The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy komentarze ze strony TWSD, powinny zniknąć?
Tak, forum jest od komentowania, strona tylko od informowania! 61 26,99%
Nie, ale moderatorzy powinni się bardziej przyłożyć. 85 37,61%
Nie, komentowanie wiadomości to nierozerwalna część tej strony. 80 35,40%
Głosujących: 226. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2010, 10:50
To jeszcze ja mam pytanie. Czy opłaca jeśli zapiszę się na 2 wydziały na PK i dostane się na ten słabszy to żeby brać udział w drugiej rekrutacji na ten lepszy (brakowało mi 3% z rozszerzonej jeśli patrzeć na rekrutacje w tamtym roku) i tak czy siak muszą z tego gorszego zrezygnować? Dobrze rozumuje?;]

A co do wpłat to ja dziś dopiero będę robił i jak się znajomy pytał w komisji na PK (osobiście) to mi mówil że muszę tylko wpłacić do danego terminu. Może dojść kilka dni po tym terminie. Przy składaniu papierów najwyżej trza będzie pokazać jakiś świstek.
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 07.07.2010 o godz. 10:53.
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.07.2010, 10:54
Gucio napisałem im e maila może poprawia A co do opłaty to lepiej wyślij im skan. Ja tak zrobiłem i 5 godzin później potwierdzili przesłanie kasy

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.07.2010, 11:48
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...o_miejsce.html Na UJ-cie koniec rekrutacji. Teraz zostało tylko czekanie do 12 lipca na wyniki.

Podobno te kierunki alternatywne na AGH są pic na wodę, jak to ktoś tu określił. Czyli jak nie dostanę się na główny to mam czekac na II rekrutację? Bo jeśli ktoś ma mniej pukntów na dany kierunek lecz dał go jako główny to on sie dostaje a nie ja, bo miałem jako alternatywny?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Stary 07.07.2010, 12:14
Arkas tak jak mówisz. Pic na wodę, a raczej dobry ruch marketingowo- strategiczny Agh-u

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.07.2010, 12:24
Właśnie dlatego się tyle głowiłem co wybrać żeby się wstrzelić... Bo albo dasz za dużo i się stresujesz albo za mało i żałujesz że nie zaryzykowałeś. Powinno być tak że dostają się najlepsi i tyle. Wtedy bym wiedział z góry że mnie czeka odlewnictwo czy coś ;]

Powie mi ktoś czy jest REALNA szansa że np zwolni się jakieś miejsce w drugiej rekrutacji na budownictwie na IL? Czy raczej nie ma co liczyć?
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 07.07.2010, 13:00
Arkas napisał(a):Wyświetl post
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...o_miejsce.html Na UJ-cie koniec rekrutacji. Teraz zostało tylko czekanie do 12 lipca na wyniki.

Podobno te kierunki alternatywne na AGH są pic na wodę, jak to ktoś tu określił. Czyli jak nie dostanę się na główny to mam czekac na II rekrutację? Bo jeśli ktoś ma mniej pukntów na dany kierunek lecz dał go jako główny to on sie dostaje a nie ja, bo miałem jako alternatywny?
30000 * 75 zł (tyle jest opłaty?) = 2250000 zł. i to tylko za to, że pozwolą studiować - przestaje być dziwne że przy rekrutacji wszyscy łącznie z dziekanatem tacy mili i wyrozumiali...
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 07.07.2010, 14:50
Pawel.Busko napisał(a):Wyświetl post
Gucio napisałem im e maila może poprawia A co do opłaty to lepiej wyślij im skan. Ja tak zrobiłem i 5 godzin później potwierdzili przesłanie kasy
nie ja, tylko znajomy. tam piszę, żeby im wysłać faks. można skan normalnie na poczte?
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.07.2010, 15:10
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
To jeszcze ja mam pytanie. Czy opłaca jeśli zapiszę się na 2 wydziały na PK i dostane się na ten słabszy to żeby brać udział w drugiej rekrutacji na ten lepszy (brakowało mi 3% z rozszerzonej jeśli patrzeć na rekrutacje w tamtym roku) i tak czy siak muszą z tego gorszego zrezygnować? Dobrze rozumuje?;]
Zadzwoń na politechnikę i się dowiedz, ale po mojemu to wygląda tak:
Dostałeś się na gorszy kierunek - zanosisz tam papiery, a jeżeli dostaniesz się w drugiej rekrutacji na ten bardziej pożądany, to zabierasz papiery z pierwszego wydziału i szczęśliwy zanosisz je na WIL Miałem podobne wątpliwości, dzwoniłem do sekretariatu i nie powinno być najmniejszych problemów z zabraniem papierów. Musisz to zrobić osobiście, lub napisać odpowiednie pełnomocnictwo, wzór na pk.edu.pl.

Wielu uważa, że progi pójdą w dół - ja też tak myślę. Niż demograficzny, trudniejsza matura - dasz radę. Mam nadzieję, że w październiku widzimy się na zajęciach
Gdzieś wyczytałem, że progi na pk.edu.pl dotyczą pierwszej rekrutacji, w drugiej nieznacznie, ale jednak próg spadł (budownictwo na WIL).
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.07.2010, 16:19
A mi wszytko doszło dzisiaj na UEK, wysłałem 2 lipca naszą kochaną Pocztą Polską i doszło na 7 (ostatni dzień do wpłaty) W porównaniu na UJ wysłałem przelewem przez neta, i doszło na drugi dzień...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.07.2010, 18:02
Teraz zauważyłem że trochę po "polskiemu" napisałem to pytanie Dzięki Michał za odpowiedź. Ja byłem prawie pewien że muszę zrezygnować także po rekrutacji będę dzwonił bo najlepiej liczyć że się dostanę od razu

A co do przelewu to ze względu na pustki na koncie wydałem grube pieniądze na przelew w banku bo mam gwarancję że będzie jutro a na poczcie niby 48 h a czasem kilka dni...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 07.07.2010, 19:27
Do kiedy trzeba zapisywać się na zaoczne na UE, aby się dostać? Wiem, że do końca lipca, ale tak praktycznie to do kiedy?
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.07.2010, 19:43
Mam pytanie jeśli złożyłem papiery na studia załóżmy zarządzanie na Akademii Pedagogicznej na dzienne, to jeśli nie dostanę się na dzienne, proponują zaoczne ?
Odpowiedz cytując
Pawel.Busko
Senior Member

Stary 07.07.2010, 20:06
^ oj raczej nie...

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 08.07.2010, 00:09
Dziś się zarejestrowałem na AGH i od razu wyskakuje mi komunikat że jeżeli do 8 lipca nie zostanie potwierdzony przelew to muszę tam do nich iść. Więc chcąc nie chcąc, trzeba rano iść do banku i z kwitkiem do nich śmigać...
A mówili rodzice żeby nie zostawiać tego na ostatnią chwilę
WP.
Odpowiedz cytując
jimmyTS
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 08.07.2010, 07:44
Michal_b3 napisał(a):Wyświetl post
zrobiłem xero dowodu osobistego potwierdzone przez notariusza za zgodne z oryginałem (7zl 40gr)
Mogę widziec po co? Przecież na stronie AGH-u ani tym bardziej na UEK nic o tym nie pisze

Wracając jeszcze do sprawy upowaznienen to z tego co sie dowiedziałem to na AGH musi być ono poświadczone notarialnie ale na UEK wystarczy zwykłem z podpisem, mam racjeoczywysice chodzi mi takze o podpisywanie dokumentów przez osobe upoważnioną
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 08.07.2010, 09:38
Na PK też trzeba latać z potwierdzeniem jak nie zaksięgują wpłaty? A tak w ogóle to gdzie się dowiem że zaksięgowali bom ślepy.
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.07.2010, 11:11
Na PK w zakładce płatności w polu gdzie jest druk będzie napis ZAPŁACONO.

jimmyTS:
Zrobiłem xero dowodu i upoważnienie u notariusza żeby się zabezpieczyć, bo nie będzie opcji, żebym przyjechał do Krakowa. Może się przydać, ale nie musi
Odpowiedz cytując
PelsonTSW
Member

Od: 08.2008

Stary 08.07.2010, 12:14
orientujecie się czy drugi kierunek jest teraz płatny?
Odpowiedz cytując
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 08.07.2010, 12:39
nie jest jeszcze
Odpowiedz cytując
PelsonTSW
Member

Stary 08.07.2010, 13:24
a jak wygląda sprawa jeśli mam odpis i oryginał świadectwa złożone na dwóch uczleniach a chcę w razie alternatywy jeśli by mi się nie udało utrzymać złożyć na 3?Czy jest to możliwe fizycznie?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.07.2010, 18:31
Zależy od uczelni w tamtym roku na AP nie chcieli mi przyjac swiadectwa (ksera) nawet poswiadczonego przez notariusza. rozmowa byla krotka albo oryginaly albo nie zapisza...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
PelsonTSW
Member

Stary 08.07.2010, 18:49
a nie wiecie jak sprawa wygląda na PK?
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.07.2010, 13:29
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest z tymi rekrutacjami np. składam papiery na UEK na turystykę, nie przyjmą mnie w pierwszej rekrutacji to co wtedy czekam na drugą, jestem tam automatycznie przenoszony czy od nowa muszę składać - nie znam się na tym i jeszcze jedno przykładowo składam na 3 kierunki na jednej uczelni - płacę raz np. 80 zł czy 3 razy 80 zł. Można wpłacać kasę osobiście

Kiedy są drugie rekrutacje na UEK AGH.

Z góry dzięki za odpowiedź.
Napewno płacisz raz na każdej uczelni, a z tą drugą rekrutacją to chyba nie jesteś tam automatycznie przenoszony
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 12.07.2010, 16:50
Niestety nie udało mi się wskoczyć na listę rezerwową na UJ i takie pytanie:
Kiedy jest druga rekrutacja bo nigdzie nie mogę znaleźć i też się płaci 75 zł?
WP.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 12.07.2010, 16:52
No;D UJ zdobyty;D na wszystkie kierunki sie dostalem!!
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.07.2010, 17:05
Ja dostałem sie na administracje i bezpieczeństwo narodowe, wybiorę oczywiście to pierwsze. Po cichu liczę, że zwolni się jeszcze miejsce na stosunkach międzynarodowych to wtedy pójdę tam.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 12.07.2010, 17:06
A na ktorym miejscu na rezerwowej
jestes? ja np na stosunkach zwalniam miejsce...
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Stary 12.07.2010, 17:08
156 przyjętych.. lista rezerwowa. Troszkę brakło byłem 171 na geografii.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 12.07.2010, 17:33
Na UJ (matma) jestem drugi pod kreską, co za pech... w sumie i tak nei celuje w UJ, ale w drugim naborze jak coś powinienem się dostac
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.07.2010, 17:38
Prosze wytlumaczcie mi bo za chwile ****%ca mnie strzeli, na moj kierunek jest 45miejsc a na stronie ERK napisami mi komunikat ze jestem na 72miejscu a ostatni kandydat jest na 64. jak to mozliwe?
Licze ze moze zalapie sie jeszcze bo ludzie przewaznie nie przychodza sie zapisac.

I teraz najwazniejsze czy jezelii przyjeli 64osoby a maja miejsc 45 to czy najpierw beda ograniczac te 64 do 45(np. jak ktos sie nie zapisze to nie beda podciagac nikogo tylko redukowac liste?)

Jak ktos znha odp. niech napisze. wiem swoje lata mam ale jednak stres jest
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów