|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć? | |||
| Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! |
|
61 | 26,99% |
| Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. |
|
85 | 37,61% |
| Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. |
|
80 | 35,40% |
| Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To jeszcze ja mam pytanie. Czy opłaca jeśli zapiszę się na 2 wydziały na PK i dostane się na ten słabszy to żeby brać udział w drugiej rekrutacji na ten lepszy (brakowało mi 3% z rozszerzonej jeśli patrzeć na rekrutacje w tamtym roku) i tak czy siak muszą z tego gorszego zrezygnować? Dobrze rozumuje?;]
A co do wpłat to ja dziś dopiero będę robił i jak się znajomy pytał w komisji na PK (osobiście) to mi mówil że muszę tylko wpłacić do danego terminu. Może dojść kilka dni po tym terminie. Przy składaniu papierów najwyżej trza będzie pokazać jakiś świstek.
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 07.07.2010 o godz. 10:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Gucio napisałem im e maila może poprawia
A co do opłaty to lepiej wyślij im skan. Ja tak zrobiłem i 5 godzin później potwierdzili przesłanie kasy![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...o_miejsce.html Na UJ-cie koniec rekrutacji. Teraz zostało tylko czekanie do 12 lipca na wyniki.
Podobno te kierunki alternatywne na AGH są pic na wodę, jak to ktoś tu określił. Czyli jak nie dostanę się na główny to mam czekac na II rekrutację? Bo jeśli ktoś ma mniej pukntów na dany kierunek lecz dał go jako główny to on sie dostaje a nie ja, bo miałem jako alternatywny? ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arkas tak jak mówisz. Pic na wodę, a raczej dobry ruch marketingowo- strategiczny Agh-u
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie dlatego się tyle głowiłem co wybrać żeby się wstrzelić... Bo albo dasz za dużo i się stresujesz albo za mało i żałujesz że nie zaryzykowałeś. Powinno być tak że dostają się najlepsi i tyle. Wtedy bym wiedział z góry że mnie czeka odlewnictwo czy coś ;]
Powie mi ktoś czy jest REALNA szansa że np zwolni się jakieś miejsce w drugiej rekrutacji na budownictwie na IL? Czy raczej nie ma co liczyć? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
- przestaje być dziwne że przy rekrutacji wszyscy łącznie z dziekanatem tacy mili i wyrozumiali...![]() Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy. Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Dostałeś się na gorszy kierunek - zanosisz tam papiery, a jeżeli dostaniesz się w drugiej rekrutacji na ten bardziej pożądany, to zabierasz papiery z pierwszego wydziału i szczęśliwy zanosisz je na WIL Miałem podobne wątpliwości, dzwoniłem do sekretariatu i nie powinno być najmniejszych problemów z zabraniem papierów. Musisz to zrobić osobiście, lub napisać odpowiednie pełnomocnictwo, wzór na pk.edu.pl. Wielu uważa, że progi pójdą w dół - ja też tak myślę. Niż demograficzny, trudniejsza matura - dasz radę. Mam nadzieję, że w październiku widzimy się na zajęciach ![]() Gdzieś wyczytałem, że progi na pk.edu.pl dotyczą pierwszej rekrutacji, w drugiej nieznacznie, ale jednak próg spadł (budownictwo na WIL). |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A mi wszytko doszło dzisiaj na UEK, wysłałem 2 lipca naszą kochaną Pocztą Polską i doszło na 7 (ostatni dzień do wpłaty)
W porównaniu na UJ wysłałem przelewem przez neta, i doszło na drugi dzień...![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz zauważyłem że trochę po "polskiemu" napisałem to pytanie
Dzięki Michał za odpowiedź. Ja byłem prawie pewien że muszę zrezygnować także po rekrutacji będę dzwonił bo najlepiej liczyć że się dostanę od razu A co do przelewu to ze względu na pustki na koncie wydałem grube pieniądze na przelew w banku bo mam gwarancję że będzie jutro a na poczcie niby 48 h a czasem kilka dni... |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Do kiedy trzeba zapisywać się na zaoczne na UE, aby się dostać? Wiem, że do końca lipca, ale tak praktycznie to do kiedy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie jeśli złożyłem papiery na studia załóżmy zarządzanie na Akademii Pedagogicznej na dzienne, to jeśli nie dostanę się na dzienne, proponują zaoczne ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^ oj raczej nie...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziś się zarejestrowałem na AGH i od razu wyskakuje mi komunikat że jeżeli do 8 lipca nie zostanie potwierdzony przelew to muszę tam do nich iść. Więc chcąc nie chcąc, trzeba rano iść do banku i z kwitkiem do nich śmigać...
A mówili rodzice żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę ![]() ![]()
WP. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Wracając jeszcze do sprawy upowaznienen to z tego co sie dowiedziałem to na AGH musi być ono poświadczone notarialnie ale na UEK wystarczy zwykłem z podpisem, mam racje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na PK też trzeba latać z potwierdzeniem jak nie zaksięgują wpłaty? A tak w ogóle to gdzie się dowiem że zaksięgowali bom ślepy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Na PK w zakładce płatności w polu gdzie jest druk będzie napis ZAPŁACONO.
jimmyTS: Zrobiłem xero dowodu i upoważnienie u notariusza żeby się zabezpieczyć, bo nie będzie opcji, żebym przyjechał do Krakowa. Może się przydać, ale nie musi ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
orientujecie się czy drugi kierunek jest teraz płatny?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
nie jest jeszcze
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a jak wygląda sprawa jeśli mam odpis i oryginał świadectwa złożone na dwóch uczleniach a chcę w razie alternatywy jeśli by mi się nie udało utrzymać złożyć na 3?Czy jest to możliwe fizycznie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zależy od uczelni w tamtym roku na AP nie chcieli mi przyjac swiadectwa (ksera) nawet poswiadczonego przez notariusza. rozmowa byla krotka albo oryginaly albo nie zapisza...
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
a nie wiecie jak sprawa wygląda na PK?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety nie udało mi się wskoczyć na listę rezerwową na UJ i takie pytanie:
Kiedy jest druga rekrutacja bo nigdzie nie mogę znaleźć i też się płaci 75 zł? ![]()
WP. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
No;D UJ zdobyty;D na wszystkie kierunki sie dostalem
!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ja dostałem sie na administracje i bezpieczeństwo narodowe, wybiorę oczywiście to pierwsze. Po cichu liczę, że zwolni się jeszcze miejsce na stosunkach międzynarodowych to wtedy pójdę tam.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
A na ktorym miejscu na rezerwowej
jestes? ja np na stosunkach zwalniam miejsce... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
156 przyjętych.. lista rezerwowa. Troszkę brakło byłem 171 na geografii.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Na UJ (matma) jestem drugi pod kreską, co za pech... w sumie i tak nei celuje w UJ, ale w drugim naborze jak coś powinienem się dostac
![]() ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Prosze wytlumaczcie mi bo za chwile ****%ca mnie strzeli, na moj kierunek jest 45miejsc a na stronie ERK napisami mi komunikat ze jestem na 72miejscu a ostatni kandydat jest na 64. jak to mozliwe?
Licze ze moze zalapie sie jeszcze bo ludzie przewaznie nie przychodza sie zapisac. I teraz najwazniejsze czy jezelii przyjeli 64osoby a maja miejsc 45 to czy najpierw beda ograniczac te 64 do 45(np. jak ktos sie nie zapisze to nie beda podciagac nikogo tylko redukowac liste?) Jak ktos znha odp. niech napisze. wiem swoje lata mam ale jednak stres jest ![]() ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|