The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2008, 07:22
Krzynówek ma teraz przed sobą dwóch zawodników, właśnie Misimovicia i jeszcze Brazylijczyka Marcelinho. Moim zdaniem to wyraźny sygnał od Magatha, że Polak może sobie poszukać nowego klubu - uważa dziennikarz "Kicker"
Odpowiedz cytując
Barszczu
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 09.07.2008, 07:24
mówiąc szczerze - Krzynówek nie gra od pół roku, na euro widać było jego obecną formę. Jeżeli ma się tak prezentować to ja już wolę chłopaka jakiegoś utalentowanego z 4-5 ligi ściągnąć, będzie taniej, przyszłościowo, poziomem sportowym podobnie, a jak nie wypali to nie będzie obciążał budżetu...
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 09.07.2008, 07:29
Po co nam Krzynówek? Mamy Pi. Brożka i Zieńczuka.
A ten Honduranin może być ciekawy, zobaczymy jak wyjdzie na testach.
Kiedy trzeba zgłosić kadrę do rozgrywek LM?
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
CelticusABG
Member

Od: 10.2007

Stary 09.07.2008, 08:19
Dziś nastąpi połączenie Groclinu i Polonii Warszawa. Jak pisze PS Drzymała (prezes Groclinu) zostawił nowemu właścicielowi prawo do 3 zawodników zespołu: Majewskiego, Przyrowskiego i Jodłowca. Nowy prezes (Wojciechowski) z pewnością zechce ich sprzedać, czym zrekompensuje sobie mniejszy zysk z transakcji w Warszawie.

No to mamy 3 grajków na wyciągnięcie ręki... I na pewno ten nowy prezes nie będzie stawiał zaporowych cen bo nie wiem, czy taki Majewski będzie chciał grać w Polonii Warszawa
Odpowiedz cytując
mcselon
Junior Member

Od: 10.2003

Stary 09.07.2008, 08:31
Prawa do karty zawodniczej Majewskiego i innych wartościowych piłkarzy Groclinu Drzymała zostawił sobie.

Będzie to jedyna rzecz, która pozostanie mu z Groclinu.

Tak twierdził w wywiadach.

Majewski, tak czy inaczej nie do kupienia przez polski klub.
Bayakasha respect!
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.07.2008, 09:40
Ten piłkarz w obecnym braku transferów byłby super wzmocnieniem bez względu ile ma lat :
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...sygnal,1143049
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.07.2008, 09:52
I będzie grał w Drzymała Foteliki FC ?
..
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.07.2008, 09:53
Postanowiłem dodać swój punkt widzenia do tej dyskusji na temat transferów.

Widze, że wszyscy narzekają z powodu braku transferów, co oczywiście mnie nie dziwi bo sam chciałbym wielkich nazwisko, dużych sum itd. Ale uważam że należy na to spojrzeć od drugiej strony.

Mianowicie budżet Wisły jest w znaczącym stopniu hamulcem wszelkich działań transferowych na wielką skalę. Nie można, a raczej nie powinno się ryzykować wielkich pieniędzy w sytuacji, gdy brak jest realnych nadziei na ich zwrot.

A jeśli zwrócimy uwagę na kwoty, które są tu podawane czyli proponowane przez różne osoby transfery kilku zawodników po 1-2mln euro to trzeba uzmysłowić sobie, że taki zawodnik nie tylko sporo kosztuje ale musi też sporo zarabiać. Tak więc inwestycja ta rośnie, a żeby mogła się ona zwrócić musimy wywalczyć awans do ligi mistrzów bądź do dalszych faz pucharu uefa... śmiem twierdzić, że dalszych niż tylko faza grupowa..

Patrząc na ostatnie lata w wykonaniu polskich klubów w pucharach w tym również i nasze osiągnięcia z żalem stwierdzam, że awans do LM byłby cudem. Cudem, w który nie wierzy nawet kapitan tej drużyny a to o czymś świadczy.

Ba, już sam Beitar będzie sporym wyzwaniem i żeby nie było, że jestem człowiekiem małej wiary to nasze szanse oceniam na 60% tylko cały czas mam w pamięci traktorzystów z Norwegii, przeciętniaków, żeby nie powiedzieć więcej pochodzenia gruzińskiego, czy ówczesnego jeśli się nie mylę spadkowicza z ligi portugalskiej, który nie zostawił nam żadnych szans.

Szans na wyelminowanie nas we wczesnej fazie rozgrywek europejskich całe mnóstwo. Ryzyko więc jest bardzo duże, żeby nie powiedzieć że ogromne. A w razie odpadnięcia dziura w budżecie będzie równie duża jak rozczarowanie postawą drużyny na boiskach w Europie.

Warto sobie zadać pytanie czy zawodnik za 1-2 mln euro naprawdę jest w stanie zdziałać cuda i sam jeden tam odmienić grę naszej drużyny, że zostaniemy mistrzami w cuglach, a faza grupowa LM to będzie dopiero początek naszych aspiracji.

A pytanie drugie, które nasuwa się na sam koniec... Co będzie jak biegające po naszych boiskach 2 mln euro + pensja + premia złamie sobie nogę, zerwie więzadła, czy Bóg jeden wie co jeszcze..

Obawiam się, że nie stać nas na takie ryzyko. Nie przy tym budżecie.

A co do Beitaru który kupuje Boatenga za bodaj 1,8 czy też 2 mln euro to proszę spojrzeć na jego budżet i porównać go z budżetem Wisły.

U nas potrzebne jest działanie długofalowe, sprowadzanie młodych zawodników z Polski, Czech, Słowacji, Bałkanów lub rezerw bardzo dobrych klubów ( żeby daleko nie szukać chyba każdy pamięta jak na polskich boiskach wyglądał Kalu Uche z rezerw Espanyolu, czy też Astiz z Pampeluny).

To oczywiście także obarczone jest ryzykiem bo z młodym zawodnikiem nigdy nie ma pewności co z niego wyrośnie, ale ryzyko jest mniejsze adekwatnie do mniejszej sumy na niego wydanej. Żeby wydać 1-2 mln euro trzeba mieć absolutną pewność że piłkarz który będzie jego przedmiotem okaże się rewelacją, albo ma na to bardzo duże szanse, a o takiego jest nie łatwo, bo boiska w Europie przeszukują tysiące scoutów.

I tu dochodzimy do tego czego moim zdaniem brakuje w Wiśle. Musimy się opierać na wyszukiwaniu młodych talentów, bo nie stać nas na gwiazdy. Potrzebna jest sieć scoutów, ale jej nie ma i dlatego teraz jesteśmy w dupie i piłkarze przyjeżdżają na testy i wyjeżdżają po tygodniu bo się do niczego nie nadają... Wygląda to na jedną wielką łapankę bez ładu i składu.

A wracają do transferów to myśle że Bednarz nie jest temu do końca winien. Klub ustala ile ma na transfery przekazuje to jemu i tego nigdy się nie dowiemy prawdopodobnie, ale być może suma, którą może operować nie jest astronomiczna i dlatego mamy do czynienia z taką łapanką jaką obecnie obserwujemy na obozie w Austrii.

To na tyle moich rozmyślań i przemyśleń... Mam nadzieje, że jest to w miarę składne, bo było pisane na raty...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2008, 09:57
KRIS22 napisał(a):Wyświetl post
Ten piłkarz w obecnym braku transferów byłby super wzmocnieniem bez względu ile ma lat :

Tak jak Matusiak tez sie mial odbudowac,Krzynowkowi to co najwyzej pozostako komentowanie meczow Polsacie bo na Canal + jest za cienki.
Nie powiem bylem za transferem Krzynowka do Wisly ale to co zobaczylem na Euro 2008 to mi sie odechcialo, przeciez On jak dostanie pilke to wali byle silniej a i nic na boisku nie widzi, zadnego pozytku.
,
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.07.2008, 10:01

a ja bym mu juz podziekowal. Mamy Łobodzinskiego wiec, po co nam 2 grajek ktory nie potrafi wrzucic pilki?
Odpowiedz cytując
vorsiak
Member

Od: 10.2005

Stary 09.07.2008, 10:40
gdybym był J.B kupiłbym Robaka i Pawłowskiego
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 09.07.2008, 11:40
Robak lepszy od Brożka, Niedzielana, czy Boguskiego?
Odpowiedz cytując
vorsiak
Member

Od: 10.2005

Stary 09.07.2008, 11:42
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
Robak lepszy od Brożka, Niedzielana, czy Boguskiego?
a czy duzo gorszy - nie może być lepszy skoro my mamy najlepszych napastników ale to młody zawodnik z perspektywami
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem
Odpowiedz cytując
Michal912025
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 09.07.2008, 11:54
Ja bym dołożył Bartczaka ale co się stało z transferem Kallona
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 09.07.2008, 12:09
vorsiak napisał(a):Wyświetl post
gdybym był J.B kupiłbym Robaka i Pawłowskiego
I co by Ci to dalo?wzmocnienie na puchary zadne a na lige ekipe juz mamy
,
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 09.07.2008, 12:10
Michal912025 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym dołożył Bartczaka ale co się stało z transferem Kallona

A kto Ci powiedzial ze wogole Wisla ma w planach taki transfer
,
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 09.07.2008, 12:11
Przegląd Sportowy
Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.07.2008, 12:39
Gdybym byl Bednarzem mialbym depresje, ze moja praca nie przynosi efektow i obawialbym sie, ze strace prace.
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
ChomikNH
Member

Od: 05.2008

Stary 09.07.2008, 12:42
Gdybym ja był Bednarzem to bym kupił Gargułę , Zahorskiego , Bartczaka , Pawłowskiego za wszelką cenę i Kowalewskiego na zmiennika Pawełka .
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 09.07.2008, 12:45
ChomikNH napisał(a):Wyświetl post
Gdybym ja był Bednarzem to bym kupił Gargułę , Zahorskiego , Bartczaka , Pawłowskiego za wszelką cenę i Kowalewskiego na zmiennika Pawełka .
Dobrze, że nie jesteś Dyrektorem Sportowym Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 09.07.2008, 12:55

No to zycze powodzenia w dalszych potyczkach na FM zejdz czlowieku na ziemie. Za wszelka cene
,
Odpowiedz cytując
rutic
Member

Od: 02.2007

Stary 09.07.2008, 12:56
I jeszcze jedno niektórzy krytykują tutaj pomysł z ściągnięciem Krzynówka panowie nie oszukujmy się tutaj Jacek jak na nasze warunki byłby mega gwiazdą i graczem ktorego własnie teraz potrzebujemy.A sprawdziłby sie na pewno najlepszym przykładem jest Kosa który tak naprawdę tylko w Wiśle był gwiazdą a na zachodzie był ZEREM ! porównajcie sobie co osiągnął Krzynówek !!!!!
Zgadzam się Krzynówek to jest to czego nam teraz potrzeba. Co prawda nic nie pokazał an Euro ale popatrzmy co pokazywał Kosowski przed przyjściem do Wisły
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
Odpowiedz cytując
ChomikNH
Member

Od: 05.2008

Stary 09.07.2008, 12:58
Kolego na FM mam taki sam budżet jak my i puścili mi tych zawodników (więc w realu nie powinno być tak źle hah ) zaczynam następny sezon
Odpowiedz cytując
chojrak
Member

Od: 12.2006

Stary 09.07.2008, 13:01
rutic napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się Krzynówek to jest to czego nam teraz potrzeba. Co prawda nic nie pokazał an Euro ale popatrzmy co pokazywał Kosowski przed przyjściem do Wisły

Krzynówkowi - mówimy NIE!!! Po co nam jakiś emeryt, za którego zapłacimy nie wiadomo ile, pensje będzie chicał nie wiadomo jaką, pogra nie cały rok (pewnie na ławie większość przesiedzi) i pójdzie w****u,a przy tym i zarobi... poprostu bez sensu...
Odpowiedz cytując
rutic
Member

Od: 02.2007

Stary 09.07.2008, 13:17
chojrak napisał(a):Wyświetl post
Krzynówkowi - mówimy NIE!!! Po co nam jakiś emeryt, za którego zapłacimy nie wiadomo ile, pensje będzie chicał nie wiadomo jaką, pogra nie cały rok (pewnie na ławie większość przesiedzi) i pójdzie w****u,a przy tym i zarobi... poprostu bez sensu...
Podaj więc nazwisko piłkarza który chciałby do nas przejść, byłby lepszy od tych których mamy (Zieńczuk, Jirsak) i jest w zasięgu finansowym Wisły.

Nasza liga jest słaba i taki Krzynówek byłby gwiazdą ligi
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.07.2008, 13:27
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Krzynówek to by był ktoś kto by w trudnych momentach mógł `pociągnac` druzyne do walki.. np. dobry strzał z dystansu ( w wisle nie liczac sobola to praktycznie nikt nie strzela z dystansu), jest doswiadczony, grał w LM....
Tak jak na Euro ? To ja dziekuje!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 09.07.2008, 13:35
rutic napisał(a):Wyświetl post
Podaj więc nazwisko piłkarza który chciałby do nas przejść, byłby lepszy od tych których mamy (Zieńczuk, Jirsak) i jest w zasięgu finansowym Wisły.

Nasza liga jest słaba i taki Krzynówek byłby gwiazdą ligi
No na pewno, chyba z gwiazda ale na koszulce.Matusiakowi tez sie tak wydawalo NIE TAK SIE UMAWIALISMY ktoremu sie wydawalo ze sie mu z marszu nalezy miejsce w podstawowej 11.
,
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.07.2008, 13:38
Jak obibok Kosowski byl gwiazda to Krzynowek ,jesli by sie tylko nie rozlecial , to z forma jak na euro ,wkrecal by w ziemie 3/4 ligi
Tyle ze Krzynowka nie bedzie wiec nie wiem po co te dysputy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.07.2008, 13:38
Tomek_TS napisał(a):Wyświetl post
Tak jak na Euro ? To ja dziekuje!
na euro to nie wiem czy zauwazyłes ale cała kadra słabo grała.... ale zgadzam sie Krzynówek miał byc liderem reprezentacji ale zawiudł.... a pamietasz co sie działo z Kosa przed powrotem do Wisły? Przez 3 sezony wcale praktycznie nie grał... a w Wiśle?! Myśle ze Krzynówek by sie przydał... a na euro zagrał slabo byc moze dlatego ze w klubie miał niepewna sytuacje ( nie grał)...ale to o czym my mowimy jak Wisła sie narazie nim nie interesuje
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.07.2008, 13:45
Kolego na FM mam taki sam budżet jak my i puścili mi tych zawodników (więc w realu nie powinno być tak źle hah ) zaczynam następny sezon
szkoda że deszcz już nie pada no zalecałbym Ci wyjście i postanie tam chwile w celu ochłonięcia od komputera i zetknięcia z rzeczywistością. W FM nie masz takiego "otwartego" zarządu jaki jest w Wiśle
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów