|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Robicie gównoburze z niczego.
Po pierwsze: pilka nozna to przede wszystkim zawód: 90% naszych pilkarzy przy rewelacyjnej ofercie przeszlo by do Legii. Nie jesteśmy juz krezusem finansowym by zatrzymac tu każdego. A nawet wtedy gdy byliśmy to zdarzaly się podobne transfery. Co nie znaczy że pilkarz naszego klubu (jak Zaluska) nie robi wszystkiego by wygrac mecz i osiągnąć z naszym klubem sukcesy. Jakoś na tą część wypowiedzi Zaluski nikt nie zwrócił uwagi. Jak ktoś dobrze napisal, lepiej żeby Zaluska klamal że niemawidzi legionistów, niz życzył im MP, ktorego Wisla nie ma prawa w tym sezonie zdobyć? Wolicie hipokrytow od uczciwych ludzi? Gratuluje systemu wartości. Nie wspomne juz o tym, że równie kurtuazyjne wypowiedzi w stostunku do rywali to jest standard w dzisiejszej pilce nożnej. To sa cywilizowani ludzie. Nie biegaja z maczetami po mieście w poszukiwaniu piłkarzy innych klubów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Najlepszy bramkarz odkąd świadomie oglądam Wisłę, czyli od 2000 r. Na tej pozycji zawsze, powtarzam ZAWSZE, były jakieś cyrki, od pamiętnego meczu z Lazio po Miśkiewicza. Co mecz wybrania jakąś setkę, błędów praktycznie żadnych, 100% obciążenia psychicznego przez Urygę i Gonazalesa, którzy lubią mu podrzucić jakąś minę. Albo powiedzmy że na równi z Pareiko, który jednak pogrzebal swoją legendę el. LM (|nie wiem jak Załuska by się w nich spisał). A niektórzy tu widzę mają krótką pamięć albo zwykła, kurtuazyjna wypowiedź Łukasza całkowicie wypaliła wam mózgi.
Srać się o jakieś promilowe szanse na mistrzostwo ![]() Tak, Załuska to na pewno tajny double agent ległej, widać zresztą po jego reakcjach na zdobyte bramki. Jeszcze co do Boguskiego, przed kontuzją piłkarz wybitny, wydawało się, że to będzie taki polski Messi, genialne prowadzenie piłki, zmysł do gry kombinacyjnej, strzał, no miał wszystko. Stało się jak się stało. Po powrocie to jest może 10% tamtego piłkarza. I obecne statystyki tylko zaciemniają ten obraz, nie mam pojęcia jak je wyśrubował, grając niemal w każdym meczu zupełny piach. Inna sprawa, że jak dla mnie to nigdy nie był skrzydłowy...
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 02.05.2017 o godz. 09:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kurtuazją byłoby "powodzenia w dalszych spotkaniach". Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy tym, a "życzę Legii MP" to:
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Najlepszy od roku 2000?
Naprawdę? Pokaż mi te parady Załuski, bo jak dla mnie to czasem owszem wyjmie sam na sam (to jak każdy inny bramkarz czasem wyjmuje), a jak broni to głównie to co powinien - czyli ładują w niego albo w jego najbliższym zasięgu. Ja pamiętam jedną paradę, która mi w pamięć zapadła - tyle, że nie dość, że tam sędzia odgwizdał spalonego, to jeszcze Załuska dołożył od siebie dużo showu. W poprzednim meczu z L Załuska prawie zajebał bramkę (tak jak mówię Voo go delikatnie zahaczył, ale jakby sędzia nie gwizdnął to nikt by tego jakoś specjalnie nie rozdrabniał). Mecz wcześniej wypluł piłkę po bardzo prostym dośrodkowaniu w kuriozalny sposób - miał farta, że go nasi stoperzy w ostatniej chwili uratowali. Z Lechem dał się przepchnąć piłkarzowi przeciwnika, który był o głowę od niego niższy! I wpadł do bramki jak ostatnia sierota (pisałem, że żadnego 100% babola nie zrobił po którym padłby gol, ale zapomniałem wtedy o tej akcji, mea culpa! Jeden był). W innym meczu idzie piłka wzdłuż bramki po 5 metrze, a on nie dość, że nie przecina tego podania to rzuca się na kolana pół metra od piłki i zostawia całą bramkę odsłoniętą, że domykający akcję gość z drugiej strony ma pustą bramkę. Duży błąd, bo albo wychodzisz i przecinasz dośrodkowanie albo pilnujesz linii, a nie stajesz w pół drogi i kładziesz się na 4 metrze rozkładając ręce. W debiucie z Lechią najpierw wybił lekki strzał po ziemi praktycznie prosto w niego prosto pod nogi Paixao (zamiast do boku), na szczęście tamten spudłował. Też w tym meczu dał się przelobować, bo podjął złą decyzje o wyjściu z bramki, gdy nie miał szans do niej dojść. Zaliczył dość dużo wybić, ala Misiek - po podaniu do niego na 40 metr wprost pod nogi ofensywnych pomocników rywali. Jego fart, że żadna z tych kontr nie doprowadziła do straty gola. Trochę dużo tego jak na to, że nie rozegrał u nas nawet 30 meczy, nie sądzisz? Z tego co pamiętam w 1 meczu zagrał bardzo dobrze, ale to trochę mało zważywszy na jego pierdołowatość przy prostych zagraniach. Z resztą jakoś bardziej w pamięci mi siedzą mecze wybronione przez Miśka czy chociażby... Pawełka niż Załuskę. Jak dla mnie poza dobrą grą 1/1 i warunkami fizycznymi bardzo przeciętny bramkarz, który na dodatek ma olbrzymie problemy z koncentracja.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.05.2017 o godz. 11:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Świetnie. Niech piłkarze życzą utrzymania sąsiadce, kurvie świni etc., bo nie są dyplomatami. A:
Cytat:
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Mimo, że wiadomo jaki jest stosunek do dwójki n/w, to od strzała jestem w stanie Ci wymienić 3 lepszych (biorąc pod uwagę to, co grali u nas) z ostatnich 10 lat:
- Dolha - Pareiko - Cierzniak A biorąc pod uwagę 17 lat, to ta trójka plus dorzuciłbym jeszcze Majdana (wyłączając mecz rewanżowy z Panathinaikosem) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Stwierdzeniem, bo ktoś strzelał w bramkarza, można podważyc klasę każdego, podkreślam każdego bramkarza, na czele z Buffonem i Neuerem...
s1mone wymieniłeś dużo przykładów, ale póki co oprócz przepychanki w Płocku to nie widzę błędu, który zaważyłby na końcowym wyniku. I to go broni. Znakomity refleks, pewne chwyty i co mecz jakaś decydująca interwencja. Do tego świetnie broni stałe fragmenty - nie przypominam sobie jakiegoś sparowania piłki pod nogi przeciwnika. Zastanawiałem się o co chodzi po meczu z Zagłębiem, że nikt nie wspomina Załuski, który wybronił 900% sytuację minutę po bramce Wisły. No tak, przepraszam, w Załuskę strzelali przecież, żadna jego zasługa. Dużo bardziej wolę bramkarza, który czasem popełni błąd (do naprawy zresztą), ale co mecz mającego też jakąś bombową interwencję, niż stabilną cipkę z rodzaju Fabiańskiego (karne z Portugalią nigdy mi nie dadzą już spokoju do końca życia). Taki na razie jawi mi się Załuska. Oczywiście za mało meczów, by wyrokować na przyszłość, o ile zostanie. Może być i gorzej i lepiej. Lepszego golkipera nie znajdziemy. Jeszcze jeden okres przygotowawczy z Kiko i będzie bramkarz na lata. No chyba, ża będzie miał nie wiadomo jakie wymagania finansowe, tu trzeba zachować trochę rozsądku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niektórzy to powinni wziąć rozbieg i przepierdzielić głową w ścianę.Jasne, Załuska teraz broni dobrze,ale cofnijcie się kilka kolejek wstecz lub na początek sezonu gdzie, nie grał rewelacyjnie i połowa forum chciała go wyrzucić.Najlepszy bramkarz? nie,dobry bramkarz.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Załuska nie pomyślał zanim się odezwał i wyszło jak wyszło. Nie powinien tego w tym momencie mówić i tyle.
A Załuska nie jest też na takim poziomie, żeby nie dało się kogoś zbliżonego za podobną kasę podpisać. Poza tym Miśkiewicz aż tak dużo słabszy nie jest i wierzę, że przy obecnej obronie i przy Kiko, jest wstanie grać na poziomie co najmniej takim jak obecnie Załuska. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nawet jeśli nie będzie lepszy to będzie na tym samym poziomie a sporo tańszy od najemnika Załuski. Załuska jest już stary i lepszy nie będzie. Jak najemnik zejdzie ze swoich oczekiwań finansowych to pewnie zostanie z nami. Jak nie - to go pożegnamy. To nie bramkostrzelny napastnik którego jest ciężko zastąpić. Ale ja mam nadzieje że Junco juz działa żeby znaleźć kogoś lepszego, albo przynajmniej młodszego. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zwłaszcza nogami i na przedpolu. On się tego nie nauczył i już nigdy nie nauczy. Załuska jest w miarę solidny, choć faktycznie zdarzały mu się prawie pawełki... Jeśli mielibyśmy zostać z Miśkiem jako pierwszym to musielibyśmy sklecić blok defensywny nie dopuszczający rywala na 25 metrów przed bramką i nie zezwalający na żadne, ale to żadne dośrodkowania. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pocieszające jest, że parę miesięcy temu największym problemem na forum byla kwestia bankructwa, a teraz pomeczowy wywiad bramkarza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Oglądacie finał PP?
![]() To tyle, jeśli chodzi o puchary europejskie dla nas ![]() Oby legła 4 miejsce w lidze zajęła.... |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
walczymy o podium
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A drugie to to, że rok temu uwazalismy ze po stracie Cierzniaka nie znajdziemy bramkarza. A prawda jest taka, ze wczesniej mielismy po prostu paralitykow (procz Pareki). I teraz sie jaramy bo byle zmiennik ktory nic nie grał, przyjdzie do nas i wybroni pare akcji. Niby nic, a jednak w naszej lidze coś wielkiego (patrz Śląsk z Pawełkiem ... Jak nie Załuska to ktoś inny ...(nie mylić z tymi co byli...Buchal i Miskiewicz w jednej druzynie to brzmi jak Mójta i Jankowski...serio) ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Majdan był jeszcze bardziej związany z Pogonią niż Załuska z legia a nie wygadywał takich głupot jak ten w niedziele
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ani Załuska się jeszcze nie s....ił, ani też nie jest nie wiadomo jak zajebistym grajkiem, żeby drzeć szaty w jedną czy w drugą stronę.
Wrzućcie na luz. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|