania.
**********************Open Minds Will Dominate**********************
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 12.02.2009, 12:09
Byłem u gumiarza żeby oglądnął - do wymiany :/
Shit, nie przewidziałem w budżecie tego - biorę dwie przednie tylko, nie mam zamiaru 4 zmieniać
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.02.2009, 01:47
7.57 l/100km jak na zime to jestem zadowolony
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
axev
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 14.02.2009, 02:26
"Korzysta ktoś z Was z myjni bezdotykowych i może polecić ? Kupiłem autko i planuje podjechać, wcześniej do czynienia z tym nie miałem stad takie pytanie do Was "
polecam na stacji ARGE na Pasterniku i na orlenie na grota-Roweckiego, generalnie stacje różnią się ciśnieniem i czasem!! na różnych stacjach różnie czas liczą, niby śmieszne ale dajcie 5zł na Arge na pasterniku i dajcie 5zł na bp za rondem ofiar katynia a zobaczycie o czym mówię. Bez wosku to i za 4zł auto ładnie umyjesz ja za 5-6zł myje fiata ducato
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 14.02.2009, 02:27
Polecam myjnie na ul. Bulwarowej za osiedlem Sportowym kolo stadionu "WANDA" wrzucasz 2zl ... a wiec za 4-6 zl umyjesz autko elegancko
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.02.2009, 18:00
Ludzie jak odśnieżacie samochód to nie tylko szyby! Jeszcze jak teraz jest taka masa śniegu. Pomyślcie jaką ładną zasłonę przed sobą ma ten jadący z tyłu...
To tak w ramach apelu do wszystkich.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 14.02.2009, 19:24
Oby szyby odśnieżali ... przednia w 80% ale boczne ani tylna to już w ogóle nie tknięte. I jedzie taki gość i gówno widzi.

A tak w ogóle to nie tylko apel ale zgodnie z kodeksem można zarobić do 200 zł za nieodśnieżone auto.

Ja nie wiem co w tym złego ... dzisiaj podczas największej zamieci odśnieżałem i ja mam z tego frajdę - robię coś przy aucie ale może jestem inny
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 27.02.2009, 14:13
Zna ktoś jakiś dobry sklep z częściami w Krakowie albo coś podobnego gdzie dostanę pasy bezpieczeństwa do Golfa V od strony pasażera ? Nie wystrzelone rzecz jasna.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 01.03.2009, 11:09
Kolejny raport

13.02-01.03 jezdzilem na baku

7.2l/100km coraz lepiej a wcale nie tocze sie jak emeryt
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 01.03.2009, 21:08
zeby w dowodzie nie byl wpisany hak wystarczy go rozebrac i jechac na przeglad?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 03.03.2009, 19:45
jaki olej wlac do espero 97 rok na gazie ?

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 03.03.2009, 19:52
zależy co miałeś wcześniej - jak minerlany to lej mineralny(choć ja bym polecał pół-syntetyk) jak syntetyk i pół syntetyk to najlepiej pół - syntetyk(cena i ogólnie do auta 12 letniego dobry)... nigdy nie zamieniaj oleju "lepszego" na "gorszy" bo można to ładnie odpokutować
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 03.03.2009, 20:11
Kiedys pisalem o mojej przygodzie z ubezpieczalnią- zrobiłem jak mówiliście, bezgotówkowo i okazało się że dużo więcej rzeczy było do wymiany (btw, to mi się spodobało, bo nawet delikatnie "draśnięty" plastik od razu kwalifikują do wymiany) i uzbierało się tego dużo, dużo więcej niż 2000zł które mi oferowali
A do tego dostałem autko za darmo

Btw, jakby ktoś zaliczył dzwona z nie swojej winy (szkodę z ubezpieczenia sprawcy wypadku) to polecam kontakt z wynajmem samochodów pokrywanym (zgodnie z prawem unijnym) przez ubezpieczalnię- www.sixt.pl
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 03.03.2009, 20:20
puszek06 napisał(a):Wyświetl post
zależy co miałeś wcześniej - jak minerlany to lej mineralny(choć ja bym polecał pół-syntetyk) jak syntetyk i pół syntetyk to najlepiej pół - syntetyk(cena i ogólnie do auta 12 letniego dobry)... nigdy nie zamieniaj oleju "lepszego" na "gorszy" bo można to ładnie odpokutować
nie wiem jaki byl lany. "wyleje" ten co byl i wleje swoj. polsyntetyk moge wlac ale jaki dokladnie ?

Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.03.2009, 11:30
Trzeba odgrzebac temat

Obecnie zastanawiam się nad kupnem taniego autka na gaz,

i teraz pytanie do Was, co polecacie

Renault Clio I czy moze Ford Escord Mk6 ... cena podobna, Ford dużo ładniej wygląda, ale jak się to mówi: Ford gówno wort

bardzo prosze o opinie
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 21.03.2009, 12:41
mam CLio I 1,2 (benzyna do sprzedania) i nie narzekam. Forda miałem w dieslu (starszego z 89) i nie polecam. jakoś nie miałem przekonania. nie psuło sie to jakoś specjalnie ale lepsze moim zdaniem Clio. chcociaż są gusta i guściki.
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 21.03.2009, 13:23
Żeby do auta 1.2 wsadzać gaz to już zakrawa na hipokryzję

ps. Ktoś może polecić warsztat - Kraków lub okolice - pełna konserwacja podwozia - tak żeby na kolejne kilka lat nie było potrzeby się martwić po zimie.
Odpowiedz cytując
derwol7
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 21.03.2009, 13:47
nie kazda morda pasuje do forda tak tez sie mowi
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Stary 21.03.2009, 14:06
no wiesz. jezdzą cintki 700 na gaz o seiach 900 czy 1,1 nie wspomnę. ja osobiscie jestem przeciwnikiem gazu.
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 21.03.2009, 14:52
hudinho napisał(a):Wyświetl post
Trzeba odgrzebac temat

Obecnie zastanawiam się nad kupnem taniego autka na gaz,

i teraz pytanie do Was, co polecacie

Renault Clio I czy moze Ford Escord Mk6 ... cena podobna, Ford dużo ładniej wygląda, ale jak się to mówi: Ford gówno wort

bardzo prosze o opinie
nie jestem fachowcem,ale interesuje mnie motoryzacja.z tego powodu kupuję często "motor".parę razy spotkałem sie już w tej gazecie z opiniami,że fordy momo wszystko nie lubią gazu.niektóre silniki maja jakąś specyficzna budowę tłoków i gaz mimo,że sie da do nich wstawić(oczywiście ten droższy-plastikowy kolektor),to nie jest to specjalnie wskazane.z tego co sie orientuję,to gazz bardzo dobrze znosza ople,lanosy,nubiry.jak szukasz coś taniego weź lanosa.naprawdę dobre autko.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.03.2009, 20:06
No to nie popisałeś się wiedzą na temat 'motorów' no bo niestety każdy silnik, praktycznie każdego producenta inaczej reaguje na gaz. Do oplowskich 8V spokojnie można wsadzać gaz i długo służą, do 16V już mowy nie ma. I tak jest praktycznie zawsze, po prostu nie wolno słuchać gaziarzy, bo oni uważają że do każdego auta gaz jest dobry. Tylko pytać użytkowników jak się sprawdza.

Jakie silniki w tej renówce i fordzie? Może coś pomożemy.

Kocur, ja bym Ci radził poważnie się zastanowić do kogo pojedziesz z konserwacją. Znam przypadki, gdzie przyjeżdżało do nas auto po takiej konserwacji i np. nie dało się wymienić filtra paliwa bo ktoś tak się "przyłożył" do swojej roboty. Żeby problemów potem nie było. Pozdro.
Ostatnio edytowane przez pietras1234 : 21.03.2009 o godz. 20:09.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 21.03.2009, 20:20
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post
No to nie popisałeś się wiedzą na temat 'motorów' no bo niestety każdy silnik, praktycznie każdego producenta inaczej reaguje na gaz. Do oplowskich 8V spokojnie można wsadzać gaz i długo służą, do 16V już mowy nie ma. I tak jest praktycznie zawsze, po prostu nie wolno słuchać gaziarzy, bo oni uważają że do każdego auta gaz jest dobry. Tylko pytać użytkowników jak się sprawdza.

Kocur, ja bym Ci radził poważnie się zastanowić do kogo pojedziesz z konserwacją. Znam przypadki, gdzie przyjeżdżało do nas auto po takiej konserwacji i np. nie dało się wymienić filtra paliwa bo ktoś tak się "przyłożył" do swojej roboty. Żeby problemów potem nie było. Pozdro.
jak zapewne zauważyłeś (nie śmiem wątpić w twoją spostrzegawczość oraz umiejętność czytania) napisałem,że nie jestem fachowcem i powołałem się na opinię specjalistycznego tygodnika.oczywiście jest ona uogólniona.poza tym wiekszość osób jakie znam odradza gaz do fordów.nie słyszałem natomiast negatywnej opinii dla gazu do daewoo.sam jeżdżę tylko dieslami,a jeżdżę dużo (rocznie do 80 tyśw sumie na liczniku mam już ponad 1,5 mln kilometrów).i jeżeli miałbym komuś doradzać motor,to tylko diesla.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 21.03.2009, 20:27
Zapomnialem znowu zdac raport sprzed tygodnia

6.9l/100km

Dzisiaj do Bochni i spowrotem trasa 5.3 l
Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.03.2009, 21:45
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post

jeżeli chodzi o pojemnośc silnika to jest mi wszystko jedno. Ważne żeby jednak był ten gaz bo z racji ze jestem studentem to i z kasa nie zawsze jest różowo. ogolnie spodobały mi się te Fordy bo za małą kase w miare ładne autko tylko żeby po zakupie odrazu się nie rozsypało. Tylko wszędzie słysze negatywne opinie na temat tego auta. Clio I jeździł kiedys moj znajomy i bardzo sobie chwalil. W necie czytalem ze spala nawet 7l gazu i takie cos tez mnie urządza.
Czyli mówicie żeby Forda z gazem nie kupować, szczegolnie 16v?
http://allegro.pl/item588938435_esco...16v_105km.html
a takie cos? co myslicie?
Ostatnio edytowane przez hudinho : 21.03.2009 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów